Cornucopia?

Aktuellt

Sämsta inköpschefssiffrorna i eurozonen sedan 2012

En lång rad industriindikatorer föll hårt när de rapporterades in idag. Bland annat visar inköpschefsindex (PMI) för tillverkningsindustri...

2017-01-31 17:53

Vilken borgerlig kommun är först att sälja mark till en NATO-bas?

Nu när det är avgjort att kommunalt självstyre går före nationell säkerhetspolitik, så är frågan vilken borgerligt styrd kommun som blir först att sälja mark till en NATO-bas, eller kanske amerikansk militärbas? Vi har trots allt kommunalt självstyre, och staten kan inte hindra att USA eller något annat NATO-land upprättar baser på svensk mark i samarbete med kommunerna. Med vissa begränsningar dock.
Samtliga borgerliga partier i alliansen vill att Sverige går med i NATO. Via det kommunala självstyret är det nu med Lex Karlshamn möjligt för kommunerna att inleda arbetet med detta.

Kommunerna kan med fördel sälja mark och/eller anläggningar åt olika NATO-länder, där dessa kan inrätta baser och placera utrustning. Enda begränsningen är att det inte får vara stridsfordon, vapen eller militär personal, men det senare löses genom civila sk contractors som kan bemanna och sköta anläggningen, t ex radaranläggningar åt Aegis-baserat robotskydd.

Baserat på insatsreglerna IKFN kan svensk militär personal avvisa utländska militärer och hindra eller beslagta militära fordon (mark, flyg och luft) om de vistas utan tillstånd på svensk mark. Så länge de inte uppvisar fientlig avsikt kan man dock inte nedkämpa dem i förebyggande syfte om inte Sverige intagit högsta beredskap ("krig").

Svenska vapenlagar sätter också en del gränser.

Men så länge det inte handlar om uniformerad militär personal, stridsfordon eller vapen, så är det fritt fram för NATO-vänligt styrda kommuner att börja etablera NATO-baser på svensk mark. De har ju trots allt kommunalt självstyre.

T ex kan man antagligen få ett välbehövligt ekonomiskt tillskott till alla förlustgående kommunala flygplatser, genom att låta något NATO-land bygga om dessa till en militär anläggning redo att ta emot NATO-flyg. Det inkluderar drivmedelslager, fortifikatoriskt skydd, ammunitionsdepåer (nuvarande lagstiftning kring sprängämnen gör att man antagligen kan fylla dessa med ammunition om man bara lämnar in rätt papper till tullen, men annars kan de stå tomma i väntan på att baserna aktiveras). Utrustning som uniformer, mat, förplägnads- och sambandsutrustning etc kan dock lagras helt fritt.

Kustkommuner, vilka ofta har borgerligt styre, kan ju rent av sälja mark där något NATO-land kan bygga en lämplig RoRo-hamn för att snabbt komma in med trupp i landet. Tar man som kommun också an skötseln av den militära hamnen finns goda möjligheter till löpande intäkter och arbetstillfällen.

Annars kan t ex USA bygga radaranläggningar åt sitt Aegis-baserade robotskydd på svensk mark. Man bemannar dem bara med civilt anställda contractors istället för militär personal, så är det helt okej. För att inte tala om möjligheten att bygga egna signalspaningsanläggningar, så man inte behöver använda FRA. Finns säkert någon borgerligt styrd kommun som gärna tar några hundra miljoner för en signalspaningsanläggning någonstans i en fd kommunal skog.

Kom ihåg, kommunalt självstyre går före nationella säkerhetsintressen, nationell försvarspolitik, eller nationell säkerhetspolitik. Vilken kommun blir först att välkomna NATO-baser?

Så kontakta din borgerliga kommun redan idag. Här finns pengar att tjäna! Naturligtvis finns även möjligheten att sälja mark till det ryska försvaret. Kanske efter valet 2018 i en kommun med Sverigedemokratisk majoritet någonstans i Skåne eller Blekinge?

