Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2016-12-31 14:58

Kreml: Det var moderat opposition vi bombade i Aleppo, inte IS

Ryssland har Assadregimen påstår sig ha slutit en vapenvila med de moderat opposition som man bombade i Aleppo. Därmed erkänner man det alla redan visste, nämligen att IS inte fanns i Aleppo och alla ryska påverkansoperatörer och nyttiga volontärer som hävdat att det var IS har nu alltså fått nya direktiv - oppositionen i Aleppo var moderat. Vapenvilan är naturligtvis ett skämt och Syrien och Ryssland har redan brutit den, en rysk tradition från sydöstra Ukraina. Nedan listas de oppositionsgrupper som Kreml nu alltså kallar moderata.
Aktuellt läge i inbördeskriget i Syrien. Som man ser är inte IS i närheten av Aleppo, men det visste vi alla redan.
Istället handlar det om de av Kreml nu uttryckligen namngivna moderata rebellerna i grönt, samt kurder i gult.
Källa: Wikipedia. Licens: CC-BY-SA 4.0
Kremls och Putinregimens försvarsministerium skriver följande på sin hemsida, där man också ser att denna moderata opposition (ej rebeller) slogs i Aleppo och alltså var de som Ryssland bombade och inte IS.
"List of armed formations, which joined the ceasefire in the Syrian Arab Republic on December 30, 2016 
Formations of the moderate opposition, which control vast territories in the northern and central part of Syria and which have joined the ceasefire: 
1. Feilak al-Sham 19 detachments, total strength: over 4,000 people. Its formations conduct combat actions in the Aleppo, Idlib, Hama and Homs provinces. 
2. Ahrar al-Sham The full name is Harakat Ahrar al-Sham al-Islamiyya. Over 80 detachments, total strength: about 16,000 people. Formations of the grouping conduct combat actions in the Aleppo, Damascus, Daraa, Idlib, Latakia, Hama and Homs provinces. 
3. Jaysh al-Islam 64 detachments, total strength: about 12,000 people. Jaysh al-Islam formations conduct combat actions in the Aleppo, Damascus, Daraa, Deir ez-Zor, Latakia, Hama and Homs provinces. 
4. Thuwar al-Sham 8 battalions, total strength: about 2,500 people. Armed formations conduct combat actions in the Aleppo, Idlib and Latakia provinces. 
5. Jaysh al-Mujahideen 13 detachments, total strength: about 8,000 people. Armed formations conduct combat actions in the Aleppo city and provinces of Aleppo, Idlib and Hama. 
6. Jaysh Idlib 3 large detachments, total strength: more than 6,000 people. Jaysh Idlib conducts combat actions in the Idlib province. 
7. Jabhat al-Shamiyah 5 large detachments, total strength: about 3,000 people. The grouping detachments conduct combat actions in the Aleppo, Idlib and Damascus provinces."
Vapenvilan är förstås sedvanlig maskirovka för att Kreml och Putin för fjärde eller femte gången ska hävda att de drar sig ur Syrien, men är förstås en period för styrkeuppbyggnad inför nästa offensiv. Precis som varje tidigare vapenvila Assad och Kreml brutit.

En enkel studie av kartan visar också tydligt att inbördeskriget inte är över till den grad att en riktig vapenvila kan införas. För det ska den Kremlstödda Assadregimen i rött ovan behärska hela västra Syrien. Återstår alltså bland annat en offensiv Idlib, som ska jämnas med marken av ryska bombmattor. Man ser också ovan hur långt de ryska specialförbanden som sprang efter att ha lämnat vapen och ammunition till IS, när IS återigen anföll Palmyra flydde när IS Call of Duty-utbildade krigare dök upp och fick ryska Spetsnaz att göra ner sig i underkläderna.

Den sk "vapenvilan" har brutits av Assadregimen och Ryssland trettio gånger det senaste dygnet och den av Kreml uttryckligen namngivna moderata oppositionen säger nu att de måste slå tillbaka.

Jag önskar Kremls påverkansoperatörer, inflytelseagenter och nyttiga volontärer ett riktigt gott nytt år med detta blogginlägg, så ni har något att göra nu på nyårsafton. Kom nu ihåg att Kreml själva har sagt att era påståenden om att det var IS i Aleppo var fel, utan ovanstående oppositionsgrupper är alltså moderat opposition hälsar er uppdragsgivare. Eller menar ni att Kreml ljuger? Vad mer ljuger då Kreml och Putin om, tro?

Sökord: #kognitivdissonans, #dåligstämning, #trollfabrikenjobbarnyår
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

112 kommentarer:

 1. EU och USA har ju gapat och skrikigt och viftat med armarna i flera år utan att något har hänt... Men nu verkar det som om Putin har ordnat det hela och fixat vapenvila.... Hoppas den håller ett tag !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså.

   1) Det har varit vapenvila flera gånger i år redan.
   2) Syrien och Ryssland har redan brutit vapenvilan

   Var det något mer?

