Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2016-12-18 16:17

Hur stor är din julklappsbudget?

Med fjärde advent och en vecka kvar till zombieguden1. Jesus officiella2. födelsedag, så är det väl påpassligt att titta på hur stor just din julklappsbudget är i denna konsumismens högtid. Svara på enkäten nedan.

Så hur stor är din personliga julklappsbudget och varför? Svar nedan och förtydliga i kommentarer.

God jul så länge, och kom ihåg att stressa riktigt ordentligt nu i jul! Glöm inte spriten! Ingen jul utan en rejäl onykterhet!3.

1. På tredje dagen återuppstånden från de döda. 'nuff said.
2. Vi bortser från att skatteskrivningen inte hölls så här års.
3. Kom ihåg att dricka ansvarsfullt och att alkohol dödar!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

59 kommentarer:

 1. 0 kr,I vår släkt har vi sedan 30 år en överenskommelse att enbart köpa julklappar till barnen. Just nu är alla i den närmaste släkten över tjugo år, så vi satsar pengarna på god mat och dryck istället. Men när ungdomarna i släkten börjar få barn så får vi se.

  Alla i släkten är nöjda med att slippa stressa med presenter bara för att ge varandra saker som man inte behöver eller vill ha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket klokt. Önskar vi hade samma regler...
   Har försökt personalisera julklapparna - små silverprylar från Buckan market, pruttelutter designade av danskar på lauritz.com och så. Funkar ganska bra men själv får jag köpladesaker gjorda i Kina. Ofta dyrare än mina vintageprylar (tillverkdade av riktiga konstnärer eller hantverkare).

   Nulli secundus

   Radera
 2. Jesus är Gud, där med inte död men återuppstånden. Logiken, jag vet, men så är ju treenigheten lite svår att begripa.

  Jo och att han inte föddes då utan på hösten, fåren var ute. Tänk vad jehovas vittnen kan lära dig!

  SvaraRadera
 3. 1001-2000 kr
  3 syskonbarn som vi lägger i lag till så att de får ett bra presentkort i sportaffären (totalt 600kr)
  1050kr: Sambo och jag köper julklappar till hemmet, i år blev det nya badlakan (vi har redan börjat använda dem men det räknas fortfarande som julklapp)

  SvaraRadera
 4. Ang Jesus; tydligen en kopia av Mitras-kultens huvudfigur, inkl vinet och brödet...

  Budget för julklappar är väl mer relevant per mottagare, eller? Har man stor familj så blir det ju fler paket än om man har liten. Eller räknar vi att ju fler det är desto mindre belopp per person?

  SvaraRadera
 5. 0 kr. Firar inte jul för har inte den traditionen i min familj av religiösa skäl. Mina föräldrar är muslimer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur många svenskar tror dom firar jul av religiösa skäl? Jag känner muslimer som firar jul, inte konstigare än kristna som gör det...

   Radera
  2. Lite mer konstigt är det eftersom kristendomen liksom har kapat högtiden och nästlat in sina tentakler. Men i Sverige är det nog inget problem, här är det inte många som firar jul av religiösa skäl nej.

   Radera
  3. Att man har en fetial för att fira att det börjar bli ljusare är väl ine så konstigt. Vad man sedan vill ge dn för orak är väl en annan sak.

   Radera
  4. Julen är inte en kristen tradition, den är bara kidnappad av de kristna. Julen är en förkristen högtid för att fira solen. Tom namnet "jul" kommer från den förkristna tiden.

   Radera
  5. Exakt. Och vi västgötar offrar köttbitar på Ubsola kulle. Make julen great again!

   Radera
 6. Beror på hur vi räknar. 0,- men istället åker vi ( familjen ) utomlands över jul varje år , kostar 50-100 tk beroende på destionation.

  SvaraRadera
 7. Med ung lyxfru och nya barn blir det dyrt. Jag vågar inte räkna ihop allt men om man utöver julklappar även tar med de obligatoriska weekendshoppingrundorna, julluncherna, nya julkläder samt julresa stannar det nog inte vid 150 000. Bloggaren befinner sig ju i en liknande sits och vet att det kostar att ligga på topp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl ingen lyxfru om man skaffar barn med henne?

   Radera
  2. Det är möjligt att du för en gångs skull har rätt. Angående definitionen av lyxfru alltså. Men hon är ung och lyxkrävande och mycket dyr i drift. Så för mig är det en lyxartikel jag skulle kunna klara mig utan, ungefär som min Lexus LC, men ändå väljer att ha eftersom det förväntas av mig.

   Radera
  3. Barnen har han förstås med Startfrun, den smarta men nu med några år på nacken.

   Radera
  4. Du menar förstås att jag som vanligt har rätt. Jag kan förlåta felskrivningen. Den här gången.

   Jag tycker det är jättespännande att höra om vilken bil du kör och vilken fru du har, faktiskt. Kan du inte berätta mer om det, särskilt som att ämnet var ett helt annat och bil- och fru-referenserna var helt onödiga. Din mamma behöver du dck inte berätta nåt om - henne känner jag redan alltför väl.