Tillägg: Enligt uppgift finns det redan NATO-materiel lagrad i vanliga förråd i åtminstone en svensk kommun. En vanlig kommersiell uppgörelse om att betala för lagerplats. Osäkert dock om det är ett kommunalt bolag som får pengarna, men det är säkerligen på ett nybyggt logistikcenter, som ju numera är alla svenska kommuners stolthet när industriområden i konsumismens tidevarv hör historien till.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

48 kommentarer:

 1. Tyvärr bor jag ju i en icke-borgelig kommun. Annars har vi rent fysiskt tillgång till både flygfält, hamn, skog och ett stort antal "logistikcenter".

  SvaraRadera
 2. Jag kan tillhandahålla en logistiklösning annars finns det några nedlagda krigsflygfält med bergutrymme på några ställen. Kanske ger klirr i kassan för någon kommun.

  SvaraRadera
 3. Varför skulle NATO vara intresserade av att hyra mark i Sverige för att upprätta nån bas.

  Vi har ett s.k. Värdlandsavtal med dem. Det är bara att vi ringer på dem så kommer de. De finns uppradade vid norska gränsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jasså gör dom det? Är du säker?

   Och vid norska gränsen finns bara träd. Det tar minst tre veckor att få hit tunga förband från USA - plus tiden det tar att fatta ett politiskt beslut att åka. Att förhandslagra utrustning och sedan flyga in personal är med andra ord helt nödvändigt.

   Radera
  2. Ta det lugnt. Luta dig tillbaka och slappna av. Hetsa inte upp dig.

   Radera
 4. Och i vanlig ordning måste jag påminna om hur det lät under alliansregeringens år vid makten:

  "Jag var från början inte övertygad om att ledningen skulle klara miljökraven. Men jag kan nu med mycket gott samvete säga att miljökraven är tillgodosedda, säger miljöminister Andreas Carlgren (C).

  Därför kan [allians-]regeringen, enligt Carlgren, inte säga nej eftersom Sverige är bundet av havsrättskonventionen och andra internationella överenskommelser.

  Ingen seriös svensk regering skulle så tydligt kunna bryta mot internationell rätt som det skulle innebära att säga nej till gasledningen, säger han."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Källa:
   http://www.svd.se/klart-for-omstridd-gasledning

   Radera
  2. Dålig koll eller? Det är inte ett nej till ledningen som har diskuterats som förra gången... Det som diskuterats är att använda Sverige som lagringsplats åt rören medans de bygger, vilket ju inte är samma sak?

   Radera
  3. Dålig koll? Kanske det. Jag är ingen professor i ämnet.

   Förra gången handlade det inte om kommunpolitik. Då var det på regeringens bord. Vi kunde ha sagt nej till placeringen mm. Carl Bildt hade retat upp ryssarna med nazist-jämförelser (varför då kan man ju undra...) och för att förbättra relationen skyndade alliansregeringen sig att gå med på placeringen. Detta har jag citerat tidigare här på bloggen men jag kan citera det igen:

   Därför är Sverige vän med Ryssland igen.

   "Söndagen den 1 november förra året kom ett samtal till statsminister Fredrik Reinfeldt. Det var från Rysslands premiärminister Vladimir Putin. Den svenska miljöprövningen av gasledningen genom Östersjön var äntligen klar och Putin ville bara säga hur viktig frågan är för Ryssland.
   Fyra dagar senare höll miljöminister Andreas Carlgren presskonferens och meddelade att Sverige inte längre ser några hinder för gasledningen."

   Källa:
   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12227503.ab

   Nu handlar det om att använda kommunens hamn (inte hela Sverige) som lagringsplats åt rören medans de bygger. Därmed bör (och kan) inte regeringen lägga sig i.

   Och varför retar Carl Bildt upp Ryssland? Ingen aning men man ska också komma ihåg att miljöpartisten Ulf Holm anmälde redan 2006 vår lille Carl Bildt till KU för hans ekonomsika intressen i ryska Gazprom.

   "Bildt har 2 000 aktier i Vostok Nafta, vars huvudsakliga innehav ligger i det ryska statligt kontrollerade bolaget Gazprom. Han har dessutom 15 000 optioner i bolaget som enbart kan lösas in under de två första veckorna i december. Vostok Nafta är en av de senaste årens vinnaraktier, om affären skulle gå att genomföra till dagens aktiekurs skulle Bildt tjäna 5,1 miljoner kronor."

