Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2017-02-21 15:52

"Häftigt betala skatt" - Sahlin skyldig 361 782 kr i skatt

Socialdemokraternas i unga år underbarn och tidigare partiledare Mona "Häftigt betala skatt" (S)ahlin är skyldig svenska staten 361 782:- SEK i skatt. Skulden har nu gått till Kronofogden, då Sahlin tydligen inte längre tycker det är häftigt att betala skatt.
Foto: Skatteverket
1994 sade Mona Sahlin i SVT att "det är häftigt att betala skatt". Fast det har kanske missuppfattats som att det gällde ledande socialdemokrater. Utan som vanligt är det någon annan som ska betala den häftiga skatten. Socialdemokraterna ska leva på skatteinbetalningarna.

Expressen skriver nu att Mona Sahlin har stora skatteskulder som gått till Kronofogden:
"Sahlin som haft sammanlagda inkomster – tjänst, näringsverksamhet och kapital – under 2015 på 2 677 419 kronor hade bara betalt 767 381 kronor i skatt. Skatteverket vill nu ha ytterligare 361 782 kronor - sista betalningsdatum var 4 december. Men Sahlin betalade inte."
Hur hon på inkomster om nästan tre miljoner inte klarade av att betala skatt är höjt i dunkel. Antagligen måste man vara en fd socialdemokratisk partiledare för att förstå hur det gick till. Tänk hur häftigt det hade blivit om Mona Sahlin hade blivit statsminister efter valet 2010?

Ett tips är annars att göra som Socialdemokraternas regeringskollegor Miljöpartiet föreslog redan 2010: Har man svårt med att betala skatten kan man alltid ta ett lån på huset

Vi hoppas alla att Mona Sahlin tar till sig detta MP-tips, och ser fram emot över 360 000 häftiga upplevelser för henne. Angående häftigheten i att betala skatt, så skulle jag som yrkesmässig författare fortfarande försörja över sexton personer om jag personligen var skattebefriad. Men jag betalar snällt skatt och försörjer en sjuttonde person den vägen. Häftigt värre!

Tillägg: Skattskulden tuggar nog på ränta och sägs i dag vara ännu högre.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

26 kommentarer:

 1. Var en Rexed (S) givetvis som även hade det förslaget: tag lån för att betala vanlig skatt.
  Vet herr president Trump om detta?
  Tipsa killen, vet´ja!

  SvaraRadera
 2. Snacka om att sparka in öppna dörrar med granatgevär.

  Sahlin är slut. Hur hon INTE betalar är enbart för att hon skiter i det. Så länge sökarljuse tlåg på försökte hon ha ordning men icke nu.

  SvaraRadera
 3. Möjligen lite OT men Monas polare Margot har ju varit i hetluften idag:

  Vanligtvis välunderrättade källor gör gällande att det sedan en tid tillbaka förelegat "icke obetydliga och tilltagande meningsskiljaktigheter" mellan det ryska utrikesministeriet och den nyss avlidna ryska FN-ambassadören Vitalij Tjurkin.

  Att hjärtattack är en mycket smittsam och dödlig sjukdom som tenderar att plötsligt drabba ryska politiker, tjänstemän och journalister som av den maliciösa Putinregimen inte anses vara obrottsligt lojala, har vi i åtskilliga fall under de senaste åren tvingats konstatera.

  Med en "bred ansats" i förhållandet till Ryssland kan Wallström säkert komma tillrätta även med denna lilla disproportion...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Apropå Monas polare Wallström, var det inte hon som undanhöll skatt under tiden hon satt i EU?
   Hm, verkar som det är en anda inom S.

   Radera
 4. Det är dyrt med livvakt i Ben Dovers klass.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går bra nu för Socialdemokraterna.

   https://www.facebook.com/StealthyFreedom/posts/1687672871246800

   Radera
  2. Jo, men så får man plustjänsterna på köpet

   Radera
  3. Eller som M Spurlock skulle sagt: Supersize me

   Radera
 5. Mona Sahlin kommer givetvis snart att få ett nytt, välbetalt toppjobb.

  Törs man gissa att den nyinrättade tjänsten som fredsmäklare i mellanöstern är vikt för henne?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon kan väl åka till Antarktis och räkna pingviner

   Radera
  2. Margot kan väl bli medlare. Hon är ju den enda som lyckats ena Israel och arabstaterna. Att det sedan var enighet MOT Sverige är ju en annan femma.

   Radera
  3. @ Magnus:

   Tänkbar reträttpost för Margot, men i nuläget prioriterar nog sossarna att få bort sina två oönskade f.d partiledare långt bort från landet inför nästa val (så de inte slinter med tungan inför någon svensk journalist). Juhult skall visst placeras på Island och Mona lär också hamna utomlands. Andra oönskade element som kommer att få karriärerbjudanden de inte kan säga nej till är nog Åsa Romson och Dan Eliasson. Och vad de är beredda att betala för att hålla Mehmet Kaplan kvar utomlands i några år till är säkert miljoner.

   Radera
  4. Haha..lika kul varje gång. 2000 år av meningsmotsättningar å så kommer Wallström.

   Radera
  5. @Lars Sundberg, skicka henne till Arktis för att räkna pingviner, det är inom hennes kompetensnivå :)

   Radera
  6. Räkna?
   Kompetensnivå?

   Radera
  7. Det blir inga problem för Mona med räkningen, hon lär inte hitta en enda pingvin på Arktis.

   Radera
 6. En synonym till häftigt är ordet svårt så vad Mona menande var. "Det är svårt att betala skatt" och då faller alla bitar på plats.

  SvaraRadera
 7. Hennes F-skattsedel kommer att dras in, jag antar att det är lika regler för alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej inte lika regler för alla idioterna i rikstan får göra som dom vill

   Radera
 8. Fantastiskt.
  Samma dag står Magdalena Andersson och säger med darr på stämman - "hur kan de som tar ut sin tjänstepension i Portugal se sig själva i spegeln".
  Är S ett parti eller en cabaré?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad jag inte fattar är varför man skall betala någon skatt öht i Sverige om man bor i Portugal och använder deras sjukvård, vägar polisväsende etc.

   Dessutom så man betalt in 24% särskild löneskatt på pensionen när den betalats in. Och då man max får sätta av 35% av lönen så lär man ha betalt en hel del skatt och sociala avgifter på den också. Magdalena borde skämmas över sin girighet, hur kan hon se sig i spegeln?

   Radera
  2. Hon glömde att säga efter att hela livet betalat skatt i Sverige. Det är väl trots allt mer pengar än den lön man fått ut under tiden...

   Radera
  3. Hur kan man då se sig i spegeln om man flyttar till Sverige och lever på bidrag här?

   Radera
 9. 35% av lönen? Har det alltid varit så? Samma regler för rörlig del/bonus? Vet ett gift par och en ensam man som flyttade till Portugal 2015 repsktive 2016. Välbetalda halvhöjdare. Fick uppfattningen att de hade planerat för detta i 15 år eller så..

  Sen har vi väl även en del företagare som lockas av olika lösningar som funkar bra med länder som Portugal och Malta t ex..

  SvaraRadera
 10. Portugal tycks ju åtminstone ibland utklassa KS
  Svågern räddade nog livet för en tre år sedan när han på en kongress togs in akut
  Tog högst en timme från diagnos till behandling.
  Detta ,att lokalisera vad felet var klarade ej svenska läkare.
  Det är väl "gnosis" som fattas dem på KS (KI)?
  Men världsbäst?
  En my, mitt herrskap...

  SvaraRadera