Aktuellt

Reklam: Finanskursen årskull 3 - fem procents rabatt med Cornucopia

Nedanstående är en annons publicerad av Finanskursen, som erbjuder 5% rabatt och förtur tillsammans med bloggen Cornucopia? vid tidig ansöka...

2016-12-15

Länder i Europa Ryssland ockuperar i strid mot folkrätten

Nedan följer en lista med länder som Ryssland 2016 fortfarande ockuperar delar av i strid mot folkrätten och av Ryssland ingångna avtal om att respektera nationsgränser i Europa.
Berget ligger i det av Ryssland ockuperade Abchasien.
Ryssland ockuperar 2016 delar av ett antal länders territorium. Detta sker i strid mot folkrätten, i strid mot avtal om att respektera nationsgränser och i strid mot såväl FN som den europeiska säkerhetsorganisationen OSSE.

Georgien (17% ockuperat)

Ryssland ockuperar cirka 17% av Georgien. Det handlar dels om Abchasien (ca 12% av Georgien) och Sydossetien (ca 5%). Bägge ockupationerna är i strid mot folkrätten och har skett med våld.

Moldavien (12% ockuperat)

Ryssland ockuperar 12% av Moldavien i form av Transnistrien där 70% av befolkningen på det ockuperade territoriet är icke-ryssar. 

Ukraina (9% ockuperat)

Sedan 2014 ockuperar Ryssland den ukrainska halvön Krim, som utgör knappt 4% av Ukrainas territorium. Ockupationen är i strid med folkrätten och även i brott mot specifikt avtal i Budapesttraktatet, där Ryssland lovar att för all framtid respektera Ukrainas gränser. 

Folkomröstningen om anslutning till Ryssland är olaglig, då man inte får folkomrösta om sådant på ockuperad mark. Även de ockuperande ryska soldaterna röstade, förutom att de beväpnat övervakade de genomskinliga valurnorna för att kontrollera att alla röstade rätt. Valet saknade internationellt godkända observatörer, men är oavsett helt olagligt och irrelevant.

Ryssland ockuperar också delar av Lugansk respektive Donetsk Oblast i Sydöstra Ukraina (det sk "Donbass"). Det handlar om knappt 5% av landets territorium. Ockupationen är ett pågående aktivt ställningskrig med förlustsiffror i storleksordningen som första världskriget, sett till antalet stridande.

Antalet länder som NATO:s demokratiska medlemsnationer ockuperar: Noll. Där de enskilda länderna (ej NATO - NATO är en självförsvarsallians och ockuperar inga länder) man deltar i begränsade strider på marken, eller har militärbaser, sker det med den internationellt erkända regeringens inbjudan och godkännande, eller med FN-mandat, och är vare sig brott mot folkrätten eller en ockupation.

88 kommentarer:

 1. Det är väl länder inom Sovjetsfären?
  Stalin var en man som gillade att förflytta folk inom Sovjets gränser.
  Därtill var man väl inte så noggrann med vilken del av Sovjet som styrde olika delar.
  Det är väl en förklaring?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte ställa en fråga. Om befolkningen i en del av ett område vill ha Rysk anknytning och strider för detta, är det då ockuperat av Ryssland?

   Gäller samma sak om landet inte vill ha rysk anknytning och får hjälp att hålla ryssarna ute av Nato?

   Radera
  2. Rent teoretiskt kan ju landets regering i fråga godkänna en omröstning som leder till att hela eller delar av landet ansöker om att gå med i RF.

   Det är mig veterligen inga platser där det skett, men visst, om de strider utan rysk inblandning så är det ju inte ockuperat. Ukraina och Georgien var ju inte så men i Moldavien, var ryska armén där också? Det borde ju varit så men jag vet omedveten om det när det skedde.

   Radera
  3. Vad folket vill spelar ingen roll i sammanhanget, då det aldrig är folket som styr ett land. Oftast vill folk dessutom olika saker.

   En militär ockupation gäller om land tar över det formella styret av ett territorie i ett annat land, utan att det styrda området blir en formell del av det styrande landet. Tex Kaliningrad är inte längre ockuperat eftersom det är en erkänd del av Ryssland.

   Radera
  4. Spelar det någon roll vad som omfattades av Sovjetsfären, Sovjet finns inte längre. Om man däremot har undertecknad avtal som nation spelar det heller ingen roll vilka personer som för tillfället styr nationen, avtal skall hållas. Eller sägas upp på rätt sätt.
   Man kan inte (eller ja, vissa kan visst) säga att avtalet hålls samtidigt som man struntar i det. Det är lite Cosa Nostra, eller Cosa Russka över det hela

   Radera
  5. Så Djursholm-Oppti är en kommunist-apologet? Stöder du också att kommunismen mördade 100 miljoner människor? Är det också okej?

   Radera
  6. Det är historiskt sant. Behöver väl inte dölja det för att jag ogillar det?
   I Dagens SVD intervjuar de Gorbatjov. Han ogillade Sovjets fall men gjorde inget för att förhindra det. Klok man som bör lyssnas till var han än råkar bo!
   Nu tycker han att Trump bör föra USA till samma bord som Putin för lite kommunikation.

   Radera
  7. Det är kanske svårt att förstå för en skogsbo i Knalleland?

