Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2017-01-13 20:52

Fredagsmys: Anders Ygeman - polisen har läget under kontroll i Malmö

Dags för lite härligt fredagsmüs igen. Hade först tänkt skriva om olika life hacks alternativt kört fredagsmöp istället för fredagsmys, men det får vänta till någon framtida fredag. Istället myser vi till att inrikesminister Anders Ygeman (s) nu har meddelat att polisen har läget under kontroll i Malmö och att två mord sedan nyår inte är något konstigt alls.
Läget i Malmö är under kontroll.
Anders Ygeman förklarar för Expressen:
"Läget under kontroll har man nog, men resultaten måste bli betydligt bättre. Rikspolischefen har nu tillsatt en ny tillförordnad chef i Malmö.Två mord och flera mordförsök sedan årsskiftet. Är det att ha läget under kontroll?– Det är ju så att brottslighet alltid kommer att finnas i vårt samhälle. Vi har sett motsvarande våldsdåd i Göteborg."
Anledningen till situationen är att man ligger närmare kontinenten. Att våldsbrottsligheten är lägre på kontinenten eller för den delen tvärs över sundet i Köpenhamn, har inget med saken att göra får man gissa.

Nu vet ni det, Anders Ygeman har sagt sitt. Läget är under kontroll. Skjutvåldsbrottslighet kommer alltid finnas i vårt samhälle. Sluta gnäll så för djävligt och lyssna nu på Ygeman istället. Han ska begära in en utförlig resultatredovisning från Dan Eliasson, så nu jävlar snackar vi om de kraftfulla åtgärder som utlovats!

Så ha ett riktigt trevligt fredagsmys, speciellt alla som bor i Malmö. Ni kan vara trygga. Polisen har läget under kontroll och Dan Eliasson har tillsatt en ny tillförordnat chef i Malmö. Han har det senaste två åren tillsatt 3 000 nya chefer hos polisen, så detta kommer liksom de senaste två åren bli utmärkt.

Krama varandra där i fredagsmüssoffan nu!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

65 kommentarer:

 1. Jämfört med Köpenhamn, Oslo och Helsingfors så sticker Malmö, Göteborg och Stockholm ut på ett mycket negativt sätt och har väl flera 100% högre antal skjutningar/gängrelaterat våld.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skärp dig nu. Anders Ygeman säger att läget är under kontroll och det beror på närheten till kontinenten.

   Radera
  2. F-n1
   Jag bor ju på kontinenten.
   Inte skjutes det här inte.
   ( Här spränger man...)
   Dessutom är det 99% fyrverkeri när det knallar.
   Men, visst, när det verkligen är allvar dör ju en del.
   Ypern Somme.
   Lite andra siffror då.
   God Helg, i soffan och annorstädes.

   Radera
  3. Ygemans bortförklaring är löjlig eftersom jag gissar att många av de vapen och handgranater som används kommer från Balkan via Köpenhamn.

   Dessutom har väl Järvafältet den men nedslående statistiken med 10% av Sveriges mord men bara 0.7% av befolkningen. Vad jag vet så är det närmare till Norrland än till kontinenten från Järvafältet.

   Radera
  4. Kanske hade Köpenhamns statistik sett än bättre ut om det inte låg så förbaskat nära Malmö?

   Radera
  5. För att ytterligare hälla bensin på fredagsmüs-brasan så är patientsäkerheten på Sahlgrenska "inte hotad utan död" enligt personal som SVT pratat med. (Aktuellt 21-sändningen).

   Det går bra nu, hoppas alla här på bloggen är hyfsat förberedda på den förändring som nu sker i samhället. En kollaps är det inte, men en avsevärd försämring mot det vi är vana vid (en del var faktiskt bättre förr) och som vi borde kunna upprätthålla med tanke på det höga skattetrycket.

   Radera
  6. Någonting som fungerat så jäkla bra, upphör inte att fungera över en natt, det är en långsam process som vi nu ser slutet på.

   Och den har ju pågått länge nu, först försökte MSM dölja den i flera år, men på senare tid börjar t.o.m riktigt SD-väckelse material presenteras även där.

