Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2017-02-16 20:21

Eskilstunakuriren granskar den svenska trollfabriken

Eskilstunakuriren har ägnat sig åt sk riktig granskande journalistik och granskat den rasistiska och Kremlvänliga svenska trollfabriken Granskning Sverige. Det är en mycket intressant granskning, men frågetecken kvarstår om varifrån pengarna kommer och om någon informerat Skatteverket om de svarta pengarna till trollen?
Granskning Sveriges metodik är att  deras troll ska utge sig för att vara privatpersoner och spela in telefonsamtal, som sedan klipps ihop för att uppnå önskade destabiliserande effekter. Fokus är rasism och att öka polarisering, interna konflikter och med det destabiliseringen av Sverige.

Det intressanta är att trollen får pengar, men Eskilstunakuriren har förstås inte kunnat få fram varifrån finansieringen kommer. Det handlar alltså om skattebrott och svarta pengar, om nu detta inte rapporteras in till Skatteverket korrekt. Möjligheten att åtgärda är förstås svår, då instruktionerna är att uppträda under falskt namn och använder kontantkort.

Ni ska absolut läsa Eskilstunakurirens artikel, som är ett gediget och professionellt journalistiskt arbete.

Det är sådant här som fått mig att ha hemligt telefonnummer och inte prata med personer på telefon. Allt man säger till "privatpersoner" i telefon kommer klippas ihop och missbrukas för att uppnå trollens syften. Tyvärr skadas den demokratiska processen på det viset, men syftet med hela trollfabriken är också just destabilisering av Sverige.

Att uppdragsgivaren och finansieringen kommer från ryskt håll blir rätt uppenbart då man driver en Kremlvänlig agenda. Ett citat ur artikeln:
""Här är en du kan ringa", skriver Erik och skickar en länk till DN:s USA-korrespondent Martin Gelin som nyligen skrivit om oron för nya hackerattacker i valspurten. "Varför är Trumps misstankar om valfusk från före detta Nixonmedarbetaren Clinton konspirationsteorier, medan Hillarys uppgifter (mot Assanges uppgifter) om att DNC läckan var en rysk attack, befogad?"
Jag avvaktar med att svara. En kvart senare mejlar Erik igen: "Om du ringer pappskallen på DN så vore det perfekt om du kunde få några ord från denne universitetsprofessors ord om huruvida valet kan riggas (utan Rysslands hjälp).""
Värt att notera i sammanhanget är att de påverkansoperatörer som antagligen kallar sig Sverigevänner och anti-mångkultur går Kremls ärenden - Ryssland har mer muslimer - både procentuellt och i absoluta tal - och mycket mer mångkultur än Sverige ens är i närheten av.

Vad kallas det när man tar emot pengar från ett annat land för att destabilisera Sverige? En ledtråd: det ordet är inte Sverigevän, och lagrummet är ett annat och mycket allvarligare än skattebrott...

Nu finns det förstås inga garantier för att pengarna kommer från Ryssland, då det rör sig om småpengar för att förråda Sverige, men "Erik" är alltså villig att erbjuda pengar för att driva en agenda som stöder diktaturen i Kreml, en diktatur som hotat och hotar Sverige militärt enligt den av Kremls utrikespolitiska institut avlönade Hirdman, och vars svenske ambassadör uttryckligen sagt att man har anfallsplaner mot Sverige, samt bryter mot folkrätten och internationell rätt. 

Ni hittar Eskilstunakurirens artikel här.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

130 kommentarer:

 1. Finns tillräckligt många miffon som i rent oförstånd destabiliserar Sverige men visst blir det mera precist och går snabbare med dessa metoder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessa individer skapar dessutom en efterfrågan på den typ av tjänster som Granskning Sverige erbjuder, men det förstår de väl inte själva?

   Radera
  2. Skulle du kunna utveckla så vi förstår bättre? Vad förstår de inte själva?

   Radera
  3. Så, låt oss ta exemplet pensioner, invandring och journalistik.

   Politikerna inklusive de senaste två statsministrarna har ljugit folket rakt upp i ansiktet och påstått att vi behöver den senaste tidens invandring för att "klara" pensionerna.

   Alla vet att de har fel, men ingen journalist vågar ställa dem mot väggen och kräva t ex källhänvisningar i form av evidensbaserade rapporter.

   http://kvartal.se/artiklar/migration-och-vlfrdsstatens-finansiering

   Varför vågar inte journalisterna visa att politikerna ljuger? Är de rädda att "gynna SD"? Är det en del av kampanjjournalistiken och post truth? Mig veterligen har E-Kuriren aldrig publicerat den typen av granskning, men de blir tydligen förvånade att folket då söker sig till andra källor. Det är bara synd att det inte finns seriösa alternativ till GS.

   Radera
  4. Ett annat exempel är public söörvis (fri och oberoende) som helt ogenerat låter redaktioner planera, filma och sända flyktingsmuggling på bästa sändningstid. Hur kan någon ha förtroende för dessa kampanjjournalister?