   Radera
  8. Ryssland har trupper i Transnistrien ja. De har dessutom utpressat Moldavien genom handelssanktioner, så dessa nu röstat fram "Lill-Putin" Igor Dodon till president för att försöka bli sams med Ryssland igen.

   Radera
  9. Vi har ju fortfarande ca 1% av Ryssland som vi aldrig släpper tillbaka :)

   Radera
 2. Äh.. totalt blir det ju bara 42%, det är ju inte så farligt. Inte ens ett halvt land ju.

  USA ockuperar ju däremot 100% av Texas yta, 100% av Kalifornien, 100% av Nevada...... Totalt 50 000%. Sverige ockuperar Sveriges plus Gotlands yta.. Det blir ju också mer än 100%.

  Denna kommentar kan möjligen vara något mindre än 100% seriös..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlåt, 50 000 miljarder procent ska det vara..

   Radera
  2. Är du en sådandär mexikansk irredentist?

   Radera
  3. Nä, men tandläkarbranschen lär vara luckrativ har jag hört.

   Radera
  4. Jaja, hann inte kolla styavningen denna gången

   Radera
  5. https://sv.wikipedia.org/wiki/Irredentism

   Jag hade nog inte stavat så fel ändå

   Radera
  6. Vissa skulle hävda att du inte har helt fel i att USA ockuperar 100% av Texas, då Texas lämnade USA på 1800-talet och några år senare ockuperades av USA... Kalifornien är dock mer tveksamt då de frivilligt anslöt sig till USA

   Radera
  7. Texas lämnade Mexico och anslöt sig till USA senare

   Radera
  8. Det där dj-a korsikanske kräket sålde ju Louisiana territoriet till lill USA 1803.
   Bra affär av negerlovern ont i det.
   Sally Hemmings var säkert en rekorderliger dam!

   Radera
 3. Ryssland borde förstås lämna tillbaka ockuperade områden, precis som alla andra stater som ockuperar territorier. Någon som har någon idé om hur man skulle kunna få dem att göra det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte jag heller och tex de ineffektiva sanktionerna verkar snarare ha haft motsatt effekt.

   Radera
  2. Där kunde kanske Israel föregå med gott exempel?

   Radera
  3. @Göran J. Eller så föregår Ryssland med gott exempel. Kan ju vara på tiden...

   Radera
 4. "•Approximately 18,000 military personnel are engaged in NATO missions around the world, managing often complex ground, air and naval operations in all types of environment.
  •Currently, NATO is operating in Afghanistan, Kosovo, the Mediterranean and off the Horn of Africa."

  http://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_52060.htm


  Dra åt helvete och ruttna där borta, din lilla värdelösa jänkarhora!

  SvaraRadera
 5. Hmm. Jag vet att jag är oallmänbildad. Jag hade placerat samtliga länder utanför Europa. Men det finns ju inget rätt och fel längre!
  Jag tycker inte att de tillhör Europa. Jag bryr mig inte om dem. Go ahead Ryssland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har ju Europa ganska (läs väldigt) väl definierade gränser, så vad du tycker spelar ju ingen som helst roll.

   Radera
  2. Nej, men det faktum att de flesta tycker som jag spelar uppenbarligen roll.

   Radera
  3. Martin, de flesta tycker inte som du. de flesta kan inte uttrycka som önskan eftersom de tystas av de som skriker högst eller utgör en förtryckande grupp.
   Och till Europa räknas 49 länder sedan många år, inklusive Georgien

   Radera
  4. Georgien, Moldavien och Ukraina räknas av precis alla utom möjligen dig som delar av europa.

   Radera
  5. Jag vet att det är provocerande för de som är uppväxta med den gamla mentaliteten att fakta är absolut och inte upp till betraktaren.
   De flesta bryr oss om Europa, men inte om ovan nämna länder. Ergo, de tillhör inte Europa.
   Det är inte lönt att diskutera vidare. Ni har rätt på ett sätt och jag ett annat. Sådan är verkligheten numera.

   Radera
  6. Enligt Wikipedia är inte Georgien del av Europa. Se https://sv.wikipedia.org/wiki/Europa

   Däremot har Georgien en del av sitt land i Europa enligt denna källa.

   Radera
  7. "den gamla mentaliteten att fakta är absolut och inte upp till betraktaren"

   Ja, på vår tid kallade vi det "åsikt" när det handlade om vad någon tyckte. Vi gamlingar brukade tycka det var viktigt, i en diskussion, att man skiljde på fakta och åsikt, eftersom fakta, precis som du säger, är absolut*, och således en solid punkt kring vilken man kunde hänga upp diskussionen.
   När tycke blir fakta kan du ju påstå att Europa t.ex endast är EU-länderna, och jag kan påstå att Europa är Sverige och Norge endast, och sen kan vi ju försöka få någon rätsida på den diskussionen.

   *Fakta ansågs vara något som var fastställt med vetenskapliga metoder. Men som vi alla vet kan vetenskapen ibland ha fel, och fakta kan revideras allt eftersom nya upptäckter görs. Antar att små pojkspolingar som dig inte riktigt greppar stenåldersbegrepp som vetenskap, förutom den slags "vetenskap" som tillämpas på Södertörns Högskola.