   Det går fortare nu, typ oljad rutschkana.

   Radera
  7. Trelleborg ligger närmare kontineneten än Malmö. Patetisk inrikesminister som saknar grundskolekompetens.

   Radera
 2. Bagdad Bob
  Malmö Anders

  SvaraRadera
 3. Ygeman varken bor eller jobbar i Malmö så han skall hålla sin breda käft.

  SvaraRadera
 4. Tur att det är så lätt att få tag i skjutvapen i Malmö. För om man kommer på tanken att åka dit får man nog införskaffa sig en AK-47 i självskyddsändamål.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur ska du ta dig dit? Bilresan lär vara farligare för dig än att vistas där...

   Radera
  2. Nog säkrare utan. Om du inte är proffs lär du förlora. Live by the gun, die by the gun.

   Radera
 5. Skulle vi inte vara mångkulturella, vad jag ser ifrån Mellanöstern så är det inte bara positiva kulturinfluenser.

  SvaraRadera
 6. Om läget är under kontroll men resultaten måste bli bättre så har man ju uppenbarligen åstadkommit en organisation som i praktiken helt enkelt inte kan bättre än såhär. Sen kan man säga "måste bli bättre" flera gånger om, det hjälper ju ändå inte.

  Ygermans tankar gick åtminstone till "den drabbade och hans familj", till vem Eliassons tankar går till kanske förtydligas i den plan han ska leverera till Ygerman?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De måste ju identifiera gärningsmannen först så att Eliasson vet vem hans tankar ska gå till. Precis som förra gången Eliasson tyckte synd om förövaren.

   Radera
 7. Kan dom inte ta fram ett 'skjut inte' armband bara; det borde väl lösa problemet, eller tänker jag fel?

  SvaraRadera
 8. De illigala vapnen börjar bli löjligt lätta att få ta på nuförtiden och priserna rasar p.g.a konkurrensen. T.o.m folk som inte umgås i kriminella kretsar kan idag få tag i pistoler, k-pistar och mycket annat till riktigt låga priser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad jag vet så är det inte vapen som skjuter folk. Det är inte en våg av vådaskott vi ser

   Radera
  2. Och det har vem sagt? Däremot blir det lättare och billigare för kriminella som annars skulle ha svårt att hitta ett vapen att få tag i ett.

   Radera
  3. Mnils har rätt: Polisen sa nån gång (på 90-talet har jag för mig) att de uppskattade att det fanns 40000 illegala vapen bara i Stockholm vilket inte verkade ha nån som helst betydelse för våldsnivån.

   Radera
 9. Finns det efterfrågan på vapen och narkotika så kommer det alltid finnas dom som tillgodoser den marknaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om vi hade haft något i stil med hyresgästföreningen för vapenägare(vapenägarföreningen?), så tror jag det skulle bli brist på vapen. Kunde man dessutom införa en kö för att få ett vapen, skulle dessa bli nästan omöjliga att få tag på. En kö som vapenförmedlingen skulle få administrera.

   Radera
 10. Så i skymningsläget destabiliseras landet. Efterföljs av riktade angrepp mot infrastrukturen för att skapa kaos och bryta ner försvarsviljan innan "befriaren" kommer för att säkerställa lag och ordning...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undras hur många som ser den processen och står beredda på att gripa in som befriare? Cornu tror att Ryssen kommer förklädd till SD, jag tror att några av de "etablerade" går ihop, typ S+M och styr upp skiten.

   Billig arbetskraft finns i mängder nu, gränserna stängs på riktigt och de låtsas försöka ta tag i problemen (utmaningarna) med SD´s politik, men påstår sig behöva mycket övervakning och kontroll och poliser, massor med poliser, bidragsberoende valboskapen säkrad precis som ytterligare några år med fet lön på korkade skattebetalares bekostnad.

   Radera
  2. Hoppas det håller till nästa val istället..

   Radera
 11. 87% har röstat för Mellanöstern i Sverige. Nu är leveransen klar, grattis!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1
   Koncis sammanfattning av läget!