   Radera
 2. Shit Cornu, nu kommer ju "Sverigevännerna" att bli super-duper jättekränkta. Jag läste den artikeln och nu vet jag att dessa figurer är folkförrädare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På vilket sätt är de folkförrädare? Undrar bara?

   Radera
 3. läst artikeln och det verkar som om de beskrivit hur kvälls/slaskpressen jobbar?
  inget anmärkningsvärt..

  SvaraRadera
 4. Granskning Sverige?
  Vem orkar ens lyssna på den skiten?
  Niklas Orrenius, tvi.. http://snaphanen.dk/2015/08/29/sondagskronika-mardrommen/

  Snyggt försök av Eskilstunakuriren att misstänkliggöra en hel del av de besvärande sanningarna som främst förmedlas av alternativ media.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kontrar en quisling! Eller ryss. "Besvärande sanningarna...", jo tack, hela artikeln är väl en besvärande sanning för "sverigevännerna". Men trolla på du.

   Radera
  2. Vad är det för skitsida? Vem orkar läsa sånt sagodravel? "Julia" har skrivit... kan nästan lova att det inte är en kvinna som skrivit det. Det låter bekant. Var det inte någon (manlig) sverigedemokrat som blev påkommen häromåret med att skriva uppviglande konspirationsartiklar under pseudonymen Julia? Var det inte rentav den där Egor Putilov?

   Radera

  3. @Snetmot

   Hon är en FD Journalist som vill Sverige väl.

   Redan 2010 skrev hon tex denna pärla: http://snaphanen.dk/2010/10/24/sondagskronike-kulturelit-utom-skotthall/

   Hennes namn framkom ju när Niklas Orrenius hängde ut henne, missade du det?
   Och hon skriver nog varenda Söndag
   http://snaphanen.dk/?s=S%C3%B6ndagskr%C3%B6nika+Julia

   Radera
  4. They dress in women's clothing and hang around in bars...

   Radera
 5. En beskrivning av hur Expressen, SVT och DN jobbar låter det som?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså? Jag har intervjuats ett tjugotal ggr. Aldrig skett så.

   Hur många ggr har du intervjuats?

   Radera
  2. lyssna på vad denna advokat har att säga om Expressens metoder https://www.youtube.com/watch?v=MSmlFdmbMK4&app=desktop

   Radera
  3. Expressen blev ju nyss friade för att ha tillskrivit en privatperson rasistiska citat på en hatsajt och sedan hängt ut honom på löpsedlarna, men de hade blandat ihop citaten från en helt annan person. Dock finns tydligen en gummiparagraf som tillåter sådant om de hade "goda avsikter med publiceringen" och detta avgörs av en politikerjury innan det kan gå till vanlig domstol. (Vad är det för paralellrättvisa!?) Så varför skulle inte andra få använda samma metoder? Vem avgör vilket syfte som är gott? Sittande regim? Sådana paragrafer är roliga tills fel parti tar makten...

   Radera
  4. Domen kan inte överklagas och domslutet är hemligstämplat. En rent politisk dom alltså. Östtyskland i ny tappning.

   Radera
  5. Skulle vara mer intressant cornu om du intervjuvats av GS. Kanske du ska bemöta dem i en intervjuv, skulle bli underhållande.

   Radera
  6. Skulle väl iofs bara vara att i så fall be dem möta en personligen så kryper de tillbaka under stenen. De verkar ju inte våga visa sig.

   Radera
  7. Med svenska regeringen och riksdagen i "funktion" finnes ej behov av mer mer för att få Sverige helt ur balans!
   Behöves ej mer än att titta på verkligheten.
   Vad gäller arvode/subsidier/bidrag: se Sverige under den så kallade Frihetstiden...

   Radera
  8. Göran J: vilken dom syftar du på? Vilket mål?

   Radera
  9. Anonym:

   Expressens sammarbete med vålds-vänster-organisationen researchgruppen som även kallar sig sveriges stasi som förstörde en fattigpensionärs liv genom att tillskriva honom citat han ej skrivit under sin anonymitet. Matsson vann målet och nu är det fritt fram att jaga medborgare som tänker annorlunda samtidigt så är domen i rättsfallet hämligt.

   Radera
  10. @Anonym,

   Expressen hängde ut en privatperson som rasistnazist när de granskade avpixlat tror jag. Problemet var att även om killen kommenterat på avpixlat så var kommentarerna som expressen tillskrev privatpersonen från en helt annan person.

   Han stämde expressen för förtal, men förlorade. Domslutet är hemligstämplat men man kan anta att han förlorade pga "guilt by association" och därmed tankebrott.

   Radera
 6. @Cornu

  "Att uppdragsgivaren och finansieringen kommer från ryskt håll blir rätt uppenbart då man driver en Kremlvänlig agenda."

  Varför är det uppenbart?

  Och varför är det inte uppenbart att det är svensk finansiering?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å andra sidan:

   "Nu finns det förstås inga garantier för att pengarna kommer från Ryssland"

   En sk killgissning/lösa spekulationer eller hur man kokar soppa på en spik?