   Radera
  8. Före Warsawapaktens fall hörde de till Östeuropa. Numera till Europa.
   Gränsen för Europa har sedan länge ansetts gå väster om Uralbergen och väster om Kaspiska havet,rätt långt österut i Ryssland kan man säga. Du kan betrakta det som du vill, Europa är större än du betraktar. CEPT har 48 av 49 medlemsländer som omfattas av det geografiska Euoropa www.cept.org/cept/background. Om du är mottaglig för fakta överenskommen och definierad långt före din och min tid. Eller är en meter inte en meter utan kanske 93,5 cm, om nu cm är ett relevant faktabegrepp.

   Radera
  9. Herr Muffin, Även Ryssland är då icke europeisk, med större delen av landet i asien

   Radera
  10. All fakta är åsikter och alla åsikter är fakta. Gränserna mellan rätt och fel suddas ut. Det är den nya paradigmen som tar över. Flumskola. Ja det är kanske en bra benämning. Men icke desto mindre tar det över. Like it or not.

   Radera
  11. @krmc
   Om Georgien tillhör Europa , borde Armenien också tillhöra Europa. Azerbajdzjcan också ? Oavsett så ockuperar Armenien 20% av Azerbajdzjcansk land.

   PS. Har kollat upp stavning på vederbörande länder innan.

   Radera
  12. Martin sa det bäst: "Det är inte lönt att diskutera vidare"

   Helt rätt, det är nu helt uppenbart att Martin är ett praktexempel på s.k. "faktaresistent", just eftersom hen inte ens kan skilja på fakta och åsikt...

   Jag uppmanar samtliga här att, tillsammans med mig, sluta diskutera med Martin framöver eftersom det "är inte lönt" (hans ord). Själv tänker jag framöver inte ens slösa tid på att läsa kommentarerna från hen heller.

   Radera
  13. @Unknown. Det står olika på svenska och engelska wikipedia. 44 länder på svenska (redigerad idag 16 dec map länder!!) samt 50 på engelska. Den engelska tar upp just Armenien som gografiskt inte räknas till Europa men är nära associerad med kontinenten Europa

   Radera
  14. @Unknown igen. Bättre att kolla vad skolan lär ut i So-Rummet http://www.so-rummet.se/kategorier/geografi/varldsdelar-och-lander-geografi/europa-geografi. 48 länder men inte Armenien eller Azerbajdzjan

   Radera
 6. Inte för att argumentera mot resten av det du skriver men är inte Turkiets direkta stöd till rebellgrupper i norra Aleppo ganska likt Rysslands stöd till Donetsk?

  SvaraRadera
 7. Turkiet ockuperar väl norra Cypern?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men inte någon del av Syrien, vad jag vet.

   Radera
  2. Nja, när Cypern fick sin självständighet blev bland annat Turkiet en av garanterna för landet. Därför är det tveksamt om det är frågan om en ockupation när de gick in för att skydda den turkiska minoriteten från mord och utrensning av den grekiska majoriteten.

   Radera
  3. Får man göra så utan att kallas inkräktare eller ockupationsmakt?

   Radera
 8. Som man säger i vissa kretsar "For every Euro you do trade with Russia you have to spend two Euros in defense costs".

  Det är mycket märkligt att vi inte har fler sanktioner på plats. Det var sanktionerna som stoppade ryssarnas vidare marsh in i Ukraina. Det är det enda Putin förstår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, Ryssland är nöjda med en frusen konflikt. Och dom har inte militära resurser för att ockupera hela, eller ens halva, Ukraina eftersom värnpliktiga ryska soldater inte får tjänstgöra utomlands. Att besegra den ukrainska armén klarar dom av utan större svårigheter även om det kommer kosta. Men att ockupera territoriet över lång tid; jaga partisaner, ha stående större förband på plats som kan avvärja intrång från väst, skydda konvojer, etc skulle kräva 100-200 000 man som då inte längre kan hota/avskräcka NATO.

   Radera
  2. Men det är ju inte utomlands om man deklarerar Ukraina som ryskt först?

   Radera
 9. Armeniens ockupation av Azerbajdzjan (20%) sker även med Rysslands stöd / avsikt. Dessa 20% inkluderar "separatistexklaven" Nagorno Karabakh, samt 7 andra Azerbajdzjanska områden (dvs de juro tillhörande Azerbajdzjan). Utöver detta har Armenien etniskt rensat område på 1 miljon Azerbajdzjanier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur är väl det då vi alla vet hur det går för kristna som tvingas leva under islamskt herravälde. I princip hela mellanöstern inklusive Turkiet var kristet för drygt 1000 år sedan. Nu är det snart inte några kristna kvar sedan övriga dödats eller fördrivits. Vi kommer också att dödas, fördrivas eller tvingas omvändelse till Islam om vi inte driver ut islam.

