Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2017-01-08 15:31

Stefan Löfven tackar Sveriges tjänstgörande och veteraner #fofrk

Statsminister Stefan Löfven inledde sitt anförande på Folk & Försvars rikskonferens (FoFrk), genom att vara riktigt statsmannamässig och framför ett förbehållslöst tack till de svenskar som tjänstgör och tjänstgjort, dvs Sveriges veteraner, i det svenska försvaret, inom och utom Sverige.
Föredömligt och tydligt, och gick inte att misstolka.

Tacket rev ner applåder från de samlade åhörarna. Därefter vidtog resten av talet, som handlar om hur man ska fördröja svensk upprustning genom en ny försvarsberedning.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

 1. Antar att någon annan skrivit en lapp med vad han ska säga..

  SvaraRadera
 2. Är det inte märkligt, Bilen måste du enligt lag ha trafikförsäkrad, Banken kräver att ditt hus är likaså, flyger du med SAS måste fpl vara luftvärdigt och försäkrat osv.
  Men vad gäller Sverige kan man mer eller mindre skita i detta med motivation till att man hinner rusta upp om ngt kommer att hända...och nu kommer det att hända enligt Försvaret bla...inte om utan när...om man då skall vara eftertänksam och inte beslutsam när risken för krig är så stor, då kanske jag kan köra oförsäkrat och ringa försäkringsbolaget innan det smäller, för enligt regeringens sätt att se på det så kommer jag ju att i god tid bli förvarnad innan jag krockar och kan försäkra bilen en timme innan...oj vad pengar jag kan spara.
  Som egen företagare bidrar jag med skatt till samhället vilket jag självklart ska göra för att få det att snurra...Fakturera jag 100 kr till konsument ink moms så får jag kvar i fickan efter sociala, skatt och moms ca 42kr, ovanpå detta betalar jag sen drivmedelsskatt, fastighetsskatt, elskatt och moms på denna, trängselskatt osv...då blir det kvar ca 32 kr till mig, omräknat i timmar vid 8 timmars arbetsdag så jobbar jag 5.5 timmar till staten och 2,5 timmar åt mig själv...då borde staten ha en riktigt bra budget. Vad vet dom som inte vi vet då dom kasserar in pengar i drivor men slut på stålarna när man ska satsa på säkerhet...Tror att våran självlärde stadsminister borde vara ett riktigt bra objekt för att höja tittarsiffrorna i programmet lyxfällan.

  Försvaret förfogar över ca 35 luftvärdiga Jasplan att andvända för rikets säkerhet.
  En jaspilot loggar ca 1,5 timmar/vecka, ca 69 timmar per år...en taxi chafför som kör sin bil motsvarande tid skulle hinna med ca 250 mil per år i storstaden med 35km/tim i snitt...en riktig amatör med andra ord...skulle du våga sätta dig på ett SAS plan med en kapten som loggar motsvarande tid...knappast..och detta är försvarets spjutspets med personal bakom ratten som knappt kommer ihåg vilken knapp dem ska trycka på för att få igång tiovlit o sen köra dogfight på låg höjd med Ryssarna..lycka till...

  SvaraRadera