   Radera
  2. Jag gissar att Cornu får dra åt svångremmen nu när Hillary och hennes neoconhejdukar bet i gräset, men han kämpar på ändå. Imponerande!

   Radera
  3. Återigen ett desperat försök av sionistavlönade foliehattbärande främmande-makts-påverkansoperatören Cornubot att svartmåla den demokratiska belysningen av svenska karriärbyråkraters dubbelmoral.

   Tur att hen är så pass dum att hen inte inser att "debattartikeln" bara tjänar till att en del (mindre rabiata) bloggläsare bättre förstår rysshatet som sio-kramaren Lars "Wilderäng" propagerar...

   Radera
 7. Är denna infon osann och rasistisk eller sann och obekväm.
  Svt sr har inte diskuterat detta så vitt jag vet.

  https://m.facebook.com/hogselab/posts/1621481224533400

  SvaraRadera
 8. Jag tycker att det finns anledning att diskutera mediernas eventuella agendor och bristande opartiskhet. Det finns också anledning att diskutera hållbarheten i flyktingpolitiken. Det är inte märkligt att många känner oro för islamister och ökad kriminalitet i vissa områden.

  Tyvärr så gör dessa knäpptroll som beskrevs i artikeln att det blir svårare att diskutera ovanstående problem på ett seriöst sätt, då vissa vänster- och "liberala" debattörer använder knäpptrollens agerande för att kladda ner en seriös diskussion i dessa ämnen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla som frågar om (valfri fråga om svåra fel i samhället) är Nazister!
   Ja, det eller Ryss-troll.

   Poliser som beskriver verkligheten i media kallas "anförare av rasistisk trollarmé"

   Radera
  2. Trollen kan väl om de vill ha en seriös debatt om t ex invandring och integration låta bli att driva Kremls agenda, t ex som i citaten ovan.

   Radera
  3. Sluta driva kremls agenda, t ex som i citatet ovan.

   Radera
  4. @Cornu

   Allting som ev kan gynna Ryssland är ju "Kremls agenda " enl dig, även om det bara (på riktigt) råkar sammanfalla med vad som faktiskt vore bäst för vårt land, som tex att gå ur EU.

   Radera
  5. @Kalle7
   Något som gynnat alla är om du hade gått ur din mammas källare.

   Radera
  6. Om man nu ska lita på Expo, att den där redaktören som intervjuas är medlem i NMR är det ju helt okontroversiellt att de är köpta. De har ju tagit emot pengar av "ryska imperialistiska rörelsen".

   Radera
  7. @Snetmot

   Om det inte vore för att jag försöker följa den trevligare tonen här på bloggen så hade jag önskat att du gick ut framför bussen.

   Men istället önskar jag att du kom med något riktigt argument..
   Va, kan du inte det? Varför då? Aha, du HAR inga, ok bara så jag vet..

   Radera
  8. Du är helt rätt på det, Kalle7, jag följer bara den inslagna vägen och bemöter "argument" med "argument". God dag!

   Radera
 9. Nu får sluta med att besudla den svenska flaggan. Hitta på nåt annat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Sverigevännerna" får väl sluta gå Kremls ärenden.

   Radera
  2. Bäste "LL" (Lysekil?)
   Vad förväntar du dig av en kille som "går i taket" för att man , tydligen , "beskyllde" honom för att komma från -Hisingen...
   Hisingen för mig bara goda vibrationer.
   Fast då har jag ju bra passerat på älven tvenne gånger.

   Radera
 10. Cornu, du måste vara köpt.

  /Mikael Svensson

  SvaraRadera
 11. Lars W är lika god kålsupare som Granskning Sverige, fast åt andra hållet. Hoppas GS får tag i dig, hade varit underhållande.

  SvaraRadera
 12. En del i problemet är att sociala medier som t.ex Facebook tjänar pengar på annonsering. Så falska nyheter som driver mycket trafik ger pengar åt trollen om de har många följare. Stäng pengakranen så försvinner fake news.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den som driver en sida på Facebook får inga reklamintäkter. De tillfaller FB. Tvärt om har GS köpt annonsinlägg av FB för att få spridning på sina alster.

   Radera
  2. Däremot blir det väl reklamintäkter från eventuella sidor som länkats med clickbait-länk från FB, såsom Avp*xl*t eller Fr*a T*d*r.

   Radera
 13. Det Eskilstunakuriren avslöjat är en del av den reflexiva kontroll som Ryssland försöker utöva mot oss. Intimidation as a propaganda tool in the Nordic countries.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är min analys också.

   Radera
  2. Just genom att driva Kremls agenda uttryckligen, som i citaten ovan visar man på uppdragsgivaren. De håller sig inte till att enbart ägna sig och invandringskritik eller integrationsdebatt, utan måste tvunget ta Kremls sida. För att vara "Sverigevänner" så ter det sig väldigt underligt.

   Radera
  3. Äntligen ett vettigt inlägg. Kanske finns hopp för Sverige ändå.

   Radera
  4. @Stridspitt - You lost me at "According to a poll shared by Radio Free Europe..." Om du inte vet varför, kolla vem som står bakom RFE.