   Radera
  2. @RB
   Kristna har lidit mer under andra kristna än muslimer , så skyll inte din olycka på andra.
   Ända in på 1700-talet så hade Europa/kristna sektkrig. En katolsk grek har det bättre i Turkiet än i Grekland. Athen är den enda huvudstaden i världen som inte har en moske , t o m historiska moskeer är stängda.
   Grekiska kristna har dödat mer kristna bulgarer än det dött bulgarer av muslimska händer.
   Att turkarna erövrade Anatolien är legitimt , turkar är ett berest folk , de har härskat i Kina , Indien (ända till 1956 som Hyderabad State , även Mogulriket med Taj Mahal var turkic), Europa (tom varit gudaförklarade här uppe i Skandinavien) , Nord-Afrika (även när de inte var muslimska , som alaner/vender/vandaler) , de har genetiska förband med Amerikas indianer mm
   Tänk att vida Ryssland styrdes av turkar ända till 1500 talet , de kristna som dog på rysk mark dog pga världskrigen och kommunister inte muslimer.

   Radera
 10. Hahaha :-) TrollCornu :-) Väst ockuperar var o vartannat land i mellanösten så lite ska de väl få :) Skillnaden är ju att Ryssland har anledningen att försvara sig själva mot västsponsrade terrorister.
  Krim hade man dessutom avtal om. + demokratisk folkomröstning. Lite skillnad mot västs beteende hehe :)

  SvaraRadera
 11. Jag som trodde att Nato landet Turkiet rullat in pansarvagnar i Syrien och USA haft boots on the ground i Syrien. Jag måste sett för mycket RT.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Corn och hans anhang av massmediaförblindade går inte att resonera med eftersom de genast hemfaller åt kulturmarxistretorik där det inte finns moral eller ära. Man bara påstår något som gynnar den egna självutplåningspolitiken genom att vända sanning till lögn eller hävda att deras egna regler gäller före ett folks bestämda åsikt (ex.vis. Krims befolkning som vill tillhöra Ryssland).

   Radera
  2. USA har givetvis specialstyrkor på plats i Syrien men ingen ockupationstyrka. Ryssland har också specialstyrkor på plats i Syrien men ingen ockupationsstyrka. Vad är det som är svårt?

   Radera
  3. Jo men precis som Lars skriver i sitt blogginlägg så är det ju en väsentlig skillnad om man är inbjuden av landet och har ett FN mandat eller ej.

   I fallet med USA i Syrien så har de både gjort bombningar men även haft "boots on the ground" helt utan något som helst tillstånd från varken Syrien eller FN. Eller ens kongressen i USA om jag minns rätt för den delen.

   Radera
 12. Det finns ca 250 amerikanska "enklaver" i Tyskland med ca 50.000 soldater som ser ut ungefär så här:

  (inte helt upp to date men inte helt fel heller:

  1.Ag Pub & Tng Aids Ctr, Frankfurt Main, US-Armee
  2.Alvin York Vil Fam Hsg, Bad Nauheim, US-Armee
  3.Amberg Fam Hsg, Amberg, US-Armee
  4.Amelia Earhart Hotel, Wiesbaden, US-Armee
  5.American Arms Hotel, Wiesbaden, US-Armee
  6.Anderson Barracks, Dexheim, US-Armee
  7.Ansbach, Ansbach, US-Armee
  8.Argonner Kaserne, Hanau, US-Armee
  9.Armstrong Barracks, Büdingen, US-Armee
  10.Armstrong Village Fam Hsg, Büdingen, US-Armee
  11.Artillery Kaserne, Garmisch, US-Armee
  12.Aschaffenburg Fam Hsg, Aschaffenburg, US-Armee
  13.Aschaffenburg Tng Areas, Aschaffenburg, US-Armee
  14.Askren Manor Fam Hsg, Schweinfurt, US-Armee
  15.Aukamm Hsg Area, Wiesbaden, US-Armee
  16.Babenhausen Family Hsg, Babenhausen, US-Armee
  17.Babenhausen Kaserne, Babenhausen, US-Armee
  18.Bad Aibling Kaserne, Bad Aibling, US-Armee
  19.Bad Kreuznach, Bad Kreuznach, US-Armee
  20.Bad Kreuznach Fam Hsg, Bad Kreuznach, US-Armee
  21.Bad Kreuznach Hospital, Bad Kreuznach, US-Armee
  22.Bamberg, Bamberg, US-Armee
  23.Bamberg Airfield, Bamberg, US-Armee
  24.Bamberg Stor & Range Area, Bamberg, US-Armee
  25.Bann Comm Station, Bann, US-Luftwaffe
  26.Bann Communication Station No 2, Landstuhl, US-Luftwaffe
  27.Barton Barracks, Ansbach, US-Armee
  28.Baumholder, Baumholder, US-Armee
  29.Baumholder Airfield, Baumholder, US-Armee
  30.Baumholder Fam Hsg, Baumholder, US-Armee
  31.Baumholder Hospital, Baumholder, US-Armee
  32.Baumholdier Qm Area, Baumholder, US-Armee
  33.Benjamin Franklin Vil Fam Hsg, Mannheim, US-Armee
  34.Bensheim Maint & Supply Fac, Bensheim, US-Armee
  35.Binsfeld Family Hsg Annex, Binsfeld, US-Luftwaffe
  36.Birkenfeld Hsg Facilities, Baumholder, US-Armee
  37.Bitburg Family Hsg Annex, Bitburg, US-Luftwaffe
  38.Bitburg Storage Annex No 2, Bitburg, US-Luftwaffe
  39.Bleidorn Fam Hsg, Ansbach, US-Armee
  40.Boeblingen Fam Hsg, Stuttgart, US-Armee
  41.Boeblingen Range, Stuttgart, US-Armee
  42.Boeblingen Tng Area, Stuttgart, US-Armee
  43.Breitenau Skeet Range, Garmisch, US-Armee
  44.Breitenwald Tng Area, Landstuhl, US-Armee
  45.Bremerhaven, Mannheim, US-Armee
  46.Buechel Air Base, Büchel, US-Luftwaffe
  47.Buedingen Ammo Area, Beudingen, US-Armee
  48.Buedingen Army Heliport, Beudingen, US-Armee
  49.Butzbach Tng Area & Range, Butzbach, US-Armee
  50.Cambrai Fritsch Kaserne, Darmstadt, US-Armee