   Källa:
   http://www.svd.se/bildt-ku-anmals-for-aktieinnehav-7NKH

   KU kom fram till att Bildt kunde behålla sina aktier i Vostok Nafta. Och affären gick sedan i lås 2009. Först sabbade Carl Bildt relationen med Ryssland och sen fixade Reinfeldt den igen genom att godkänna gasledningen. Oj så klantigt av Carl Bildt... tur att Putin ringde Reinfeldt som snabbt såg till att affären gick igenom.

   "Fredrik Reinfeldt var tvungen att släta över det som skett för att inte störa toppmötet och därmed ordförandeskapet. Kan regeringen garantera att man inte sålt ut vitala svenska intressen för att inte störa ordförandeskapet?"

   Svd, 9 nov 2009
   http://www.svd.se/svenska-miljointressen-saljs-ut

   Radera
  4. DN:s ledare i januari 2007:

   "Vostok Naftas tillgångar består till 90 procent av aktier i det ryska gasmonopolet Gazprom, världens största naturgasföretag som kontrollerar 90 procent av Rysslands gasproduktion. Gazprom styrs i praktiken av den ryska statsmakten. Redan här finns en, låt vara indirekt, koppling mellan utrikesminister Bildt och ryske presidenten Vladimir Putin som inte luktar enbart pengar.

   [...]

   Socialdemokratiska ordföranden i riksdagens försvarsutskott Ulrica Messing har varnat för att gasledningen kan "bli mycket problematisk för svenska försvarsintressen". Moderate försvarsministern Mikael Odenberg säger att ledningen är "ett problem" för svenska säkerheten.

   [...]

   Men i denna debatt har utrikesminister Carl Bildt, den gamle storpolitiske strategen, nästan inte yttrat sig alls, åtminstone inte så att det märkts.

   [...]

   Bildt har redan snubblat i samband med sina optioner i Vostok Nafta. Värre är om han också snubblar i samband med Sveriges utrikespolitiska optioner i vårt närområde."

   Bildts tystnad om gasen.
   http://www.dn.se/ledare/bildts-tystnad-om-gasen/

   Morgan Johansson (s) grillar Carl Bildt i KU:

   "Det hettade till ordentligt kring Bildts optioner, miljoner och påstådda hållhakar.
   Bildt både grimaserade, ironiserade och raljerade under den 90 minuter långa grillningen.
   Morgan Johansson viftade bland annat med det papper som gett Bildt optioner för miljoner när han gick till attack. [...]

   - Du har tagit emot nästan fyra miljoner kronor från ett företag som vill bygga en gasledning i Östersjön. När fick du veta detta och när fick du veta att du skulle få ut pengarna.
   - Det är inte riktigt att det är ett företag som vill bygga en gasledning i Östersjön. Men jag ska försöka besvara frågan, sa Bildt.
   - I början av förra året fastslogs optionsprogrammet. Det finns protokoll från den bolagsstämman, sa Bildt.
   Johansson påpekade att Bild sagt att han inte kunnat avstå från att ta ut pengarna.
   - Jag hade inte kunnat avstå från att ta ut optionerna. Det hade inte funnits någon möjlighet för mig att undvika att redovisa detta, sa Bildt.
   [...]
   - När du satt i styrelsen för Vostok Nafta noterade man också den är stora betydelsen. Man sa "om man får bygga ledningen ökar värdet på Gazprom från 400 dollar till 500 miljarder dollar på två år".

   Källa: Aftonbladet 17 april 2007
   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10926528.ab

   Radera
  5. Jag undviker att dra några förhastade slutsatser av det jag publicerat här. Det får ni andra göra. Jag har nämligen för dålig koll.

   Radera
  6. @Frihet - Bra jobbat, tack för det!

   (Jag kan nästan höra ljudet av "nyliberala" kulturmarxistiska PK-huvuden [ingen nämnd, ingen glömd] som exploderar när de läser din redovisning).

   Radera
  7. Med krisen i Ukraina drog fd statsministern/fd moderatordföranden och dåvarande utrikesministern Carl Bildt åter upp nazist-kortet och jämförde
   Janukovytj med den norske landsförrädaren och nazistledaren Quisling.