   Nästa gång får du vara lite mer källkritisk innan du länkar till en propagandaartikel författad av East Stratcoms ZATO-lakejer.

   Radera
 14. Problemet är att svensk media glömt bort sitt uppdrag och istället för att granska makten ägnar sig åt att granska folket. Vi ser det bland annat hos Expressen när det gäller Jim (dra åt helvete) Olsson och vi ser det hos Eskilstunakuriren som istället för att vara en smula självkritiska väljer att gå till attack mot de som har fräckheten att tycka annorlunda. Att sedan tro att Ryssland ligger bakom det som händer är enbart löjeväckande. Folken i Sverige, Europa och USA har börjat vakna och det går inte att stoppa tillbaka anden i flaskan.

  SvaraRadera
 15. Om Sverige är så illa ute att det skulle kunna "destabiliseras" av några halvlitterata personer med en telefon och ett youtube-konto säger väl i så fall mycket mera om hur långt utför de ansvariga för Sveriges välbefinnande låtit utvecklingen gå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju kris! Hjälp! De styrande har låtit utvecklingen av välbefinnandet gå helt åt fanders!
   Troll.

   Radera
  2. @Feuerfrau 23:24
   Hen behöver inte underteckna hens kommentar med Troll. Vi ser det ändå.

   Radera
  3. En telefon och ett youtubekonto=rasist och troll :)

   Radera
 16. Kritisera för all del. Det leder till diskussion och debatt, men var ärlig. Om jag förstått det korrekt så har inte Granskning Sverige erbjudit någon pengar, utan det var någon tittare på Granskning Sverige som erbjöd sig att donera till frivilligt arbete.

  Vad är då fel med att tittare och läsare vill donera till de som spenderar dagarna med att arbeta gratis? Jag hör inte dessa klagomål om andra underhållare och skapare på YouTube som också finansieras på samma vis.

  Du vinklar det och får det att låta som att Ryssland fyllt en stor kassa för Granskning Sverige som de sedan delar ut. Detta är ifrån min förståelse en lögn från din sida.

  SvaraRadera
 17. Eskilstunakuriren får här ett uppslag för framtida bruk,varför går det som det gör där.

  Skatteintäkterna var 4 miljarder, utjämningsbidraget 1,46 miljarder.
  Eskilstuna hade den högsta kommunalskatten i Sörmland/Västmanland 32,85 kr.

  SvaraRadera
 18. Det verkar inte som om belackarna, inklusive Corny, har gått in på Granskning Sverge, och själva lyssnat på deras frågor till PK- eliten. Skjut budbäraren och misskreditera hen verkar vara målet.

  SvaraRadera
 19. MSM i sverige är inte så väldigt intresserade av real news iaf,detta är väl hyfsat intressant ändå.
  http://www.express.co.uk/news/world/767867/PARIS-riots-latest-fighting-barbes-metro-eurostar-gare-du-Nord

  SvaraRadera
 20. Jag skulle uppmana samtliga att lyssna på granskning sveriges youtubeklipp. Ett par frivilliga och ideellt arbetande, oroliga, medborgare som ställer enkla frågor likt: vad betyder alla människors lika värde? Kanske Wilderäng kan svara? Vad betyder det konkret? En annan fråga de brukar ställa är, tar du avstånd från kommunism? Det är väldigt svårt för makteliten att svara på tydligen.

  Tar Lars avstånd från kommunism? Och varför isåfall?

  GS är ett medborgarinitiativ som ställer makteliten mot väggen och det ska vi vara glada för att vi fortfarande kan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför kräver du att han skall taga avstånd från sin fader?
   Ja, ej den i himlen...

   Radera
  2. Läser man artikeln är det ju en ren lögn att de skulle vara "ideellt arbetande". Det finns ju en arvodering som är väldigt tydlig, 3000 klick ger 1000 kr.

   Vanliga journalister arbetar ju också för lön, men då har man ansvarig utgivare, författaren är inte anonym, mm etc. Det här är enligt artikeln anonyma personer som klickhorar för pengar.

   Radera
  3. Läser man "artikeln" så ser man att skribenten har lagt upp skärmdumpar från olika webbsidor för att styrka vissa av sina hävdanden, men förvånansvärt nog finns inga bevis på "mejlet" hen tagit emot från UDs administratör.

   Trovärdiga journalister anger alltid sina källor så att läsaren ska kunna söndergranska artikelinnehållet och fatta sina egna beslut. PK-statare, däremot, känner inget behov av transparens då de är väl medvetna om att deras trogna PK-läsare är duktiga på att svälja...

   Radera
  4. Kan du hänvisa till en artikel med tillfredsställande källhänvisningar enligt dig?

   Radera
  5. Han skulle kunna ha gjort det om inte en ZOG-hund ätit upp länken

   Radera
  6. @Ben - du behöver inte gå längre än till EABT:s bloggsida. Det finns inte ett enda inlägg där som inte länkar till minst ett dussin olika källor. Samma med hans GooTube-kanal.