  för att ge lite balans åt dina "futtiga" procent Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kunde inte publicera mera pga av "teckental"

   Här följer de nästa 50:
   51.Camp Oppenheim Tng Area, Guntersblum, US-Armee
   52.Campbell Barracks, Heidelberg, US-Armee
   53.Campo Pond Tng Area, Hanau, US-Armee
   54.Cardwell Village Fam Hsg, Hanau, US-Armee
   55.Chiemsee Recreation Area, Bernau, US-Armee
   56.Coleman Barracks, Mannheim, US-Armee
   57.Coleman Village Fam Hsg, Gelnhausen, US-Armee
   58.Community Fac Kaiserlautern E, Kaiserslautern, US-Armee
   59.Conn Barracks, Schweinfurt, US-Armee
   60.Crestview Hsg Area, Wiesbaden, US-Armee
   61.Daenner Kaserne, Kaiserslautern, US-Armee
   62.Daley Village Fam Hsg, Bad Kissingen, US-Armee
   63.Darmstadt, Darmstadt, US-Armee
   64.Darmstadt Training Center, Darmstadt, US-Armee
   65.Dautphe Boy Scout Camp, Dautphe, US-Armee
   66.Dexheim Fam Hsg, Dexheim, US-Armee
   67.Dexheim Missile Fac, Dexheim, US-Armee
   68.East Camp Grafenwoehr, Hof, US-Armee
   69.Echterdingen Airfield, Stuttgart, US-Armee
   70.Edingen Radio Receiver Fac, Heidelberg, US-Armee
   71.Egelsbach Transmitter Fac, Langen, US-Armee
   72.Einsiedlerhof Maintenance Anx, Einsiedlerhof, US-Luftwaffe
   73.Einsiedlerhof Storage Annex, Einsiedlerhof, US-Luftwaffe
   74.Einsiedlerkoepfe Training Anx, Kaiserslautern, US-Luftwaffe
   75.Ernst Ludwig Kaserne, Darmstadt, US-Armee
   76.Faulenberg Kaserne, US-Armee
   77.Finthen Airfield, Mainz, US-Armee
   78.Fintherlandstr Fam Hsg, Mainz, US-Armee
   79.Fliegerhorst irfield Kaserne, Hanau, US-Armee
   80.Flynn Fam Hsg & Tng Areas, Bamberg, US-Armee
   81.Frankfurt AFN Sta, Frankfurt Main, US-Armee
   82.Frankfurt Hospital, Frankfurt, US-Luftwaffe
   83.Freihoelser Tng Area, Amberg, US-Armee
   84.Friedrichsfeld Qm Service Ctr, Mannheim, US-Armee
   85.Friedrichsfeld Stor Area, Mannheim, US-Armee
   86.Funari Barracks, Mannheim, US-Armee
   87.Garmisch Fam Hsg, Garmisch, US-Armee
   88.Garmisch Golf Course, Garmisch, US-Armee
   89.Garmisch Shopping Center, Garmisch, US-Armee
   90.Gateway Gardens Family Hsg Annex, Frankfurt, US-Luftwaffe
   91.Geilenkirchen Air Base Geilenkirchen, US-Luftwaffe
   92.Gelnhausen, Gelnhausen, US-Armee
   93.General Abrams Hotel & Disp, Garmisch, US-Armee
   94.General Patton Hotel, Garmisch, US-Armee
   95.General Von Steuben Hotel, Garmisch, US-Armee
   96.George C Marshall Vil Fam Hsg, Giessen, US-Armee
   97.George C. Marshall Kaserne, Bad Kreuznach, US-Armee
   98.George Gershwin Fam Hsg, Wetzlar, US-Armee
   99.Germersheim Army Depot, Germersheim, US-Armee
   100.Giebelstadt Giebelstadt, US-Armee

   Radera
  2. Och de nästa:

