Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2017-01-26 14:11

Glöm inte donera till Wikipedia Foundation!

Dags för den årliga påminnelsen om att ni ska donera pengar till Wikipedia Foundation. Wikipedia är ett ovärderligt verktyg, och både gratis och reklamfritt. För mig är det självklart att stöda stiftelsen med mina skattade pengar. Ni kan donera via PayPal eller betalkort här.
Och så får man ett tack-mail
Hur mycket är driften av detta gratis uppslagsverk värt för dig?

Dessvärre är det i Sverige inte avdragsgillt för företag att ge gåvor till välgörenhet eller ideella ändamål. Möjligheten till sponsring existerar dock, men då ska man alltså få sitt varumärke exponerat i utbyte mot detta, vilket inte nödvändigtvis är applicerbart på Wikipedia där man måste donera åtminstone 1000 USD för att hamna på listan över sponsorer.

Detta inlägg är inte reklam, utan en uppmaning om att lätta på plånboken för Wikipedias skull. Det är inte gratis att driva en av världens största sajter.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

22 kommentarer:

 1. Mycket kritik mot det där, att intäkterna är avsevärt mer än vad driften kostar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man driver ju en del egna projekt också inom WikiMedia, tar foton mm. Så det kommer nog allmänheten till godo ändå.

   Radera
  2. Vet inte om 24% är avsevärt mycket mer än kostnaden. Så länge ingen tar ut oförskämt mycket lön ser jag inga problem med det. Och lönekostnaden ligger på runt 20 miljoner USD för drygt 200 anställda.

   Radera
  3. 140 anställda för att "utveckla", och du gnäller på spotifys kodare...

   Radera
 2. Fler sätt att donera (inkl Bitcoin): https://wikimediafoundation.org/wiki/Ways_to_Give

  SvaraRadera
 3. Tänk om man åtminstone fick ett tack från Skatteverket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, men begär man ut bouppteckningar ( ej någon hobby men tvunget ibland) kommer svar från verket nästan omgående.
   Ibland fungerar Sverige utomordentligt...

   Vad gäller Wiki
   Lustigt nog var jag inne och var riktigt tacksam för hur lätt man fick fram information.
   Gällde i mitt fall Dan Inouye.
   Har ni hört talas om honom?
   Märkligt livsöde.
   Tur man inte har en dylik till motståndare...

   Radera
 4. Donerar lite av mina oskattade pengar som pensionär i Portugal, vilket enligt Maggan i Uppdrag Granskning igår är väldigt fult...
  Vart kanske lite syftningsfel där, Maggan har nog inget emot att man donerar pengar till wiki...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sköt dig som svensk!
   Annars kanske vi inte är välkomna senare i år.
   Förhoppningsfullt.

   Radera
  2. I Sverige är alla välkomna. Specielt de som inte bidrager med något.

   Radera
  3. Ingen fara.
   Borgmästaren i Tavira där jag bor har uppmanat ett Svenskt företag som anordnar golfresor hit att locka ner fler svenskar att bosätta sig här!
   Dom vill ha hit oss och tjänar pengar på att vi spenderar våra pensioner här.

   Radera
  4. Ja det var onekligen ett lustigt program.
   Helt plötsligt vaknar SVT upp ur dvalan och upptäcker detta flera år efter dess tillkomst (2009).
   Hur man kan vara så in i helvete dåligt insatt i skattesystemet och dessutom kalla sig grävande journalist är inget annat än pinsamt.

   Radera
 5. Done! Trefaldiga beloppet detta år då jag var lite snål förra gången.

  SvaraRadera
 6. Jag brukar donera 200 kr per år. Inte baserat på någon särskild beräkning förutom att det är en summa som inte ger nåt avtryck i hushållskassan.

  SvaraRadera
 7. Samma här, fast 200k. Skoja bara, Benny! Bra puff, Lars - Wiki är en viktig faktor i att få ned befolkningstillväxten. Kolla relationen mellan utbildningsnivå på kvinnor och antal barn födda per kvinna. Ju fler damer vi lyfter ut ignorans, desto bättre chans plana ut på något slags hållbar nivå.

  SvaraRadera
 8. Vore intressant med en nätpoll om hur många av läsarna som betalar och hur mycket. Brukar också ge ca 200 kr per år. Beror lite på hur ofta de frågar.

  SvaraRadera
 9. Bra uppmaning! Ska se till att följa den.

  SvaraRadera
 10. Gav några hundra för mindre än ett halvår sedan. Känns som väl använda pengar.

  SvaraRadera
 11. Ger 50:-/månad, ingen större uppoffring.

  SvaraRadera
 12. Ett bidrag till Wikipedia kan man fördel kombineras med ytterligare ett till Wikileaks. Jag har mycket förtjänst av båda.

  SvaraRadera
 13. Cornu förnekar sig inte. Kulturmarxisternas älsklingssite där de sitter och raderar fakta och skriver sina kulturmarxistförvridna artiklar. Sök på kulturmarxism och du får en fullständigt urvattnad och tillrättalagd historia. Gå istället Metapedia och du får en mycket mer uttömmande och enligt min åsikt korrekt beskrivning.

  SvaraRadera
 14. Eller hoppa helt över att donera till Wikipedia. http://hemmaforaldrar.blogspot.se/2014/02/wikipedia-raderar-information-om.html

  SvaraRadera