Cornucopia?

Aktuellt

Lönerna i IT-branschen 2018 yrke för yrke - var ligger du?

Programmerare sägs vara det vanligaste yrket i Stockholm i takt med att den massiva automatiseringen i IT-branschen effektiviserat och skapa...

2016-12-03 19:46

Live; The Donald har pratat i telefon

USA:s tillträdande president (eng president elect) har pratat i telefon. Detta får bland annat Kina och media att bli alldeles till sig. Bloggen Cornucopia? rapporterar live direkt från Trump Tower.
CNN, Fox News och CBS News kampar 24/7 utanför Trump Tower som bakgrund om de ska göra ett uttalande om The Donalds senaste påfund. Vilket ju kan inträffa när som helst, så 5:th Avenue är delvis permanent avspärrad utanför Trump Tower.

Trottoaren mitt emot Trump Towers officiella ingång är den av fotgängare tätast trafikerade gatan i New York just nu. Alla är här, inklusive souvenirförsäljarna med dekaler som Dump the Trump och en bajsemoji.

Media står här permanent, där fotsoldaterna från CBS, CNN och Fox står och passar sin kamerautrustning dygnet runt i väntan på att någon av kanalernas reportrar ska dyka upp sminkade och klara för att kommentera något som The Donald gjort. Med lördag och tidsfördröjningen så kan det ta en stund för oss svenskar att få se ett talking head.

Idag handlar det om att The Donald pratat i telefon med Taiwans president, vilket tydligen fått Kina att gå i taket.

Själv bor The Donald runt hörnet från den officiella entrén till Trump Tower, men 56:e gatan var avspärrad mellan Park Avenue och 5:th Avenue och hårdbevakad av New York's Finest.

Man kan konstatera att NYPD:s förstärkningsvapenbeväpnade insatsoperatörer har inbyggt splitterskydd 360 grader runt kroppen. En
stor kontrast mot svenska piketoperatörer. En och annan hårdposerande operatör från NYPD counter-terrorism unit visade även upp sina bästa skills i hur man står och ser hård ut i ett gatuhörn.

Trumphysterin i New York är total, ner till att värdar på S:t Patricks Cathedral hälsar folk med "one nation under God, no matter who's the president". Turister frågar de allerstädes närvarande (eng ubiqitous) trafikpoliserna i vartenda gatuhörn "where is the Trump"?

Och CBS, Fox och CNN:s fotsoldater har satt upp handskrivna lappar på kravallstaketet runt deras avspärrning med texten "no the Trump is not in, and no I don't know when he will be."

Dessvärre får ni vänta på bättre bildreportage.Jag åkte ifrån min systemkamerasladd, så ni får nöja er med två av fåtalet iPhonebilder. Här bloggarjäveln utanför Trump Tower.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

42 kommentarer:

 1. Ögonblicket när man förstår att Lars W. är helt genuint den typen av person som åker hela vägen till New York, bara för att ha copyright på Trump-bilden han kommer använda de närmsta 4-8 åren. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Två redeye är billigare än att köpa ett foto för användning en ända gång. Multiplicera m friköpt foto eller 50x Trumpinlägg så är ekonomin självklar.

   Radera
  2. Och hur mycket kostar en sladd till systemkameran? :)

   Radera
  3. Har du med dig en BoB och EDC när du är i NYC? Är det någongång SHTF inträffar så är det väl när man står mitt i kapitalismens hjärta, bland 8 miljoner skjutglada amerikaner och framför alla blivande självmordsbombares dröm-mål.

   Radera
  4. Nja, New York har bland de hårdaste vapenlagarna. Finns väl desssutom bara två vapenaffär på Manhattan. Går man ner till One Police så kanske man ser lite civilklädda med vapen men det har ju sina orsaker.

   Angående NYPD:s ESU som står och vaktar så är de enligt uppgift inte i nivå med svenska piketen när det gäller piketens uppgifter. Däremot löser de fler olika uppgifter.

   Ha en trevlig vistelse i NY.

   Radera
  5. Som Tillsats påtalar är vapenlagarna i New York mycket hårda. Tillståndsgivningen fungerar ungefär som i Sverige, dvs att man (i princip) måste vara aktiv sportskytt/jägare och ha licens via utbildning. Därtill är inte concealed carry tillåtet.

   Radera
 2. Farligt nära ett leende där...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skämtar du, det är ju ett stort brett nöjt leende.

   Radera
  2. Det är vad jag skulle kalla ett Putin-leende.

   Radera
  3. Putin hade aldrig lett på samma vis om han inte samtidigt fått vara barbröstad och ridit på en häst.

   Radera
 3. Coolt att han vann !! Undrar vilken effekt det får på EU och politiken osv.... Kanske Trump och Putin blir kompisar och slutar bråka, och bestämmer hur dom skall hantera alla galningar där nere i sandlådan -- ?!!

  ( Men noterat att i lilla Svedala så har tex DN haft 2-3 anti-Trump artiklar på förstasidan varje dag det senaste halvåret, SVT är något bättre och kör en "Trump-är-jävulen" kanske bara var tredje dag ..... )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig o Trump....men Cornu är en knäppskalle

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  4. Ja, Media i Sverige är konstigt. Flera negativt vinklade artiklar per dag om Trump. Däremot har det inte stått ett ord om Hillarys email-skandal, brottslighet och korruption i Clinton Foundation.

