Cornucopia?

Aktuellt

Säkerhetsfunktionerna i Revolut - skaffa kort och få 200 kronor

Detta inlägg är reklam för Revolut . Om du använder denna länk för att registrera dig för ett konto och kort får du 200:- SEK insatt på ditt...

2017-01-06 19:54

Fredagsmys trots röd dag

Dags för lite härligt fredagsmys igen. En nackdel eller fördel med att jobba själv är att man inte har koll på röda dagar. Idag tänkte jag bland annat åka till banken för att växla in samlingen med snart ogiltligt splitter (northern irish eng: shrapnel) och sedan hälsa på Systembolaget. 

Tyckte det var lite tomt hemma i byn när jag svängde in till banken för att växla in hushållets samling med mynt som slutar vara giltliga. Inte en bil, men jag var förvisso tidig för att slippa lunchrusningen på banken.

Döm om min förvåning när banken var stängd. Tydligen var det trettondagen. Så det blev inget Systembolag heller.

Så kan det gå om man jobbar hemma. Jag tror det är vecka ett fortfarande, men är inte säker. Vecka är något som arbetsgivare kör med och dem har jag inte heller koll på. Blir lite trist när folk frågar mig om jag kan det eller det vecka si och så. Som om jag skulle ha en aning.

Har veckosiffran uppskriven på whiteboarden här i biblioteket, men glömmer av och till att uppdatera. Just nu står det t ex 52 där.

Men ni som har varit lediga idag önskar jag ett riktigt härligt fredagsmüs!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

21 kommentarer:

 1. Shrapnel
  Leipzig 1813
  Sveriges sista "verkliga " krig.
  Vi hade ju ett Engelskt Rocket battery med oss.
  Avfyrade det tämligen nya shrapnels även.
  Minsann har inte "Bernadottes" lill sverige varit med de stora gossarna en gång i tiden.
  Skönt att inte vara en stormakt. Nu för tiden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stormakt du menar östersjömakt?

   Radera
  2. Du menar Sverige idag?
   Bara Vanmakt...

   Radera
 2. Det är wk1701.5 idag, en härligt ledig dag! Du har väl en buffert vad gäller alkohol, hoppas jag? Rekommenderar fredagsmys framför en klassisk Kurosawa-film eller motsvarande.

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Efter ert alkoholintag(?)
   Vackla.nu
   Och alltid...

   Radera
 4. Jag jobbade som forskare i tio år (dessutom utomlands) och jag vet inte hur många gånger jag gått och dragit i bankdörren bara för att märka det var röd dag.

  Nu har jag dock bytt bransch till den privata sektorn och varje röd dag är numera guld värd. Dagens fredag känns som lördag och varje gång jag kommer ihåg det blir jag glad.

  SvaraRadera
 5. Var ledig idag med.
  Men det innebär inte ledigt direkt mer än ledigt från jobbet. Finns massor att göra hemma som blivit liggandes.
  Ledigt.... på riktigt. Det är svårt. Ledig var man som barn nog. När man hade sommar/vinter/osv lov.
  Men trevlig Fredag på dig med!

  SvaraRadera
 6. Går att ställa in så man kan se vilken vecka det är i Iphone´s kalender..
  Om du nu har en Iphone dvs

  SvaraRadera
 7. Skaffa mjölkkor, då kan man glömma dagar,veckor och år. Räcker att hålla reda på årstiderna.

  SvaraRadera
 8. Jag har en 7-dagars pillerdosa (blodtrycket) som jag tullar på varje morgon. Tack vare det så ser jag vilken dag det är. Ett slags omvänd bevisföring.

  IKEA: Benen till din bordskiva kommer i v3. Dj-a byggsnack! Datum är ju något alla förstår!

  13-dagsafton fick jag uppfattningen att kommunanställda jobbade till kl 12, många privatanställda till kl 15. Döm om min förvåning när lokala Systembolaget stängde kl 20!

  SvaraRadera
 9. Veckonummer? Har jag aldrig hållit reda på!

  SvaraRadera
 10. Visste att det var ledig dag, men gick till jobbet iaf. Finns en massa kul att göra där och dessutom lugnt och tyst.

  SvaraRadera
 11. Ah, idag var jag pa intervju och tog hela dagen ledig. Vecka si eller sa vet ajg ingenting om aven om jagg jobbar inom turist branschen.

  SvaraRadera
 12. Lägg till veckonummer och helgdagar i din iCal.

  SvaraRadera
 13. Kalendrar i strömslukande mobiler.. Och människor blir helt "borta" när batteriet tagit slut..

  Nej, en gammal hederlig kalender i papper inköpt på Ge-Kås i Ullared för 12,95:- och med anteckningar i blyerts - liten penna från Clas Ohlsson - fungerar utmärkt och är heller inte beroende av ström från något batteri...
  :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hemköps kalender som man får varje år tycker jag är utmärkt, den visar alla grönsasker/rotfrukter som är i säsong den månaden. Något jag aldrig skulle lyckas hålla reda på annars.

   Radera
 14. Själv tog jag en semesterdag igår. Eller, försökte - förhoppningsvis gick det inte igenom. Visserligen jobbar jag lite överallt, inklusive hemifrån, men jag tror inte att det handlar om det.

  Det handlar snarare om att ha ett arbete som är direkt värdeskapande. Den här typen av röd dag är (likt tidigare diskussion om strikta arbetstider) fullständigt godtycklig. Alltså bara relevant i den mån du behöver veta huruvida någon annan är ledig eller ej. Exempelvis en kund eller kassörskan till systembolaget.

  SvaraRadera
 15. Vecka är inte något "arbetsgivare" pysslar med. Det är något svenska arbetsgivare pysslar med. Vansinne och idioti, men det räcker inte för att beskriva hur dumt det är.

  Det är som USA och fysik, men där finns åtminstone en god portion logik i upplägget, så man kan åtminstone härleda varför det blev så idiotiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trams, Linus. Veckonummer är väldigt praktiskt för all typ av planering. Vill du inte använda det så står det dig fritt, men om det är din gräns för "vansinne och idioti" så förefaller det vara lite väl lätt att rubba dina cirklar...

   Sportlov vecka 9, check. Semester vecka 28-31, check. Projektet klart vecka 18, check. Lätt att komma ihåg.

   Veckonummer finns i Outlook - en produkt från amerikanska Microsoft - om du nu orkar lyfta dig från idignationsnivån.

   Radera
 16. Jobbet var stängt över Trettondagsafton, satt på ett Internetcafe och spelade istället.

  SvaraRadera