Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2017-01-19 17:14

Kommentarer påsläppta igen

Kommentarer är nu påsläppta igen, då jag från leverantören och läsaren Adam Brengesjö har fått en nyskriven moderatorrobot, som inom sextio sekunder spammärker bannade kommentatorer och förflyttar deras kommentarer till spamlådan.
Loggning från roboten.
Roboten kör på prov ett tag nu.

Enda tekniskt bannade kommentatorn är Kremls påverkansoperatör "Martin", på grund av dennes förintelseförnekande.

Framöver ger det här möjligheter att varna kommentatorer som bryter mot kommentarsreglerna och inte bara accepterar faktum och enkla sociala uppföranderegler. T ex kan man stängas av tillfälligt som en varning. 

Men så länge handlar det bara om ett prov. Ni kan alltid läsa kommentarsreglerna. Jag har  nu möjligheten att tekniskt banna kommentatorer som inte uppför sig. Är ni mån om att kunna göra ert jobb och skriva kommentarer åt uppdragsgivaren, se till att hålla er till reglerna.

Framöver kan man tänka sig att även förbättra roboten till att spammärka alla kommentarer med länkar till sajter av tveksam kvalitet, sk hatsajter och propagandasajter, eller automatiskt spammärka inlägg som använder vissa ord.

Ett stort tack till Adam Brengesjö, som på ett föredömligt sätt levererade denna robot på fem timmars debiterad tid, inklusive hanteringen av OAUTH2-autenticering.

Tekniskt bannade kommentatorer:

Martin - ID: 09046717980978914493 - Anledning: Förintelseförnekelse

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

79 kommentarer:

 1. Robotarna tar över, framtiden har anlänt till Cornucopia.

  Nu ska du bara få upp en bot som skriver ett gubbsurt inlägg baserat på senaste nytt från utvalda nyhetskällor om dina favoritämnen (ryssland, peak oil, miljöpartiet, försvarsmakten, boknarknaden etc etc - obs fullt möjligt att göra!) så kommer vi ha en bot som skriver inlägg, en annan bot som försöker spamma inlägget med pro-putin propaganda från andra sidan östersjön och en tredje bot som lägger munkavle på bot 2.

  Sen kan vi alla bara luta oss tillbaka med den berömda popcornsskålen och betrakta skådespelet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, borde gå att få ihop något gubbsurt.

   Radera
  2. Skämt åsido, det här är en mycket trevligare lösning än att tex helt stänga av möjligheten att kommentera (vilket det ofta slutar vid). Så, "bless you for trying" typ och hoppas det faller väl ut!

   Radera
  3. Definiera gubbsurt!
   (frågar för en äh...)

   Radera
  4. Kan man skapa kentlåtar via automatik är jag övertygad om att detta också går!

   http://www.nigran.se/kent.php

   Radera
  5. En annan Kent som vi med fördel skulle kunna automatisera är ju Kent Ekeroth. Varje kväll häller kentbot i sig en helpanna rysk vodka och ger sig ut på stan för att örfila folk, svinga lite tillhyggen, skrika okvädesord mot kvinnfolk och bli utkastad från Stockholms "fiinaste" nattklubbar.

   Fördelen är ju att en kentbot inte behöver riktiga säpovakter (det går bra med automatiserade sådana), så vi slipper betala för skiten.

   Radera
 2. Tack. Hoppas det funkar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vafan har roboten lagt till ett S i sitt namn och lyckats göra inlägg igen?

   Radera
  2. Nej, jag är ingen förintelseförnekare.

   Radera
 3. Funkar det verkligen som det ska. Till höger under Senaste kommentarerna ser man en kommentar från Livs Farfar som märkts upp att den tagits bort (syns dock inte av vem), men som inte syns alls på sidan där kommentaren gjordes.

  Fick för mig att du skrev att det skulle synas att kommentaren tagits bort. Vilket kan vara bra ur pedagogisk synvinkel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är något fel på den widgeten. Kommentaren hittas under Transportstyrelsen-inlägget och har tagits bort av Livs farfar själv.

   Vad gäller att raderade kommentarer skulle synas - verkade inte gå att ordna, någon form av finess i Googles Blogger-API. Kanske kunde debuggats, men jag är inte gjord av pengar så vi valde den här lösningen istället. Ja, sämre pedagogik, men så kan det bli.

   Radera
 4. Osolidariskt med robot. Det här var ju ett typiskt "enkelt" jobb som kunde utförts av en flykting som precis fått godkänt på SFI. Allt han behövde göra vara att lära sig känna igen vissa signaturer och sen ta bort dessa. Ja, analfabeter hade ju förstås inte kommit ifråga.

