Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2017-01-19 15:05

FLASH: Transportstyrelsens generaldirektör har fått sparken

Transportstyrelsens generaldirektör Maria Ågren har fått sparken med omedelbar verkan. Regeringen har utsett Jonas Bjelfvenstam till tillförordnad generaldirektör. Enligt uppgifter internt är anledningen "regeringen och generaldirektören är inte överens om hur arbetet på myndigheten ska bedrivas". Någon annan förklaring har ej getts och regeringen vägrar svara på frågor i ärendet.
Regeringen själva skriver lite passivt aggressivt endast att Jonas Bjelfvenstam har utsetts till tillförordnad generaldirektör. Den nu sparkade generaldirektören Maria Ågren tillträdde så sent som den 23:e februari 2015.

Infrastrukturministers presskommunikatör vill inte svara på frågor om ärendet per telefon utan vill ha dem skriftligen, och har ännu inte återkommit med några svar efter 30 minuter. Muntligen vägrade kommunikatören säga att Ågren fått sparken, bara att regeringen tillsatt en tillförordnad ny generaldirektör. Vilket är samma sak som sparken med omedelbar verkan- en planerad avgång ersätts inte med en tillförordnad direktör.

Myndighetens IT-direktör avgick på egen begäran för en vecka sedan. På IT-sidan är transportstyrelsen kända för att ha blivit utsatta för ett riktat virusangrepp hösten 2015 via virussmittad förfalskad e-post till specifika individer på myndigheten. Det hela ledde till att man fick stänga ner alla Windows-baserade system på myndigheten för att hindra att alla hårddiskar krypterades.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

27 kommentarer:

 1. Hoppas det är bra före!

  Nån som åker med henne, det finns alltid plats för en till på en spark!

  SvaraRadera
 2. Tänk om man kunde sparkat Eliasson lika enkelt. Men han verkar ha massor av känslig information på viktiga personer då han känns mer eller mindre odödlig oavsett vad för bajs han skiter ur munnen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite respekt för våra myndighetspersoner tack.
   Han spyr på 20% av befolkningen-det räcker väl som merit?

   Radera
  2. Politiker vill inte ha dugliga ledare som krånglar och ställer krav mot politikerna, det är därför Eliasson sitter kvar, han lyder partipiskan och håller personalen på mattan.

   Radera
  3. Presstödet kommer ändras när Jimmie blir statsminister,trevligt.
   Gäller för media att tagga ner och kanske behandla alla lika,om inte kommer det få slickas mer senare.

   Radera
 3. Undrar om hon får ågren nu.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Är det kvoteringsivern som fäller sina offer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej!
   Det kvoteras som bekant bara åt andra hållet...

   Radera
  2. Men om den nuvarande generaldirektören var kvoterad?

   Radera
 6. OK. Var finns det mer information?

  SvaraRadera
 7. Sorterar Postnord under Transportstyrelsen?

  Visste ni att år 1911 dog bland den Svenska trafikens cirka 1000 bilar 148 personer?

  Hemsk siffra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visste du att det under samma period var förmildrande om en olycka skedde med alkohol i kroppen?

   Radera
  2. Nej!
   Men vad har vi varandra till om inte för att bli klokare?
   Inte sagt som ironi!

   Radera
 8. Vadan detta? Var hon möjligen inte tillräckligt slapphänt och efterbliven med järnvägen för sossarnas smak? Inte haft koll på den pajasmyndigheten sedan jag lämnade branschen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänker du på Trafikverket kanske?

   Radera
  2. Det låter kanske så, men jag tänker faktiskt på Transportstyrelsen. Skillnaden mellan de två är att (Väg)trafikverket är aktivt politiskt styrt medan Transportstyrelsen "bara" är gravt inkompetenta och handlingsförlamade.

   Radera
 9. Lade inte regeringen beslag på bl.a. inkomsterna från vägtullar, för att slippa redovisa tagande av lån till en kontroversiell och sentida impopulär utgift... Så skulle trafikverket låna till sin verksamhet ???

  SvaraRadera
 10. Ett statligt politiskt tillsatt toppjobb med hög lön ?? Bara att Buga och smila och skicka ut lite intetsägande pressmeddelanden !! Om man får sparken så måste man vara en riktig dumskalle.....

  SvaraRadera
 11. Hon kanske var en säkerhetsrisk. Just Transportstyrelsen sitter på mycket information om rikets civila och militära struktur.

  SvaraRadera
 12. Som medborgare skulle man ju kunna önska att det angas en fylligare förklaring. Å andra sidan så skulle en offentlig idiotförklaring göra det svårare att rekrytera, då nyanställda även skulle väga in risken av offentlig förnedring. Så det är lite dubbelt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I en svenskdemokratisk anda avskedas det utan förklaring,som ofta är fallet när något "speciellt" inträffat.
   Kul när ni får höra varför.

   Radera