Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2017-01-27 08:31

The Economist: Ryska diktaturen nu på Kinas nivå

Ryssland faller vidare i ansedda The Economists omfattande demokratiindex, som indexerar 60 olika parametrar i ett land. Den ryska diktaturen är nu likvärdig med diktaturen i Kina.
The Economist gör varje år en indexering utifrån 60 olika demokratikriterier av världens länder. Rankningen sker utifrån valprocessen och politisk mångfald, hur staten fungerar, politiskt deltagande, politisk kultur och mänskliga rättigheter. Detta inkluderar medias frihet, hur fri opinionsbildningen och organisationsfriheten är, samt förstås yttrandefrihet.
Demokratiindex. Källa: Wikipedia

Ryssland har sedan många år tillbaka klassats som en diktatur och resan går allt djupare. Tidigare låg man grupperad med diktaturer som Vitryssland, Vietnam eller Kuba. Förra gången åkte man ner till militärdiktaturen Egyptens nivå och för 2016 års index placerar Ryssland (3.24) sig nu mellan Egypten (3.31) och den kinesiska kommunistdiktaturen (3.14).

Vladimir Putin har alltså lyckats med ambitionen att ställa världens största katastrof, Sovjetunionens undergång, till rätta och nått samma demokratinivå som för det kommunistiska Kina och därmed likvärdigt med gamla Sovjetunionen.

I övrigt tappar USA något i index, främst på grund av dåligt fungerande stat och bristande politiskt deltagande, och hamnar med 7.98 precis under gränsen för en fullt fungerande demokrati på 8.0 eller högre. Sverige ligger på tredje plats som världens tredje mest demokratiska land, med Norge och Island på första och andra plats. Index för USA gällde innan Trump svors in till president och bland annat lagt munkavle på ett antal myndigheter.

Vårt grannland Ryssland är en diktatur och utvecklingen går åt fel håll - inte bara på det demokratiska planet, utan på alla andra plan utom fortsatt militär upprustning. Den som ursäktar eller samarbetar med diktaturen Ryssland är en anti-demokratisk diktaturkramare och om inte annat en nyttig volontär åt diktaturen i Kreml.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

126 kommentarer:

 1. Nordkorea, here we come!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det väl också så att Kina också är på nedgång? (Sen så är ju frågan hur kommunistiskt Kina är längre. Diktatur, ja. Allmänt ägda produktionsmedel, nja)

   Radera
  2. http://www.svd.se/kina-tvingar-varlden-skifta-till-elbilar

   Radera
  3. Donald Trump förefaller ha som ambition att krossa Tesla och allt teknologiskt nytänkande. Han är fossilbränslemaffians man i världen och kommer förstöra USAs framtid genom att satsa på kolgruvor och annat extremdumt skit. Enorma pengar ner i havet... som stiger.

   Kina tar över. Amerikanerna kommer hata Trump för att han ratade framtiden för att försöka återfå dåtiden.

   Radera
  4. Dessutom är Donald Trump förstås en extremt obehaglig diktatorstyp.

   Radera
  5. Högst sannolikt har han något fel i huvudet också. Han upprepar vad hans rådgivare senast sagt åt honom utan att någonsin skaffa sig överblick över situationen. Troligen håller han på och blir dement.

   Radera
  6. Bild Your Dream BYD tänker göra det med lite hjälp av Warren Buffett om nu inte Musk som verkar vara kompis med Donald hindrar detta. Min uppfattning är att elbilarna kommer än snabbare för BYD är inte ensamma varken i Kina eller på andra håll.

   Från artikelns avslutning: "Och faktum är att kinesiska BYD:s erövring av världen är i full gång, men då med bolagets batterier och elbussar. De sistnämnda finns bland annat Ängelholm, Eskilstuna och London. Har du en Samsung-telefon, är chansen stor att den har ett batteri från BYD."

   Enligt SVT Text
   107 är Sverige fyra i korruptionslistan
   108 Fastighetsverkets chef anhållen
   109 Bolund: Förtroendet har skadats
   110 Fredrik Lundberg mutmisstänkt
   111 Anders Borg dras in i härvan
   112 Metallbasen Anders Ferbe avgår

   Pust vi faller nog snabbt i år.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  7. Sorry Nanotec
   Holmen återhämtar sig efter morgondagens debacle.
   Är nog mer din kära tekniksektor a la Ericsson du ska oroa dig över.

   Radera
  8. Stefan hur tänker du nu? Tillhör du de många som tror att antalet jobb är i stort konstant så om ett företag minskar sin personal ökar ett annat?

   När det gäller aktier har jag varken Holmen eller Ericsson. Fast lever i den övertygelsen att det är större möjlighet för Ericsson att lyckas få en ny framgång av större format än just Holmen. 5G kommer men blir det Ericsson som lyckas där?

   Gillar mer levande än döda träd. När det gäller tekniksektorn växer det snabbt fram nya företag. En del sållas snabbt bort medan andra trivs och kan dra nytta av sitt tillfälliga monopol.