  SvaraRadera
 5. Ibland så har inlägg försvunnit som jag har skrivit

  SvaraRadera
 6. Imponerande? Knappast!!
  Hur kan någon på så många sätt ytterst intelligent och analyserande person, vara så blind och låta en "robot" avvisa och censurera alla skiljande åsikter????

  Att Sverige är på väg raka vägen mot helvetet är knappast något "Cornucopia?" står i vägen för.

  Han planar bara vägen och nu med hjälp av en "robot"

  /Mikael Svensson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina synpunkter Mikael. Kram.

   Radera
  2. Jag tycker det är positivt så länge det inte blir samma här som i TV sofforna där "proffstyckare" med "politiskt korrekta" åsikter sitter och "mys argumenterar"

   Radera
  3. Mikael

   Det där som du skriver förekommer väl inte? Censur av alla skiljande åsikter?

   Däremot kan förintelseförnekande klassas som hets mot folkgrupp (romer och judar) och att ha sådana kommentarer på sin blogg kan vara brottsligt. Eller hur?

   Radera
  4. Mikael: det verkar som att du inte läst kommentarfältet speciellt mycket. Jag tycker det inte verkar som att cornu cunsurerar avvikande åsikter (det finns det andra bloggar som gör).

   Det han däremot gör är att han tar bort inlägg som bryter mot reglerna som t.ex. postar hets mot folkgrupp osv.

   Roboten är en konsekvens av att vissa inte tycks vilja följa reglerna för kommentarfältet, som är trots upprepade tillrättavisning envisas.

   Vill man skriv sånt som inte faller under reglerna här kan man ju alltid starta en egen blogg. Mig veterligen sätter inte Google några gränser eller censurerar bloggar.

   Radera
 7. Så signaturen Martin stoppas för att han förnekar förintelsen! Låter som ett svepskäl för att Martin stör det svenska russofobiska Natonarrativet.

  Det är fel, som du påstår i ett tidigare blogginlägg, att förintelseförnekelse skulle vara hets mot folkgrupp, och därmed ett lagbrott. I Sverige får man förneka förintelsen. Det faller under Yttrandefriheten. Att förneka förintelsen får man däremot inte göra i t.ex. Österrike. Där är det ett lagbrott.

  Så det du gör genom att blockera Martin är att du inskränker yttrandefriheten just i kommentarsfältet på din blogg enligt en ad hoc-regel, inte enligt Martins förmenta lagbrott (hets mot folkgrupp), vilket du förmodligen är i din fulla rätt att göra. Men åtgärden går ut över debatten i kommentarsfältet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni har resten av Internet. Och eftersom inga blogginlägg handlar om ämnet så inskränker de inte debatten. Stick till Flashback om ni vill skriva om det.

   Radera
  2. Vill också meddela att jag hör världens minsta fiol spela för er.

   Kramizar på er. *mys*

   Radera
  3. Men för h-e, läste du överhuvudtaget "Martins" kommentarer eller lade några minuter av ditt liv på hans grovt rasistiska länkar och/eller utomjordiska reptilteorier?! I så fall hade du knappast kallat det att "gå ut över debatten". Vilket narrativ har du själv?

   Ja, yttrandefrihet har vi i Sverige men det betyder inte att alla tillåts skriva vad som helst på andras privata bloggar, du kanske kan skaffa en egen blogg förslagsvis där du och "Martin" kan "debattera" eller vara överens bäst ni vill, du bestämmer själv på din egen blogg.

   Radera
  4. Debatten blir förmodligen bättre om trollen försvinner då de har en förmåga att förstöra all intelligent debatt, och avskräcka folk från att skriva. För vem vill debattera med troll.

   Radera
  5. @Kapten Crunch 21:54
   Du verkar rätt inskränkt som inte tål att saker debatteras eller ifrågasätts, av vem som helst. Även virrpannor kan ha ljusa stunder, där "normala" människor är blindstyren och famlar i mörker. (Kapitalist förutspådde för ca 1 år sedan att Trump skulle bli president.)

   Nej, jag har inte tid att läsa alla Martins kommentarer. Jag har dock läst bra kommentarer från Martin. En del är dåliga medan andra är bra, som det brukar vara. Ge exempel på hans rasism och reptilteori!

