Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2016-12-15 09:30

Rättelse: Verisure/Securitas Direct är ej en del av Securitaskoncernen

Dags för en liten rättelse. Verisure och Securitas Direct är sedan 2006 inte en del av Securitaskoncernen. Verisure och Securitas direkt ägs av investmentbolaget Hellman & Friedman. Varumärket Securitas Direct ägs av Securitas AB, men förfogas över av Securitas Direct AB

Börsnoterade Securitas AB har i själva verket en annan tjänst för larm åt privatpersoner.

Securitas AB är dock inte bättre än Verisure, utan höjer avgiften mellan 6% och 8% om året enligt en läsare som varit chef inom koncernen.

Med dessa kontinuerliga prishöjningar kommer i sinom tid ett hushålls hela inkomst att gå åt till att betala larmet (ja, det tar många år, men principen kvarstår), men andra läsare har hört av sig om att man kan få stopp på prishöjningen hos åtminstone Verisure om man ringer bolaget och gnäller.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. I företagsabbonemngets villkor ( Securitas Direct ) finns en klausul som gör att du slipper 12 månaders uppsägningstid. Går enbart att nyttja en gång per år. Avser just prisjusteringen. " Om prisregelering ej accepteras kan avtalet sägas upp med 3 månaders uppsägningstid"

  Stalltips.


  SvaraRadera
 2. Angående evigt stigande priser så är det väl klassiskt för maffia-verksamhet?

  Säkerhetsbolag är inget annat än en något förfinad version av maffia som man betalar för "beskydd". Exempel: Oj har alla dina grannar en sån liten fin officiell skylt från oss? Men inte du? Ja då är det nog bäst att pröjsa, det skulle ju vara synd om det gjorde dig till en måltavla...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ditt Pucko!

   Tänk efter innan du rör tangentbordet.

   Efter att ha jobbar inom bevakningsbranschen ett tag(annat bolag än de nämnda), så upplever jag fler än vanligt nöjda kunder numera.
   Väktare kommer t.ex. bli den vanligaste uniformerade personen på stan de närmaste åren.

   Radera
 3. Securitas Sverige AB har en uppsägningstid på ett år. Alltså ett år från förfallodag vilket betyder i stort sett två år om man skulle missa förfallodagen med någon dag.

  SvaraRadera