   Tack för artikeln i SVD den slutade med mitt avslutande citat ovan när jag tog fram den på skärmen. Nyss sa min fru att det fanns en intressant artikel i SVD och till min förvåning var den längre på dött papper. Än mer intressant är analysen direkt efter av Jonas Fröberg om elbilar och självkörande bilar.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  9. Holmen är det säkraste papperet på börsen.
   Just sayin.
   Vad gäller Ericsson kan jag bara konstatera att SCA nu har gått om i börsvärde trots Ericssonsektens hejarop.
   Vad gäller döda träd kan jag berätta att det är en myt.
   Skogen växer och SCA och Holmen bidrar till ett bättre klimat i Sverige. Det är mer än vad man kan säga om Ericsson som inte bara förstör kapital utan även miljön.

   Radera
  10. Företag föds och dör. Det är dess naturliga gång. Ibland gäller det även våra mest ansedda och dyrbaraste. Skogen den bara växer och växer.....
   Vattenkraften är även den en naturprodukt som tyvärr delprivatiserats till Finland av nyliberalerna.

   Radera
  11. Nån kan ju försöka förklara för mig hur Ericsson ska kunna konkurrera med Huawei? Hittills har jag bara hört mummel och önskedrömmar från sekten vid frågan.

   Radera
  12. Det beror väl på vad man tror att de ska syssla med, om man nu kollar på SCA så började de väls som stora Kopparberg, något sem de inte als sysslar med idag.

   Radera
  13. Stora Kopparberg är dagens Stora Enso.

   Radera
  14. Mitt misstag sorry, [lätt rodnad], men grundtesen star, de sysslar inte längre med gruvverksamhet men verkar klara sig OK ändå

   Radera
  15. Är inget större fan av Stora Enso men visst, de klarar sig "ok".
   Frågan är ju vad Ericsson ska pyssla med i slutändan?
   Patenten är trumfkorten, själva rörelsen sätter jag inte mycket hopp till i dess nuvarande form.

   Radera
  16. De stora viktiga patenten är väl snart på väg ut......inom 5-10 år eller så.

   Radera
  17. Ericsson faller på eget grepp, sin egen hybris över sin egen förträfflighet.

   Radera
  18. Utvecklingen går framåt med stormsteg när det gäller att skyffla 1:or och 0:or allt snabbare mellan brukarna. Men det är också standardarbetet som påverkar vad som beställs. Kampen om frekvenserna och samverkande teknologier där uppkopplade och allt mer självkörande fordon spelar in. Redan nivå 3 får effekt strax.

   Jag satsar på de små nya som i några fall kommer att hinna växa en hel del innan de slukas av de större företagen. Visst har Ericsson av vad jag anekdotiskt hört misskötts under förra vd.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  19. De viktiga brukarna med stort behov av snabbhet är redan maskiner och imorgon blir de nog också större när det gäller mängd.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  20. Ericsson har varit misskött sedan 1980 så det är bara rent larv att skylla på förre vd-n.

   Radera
  21. Du menar att man slutade vara ett ingenjörs-företag :)

   Radera
  22. Diskutera aldrig med en ingenjör, de har alltid rätt.
   Ungefär så har Ericssons policy varit.
   Facit ser vi nu.

   Radera
  23. Åh visste inte det Stefan. Vad hände kring 1980?

   Jag har fel ibland, fast jag är ingenjör, och var utlånad på halvtid till Ellemtel i slutet på 80-talet. Var med i det delvis misslyckade projektet AXE-N. Men rent ekonomiskt klarade sig väl Ericsson hyfsat fram till 2000.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 2. Förut var det hamburgar index
  Såvitt jag kan förstå kan man idag tillämpa Bocuse dÓr index
  Verkar som om i stort placeringarna där gäller även för demokrati.
  Fast Sveriges placering är nog mer avhängig hur man togs sig in i säkerhetsrådet.
  Mutor...

  SvaraRadera
  Svar
  1. På tal om mutor blev det en sättning i Holmen idag pga mutmisstanke mot Lundberg. Även Borg är inblandad.
   Är väl lika bra detta blir klarlagt så vi kan gå vidare i handlingen.

   Radera
  2. Appropå sättning, statens fastighetsverk.

   Radera
 3. Lite OT Cornu, tror du det här kan vara till fördel för SAMP/T over PAtriot?

  SvaraRadera
 4. För er som inte är färgblinda

  https://infographics.economist.com/2017/DemocracyIndex/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite lustigt att EU-s vagga Belgien är i en fallande trend.

   Radera
  2. De klarar sig nog. tycker mer synd om Mongoliet som antagligen kommer att dras ned I skiten, nu när deras två grannländer blivit röda.

   Radera
  3. Nu hänger jag inte med. Blivit?

   Radera
  4. Menar herr Stefan att Belgien inte kunde sjunka lägre?
   Du underskattar utlänningar...