   Radera
  2. Ja, men den har ju konstant brutits av de USA-stödda terroristerna. Notera att vapenvilan ej gäller för IS och Al-Nusra.. så den är inte 100%.
   Som Assad länge sagt kan ingen i praktiken heller skilja på dessa grupper. Ej heller USA. Bla eftersom det är samma personer som hoppar runt. Finns ingenting som heter "moderata" terrorister mer än i västs CIA kontrollerade propaganda-msm. Man är duktiga på att hitta på nya ord som man sen trycker in i huvet på folk för att slippa argumentera när man väljer att använda några av falangerna i egna intressen. Roligaste är dock att nu är inte USA med längre i förhandlingarna. Inte lika lätt nu när man redan förlorat hehe..

   Radera
  3. Moderata rebeller finns det inte om tyvärr.

   Men en fråga, du Martin tycker ju Ickes reptilteorier från yttre rymden är forskning. Reptilfantasierna gör gällande att de flesta personer med makt är reptiler. Fråga: kan du bevisa att Putin inte är en reptil?
   Enligt Icke är det mest troligt han är det, det är forskning enligt dig. Bevisa för mig nu att Putin inte är en reptil tack.

   Radera
  4. Är det på den nivån kan inget bevisas.

   Radera
  5. Det du brukar länka till är ren propaganda med syfte att helt enkelt förstöra det vi har här i det du kallar "väst" och som innebär, frihet, demokrati, yttrandefrihet etc. Låt oss kalla det frihet rätt av för det är det det är. Och demokratin vi har är inte perfekt men trots alla brister det bästa styrelseskick mänskligheten skådat. Dina små nålstick på detta säger mest om dig och ingenting om oss andra eller det som kallas väst. Åk till Kreml och försök övertyga Duman om Ickes reptilteorier istället.

   Radera
  6. @ Kapten

   För er som inte har reptilforskat menar Kapten Crunch, David Icke, en sci-fi författare från England.

   Radera
  7. Fast grejen är ju att en del, bl a Martin, tar hans sagor för verklighet.

   Radera
  8. Nej det jag länkar till är oftast från folk som själva jobbat i "branschen" tidigare eller som själva varit på plats och upplevt. Folk som inte är kopplade till propagandaministeriet.
   Nja, den s.k. friheten är under attack från globalisterna i deras försökt att införa sitt 1984-samhälle. NWO-agendan. Putin är emot detta. Därav paniken o hatkampanjerna i västs propaganda-msm.

   Radera
  9. Ja, det är ju inga sci-berättelser utan oerhört bra genomgångar av hur den här världen fungerar och är uppbyggd. Iofs har jag inte läst hans böcker men har hört flera föreläsningar. Lyssnar alltid på hans podcasts. Bland det bästa på youtube :)

   Radera
  10. David Icke hävdar världen styrs av reptiler från yttre rymden och fjärde dimensionen.

   Martin påstår att Ickes reptilfantasier är forskning.

   Case closed.

   Radera
  11. Hehe.. nu ska du inte hitta på alltför mkt :)

   Radera
  12. Du har ju själv sagt det, Icke forskar och är vettig/klok.

   Ni två, du Martin och Icke, är urtypen för foliehattar. Foliehattsmedia (fhm) är det ni slösar bort era liv på.

   Det jag skrev gäller fortfarande: du påstår reptilerna från yttre rymden är forskning av en klok person.

   Radera
  13. Japp det gör han.. och är han.
   Antagligen ligger det nåt i reptilfrågan.. på ett eller annat sätt. Ur nåt sätt att se på saken. Är inte själv så insatt :)

   Det du måste förstå är att du lever i ett konstlat system där media upprätthåller en fantasivärld för dig. Att slava för nån annans påhitt är att slösa bort sitt liv. Iaf i min värld :)

   Radera
 2. Apropå gott nytt år får man väl passa på att önska bloggaren och alla, nåja, de flesta, medkommentatorer just detta.
  Har ett ambitiöst projekt att tillönska hela jordens befolkning Gott Nytt År i tur och ordnong efter merit. Frun kommer först, chefen på jobbet runt femma kanske. Själv tillönskar jag mig själv ett riktigt gott nytt, efter ett år med mycket jobb och resor, en nöjd familj, husbygge som avancerar samt sist men inte minst den eminenta årets julklapp: TELESKOPET.
  Braksucce, som väntat, Bra jobbat.
  Lite längre ned på listan runt platserna 7 399 999 997 - 7 399 999 999 hittar vi Dan Eliasson, Jimmie Åkesson och Vladimir Putin som alla tre bidragit till det fantastiska 2016. Gott nytt År ni också!

  SvaraRadera
 3. Alla de där grupperna är ju islamister/salafister eller Al Quaid-affilierade jihadister. Ungefär ett steg under IS på vidrighetsskalan.

  När man pratar om moderata rebeller låter det ju som om det vore hyggliga sossar som gjort uppror. Finns inget moderat med rebellerna i Aleppo. Bara svin som hade hamstrat mat och mediciner till sig själva medan vanligt folk svalt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så vad du säger är att Kreml ljuger när de kallar dessa för moderat opposition?

   Radera
  2. Är det bara i detta fall Kreml ljuger, eller sker det fler gånger?