   Radera
  5. Nämnde jag förresten att jag skrev ovanstående inlägg liggandes i mitt Swarovski-badkar, vilket formats ur ett enda stycke perfekt kristall och för att ens få in det i huset fick jag riva en hel yttervägg? Ok, men då nämnder jag det nu, medan Linda Evangelista bearbetar mitt underliv.

   Radera
  6. Ben Dover, för dig som bara gillar hårda paket.

   Radera
  7. Alla får precis vad dom önskat så länge dom önskat sig en fet fist rätt över munnen.

   Ps: alla lyssnar väl på keffat livs jul-EP nu?

   Radera
  8. Att Gustav är en lögnare förefaller uppenbart med tanke på att han alldeles nyligen beklagade sig över att sitta fast med en gammal fru. Det lyckades han tydligen ändra totalt på en vecka.

   Radera
  9. Jag tror du tolkar det fel. Har hört att prospects i såna där sekunda MC-gäng tvingas passa upp på ledarnas familjer titt som tätt så det är antagligen nån fet Bandidoskilles lyxfru han betalar för, kör på shoppingrundor, etc. Sen får han gå hem till samma gamla fru när han är ledig.

   Radera
  10. Fyfan Ben, du verkar vara i toppform idag!

   Radera
  11. Det är väl spel på öppet mål när folk börjar snacka om hur enorm e-penis de har men en del av formtoppen kommer sig nog av att jag hjälpt till att förbereda ett större antal tävlande till en idrottstävling som gick av stapeln i helgen.

   Det var både förtvivlan och framgång, men jag är högst lättad över att det hela är över.

   Radera
 8. Budget är för fegisar, kontanter och debitkort likaså. Riktiga tuffingar ger sig ut med kreditkortet och skjuter från höften och sen får man se vad januari-räkningen hamnar på...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Medhåll! Har aldrig känt att jag planerat hur mycket jag ska köpa julklappar för. Det beror väl på vad man hittar som man tror att någon kommer att bli glad över och hur mycket detta då råkar kosta. Eller sitter folk och tänker att "i år ska jag köpa julklappar för x kronor" och så om det de vill köpa då kostar mer så köper de det inte alls?

   Radera
  2. Ungefär så, ja, med en viss flexibilitet inom rimliga gränser.

   Radera
 9. Kör nog lite YoLo på julklapparna i år. Lika bra att passa på medans SEK fortfarande är värt något!

  SvaraRadera
 10. Budgeten är inte så viktig, mer viktigt är väl vad man köper?
  Blir mest små men fyndiga saker till de vuxna, och en del pryttlar till barnen. Givetvis är årets julklapp med, teleskopet. Hoppas på klart väder så att man får tillfälle att ta ut teleskopet i trädgården och leta stjärnor och höra grannarna spy. Då är det jul.

  SvaraRadera
 11. Jag köper prylar för ett par tusen varje månad till mig själv så denna månad kan vi kalla det för julklappar. Sen blir det gåvor till vänner för max 2000 totalt. Så 5-10.000 hamnade jag på.

  Är faktiskt väldigt förvånad över nuvarande ställning i enkäten. Käkar bolånet upp hela nöjes-kassan för folk?

  Om vi skippar allt religiöst trams så tycker jag att Black Friday (som numer är hela helgen och avslutas med Cyber Monday) skulle passa bättre som högtid för överkonsumtion. Betydligt bättre reor den helgen än det var denna helg om inte annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så kan det ju vara så att folk faktiskt inte fokuserar på just julklapparna. En genomsnittligt jul tror jag t ex min familj lägger mer på mat och alkohol än på julklappar.

   Radera
  2. Vi har bara tröttnat på julklappar helt enkelt. Jag har inget bolån :) det

   Radera
  3. Tröttnat eller ej, det är rätt kul att handla bra leksaker och spel.
   Däremot att köpa massa skit som hamnar i skåp går fetbort, det skippade vi för en del år sedan.
   Största skräpsamlarhögtiden numera är bröllop. Listor av onödiga grejor som används 0,0-0,2 ggr per år. Bättre att gå ihop och ge bort en helgvistelse någonstans, eller någon originell aktivitet.

   Radera
  4. Tror du överdriver. Din släkt sysslar ju bara med kusingiften så det mesta måste ju ärvas inom familjen.

   Radera
  5. Så länge det är rariteter som sexfingersvantar och mössor i storlek 78 är det väl OK, men hallå, dessertvinglas...?

   Radera
  6. För ni dricker direct ur dunken?

   Radera
  7. Kusingiften är väl helt accepterat i vår del av världen? Har för mig att det var därför som lite ovanliga sjukdomar som blödarsjuka och annat grasserade i kungahusen.
   Riktiga problem blir det väl mer när det gäller fullblodssyskon, då riskerar man ju att det blir, hehe, ett språkrör av det hela.
   Vi har traditionen att blanda samtliga drycker för kvällen i samma dunk och sedan skicka runt den. Blandningen påminner lite om fabror Orvars mäsk, vilket är märkligt då han hade lovat att sluta med de aktiviterna nu när din mamma äntligen börjar dra in pengar igen. Puh, de här perioderna då hon är omväxlingsvis i finkan och inskriven på den veneriska avdelningen är ingen direkt sinekur för ekonomin.

