Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-12-07 22:56

Rysslands ambassadör: Löjeväckande att tvivla på ryska anfallsplaner mot Sverige, Gotland, Karlshamn, Slite

"Det är löjeväckande att hysa några som helst tvivel om att Ryssland har speciella militära planer på att anfalla Sverige, Gotland, Karlshamn, Slite." - Rysslands ambassadör i Sverige till Aktuellt 2016-12-07
Rysslands ambassadör medgav just i Aktuellts 21-sändning att man har speciella militära planer för att anfalla Sverige. Allt annat är att anse som löjeväckande enligt honom.
Nya svenska flaggan är förberedd.
Ni hittar själva det hela hos SVT Play.

Svårare än så är det inte. Ryska Federationens ambassadör till Sverige säger alltså att det är löjeväckande att tvivla på på att Ryssland har speciella militära planer på att anfalla Sverige.

Så var det med den saken.

Ambassadören, mina vänner. 

God afton.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

51 kommentarer:

 1. En freudiansk felsägning?

  SvaraRadera
 2. Bara att de låter den mannen dyka upp i SVT åter och åter igen, suck...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skarpa frågor ändå.

   Radera
  2. Tycker du?
   Lite barnsligt var ambassadörens och min slutsats.
   Liksom Cornus (och min bisittares) reaktion på denna uppenbara felsägning.

   För den som vill förstå Krims relevans så är Åland bra att tänka på.
   Om Finland väljer att ansluta sig till Stora Ryska Unionen om något år och då införa gemensamt språk i hela Finland ligger Åland bra till för att vilja slinka över till Sverige.
   Om Sverige därtill satsat stort på försvarsanläggningar där-Bomarsund II- så ligger det i vårt intresse att ta över ön.

   Radera
  3. Ni kan ju gissa hur en folkomröstning på Åland skulle falla ut då!

   Radera
  4. Du, Oppti, hur var det regionala utfallet på Krim i den nationella folkomröstning om självständighet som hölls i Ukraina 1991?

   Radera
  5. Oppti vad fan inbillar du dig?
   Tror du Ålänningar har samma dragning till Sverige idag som i början av 1900-talet när Sverige var en fri marknadsekonomi och ännu inte infekterat av socialistsjukan? Idag flyr svenskar till Åland för att slippa Tjuvstaten Sverige AB.

   Radera
  6. Ben och AB
   Saker och ting förändras.
   Ibland i fel riktning!

   Radera
  7. a) Det var inte svar på frågan
   b) Vad är det som förändrats menar du?

   Radera
  8. Att Ålänningar I mindr grad tittar åt Sverige och anske sulle fördra självständighet har nog mer att göa md att de böjar utveckla en egen nationell identitet än att Sverige är en kommunistdiktatur.

   Radera
  9. Ben Dover, Oppti och allihop.

   Vilket tjafsande om ingenting. Såhär går det hörru, Cornucopacabana om ingen tar ansvar och styr upp diskussionerna lite. Det "ballar" ur. ...om det ens finns några ballar hos de här...

   Radera
  10. Om det ens finns några ballar? Fråga morsan din vad hon hade på hakan igår kväll. I övrigt är det förmodligen ett korrekt antagande att endast ett ingripande kan rädda dig från att framstå som ett totalt dagcenterhjon i diskussionerna och att nån Storpappa måste försvara dig mot de flesta flercelliga organismer eftersom de i regel är smartare än dig.

   Packa för all del väskan och dra, om du nu ens kan hitta ut ur din morsas fuktskadade källare eller var det nu är du sitter och framhärdar i att underlåta att ta livet av dig.

   Radera
  11. Ojojoj. Trampade jag på en så svag liten skör punkt hos dig? Hoppsan sa! Hehe. "ta livet av dig."... ojoj. Riktiga troll-fasoner. Men vem är jag att döma en som dömer?

   Nej. Det fanns allt en riktig gammal surkärring inom dig som så gärna ville ut. Inte konstigt. Nu har hon i alla fall fått vädra sitt instängda tryne. Jag rekommenderar att du låter henne få vila lite nu och öppna väldigt försiktigt nästa gång. Ta det i små doser så ska du se att hon (din i stängda ilska) till sist försvinner. Bara ett tips!

   Och ni andra, se det som något positivt. När surkärringen väl visat sig så smäller hon igen dörren och bäddar ner sig en stund. Faran är över! Låt henne lugna ner sig nu.