   Radera
  3. Finns det någon som kan bekräfta att grupperna ovan är rövarpack i alla de fall de jämförs med ngt annat än IS?
   Eller är de demokratitörstande hjältar som slåss för folket?

   Eller finns det någon annan typ av blandning? (allianser mellan grupper med varierande grad av ovan nämnda attribut)
   Vet folk något om detta öht?

   Jag bara undrar.

   Radera
  4. Nej, de flesta verkar bara ha gått på msm propagandan. Man köper det cia-centralen basunerar ut rakt av. Därför måste man lyssna på folk som faktiskt varit där o jobbat istället. Eller befolkningen själva. US Peace Counsil verkar förstå vad som pågår också:

   https://www.youtube.com/watch?v=Yc-RmAVK8Pg&feature=youtu.be&t=8m9s

   Radera
  5. Du köper Reptilfantasier rätt av, reptiler från yttre rymden och fjärde dimensionen. Finns det någon som tar dig på allvar?
   Allt du påstår är febriga foliehattsfantasier.

   Kan reptiler ha feber förresten, vet du vad Icke säger om det? Frågar åt en kompis.

   Radera
  6. Nejdå det har bekräftats från så många håll numera. Som du ser även från US Peace Counsil. Så inga teorier.
   Du måste läsa på om reptilerna :) Du fick länk.

   Radera
  7. cornu försöker nu slå sin idol Hussein Obama med lögner för skylla sin fullständiga förlust av all trovärdighet. Hans lögner om Ryssland, Putin och invandring har fallit platt till marken. Likt Hussein och Clinton skyller de ifrån sig och hittar med hjälp av sina hantlangare i MSM på nya lögner. Cornu verkar ha gått på lögnarkurs i Tel Aviv. Men kul var det när Kerry sa sanningen om möjlighet till fred mellan judar och muslimer i det stulna landet Israel och resten av Palestina.

   Radera
  8. Martin: Om det är bekräftelse från många håll som gäller nu så visar det ju att du har fel. Igen. Lär du dig aldrig? Är det reptilhjärnan som kärvar?

   Radera
  9. Ja det kommer ju fram konstant om ljugerierna man hållit på med. Inkl att fejka bilder.
   Finns så mkt men går alltid o läsa lite sammanfattning här:

   http://jinge.se/allmant/svenska-ogonvittnet-tillbaka-fran-ostra-aleppo-dn-journalist-klagar.htm

   Radera
  10. David Icke hävdar världen styrs av reptiler från yttre rymden och fjärde dimensionen.

   Martin påstår att Ickes reptilfantasier är forskning.

   Case closed

   Radera
  11. Haha.. nja kan verka lite lustigt om man rycker det ur sitt sammanhang :)

   Radera
 4. Blotta tanken av det fruktansvärda lidande befolkningen i Syrien skulle utsättas för, särskilt minoritetsgrupper som kristna och Alawiter, om Ryssland lämnar konflikten ger mig rysningar. Endast med Ryssland kvar på banan kan ett slut på kriget skönjas och minoriteterna åtnjuta ett visst skydd. Gott Nytt År (även till er krigshetsare)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen bör hysa några illusioner om brutaliteten och hänsynslösheten med vilken Ryssland skövlar i Syrien (eller för den delen den genomkorrupta makt som styr R).

   Det man ska fråga sig, är vad som krävs för att uppnå något.
   Är syftet att släcka elden med en stor smäll, som blåser ut allt? Då är det maximal brutalitet som behövs. Inte halvdan.

   Jag kan jämföra med ett av de mest tragiska skeendena i världshistorien (för god läsning, se The New Yorkers mest populära historiska lång-artikel 2016) där man helt släckte Japanska Kejsarens hopp om vinst, vilket ledde till Japans omedelbara kapitulation.

   Det är inte alltid de metoder och mål vi tror som tar oss dit vi vill, eller på det sätt vi vill. Går inte att bevisa vad som annars skulle hänt, men vi vet vad som hände.

   Radera
  2. rättelse: ej god läsning, gruvlig, ofattbar, hemsk men också förunderlig, läsning

   Radera
  3. Ingen bör hysa några illusioner om brutaliteten och hänsynslösheten med vilken västmedia bedriver hetspropaganda mot Assad o Ryssland.
   US Peace Council:
   https://www.youtube.com/watch?v=Yc-RmAVK8Pg&feature=youtu.be&t=8m9s

   Radera
  4. Vad jämrar du dig för ? Du kommer få titta på som en idisslande ko , precis som du gjort när nära en miljon sunnitiska muslimer dött när armen och alawit/shia paramilitära härjade. Eller är dessa sunni muslimers liv mindre värt ?

   Radera
  5. Martin, kan det vara så att Assange också är en reptil? Allt enligt din husgud Ickes såkallade forskning?

   Radera
  6. Martin, din bortkommna tomte David Icke är i Sverige på turné såg jag. Att du ens tror på något han säger ens längre. Totalt köpt och lurad.
   Hans tidigare kollega har ifrågasatt och motbevisat hans idéer. Utomjordingarna är inte de David tror. Det är en mycket större konspiration, men både du och David är helt grundlurade. Vakna!
   Länkarna tas bort hela tiden och om man råkat se dem riskerar man repressalier, så informationen sprids på annat sätt nu.

