Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2017-01-10 09:21

Deklarera senast 29:e mars - skatteåterbäring 5:e april

I år är det möjligt att få sin skatteåterbäring eller kvarskatt redan den 5:e april. Detta om man deklarerar utan ändringar via Skatteverkets E-tjänster senast den 29:e mars.
För att få skatteåterbäring redan den 5:e april behöver skaffa sig en digital myndighetsbrevlåda via t ex Kivra, Bring Digimail eller Min myndighetspost, lämna in sin deklaration elektroniskt via E-tjänsterna eller Skatteverkets app senast den 29:e mars och inte ha några ändringar i deklarationen.

Skatteåterbäring kan bli relevant om man t ex avrundats uppåt i skattetabellerna, t ex tabell 33 vid 32.69% i kommunalskatt, eller om man har ränteavdrag som man inte jämkat hos arbetsgivaren.

Allt förutsätter också att alla kontrolluppgifter rapporterats in korrekt och att man inte heller gjort något som behöver manuella förändringar.

Man kan läsa mer i ett pressmeddelande från Skatteverket.

Skatteverket genomför denna förändring för att uppmuntra allmänheten att skaffa digitala myndighetsbrevlådor, och använder på sitt föredömliga sätt denna morot för att uppnå detta. Skatteverkets verksamhetsutvecklare Johan Schauman:
"Skatteverket gör det här för att uppmuntra fler att ta emot sin myndighetspost digitalt. Då får man dessutom deklarationen tidigare och slipper en massa papper."
Dock kan man som allmänhet konstatera att en del av Skatteverkets post likväl kommer på papper, även om man har t ex Kivra. Integrationen är ännu inte hundraprocentig.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

12 kommentarer:

 1. Bra! Orimligt att staten ska få hålla inne pengar som inte tillhör dem så länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är i hög grad upp till dig själv hur du vill ha det.

   Radera
 2. Naturligtvis under förutsättning att systemet ej drabbas av oförklarliga förseningar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte just det. Förseningar beroende på klanteri hos Skatteverket eller cyberangrepp på infrastruktur som elförsörjning och kommunikation.

   Radera
  2. Jo det gäller ju att till varje pris hitta något att gnälla över.

   Radera
  3. Inte gnäller jag. Så små mariginaler har jag inte att skatteåterbäringen I tid är skillnaden mellan knäckebröd och oxfilé

   Radera
  4. Tänkte mer på "klanteri hos Skatteverket".

   Radera
 3. De borde kunna dela ut en peng till alla skattebetalar
  http://www.di.se/nyheter/ovantat-stort-budgetoverskott
  "Statens budgetöverskott landade på 85,3 miljarder kronor för 2016"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snart har vi trollen här aka Sverigevännerna som kommer göra allt för att smutskasta Sverige i sedvanlig ordning.

   Radera
  2. Sjunkbomben

   Som du säkert vet så är insättningar från privatpersoner samt företag en del av överskottet, så de kommer att "delas ut" per automatik senare i år.
   Observera också att de pratar om budgetöverskott.
   Det verkliga utfallet i december var ett nettolånebehov på 75.2 miljarder.

   Radera
  3. Precis som ni säger så är det ett överskott på en väldigt negativ budget. Man tror att Sverige gått 85 miljarder plus, men det är långt ifrån sanningen. Man har gått 85 miljarder bättre än man trodde, men fortfarande många tiotals miljarder minus på sista raden i bokföringen.

   Radera