   Säkerhetspolitiskt narrativ:
   * starkt eget totalförsvar
   * krisberedskap
   * egen försvarsindustri
   * värnplikt
   * allmän och god försvarsvilja
   * nationsgränsen ska skyddas i fred och ofred
   * militär krigsavhållande alliansfrihet

   Radera
  6. @qwerty 22:02
   Tips! Man behöver inte svara eller debattera med så kallade troll. Det är upp till en själv.

   Radera
  7. Gruelse vet uppenbarligen inte vad yttrandefriheten innebär. Den innebär ju inte att det är fritt fram för samtliga galningar att samtliga forum yttra sig i samtliga ämnen med valfri ståndpunkt. I mitt hem t.ex. får man en spark i arslet om man förnekar förintelsen. Dock är det fritt fram att göra detta i det egna hemmet. Förslagvis startar man en egen blogg om man inte är nöjd med denne, eller för all del slutar att läsa den.

   Radera
  8. Frågan är väl varför folk tycker att det här stället är ett rimligt forum för att föra en seriös debatt kring t ex vad som hände och inte hände i Auschwitz på 30- och 40-talet. Det borde finnas 100 andra hemsidor där det finns mer fakta och fler informerade människor man kan lära sig nåt av.

   Eller så är man här för att gasta om judar, reptiler och Illuminati för att det avleder från andra frågor.

   Radera
 8. Får man fråga vilja sidor du definierar som hat och propagandasiter? Pratar vi propaganda är väl DN.se en av de första siterna som blir svartlistade. Trist, för även om kvalitén oftast är usel så slinker det ju ibland igenom bra reportage även där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min hosts-fil ser ut som följer, så dessa sajterna kan jag inte läsa:

   127.0.0.1 flashback.org www.flashback.org
   127.0.0.1 aftonbladet.se www.aftonbladet.se
   127.0.0.1 avpixlat.se www.avpixlat.se
   127.0.0.1 exponerat.net www.exponerat.net
   127.0.0.1 politism.se www.politism.se
   127.0.0.1 friatider.se www.friatider.se
   127.0.0.1 nyatider.nu www.nyatider.nu
   127.0.0.1 nyheter24.se www.nyheter24.se

   Radera
  2. Men som sagt, jag har inte lagt in några filter än.

   Ju mer du tjatar och är kränkt, desto mer sannolikt kommer jag lägga in filter.

   Radera
  3. Min egen spärr enligt ovan är mest för att ingen ska posta ngn bit.ly-länk och jag av misstag ska komma in på ovanstående sajter. Jag kan ju läsa och undvika att klicka annars.

   Radera
  4. Annars tänker jag mest på länkar till RT och Sputnik, och liknande sajter, inklusive konspirationssajterna.

   Radera
  5. Nyheter24.se är inget jag tänkt på tidigare. Kollade sidan, om möjligt en sämre variant av aftonslasket. Har hag missat något ? Hittade ingen högerpropaganda, mer vänsterpropaganda. Dvs aftonslasket a Lena Mellin..

   Radera
  6. Framför allt är kvaliteten på dessa sajterna så erbarmerligt låg att de av rent sanitära skäl bör spärras. Och ja, när man sitter med facit så är "detektiverna" på Flashback fenomenalt usla och okunniga, sin egen självbild till trots.

   Radera
  7. Hoppas att zio-trollet Cornuboten kommer att njuta av sin ekokammare...

   Kramizar!

   Radera
 9. Måste säga att det är en beundransvärt liberal publicistisk ambition Cornu visar i att varna först osv, vilken går utöver en del aspekter av gammelmedia.

  Obs! best. form sg. av narrativ är 'narrativen', t.ex. i 'kremlnarrativen', 'islamistnarrativen', eller varför inte 'folkhemsnarrativen'.

  Något jag inte förstod i F-förnekandet tidigare var varför det faktum att vissa läger/anläggningar förstörts under kriget eller rivits efter kriget, och sedan fått återuppbyggas/restaureras för museiverksamhet, vilket gäller många olika kategorier byggnader i Europa idag, skulle implicera att byggnaderna aldrig funnits eller att inget hänt i dem. Allt detta är ju väl dokumenterat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. HMG, du är en idiot av rang. Tänkte gå i svaromål i sak, men är nog ingen idé. Bara att konstatera att du, om någon, inte är insatt.

   Nu väntar jag f.ö. bara på att den söta lilla cornu-roboten skall göra sitt jobb =)

   Radera
  2. Den söta lilla cornu-roboten jobbar för fullt och HMG är spårlöst försvunnen.