   Radera
  5. Utan att kunna några detaljer i undersökningen tycker jag deras tapp 2016 är anmärkningsvärt.

   Radera
  6. Om du kollar trenden från 2006 så ser du att RF blir rödare. Kina blir lite mindre dåligt till en början men har aladrig varit bättre än ljusrött.

   Radera
  7. Men medge att Belgien slår demokratins ursprungsland - Grekland...

   Radera
  8. Otvivelaktigt är det så.
   Ett annat intressant faktum är att US och Mexico trendar ner.
   Kanske trendar upp nu när Trump bygger muren!

   Radera
  9. https://twitter.com/Stalingrad_Poor/status/824321308712312832

   Radera
 5. Sverige förtjänar inte den 3:e platsen. Inte med Hilda och Ruben, utbrett delikatessjäv, DÖ och riksdagens i praktiken svaga maktställning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Löven vägrar ju att ens benämna Kina som en diktatur. Han känner väl samhörigheten.

   Radera
 6. Är väl inget konstigt om den blivande vasallen konvergerar mot den annalkande herren?

  SvaraRadera
 7. Var hamnar The Economist på demokrati-indexet? Tidningens samtliga artiklar är osignerade. Ingen transparens med andra ord.

  "The Economist takes an editorial stance of classical and economic liberalism which is supportive of free trade, globalisation, free immigration and cultural liberalism (such as supporting legal recognition for same-sex marriage or drug liberalization)." [källa Wikipedia]

  "The Economist also has a long record of supporting gun control."[källa Wikipedia]
  Inte speciellt liberalt.

  "It is 50% owned by the English branch of the Rothschild family and by the Agnelli family through its holding company Exor." [källa Wikipedia]

  "I 2010 års index tappade Sverige sin position som världens mest demokratiska land till en 4:e position (9,5 av 10 poäng). Detta med hänvisning till en ökning av negativa känslor mot invandrare, Sverigedemokraternas inträde i den svenska riksdagen efter riksdagsvalet i september 2010 samt problem med öppenhet och partifinansiering." [Källa Wikipedia]

  Agendajournalistik, med andra ord. USA lär ju falla kraftigt i nästa upplaga av demokrati-index sedan Trump blev president. Och, nej jag är ingen Putin-kramare eller onyanserad Rysslands-vän. Konstaterar bara att liberaler, framförallt neo-liberaler är jävligt bra på att förstöra samhällen, och, Ja, liberalismen med sitt förespråkande av öppna gränser, massinvandring från tredje världen, mångkultur, feminism och upplösande av kärnfamiljen har förstört västvärlden.  SvaraRadera
  Svar
  1. Så. Feminism har förstört västvärlden.

   Du är alltså för kvinnlig könsstympelse, kvinnomisshandel, våldtäkter etc? Eller hur menar du.

   Radera
  2. Det verkar också som att du först vill ha något liberalt och anklagar The Economist för att inte vara liberala. Sedan säger du att liberaler är jävligt bra på att förstöra samhällen.

   Nu får du bestämma dig. Är The Economist liberal eller ej? Är allt The Economists fel?

   Radera
  3. Nej, är inte för någondera av vad du räknade up. Feminismen handlar om att ställa kvinnor MOT män. Det märks bland dess agitatorer, både vänster och liberala, i såväl Sverige, Europa som USA.

   Radera
  4. Det blir så när man omfamnar "konservatism" snarare än (medborgar)demokratism. Då vill man återgå till femtiotalets värderingar. Valet står dock inte mellan liberalism, konservatism och socialism.

   Radera
  5. The Economist har en agenda. Ägarna har en agenda, precis som du, jag, Putin och Trump.

   Du vill väl ha liberalism, Lars? Vill du också leva i konsekvenserna av vad det liberala samhället gjort med Sverige, eller funderar du som många andra, såväl liberaler som folkhemsfundamentalister, på att flytta ifrån skiten?

   Radera
  6. @Kuckeliku

   Se på förorterna så förstår du. Ett liberalt samhälle är svagt i sig. För att överleva så måste liberalerna göra sig samhällsbevarande aka konservativa (vi måste förgöra dem som vill förgöra oss). Vilka människor tar över när ett samhälle är svagt? Starka värderingar och rovdjur, precis som i förorterna där kriminella och religiösa fundamentalister styr.

   Radera
  7. Feminism handlar väl ändå om att förändra samhällets syn på kvinnor samt öka jämlikheten. Feminism handlar inte om att straffa män. Dock anser ju vissa ett förbud mot hustrumisshandel är ett straff mot män, andra kallar det jämlikhet.

   Radera
  8. Seså , inte ska vi bråka om sådana saker en så här fin dag, när Vintersportstaden Stockholm har bestämt sig för att ansöka om att arrangera vinter-OS.
   Kaknästornet är enligt väl placerade källor aktuellt som arena för både störtlopp och backhoppning.