   Radera
  7. Autocorrelation blev Assange, så minfrågs blir nu: är Assange och även Assad reptiler?

   Radera
  8. Martin, din bortkommna tomte David Icke är i Sverige på turné såg jag. Att du ens tror på något han säger ens längre. Totalt köpt och lurad.
   Hans tidigare kollega har ifrågasatt och motbevisat hans idéer. Utomjordingarna är inte de David tror. Det är en mycket större konspiration, men både du och David är helt grundlurade. Vakna!
   Länkarna tas bort hela tiden och om man råkat se dem riskerar man repressalier, så informationen sprids på annat sätt nu.

   Radera
  9. Icke har väldigt mkt bra analyser att komma med när det gäller världsutvecklingen. Oerhört balanserad. Rekommenderar starkt hans podcast på youtube.
   Däremot är jag inte så insatt i vilka som räknas in i reptilgänget :)

   Radera
  10. Haha :)
   Icke är ute. Det är bevisat att han har blivit lurad av utomjordingarna. Han har blivit hjärntvättad hela tiden, och du också. Det är en mycket större konspiration än du inser och handlar inte om reptiler egentligen. Det är bara en illusion för att dölja något mycket värre, finns kopplingar till alla världsledare. Men som sagt, informationen om det här delas säkrare nu än nätet.

   Radera
  11. Själv skulle jag vilja se en battle mellan Icke och von Däniken om nu någon minns honom. Det är väl Martins andra husgud, är det inte så?

   Radera
  12. US Peace Council är en del av det sk World Peace Council som var till 90% finansierat av Sovjetunionen, se källa: (Peace Courier, 1989, No. 4).
   Det som kvarstår idag är dess fundament: splittra väst, så split i demokratiska, fredliga länder som exempelvis europeiska länder. Det du länkar till är dynga på ren svenska men passar det narrativet du lurats i att tro och dessvärre sprida.

   Och som sagt, enligt reptilteorin du klassar som forskning är Putin högst troligt reptil. Lavrov också, vet du det?

   Radera
  13. Det är länge sen nu och är bara anklagelser. Som vanligt. Var till för att få till fredliga lösningar istället för natos militära expansion och innehöll folk från många länder.
   Men det är ju bara en av oändligt många rapporter om precis samma saker som kommer fram.
   Samma som när Syriens folk själva får koma till tals och oberoende journalister som själva varit på plats:
   https://www.youtube.com/watch?v=y7Kjp9N4mlo

   https://www.youtube.com/watch?v=I8mA0h7dCKI

   Detta är ett krig som varit planerat av USA sen länge. Du måste börjar förstå hur den här världen funkar:
   https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw&feature=youtu.be&t=1m12s

   Radera
  14. Nej, verkar som Icke bara får större o större publik :)

   Radera
  15. En alldeles nyuppladdad podcast av Icke :) Om anti-Rysslandspropagandan.

   https://www.youtube.com/watch?v=DodGaOM0ZeI

   Radera
  16. Det var inte anklagelser, källan är den egna organisationen som finansierades av Sovjetunionen och stödessutom av allsköns socialister och kommunister samt lättlurade sk fredsvänner.

   Att du köper denna anti-västpropaganda från foliehattsmedia (fhm), du ser uppenbarligen inte du används som ett nyttigt verktyg av såna som vill oss illa.

   Radera
  17. David Icke hävdar världen styrs av reptiler från yttre rymden och fjärde dimensionen.

   Martin påstår att Ickes reptilfantasier är forskning.

   Case closed

   Radera
  18. Har läst teorin att NWO-myten blev planterad av sovjeterna som ett sätt att underminera förtroendet till de västliga institutionerna. Dvs Sovjet finansierade olika former av "fringe"-grupper och litteratur i USA, som ju av historiska skäl redan är frireligiösa och misstroende mot auktoriteter.

   Ironiskt nog hann Sovjet falla innan dessa rörelser blev tillräckligt starka, men nu verkar det som att Ryssland skördar fördelarna istället. Vid tiden runt 2007/2008 hände två formerande saker i den här moderna mytbildningen: Finanskraschen och Youtube blev mainstream, där 9/11 Truther-dokumentärer, Fractional Reserve Banking-dokumentärer blev insteg till NWO/Illuminati-tramset på mainstream-nivå. Att världen styrs av NWO (Judar) är en uppfattning som finns hos invandrarungdomar i Sverige, likaså i konspirationskonservativa högern i USA (Alex Jones ang. de så kallade "globalisterna") och avknoppningen alt-right-rörelsen som främst är en motreaktion mot s k kulturmarxismen. För att inte nämna att detta är en vanlig uppfattning bland unga ryska patrioter.

   Hur som helst drar Putin nytta från mytbildning som detta, och det är ju bara skrämmande att desinformationskampanjer som kan ha planterats för flera decennier sedan nu formar en så stor del av vanliga människors världsuppfattning. När världen är komplex och vi har gått in i en ny "Gilded Age" med ultrarika, är det kanske sådant som den lille människan behöver?

