Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2017-01-13 13:03

Billig etta i Gröndal gick inte att hyra ut

I en artikel hos SvD hittas ett anekdotiskt exempel om en billig etta i Gröndal, som inte gick att hyra ut. 600 anmälde intresse, fyrtio kallades, endast två dök upp. Ingen ville ha lägenheten. Så var det med den bostadsbristen. Man ska komma ihåg att de allra flesta som står i Stockholms bostadskö redan bor i Stockholmsområdet och alltså redan har en bostad. Många står i bostadskön enbart för att hitta den perfekta lägenheten och inte för att de behöver bostad och dessa som bott i decennier i Stockholm går före de som faktiskt behöver en bostad.

SvD skriver:
"En liten billig etta i Gröndal som förmedlades strax före jul fick 600 intresseanmälningar på Bostad Stockholms sajt.
– Sedan blev det 40 anmälda till visningen men det var bara två som kom och ingen av dem tog lägenheten. För mig som värd innebar det att lägenheten blev stående tom, säger Charlotte Ericsson som känner att en kö på 556 000 människor ger en skev kösituation som till sist slår mot dem som verkligen behöver bostad men som aldrig kallas till visningen därför att de inte har lång kötid."
Gröndal har nära till vattnet och gång- eller cykelavstånd till Hornstull och Kniv-Söders hipsterområden.

Ett test av bostadskön med fyra års kötid ger t ex mycket goda chanser till en bostad i Västerhaninge. 10 966:- SEK per månad för tre rum och kök, inklusive två stora klädkammare eller förråd och totalt 74 m2 boendeyta, ger en plats bland de tio högst placerade på bägge lägenheterna, trots att det ej är ett korttidskontrakt. Köplatser på under tionde för lägenheter i Södertälje (ej korttidskontrakt).

Med tanke på hur få av de som sätter upp intresse på lägenheterna, som faktiskt bryr sig, så är oddsen mycket goda i ovanstående exempel.

Fast nu vill ju folk hellre ha en etta på Södermalm till en hyra om 2 500:- SEK.

Det rimligaste vore förstås att avskaffa bostadsköerna helt. Den som verkligen behöver en bostad kommer se till att vara aktiv i sitt sökande och därmed lyckas få tag på ett boende. Då kan också benägenheten att ta korttidskontrakten öka, eftersom man inte förverkar sin plats i kön genom ett sådant kontrakt. För det finns ingen kö.

Köer beror på socialism, det vet vi från Sovjetunionen och dess ockupation av Östeuropa. Avreglerad bostadsmarknad, likt för bostadsrätter, visar sig dock fungera. På den fungerande bostadsrättsmarknaden finns det just nu 6 648 lediga lägenheter i Stor-Stockholm.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

62 kommentarer:

 1. Min observation också att trycket minskat.

  Kniv-Söder....härligt med gamla namn här.

  SvaraRadera
 2. Jag har funderat på att använda min långa kötid (24 år) för att skaffa korttidskontrakt tillsammans med folk som klarar hyreskraven även utan mig. Och fortsätta stå kvar i kön. Någon som har synpunkter på detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För övrigt har jag lång kötid (14 år) även i Uppsala, men nu skall man börja ta 290 kr om året för köandet, så om jag inte hittar någon som är intresserad av min kötid så trillar jag nog ut ur kön alldeles strax, då mitt intresse för att flytta till Uppsala är ganska lamt.

   Radera
  2. Hej Kuckeliku! Jag bor på korttidskontrakt i Uppsala och har ett stort behov av en lägenhet! Vet du om det är möjligt att föra över kötid? Skulle du vara intresserad av det mot lämplig gentjänst?

   Radera
  3. Det går knappast att föra över kötid. Däremot bör det gå att man skriver kontrakt tillsammans. Tycker jag. Möjligen accepterar de inga "kompiskontrakt", utan man måste kanske ha ett förhållande, eller låtsas ha det. Jag är inte särdeles pigg på att fejka ett bögförhållande! Ett annat problem är om den man skrivit kontrakt tillsammans med har otillräckliga inkomster eller missköter hyran mm. Så jag vet inte om det går att fixa på något sätt, men kom gärna med förslag. Jag har inte kollat bostadsföretagens villkor. De kan säkert variera.