   Radera
  9. Winston, jag misstänker att Dr Syn blandar ihop sk radikalfeminister med feminism. Det finns alltid extremister inom alla politiska strömningar.

   Radera
  10. Det är väl hyfsat rimligt att vara feminist om man är kvinna. Det finns onekligen en del värden med jämställdheten, men att kräva att manliga politiker mm skall vara feminister är ungefär lika rimligt som att kräva av svenskar att de skall deklarera sig vara danskar.

   Radera
  11. Dr Syn
   Det som står på Wikipedia om ekonomi och finans ska du ta med en nypa salt. Finns ofta en dold agenda hos "författarna".

   Radera
  12. Nämn gärna några exempel på "moderata" feminister i debatten i dag?

   Sexköpslagen är väl ett bra exempel på att radikalfeminismen representerar feminismen i dag och dessutom är institutionaliserad. Likaså att könskvoteringsförslaget över huvud taget nått fram till beslutstagande i Riksdagen. Sänkta krav på fysik inom brandkår och polis. Allt detta är radikal feminism och den splittrar och förstör samhället.

   Radera
  13. Stefan
   Jaså? Jag visste inte att man inte kan lita på Wikipedia. ;-)
   Kanske bäst att inte donera några pengar till dem...

   Radera
  14. Den ursprungliga feminismen som syftade till att öka jämlikheten mellan kvinnor och män finns inte längre kvar. Dagens feminism är till 100% post-marxistisk identitetspolitik. Det är inte liberalismen i sig som förstör samhällen - det är identitetspolitiken och mångkulturen som splittrar människor efter kön och etnicitet till små segregerade enklaver och bryter upp den nationella sammanhållningen.

   Radera
  15. Doktor Syn
   "Det är fritt fram att redigera i artiklarna, men spara bara sådant du upplever som förbättringar" Citat Wikipedia.
   Ger ju onekligen oändliga möjligheter för den kreative tänkaren.

   Radera
  16. Kingeward
   Är man Sveriges sämsta sportstad/capita måste man kompenseras med ett OS i jämlikhetens namn. Kanske Stockholmarnas kränkthetsindex sjunker temporärt.

   Radera
  17. Sven-Hassan

   Det är liberala grundvärderingar som öppenhet, öppna gränser, tolerans för allt och alla, som möjliggjort invandringen och därmed identitetspolitiken och splittringen av samhället. Vänstern och feministerna utnyttjar identitetspolitiken för att rasera samhället.

   Radera
  18. Liberaler försvarar mångkulturen och därmed också identitetspolitiken.

   Radera
  19. Ytterligare en apokalyptisk febervision. Är det inte negerjazzen som förstör vår ungdom, så är det "liberalismen". Annars trodde jag Sverige var socialdemokratiskt och varit så under stor del av de senaste 100 åren?

   Radera
  20. Det är den där förbannade hip-hopen som är anledningen till västvärldens förfall. Förbjud skiten och spela bara Åsa Jinder på radion så kanske vi får tillbaks lite moral i det här jävla landet.

   Radera
  21. Ben Dover, Stefan, man måste inse att de som bygger sin ideologi på hat av andra och att skuldbelägga andra måste just hata och skuldbelägga andra. Själva har de inget med saken att göra.

   En av sakerna man gör är att man använder halmgubbar och t ex kletar på andra egentligen vilka åsikter som helst. Så länge det är någon annans fel.

   Radera
  22. Precis, alla vet ju att det egentligen är judarnas och frimurarnas fel. Det är bara rökridåer att skylla på Adam Smith.

   Radera
  23. Ben,

   Ja, och det var en vänster/värdeliberal socialdemokratisk regering som ville införa könskvotering för en månad sedan. Det var också en vänster/värdeliberal socialdemokratisk regering som införde sexköpslagen, vars förarbete uttryckligen lägger skulden på män. Det handlar inte om vad det står på etiketten på regeringen, utan vad politiken faktiskt innehåller. Dessutom handlar det inte bara om Sverige, utan om hela västvärlden.

   Menar du att mångkulturen och identitetspolitiken enar Sverige och västvärlden?

   Radera
  24. Efter en barndom förstörd av Manne, förvreds musiksmaken ohjälpligt av den förbannade nyckelharpsjäveln.
   Fråga: hur gynnar man intresset för det fina instrumentet nyckelharpa?
   Svar: man inför tvångslyssning. Man bjuder i den enda promorerade riksspelpersonen i alla olika omöjliga sammanhang för att visa att i Sverige, där älskar vi vår nyckelharpehelvetesmusik.

   Ungefär så.

   Radera
  25. Det förefaller inte vara jättemånga som gör vågen för "ekosocialliberaldemokratism", antingen för att de inte gillar att kompromissa med sina snäva egenintressen eller för att beteckningen är "för lång". Kanske är det lättare att göra vågen för "medborgardemokratism", dvs en politisk hållning som bryr sig betydligt mer om de egna medborgarna än våra kära politiker gjort men inte fastnar i "konservatism" eller något ännu värre skit?