   101.Giebelstadt Army Airfield Würzburg, US-Armee
   102.Giebelstadt DYA Camp, Würzburg, US-Armee
   103.Giebelstadt TAC Def Fac, Würzburg, US-Armee
   104.Giessen, Giessen, US-Armee
   105.Giessen Community Facilities, Giessen, US-Armee
   106.Giessen General Depot, Giessen, US-Armee
   107.Grafenwoehr, US-Armee
   108.Grafenwoehr Tng Area, Grafenwöhr, US-Armee
   109.Griesheim Airfield, Darmstadt, US-Armee
   110.Grossauheim Kaserne, Grossauheim, US-Armee
   111.Gruenstadt AAFES Fac Ma, US-Armee
   112.Gruenstadt Comm Sta Ma, US-Armee
   113.Gut Husum Ammunition Storage Annex, Jever, US-Luftwaffe
   114.Hainerberg Hsg and Shop Ctr, Wiesbaden, US-Armee
   115.Hammonds Barracks, Heidelberg, US-Armee
   116.Hanau, Hanau, US-Armee
   117.Harvey Barracks, US-Armee
   118.Hausberg Ski Area, Garmisch, US-Armee
   119.Heidelberg, Heidelberg, US-Armee
   120.Heidelberg Airfield, Heidelberg, US-Armee
   121.Heidelberg Community Sup Ctr, Heidelberg, US-Armee
   122.Heidelberg Golf Course, Heidelberg, US-Armee
   123.Heidelberg Hospital, Heidelberg, US-Armee
   124.Herforst Family Hsg Anx, Herforst, US-Luftwaffe
   125.Hill 365 Radio Relay Fac, Kaiserslautern, US-Armee
   126.Hochspeyer Ammo Stor Anx, Hochspeyer, US-Luftwaffe
   127.Hoechst, US-Armee
   128.Hohenfels, Hohenfels, US-Armee
   129.Hohenfels Tng Area, Hohenfels, US-Armee
   130.Hommertshausen Girl Scout Camp, Hommertshausen, US-Armee
   31.Hoppstaedten Waterworks, Baumholder, US-Armee
   132.Husterhoeh Communication Site, Pirmasens, US-Luftwaffe
   133.Husterhoeh Kaserne, Pirmasens, US-Armee
   134.Hutier Kaserne, Hanau, US-Armee
   135.Idar Oberstein Fam Hsg, Baumholder, US-Armee
   136.Illesheim, Illesheim, US-Armee
   137.Jefferson Village Fam Hsg, Darmstadt, US-Armee
   138.Jever Air Base, Jever, US-Luftwaffe
   139.John F Dulles Village Fam Hsg, Giessen, US-Armee
   140.Johnson Barracks, Nürnberg, US-Armee
   141.Kaiserslautern, Kaiserslautern, US-Armee
   142.Kaiserslautern Army Depot, Kaiserslautern, US-Armee
   143.Kaiserslautern Equip Spt Ctr, Kaiserslautern, US-Armee
   144.Kaiserslautern Fam Hsg Anx No 3, Kaiserslautern, US-Luftwaffe
   145.Kapaun Administration Anx, Kaiserslautern, US-Luftwaffe
   146.Kastel Hsg Area, Wiesbaden, US-Armee
   147.Katterbach Kaserne, Ansbach, US-Armee
   148.Kefurt & Craig Village Fam Hsg, Stuttgart, US-Armee
   149.Kelley Barracks-Ger-GE44E, Darmstadt, US-Armee
   150.Kelley Barracks-Ger-GE44F, Stuttgart, US-Armee

   Radera
  3. och fler följer:

   151.Kilbourne Kaserne, Heidelberg, US-Armee
   152.Kitzingen, US-Armee
   153.Kitzingen Family Hsg, Kitzingen, US-Armee
   154.Kitzingen Tng Areas, Kitzingen, US-Armee
   155.Kleber Kaserne, Kaiserslautern, US-Armee
   156.Kornwestheim Golf Course, Stuttgart, US-Armee
   157.Lampertheim Tng Area, Viernheim, US-Armee
   158.Landstuhl Family Hsg Annex O3, Landstuhl, US-Luftwaffe
   159.Landstuhl Heliport, Landstuhl, US-Armee
   160.Landstuhl Hospital, Landstuhl, US-Armee
   161.Landstuhl Maintenance Site, Ramstein, US-Luftwaffe
   162.Langen Terrace Fam Hsg Area, Langen, US-Armee
   163.Langerkopf Rad Rel Site, Leimen, US-Luftwaffe
   164.Larson Barracks, Kitzingen, US-Armee
   165.Ledward Barracks, Schweinfurt, US-Armee
   166.Leighton Barracks, US-Armee
   167.Lincoln Village Fam Hsg, Darmstadt, US-Armee
   168.Mainz, Mainz, US-Armee
   169.Mainz-Kastel Station, Wiesbaden, US-Armee
   170.Mannheim, Mannheim, US-Armee
   171.Mannheim Class III Point, Mannheim, US-Armee
   172.Mark Twain Village Fam Hsg, Heidelberg, US-Armee
   173.McArthur Place Fam Hsg, Friedberg, US-Armee
   174.McCully Barracks, Mainz, US-Armee
   175.Messel Small Arms Range, Darmstadt, US-Armee
   176.Miesau, Miesau, US-Armee
   177.Miesau Ammo Depot, Miesau, US-Armee
   178.Moehringen Fam Hsg, Stuttgart, US-Armee
   179.Nathan Hale Qm Area, Darmstadt, US-Armee
   180.Neubruecke, Neubrücke, US-Armee
   181.Neubruecke Hospital, Baumholder, US-Armee
   182.New Argonner Fam Hsg, Hanau, US-Armee
   183.Oberdachstetten Tng Area, Ansbach, US-Armee
   184.Oberweis Annex, Oberweis, US-Luftwaffe
   185.Oftersheim Small Arms Range, Heidelberg, US-Armee
   186.Panzer Kaserne-Ger-GE642, Kaiserslautern, US-Armee
   187.Panzer Kaserne-Ger-GE643, Stuttgart, US-Armee
   188.Patch Barracks, Stuttgart, US-Armee
   189.Patrick Henry Village Fam Hsg, Heidelberg, US-Armee
   190.Patton Barracks, Heidelberg, US-Armee
   191.Pendleton Barracks, Giessen, US-Armee
   192.Pfeffelbach Waterworks, Baumholder, US-Armee
   193.Pioneer Kaserne, Hanau, US-Armee
   194.Pioneer Village Fam Hsg, Hanau, US-Armee
   195.Pond Barracks, Amberg, US-Armee
   196.Pruem Air Station, Prüm, US-Luftwaffe
   197.Pulaski Barracks, Kaiserslautern, US-Armee
   198.Quirnheim Missile Sta Ma, US-Armee
   199.Ramstein Air Base, Landstuhl, US-Luftwaffe
   200.Ramstein Storage Annex, US-Luftwaffe