   Radera
  4. Vilket underbart fredagsmys!

   Radera
  5. Skulle jag flytta till Uppsala är det sannolikt för en sent påkommen doktorandutbildning. I Stockholm kunde jag också tänkas upprätta ett "kontor" för mina mer eller mindre revolutionära politiska aktiviteter. Förr eller senare flyttar jag kanske också tillbaka till Stockholm bara för att jag vill det.

   Radera
  6. I Uppsala vore det nog lättare om jag hittade en kvinna närmare min egen ålder som behöver en bostad. Hyresvärden kan förmodligen bli lite undrande om jag vill skriva kontrakt tillsammans med en "flickvän" som bara är hälften så gammal som jag.

   Radera
  7. Stefan Östergren är ironisk, förmodar jag?

   Radera
  8. Jag gjorde så med min kötid och de krävde att jag stod skriven i den bostaden.

   Radera
  9. Det kan sannolikt vara lite besvärande att vara skriven i en stad man inte bor i. Jag är inte totalt negativ till att flytta till Uppsala, men det skulle fördyra mina levnadsomkostnader jämfört med nu. Jag kunde kanske behöva skaffa mig lite mer inkomster, även om jag delar bostaden med någon.

   Radera
  10. Fint att vara skriven 10 mil från sitt arbete men ändå bo 500 meter därifrån.

   Radera
  11. Det vore trevligt att få tillgång till universitetets resurser igen. Det är inte alldeles enkelt att utföra mer avancerade intellektuella arbeten där jag befinner mig nu. Jag borde åstadkomma en utförligare text om människans drivkrafter, vilket blir svårare när många böcker är skitdyra och man inte heller har tillgång till vetenskapliga tidskrifter. Jag kan dock skriva in mig på någon kurs för att få tillgång till universitetets databaser och därtill fjärrlåna en del böcker, så det är nog inte alldeles nödvändigt att återvända till en universitetsort. Troligen kan jag tota ihop en tillräckligt lärd text där jag befinner mig.

   Radera
  12. Hej igen Kuckeliku! Jag bor med min flickvän, så du skulle kunna stå skriven på kontraktet med henne. Jag har en kompis som har gjort en liknande grej tidigare, och det räcker tydligen med att du är skriven på adressen den första månaden (eller säger att du ska skriva dig). Själv är jag skriven i Stockholm, så jag finns egentligen inte :)
   Maila mig om detta kan vara intressant! Självklart får du kompensation.
   Mail: adam.green.uppsala (at) gmail.com

   Radera
 3. Jag instämmer i stort med Lars i detta.

  Men kösystemet har ett grundläggande fel i att man blir av med sin kötid när man tar emot en förmedlad lägenhet. Detta gör att man värderar sin kötid i relation till vad man tar emot. Har man då 12 års kötid finns det inte en chans att man "slösar"den på en etta i Gröndal om man egentligen behöver större och helst slipper bo i Gröndal.

  Hade man istället behållit sin kötid när man för en lägenhet förmedlad så hade omsättningen på bostäder kunnat höjas då man inte hade behövt värdera sin kötid i relation till lägenheten utan hade istället kunnat ta en lägenhet så länge och sedan bytt upp sig efter ytterligare tid i kön, detta omöjliggörs i nuvarande system och köandet permanentas.

  Ingen skulle heller köpa en bostadsrätt för pengar om man bostadsrätten blev värdelös och inte gick att sälja efter att man köpt den. Precis som med kötiderna. Som jag tidigare skrivit har man bara ersatt valutan pengar med valutan tid.

  Kösystemet är havererat på så många olika sätt att det faktiskt är helt galet att man inte på något sätt ens försöker reformera det.

  Hade man permanentat tiden i kön hade vi sett ett paradigmskifte i kön både praktiskt och sett till hur folk faktiskt resonerar kring kötiderna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det finns väl i så fall även andra grundläggande fel i kösystemet? Rimligtvis borde man bli flyttad till sist i kön om man:

   1. Aldrig anmäler intresse för någon lägenhet.
   2. Anmäler intresse för lägenheter men struntar i att gå på visningen.
   3. Går på många visningar utan att någonsin tacka ja till en lägenhet.

   Alla dessa tre fall tyder ju på att man egentligen inte har något behov av en bostad. Eller att man har så orimliga krav att man direkt borde hänvisas till bostadsrättsmarknaden.

   Radera
  2. Man måste ha system som kräver snabbare respons av köfolket. Svar måste lämnas mot ens pref och erbjudande mycket snabbt och uteblivet svar måste ge omedelbar sänkning av köplats. Problemet är hur man ska hantera avgränsningar när det gäller pref bo-område. Men har inte själv stått i kö sedan ungdomens tid så jag kan inte reglerna idag.

   Radera
  3. D.L. - jag tror inte att ditt system med permanent köplats skulle fungera, för då skulle man ju aldrig gå ur kön. Om man tar en förmedlad lägenhet men får behålla sin plats i kön, då finns det aldrig någon chans för folk längre bak i kön att komma framåt. Så fort en lägenhet blir ledig kommer du och andra som är längre fram att få välja först. Tänk den lyckosten som är först i kön - han/hon kommer alltid att få första tjing på en ny lägenhet! Det är bara när man dör som man åker ur kön, så i praktiken kommer det att vara en massa 80-90-åringar som hela tiden får välja först. Sedan får 70-åringarna välja, sedan 60-åringarna osv. Hur kul är det när man är 85 år att ÄNTLIGEN få den där fantastiska lägenheten mitt i stan som man drömde om för 50 år sedan!

   Radera
  4. @psevenson

   Alla kommer hamna högt i kön vid något tillfälle i takt med att man blir äldre. Behåller man kötiden kan man växla in sin icke-optimala lägenhet mot en större i takt med att man blir äldre och skaffar familj. Som det är nu så kan de som tog en etta tidigt aldrig någonsin få en större lägenhet från kön eftersom de som skippade den första ettan (löste det på annat sätt) kommer ha längre kötid.

   Om du behåller din kötid efter en förmedlad lägenhet så förbinder man bara den köande att lämna åter en lägenhet till kön när man vill byta upp sig.

   Det är ju rimligt att 80-90-åringar väljer först, med stor sannolikhet kommer de inte att vara så intresserade av att flytta. Men som det är nu kan de ju inte flytta till mindre för de har inte kötid för det och så bor de kvar i sin 5:a som hade kunnat användas av någon annan som istället får sikta på en etta i Gröndal tros att man egentligen behöver något annat och då skippar man ettan i Gröndal helt och står kvar i kön i förhoppningen om att det blir bättre med mer kötid men så tänker väldigt många och så har kön permanentats och i princip inga lägenheter förmedlas.

   På samma sätt som nästan ingen idag skulle köpa en etta i Gröndal för 10 miljoner så kommer nästan ingen heller att acceptera en etta i Gröndal från kön när den kostar 10-15 års kö.

   Att ha första tjing innebär ju att man ärt intresserad av att flytta och faktiskt på något sätt bevakar kön och jag ser egentligen inget problem med att någon vill flytta från sin fyra på södermalm till en femma på östermalm för fyran på södermalm frigörs i det fallet till nästa person i kön. Man kan alltså på det här sättet öka omsättningshastigheten kraftigt jämfört med hur det är idag där omsättningshastigheten är lika med eller nära noll.

   Radera
  5. @Erik

   Vad är aldrig anmäler intresse? Med vilken frekvens måste man anmäla sig för lägenheter utan att åka ur kön?

   menar du att folk som har en lägenhet inte får stå i kön om de för tillfället är nöjda med sitt boende för de kommer ändå åka ur kön omgående?

   OM man åker ur kön tillräckligt fort kommer alltså alla (väldigt många) vid varje given tidpunkt ha samma teoretiska kötid. Hur ska man då avgöra vem som får lägenheten? Lotteri?

   Radera
  6. Tänk att det fortfarande finns ett kösystem.
   Antar att inspirationen hämtades från CCCP.

