Cornucopia?

Aktuellt

Extra Revolut-kort som säkerhet på restaurang - få 200 kronor om du blir kund

Detta inlägg innehåller reklamlänkar för Revolut. Om du som tecknar dig för ett Revolut-kort via denna länk får du som ny kund 200:- SEK i...

2017-01-10 09:42

Sverige skriver på för anslutning till NATO:s STRATCOM-center #fofrk

Sverige skrev på Folk & Försvars rikskonferens under Sveriges anslutning till NATO:s Rigabaserade strategiska kommunikationscentrum STRATCOM. Sverige kommer ha en anställd hos STRATCOM och knyta oss närmare till NATO:s kompetenscentrum kring hur man identifierar och motverkar påverkansoperationer mot medlemsländerna.
MSB:s generaldirektör Helena Lindberg skriver på avtalet tillsammans med STRATCOM:s direktör Janis Sarts.
MSB:s generaldirektör Helena Lindberg stod för den svenska underskriften, då MSB är den myndighet som står för svenskt psykologiskt försvar. Undertecknandet sker på bemyndigande från Sveriges regering.

STRATCOM ser sig som att man står i frontlinjen i det pågående desinformationsangreppen från Ryssland.

Centret är ett kompetenscentrum, som utvecklar metoder och kunskaper kring hur man identifierar och motverkar desinformation, propaganda och falska nyheter. Operativ förmåga är sedan upp till respektive medlemsland.

För svensk del innebär det att vi kommer arbeta tillsammans med elva andra länder och föra samman och utveckla expertkompetensen från dessa länder.

Centrets direktör Janis Sarts påtalade att det viktigaste och mest effektiva för att motverka påverkanskampanjerna är allmänhetens och civilsamhällets egna initiativ. Som exempelvis bloggar likt denna. Psykologiskt försvar handlar alltid om samhället i stort och inte vad för operativa åtgärder myndigheter tar.

STRATCOM:s hemsida hittas här och innehåller en hel del matnyttiga rapporter i ämnet. Som medlemmar i STRATCOM får Sverige också tillgång till interna rapporter, inklusive metodutveckling och operativa sammanställningar av pågående påverkansoperationer mot de västerländska demokratierna.

Svenskt psykologiskt försvar arbetar här och nu, men arbetet sker främst bakom kulisserna. I slutändan är det upp till de utsatta parterna att själva gå ut med dementier mot pågående påverkansoperationer, och det är inte något en myndighet ska gå ut och göra. Däremot informerar MSB berörda parter om att de är utsatta för en identifierad påverkansoperation, så dessa kan gå ut och motverka. MSB har också det senaste året utbildat hela 4 000 personer hos svenska myndigheter kring hur man motverkar och identifierar påverkansoperationer.

Sarts berättade vid frågestunden efter presskonferensen om alver, dvs de i allmänheten som slår ihjäl troll. Det sker alvmöten där bland annat individer från t ex Finland och baltstaterna träffas och utbyter erfarenheter.

I slutändan så slår de västerländska demokratierna tillbaka mot angreppen, även om det inte alltid är uppenbart.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

49 kommentarer:

 1. "I paniken över att man är på väg att tappa kontrollen över sin agenda har de globalistiska krafterna nu valt en ny huvudstrategi för att försöka återta initiativet och pressa tillbaka de nationalistiska krafterna. I USA har man blåst upp en infekterad debatt, där man på lösa grunder anklagar ryssarna för att ha påverkat presidentvalet. Några konkreta bevis har man inte kunnat visa upp och de exempel på rysk påverkan som lyfts fram handlar mest om inslag i TV-kanalen Russia Today (RT) som är några år gamla och rimligen haft lite med valet att göra."

  "Ryssarna anklagas för spridandet av fake news men ytterst få konkreta exempel har visats upp. Vad ryssarna däremot säkert bidragit till är att avslöja globalisternas desinformation, deras legoarmé ISIS och fuskande med t.ex. klimatdata för att underbygga sin propaganda. På så sätt har ryssarna gett näring åt de politiska rörelserna i väst som nu hotar globalisternas ställning, vilket förklarar hatpropagandan."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade du något du ville säga eller är din kompetens begränsad till cut-and-paste? Att okritiskt klippa och klistra, är det din definition av "tänka själv"?