   Radera
  8. Hmmm, Katolska kyrkan fastställde väl på medeltiden att allt som var närmare än 11 led var inavel och krävde tillstånd från kyrkan. Å andra sidan, så hade ju habsburgarna, som var hängivna katoliker, vanan att gifta sig med varandra (österikiska grenen med spanska och vice versa), vilket medförde att de var mer inavalade än två helsyskon som skulle ha gift sig med varandra. Kusingiften var väl länge förbjudet I Sverige, väl?

   Radera
  9. Är det den som får rattan I munnen när de dricker somkommer att åka I fängelse det året?

   Radera
  10. Vem bryr sig om vad katolska kyrkan säger? Är du papist? "Inoljad och kväkande som en groda", som Martin Luther sade fritt översatt.

   Radera
  11. Apropå mäsk kan jag tipsa om den relativt nya podden "Bibliotek" med omväxlande K Svensson och J "Järnaskräcken" Nilsson i huvudrollen. K Svensson är lite av en gudabenådad berättare faktiskt. Åtminstone när han får jobba efter eget manus.

   Radera
  12. Tycker herr Gauss skall vara nöjd!
   Vacker normalfördelning.

   Radera
  13. Papist, nja, men tills herr luther spikade upp sina teser så hade ju den katolskakyrkan fortsatt stort inflytande. Har du lank till podden?

   Radera
  14. http://podtail.com/podcast/bibliotek/k-svensson-harmony-studies-no-2-photographie/

   Ge det 13 minuter, den första historian måste höras till slut.

   Radera
  15. Haha, härlig urspårning!

   Kärleken man kan utläsa mellan raderna på denna bloggs kommentarsfält är underbar. Tack för att ni finns!

   Ingen ironi alls för att vara övertydlig. Kommer nog aldrig skriva något så personligt här igen men något i meningsutbytet ovanför gjorde mig ovanligt varm inombords.

   Radera
 12. 200 för mig, blir ett presentkort till en släkting som jag vet uppskattar det.

  Skämde bort mig över året med diverse saker, främst spel på Steam.

  SvaraRadera
 13. Handla julklappar är bland det värsta jag vet. Därför är det enbart barn som får. Små får leksaker, de äldre barnen får presentkort. Det blir inte för några större belopp, ca 300 kr per person. Det beror inte på min ekonomi vilken är god och skuldfri utan för att jag anser att julklappar inte är sättet jag ska skänka kapital på. Själv ber jag andra att inte köpa till mig, men oftast får jag ändå från syskon och föräldrar. Köpa till mig själv är ingen julklapp - överraskning, därför gör jag det inte. I mitt hus finns heller inget julpynt. Det är behändigare så.

  SvaraRadera
 14. Fattar inte folk som gnäller över julstress. Antingen kan man vila upp sig i 50 veckor till nästa jul, alternativt är man ständigt mer eller mindre stressad och då är ju allt som vanligt. Folk har för höga förväntningar på julen, varför skulle livet helt plötsligt bli lugnt och gemytligt som i en Astrid Lindgren-bok bara för att det är jul? Bit ihop för fan!

  SvaraRadera
 15. Ska ge lite extra till UNHCR, barnen får lite smånyttiga saker. Lägger hellre pengar på god mat och dryck och en hyfsad standard resten av året.

  SvaraRadera
 16. Budget vet jag väl inte, men jag försöker planera och föra bok öbver inköpen så att det blir rättvist mellan barnen.

  SvaraRadera
 17. Utanför budget så ryms ett par extra Feuerhand 276 till hushållet, bara för myset såklart...

  SvaraRadera
 18. Beror på hur man räknar.
  Har numera en liten släkting som skall få presenter. Så typ 200-500 kr. Men sen skall det väl firas jul också, så kommer nog splitta hälften med föräldrarna för mat och dryck.

  SvaraRadera
 19. Det mesta lägger jag på nyårsafton, då jag bokstavligen bränner pengarna på fyverkerier. Det är mycket roligare än julklappar.

  SvaraRadera
 20. Köpte en iPhone 7 Plus till frun. Budgeten stannar där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ... endast 300 kr i butik, med abonnemang där frun står som betalningsansvarig. Smart! ;)

   Radera
  2. ...nu jävlar blir det ligga?

   Radera
 21. Apropå dricka direkt ur dunken ( -arna)
  Man har ju lite kunskap kvar från realfysiken.
  Man använder väl en hävert!
  Därför Orrefors fick slå igen.

  Vad gäller julklapp får endast lilljäntan dylika.
  Hustrun hamstrar Rowan yarn och stickar febrilt till denna parvla.

  SvaraRadera
 22. @demoman och Ben Dover: Jäklar vad ni verkar i toppform.
  Sen 150 k på en jul... det var saftigt.

  SvaraRadera