   Radera
  7. @D.L.
   Det finns en kö inom "kön" om man har ett kontrakt bland de kommunal bolaget vilket ger dig möjligheten att byta med att behålla din kötid.

   Radera
  8. D.L. Tack för lite sunt förnuft. Bloggaren är närmast ohederligt dålig på att förstå vad som sker på den s.k. bostadsmarknaden i Stockholm.

   Enl Bostadsförmedlingen är det "bara" 14% av de köande som aktivt letar boende. Det beror på att endast de som har tillräckligt lång kötid för att, i linje med ditt resonemang, öht finna en lgh OCH en sådan lgh man är beredd att köpa med sin kötid.

   Mina söner befinner sig i den sitsen. Tanken att de skulle buda bort sina år på en 3RoK i Västerhaninge med en hyra på 10K i månaden är helt jävla löjeväckande. Och de numera allt annat än små telningarna är uppvuxna och har varit bosatta i förorterna runt Järvafältet hela sina liv. Vi pratar alltså inte om några innerstadsromantiker som drömmer om ett hipsterliv innanför tullarna.


   Hela systemet är åt helvete.

   Tittar man då på den där fungerande brf-marknaden, så är den möjligtvis fungerande för de som redan är inne på den. Att kliva in på den under rådande omständigheter är fruktansvärt.

   Radera
  9. @Sven Ewa, +10
   Synnerligen blek analys och research från obygdsbloggaren i detta fall...

   Radera
  10. Fakta är att om en vara prissätts under sitt jämviktspris uppstår kö. Åsikt är att det alltid är ett problem. Föredömliga inlägg om valutan "tid" vs valutan "SEK".

   Radera
 4. Nu verkar inte nämnda bostad ligga kvar men tar man liknande objekt så står det att för att få komma på visning ska man ha en kötid på 11-15 år.
  Om vi leker med tanken att man ställde sig i kö i 20-års åldern så kan man tidigast komma på visning när man är mellan 31-35 år. Då är förmodligen livssituationen annorlunda och man är ute efter andra objekt. Således borde och det kanske redan görs, att kön rensas på inaktuella köval och efter behov. Sedan kan det finnas andra inbyggda faktorer som att om man tar en anvisad lägenhet så halkar man ner i kön och det kanske är så att just denna hade en tidsbegränsningen i uthyrning. Om man då stått 15 år i kön, tar ett korttidskontrakt och så hamnar man sist igen så kan det förklara.
  Låter som ett matchningsproblem helt enkelt, de som söker har inte råd och de som hyr ut vill ha bra betalt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej
   Man staller sig i kön när man är ung och står sedan i kön tills man är medelålders. Om man råkar ut för en skillsmässa kan man då få en liten lämplig lägenhet. Det är så kösystemet är tänkt att fungera.

   Radera
 5. "Se hur hela Uppland står i lågor..."
  Vacker bild
  Härlig stad.
  Bara man slipper bo där...
  Fast i dagens läge är det ju inte Eldkvarn som brinner utan i Rinkeby.

  SvaraRadera
 6. 600 anmälningar och ingen ville ha? I call BS, den där såldes antagligen svart iom privatvärd

  SvaraRadera
 7. Ingen bostadsbrist i Stockholm?
  Varför kostar då ett litet rum som inneboende på Södermalm 10 000 kr/månaden? Eller ett rum som inneboende i Blackeberg 5000 kr/månaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många kan hyra ut ett rum om de får fett betalt för det, men det får de inte nödvändigtvis. Men försöka kan man ju.

   Radera
  2. Så rumshyrorna är ett slags "ockerfiske"?

   Radera
  3. Det har nog en del att göra med att det kan kännas jävligt jobbigt att ha en inneboende. Det krävs mycket pengar för att man skall köpa en så stor försämring. Om det inte är en snygg brud förstås...

   Radera
  4. Garv. För (under) 10k får du en etta andrahand i innerstan, inte ett rum.

   Komedin här är att du inte är den första med skev information. Ni sitter alltså mer eller mindre och tutar i varandra gissningar, och använder varandras gissningar som källor. Det är makalöst dumt.