   Radera
  4. och så de sista:

   201.Ray Barracks, Friedberg, US-Armee
   202.Regensburg Fam Hsg, Regensburg, US-Armee
   203.Rhein Main AB, Frankfurt, US-Armee
   204.Rhein Main Air Base, Frankfurt, US-Luftwaffe
   205.Rheinau Coal Pt D-1, Mannheim, US-Armee
   206.Rheinblick Rec Annex, Wiesbaden, US-Armee
   207.Rhine Ordnance Barracks, Kaiserslautern, US-Armee
   208.Robinson Barracks, Stuttgart, US-Armee
   209.Robinson-Grenadier Fam Hsg, Stuttgart, US-Armee
   210.Roman Way Village Fam Hsg, Butzbach, US-Armee
   211.Rose Barracks, Bad Kreuznach, US-Armee
   212.Rottershausen Ammo Stor Area, Schweinfurt, US-Armee
   213.Sambach AFN Fac, Sambach, US-Armee
   214.Schweinfurt, Schweinfurt, US-Armee
   215.Schweinfurt Tng Areas, Schweinfurt, US-Armee
   216.Schwetzingen Training Area, Heidelberg, US-Armee
   217.Sembach Admin Annex (Wing HQ), Wartenberg, US-Luftwaffe
   218.Sheridan Barracks, Garmisch, US-Armee
   219.Shipton Kaserne, Ansbach, US-Armee
   220.Siegenburg Air Range, Mühlausen, US-Luftwaffe
   221.Smith Barracks, Baumholder, US-Armee
   222.South Camp Vilseck, Vilseck, US-Armee
   223.Spangdahlem Air Base, Spangdahlem, US-Luftwaffe
   224.Speicher Family Hsg Anx, Speicher, US-Luftwaffe
   225.Spinelli Barracks, Mannheim, US-Armee
   226.St Barbara Village Fam Hsg, Darmstadt, US-Armee
   227.Stem Kaserne, Heidelberg, US-Armee
   228.Steuben & Weicht Vil Fam Hsg, Stuttgart, US-Armee
   229.Storck Barracks Bad, Windsheim, US-Armee
   230.Strassburg Kaserne, Baumholder, US-Armee
   231.Stuttgart Dependent School, Stuttgart, US-Armee
   232.Sullivan Barracks, Mannheim, US-Armee
   233.Sulzheim Tng Area, Schweinfurt, US-Armee
   234.Taylor Barracks, Mannheim, US-Armee
   235.Tiergarten Tng Area, Hanau, US-Armee
   236.Tompkin Barracks, Heidelberg, US-Armee
   237.Turley Barracks, Mannheim, US-Armee
   238.Vilseck, Vilseck, US-Armee
   239.Vogelweh Family Hsg Annex, Kaiserslautern, US-Luftwaffe
   240.Wackernhm-Schwabenwaeldchen Ta, Mainz, US-Armee
   241.Warner Barracks, Bamberg, US-Armee
   242.Warner Barracks Fam Hsg, Bamberg, US-Armee
   243.Weisskirchen AFN Trans Fac, Weisskirchen, US-Armee
   244.Wetzel Fam Hsg, Baumholder, US-Armee
   245.Wetzel Kaserne, Baumholder, US-Armee
   246.Wiesbaden Army Airfield, Wiesbaden, US-Armee
   247.Wiesbaden Small Arms Range, Wiesbaden, US-Armee
   248.Wolfgang Kaserne, Hanau, US-Armee
   249.Wuerzburg, Würzburg, US-Armee
   250.Wuerzburg Hospital, Würzburg, US-Armee
   251.Wuerzburg Tng Areas, Würzburg, US-Armee
   252.Yorkhof Kaserne, Hanau, US-Armee

   Radera
  5. USA har många hundra, kanske tusen baser runt om på jorden.

   Radera
  6. Kan vara de som Trump vill ha betalt för?

   Radera
  7. Jaha RB
   Hundra? när det redan finns 2,5 gånger så många i Tyskland...
   Så vad vill du säga med det?

   Ja Oppti, kanske der är så...vill du ta del av våra krafter, var god betala för dem!