   Radera
  26. Nja, vi är nog rätt många som är för mångkultur och inte direkt galna i identitetspolitik. Likhetstecknet är en ganska oärlig debatteknik. Tycker du A tycker du automatiskt B.
   Dessutom finns det ju i den förhatliga västvärlden något som kallas val. Om man tycker att sexköpslagen är fel, kan man ju lansera ett legaliseringsförslag eller rösta på politiker som är för ett sådant. Detsamma gäller könskvotering.

   Radera
  27. Det handlar inte om hat, det handlar rätt och slätt om vilket samhälle jag/du/ni vill ha.

   Radera
  28. # Doktor Syn
   Sexköpslagen förbjuder inte specifikt män att köpa kvinnor. Den förbjuder i lika hög grad kvinnor att köpa män, eller kvinnor. Liksom män att köpa män. Är du lika angelägen om att tillåta homosexuella sexköp?

   Radera
  29. Ekosocialliberaldemokratism låter mer som cherrypicking än en ideologi. Alltså motsatsen, i princip.
   Det förstärks ytterligare av budskapets kärnpunkt "bry sig mer om invånarna än de andra politikerna har gjort".

   Radera
  30. KingEdward

   Verkligen? Mångkultur medför ju automatiskt identitetspolitik. För det första, så kan du inte få din mångkultur om inte de olika kulturerna är preserverande dvs konservativa. Sedan så medför ju detta att de olika kulturerna/etniciteterna måste tillvarata sin egen grupps intressen. Att vänstern och feministerna rent ideologiskt går i första ledet för denna politik spelar mindre roll. Det hade skett/och sker naturligt även utan dem.

   Radera
  31. Men Dr Syn, då är du alltså för mångkultur? För du vill ju att kulturerna/etniciteterna ska tillvarata sin egen grupps intressen, dvs Bevara Sverige Svenskt?

   Radera
  32. @Kuckeliku.

   Det var inte det jag sa. I förarbetet till sexköpslagen står explicit att de flesta sexsäljare är kvinnor och köparna är män, och att lagen ska motverka "mäns utnyttjande av kvinnor".

   Radera
  33. Dr Syn, du är alltså för att män ska utnyttja kvinnor? Eller vad menar du är problemet?

   Radera
  34. Om Sverigedemokrater inte hatade "miljöpolitik" kunde de börja tala om hållbarhet istället för om "konservatism", så kunde jag kanske bli lite mer intresserad av deras politik. Men hatar man att behöva bry sig om ekologi och kommande generationer så är det förmodligen inte mycket att göra åt det.

   Radera
  35. Om vi nu ska tolka Dr Syn välvilligt så kanske han anser att ett batter förarbete hade sagt att köpa sex ofta är att utnyttja svaga I samhället som inte har andra val och därför bör beivras, t.ex. att bland de som salt sex är det väl ofta vanligt att det är män som kvinnor. (Sen är det väl oftare så att män är sexköpare).

   Radera
  36. Visst är det korkat att man varit så fixerade just vid mäns köp av kvinnor. Det är ett orimligt fokus.

   Radera
  37. DrSyn,
   Nu resonerar du i flera led igen. Att delar av kulturer bevaras i diasporor runtom i världen betyder inte att alla ideer och förslag som folk har enbart gynnar eller kommer till på grund av deras etniska härkomst.

   Radera
  38. Om man är för sexköp så föreslår jag att man skickar sin tonåriga dotter att praoa på bordell.

   Liberalsnacket är trams om man inte definierar "liberal" först.

   "Värdeliberal", vad är ens det? Första träffen i Google ger en träff på den knarrige kverulanten Roland Poiriririer Martinsson som skriver en lång drapa utan att egentligen komma fram till svaret, annat än att de är emot "sociala institutioner" och emot kärnfamiljen.

   Nej, det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta, som den gamle Tegnér sade. Samtidigt som han satt i prästgården i Växjö och korresponderade med minst ett dussin kåta och försummade hemmafruar som han ofta låg med. Det är sant, kolla upp det. Tegér var i sanning en värdeliberal och en kärnfamiljens nedbrytare.

   Radera
  39. Lars,

   Om lagstiftarna menade allvar med synen på på prostitution som något förkastligt/kriminellt, så kriminaliserade man naturligtvis både köpare och säljare, vilket den ursprungliga prostitutionsutredningen rekommenderade. Detta ändrades sedan.

   Speciellt så pekade man också ut trafficking med kvinnor som ett stort problem att motverka.

   Vad är problemet? Jo, att det finns svenska escort-sajter med hundratals kvinnor, transsexuella mm hitresta/hitfraktade från hela världen som säljer sex helt öppet. År ut och år in. I varje gathörn finns dessutom ett thailändskt horhus, falskskyltade som massage. Ja, det går att få massage också, om man vill. Denna verksamhet pågår i princip helt öppet.

   Så här blir det när samhället väljer att lägga all skuld på en part. Männen.