   Norge reagerade på Sveriges utrikesministers uttalanden:

   "Anniken Huitfeldt [norska arbeiderpartiet] säger att Carl Bildt måste vara försiktig med sina jämförelser.
   – INGA ANDRA utrikesministrar använder det språkbruket. Man måste hålla alla kanaler och mötesplatser öppna, inte trappa upp ordkriget. Det är inte positivt att dra in Hitlers män i det här."

   Men när högerextrema nationalistpartiet Svobona fick ministerposter i Ukrainas regering uttalade Bildt kritiken om att inte kritisera Ukraina (utan istället sympatisera demonstartioner av och med högerextremister) med "Jag avstår från att beskriva det partiet. Vi accepterar den regering som har bildats, med många olika personer. Det är en rimlig och demokratisk regering och jag vill inte spela med i den ryska propagandan".
   (Källa wikipedia,
   https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Carl_Bildt

   Plötsligt så går det minsann an att vara återhållsam.

   Radera
  8. Källa för quisling uttalanden:
   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18485396.ab

   Radera
  9. För den intresserade:

   "Förra vintern fick utrikesminister Carl Bildt (m) våldsam kritik för sina starka kopplingar till Ryssland.
   Nu blåser ilskan från motsatt håll. [...]

   [vinden kan vända väldigt snabbt]

   Bland annat jämförde han [Carl Bildt] Ryssland och Putin med Nazityskland och Hitler. Det blev droppen – som skickade ministerns Rysslandsrelationer raka vägen in i frysboxen.
   [...]
   Ordförandelandets utrikesminister brukar vara på plats.
   Men Carl Bildt valde att äta bankett med svenska kungaparet, som är på besök i Ukraina. Något som väckte ryske ledamoten Leonid Slutskys vrede:
   – Jag har suttit i Europarådet i åtta år och aldrig varit med om något liknande.
   – Det är oförskämt! skrek han, enligt uppgift.
   Därefter ska han och de andra ryssarna ha lämnat salen. Schweizaren Andreas Gross (s) var bara snäppet mer diplomatisk:
   – Det är obegripligt att Bildt inte är här och bemöter kritiken. Vi är många som är oerhört besvikna på Sverige och er utrikesministers agerande.
   – Att han så tydligt tar ställning för en sida bådar inte gott"
   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11525115.ab

   Nej. Det bådade inte gott. Många var besvikna på vår lille topp-moderat. Jag tror dock att Carl Bildt hade sina (privata) skäl till detta. Men det får väl historien utvisa.

   Radera
  10. Tillbaka till januari 2007:

   "Miljöpartiet anmäler nu Bildt för korruption.
   – Det är fråga om det är en gåva eller rentav en muta, sa språkröret Peter Eriksson i går.
   Och riksdagsledamoten Ulrica Messing (s) kallar turerna i affären ”oacceptabla” och kräver en garanti från statsminister Fredrik Reinfeldt att Bildt inte lovat Vostok Nafta några hemliga motprestationer."

   I TV4 bråkade Carl Bildt med en reporter som ville få reda på mer om affären...

   "Reportern hade svårt att få en syl i vädret och den enda fråga som egentligen blev besvarad var att ministern ansåg sig ha rätt till ersättningen.
   Mot slutet av intervjun blev Carl Bildt riktigt arg:

   - Du ska inte alls tolka, du ska låta mig svara på frågorna, avbröt han reportern."

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11029344.ab

   Carl Bildt gör själv gärna jämförelser med nazister (utom när det faktiskt handlar om verkligt högerextrema partier). Så lågt som Carl ska man kanske inte gå (om man inte kan tjäna några miljoner på det). Men är inte Trump och Bildt rätt lika i sitt beteende?

   Radera
  11. @Frihet
   Kudos,angående turerna kring Nord Stream 1 och den girige Bildt!

   Om Bildt hade oinskränkt fått bestämma rörledningsdragningen så hade hen också godkänt det planerade servicetornet/pumpstationen som skulle vara placerat någon kilometer från Gotlands ostkust.

   Carl Bildt är också en geopolitisk pucktvå, speciellt när hen viftar med sina nazimetaforer och historieluckor.

   I samband med Georgienkriget liknade hen Ryssland vid Hitlers annektering av Sudetlandet 1939, trots att Georgiens president, Saakasjvili, startade Georgienkriget.