   Radera
  8. Tyskland är defacto ockuperat och militärt kontrollerat av USA. Det finns en orsak till att den Tyska Förbundskanslern enligt den Tyska konstitutionen svär lydnadsed till USA. Fast det är samma sak i Sverige - fast inte skrivet i den Svenska konstitutionen utan bara praxis...

   Sten-Erik Björling

   Radera
  9. På vilken sida Sten-Erik?

   https://www.bundestag.de/blob/284870/ce0d03414872b427e57fccb703634dcd/basic_law-data.pdf

   Radera
  10. Rest runt mycket i Tyskland
   Inte sett en amerikan.
   Måste vara ena dj-klar på att maskera sig...

   Radera
  11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  12. Det är klart om man räknar vartenda utedass som en egen bas istf för hela komplexet så blir det ganska mycket.

   Radera
  13. Och om man detaljstuderar listan så ser man att en hel del av dem är nedlagda sedan en sisådär 20-25 år tillbaka. Min favorit är dock n:o 106 Giessen Army Depot, som lades ner 2008. Den var känd för att det var där Elvis var stationerad !

   Radera
  14. Det gäller att vinkla information eller välja föråldrad information, alltid lurar man någon :-)

   Radera
  15. Kap Horn , tack för uppdateringen.

   @skepparn
   Jaha , och ? Jag bilade i Europa och stannade till i Berlin. Tänkte äta lunch i Kreuzberg och hittade ingen turkisk restaurang eller kebabhak förutom en hypad http://andberlin.com/2014/10/01/mustafas-gemuse-kebap-cult-favourite-doner-in-berlin/
   , stället hade en kö som får Cafe Operas att blekna. Tror du verkligen att det bara är han som kan laga till en kebab i hela Kreuzberg ? Träffade på 2 turkar i en tysk minilivs affär. Detta var i Berlin sommaren 2016 , de kanske var duktiga på att bli tyskar , hrmm förlåt maskerat sig.

   Radera
  16. Det anmärkningsvärda är inte antalet(baser) i sig kan man tycka men däremot att USA inte behöver följa landets lagar.

   Radera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 14. NATO's demokratiska medlemsländer ockuperar delar av Serbien.

  Kosovo's självständighet är inte allmänt erkänd, varken inom FN eller EU. Serbien har inte godkänt att Kosovo skall erkännas som självständigt land, och eftersom folkomröstningar på ockuperat område är olagliga, så är NATO's ockupation av Serbien ett brott mot folkrätten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kosovokriget var dessutom det som fick Putin vald då det raserade den ryska befolkningens tro på väst.

   Radera
 15. Svar
  1. Nein!
   Erst kommt das essen
   ja, för nordbor1
   För tyskar heter det visst fressen...
   Se där mina obefintliga tysk kunskaper sitter i!

   Radera
  2. Fressen geht schneller!

   Radera
  3. Stämmer!
   Man behöver ju inte heller kniv och gaffel.
   Sparar disk.

   Radera
 16. Om (när?) ryssen kommer: Kommer de ockupera ett större område eller bara bomba bort försvar och infrastruktur för att sedan lägga sina rör på Gotland och andra väl valda ställen i landet?

  SvaraRadera
 17. 1995 var Ryssland är skitland som föll sönder och stridsvagnar sköt sönder regeringsbyggnaden. 2000 var det ett land som tog emot en massa utländska investeringar. 2005 insåg Putin och company att om man fortsatte ta emot utländska pengar så skulle det bli högre krav på rättssystemet och mindre pengar till oligarkerna. Mycket mindre. Korruptionen sköt i höjden och de utländska investeringarna minskade. 2008 Georgien. 2008 kris. Oljepriset rasar och det ser mörkt ut för Ryssland. Utländska investerare sprang mot kullarna för att ta skydd mot korruptionstsunamin. 2010 börjar en massiv upprustning. 2012 Ryssland bryter samarbetsavtal och börjar sin vandring ut i kylan. 2014 Ukraina - skiten träffar fläkten. 2015 sanktioner. 2018 Krig, vi får hoppas utan kärnvapen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Niklas, jag vill ge dig beröm för att du har sammanfattat Rysslands historia de senaste tjugo åren på några få rader. Tyvärr så tror jag att du kan ha rätt när du skriver att det blir krig 2018, jag tycker att man kan ana en sådan trend.

   Radera
 18. Ca 12% av Finland är ockuperat !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä!
   Jag har 100 % av Finland i mitt hjärta..
   Firar för övrigt förlovningen med jämnt årtal den 30/12.

   Radera
 19. Kap Horn och Sten-Erik: ni skrämmer mig på riktigt, första klassens whatabouter, inflytelseagenter är exakt rätt namn oavsett gratisarbetare eller betalda. De som vill Sverige illa gläds med er, skäms på er. När en tsunami av skit träffar Sverige rider ni högst upp på den och hejar på: "ingen fara, glöm bort Ryssland, USA är problemet".

  Gissar att ni båda inom en 5-årsperiod är första klassens medborgare och har fina titlar (kommissarie?) i det nya Sverige.

  Vämjeligt och skrämmande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kör med det där gamla: kyssa och slå ihjäl.
   Gäller att taga det bästa av vår arvfiende.

   Radera