   Radera
  19. USPC har finansierats av många. Folk från massor av länder där.
   Nej, den propaganda du utsätts för till 99% kommer från västmedia. 24/7 sen du föds. Här är ett litet exempel till på nivån det ligger på hehe..

   https://youtu.be/1oTMiuGRJtc?t=28m53s

   Radera
  20. Haha :) ..jo det planteras alltid ut diverse "mot-historier" om det mesta från etablissemanget :) Snopes är ett exempel på det.
   NWO är dock inget som planterats av sovjet utan är en benämning globalisterna själva använt på sitt projekt. Här har du lite från "gänget" själva:

   https://www.youtube.com/watch?v=oPSYTDbfG7g

   Lars Bern har gjort en ganska bra sammanfattning av NWO på sin blogg om du vill sätta dig in i saken:

   https://anthropocene.live/2016/12/18/att-forsta-den-nya-varldsordningen-vem-vad-hur-och-varfor/

   Ja fractional Reserve banking är också nåt som kommit fram iomed internet. Så finns betydligt många fler nu som förstår penningsystemet. En inkörsport för många. Nästan ett krav att känna till detta för att sen kunna förstå vad som sker i världen.

   Japp, säkert många invandrarungdomar som har koll på NWO. Betydligt mer än infödda här som levt i sin bubbla i betydligt större utsträckning. Ofta känner de även till ljugerierna om 2:a världskriget o Hitler.
   De gjorde ju gemensam sak mot "globalisterna".. eller "bankirerna" under en period. Hitler hade tex en hel SS division med muslimer. Här umgås de :)

   https://youtu.be/OYmjQzpS434?t=28m

   Radera
  21. Tack Alain för en bra sammanfattning, kan komplettera med att DDRbaserad propaganda om HIV/AIDS kom till på samma sätt, dvs påhitt om att USA såklart planterade ut HIV. Efter murens fall framträdde de tyskar/ryssar som skapade myten som tyvärr inte dog ut utan nu sprids av dårar som (Reptil)Martin.

   Martin sjunker lägre och lägre, undrar om botten är nådd men ska väl egentligen vara glad över hur du exponerar dig och dina groteska fantasier.

   Radera
  22. Haha.. här flödar mot-"argumenten" minsann :-) Hehe..
   Du har redan svaret på nämnda saker i länkarna ovan :)

   Radera
 5. Cornu det är bara erkänna att Putin har spelat det här partiet perfekt.
  Sen att det är Ryssland som vill ha en vapenvila för att omgruppera, visar på din ringa insikt om krigsföring.
  Det är Ryssland och Syrien som segrat i Aleppo, hade man inte tagit humanitära hänsyn så hade man utnyttjat det momentum som segrar skapar och fortsatt rensa bort kvarvarande terrorister, det finns inga "moderata rebeller". Det är en term skapad av vår "fria propaganda media" i väst, samma media som backade upp skapandet av kaoset i Irak och Libyen, som Cornu inte klarar av se, än mindre skriva om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den syriska krigsmakten är så utsliten att den inte mäktar med att utnyttja något momentum. Hur är det med dina egna kunskaper om krigföring när du kommer med sådana tvivelaktiga påståenden? Hur många krig har du bevisat?

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Syren har vad det gäller manskap enormt stöd av Iran och Hezbollah

   Radera
 6. Off topic så har jag lyckats med konststycket att göra en "Wallström". Tänkte för en tid sedan hjälpa Cornu med en bild av Ryska ambassaden, så jag åkte till deras konsulat på Lidingö och tog ett kort på entrén. INGEN BRA IDE! Direkt blev jag själv fotograferad och finns nu antagligen i ett snyggt register. Så skulle vi bli ockuperade av Ryssland i framtiden, finns nog risken att det knackar på min dörr ganska snart.
  Samtidigt är jag på detta forum stämplad som rysstroll:-)

  Gott nytt år!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, mer den lite antisemitiska konspirationsfraktionen faktiskt. Men vill du lägga till rysstroll, ja varför inte?

   Radera
  2. Nåt som ska ses som en merit i dagens sammanhang. Blir avundsjuk :) Jag är faktiskt också upplyst.

   Radera
 7. Vapenvilan gäller ej terroristgrupper som Nusra-fronten som var huvudmotståndaren mot Assad och Ryssland, det vet alla seriösa bedömare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Syriens opposition välkomnar överenskommelsen mellan stormakterna inklusive Ryssland, säger talespersonen Salim al-Muslat till Reuters. Han påpekar dock att överenskommelsen också måste få effekt innan hans oppositionsgrupp går med på att fortsätta fredssamtalen."

   http://www.svt.se/nyheter/utrikes/vapenvila-i-syrien

   Cornus kunskaper om Syrien imponerar ej.

   Radera
  2. Även SR:s "påverkansoperatörer" jobbar för fullt:

   "En av de största rebellgrupperna, salafistiska Ahrar al-Sham har inte skrivit under, men säger att de inte kommer att strida så länge inte regeringssidan gör det.