   Radera
  5. Linus. För ca 5 år sedan var jag ytligt bekant med en amerikansk doktorand. Han pröjsade 6k i månaden för att vara inneboende hos en elak polsk kärring i innerstan.

   Med det i tank och vetskapen om att jag har noll koll på andrahandsmarknaden innanför tullarna: Stämmer det verkligen att man, rimligt enkelt eller inom rimlig tid, får fatt i en 1RoK för 10K i månaden?

   Radera
 8. OT:
  Snart kommer en NEWSFLASH!
  Peter Hultqvist sa precis att han eller sossarna ALDRIG kommer ansöka om medlemskap i NATO. Aldrig någonsin, kommer inte på fråga.

  Så var det med det.

  SvaraRadera
 9. Finns en brf ute på Ormbergsvägen Gröndal för 42 tusen/kvm.
  Personligen gillar jag inte området och tydligen fler med mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 173 kvadrat 8 rum o kök. Kort promenad till sjö. Några minuters cykelväg till tågstation. 1 h till Stockholm central. 1,5 milj. Men säkert inte flashigt nog.
   http://www.hemnet.se/bostad/villa-8rum-flen-flens-kommun-majvagen-5-10654115

   Radera
  2. Det var dyrt.
   Köpte 246 kvm för 595 k tidigare i år.
   Iof sig inte i metropolen Flen.

   Radera
  3. Eller en garagelänga i Snorrslida.

   http://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/sugen-pa-att-bo-i-snorrslida

   Radera
  4. @Stefan
   Flen?
   Hälsa till "Violen från Flen".
   Ulf Peder Olrogs gamla flamma.

   Radera
 10. Oj. Många missförstånd hur bostadskön egentligen fungerar...

  1) Får du ett korttidskontrakt blir du inte av med din kötid i Stockholms Stads Bostadsförmedling AB.

  2) Ibland får bostadsförmedlingen in lägenheter som på pappret låter mycket bättre än vad de egentligen är (det kan handla om risigt underhåll, insyn, mörkt läge etc, etc). Till dessa lägenheter brukar de kalla fler spekulanter än brukliga 20. Detta eftersom dessa lägenheter kommer att bokas av en hel del personer med långa kötider som sedan inte kommer att vara intresserade på lägenheten efter visningen. Det faktum att 40 personer skickades på visning indikerar att det rörde sig om en sådan lägenhet. Problemet med detta är då att många som kommer på plats 30 eller mer känner att det är hopplöst att gå på visningen över huvud taget och dyker därför inte upp. Det Bostadsförmedlingen gör då är att de kallar nästa 40 personer. Under somrar är det inte helt ovanligt att bostadsförmedlingen får göra om visningar flera gånger på objekt som låter mycket bättre än vad de är eftersom folk som har bokat sig helt enkelt är på semester.

  3) Detta är knappast någon ny eller ovanlig företeelse. Det förekom flera gånger per år varje år mellan 2000 - 2010 då jag arbetade där.

  / Tidigare anställd på Bostadsförmedlingen.

  SvaraRadera
 11. Det finns alltså fortfarande 560 intresserade som inte fått se lägenheten ännu. Borde vara väldigt enkelt att få den uthyrd. Om hyresvärdarna tycker det är jobbigt med folk som tackar nej så kan de ta en avgift för visningen. Då minskar säkert mängden halvintresserade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart lägenheten är uthyrd.
   Svenskan älskar att koka soppa på en spik.

   Radera
 12. Värt att tänka på när det gäller bostadskön är att någon som aldrig anmäler intresse till någon lägenhet inte står i vägen för den som aktivt söker bostad, oavsett kötid.

  SvaraRadera
 13. Anekdotisk bevisföring.

  Om det är tio års kö och över 500 000 som står i den så är det ganska uppenbart att det är brist. Antal som dök upp på just den där visningen är ganska ointressant. Har man svårt att få folk att komma så finns det 560 000 till man kan bjuda in till nästa visning.

  Är det ingen som kommer då. Ja, då kan jag hålla med om att det inte är någon brist. Så kommer så klart inte vara fallet. Bara för det finns en del med bra könummer som är kräsna så betyder det inte att det är så för alla.