   Radera
 10. Och alla vittnesmål är fabricerade också :)
  Jag kan tala om för dig varför man imte kan förvänta sig hitta spår av vätecyanid men det går nog över ditt huvud. Annars hade du släppt argumentet direkt

  Var i Auschwitz hittade du dessa trevliga faciliteter och var de tillgängliga eller var det så att fångarna intw orkade ta sig ut ur blocket pga undernäring?

  SvaraRadera
 11. HMG är nu bannad för förintelseförnekelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När någon blir bannad, försvinner dennes inlägg helt och hållet? Det refereras till HMG ovan, men inget från HMG syns till, vilket gör det lite förvirrande.

   Radera
 12. Jag hoppas att man inte blir bannad för att man är kvinna och önskar mänskliga rättigheter för kvinnor och även dräglig lön och pension.(aka feminist) För att man inte är rädd och för att tycka att vetenskap är det sunda att hålla sig till. Med vetenskap menas också att tänka och förhålla sig kritisk och att kunna basics i vetenskaplig forskning och kunna läsa och opponera på en forskningsrapport.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför skulle du bli bannad för det? Bryter det mot kommentarsregler som hets mot folkgrupp, uppmaning till brott, personuppgifter, förintelseförnekelse?

   Radera
 13. Nja, jag befarar misogyna tendenser lite överallt. Men du vet ju att jag är inne på din hemsida ganska ofta, även om jag har tre adresser jag går in ifrån. Tydliga kvinnor råkar ofta ut för hatattacker. Vi får ju liksom inte finnas i det offentliga rummet, taliban style.

  SvaraRadera
 14. "Framöver kan man tänka sig att även förbättra roboten till att spammärka alla kommentarer med länkar till sajter av tveksam kvalitet, sk hatsajter och propagandasajter, eller automatiskt spammärka inlägg som använder vissa ord."

  Ajaj. Du tänker här på exakt samma grundläggande sätt som genererat just Aftonbladet Kultur och dylik media. Det ytliga resultatet varierar sedan (din sida skulle förespråka något helt annat än Kreml), men resultatet är alltid av samma karaktäristik.

  När man studerar saker som Aftonbladet Kultur (kanske Aftonbladet överhuvudtaget) brukar många instinktivt slänga ut den retoriska frågan "hur kan folk vara så jävla dumma?". Frågan bör inte vara retorisk - det är nyttigt att fråga sig själv hur det faktiskt blev som det blev. Det har nämligen ingenting med Ryssland, feminism eller socialdemokrater att göra. Det har att göra med metoder för att behandla information.

  SvaraRadera
 15. Varningar är bra. Brännmärka "hatsiter" är protofascistiskt eftersom det, utifrån Cornus tidigare kommentarer, verkar innebära i stort sett allt som Löven et consortes brännmärker (typ Janouch, ledarsidorna, foxnews, RT etc etc) Eller överdriver jag? Tveksamt. Det är din och min demokratiska skyldighet att läsa och bedöma alla tidskrifter, sitter dagstidningar. Att bara lyssna till ekokammaren av åsikter jag blivit tillsagd art gilla är inte demokrati utan ett ord som börjar på "f".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så, läser du VARJE nummer av Offensiv som kommer ut, eller har du läst den, insett att den är språkrör för ett litet sektparti och tillsvidare avfärdat den som idiotisk tills motsatsen bevisats?

   Eller gäller den här öppenheten bara de högeråsikter som du räknar upp?

   Radera
  2. Nej jag är inte yttrandefrihetsfundamentalist så vissa hopplösa sajter som Offensiv och ett antal andra har jag gett upp hoppet om (jämför med "Martin", även om denne har en vettig åsikt någonstans så drunknar den i ovettet). DN och Aftonbladet kultur gör jag däremot nedslag li ikaså sajter som breitbart, fria tider, fox News, the Guardian, NYT, sky, CNN och en del bloggare (tex Michael Moore och Cornu) Givetvis förutsatt att jag har tid. Min primära källa är böcker.
   Om du nu undrar varför t.ex breitbart? Därför att fenomenet Trump inte går att förstå om man bara läser Trumpofoberna och Trumphatarna.

   Radera
  3. @bendover PS. Så du anser (klassiskt) socialdemokratiska "ledarsidorna" "höger". Intressant....

   Radera
  4. Nej, jag undrar mest hur du rent praktiskt tyckte att man skulle få ihop att:

   Det är din och min demokratiska skyldighet att läsa och bedöma alla tidskrifter

   Ditt resonemang är alltså att man ska provläsa saker men sen är det helt OK att avfärda dem. Det kan jag iofs hålla med om låter helt rimligt och bra som tillvägagångssätt.