   Radera
  2. Det här nya modeordet, globalister, har det något med det gamla kosmopolit att göra?

   Radera
  3. Det är alltså "nationalistiskt" att invadera andra länder och sno bitar av dem som Ryssland har gjort med t ex Georgien och Krim? Är inte det i själva verket INTERnationalistiskt?

   Och vilka är de där "globalisterna" egentligen? Är det såna där kulturtanter i träörhängen och ponchos som lyssnar på "världsmusik" och tycker att alla hudfärger och kön är lika fina?

   Radera
  4. Kan man sin gamla Spengler så är det givetvis Ryssland som är exemplet på ett sammanfallande imperium:
   -Etnopluralism en masse, Ryssland har skitmånga minoriteter
   -Despotism och låtsaspolitik
   -Ryssland är mer urbaniserat än många västeuropeiska länder (italien, Portugal och Irland t ex har lägre urbaniseringsgrad.)
   -Låg nativitet - avsevärt lägre än Sverige eller USA.

   Det råder således ingen tvekan om att dagens Ryssland är det despotiska Caesarriket med fejkpolitik, ambitioner om fornstora dagar, förlust av etnisk identitet, kosmpolitism och urbanisering. Inte Västeuropa eller USA.

   Radera
  5. Cut and paste utan att berätta varifrån. Så för att använda ett populärt uttryck bland kommentarskrigarna: Källa?

   Radera
  6. Bra Göran att du visar hur lätt det är att skapa "fake news" som du ger exempel på.

   Radera
  7. Källa: Lars Bern

   https://anthropocene.live/2017/01/09/globalisterna-har-bjudit-putin-pa-en-beundran-som-han-kanske-inte-helt-fortjanar/

   Radera
  8. http://www.dn.se/kultur-noje/bjorn-wiman-utlandska-logner-far-stod-av-svenska-sanningssagare/

   Radera
  9. Lars Bern?!?!
   Följde honom ett år eller två då jag tyckte han var rolig aty läsa. Tyckte dock han fick större och större foliehatt men värst av allt var kommentarsfälten - total avsaknad av kritik bara ett närmast religiöst anammande av hans åsikter

   Radera
  10. Lars Bern är fossilbränsleoligarkernas villiga tjänare.

   Radera
  11. Bara en sådan sak som att han kallar sig libertarian visar hur extremt väck i huvudet han är.

   Radera
  12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  13. Globalisterna = Förespråkarna av NWO agendan.

   Då tar vi den gamla visan igen. Ryssland befann sig med militär på Krim enl avtal. Väst sponsrade en statkupp o avsatte den demokratiskt valda presidenten. Ryssland försvarade då sin åtkomst till sin militärbas och höll en folkomröstning där 97% röstade för att tillhöra Ryssland.. istället för att som väst hade gjort.. bomba sönder o göra potatisåker av hela stället o kalla det för sprida demokrati med påföljade totalkaos.

   Även Georgien har väst försökt destabilisera på liknande sätt med sina sponsrade proxyterrorister.

   Lars Bern skriver mkt bra på senare tid. Han har vaknat upp rejält. Syns även att folk böjat vakna upp i hans kommentarfält. Mkt positivt.

   För de som fortfarande befinner sig i den påhittade msm Fake News BS bubblan
   så kommer här också en lite väckarklocka av Glen Greenwald om västmedias numera fullständigt patetiska ljugerier:

   https://www.youtube.com/watch?v=q8A-tpKgfmA

   Radera
  14. Det är Lars Bern och hans mentalsjuka kompisar som får dig att tro (?!!!) på gravt mentalsjuka saker som att Hillary Clinton har pedofilklubb i pizzerian.