   Radera
  12. Hey, det var inte jag som började snacka könsdelar, om du nu vill diskutera vem som är troll och surkärring. Men jag tycker det är ett lite för generöst epitet för dig, kärringar kan åtminstone laga mat och städa, du är mer bara rakt av värdelös.

   Radera
  13. Ja, hej på dig själv du.

   Jag kan nog sitta och diskutera vem som är troll och surkärring i evigheter. Valet är ditt. Men att du tar åt dig och blir lika upprörd som Gudrun Schyman så fort nån nämner ordet ballar kan dessvärre inte jag hjälpa. Jag skrev aldrig att du var ett troll. Men troll brukar dra in morsor och fraser som "ta livet av dig". Jag skrev bara att du höll på med riktiga "troll-fasoner".

   Jaha, så det är sur-kärringen inom dig som får upp dig ur soffan för att städa och laga micro-mat?

   Jahaja. Ja, det är bara att erkänna. Mitt personliga värde sitter verkligen löst. Det pendlar upp och ner för varje dag. Ditt värde har väl kanske hållt sig lika stabilt ända sen sperma-stadiet? Det låter sorgligt. Men det är din syn på det hela. Och så länge det bara är din syn på det så kan du själv ändra på den. Bli lika värde-lös som vi andra så ska du se att det prdnar sig med självförtroendet!

   Radera
  14. Fan, du är till och med värdelös på att förolämpa folk. Antagligen är du så värdelös att du inte kommer ruttna när du väl vågat ta livet av dig. Inte ens maskarna vill äta din värdelösa, vanställda kropp. Till slut får nån ringa sophämtningen för att bli av med dina kvarlevor.

   Radera
  15. Men lilla vännen. Fan hit och fan dit. Vad du hetsar upp dig. Lugna ner dig... du låter nästan som en kvinnlig oskuld i klimakteriet. För att dölja det har du tydligen lagt till dig med ett namn stulet av en äldre brittisk porr-skådis. Vad tycker han egentligen om att du använder det varumärke han byggt upp och lever på? Det kan säkert straffa sig en vacker dag.

   Har du inget vettigt att göra om dagarna att du kan få ut dina aggressioner på nåt annat sätt? Låt sur-kärringen i dig gå ut och hugga ved eller skotta snö istället för att vräka ur sig vadsomhelst på internet. Och vad du sitter och fantiserar om min kropp hade jag helst sluppit få veta.

   För om maskarna inte vill äta min kropp så är jag givetvis bara tacksam för det. Det gör mig absolut ingenting. Jag kan inte bry mig mindre. Dessvärre för dig har jag valt att transplantera bort vissa organ vid min död (därav att den kan bli något vanställd) så dör jag och du samtidigt hamnar i oturen att du skulle behöva några organ så kan jag bli en livsnödvändig del av dig.

   Men min kropp producerar redan nu material till tillverkning av mediciner och hjälper bl.a. trafikoffer. Varannan vecka går jag till blodcentralen och de betalar mig till och med pengar för att få min plasma och mitt blod. Mitt blod kan hamna i en kropp nära dig om du har otur. I värsta fall i din kropp!

   Frugan får dessutom oftast betalt i natura så kroppen har ett visst värde även där. Jag behöver alltså inte sjunka så lågt att jag måste ge mig på din morsa som du tydligen uttrycker att du gör med min. Jösses...

   Nej... för stämningens skull så är det nu du som tar och lugnar ner dig. Annars får jag nog ta i med hårdhandskarna och ge dig ett skriftligt kok med stryk.

   Radera
 3. Det vore väl ett totalt tjänstefel av den ryska militärledningen att INTE ha anfallsplaner mot sverige?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folk verkar ha svårt att förstå. Fanns det nån som trodde att dom inte hade det?

   Radera
  2. Pelpet;

   Du har helt rätt i att det vore helt fel.

   Radera
 4. Givetvis felsägning och senare i klippet rättar han sig och säger att Ryssland INTE har några planer att invadera Sverige.

  Givetvis så stämmer inte detta. Självklart har Ryssland kört war games gällande ett krig mellan öst och väst, och Sverige är säkerligen del av dessa scenarion. Precis som att Frankrike och England hade planer (exempelvis Plan 17) på hur de skulle anfalla Tyskland många många år innan det första världskriget bröt ut.

  Bara för att Plan 17 existerade så gör det givetvis inte Frankrike skyldig till något. Det är såklart rätt och ansvarsfullt av stormakter att ha dessa planer förberedda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo,men detta var i en tid då krig ej ansågs vara olagligt enligt internationell rätt, inklusive anfallkrig. Detta gäller ej nu.