   Journalisten som Berättar Sanningen (se Kalle7:s inlägg nedan) har egentligen rätt när hen säger att EABT, tyvärr, är en av de mest framstående journalisterna (i ordets klassiska mening) i Sverige idag. Inte för att han är så duktig, utan för sitt mod att öppet kalla en spade för en spade, något "professionella journalister" (eng.: presstitutes) har tappat bort.

   Radera
  7. Fast flera av hans inlägg refererar ju till etablerad s k "MSM"-media som enda källa. Det vill säga exakt den media du tycker är opålitlig.

   Hur får du ihop det? Är tidningarna pålitliga när de säger det du gillar?

   Radera
 21. Granskning Sverige är väl ett gäng privatpersoner som ringer runt till personer som dom tycker borde förklara sig om det de gjort / sagt. Finansieringen kommer (vad jag förstår) framförallt från swish-donationer, vilket framgår i slutet av deras videor. Att dom skulle ha en heltidsanställd stab som kräver speciell finansiering tycker jag är långsökt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det på det viset och de som förnekar det har aldrig lyssnat på GS utan av en ren automatik anklagar något abstrakt som Ryssland för det. De ser inte eller förstår inte frustrationen runt om i landet och den rädsla som finns för Sveriges framtid. Oftast benäms det som främlingsfientlighet eller rasist - det nya är tydligen "troll fabrik" som tydligen antagligen vi kommer anklagas för :)

   Radera
 22. Intressant att se hur alla rysstroll är puts väck numer och istället har ersatts av fler "Sverigevänner" som går till samlat angrepp och supportar varandra.

  SvaraRadera
 23. Jag kan inte säga att jag håller med E-kurirens beskrivning av Granskning Sverige. Nu är jag ingen frekvent följare av deras arbete men av det jag har hört tycker jag det håller någorlunda nivå. Betydligt högre nivå än Eskilstuna kurirens arbete exempelvis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart du tycker de håller bra kvalite, du får ju inte höra intervjuerna innan de klipper sönder dom för passa sitt syfte. Det du får höra är något som passar vad du vill höra och du tycker därför det är sanningen.

   Radera
  2. @P aom:

   Jag klippte om ditt uttalande lite nedan på Granskning Sverige-manér. Avspeglar det din åsikt fortfarande?

   Jag kan inte säga att jag håller med Granskning Sverige. Eskilstuna kurirens arbete håller Betydligt högre nivå.

   Radera
  3. Det handlar om ljudfiler, Ben Dover, inte texter som du kan klippa, klistra och kasta om.Att samtalen klipps ner och ihop råder det nog ingen tvekan om, men det går inte att stycka och lappa en ljudfil hur mycket som helst utan att det hörs. Om de nu inte har en otroligt avancerad utrustning.

   Radera
  4. Det påpekas I artikeln att ljudfilerna har ganska låg kvalitet pga upprepad klippning.

   Radera
  5. Plus att i ett samtal, där man kan ställa flera frågor och följdfrågor, kan man så klart styra intervjuoffret lite mer till att ge de svar man vill. Vilket är svårt i text. I princip kan man ju ställa ett antal ja/nej frågor och flytta runt respektive ja/nej som man vill.

   Radera
  6. Så i stort sett ringer en anonym människa med en agenda i jakt på 3000 klick, utger sig för att vara privatperson och spelar in samtalet utan motpartens vetskap och klipper det sedan friskt med de där 3000 klicken som ska ge 1000 spänn i åtanke. Dessutom försedd med riktlinjer för manus.

   Mer McCarthyism än så blir det väl knappast.

   Radera
 24. @cornu. Jaha och? (1) Hade media skött sitt uppdrag att vara åsiktsneutral så hade de inte funnits nån marknad för GS. (2) på vilket sött gagnar GS Putin? Om Putins trollfabriker är det minsta smarta så stöder de både GS, Orrenius, Expressen etc för att skapa mesta möjliga misstro i samhället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @cornu. P.s. Fast det är ju onekligen intressant att se den stora förändringen av vilka som besvarar ditt inlägg varje gång du lägger ett sånt här bete.

   Radera
 25. Läser kommentarerna ovan, eftersom att artikeln hade få bilder och mer än 100 ord tror jag att många ovan inte kunde ta in all information. Bra jobb från EK.

  SvaraRadera
 26. Jag har inte läst den aktuella artikeln och kommer sannolikt inte heller göra det, eftersom Eskilstuna-Kuriren saknar trovärdighet. Det är fråga om en tidning som har en djupt destruktiv och skengod djävulsideologi som kallas "liberalism" som basen för sitt skrivande. En djävulsideologi som håller på och driver vår värld ner i helvetet. En ärthjärnefilosofi alldeles utan intellektuellt värde.

  En intelligent ideologi är ekosocalliberaldemokratisk och medborgardemokratisk. Liberalismen är av ondo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även en blind höna kan hitta ett korn ibland. Till och med Aftonbladet kan ibland åstadkomma bra journalistik.
   Eskilstunakuriren har jag ingen särskild relation till, så jag kan inte säga bu eller bä angående dina åsikter om tidningens trovärdighet, men den aktuella artikeln var faktiskt välgjord och mycket läsvärd.