   Radera
  2. Kan bara instämma. Påpekade precis detta för min äkta hälft när hon uttryckte sin förfäran över 16-åringens död. Har vi släppt in den här typen av kulturer så får vi också leva med konsekvenserna. Särskilt när vi inte anpassar samhället efter detta på ALLA plan, som det dessutom inte finns pengar till. Som man sår får man skörda. Givetvis är jag en oerhört cynisk människa när jag säger detta enligt min fru, och det är jättejobbigt att jag hela tiden får rätt i det jag tjatat om i åratal. Det ohållbara i hela cirkusen börjar dock bli för uppenbar för att det skall gå att förneka längre.

   Radera
  3. Jag önskar leveransen var klar, men tyvärr har vi nog bara sätt början av den.

   Radera
  4. Det kan vara ett rasistisk påstående att berätta om MENAs förståelse och inställning till demokrati och våld. Starka krafter som S, VPK, MP, C samt anhängare av Muslimska Brödraskapet i Sverige vill ha det så här. Våldet har tveklöst följt med befolkningökningen. Dystert, men Sverige ÄR i förfall och vi har inte ledare som kan fixa utmaningen.

   Radera
  5. Håller med Magnus. Tråkigt att se hur rätt man fick så här några år efter. Dödsskjutningar på öppen gata varje dag. Även de ökade trycket på sjuk, tandvård, skola, fängelse, bostäder mm.

   Ett intressant faktum som sker hela tiden är hur kriminaliteten förskjuts. Den vanliga Svenska kriminaliteten som togs över av MC gängen. Som i sin tur blev överkörda av fd Jugoslaver? Som kanske nu blivit utslagna av ännu tuffare, hårdare och skoningslösa människor från Mellanöstern och Afrika. Bara en observation?

   Radera
  6. Ja, vad kommer härnäst som skall ta över? Utomjordlingar? Jag skulle inte bli förvånad om vi snart har HVB-hem för ensamkommande utomjordlingsbarn.

   Radera
  7. Dubbel-Nisse, Sverige är ett rikt land, så det finns nog plats för alla. Även om det understundom uppstår territoriella revirtvister.

   Radera
  8. Conlon

   Att 87% skulle ha röstat för MÖ i Sverige är att dra alldeles för stora växlar på valresultatet.

   Dessutom har ju S+MP genomfört ett politik som går emot det du säger, trots att de gick till val på motsatsen.

   PS. Jag har under lång tid varit extremt kritisk till den förda migpolitiken, långt innan november 2015.

   Radera
  9. Jag bara hånskrattar åt feministerna när de stenas till döds av sina "ensamkommande stackars barns lilla bus". Och då plötsligt ropar de efter de poliser som de själva avskaffat. De allra flesta svenskar, är för dumma i huvet för att klara av att ens överleva.

   Folkmordet kommer att rensa ut en hel del dumgener ur vår genpol. Det var ett bra tag sen, så det finns mycket mentalgenetist ogräs att ansa bort.

   Radera
  10. Aktiepohlman.
   Det är just den inställningen de flesta svenskar har och som gjort att vi sitter i det läget vi gör.
   Om det nu inte skulle vara några problem "för det rika land vi lever i".
   Då skulle vi väl bara kasta in alla de resurser som behövs.
   Alla ekonomier. Stort som smått. Hushållsbudget eller landets ekonomi. Går i krasch om man missbrukar eller lever över tillgångarna.

   Radera
  11. Dubbel-Nisse, "Sverige är ett rikt land, så det finns nog plats för alla". Med visst mått av ironi och uppgivenhet, så syftade jag på de kriminella gäng som du räknade upp kl 10:05.

   Utöver detta finns problem t ex i Nordstan i Göteborg enligt Expressen idag.

   Va tusan, gör motsv som polisen gjorde i Oslo på 90-talet. Spärra alla utgångar till centralen kl 23 och visitera varenda en som ser misstänkt ut! Resultatet blev 3 skjutvapen + en blandning av 50 st knivar, kaststjärnor, knogjärn mm.

