Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2017-01-08 13:00

Cecilia Malmström: "Skamligt med EU:s stängda gränser" #fofrk

Sveriges EU-kommissionär Cecilia Malmström (l) sade i sitt öppningsanförande på Folk & Försvars rikskonferens i Sälen (FoFrk) att EU:s stängda gränser är skamliga och att hon skäms över att EU:s medlemsländer inte visar mer solidaritet med flyktingar.
Cecilia Malmström på FoFrk.
Då regeringsplanet gick sönder så fick Folkpartiets fd vice ordförande Cecilia Malmström, numera Sveriges EU-kommissionär, hålla inledningsanförandet på FoFrk. Bland annat underströk hon hur skamligt det är med EU:s stängda gränser och att hon skäms över att medlemsländerna inte visar mer solidaritet med flyktingar.

Så mycket med EU-kommissionens syn på flyktingfrågan.

Malmström underströk också att EU kommer fortsätta med starkt stöd för demokratiska reformer och ekonomiskt stöd via handel med Ukraina. Även Tunisiens roll som handelspartner med EU underströks. Tunisien är det enda positiva utfallet av den sk underbara arabiska våren, där resten bara resulterat i tragedi, trots att den underbara arabiska våren hyllades stort av svensk vänster.

I anförandet framfördes bland annat att sanktionerna mot det folkrättskränkande Ryssland, som invaderat och annekterat delar av grannlandet Ukraina, kommer fortsätta.

Malmström säger att man väntar sig att frihandelsavtalet TTIP antagligen hamnar i frysboxen som ett resultat av Trump som president i USA.

Trump sammanfattas om och om igen med ordet osäkerhet.

Malmström säger att det är mycket möjligt att EU och Storbritannien kommer förhandla fram ett frihandelsavtal.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

9 kommentarer:

 1. "skäms över att EU:s medlemsländer inte visar mer solidaritet med flyktingar"
  Som jag tolkar omvärlden har Sverige genom sin "annorlunda" flyktingpolitik gett invandringskritikerna runt om i Europa allt vatten de vill ha på sin kvarn.
  Även av mer moderata journalister och politiker i Norge, Danmark och Finland tvekar nu.

  SvaraRadera
 2. Blir spännande att följa EU:s utveckling med italienska bankkrisen och främst forna östländers totala ovilja att ta emot asylsökande. Kommer EU tvinga dem och köra över folkopinionen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De kan tvinga forna östländer hur mycket de vill. Asylinvandrarna kommer ändå att söka sig vidare till Sverige så fort de får chansen.

   Radera
 3. Nationalstaterna måste till varje pris upplösas. Det är lättare att härska över ett splittrat oenat folk. Malmström springer globalisternas ärenden. När ska folk vakna?

  SvaraRadera
 4. Eftersom globalisterna inte vill ha någon demokratisk världsregering är de anti-demokrater när de vill försvaga de nationella demokratierna i förhållande till den globala marknadsekonomin. Det är viktigt att konstatera att dessa "liberaler" är anti-demokrater.

  SvaraRadera
 5. Politiker som velat göra Sverige till ett föredöme och exempel, kommer åtminstone lyckas med det senare. Ett exempel som andra nationer kan se och lära sig av, dvs hur man absolut inte ska göra.

  Nu kanske några av er läser ovanstående som en sound bite, men låt det sjunka in.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ser vi redan i utländsk press både från våra nordiska grannar och andra länder hur de använder Sverige som exempel på hur det kan gå vid okontrollerad massinvandring.

   Forskaren Tino Sanandaji i intressant intervju i ämnet integration.

   https://youtu.be/F1ioU6IIflc

   Radera
 6. Cecilia Malmström är väl en av de mest hycklande och opålitliga politiker vi har. Enda orsaken att man ska bry sig om vad hon säger är för att hålla koll på vad denna maktmänniska säger.

  SvaraRadera
 7. Ja hon kommer ju få att bita i..

  http://arabnyheter.info/sv/2017/01/08/15-miljoner-afrikaner-pa-vag-till-europa/

  SvaraRadera