   Radera
  40. Mycket intressant ställe du bor på måste jag säga, med horhus i varje gatuhörn. Är du säker på att du är i Sverige, och hur vet du att det är horhus?

   Noterar att du verkar vara väldigt påläst kring svenska escort-sajter. Har du några länkar till de du brukar använda, så vi andra kan läsa på?

   Radera
  41. Mångkultur innebär i praktiken segregering då den uppmuntrar minoriteter till att behålla sin särart istället för att assimileras i majoritetssamhället. Det är raka motsatsen till den assimilerande 'smältdegel' många tror att mångkulturen innebär.

   Radera
  42. Ben

   Ja, det där med uttryck och etiketter är sannerligen inte lätt. En del pratar om klassisk liberalism vs neo-liberalism. Med värdeliberal menade jag helt enkelt värderingar som liberalister gillar att tillskriva sig själva. Frihet, öppenhet, tolerans mm. Liberalerna definierar ju sina ståndpunkter själva, och då handlar det i dag oftast om frihandel, öppenhet, öppna gränser, tolerans mot allt och alla in absurdum.

   Radera
  43. En kulturman som knullade runt? Nu skämtar du väl Ben?

   Sen är det väl en intressant diskussion om alla klandansvärda beteenda ska vara straffbara,men det låter sig kanappast göras I detta kommentarsfält.

   Radera
  44. Lars

   http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/vanligt-med-sexuella-tjanster-pa-thaimassagen

   http://www.expressen.se/nyheter/sex-erbjuds-pa-7-av-10-thaimassagesalonger/

   Om du är intresserad:

   http://www.realescort.se/

   Radera
  45. Så hur vet du att det finns hundratals transvestiter på den där sajten?

   Och jag saknar referens till att det finns ett horhus i varje gatuhörn. Var bor du?

   Radera
  46. Mångkultur behöver inte betyda segregering, även om det finns manga på båda sidor mitten som hävdar det.

   Själv tror jag ju att det man borde försöka göra det som är rimligt.Om jag t.ex. går tillmig själv så om jag blev tbungen att flytta till land Y av olika skäl så skule jag nog fortfarande vara svensk I kulturen, men det vore ju inte mer än rimligt att jag åtminstone tog in delar och följde kandets lagar, samtidigt som det inte vore mer än rimligt att mina barn och barnbarn kanske tog in mer av land Y´s kultur om än med visa svenska inslag.

   Radera
  47. Det skulle ju kunna vara så att du "skarvar som Fridolin" och har en åsikt, men inget fakta. Du kanske har åsikten att det finns ett horhus i varje gatuhörn, och du har förstås rätt att ha vilka åsikter du vill. Men fakta är det nog inte.

   Och hur du kommit fram till hur många transvestiter det finns på den där sajten är mycket intressant. Jag tänker förstås inte gå in där, men du får gärna berätta hur du kom till den slutsatsen. Eller meddela om det istället bara var löst tyckande.

   Radera
  48. Lars,

   Vad petig du är. Jag bor i Stockholm.

   Snabb googling gav träff på Thaimassage-guiden. Där finns 846 st thaimassagesalonger listade i Sverige, varav 326 st i Stockholm. Färre än antalet gathörn, men ändå...

   Radera
  49. Så vad du säger är att det var "alternativa fakta" att det fanns en i varje gatuhörn?

   Hur var det nu med din studie av transvestiter på eskortsajter?

   Radera
  50. Dr Syns dela av stan:
   https://www.youtube.com/watch?v=jhxI6LeKCHY

   Radera
  51. gbd crvx

   Det var inget fel på förarbetet till prostitutionsutredningen. Felet uppstod senare när man skulle implementera feministisk politik till lagen.

   I gångna tider så var enbart försäljning av sex kriminaliserat. Det stoppade inte prostitutionen. I dag så är enbart köp av sex kriminaliserat, vilket inte heller stoppar prostitutionen eller traffickingen heller för den delen.

   Du ser alltså på saken, som att sexköp enbart är mäns utnyttjande av kvinnor?

   Radera
  52. Alltså, det är väl klart att det alltid kommer att finnas prostitution. Det kommer också alltid att finnas knark. Även om man förbjuder det.

   Det är inget skäl att förbjuda det. En del människor begår mord, en del kommer t o m undan med det, men det är ingen som argumenterar för att legalisera mord för den sakens skull.

   Radera
  53. "inget skäl att legalisera det" ska det så klart stå.

   Radera
  54. "Du ser alltså på saken, som att sexköp enbart är mäns utnyttjande av kvinnor?" Läs min post Dr Syn, var sa jag det? Jag sa (hämtat från minnet) att bland sexsäljare verkar det vara ungefärlika vanligt bland kvinnor som män, men att det bland sexköpare nog är fler män.