   Radera
 12. Måste säga att jag har en viss sympati för Eliasson. Han har iofs. trampat rejält i klaveret med sina uttalanden om SD och sympatier för mördare. Uttalanden (negativa eller positiva) om riksdagspartier är helt oacceptabelt för en myndighetschef och en solklar grund för avskedande. Pga. detta ska han avskedas med omedelbar verkan (nej, jag saknar sympatier för SD, dock.. att jag känner att jag måste skriva det är i sig vansinne). Men är han skyldig till polisens kris? Tror någon på allvar att en ny chef skulle förändra en situation som egentligen inte handlar om polisens kris utan hela myndighetssveriges och politikens oförmåga att hantera samhällsproblem, bakbunden av apologetisk lagstiftning med orealistisk verklighetssyn, pådriven av vänster- och miljöpartistisk machtübernahme media.. Det vet Ygerman, sålunda är det bättre att ha en impopulär "målvakt" kvar som polischef, ett byte på posten skulle inte ha någon som helst effekt, det krävs helt andra åtgärder som media omedelbart skulle döma ut som fascistiska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dannne är i högsta grad ansvarig för situationen i Malmö då han vägrade att lyssna på uppmaningen från polisen där...att begära stängning av gränsen

   Radera
  2. Kalle, jag känner ingen som helst sympati för Eliasson men tycker att det övriga i din kommentar har en del poänger. Om regeringen skulle tillsätta en bra rikspolischef, så betyder det att denne skulle ställa en massa krav på ökade resurser, regeländringar och ökat engagemang av hela rättssystemet. Detta skulle i sin tur medföra att både politiker och tjänstemän skulle behöva öka sina ansträngningar, vilket inte är populärt. Jag tror också att många journalister skulle skulle göra allt för att motarbeta nödvändiga åtgärder för att dessa inte skulle passa in i deras politiskt korrekta världsbild.

   Jag tror att Eliasson på många sätt passar som chef i en tid där politiken kännetecknas av inkompetens och oförmåga. Detta kan förklara att han får det ena uppdraget efter det andra. Läs gärna mer om hans historia av Rebecca Uvell nedan.

   http://www.uvell.se/2016/10/10/dan-eliassons-walk-of-shame-33696019

   Radera
  3. Borgarnas gullegosse Dan Eliassion skulle befordras till Riksbankschef ifall han skulle avsättas från polischefsposten. han är ju ärftligt berättigad till en generaldirektörstitel och miljonårslön helt orelaterat till vad han har för kompetens och presterar för resultat. Sverige är en inavlat ärftlig totalitär demorkati.

   Radera
  4. SD får rätt på punkt efter punkt. Att du sympatiserar med Dan Eliasson är sinnesförvirrat, sök hjälp.

   Radera
  5. DEn omedelbara vinsten med att byta en dålig chef är att den spilltid som uppstår när anställda berättigat gnäller och klagar på bevisat inkompetent chef minskar signifikant.

   Radera
 13. När den 24-årige tandläkaren sköts för några veckor sedan lyckdes ju polisen få ihop en utredning bestående av _en_ fast utredare, dock inte erfaren. Undrans om det blir en PRAO elev eller i bästa fall en FAS-3 som få sköta den här utredningen?

  Samma dag som 16-åringen hittades även en död man innanför sin lägenhetsdörr i en stor pöl blod, troligen ett mord till om han nu inte snubblat väldigt olyckligt. Det har varit ytterligare ett antal skjutningar i år i Malmö dock inte med dödlig utgång, ex en 18årig flicka, de borde ju rimligen utredas som mord.

  Klart läget är under kontroll!

  SvaraRadera
 14. Ibland hävdas att antalet skjutningar per capita är avsevärt lägre i Helsingfors än i Göteborg/Malmö. Självklart, där använder man kniv och närkontakt i stället för att fega ut och skjuta på säkert avstånd ... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma förhållande verkar gälla för Oslo och Köpenhamn med avsevärt antal färre skjutningar per capita. Min gissning är att danskarna dödar med avslagna ölflaskor och norrmännen med skidstavar.

   Radera
  2. Oslo töms väl kl 13 på fredag eftermiddag och invånarna tar sig ut till sin hytte så det blir svårt att hitta någon att bråka med.