   Enligt ukrainsk författning kan en president avsättas om presidenten är en landsförrädare. Därför beskyllde Bildt Janukovytj för att vara en quisling:
   "Så har då Ukraina fått sin egen Quisling, sittande på främmande mark där han vädjar om att en utländsk armé ska ge honom hans land tillbaka"

   Men Janukovytj var ingen landsförrädare. Han flydde sitt land i februari 2014 för att rädda sitt liv. För han vet att när USA är inblandad i en statskupp bör man som ledare säkrast fly landet om man vill rädda sitt liv. Minns Kadaffi och Saddam Hussein.

   Till yttermera visso betraktas Vidkun Quisling mer eller mindre som hjälte av minnesgoda ukrainare. När bolsjevikerna gick hårt fram på 1920-talet i Ukraina, blev det svält. En hjälp i nöden stod Vidkun Quisling för. Han var 1922 på plats med hjälpsändningar till de svältdrabbade på uppdrag av Nationernas förbund. Men detta hade Carl Bildt ingen aning om!

   Radera
  12. Ja, precis. Världen är inte svart eller vit. Alla har vi våra bra och dåliga sidor. Även Carl Bildt och Vidkun Quisling.

   Radera
 5. Men VAD skulle då Gudruuun Spy..f-låt SCHYMAN säga och banna! Och VAD skulle "eliten" på Södermalm göra ? Gå i taket och sänka twitter och orsaka kaos på SÖS Akut pga blodstörtning ?

  Nej, ni får faktiskt ta och tänka lite på de ömma små beskäftiga liven , landets framtida beslutsfattare som kan allt, vet allt och vill bestämma allt över alla andra från sitt eget lilla "gated Community" - Södermalm ! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att man bör ställa upp ett par luftvärnsbatterier med lång räckvidd i Vita Bergsparken, alt Medis.
   Samt inrätta ett Speregebit runtomkring. Bebyggelse och kuperad terräng gör att rak skottlinje för spetsnäsor med robotvapen inte fungerar, söderkisarnas frihet blir beskärd, och vi skyddar funktioner i Tokholm länge nog för att de skall kunna evakueras, och i worst casr, no loss there när någon stridsspets tränger genom försvaret...

   Radera
 6. Wikipedia, särskilt sista raden:

  Olovlig kårverksamhet är ett brott som regleras i svenska brottsbalkens 18:e kapitel 4 § om högmålsbrott, allmänt kallad kårlagen.

  Lagen förbjuder att någon bildar eller deltar i en sammanslutning som utgör eller kan utvecklas till en olaglig militär trupp (paramilitär) eller polisstyrka. Lagen förbjuder även att någon upplåter mark eller ger finansiellt stöd till en sådan sammanslutning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "kan utvecklas till en olaglig militär trupp (paramilitär) eller polisstyrka"

   Detta efterföljs ju inte ens nu. Det finns gott om pistolklubbar, jaktlag, motorcykelgäng, slumgäng, scoutföreningar etc som KAN utvecklas till paramilitär...

   Med denna lagen i ryggen borde det vara en klackspark att lösa problemen i t ex Malmö genom att bara låsa in samtliga gängmedlemmar trots att inga andra brott kunnat styrkas.

   Radera
 7. Det låter som om det finns en stor konsensus kring att lagstifta bort möjligheterna för kommuner att åsidosätta rikets säkerhet. Förhoppningsvis finns lagstiftning på plats innan arbetet börjar, i så fall kanske detta löser sig innan några ryssar dyker upp...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill se lagstiftning som förhindrar aningslösa politiker att åsidosätta rikets säkerhet.

   Radera
  2. Det hade varit nåt det!

   Radera
 8. When goods don't cross borders, soldiers will.

  Helt rätt, staten ska inte lägga sig kommersiella infrastrukturbyggen och varför ska kommunen hindra verksamhet som kan ge både jobb och skatteintäkter.

  Om Tyskland gör sig beroende av rysk gas och Ryssland av tyska euros så är det deras "problem".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Teorin att handel förhindrar krig har tyvärr motbevisats sedan länge. Men den låter så bra att folk vill att det ska vara sant så den lever envist vidare.

   Radera
 9. Hej

  Tydligen så finns det även i det här landet krafter som motverkar statens allt mera dominerande ställning.
  Om det är på gott eller ond återstår att se.