   Också ryskt stridsflyg har utfört attacker, men inte i brott mot överenskommelsen, eftersom de attackerat IS-fästen nära al-Bab i Aleppoprovinsen.

   al-Bab är den sista IS-kontrollerade staden i Aleppoprovinsen och turkisk militär försöker i en pågående offensiv befria staden, men har mött oväntat hårt motstånd av IS."

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6599215

   Radera
 8. Har för länge sedan slutat hoppas på att mellan-östern ska gå att förstå. Det är bra att du försöker Lars. Förvirring är första steget på väg mot något nytt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alldeles för varmt därnere vilket gör alla på dåligt humör, så vid minsta konflikt ang tex vilken nyans av Islam som är den bästa, så blir lösningen alltid våld, hämnd och sen mer våld och hämnd.

   Israelerna är den gemensamma fienden som ibland kan dra på sig våldet från de annars inbördes stridande parterna.

   Det är en enda olöslig soppa, det blir aldrig frivilligt fred där om inte någon stark diktator använde just våld för att tvinga fram den ordning han anser bäst.

   Hur enkelt som helst..

   Radera
  2. https://www.researchgate.net/profile/Ellen_Cohn3/publication/12447763_Violence_is_a_curvilinear_function_of_temperature_in_Dallas_A_replication/links/53cea4f60cf2f7e53cf616ac.pdf

   Radera
  3. "Kalle7k Bilder från Aleppo har den senaste tiden visat snö.

   Radera
  4. Ca 17 grader där och 7 här i årsmedeltemp.
   Jag tyckte mest det var en bra och snäll del-förklaring till att många riktigt varma (ofta islamistiska) länder inte fungerar särskilt bra.

   Radera
  5. Fast Syrien var ju inte islamistiskt.

   Radera
  6. Nej för de har ju fortfarande kvar sin diktator fastän US försökt få bort honom ett tag nu.

   Radera
  7. Och Syrien är då ett land som fungerar bra enligt dig?

   Radera
  8. Det hade ju fungerat bra om USA inte stöttat terrorister för att försöka få bort Assad. Men så är det för alla länder som inte följer globalistagendan. Inget nytt. Därmot verkar utgången bli en annan denna gång pga Ryssland.. "Imagine the butthurt" hehe..

   Radera
  9. Jaha, det var usas fel nu igen.

   Radera
  10. Vems fel är det annars?
   Vänsterrysstrollsfascistfalangen MÅSTE skylla allt på USA , annars rasar derad världsbild.

   Radera
  11. Min uppfattning var väl att det fungerade ungefär lika bra som Libyen och Irak gjorde innan deras diktatorer, hrm, avsattes.

   Men ett antal nivåer sämre än Turkiet, som förövrigt också har kvar sin diktator tack vare att avsättningsplanen på något sätt nådde Erdoğan i god tid.

   Undras vem som tipsade honom?

   Radera
  12. Haha.. ja lite svårt att skylla på nån annan än USA när det är USA som rent fysiskt åker iväg o bombar..

   Radera
 9. Hur var det nu med moderata rebeller som USA skulle stödja med vapen?
  Var det så att de inte fann några eller stödde de rebeller som sen gav vapnen vidare till andra mindre moderata?
  Hur som helst så är det svårt att vara stolt över USAs agerande i Syrienkonflikten eller i andra konflikter i MÖ. De är för demokrati säger de. Men utan makt att stoppa rebeller och islamister.

  6 år med proxikrig i Syrien räcker gott och väl.

  SvaraRadera
 10. Assad och Putin är ett radarpar som heter duga och jag gläds åt deras framgångar med tanke på vad alternativet vore, nämligen Libyen 2.0 med ännu mer kaos, terrorism och människosmuggling som väller över till Europa. Sluta gråta krokodiltårar över de "moderata rebellerna".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla seriösa bedömare vet att de moderata rebellerna var få och att de snabbt radikaliserades efter "den arabiska våren".

   I Aleppo var IS-knutna grupper få, men de förekom (se ovan), utan det var Nusra-fronten/Al-Qaida som dominerade. Dessa grupper hyser ingen respekt för mänskligt liv men deras beskjutning av västra Aleppo var inte så intressant att skildra inom corporate media (se t ex Eva Bartlett som en av få journalister på plats och som figurerade i SVT Aktuellt för några dagar sedan).

   Det som seriösa terrorismforskare diskuterar kan hända under 2017 är en ev sammanslagning av Al-Qaida och IS i takt med de att försvagas i Aleppo respektive Mosul. Att inte fler gläds över Al-Qaidas motgångar är en gåta, men kristna syrianer i Sverige jublar, det är ett som är säkert.

   Radera
  2. Libyen är väl en framgång för alla som hjälpt till? De hjälpsamma har ju fixat både Afghanistan och Irak redan eller är iaf väldigt nära.

   Radera
 11. Rapporter berättar att minst 14 officerare från den USA-ledda koalitionen tillfångatogs av syriska specialstyrkor efter att de hittats i en bunker i östra Aleppo. Bland de tillfångatagna officerarna fanns personer från bland annat USA, Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Israel och Turkiet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De bara satt där och spelade finns i sjön liksom, sen "hittades" de. Ironi!
   Enda "källan" på det där du skrev är en Putinälskande trollblogg, direkt från fabriken.