   Radera
  2. Det står liberal i ekosocalliberaldemokratisk...

   Radera
  3. "Frihet åt alla" är bara ännu en allt-åt-alla-filosofi som vägrar bry sig om tillvarons begränsningar. Frihet är inte livets mål och uppnås inte genom evigt arbete. Den som vill bli fri bör sätta en kula i sitt huvud snarare än rösta på "Liberalerna".

   Radera
  4. För det första är det ju så att tidningens politiska inriktning normalt inte avspeglas i reportagen utan på ledarsidan.

   För det andra måste man naturligtvis känna sin fiende. Då är det dumt att inte läsa nåt bara för att det har fiendens ideologi.

   Radera
  5. Ingen ideologi är i närheten av perfekt men liberal politik är väl den minst dåliga av alla eller? Åtminstone tills vi lärt oss att överskrida vår fysiska existens och bli Gud, för då är alla allt.

   Sen att Liberalerna inte är bra har ju med deras oförmåga att göra och inte konceptet liberalism i sig, skulle jag tro.

   Radera
  6. Frihet är på sin höjd ett värde bland många andra. I politiska sammanhang är frihet förvisso ett tämligen betydelsefullt begrepp, men politik ägnar man sig åt för att man behöver gemensamma ordningar, som alltså är viktigare än friheten.

   I motivationspsykologiska teorier dyker aldrig ordet frihet upp. Inte i en enda av dem. Du vill ha liv som är intressanta, roliga och angenäma, vilket du vanligen får genom liv som är rika och hållbara. "Friheten" har just ingen plats i en adekvat motivationsteori.

   Radera
  7. Politiken behöver likt en stol stå på ett antal ben. Försöker man bygga politiken på ett enda ben blir det otroligt rangligt. Frihet är i sig det allra rangligaste ben man kan tänka sig, men det bidrar ändå till stabiliteten i en politik som också har andra ben den står på.

   Radera
  8. # Ben
   Jag tycker det är intressantare att diskutera ideologi än att diskutera fula debattmetoder. "Liberala" tidningar har närmast monopol på sanningen i Sverige och släpper snart sagt bara in "socialliberalism" på sina kultursidor. I princip samma skit där alltså. Men de ifrågasätter aldrig sin gravt mentalsjuka, värdelösa och destruktiva ideologi eller sitt åsiktsmonopol.

   Radera
  9. Problemet är inte minst att "liberaler" omfattar så många knasiga föreställningar. Man kan inte ha svängdörrar på länder. Man kan inte vara tolerant mot medeltida värderingar. Man kan inte ordna jobb åt alla när datorer och automatisering spöar människan i snart sagt allt. Livets mening är inte evigt arbete. Vi har robotar för att befria oss från arbete, inte för att alla skall kunna äga ett stort slott och flyga till månen på semester, vilket Jorden inte pallar för. "Mänskliga rättigheter" måste alltid underordnas vad planeten och nationalstaterna mm pallar för.

   Radera
 27. Apropå NMR vill jag framhålla det helfestliga i att de använder logotypen från "Samfundet nordens frihet"; fyra sammanhållna händer. Den samarbetade nära med frivilligkåren som stred mot - Ryssland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. NukleoMagnetisk resonans?

   Radera
  2. Vilket krig förresten?

   Radera
  3. Nordiska motståndsrörelsen = NMR.

   Kriget jag menar är vinterkriget Finland-Sovjetunionen så klart. Nordens Frihet organiserade inte frivilligkåren men informerade om den och propagerade för den samt samlade in pengar och utrustning från allmänheten.

   Radera
  4. Aha, jag fick en bild av Ryska inbördeskriget först, eller möjligtvis finska

   Radera
  5. Lillgrabbens Gudfars dödsannons hade den symbolen.
   Det var han värd.
   Frivillig i vinterkriget.
   "det folk som våra bördor bar, långt före våra dar".

   Radera
 28. Ett passande citat i dessa tider:
  "One must recognize that when you corrupt the news, the collapse of society is not far behind"
  ...från Armstrongs blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt lösryckt och i min mening ganska felaktigt.

   Radera
 29. Artikeln är ju helt meningslös egentligen. Den kommer ju inte leda till en enda bra diskussion. Det finns liksom inget sätt för de på Bra-sidan att möta de på Dåligt-sidan.
  Börjar kännas lite som när AIKare, Djurgårdare och/eller Hammarbyare ska diskutera en straffsituation eller ett rött kort efter ett fotbollsderby.. fast mycket värre..
  Artikeln bekräftar någras bild, och Granskning Sverige bekräftar andras bild..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blir ju så när det finna många "sanningar" i dessa "alternativa (fakta)" tider...

   Radera
  2. Bra sammanfattning.
   Tyvärr.

   Radera
 30. Tycker MSM borde ägna sig mer åt att granska makten och förmedla riktiga nyheter än att attackera sina konkurrenter. Hade de gjort det från början hade sannolikt inte alternativmedia ens fått luft under vingarna.