   Radera
  15. T.o.m Fox News är intresserade av att lyssna till en riktig journalist;

   https://youtu.be/q8A-tpKgfmA

   Radera
  16. Visst är det mentalsjuka saker de verkar ha för sig på pizzerian. Nåt verkar inte stå rätt till i huvet på dessa personer. Något media naturligtvis inte tänker gräva i utan istället släta över som de pedofiler o satansdyrkare de förmodlignen själva är :)

   Radera
  17. Det är bra att du upprepar min länk rttck hehe..

   Radera
  18. Ni kanske fick instruktioner att dela ungefär samtidigt?

   Radera
  19. Lars Bern kallar sig alltså libertarian men är emot "globalism". Mhm. Annars brukar libertarianer förespråka fri rörelse för arbetskraft, kapital, varor etc globalt. Men inte Lars Bern inte, han är nationallibertarian eller nåt.

   Radera
  20. Vad Fox News visar, eller inte visar, innebär alltså nån slags kvalitetsstämpel!? Mycket ska man höra innan öronen trillar av.

   Radera
  21. Det är klart som fan att man inte kan lita på medier som försvär sig till "liberalismen". Men att växla över till en "libertarian" innebär absolut ingen positiv förändring! Det är som att byta från Marxism till Stalinism...

   Radera
  22. Dålig koordinering. Putin ringde oss båda samtidigt.

   Libertarian har inget med ett 1984-NWO-samhälle att göra.

   Kvalietsstämpeln är Glen Greenwald i detta fall.

   Radera
  23. Ja det där håller inte, lite smartare får ni allt var när ni delar.

   Radera
  24. Ja ok då.. idag har libertarian med globalisternas NWO samhälle att göra.

   Radera
  25. @BD; Förstod du inte ironin?

   @Martin; Fan, noterade inte att du länkat samma video. Nu blir jag ju helt klart stämplad som uppenbar påverkans-operatör(vem vill inte påverka genom fakta?) av den självpåtagna McCarthy-alliansen.

   Radera
  26. Det är ju väl bekant att den här sortens människor har lögnen som sitt vapen. Även Martin inser sannolikt att det är lögner han sprider. Men det skiter han i. Han vill skapa sin sataniska utopi genom extremt flitigt ljugande.

   Radera
  27. NWO? Är det fortfarande den gamla antisemit/Rotschildfantasin ni går igång på? Eller har ni något annat spännande tema att tillkännage för oss som inte fattar någonting av den sanna verkligheten.

   Radera
  28. Lögnerna sprider msm det har jag redan förklarat för dig och visat oändliga exempel på. Bekräftades allra senast i länken ovan.

   Vill du få bakgrunden till den sataniska NWO-agendan så har du nästan 4h föreläsning här med Mark Passio :)

   https://www.youtube.com/watch?v=FUDdOR618xE

   Radera
  29. "Liberalismen" behöver ersättas med (ekosocialliberal)demokratism, inte med någon jävla "libertarianism" som ändå bara är nyliberalism och som bara tjänar de ultrarika. Fossilbränsleoligarkernas mål är att omvandla USA och andra länder från demokratier till neofeodala oligarkier. Eller åtminstone att få förstöra världen innan de dör.

   Radera
  30. Ja självfallet ingår många judar som tex Rothchilds där. Men även ickejudar. Kryptojudar o andra inriktningar.
   Det går långt tillbaka i historien. Proof of a Conspiracy från 1798 kan man börja med att läsa om man vill ha lite av ursprunget till NWO. Finns sammanfattning o annat på youtube också.

   Här har vi lite NWO från några ur gänget själva :)
   https://www.youtube.com/watch?v=oPSYTDbfG7g

   Radera
  31. Spännande värld när "liberalismen" står mot "libertarianismen"... Inte mycket att välja på uppenbarligen. Det är så de vill ha det. En låtsasfajt mellan människor som hatar demokratin och vill ha socialdarwinism.

   Radera
  32. @Stefan, från det ena till det andra. Camx ser idag ut att bryta ner från en sekundär-priskanal. Huvudkanalen har stöd först vid 86kr. Pris-gap täckt vid dryga 102 kr.