   Men frågan är då varför du gör rätt i att avfärda t ex Offensiv och nån annan gör fel i att avfärda RT? Vem ska ha tolkningsföreträde?

   När det gäller ledarsidorna kan jag mycket möjligt ha fel. Har inte läst den så det var kanske lite väl generaliserande av mig att använda uttrycket "högeråsikter". Ber i så fall om ursäkt för detta.

   Radera
  5. @bendover ok erkänner att frasen var både svulstig pompös (tautologi gaassp) och floskulös. Och givetvis sätter du fokus på det som är problemet: hur väger man uppgift A mot uppgift B. I ditt exempel skulle jag gå på RT eftersom de i slutändan antyder rysk politik, medan offensiv är på samma nivå som "Martin". Måste jobba nu (har trots allt ett liv ;-)

   Radera
  6. Ja, nu tycker jag kanske inte att man ska jämföra Offensiv och RT, utan snarare i så fall RT och CNN.

   Och det är ju t ex bara en av dem som regelbundet bjuder in nynazister och kallar dem för experter.

   Radera
  7. Vad har du emot Dr Six, Dr Stahlecker, Dr dr Rasch, Dr Ohlendorf och Dr Hahn, Ben?

   Radera
  8. Att dom, liksom deras kollegor, var ena latmaskar som aldrig intog Moskva?

   Radera
 16. Bra jobbat! Särskilt OAuth-biten.

  SvaraRadera
 17. Vågar mig på en testkörning av moderatorroboten:
  Pensionsräddare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nähä... kulturberikare då?

   Radera
  2. Hej BP!

   Hur står det till med läsförståelsen?

   "Framöver kan man tänka sig att även förbättra roboten till att spammärka alla kommentarer med länkar till sajter av tveksam kvalitet, sk hatsajter och propagandasajter, eller automatiskt spammärka inlägg som använder vissa ord.

   Det finns inga sådana filter idag, utan bara bannade pseudonymer, men om du vill att jag ska banna dig kan du förstås be om det. Då försvinner även de senaste dygnens tidigare kommentarer.

   Radera
  3. Verkar behövas lite finjusteringar.

   Radera
  4. Pistill, knölsvan, insjöfisk, sumprunkare, skolopender, mikrocefalit, cenobit, skråpuk, skönande, lebemann, sybarit, solipsist, analfabet, karibel.

   Ja, behövs EN HEL DEL finjustering skulle jag vilja påstå.

   Radera
 18. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trivs i din mamma, så jag ser inte varför jag skulle behöva komma ut ur min "safe space". Hon är dessutom väldigt rymlig.

   Radera
 19. Smart lösning, men jag förstår inte riktigt. Skribenten Martin är tillbaka i inlägget "2017-01-20 13:14".

  Blir kommentarer bara bortplockade eller bannas användaren?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad gullig du är.

   Radera
  2. Least, det stämmer. Plockas bort automatiskt efter en stund.

   Radera
  3. OK! Tyvärr finns risken att "vissa" använder macron för att posta sin skit här.

   Radera
  4. Kan man justera scriptet så att det bortplockade inlägget får en placeholder på sin plats. Trådarna ser skumma ut när inlägg raderas utan att det syns. Det blir så att jag kallar mig själv gullig, se ovan.

   Radera
  5. Fniss. Nej, dessvärre inte. Tanken var att göra det ursprungligen, men det verkade finnas ngn bugg i API:t.

   Radera
  6. @Cornu, om man är ett smart troll, vilket troligen inte Martin är, så skriver man en text som fungerar även på inlägget ovanför ens eget. Dvs mitt svar till Martins trollande är elakt. Scriptet raderar nu Martins trollinlägg, och vips ser det ut som att jag ger mig på skribenten som skrev precis innan Martin.

   Radera
  7. @C, jag skrev medvetet grövre kommentarer i denna tråden som test och det ser ut som att jag är ett grovt sär som hoppar på folk till höger och vänster, trots att mottagaren är Martin.

   Radera
  8. @C, jag bjuder på denna testrunda som en fredagspresent. :)

   Radera
 20. Aha, det finns en viss delay på när inlägget plockas bort.
  Användaren kan alltså skriva, men inlägg raderas om man är på 'block'.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dags att skriva om scriptet så att användaren inte ens får möjligheten att skriva.

   Radera
 21. Ja, inte för att man kränks av åsynen (saknar mikroskop) men lukten är ganska kväljande. Ta på byxorna tack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den luktar som en stor. Skumt att doften inte är relativ till storleken?

   Radera