  SvaraRadera
 14. Cornu gillar verkligen att trolla...

  SvaraRadera
 15. Hur man fixar bostadskön:
  - rensa bort alla som redan äger bostadsrätt eller villa i stockholmsområdet.
  - rensa bort alla som redan har hyreskontrakt i stockholmsområdet.
  - höj avgiften till exempelvis 2000 kr per år så att endast dom som verkligen planerar att flytta till Stockholm står kvar i kön.

  Dagens system är ett skämt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stockholm skulle dessutom behöva en särskild polis som ser till att hyresrätter inte hyrs ut svart.
   Ett hyreskontrakt äldre än 5 år är en gås som värper guldägg.

   Radera
  2. Eller varför inte högstbjudande?

   Radera
  3. Adam. Punkt 1 och 2 är förståeliga i rättviseteorin, men ack så krångliga i praktiken. Mycket fusk skulle följa på sådana åtgärder. Och gdtycke.

   Däremot är din punkt 3 det mest angelägna just nu och även den överlägset enklaste åtgärden att vidtaga.

   Radera
 16. Och att det finns br till salu är ju inte riktigt samma sak som att de är lediga, antar att många gärna vill sälja sin lägenhet innan de köper en ny. Och kan även tänka mig att inte alla är intresserade att sälja till varje pris, kanske inte ens det de angivit i annonsen :-) vilket jag nog egentligen tycker är en förutsättning för fullt fungerande marknad. Men självklart är det mer välfungerande än kö i marknads hänseende.

  SvaraRadera
 17. Allt handlar om pris. Om någon erbjöd mig köpa mitt hus för dubbla marknadsvärdet så hade jag sålt det direkt på stående fot. Samma sak med lägenheter och rum som hyrs ut i andra hand. Vid 5000 kr/mån kan ett antal individer tänka sig hyra ut ett rum i sin lägenhet, vid 10.000 kr/mån kan ännu fler tänka sig hyra ut, osv. Är du villig att betala 20 loppor i månades har du inget problem att hitta ett sjysste boende utan kan välja och vraka bland erbjudandena.

  SvaraRadera
 18. Jag bor på Liljeholmskajen i en hyresrätt. Båda lägenheterna bredvid min, en tvåa och en trea står tomma just nu. Tvåan har de dessutom haft två visningar på, men enligt den före detta hyresgästen så har de som har gillat läget ändå valt att leta vidare pga av att balkongen är åt fel håll och liknande orsaker. Fastigheten är byggd 2009.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De ligger inte ute på stockholms bostadsförmedlings site iaf.

   Radera
  2. Då kanske det flyttar in någon snart då, stått tomt sen september

   Radera
 19. Om den nu är så svår att hyra ut får man väl sänka hyran, det är väl så det borde fungera?
  Hur mycket sänkte man med innan lgh blev uthyrd? Eller tycker ni det var för billigt redan?

  SvaraRadera
 20. Hörde inte Migrationsverket av sig, möjligen finns det mer än en bostadsmarknad med vattentäta skott emellan.

  SvaraRadera
 21. Så mycket feltänk att man baxnar. Det är väl knappast ett problem att en massa människor står i kö om de ändå inte anmäler intresse och cockblockar de som flyttar runt i andrahandslägenheter?
  Argumentet att det inte finns någon bostadsbrist i stockholm för att man kan få en lägenhet i södertälje är också helt fantastiskt.
  Om man öht värderar sin egen tid är det rätt begripligt att man hellre betalar lite extra för ett andrahandskontrakt än spenderar 2 extra timmar i kollektivtrafiken om dagen.
  Och så fort man kan så köper man sig rätten att bo där man vill bo, dessutom till en lägre månadskostnad.

  På sikt går ju priserna ändå upp, så...

  SvaraRadera
 22. "Så var det med den bostadsbristen".

  Det vore intressant att höra Cornus definition av Bostadsbrist, som uppenbarligen ingår i hans vokabulär.

  I fallet Gröndal kan jag tänka mig, att om man har köat i 15 år, så slösar man inte bort den kötiden på vad skräp som helst.

  SvaraRadera