  Men vart jag än riktar mitt ögonmärk så är det samma visa (Hultsfred so stängde sitt socialkontor pga för hög tryck från de nyanlända är bara ett exempel).
  Kommunerna ser till sig själv och deras invånare i första hand.

  Känns det månne bekant från landet "over there"?

  Det ser mer och mer ut som att det är en enkel fråga om "överlevnad", något som alla preppars borde hålla högt!

  Och Lars, du är, så som jag har förstådd, en av dessa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett tips, Manfred!
   Läste så sent som igår att en annan Manfred ( känd från Snoppy ) Sköts ihjäl av en australiensare, Cedrik Popkin.
   Ifall nu det kan vara dig till någon hjälp...

   Radera
 10. Lex Karlshamn ger onekligen nya möjligheter till kommuner som vill stärka sin egen ekonomi och inte har betänkligheter varifrån pengarna kommer.

  "Bevakningsföretag" av utländskt ursprung och personal skulle via strategiskt placerade anläggningar kunna avlasta den svenska polisen i de glesbygden där det är ont om poliser. Utifrån anläggningarna kan annan service erbjudas som t ex bevakning i kommunens alla områden.

  Kommunens offentliga upphandling säkerställer förstås god kvalitet och lågt pris till den utländska organisation som är mest angelägen. Ev. säkerhetsrisker behöver inte hanteras då detta inte är kommunens ansvar.

  De utländska anställda vid säkerhetsföretaget blir skrivna i kommunen och räknas som kommuninvånare. Då ges de möjlighet till kommunal service liksom rösträtt i kommunalvalet.

  Kan inte regeringen göra något i nationens intresse? Nej, vi har ju kommunalt självstyre.

  SvaraRadera
 11. Varför ska Sverige motarbeta byggandet? Det är Tyskland, som vill köpa rysk gas. Ryssland kommer in först när gasen börjar levereras så varför denna panik? Nu besöker Angela Sverige och böjliga som vi ska vara så undanröjer man ett hinder för goda relationer till Tyskland. Förmodligen var detta avsikten med besöket. Sätt klotet först, sedan Sverige, och sedan möjligen EU. Joe Bidens sons ukrainska gasbolags intressen ska inte styra Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Joe Bidens sons ukrainska gasbolags intressen ska inte styra Sverige."

   - Jag är ganska säker på att Joe Bidens sons Ukrainska gasbolag inte styr Sverige. Min bedömning är att risken för att detta ska ske är ganska obefintlig dessutom. Du kan nog krama teddybjörnen och andas ut!

   Radera
  2. Du kanske någon gång hört talas om historien om den Trojanska Hästen? Om inte så kan du leta upp den - finns säkert på Wikipedia.

   Radera
 12. Enligt "alternativa fakta" så var det Socialdemokraterna, Liberalerna och Centern som röstade ja i Karlshamn medan SD röstade nej till gasledningen och lagring av rören i kommunens hamn. Men det var väl bara ett olycksfall i arbetet som inte passar in i denna bloggens Putin-narrativ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen källhänvisning... suck.

   Radera
  2. Den styrande koalitionen röstade för; (M) röstade mot. En SD röstade mot och en SD la ner sin röst.

   Vilket perfekt visualiserar SDs indelning i Nykaroliner som avskyr Ryssland och Putinister som har en homoerotisk dyrkan av rysslands starke man utan skjorta.

   Radera
 13. USA behöver förmodligen inte betala någon kommun för tillträde och basering. Det försvarsnedrustade Sverige är ju i praktiken redan USA:s säkerhetspolitiska bitch, enligt det bilaterala säkerhetsavtalet med de hemliga tilläggsprotokollen mellan Sverige och USA. T.ex. Kallax, som är en de facto strategisk amerikansk flygbas, är redan uppbyggd med skattemedel.

  Till detta kommer diverse ytterligare föranstalter från svensk sida för en smidig överlämning av territoriet till USA:s geopolitiska intressen, såsom ombyggnad av Arlandaflygplatsen för bl.a. pre-clearance visavi USA. Det blir ett amerikansk område på Arlanda. Området ska betjänas av (förmodligen beväpnade) amerikaner med svensk åtalsimmunitet.