  Någonting är väldigt snett när alternativa media gör ett bättre jobb med att granska makten än MSM, och när man inte ens sakligt kan avfärda Granskning Sveriges arbete, utan att de "går rysslands ärenden" (nu när rasistnazistfascistkortet börjat bli verkningslöst dyker nu denna nya term upp...) börjar man ju fundera på vilka som egentligen sprider desinformation och går främmande makts ärenden.

  F.ö. vill jag nog påstå, att den här "kampanjen" vi nu ser i väst mot Ryssland, kommer ge oss exakt det krig som alla kampanjdeltagare påstår sig vilja undvika genom att demonisera ryssland. Obama/Hillarys utrikespolitik gick i stora stycken ut på att marginalisera, förnedra och trycka ned ryssen och folk är förvånade över att de nu börjat kaxa tillbaka? Trumps försök att deeskalera situationen möts med förräderianklagelser osv... Det är uppenbart att det finns en grupp som vill ha ett krig med Ryssland, vad jag inte fattar är dock att den förment "goda" vänsterpöbeln köper konceptet att "krig är fred", att freden ska uppnås genom att mobba och demonisera ryssland och inte genom samtal...

  Men vad vet jag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sedan ska man inte glömma att vissa kommentarer kommer från samma person med olika alias,lite roande faktiskt.

   Radera
  2. @PJ

   Nu vet jag inte vem du är, men jag har en rätt lång historia som kommentator på bloggen... Till och med att jag uppmärksammats som självhushållarens fiende nr 1 i ett blogginlägg nånstans...

   Insinuerar du att jag skulle ha flera alias?

   Radera
  3. Om du hade brytt dig om att läsa artikeln hade du sett att det främsta invändningen mot GS var att man klippte ihop svaren så kraftigt att de gav intryck av något helt annat än vad som faktiskt sades. Pss skulle jag kunna klippa och klistra om alla dina ord för att totalt ändra vad du skrvit och ändå använda "dina ord" (Det är iofs inte en ny teknik, jag har för mig att SolDF instruerade en att Svara "Den frågan kan jag inte svara på" istf ja eller nej på alla frågor som inte rörde namn och nummer. )

   Radera
  4. Denna är sevärd,eller gå till 47 min direkt o ett par minuter framöver.

   https://youtu.be/4JlZPIN7NcU

   Radera
  5. Tja, det viktigaste från artikeln var tydligen inte sakfrågan, utan det påstådda rysskramandet.

   Radera
  6. Jag besöker många företag i mitt arbete som konsult och på många av dessa företag ser jag dessa tavlor med visdomsord för företagare.

   Kommer inte ihåg citatet ordagrant, men en av dessa tavlor gick i princip ut på att den dagen du fokuserar mer på konkurrenterna än kunderna så är du körd.

   Litegrann känns det som MSM är där idag...

   Radera
  7. Problemet är väl, för att använda din liknelse, att istället för att konkurrera med en annan läskfabrikant, konkurrerar de med anonyma fabriker som säljer bajsvatten som om det vore läsk, i riktiga burkar som ger sken av att innehålla kolsyrad citronsaft. Om man ger bajsvattenfabrikörerna samma status och utrymme som riktiga läskfabrikörer kommer folket snart sluta köpa läsk eftersom de inte vet om det är riktig läsk eller bajsvatten de får.

   När bajsvattenfabrikörerna börjar skriva "Innehåller bajsvatten" på burkarna, och har konsumentkontaktnummer som faktiskt fungerar, så kanske de kan tas på allvar. Men eftersom marknaden för bajsvatten förmodligen är minimal lär detta inte hända.

   Radera
  8. Problemet är ju MSM själva...

   Gå till valfritt bibliotek och titta igenom några mikrofilmer med dagstidningar från 60-70-talet och jämför deras rapporterande då och nu...

   T.o.m. den förhatliga kvällspressen höll högre standard än någon av dagens tidningar.

   Så för att förtydliga din liknelse så finns ju ingen riktig läskfabrikant alls längre...

   Radera
 31. @Greenious
  Det kanske uppfattades så,men nej😁

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är uppenbart att du menade att någon använde multipla alias, bara lite oklart vem du syftar på.

   Radera
 32. Jag följde Lars råd och läste artikeln i Eskilstuna-kuriren. Ganska omgående hänvisas till ett hopklippt youtube-klipp som ska vara 20 minuter, när jag letar upp det på youtube är det 3 minuter och verkar vara telefonsamtalet rakt upp och ner?

  Första tanken är att orginalklippet tagits bort och detta lagts upp efter artikeln, men det lades upp den 3 februari..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar att du också tror att Eskilstunakuriren har en agenda?

   För mig står inte Eskilstunakurirens artiklar som certifierad sanning, särskilt inte när de försöker vittvätta en sån som Orrenius och samtidigt misstänkliggöra normala, sunda frågeställningar. Effekten blir den motsatta.