   Radera
 12. Vapenvilan inkluderar ju inte Al Nusra och ISIS. Varken Turkiet, Ryssland eller Syrien vill sluta en vapenvila med dessa grupper och är istället ute för att utrota dom från Syrien.

  Du är ju såklart mycket väl medveten om det. Därför är det märkligt att du inte nämner det och istället får det att låta som att det endast är grupperna i vapenvilan som varit delaktiga i striderna i Aleppo.

  Ibland undrar man hur kåt du är på kommentarer och visningar. Är ditt enda mål att provocera?

  SvaraRadera
 13. Finns det hopp om att krigandet blir dyrare och sliter ner den ryska krigsmakten så de inte orkar ge sig på våra grannar?

  SvaraRadera
 14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det du sa var alltså: "vem bryr sig? asfaltera allt."

   Radera
 15. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 16. Tycker Cornu åkt utförsbacke sedan jag med intresse och glädje började följa honom för flera år sedan. Ser honom nu som en fullständig lögnare och charlatan som jag inte blir klok på. Vi hade för ett par år sedsan duster om Ukraina, Krim m.m och jag anser att jag borde insett att cornu hade en anglosionistagenda redan då när jag försökte få honom att förstå basala militära bedömanden utan någon framgång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tacka Lars för din insikt. Om du inte läst den här bloggen? Fråga dig var du hade varit. Avpixat?

   Radera
  2. Nu är det inte jag som kallar islamisterna för "moderat opposition", utan Kreml.

   Annars har jag lite svårt att ta åt mig av något du skriver RB, du är ju en av påverkansagenterna åt sagda regering. Eller möjligen en nyttig volontär.

   Radera
  3. Nej, det är en benämning USA använt på terroristerna för att få det att se mindre illa ut när man använder dem i egna syften :)

   Radera
 17. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 18. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 19. Här är ett bra exempel på vad västmedia håller på med för att manipulera sin befolkning.

  https://youtu.be/1oTMiuGRJtc?t=28m53s

  SvaraRadera
  Svar
  1. David Icke hävdar världen styrs av reptiler från yttre rymden och fjärde dimensionen.

   Martin påstår att Ickes reptilfantasier är forskning.

   Case closed

   Radera
  2. ..medan o B.fischer fortsätter att manipulera sig själv på egen hand haha :)

   Radera
 20. Jag önskar Lars en god jul, och att han får fira den tillsammans med några av medlemmarna i de organisationer som väst (och nu även Ryssland) klassat som moderata.

  Firandet skulle bli kort och varmhjärtat.

  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Ahrar_al-Sham

  Själv hoppas jag att världen stormakter kommer till sina sinnens fulla bruk och släpper de sista bomberna över skiten.

  Det finns ingen moderat opposition om den är islamistisk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det som sagt inte jag som kallar islamister för moderat opposition (inte ens rebeller). Utan Kreml.

   Jag känner kärleken från dig och önskar även dig välgång och lycka i form av ett gott nytt år!

   Radera
 21. Det finns inga moderata rebeller i Syrien längre !

  SvaraRadera
 22. En snabb titt på Wikipedia under Ahrar al-Sham "a coalition of multiple Islamist and Salafist units". Knappast moderata muslimer om det stämmer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aleppo och Syrien är slagfält i många bemärkelser, och i väst handlar mycket om ideologi. Att en majoritet av rebellerna i östra Aleppo inte skulle vara islamister och jihadister är ren propaganda. Självklart ingår inte dessa slaktare i någon vapenvila, men många måste ändå spy ut sin antipati mot Rysslands agerande oavsett vad som händer i verkligheten.

   "Samtliga medlemsländer i FN:s säkerhetsråd har i dag ställt sig bakom den av Ryssland och Turkiet framförhandlade vapenvilan i Syrien.
   Vapenvilan, som är inne på sitt andra dygn, har delvis hållits men det rapporteras om flygräder och strider i vissa områden."

   http://www.svt.se/nyheter/utrikes/ryssland-soker-fn-stod-for-syrisk-vapenvila

   Radera
  2. Så här skriver Magda Gad om de sk moderata rebellerna:

   "Och det här att "rebeller" och moderata FSA skulle ha hållit Aleppo - glöm det. FSA radikaliserades för många år sedan och "rebeller" är inget ord för att benämna till exempel al-Nusra och andra tidigare al-Qaida-grupperingar."

   http://motpol.blogspot.se/2016/12/magda-gad-om-vad-is-ar.html

   Den som påstår sig veta mer om Syrien och Irak än Magda har en del att bevisa.

   Radera
 23. Det är ju inte direkt så att corporate media har ansträngt sig för att skildra situationen i västra Aleppo före och efter att jihadisterna i östra Aleppo eliminerades.

  Att jihadister inte drar sig från att använda mänskliga sköldar, skolor och sjukhus för sin nedriga verksamhet vet vi från t ex Gaza-kriget och Mosul, även om uppgifterna därifrån är knapphändiga, av förståeliga själ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De gör ju allt de kan för att förleda folk. Här byter tex BBC ut ord i intervjun på digital väg. "Napalm" mot "Chemical Weapon"

   https://youtu.be/1oTMiuGRJtc?t=28m53s

   Radera
 24. Ryssland har väl aldrig vad jag sett påstått att det är ISIS de attackerade i Aleppo?