  Dessutom är kommandospråket bland svensk militär på svensk botten engelska, vad jag har förstått. Engelskspråkig text, för att uttrycka olika grader av hemlighet, t.ex. ”Top secret”, ska finnas på svenska handlingar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Apropå beväpning så måste jag säga att det var riktigt trevligt att ge ett skjut till din mamma i helgen.

   Radera
  2. Svensk militär använder svenska.

   Att använda engelska var ett led i Långtbortistan inriktningen när vi alltid skulle uppträda ihop med (kanske i strid där klara direktiv är viktiga) andra nationer. Men sedan några år har det rullats tillbaka och nu är det svenska som gäller igen.

   Radera
  3. @Snetmot… 05:18

   Fosterlandsförrädare! Har hen inga sakliga argument, ska hen hålla käften. Fosterlandsförrädare äcklar mig!


   @Kristian 10:04
   Stämmer det verkligen?

   Eftersom Försvarsmakten (FM) inte av egen kraft kan försvara det militärt alliansfria konungariket Sverige, så tycker, något ologiskt, det politiska etablissemanget och FM att försvaret ska göras i samverkan med andra, vilket implicerar att engelskan är kommandspråket åtminstone vid högre förband, enligt citat nedan. Flygvapnet, som är ett högre förband, antar jag är helt anglofierat.

   ”3.5.8. Interoperabilitet
   För att vidmakthålla förmågan att kraftsamla vid en allvarlig konflikt samt kunna
   verka i multinationella insatser ska Försvarsmakten ha förmåga att leda förband
   på brigadnivå.
   ….
   Behov finns att klarlägga ned till vilken förbandsnivå interoperabilitet, till
   exempel i form av engelska som kommandospråk, skall finnas. Erfarenheter från
   förbandsnivån efter bland annat FS och NBG talar för att interoperabilitet inte kan
   ske på alltför låg nivå.”
   http://www.forsvarsmakten.se/siteassets/2-var-verksamhet/armen/armens-utvecklingsplan-2014.pdf

   Radera
  4. Detta så kallade fosterlandet har pissat åt mitt håll i åratal, decennier, århundraden, ja faktiskt så länge som denna landsända tillhört detta ärorika fosterland. Så jag tar gärna din mamma några gånger till innan jag lämnar Putin åt er. Men tack för att du påminde mig om varför jag ska säga upp mitt svenska medborgarskap.

   Radera
 14. En turk har köpt upp Gävle Hamn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant. Jag litar inte på turkar. Särskilt inte med Putins lille stjärtgosse Erdogan vid makten. Ryssland skulle antagligen nå stor framgång om de plockade denna hamn, som har hand omen hel del bränsle. Där borde försvaret av hamnen nog behöva stärkas upp.

   Radera
  2. Yilport har hamndrift i Oslo, Sthlm och Gävle i närområdet.
   Vad är det ni tycker är konstigt med det eller är det bara allmänt rasistiskt tyckande?

   Radera
  3. Tja. Gävle hamn (och järnvägsknuten) är av central betydelse vid ett ryskt anfall mot Sverige. Hamnen blev ett väl karlagt anfallsmål under en eventuell sovjetisk invasion (Sovjetisk invasion av Sverige, SMB 2015). Sovjet hade även en spioncentral där under kalla kriget. Rysslands militärstrateger tänker forfarande i Sovjets banor.

   Turkarna gör som ryssarna vill (utan att vara medvetna om det). Det är inte rasism. Men turkarna styrs av en auktoritär man som heter Erdogan. Han är knappast en man vars intelligens som kan jämföras med raketforskare. Därmed inte sagt att alla turkar skulle vara på samma nivå, bara det att de styrs av en man som är Putins lilla nickedocka.

   Det gör mig orolig.

   Radera
 15. Vi tillåter ju (Och uppmuntrar) redan Saudiska terrorist-programmeringscentraler.

  SvaraRadera
 16. Det var ju inte så noga med det kommunala självbestämmandet när det gällde flyktinganvisningar. Men hyckleri skall vi inta tala om.

  SvaraRadera
 17. En amerikansk bas på Gotland vore perfekt. I utbyte blir vi försvarade vid ev angrepp och vi kan lägga ner vårt eget försvar och spara x antal miljarder som vi kan lägga på ett mer prioriterat område (ni vet vilket).

  SvaraRadera