   Läser heller denna artikeln då:
   Intervju med Journalist som berättar sanningen/

   Mycket mer trovärdig.

   Radera
  2. Nja, jag tycker mest det är lite festligt att Lars gör ett inlägg om fake-nyheter, också hänvisar han till en artikel som direkt gör ett påstående som borde vara jättelätt att kontrollera.
   Men när man gör det verkar det inte överensstämma med vad som står i artikeln.

   Vad det gäller historien med Orrenius och Julia tror jag sanningen ligger någonstans mitt emellan; Julia upplevde det säkert som obehagligt och Orrenius gick kanske lite längre än han borde gjort sett till intervjuobjektets tillstånd men jag kan inte tänka mig att han ville nåt annat än att få en intervju.

   Radera
  3. Jaha, en intervju med en helt anonym person som berättar chockerande fakta.

   OK, jag har en anonym intervju med en person som står partiledningen nära i SD och enligt honom finansierar SD sina valkampanjer genom att slakta ensamkommande fyktingbarn och sälja organen på svarta marknaden. Är det sant då?

   Radera
  4. Ben Dover, herregud vad du svamlar.

   Radera
  5. @Ben
   Nej, och du skulle inte klara av att skriva ihop en liknande intervju och få den trovärdig, även om du hade ett intervjuoffer. (det skulle inte jag heller)

   Kolla gärna mer på Jens sida, där finns några väldigt välskrivna artiklar, även en filmad intervju med en kvinna som hoppat av Islam..

   Radera
  6. SR:s Studio Ett hade idag en intervju med en anonym journalist vars identitet de ej kan röja, pga källskyddet.

   I teorin är det alltså inte svårt att fejka intervjuer, men jag tror varken SR eller Ganman gör det.

   Radera
  7. Jens Ganman får väldigt konkret kritik i kommentarsfältet av framförallt signaturen LF. Men även en "Ghost of democracy".

   På Ghost of democracys kritik svarar Jens inte alls. Dock är det såklart massa blåsta läsare som går i försvar. Gissningsvis ser vi inte Ghost kommentera mer. Vem orkar liksom?

   Jens är duktig med orden måste jag säga. Talang för skrivande finns absolut. Men det LF skriver i sina kommentarer imponerar. Otroligt att någon fortfarande orkar försöka diskutera. Jag hade absolut varit intresserad av att läsa mer av Jens om han haft något vettigt svar att komma med. Men LF får knappt något svar. Helt tydligt att Jens har spikat sin världsbild, och den är rätt, och den ska berättas. En smart Birro eller en Tino utan statistik kanske.. Kommer gå bra för Jens är jag övertygad om. LF verka iaf ha turen att slippa fäktas mot andra kommenterare, för ingen i fancluben förstår vad LF försöker säga.

   Radera
 33. Bra genomgång av Eskiltuna Kurirens granskning.

  https://toklandet.wordpress.com/2017/02/16/ambitiost-av-eskilstuna-kuriren-vacker-manga-fragor-at-olika-hall/

  SvaraRadera
 34. Tur att man är smart och filosofisk och lätt ser igenom allt och förstår världen ! Media i Sverige har förvandlats till en kokande soppa av åsikts-krig, där man inte längre bryr sig om fakta och statistik eller att försöka analysera omvärlden på ett bra sätt.

  Lite trist att det inte går att lita på vad någon enskild aktör publicerar el påstår längre.

  SvaraRadera
 35. Om man går till Granskning Sveriges hemsida...

  "Tack vare lyssnardonationer kan Granskning Sverige erbjuda ett uppstartsarvode till dig som når upp till 3000 unika visningar på ditt debutsamtal."

  "Den ende som varit intresserad av dessa pengar är Ekurirenns Mathias Ståhle, som inte heller han fått några pengar eftersom Ståhle aldrig levererade något samtal till oss."

  Det finns möjlighet att donera.... Kanske har Putin donerat? Inget vi vet.

  Personer bakom hemsidan:

  Johan Andersson

  Erik Johansson

  Nina Drakfors - Den första i Granskning Sverige som gått ut med sin riktiga identitet. De andra är kanske ryska agenter? Inget vi vet.

  Didrik

  Slutsats:

  Verkar inte vara någon dyr penningslukande verksamhet. Går säkert att göra själv på fritiden. Putin behöver inte skänka några pengar. Personerna bakom sidan drivs sannolikt inte av någon diffus orsak att vilja ljuga (det måste finnas ett motiv)..

  SvaraRadera
 36. Du läser inte Aftonbladet, du skriver för en annan tidning, du hyllar Ekuriren och du dissar GS. Trovärdigheten hänger just nu på en skör tråd.
  Du gjorde en rejäl djupdykning gällande Karlshamn och kom fram till ganska fantastiska fakta vilket var imponerande men detta känns förbaskat likt den aftonblaska du inte ens själv läser.
  Besviken följare..

  SvaraRadera
 37. Är detta en utländsk sk trollfabrik då?

  https://www.gatestoneinstitute.org/9901/sweden-migrants-costs

  SvaraRadera