   Måste finnas någon typ av agenda bakom, för objektivt rapporterat om USA är det iallafall inte. Börjar tycka mer och mer illa om Svensk etablerad media och MSM.

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  6. Ingen gillar väl Hillary Clinton? Men Trumpen är värre. Det är som att tvingas föredra Anna Kinberg Batra. Om valet står mellan Jimmie Åkesson och Anna Kinberg Batra så harklar och spottar jag på valsedeln och hellre röstar på Anna Kinberg Batra.

   Radera
  7. Det står inte heller nästan någonting om att Piratpartiet nu fått i uppgift att försöka bilda regering på Island då de gamla vanliga skiljelinjerna gjort de första koalitionsförsöken misslyckade.

   Efter helgen kan vi alltså ha världens första piratpartistiska statschef - redan kanskefaktorn i detta borde vara STOR nyhet i alla rödgröna svenska media som balans till allt de tycker är hemskt just nu i USA, GB, m.m.

   https://grapevine.is/news/2016/12/02/election-2016-pirate-party-receives-mandate-to-form-coalition-government/

   Radera
  8. Svenska media går mer och mer mot att bli åsiktsmaskiner ist för nyhetsmaskiner.

   Det pågår ett åsikt "krig" mellan MSM och alternativ media och alla har sin agenda och vissa medger också detta.

   Som DNs chefredaktör som är mitt personliga hat objekt säger ”Vi kommer att satsa mer på agendasättande journalistik”

   Radera
 4. Blir bra att få en och annan kommentar med illustration från maktens torn.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 5. Trumpn är förmodligen lättmanipulerad och det kretsen bakom honom som egentligen styr. Ha det bra i stora äpplet.

  SvaraRadera
 6. Grattis Lars, äntligen fick du åka till NY... Du ser lycklig ut!

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. "Trump Tower" i stället för "White House"

  Quite a change I would say...

  varför ler jag just nu undrar jag själv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att Obama också bodde nån annanstans innan han blev president.

   Radera
  2. Black barracks var skämtet annars.

   Radera
  3. "Where the buildings are high, the morals are low."

   Radera
 9. Åkte ifrån min sladd? Öh, det finns allt att köpa där. 10 minuter efter att jag tappat kameran i backen där hade jag ett nytt och exakt likadant objektiv, fast något dyrare. Drulleförsäkringen täckte dock det hela.

  SvaraRadera
 10. I morgon är det möjligt att Österrike får en populist som president basunerar svensk media illavarslande ut, tydligen tror pressen att folk självklart föredrar en miljöpartist, Hofers väljare anses mer som en utomstående ond kraft som har smittat landet i reportagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hellre en ekonomiprofessor som dessutom är miljöpartist och vill samarbeta med övriga världen än att Österrike får fram en ny Hitler-figur.

   Men folk är bevisligen inte så dumma som massmedia tror. De är tyvärr oftast ännu dummare.

   Radera
  2. Dummast tycks Stockholmare vara, 25+% röstade på MP,FI eller Vänstern i senaste valet.

   Radera
  3. De flesta är väl dock inflyttade.

   Radera
  4. Vet inte.. finns det något sätt att få reda hur många som flyttat från landsbygden till ex Södermalm ?

   Radera
 11. Och som vanligt numera får man vända sig till Scott Adams blogg för att få helikopterperspektivet över vad som händer i USA:

  "As I have said in this blog before, China’s leadership is both mature and competent. Many of them have engineering degrees. They understand what Trump is doing, and none of it is a path to war because neither side has any interest in war. None. Zero."

  "Mutual respect is a safe place to be. Relax. Adults are in charge."

  http://blog.dilbert.com/post/153990140846/trump-and-the-taiwan-call

  SvaraRadera
 12. Även Kineser talar med Taiwan. Förstår inte uppståndelsen kring att Trump vill göra världen mindre konfliktfull-är det vapenindustrin som ogillande lägger sig i ?
  När det gäller klimatet så ville Tyska naturvårdsverket inte ha Trump-vilket gjorde statliga medel lättanvända i Clintons kampanj. Det är klart-går man före i Energiwände så gäller det att riktningen är samma som för övriga nationer! Det kan vara värt 5 miljoner EUR. Inget media skriver om!

  SvaraRadera
 13. Många tycks glömt bort att Obama i samband med sin installation förstörde relationerna med Israel. De förstörda relationerna med Israel ledde till att länderna inte lita på varandra, vilket i sin tur resultera i Stuxnet fiaskot när Israelerna ändrade i amerikanernas kod.

  Trump jävlas med kineserna, detta ständigt fuskande folk. Kina har konsekvent hållit sin valuta lägre än vad som kan rättfärdigas och det kanske är dags att västvärlden sätter hårt mot hårt.

  SvaraRadera
 14. Nu är jag förvirrad. Var är alla swastikor?, varför hänger det inte lynchade minoriteter i lyktstolparna?, när återinför Trump Jim Crow-lagarna och atombombar Mexiko? Du måste åkt till fel land Cornu, DN's och Aftonbladets ledarsidor kan inte ha fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vet att Trump inte är president ännu väl? Det enda vi vet om Trump är att han ljuger. Inte vad han kommer att göra.

   Radera