  Såg någon nämnde i ett inlägg ovan att Syriska regimen skulle döda sunnimuslimer, varför skulle de göra det, innan inbördeskriget så levde alla i harmoni oavsett om de var kristna, Sunni eller Shia muslimer.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara att Googla "russia bombs daesh aleppo".

   Men framför allt så handlar det om vad de ryska påverkansoperatörerna och de nyttiga volontärerna här på bloggen har hävdat. Fast nu hävdar uppdragsgivarna att det var moderat opposition...

   Radera
  2. Milda Webben

   Läs gärna "Roten till det onda" av Ingmar Karlsson om du vill förstå bakgrunden bättre. Motsättningar mellan alawiter och sunni är inte direkt något nytt och användes t ex av fransmännen i deras söndra-och-härska strategi.

   Radera
  3. Det har ändå under Assads styre varit "lugnt" och att det har iom att Bla Saudi/USA/Turkiet bedrivit detta proxy krig blivit kaos i hela regionen.

   Som tur är så kommer nog USAs utrikespolitik blir lite mindre imperialistisk nu kommande åren vilket gör att det finns chans att det lugnar ner sig.

   Dock blir jag nästa lite chokad av att Obama i sist stund försöker få igenom att de skall förse rebeller med luftvärn. Det skulle bara vara en tidsfråga innan det används till att skjuta ner Europeiska passagerarflyg. Hur desperat får man egentligen bli..

   Radera
  4. Ett tillägg till detta ovan, stark religiösa folk behöver en ledare som är mer eller mindre en "diktator" för att kunna kuva/hålla massorna i schakt. Det är detta Saddam/Kadaffi/Assad kunnat göra.
   Alternativen till detta är totalt kaos

   Demokrati i den form som den är stora delar av den moderna värden funderar inte i dessa länder, det har vi sett exempel på exempel på efter när USA har trott att de skall kunna få dessa länder bli demokratier.

   Radera
  5. Nja, en diktator behövs väl främst då vi har onaturliga statsbildningar med stora inneboende motsättningar mellan olika folkgrupper, som t ex i Syrien.

   Tyvärr fick inte USA igenom sina planer för det sönderfallande osmanska riket och det togs ingen hänsyn till vad folket ville när England och Frankrike styckade upp marken och styrde genom att söndra och härska. Innan dess visade t ex kristna och muslimer en betydande hänsyn inför varandra och sekteristiskt våld förekom sällan.

   Motsättningarna accelererade under 1900-talet och inte minst efter arabiska våren 2011 då Saudi och Qatar (sunni) både ville få bort Assad från makten. Det är uppenbart att många nationer har mycket blod på sina händer när det gäller Syrien.

   Radera
 25. Här är lite fakta om Syrien från United nation konferens där de inte är vinklat av media som har en agenda.

  https://www.youtube.com/watch?v=TjHniRRgOao&feature=youtu.be

  SvaraRadera
 26. https://mobile.almasdarnews.com/article/aleppo-rebels-behead-a-child/
  Här ovan kan ni se den moderata opposition i Aleppo i aktion. Sen kan jag inte låta bli att undra: Lars, du säger att ryssarna flydde skräckslaget och kvarlämnade stora mängder material som föll i händerna på isis. Men vad anser du då om den av USA gediget utbildade och till tänderna beväpnade med amerikanska vapen irakiska armén som flydde utan knappt ha avlossat ett enda skott och förutom att de övergav både stora städer såsom Mosul även kvarlämnade stora mängder vapen till isis? Och som av en slump har somliga av dessa vapen dykt upp i Syrien och däribland Aleppo. Hur kommer det sig att frihetskämpar får tillgång till vapen som erövrats av jihadister? Kan det möjligtvis finnas ett släktskap dem emellan eller en värdegrund som vi säger i Sverige? Dessutom flera av de grupper som stridit i Aleppo har tidigare varit anslutna till isis men för att försöka få McCain med flera hökar kvar på sin sida har man numera tagit avstånd från sina fd allierade. Vad gäller den modernt rustade irakiska armén som trots flygunderstöd och åtminstone ca 5000 amerikanska specialförband som rådgivare (och faktiskt även stridande i flera fall) har de helt kört fast (till skillnad för hur situationen artade sig i Aleppo). Obama hoppades att den irakiska armén med sina amerikanska vapen och amerikanska träning skulle återta Mosul före hans mandatperiod tar slut men det kommer inte att hända. Hans fokusering på Aleppo och Syrien istället för Mosul och norra Irak talar för att han försöker rikta uppmärksamheten från Mosul och det militära fiasko som utspelas där.

  SvaraRadera
 27. Här är en artikel som visar att bl.a. Nusra fronten faktiskt är stämplat som terrorister av FN och att dessa klagar över att FN inte uppmärksammat namnbytet och således bör strykas från listan över terrororganisationer.
  http://news.antiwar.com/2017/01/03/syria-ceasefire-holds-amid-rebel-complaints/

  SvaraRadera