Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2016-12-10 16:31

Lite bloggstatistik - större än BLT och Dala-Demokraten

Bloggen ligger återigen i SIS-Index, efter att ha trillat bort vid en ändring hos Google Analytics. Hos SIS-Index är bloggen på plats #35 vilket i betalindexet KIA Index skulle gett plats #123.
Förra veckan besöktes bloggen enligt SIS-Index av 73 374 unika besökare, 174 051 gånger och dessa laddade ner 341 134 sidor. 

Platsen i indexet är #35. 

SIS-Index är gratis, vilket gör att det mest är relativt okända sajter som finns där, även om Booli hittas med 238 382 unika besökare eller ungefär 3x mina siffror.

Betalindexet KIA Index, som i övrigt fungerar på motsvarande sätt med främst hämtning av Google Analytics siffror, men även andra godkända statistikleverantörer, har lite fler kända sajter.

Utifrån det indexet skulle bloggen hamna på plats #123, ett steg över Bröllopstorget. 

Bland nyhetssajter hade t ex BLT/Sydöstran 69 196 unika besökare och Dala-Demokraten 66 867 unika besökare samma vecka. Bloggen har alltså ungefär lika många (eller få) läsare som en lokal provinsialtidning, eller en nischad branschtidning som Dagens Medicins 58 693 unika läsare, alternativt en intressetidning som Vagabonds 64 705 unika läsare och Vi föräldrars 70 263.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

13 kommentarer:

 1. Bröllopstorget, stort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja, jag känner att man blir ödmjuk inför detta.

   Radera
 2. De du ligger jämsides med är ju inte precis enmansshower! Starkt jobbat.

  SvaraRadera
 3. Grattis- det är en enorm prestation att ensam hålla den höga nivå som du gör.

  SvaraRadera
 4. Jag lägger svenska avundsjukan åt sidan, knyter näven i fickan och säger grattis! ☺

  SvaraRadera
 5. Håller med Q-hunden!

  SvaraRadera
 6. Håller med Q-hunden.

  Men det är något extra, je ne sais qoui, typ, som gör att man återkommer även om man inte vill. Kan bara gratulera!

  Det som lockar är nog insiktsfulla analyser av sånt som man inte fattar, vilket tyder på att författaren antingen är smartare än sina lärljungar eller har mer tid att googla. I vilket fall är det mycket bra. En verklig socialistisk gratis service. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så det är inte bilolyckefenomenet, att man saktar in när man ser en bilolycka?

   Radera
  2. Nej, det är värre än så. Ibland har du insikter som man verkligen har sökt, och ibland är du så korkad att man bara måste rätta. :-) win-win.

   Du balanserar så jävla bra på slak lina!

   Radera
  3. Grattis
   Men K slår huvet på skruven. Oftast är allt intressant men inte alltid invändningsfritt.

   Radera
 7. Utan att ha tillgång till data om vilken typ av besökare som läser DalaDemokraten respektive Cornu vill jag nog påstå att det finns en viss "kvalitetsskillnad".
  Bor i DD:s område och såg en läsare av papperstidningen (ovanligt) vilket stärkte mig i uppfattningen att läsekretsen för DD snart inte är bland oss...

  SvaraRadera
 8. Men är det verkligen så att det är okända sitter? Betal eller ej så borde det ju vara ganska kända siter högt i index, annars är ju index felvisande. Vidare borde ju betalindex ha ungefär samma rangordning bortsett från att det saknas de som inte betalar för sig, annars verkar det ju som man betalar för sin plats (ie ett index över hur mycket man betalat jmft med hur populär man är).

  Grattis att du passerat de som vill gifta sig och bli BLT (eller var det något annat än bolånetorsk som avsågs). Passera någon hund- och volvo-tidning så har du passerat svenska drömmen.

  SvaraRadera