   Radera
  2. @gbd Jaså, när var sista gången en höguppsatt krigsförbrytare dömdes för sina brott?

   Radera
  3. Slutpläderingen för Ratko Mladic pågår just nu.

   Radera
  4. Och president Karadzic dömdes i mars i år.

   Radera
  5. Eller ja, f d president då.

   Radera
  6. @bägge analfabeterna - anklagelserna mot Karadzic och Mladic har ingeting med anfallskrig att göra eftersom kriget i Jugoslavien var ett inbördeskrig.

   Det jag hade i åtanke var t.ex. Vietnam, Irak, Somalien, Sudan, Libyen...


   "syrsor"

   Radera
  7. Så här skrev du:

   " Jaså, när var sista gången en höguppsatt krigsförbrytare dömdes för sina brott?"

   Ser inget om anfallskrig där, så svaret är fullt adekvat. Vill du flytta målstolparna så här i efterhand så kan du ju göra det, men det är oärligt.

   Radera
  8. Aha, det hanlar om "Men USA då?".

   För det första, USA har sysslat med imperialism, speciellt I Latinamerika, det kan man saga utan att vara anklagad för att vara Jan Myrdahl I förklädnad. Det är och var fel, ger USA dåligt rykte och hjälper skurkar som Castro att sälja sina idéer som natineltmotstånd.

   Oavsett det anfallkrig är olagligt nligt FN-stadgan. Krigets lagar gäller även I inbördeskrig. Men det ändrar inte saken att det är en skillnad på om en stats olika krigsplaner innehåler försvar mot en angripare jämfört mot preventive angrepp. Om vi nu ska dra en historisk parallel så kan ju t.ex Tyskarnas planering inför VK1 anses som destabiliserande då den I så hög grad var baserd på att snabbt anfalla sina fiender för att vinna kriget.

   Radera
 5. Ja! Äntligen ett svar. Nu kan vi lugna ner oss. Låt oss alla kärleksbomba Viktor Tatarintsev!

  SvaraRadera
 6. Vilken bra reporter som verkligen ställer aktuella frågor och verkar ha läst på.

  Annars brukar SVT bara intervjua folk och låta deras utsagor stå oemotsagda.

  SvaraRadera
 7. Låg nivå på journalistiken här. Karln rättar sig ju bevisligen. Det är för övrigt som att fråga om Ryssland kommer använda sina kärnvapen om ett annat land använder Kärnvapen mot dem först. Svaret kommer "Ja, Ryssland kommer att använda sina kärnvapen om vi blir anfallna först av någon med kärnvapen!" Sen klipper man bort villkoret och skriver rubriken. "Ryssland avser använda kärnvapen". Expressen, året är 2016....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, möjligvis kan man anföra att man borde kunna vänta sig mer av en diplomat.

   Radera
  2. Haha, han var väl inte nykter, men det förväntar man sig inte av en Ryss och har aldrig gjort. :-)

   Radera
 8. Ryska ambassadören gjorde bort sig ordentligt.

  Ambassadören påstår att Ryssland respekterar suveräna staters gränser och respekterar och håller avtal man ingått.

  Fakta; Ryssland utfäste sig att garantera Ukrainas gräns men har ändå annekterat Krim och understödjer en pågående väpnad konflikt i nordöstra Ukraina.

  Slutstats: Ambassadören är inte att lita när det gäller garantier för Sveriges eller baltstaternas gränser eller nationella oberoende.

  Det är också osant att det råder fiendskap mellan Sverige och Ryssland. Det samma gäller påståendet i DI som ambassadören hänvisar till. Däremot är Sverige i sin fulla rätt att precis som Ryssland värna sitt nationella oberoende mot det hot som vi bedömer som verkliga. Vill Ryssland minska upplevd hotbild så kanske man ska fundera först över vilken effekt det har att övninga kärnvapenanfall mot Svenska militära mål. Eller att sluta förneka objektiva fakta med fantasidiagnosen russofobi.

  SvaraRadera
 9. Detta är den ryska tacken för att Sverige håller fast vid 1812 års politik.
  Jag är besviken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Tvärtom. Detta är den ryska attacken för att Sverige motsträvigt inte håller fast vid sin 2009-års politik när Sverige fromt gjorde exakt vad stora auktoritäre Putin sa till lilla blåögde Reinfeldt att göra. Bara för att blidka honom för att okontrollerade utrikesministern Carl Bildt gjort bort sig året innan.