   Blanda inte in mig i diskussionen av NWO. NWO har dock använts inom olika maktgrupperingar, ursprungligen från USA, för att beskriva nya förutsättningar inom stormaktspolitiken inkl. t.ex säkerhet, handel, ekonomi och valuta/finans(ex. Kissinger, Brzeziński, GHW Bush). Att olika fragmentiserade grupperingar vill lägga in konspirations-teorier i detta en helt annan sak.

   Radera
  33. Martin är något slags nazist. Lars Bern är möjligen snarare något slags eko-fascist. Fast det är förstås tvivelaktigt om han bryr sig om planeten. Men liksom Donald Trump så projicerar den här sortens människor sina dåligheter på andra. Det är inte Trump som ljuger, utan alla andra. Det är inte Trump som har något med helvetet att göra, utan hans politiska motståndare. Projicering kallas det på psykologspråk.

   Radera
  34. Ja det har varit ett par svettiga dagar i CAMX.
   Nästa större händelse blir presentationen 12 januari.
   https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2017/01/09/camurus-ab-camurus-presenterar-vid-j-p-morgan-healthcare-conference-2017.html

   Radera
  35. Jaha, tror du på Camurus?

   Radera
  36. Jo jag har varit med sedan bolaget blev publikt november 2015.
   Det är framförallt opiatberoendet i USA som är caset.
   Tyvärr får man väl säga men det är så verkligheten ser ut.

   Radera
  37. Ja o de "nya förutsättningarna" finns beskrivna på många ställen. Innebär bla en världsregering o världsvaluta osv. Total kontroll handlar det om. Får kalla det vad man vill men NWO har de själva valt. Bara se stegen tas ett efter ett.

   Verkar som allt styrs av ett gäng sekter av nåt slag i toppen.
   Här är ett par av de mer välkända stolletyperna som läser ur gamla testamentet..

   https://youtu.be/A2MXY_AZ3ro?t=15m46s

   Radera
  38. Tycker bolaget är intressant och ska följa det och hitta en potentiell ingångsnivå! En väntad 8%-ig börsnedgång(!?) i USA med dollar-fall bör ge en del möjligheter framledes.

   Radera
  39. Så det var alltså judarna igen Martin?

   Radera
  40. Självfallet ingår judar bland dessa.. kan knappast vara en nyhet för nån. Om man inte legat under stenen..

   Radera
  41. En övertygad nazist således. Varken mer eller mindre. Jag undrar bara när och hur det blev så självklart att just nazister går Kremls ärenden i Sverige. När jag växte upp hatade de ju ryssar som pesten, sjöng om karl xii etc.

   Radera
  42. Haha ja det är inte jag som fabulerar ihop saker här utan du själv :-) Nu kan du försöka få ihop din världsbild med det du just själv skrev..
   Hmm.. kan det vara så att nåt är fel i det du skrev? :) Näää?

   Radera
 2. Bra Lars!

  Trollen syns tydligare och tydligare. En klar åtgärd i rätt riktning.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 3. Ah.. därör man hållit på o spridit alla påhittade sagor. Som vanligt flr att lura med sig befolkningen.

  SvaraRadera
 4. Jag blir glad när jag läser tredje stycket från slutet att det psykologiska försvaret är aktiverat och att MSB motverkar påverkansoperationer. Jag blir också lite nyfiken på de där alverna som motverkar troll på privat initiativ.
  Jag kan ana att det finns några bland kommentatorerna här som kan räknas till den skaran.

  SvaraRadera
  Svar
  1. J-a globalist. Vad är det för fel på Svenska termer som Vittra eller Vätte. Du är en sån där som jag sett på youtube som vill utrota Svensk kultur.

   Radera
  2. Jaså, det handlar om någon slags älvor, jag trodde att det handlade om vänligt sinnade jordarter.

   Radera
 5. Majoriteten av alla kommentarer här är Putin troll... trist med bara skräp

  SvaraRadera