   Radera
  55. En svensk statsvetarprofessor med namnet Lennart Lundquist skrev 2001 en bok med titeln "Medborgardemokratin och eliterna". Det kunde med politikens tvivelaktiga utveckling sedan dess varit jätteläge för en reviderad version av boken (som jag inte läst), men författaren dog tyvärr för ett par år sedan.

   Radera
  56. @Dr Syn 10:42

   Du gör en välgärning som synar The Economist och dess agendajournalistik när de tar fram det så kallade demokratiindexet. Kudos!

   Vad fan är det för djävla agenda/tyckande hos The Economist som sänker Sveriges demokratiindex pga Sverigedemokraternas (SD) inträde i Riksdagen via ett allmänt riksdagsval? SD är ju emot det antidemokratiska EU! Sveriges demokratiindex borde tvärtom öka med ett nytt demokratiskt parti med sin hållning till EU. Övriga partier skrev in EU-medlemskapet i grundlagen år 2010, vilket SD var emot. Sedan att MSM kallar SD för främlingsfientligt, visar på hur ytterst åsiktsinavlat och korrumperat det journalistiska och politiska etablissemanget i Sverige är.

   Cornu brukar ofta prefigera The Economist med "det ansedda" när han citerar artiklar ur denna globalistiska åsiktsblaska. Nu har du försvårat för Cornu att citera artiklar ur denna globalistiska åsiktsblaska och samtidigt behålla någon form av trovärdighet. Detta gör uppenbarligen honom rasande eftersom han han snöat in på oväsentligheter, såsom det exakta antalet horhus i Stockholms alla gatukorsningar.

   Jag har fått intrycket att The Economist är väldigt välvilligt inställd till det antidemokratiska EU, så därför borde de inte få smeta demokratiindex på olika länder.

   Radera
  57. Nej, Gruelse. Sänkningen av demokratiindex pga SD:s inträde i riksdagen berodde inte på SD, utan på att partiet isolerades från det demokratiska samtalet.

   Radera
  58. Fast du har ju redan avfärdat demokratiindexet, så det behöver du inte bry dig om.

   Radera
  59. Intressant att Sverige faller pga hanteringen av SD. De moraliskt överlägsna inom media och politik försöker ju att framställa det som att det som de håller på med är att upprätthålla demokratin. Vilket självmål. Detta har Peter W inte nämnt på twitter.

   Radera
  60. Det har under senare år varit tydligt att våra politiker och ledarskribenter anser att ideologi är viktigare än demokrati, vilket är ett bra skäl för att degradera Sverige på demokratiindex.

   Den ideologi som varit viktigare än demokratin är förstås "liberalismen". Vi bör nu satsa på medborgardemokrati, där landets medborgare anses viktigare än principiellt obegränsad frihandel och allsköns folk som av ett eller annat skäl vill ta sig hit.

   Jag torde därför ändra namnet på mitt "protoparti" till EkoSoLiD/Medborgardemokraterna. Du kan väl medge att du skulle kunna rösta på ett sådant parti om det hade en riksdagsplats garanterad, Cornu?

   Radera
  61. Var får det ifrån att det är pga de andra partiernas hantering av SD, och inte själva det faktum att SD kom in i Riksdagen 2010 som sänker Sveriges demokratiindex?

   The Economist nämner det växande motståndet mot invandringen och SD:s Riksdagsinträde i samma mening. Det skrivs ingenting om hur övriga partier mobbar SD. Se:
   http://graphics.eiu.com/PDF/Democracy_Index_2010_web.pdf

   ”Populist anti-Islamic forces have made an advance in the former liberal bastions of northern
   Europe such as Denmark and Sweden. Sweden drops from 1st position in 2008 to 4th position in
   2010, owing mainly to a rise in anti-immigrant sentiment, the entry of the Sweden Democrats into
   the Swedish parliament after the elections of September 2010, and problems in transparency and
   party financing.”

   Radera
  62. Sedan att islamofobiska strömningar växer i ett land som har en omfattande invandring av sunnimuslimer, vilka per definition inte är anhängare av västerländsk demokrati utan tvärtom, borde i själva verket höja demokratiindexet.

   Radera
  63. 1. Omfattande sunnimuslimsk invandring, är också en förutsättning för muslimsk radikalisering i våra förorter och tillkomsten av parallella samhällen och "nogo"-zoner i det svenska samället.

   2. Självmordsbombaren i julrushens Stockholm motiverade sitt attentat 2010-12-11 bl.a. genom att referera till det sunnimuslimska IS.

   3. Förekomsten av svenska jihadister som reser till Mellanöstern för att kriga eller bli martyrer, är kopplat till den tilltagande muslimska radikaliseringen som försiggår i våra svenska förorter och moskeer. N.b. jihadister är inga demokratikämpar!

   Dessa tre punkter som har med den svenska verkligheten anno domino 2010 att göra, är uppenbarligen inget som sänker det svenska demokratiindexet enligt The Economist, utan de islamofobiska strömningarna som uppkommer till följd av de tre punkterna ovan.

