Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-12-17 15:16

Kent i grannarenan till Ericsson Globe Arena - spellista och foton från torsdagen

Ikväll sägs Sveriges Största Band (tm) Kent spela sin sista spelning och begravningsritual om inte sångaren Jocke Berg(s röst) helt brutit tills dess. Nedan följer låtlistan och foton från torsdagens spelning, som jag bevistade på grannarenan till Ericsson Globe Arena.
Gigi/999 som öppningslåt.

Lilla Ego, upphottad version.

Romeo återvänder ensam.


VinterNoll2

Var är vi nu?
Hjärta.
Andromeda.


Egoist.

Vi är för alltid.

Innan allting tar slut.

Den vänstra stranden.

La Belle Epoque.
Ingenting.


Nyskriven låt för sista turnén. Alla står som levande frågetecken. Fjärde gången någonsin den framförs.
Jag ser dig.
Musik Non Stop.
Utan dina andetag.


Sverige.

747.

Efter 747 går man förstås av scenen och sedan blir det extranummer.

Förlåtelsen.


Dom andra.

Mannen i den vita hatten (sexton år senare).

Med avslutande anthem går man förstås av scenen. Återkommer som återuppstådda änglar ombytta från svart till vitt och framför en sista sång.

Den sista sången.
Och med det var populärkultursagan Kent slut.

Visuellt en mycket imponerande föreställning. De flesta låtarna var betydligt bättre live än i studiooriginal, även om sångaren Jocke Bergs röst håller på att ge sig. En del svårare passager lät som det var singback och att Berg mimade, då sångrösten helt plötsligt blev studiokvalitet. Betyder inte att det upprepas ikväll - mot förmodan kan sångrösten återhämtat sig.

Oavsett befriande att man inte bara körde greatest hits och singlar, utan vågade plocka från sina olika album (utom de två första), rent av från B-sidor som Utan dina andetag.

De som är där ikväll får väl se om bandet slår sönder instrumenten på sista spelningen. I torsdags sträckte det sig inte längre än att trummisen kastade ut sina pinnar i publiken, som för övrigt snittade runt 43 års ålder.
Säkerheten var skyhögt svensk och inga rusdrycker fick vare sig smugglas ut från barerna eller in på arenan. För att inte tala om glasflaskor. Ändå såg det ut så här längst fram när de flesta lämnat.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

9 kommentarer:

 1. Synd inte Spökstad finns med. Men trevligt med B-sidor.
  Precis varit på paraden.

  SvaraRadera
 2. Har inga förväntningar överhuvudtaget ikväll så det blir säkert bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte ens lågt ställda förväntningar räckte. Rätt beslut att sluta nu.

   Radera
 3. Man fick inte ens behålla korken till den alkoholfria (?) läskeblasken av Amerikanskt snitt som såldes i cafeterian. Why?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att du i ditt sockerrus inte skall kasta den i skallen på någon...

   Radera
 4. Samtidigt i grannbyn Solna: http://www.dn.se/sport/johan-esk-inget-fiasko-ar-storre-an-friends-arena/

  SvaraRadera