   Radera
  2. Va!
   Har det hänt något efter 1815??
   Jag följde visserligen Gebhard Leberecht Blucher von Wahlstatt fram till dödsbädden senast i går.
   Det är sant.
   Seg gubbe, förresten.
   Ni tycks vara så samtida på den här bloggen.

   Radera
  3. Det händer mycket när de konserverade inte längre är så konserverade längre utan blir "nya" konserverade.

   Radera
  4. Han verkar ju ha varit landsförrädare?

   För övrigt var en av mina anfäder en av de s k "Anjalamännen", det du, Skepparn. Tre generationer Ben Dovers tjänstgjorde vid Åbo läns infanteriregemente, sörrö. Äveb Bjeloserska dragonregementet figurerar i släktträdet. Samt några flottörer från Karlskrona men de talar vi tyst om...

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  6. "Heter det Ben Dovers eller Ben Dovrar I plural" De här flottisterna, var det av den berömda sjömansfamiljen Staines?

   Radera
  7. Han?
   Du menar Kalle fjorton?
   På den tiden var det tydligen ok att flytta sina lojaliteter lite som.
   Fast, visst.
   Från att ha varit krigsminister Frankrike till ( elva år senare ) svensk kronprins är ju ett ganska stort steg.
   Visar vad en svensk löjtnant förmådde då det begav sig.
   Henri Jomini bytte ju för övrigt från Ney till Ryska tsaren.
   Anjala?
   En skolkamrat till min dotter har en make med Anjala förflutet.
   Det närmaste jag kommit dessa män.
   Dessutom anhålles vördsamt att "skepparn" stavas så.
   Med litet s ity jag erkänner att jag är ganska lättviktig.
   För övrigt såg jag en artikel idag att smör och fett är nyttigt.
   Gäller att läsa de artiklar som kan stödja ens beteende...

   Radera
 10. Man måste nu också börja tänka i "farliga riktningar" som MUST muntligen annonserade häromdagen. Ukraina är efter två års militär uppbyggnad inte en söndagspromenad i parken längre för Ryssland. De har tränat sitt folk, befäl samt uppgraderat sin utrustning (tex thermosikten och sensorer till gränsbevakningspersonal och anläggningsbevakningsfolk så att inte spetznaz kan göra som de vill längre. Många tror att Ryssland inte längre orkar med en all-in assault för att öppna väg till Krim, då det inte blir en överraskningseffekt. Förlusterna som följer ett sånt anfall kan ge ringar på vattnet i Ryssland och skapa upplopp när zink-kistorna anländer hem. Visst, de kan säkert lyckas med lite tid, men det är nog inte värt till priset. Nix, det är över Baltikum och Gotland/Sverige som den "lätta vägen" nu finns. Dels att utöka territorium och dels att förödmjuka NATO. Man återtar Baltländerna till imperiet följt av en folkomröstning, man ta Gotland och sätter Östersjön i blockad för att ekonomiskt skada Sverige, Polen och framförallt Finland. Man vill sen ha ett 49-årigt avtal med Finland om att inte gå med i Nato. Söndra och härska. Scenario våren 2017.

  SvaraRadera
 11. Det är lite pinsamt att det tog svenska politiker ca 10 år att inse det försvarsminister Odenberg insåg redan 2007. Att vinden hade vänt och att Ryssland var på väg mot konflikt och agression. Det var ren tur att inte försvarsbeslut 2009 lade ned resterna av försvaret. Men nu då ? Kommer våra politiker ordna så att de få soldater vi har ligger och väntar på luckan när kryssningsmissilerna kommer flygande...eller kommer de göra det som krävs ? Fortsättning följer.

  SvaraRadera
 12. Många spännande konspirationsteorier, borde inte ryssarna ta hela Ukraina innan dom ger sig på Sverige, blir lite otålig ryssarnas framryckning verkar ha kört fast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nope, Ukraina måste man instabilisera och sen fixa in en rysk-trogen president. Att ta och hålla Ukraina med 50 miljoner innevånare klarar inte Ryssland av helt enkelt. Det funkar inte för dem.

   Radera
 13. Intressant artikel i DI om denna gasledning:
  http://www.di.se/opinion/lars-o-gronstedt-tolv-myter-om-nord-stream-2/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Det är en av Kreml betald inflytelseagent som skriver det där.

   Varför nämner han inte att kapaciteten i gasledningarna inte ens är full idag och att Nordstream II alltså är helt onödig?

   Radera
 14. Givetvis har de planer för varje eventualitet, precis som Sverige och alla andra.

  SvaraRadera