   Radera
  64. Därmed var det bekräftat att Cornu har dålig läsförståelse i sina Rysslandsinlägg.

   Radera
 8. Spelar det egentligen någon roll ? Bryr vi oss eller bryr de politiker vi väljer sig om Rysslands (och Kinas) position eller utveckling. Svaret är Nix. Det spelar ingen roll, vi fortsätter köpa Rysslands gas och olja samt Kinas billiga produkter. Fortsätter skicka pengar till Diktaturer eller samarbete med de som är på väg i den riktningen - typ Turkiet. Det börjar bli dags att fundera vart detta kan leda, eftersom Putin har upptäckt att det går att infiltrera och påverka EU på olika sätt så att Rysslands position blir bättre - och de andra skiter de i - som Ryssar altid gjort. Vi är på väg mot en situation där vapenmakt blir allt viktigare.

  SvaraRadera
 9. Det förvånar mig att såväl svensk som amerikansk mainstream-press refererar till Ryssland och Putin som "Den auktoritära regimen Ryssland" och "Den auktoritära presidenten Putin" snarare än "Diktaturen" och "Diktatorn" som används för exempelvis Nordkorea. Konstigt.

  SvaraRadera
 10. Ja lyssna och läs Bo Rothstein.

  Media gör inte sitt jobb. Man skrapar på ytan och då tänker jag inte UG utan mer att man är ointresserade av orsakssammanhangen. T.ex till varför Ayn Rand´s värsta uttryck för hur vi ska definiera oss tillåts att helt ohämmat exploatera samhället.

  Varför har det i Sverige(sedan 1980)aldrig fällts någon ansvarig Chef i hög ställning när det gäller brott av t.ex finansiell art. I USA var det t.ex vanligt fram till 1990 men nada därefter. Trots att "brotten" blivit både vanligare och grövre.

  Häng inte upp er så förbannat på "förlorade Ryssland". Vänd blickarna inåt och ni skall skåda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Men USA då!" eller "Men Sverige då!"

   Fast nu handlade inlägget om Ryssland.

   Radera
  2. Det lär ju inte bli bättre av att vi isolerar Ryssland(som du vill).

   Radera
  3. Jaså. Du föreslår att man ska belöna dem istället?

   Om någon t ex ockuperar din lägenhet och stjäl allt du har i den och sparkar ut dig ur den. Vad tycker du man ska göra med den personen?

   Radera
  4. Du är för öppna armar med IS också antar jag? Eller blir det bättre av att vi isolerar dem?

   Radera
  5. Refaat El-Sayed tillhör de få men han tillhörde inte etablissemanget och han ansågs som utlänning. Och han "lurade Volvo"!

   Radera
  6. Nej jag föreslår inte ngt sådant förstås. Vad var det för låg nivå när inlägget handlar om demokrati-frågor i länder med vilka vi fortfarande har relationer(handel). Hur påverkar man? Med IS har vi inga relationer eller vill ha till skillnad från t.ex affärer med Ryssland.

   Radera
  7. Varför ska vi ha handel med Ryssland? Det finns inget de producerar som är unikt. Allt de producerar är i princip skräp, utom vapen. Ja, de har olja, men deras olja är inte unik och helst ska vi klara oss utan olja alls.

   De har haft enorma naturtillgångar och miljarder med både U-landsbistånd och egna intäkter och på 25 år inte lyckats med ett skit faktiskt.

   Radera
  8. Joho! Vilket decennium som helst har de byggt en bro till Krim!

   Radera
  9. Gärna handel med Ryssland men inte till vilket pris som helst.

   Radera
 11. Nå altar inte skit I Ryssland. t.ex. så ska visa enheter inom Ryska armén få nya pistoler: https://warisboring.com/after-three-decades-the-u-s-army-is-finally-getting-a-new-handgun-170335372c32#.lkrhmww67

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://warisboring.com/spotted-a-new-version-of-russias-armata-combat-vehicle-e1fb1011eb8e#.sy7khhnee

   Radera
  2. Fast det var ju US-army som får ny pang...

   Radera
 12. Samtidigt, västerut:
  http://www.di.se/nyheter/usa-petas-till-bristfallig-demokrati/

  Är demokrati bara nåt trams som våra förfäder hittade på på fyllan och som vi nu har experimenterat färdigt med?

  SvaraRadera
 13. En svensk statsvetarprofessor med namnet Lennart Lundquist skrev 2001 en bok med titeln "Medborgardemokratin och eliten". Det kunde med politikens tvivelaktiga utveckling sedan dess - inte bara i Ryssland och USA utan också i Sverige - varit jätteläge för en reviderad version av boken (som jag inte läst), men författaren dog tyvärr för ett par år sedan.

  SvaraRadera
 14. Med tanke på att Ryssland har ett flerpartisystem vilket inte Kina har, samt att Kina genomför ett stort antal avrättningar per år, så inser man hur beklämmande situationen i övrigt måste vara i Ryssland.

  SvaraRadera