   Radera
 15. Grattis Sverige! Snart 10 000 000 invånare. Undrar om befolkningsökningen någonsin blir ett miljö- eller klimathot? Vi får vara glada att så många välutbildade får komma hit. Kanske vill en del arbeta i polis och rättsväsendet och vända utmaningen till något positivt.

  SvaraRadera
 16. Ett exempel, http://nwt.se/karlstad/2017/01/12/politiker-anmaler-dodshot

  Visst, Ryssarna är det stora hotet men de religiösa i Sverige flyttar fram sina positioner varje dag.

  SvaraRadera
 17. Kan vi inte bara bygga en mur runt Malmö som betalas genom en värnskatt för skåningar?

  SvaraRadera
 18. Media gör stor sak av att killen inte hade kriminella kopplingar.
  Så illa ställt är det!

  Det verkar som om media godtagit att kriminella dödar varandra men att ickekriminella borde hållas skadeslösa.

  SvaraRadera
 19. Ryssarna innebär ett visst hot, men bör det inte vara uppenbart att våra politiker och elittyckare innebär ett mycket värre hot?

  SvaraRadera
 20. Varför inte ge bort Malmö till danskarna, så slipper vi problemet?

  SvaraRadera
 21. När en individ påtalar att Sverige är i sjukligt förfall, lägger fram flera faktiska händelser eller obestridliga politiskt inkorrekta fakta, ja då mobiliseras PK-pöbeln och skriker att det är rysk desinformation och att individen är ryskt nättroll eller arbetar för Ryssland.

  Det är skrämmande att politiker, tjänstemän och journalister inte har någon "sjukdomsinsikt". Utifrån ett psykiatriskt perspektiv gör jag bedömningen att de lider av nedsatt realitetsprövning, förändrad verklighetsuppfattning, inadekvata tolkningar av omvärlden etc... nu psykopatologiserar jag så förklarar det deras föreställningsvärld ;)

  SvaraRadera
 22. Utan att veta i detalj så utgår jag att människor från andra kulturer har upptäckt att polisen/samhället inte klarar av detta. Mao man kan utgå att det uppstår alternativa rättstrukturer för de drabbade vill ha säkerhet och rättvisa. Mao medborgargarden, gäng och sharia etableras i samhället som en maktfaktor som kan bli en riktig jobbig gökunge. Många av dessa mord är hämnd och var samhället bättre på att lagföra brottslingarna så kanske detta inte skulle ske.
  En alternativ rörelse behöver också finansieras och vad händer när den blir starkare än Malmö kommun?

  SvaraRadera
 23. Om det här kallas att ha läget under kontroll, då vill jag helst inte veta innebörden av att läget ej är under kontroll. Kan hända att man behöver behärska dubbeltänkande på mycket hög nivå för att förstå vad Ygeman egentligen menar. Det kan också vara på sin plats att påminna om att "det dunkelt sagda - ofta är det dunkelt tänkta".

  SvaraRadera
 24. Ygeman är helt obildad och har aldrig haft ett jobb. Han har suttit 20 år i Riksdagen men aldrig någonsin åstadkommit någonting av något slag, vare sig politiskt eller på annat sätt. Jag VET at antalet mord och mordförsöker kommer att mer än fördubblas i år. Varför vet inte alla detta självklart uppenbara? När bara en slår och ingen gör något motstånd, så är utgången given.

  Sånt är läget efter 8 år av borgerligt styre, vilken tur att alla borgare numera helt frivilligt på egen hand avstår från att försöka påverka någonting inom politiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det nu var så, relativt, väl att det var bara herr Y som var obildad.
   Sammanvuxna med partierna sedan barnsben, maktberusade men ingen ide om hur göra något gott för landet.
   Arma folk och land.

   Radera
 25. Ygeman levererar. Ursäktar Malmövåldet med att det "motsvarar Göteborg". *facepalm*

  Alla som förrått och förött vårt land, hoppas ni är nöjda nu.

  SvaraRadera
 26. Många tycker nog att dom tillfälliga gränskontrollerna ska tas bort så att vapen, narkotika och nya gängmedlemmar kan levereras snabbt vid behov utan hinder.

  SvaraRadera