Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-12-13 15:02

Litauisk man häktad för brott mot skyddslagen - fotograferade skyddsobjekt i Bålsta

Den litauiske medborgare som förra veckan greps för att ha fotograferat ett skyddsobjekt utanför Bålsta har häktats efter häktningsförhandling i Attunda tingsrätt. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för brott mot skyddslagen.
Det är den andra gången på kort tid som medborgare i de forna öststaterna gripits med kamera i anslutning till skyddsobjekt utanför Bålsta, sannolikt flygstridsledningscentralen Grizzly eller någon av dess annex.

Den vitryske polske medborgare som tidigare greps släpptes av tingsrätten och lär väl aldrig ses av igen, men den litauiske medborgare som greps förra veckan häktades enligt SvD i fredags och sitter alltså kvar frihetsberövad, på sannolika skäl misstänkt för brott mot skyddslagen (eller om man så vill kalla det - spioneri).

Tydligen är det just nu väldigt viktigt för främmande makt att fotografera sannolikt personalens fordon för att identifiera vilka som jobbar på ledningscentralen eller de övriga funktioner som finns i berget, alternativt dokumentera rådande yttre säkerhet. Ingetdera går att fånga upp via satellit eller Open Skies-flygningar. Oavsett är det 

Jag återkommer om det går att isolera varifrån den misstänkte egentligen härrör. Litauen är den nation i Baltikum, som har lägst andel etniska ryssar, men även vitryssar kan vara aktuella likt i fallet med den polske medborgaren som släpptes.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar: