Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-12-19 19:54

Hatet mot Ryssland i Mellanöstern bekräftas av mordet på ambassadören i Turkiet

Som alla vet har Rysslands ambassadör till Turkiet mördats framför rullande kamera på en konstutställning. Detta bekräftar det massiva hat Ryssland nu uppnått i Mellanöstern efter att ha mördat fler civila än Daesh via landets bombmattor mot civils och sjukhus.
Jag har suttit i möten under eftermiddagen, och är lite sen på bollen.

Rysslands bombande av civila i Syrien har redan sen tidigare gjort att landet och Putin nu är mer hatade i Mellanöstern än rent av USA. USA:s krig i Afghanistan och Irak har som alla krig orsakat civila förluster, men det är relativt  små siffror och misstag. De flesta civila har dödats i sekteristiskt våld och ej av USA.

Ryssland har tvärt om massivt bombat civila och sjukhus, fullt medvetna om vad de gör och utan ens ursäkter, utredningar och utan  som i fallet USA åtalad egen personal.

Hatet mot Ryssland i Mellanöstern inklusive i alla länder med flyktingar från Syrien är nu massivt. Lägg till släkt till de kanske 100000-tals av Ryssland mördade så inser man omfattningen.

Ryssland har helt förlorat hearts and minds. 

Mordet på ambassadören bekräftar bara hur utbrett hatet är och att ryska ämbetsmän, affärsmän och soldater kommer vara villebråd i Mellanöstern i många år framåt. Mordet utfördes av en anställd/inhyrd polisiär livvakt på ryska ambassaden, när han kunde göra det framför kameran. Det handlar inte om någon islamist, utan en turkisk polisman. Efter Erdogans utrensningar sedan kuppförsöket i somras handlar det inte om någon oppositionell, utan om "Erdogans folk". Livvakten var enda personskyddet åt ambassadören, vilket gav honom någon minut framför kameran efter mordet. Det handlar baserat på talet inte om någon religiös galning, AA användes endast en gång.

Putin har på ett drygt år dragit på sina landsmän ett hat större än USA kunnat ordna på snart 50 år. Starkt jobbat. 

Bombmattor mot civila är inte gratis. Släktingarna finns även på andra sidan frontlinjen och kommer inte förlåta vare sig Assad eller Ryssland. Man må ha segrat i Aleppo, men har sannolikt förlorat folket. Den som fått släktingar och vänner mördade av Ryssland kommer inte känna tacksamhet. USA har lärt sig att hearts and minds är avgörande, medan Ryssland följer skolboken på hur man inte ska göra. Fast vad trodde man? Att man skulle få kärlek av att mörda oskyldiga civila? Kanske i Kremls påverkansagenters och nyttiga volontärers värld?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

159 kommentarer:

 1. Du är så gullig ;-). Det är jobbigt när det går emot förstår jag. Men lugn US hittar snart ett nytt land att sabba, där kanske det går bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. buuhuu är du ledsen att någon äntligen eliminerar terroristerna istället för att beväpna dem.

   Radera
  2. Se på fan, du vet tydligen mer om mig än jag själv. Najs! Är det något mer du vill berätta om mig?

   Hatar jag turkarna? USA? NATO? EU? Mjölk? Thailand? Finland? Vapen? Nudlar? Trånga skor?
   (men om jag ska vara schysst, jag är inte ledsen att någon tar kål på daesh, däremot är jag ledsen att man inte tar hänsyn till civila liv när man gör det).

   Radera
  3. Hat föder mer hat- Cornucopia du är en av dem som väljer sida.

   Radera
 2. Långsökt med Gavrilo Princip?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gavrilo var en usel skytt!
   Men det gav ju förstås ödet f-n i...
   Nej, i dag behövs mer för att tända en krutdurk.
   Vi hinner nog fira jul och vårt nyår innan det drar igång!

   Radera
  2. Låt se, Wikileaks avslöjar att Hillary ligger bakom. Trump åtalar Hillary och fäller henne för anstiftan till mord. USA + Ryssland = Sant!

   Radera
 3. Slutsatsen är väl snarare att Mellanöstern är full av envisa galningar med 1300 år gamla värderingar, som gärna skjuter istället för att samarbeta... ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget problem så länge de befinner sig där nere, de vill ha det sådär, de vill inte ha demokrati och det är i grunden fel av oss att försöka tvinga på dem något annat.

   Särskilt när det inte alls fungerar utan bara skapar obalans som sprider sig och resulterar i mängder av dödade människor.

   Radera
  2. Problemet är att de kommer hit och en del av dom är inte snälla... och förflyttas även problematiken även hit. Det har märkts väl på alla kurd-turk-syrian demonstrationer som media "glömt" att skriva om.

   Radera
  3. Mördaren hade säkert ingen fritidsgård när hen växte upp...

   Radera
 4. Din förenkling av mellanöstern är så generell att den blir meningslös.
  Det finns stora grupper över hela mellanöstern som är glada att dom salafisterna rebellgrupperna stoppades med Rysslands hjälp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, resultatet av att köra ut de moderata rebellerna är ju att det endast finns IS/ Al-Sham liknande grupper kvar och civilbefolkningen tvingas i händerna på dem så de växer nog istället.

   Radera
 5. turkiet och ryssland har väl legat i luven på varandra ganska länge, det nedskjutna ryska stridsflyget förra året är ett annat exempel. ryssland har nog långt kvar innan de blir lika hatade som usa.

  SvaraRadera
 6. Haha, shit pommes.

  Någon (allt vi vet än så länge?) skjuter en ambassadör tillhörande Ryssland. Största terrordådet utfört mot en nation från en islamist. Någonsin. VAA? VAA?? Kortslutning?

  Hur mäter man hat mot ett land/folkgrupp/religion annat än i antalet dödade och pengar investerade i terrordåd? Att en ensam gärningsman skjuter en dåligt bevakad ambassadör kräver inte så mycket. Krävs lite mer för att Ryssland ska ligga högst på mest-hatade-listan. Snark.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, malmö ligger med den logiken ett par snäpp högre på hatlistan...

   Radera
 7. Allt är Rysslands fel. Precis allting.

  Om det nu är hat som motiverat mord, varför har inte Bush boy jr skjutits 100ggr om?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bush har väl inte direkt hängt runt i en massa slappa sammanhang i Mellanöstern, så frågan är väl om nån fått möjligheten att skjuta honom.

   Däremot dödades ju nån amerikansk ambassadör i Benghazi, t ex.

   Radera
 8. Cornu tycker om när någon hatar ryssarna för han hatar dom själv. Och han är så tom i huvudet som någon kan bli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fullständigt rätt analays.

   Radera
  2. Magnifik analys. Mäktigt imponerande. Hela två meningar och man klämde in ett "Och" med. Perfekt.

   Radera
  3. Jag som trodde Urban Persson gått och dränkt sig. Har du återuppstått från de döda?

   Radera
  4. Hans blev kanske begravd i sin järninvesterin som nu rostat så att Urban kom loss. Synd att avkastningen inte var så bra som Urban envist hävdade...

   Radera
 9. Putin gnuggar händerna. Att få skäl att klämma dit någon är precis vad han vill ha.

  SvaraRadera
 10. Nja.. nu är det ju inte civila man bombat utan IS o de USA-backade terroristerna. Så man är nog lite impopulär överallt..
  Kan läsas en del här:
  http://jinge.se/allmant/vilka-ar-de-stackars-rebellerna-i-aleppo-och-pamyra.htm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, först David Icke och nu JingeDinge, fortsätt tugga bajsmackor du.

   Med det sagt ser jag inte någon part i Syrien som ens antydan till god, tvärtom, men att du hänvisar till dyngspridare om och om igen visar vad för slags troll du är.

   Radera
  2. David Icke är en oerhört klok person. Forskat i många saker väldigt länge.

   Nja.. Assad verkar rätt schysst. Ger ett väldigt pålitligt o sympatiskt intryck jämfört med västs ledare. Du måste förstå att du blir matad med lögner via media i väst.

   https://www.youtube.com/watch?v=ZFtoDiReGq8

   Radera
  3. Icke forskar, och Assad rätt schysst? Klart du läser DingeJinge också.. Är du både döv och blind? Själva modellen för faktaresistent, är det du?

   Tvärtom, Icke är ju exakt tvärtemot forskning. Menar du på allvar att du ser honom som seriös? Reptiler från yttre rymden, Gud son, NWO, allt möjligt trams?
   Jag tar inte dig på allvar, det går inte. Vet inte vad jag ska säga mer, du är i en klass för sig, om du är sann får du mig att tappa hoppet om mänskligheten.

   Radera
  4. Haha :) Det är bara för att du som så många andra blivit indoktrinerade av systemet 24/7 sedan födseln som det kan låta lite konstigt. Men du behöver ta dig ur den där bubblan o komma ut i verkligheten :)

   Jinge är ju en gammal vänsteraktivist så han är kunnig när det gäller USA-imperialismen. Nu är det väl inte han som skriver där längre iofs men även hans gäst är kunnig.

   Ja, Icke är definitivt seriös. Lägger ned hela sitt liv på o forska i alla dessa stora frågor. Mkt viktigt med en oberoende röst utanför systemet. En av de vettigaste människorna jag känner till faktiskt. Oerhört balanserade o insiktsfulla beskrivningar av vad som sker o pågår o världen. Rekommenderar hans kanal på youtube:

   https://www.youtube.com/channel/UCAhmDfQ1LfOYECmNNWgXJ7Q

   Lars Bern hade en översatt artikel på sin blogg nyligen om NWO. Väldigt bra sammanfattning:

   https://anthropocene.live/2016/12/18/att-forsta-den-nya-varldsordningen-vem-vad-hur-och-varfor/

   Radera
  5. När någon börjar sitt svar med "Haha :)" tolkar jag det ungefär som "Shit, grabben är skärpt och går inte på vilken dynga som helst, det här kan jag inte argumentera mot. Tänk om jag vore så smart, nåja jag fortsätter att hävda min konspirationsteori och försöker utmåla alla som inskränkta om de inte tror mig". Kanske andra som tolkar det likadant...

   Radera
  6. Själv har jag forskat sen dagen jag föddes, jag är superschysst och dessutom Guds son, den senaste.

   Sådärja ska bara lägga upp lite egenproducerade filmer på Youtube så vips har jag ett antal idoler. Slänger in några reptiler från yttre rymden också samt ylar om imperialism också så är framtiden säkrad. Härligt.

   Radera
 11. Garanterat en IS terrorist eller motsvarande. Samma pack. Samma individer t.o.m

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att han skrek "Allah akbar" verkar tyda på ett religiöst motiverat mord.

   Radera
  2. Precis som när tyskarna körde med "Gott mit uns". Det var en kristet motiverad förintelse?

   Radera
  3. Haha, du är en whataboutist!

   Radera
 12. Ja det är ryssarnas fel - ryssarnas fel
  ryssarnas fel - ryssarnas fel
  Världen står i brand
  Och det är ryssarnas fel
  Min son med jaktgeväret fyra människor sköt ihjäl
  På nåt sätt jag kan känna det var ryssarnas fel.

  Skilsmässor och alkoholism - ryssarnas fel
  Lapplisor och ateism - ryssarnas fel
  Att ungar nuförtiden aldrig lärt sig veta hut
  Att schlagerfestivalen nu mer aldrig vill ta slut

  Ja det är ryssarnas fel - ryssarnas fel
  ryssarnas fel - ryssarnas fel
  Allt är upp och ner och det är ryssarnas fel
  Min uppväxt gjort att jag nog aldrig kan bli psykisk hel
  Men min familj är enig, det är ryssarnas fel


  SvaraRadera
  Svar
  1. Och när det inte är ryssarnas fel så är det vargarnas fel ja vargarnas fel. Men nu är det ryssarnas fel ja ryssarnas fel. Stäm upp alla nu! Ryssarnas fel ja ryssarnas fel hurra hurra .

   Radera
 13. Polismannen som sköt tillhör samma sekt som får skydd i USA, samma sekt som försökte kuppa i somras. Sverige har tagit emot sektmedlemmar i skydd sen dess.
  Relationerna mellan länderna försöker saboteras , fega som Cornu försöker göra en Kalle Dussin genom att försöka uppmuntra till ett krig mellan Turkiet och Ryssland , turkiskt liv är väl mindre värt i deras ögon. Jag vill se dessa fegisar stå i framlinjen när det brakar loss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du skriver en litet lustig svenska 'Relationerna mellan länderna försöker saboteras' - vem är subjektet? Förklara gärna gärna 'kalle dussin' - tex vad heter detta uttryck på ditt språk? hur fick du för dig att det kunde fungera direktöversatt till ett annat? Varför är det fegt att uppmana till krig? Vad är det som skall braka loss? sista striden mellan sunni och shia? Varför skulle Cornu mfl stå i ngn frontlinje där... upplys oss...

   Radera
  2. Inget fel på min svenska , men kanske på det svenska språket ?
   Subjekten är objekt i det här fallet , Ryssland och Turkiet , vilkas relation har varit bra sen kuppförsöket i somras.
   Kalle Dussin ville att turken skulle kriga mot ryssen när det begav sig , turken gjorde som nu undvek krig. Kalle Dussin blev jättearg och började kalabalikera (heter det så ;) i Bender. I det här fallet är Cornu jättearg för att inte turken krigar. Likaså NATO och USA , de vill att turken skall kriga , men de får gärna börja skjuta först och visa hur det går till.

   Du frågade - " Varför är det fegt att uppmana till krig? "
   Svaret är - Gå till en psykolog.

   Radera
  3. S n ä l l a s l u t a ä l s k a s p a c e t a n g e nt e n . S j uk t j o b b i g t a t t l ä s a !

   Radera
  4. Jo, det är rätt mycket fel på din svenska faktiskt.

   Radera
  5. Unknown: jo, din meningsbyggnad där var tämligen märklig. Frågan är om du med den i åtanke vet vad subjekt och objekt är, ditt svar förefaller isf märkligt...

   Radera
  6. Några enkla tips, kära Ivan:
   - 99% av svenskarna reflekterar inte över Karl XII. Vi relaterar inte historiska händelser till hans äventyr. Att helt apropå ingenting dra in honom i ett resonemang väcker misstanke om att du kanske inte är svensk.
   - "Kalle Dussin" är ett uttryck som möjligen var populärt bland skolbarn på 70-talet.
   - "Framlinjen" är inget ord som används.

   Radera
 14. 3 dagar innan varnade sektens pressfolk och byrå
  http://www.turkishminute.com/2016/12/16/opinion-embassies-no-longer-safe-turkey/?utm_content=buffer8c450&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

  SvaraRadera
 15. Låter nästan som om Du rättfärdigar att en muslimsk galning skjuter Rysslands Ambassadör i Turkiet --- ????

  SvaraRadera
 16. Hatet mot Ryssland kanske istället är någon som stört sej på Rysslands och Turkiets något lättsammare relationer på senare tid.
  Gissa är lätt,att gissa rätt är ofta svårare.

  SvaraRadera
 17. Putin behöver en yttre och inre fiende som kan rättfärdiga att tumskruvarna hålls åt, men som inte är så farlig som exempelvis USA. Ett visst mått av terrorism är bara bra för och ger handlingsfrihet av folket åt Putin att visa sig som den starke man han måste vara för att överleva. En balansakt på slak lina.

  SvaraRadera
 18. Cornu säger "USA:s krig i Afghanistan och Irak har som alla krig orsakat civila förluster, men det är relativt små siffror och misstag". Sanningen är att bortåt 100 000 civila dog bara i Irak. Rysslands bombningar i Irak har bara en bråkdel av detta i civila offer. Tycker Cornu åtminstone tala sanning trots sitt blinda hat mot ryssarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessa dödades av andra irakier, ej av USA. Står i texten.

   Radera
  2. Var det inte ganska nyss USA jämnade ett sjukhus med marken i Afghanistan?
   Läkare utan gränser blev inte glada.
   På något sätt var det nog ändå ryssarnas fel?

   Radera
  3. Irakkriget startades på felaktiga grunder,massförstörelsevapnen fanns ju inte.
   Rätt grovt övergrepp av bla USA.

   Radera
  4. Obama använder f.d barnsoldater från Afrika för mördandet då de andra legosoldaterna har för hög lön. http://arenan.yle.fi/1-3425449

   Radera
  5. USA har startat krig i Irak, Libyen, Somalia och Syrien m.m. Ändå får CornY det till att det är Ryssland och al Assad som är orsaken till Mellanösterns kaos. Man kan inte få det till annat än att CornY understöder IS. Han kan inte tänka så långt att man inte kan föra fredsförhandlingar med IS.

   Radera
  6. Libyen och Somalia ligger inte i mellanöstern. De länderna ligger i Afrika.

   Radera
 19. Knivskarp analys!
  En ryss blir skjuten = hela världen hatar Ryssland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att en rysk ambassadör blir skjute kan vara en bra indikator på att Ryssland inte är så populärt i Turkiet och mellanöstern rent generellt. Är du Ryss, res inte på ditt ryska pass utan försök fixa ett annat om du kan.

   Radera
  2. De otrogna är aldrig populära i muslimska länder.

   Radera
  3. http://www.pewresearch.org/fact-tank/2014/10/31/the-turkish-people-dont-look-favorably-upon-the-u-s-or-any-other-country-really/

   Två år gammal undersökning men båda länderna är ungefär lika hatade i den. Det finns naturligtvis som vanligt ingen motsättning mot att tycka illa om det ena eller det andra.

   Radera
 20. Idiotisk slutsats.
  "Man må ha segrat i Aleppo, men har sannolikt förlorat folket." Som om ryssen blev lynchad av en uppretad folkmobb. Han blev nerskjuten i ryggen av en ensam förmodad IS-sympatisör. Men vad vet jag, arabfolken kanske föredrar IS-kalifatet framför att Ryssland gör grovjobbet och rensar ut skiten medan syrier och andra smiter från värnplikten och väller in i Europa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En anekdot, många av de som jag har pratat med som är flyktingar från aleppo säger en sak och en sak endast - de flydde för att de inte ville bli sönderbombade. IS skulle enkelt ha hanterats genom marktrupper..

   ... Men det ä bara vad några säger. Kanske kan vara intressant att ta del av.

   Radera
  2. Kom nu inte med en massa verklighet bland de gryniga Youtubeklippen, reptilmännen och NWO-föreställningarna.

   Radera
  3. "IS skulle enkelt ha hanterats genom marktrupper.."

   Jag försöker tänka och det är inte det enklaste på morgonkvisten men jag kan faktiskt inte erinra att jag hört talas om en "storstad" som med enkelhet tagits med hjälp av marktrupp.

   Självklart är det läskigare med bomber eftersom dom orsakar "jordbävnigar" och dyker upp när som helst, var som helst. Igår ramlade en bomb i skallen på din bror som blev processad till en hög av krossade tomater. Imorgon är det din systers tur men du har ingen aning om när eller var. Att leva med den osäkerheten får IS våldtäkter och tortyr att framstå som en barnlek.

   Men kom inte o säg att marktrupper skulle hanterat krisen i Syrien enkelt. Både Afghanistan- och Irakkrigen har bra exempel på hur svårt och tidskrävande det är att tömma en stad på ockuperande rebeller.

   Radera
  4. Enbart att undkomma bomber fick dem att dra ända till Sverige? Hebba hebba....
   Det råder ingen tvekan om att de återvänder till Syrien så fort kriget är över, hör jag.

   Radera
  5. Daniel, syrienkrisen kan nog inte ha hanterats med marktrupper, däremot en stad där Fi är oorganiserade, dåligt utrustade etc. Är det nog mer möjligt.

   Fast jag har ingen aning, det är vad som.har sagts till mig, en anekdot alltså.

   Radera
 21. Vi rör oss mot krig och avgrund. I allt snabbare takt.

  SvaraRadera
 22. För bara drygt 10 år sedan skickade Bush terrormisstänkta till Syrien för att förhöras och torteras. Då var Syrien och USA allierade i kriget mot terrorismen. Nu stödjer USA terrorgrupper i Syrien indirekt genom Saudi och Qatar och Assad kritiseras för att använda tortyr............

  Googla "Extraordinary rendition"

  SvaraRadera
 23. Cornu vet tydligen inget om Lancet och ORB rapporterna från 2006 som beräknade antalet döda i Irak som en följd av USA.s invasion till runt 650000. Sedan dess har det sprungit iväg mer än 1 miljon döda (Lancet och ORB använde samma allmänt vedertagna metodik som användes för att beräkna dödstalen i t.ex Bosnien och Sudan).

  Under sanktionerna som föregick USA:s invasion beräknade FN att en halv miljon barn dött som följd (USA:s utrikesminister Madeleine Albrigh sa att det var värt priset - sök "madeleine albrigh" "Is the price worth it" för att höra henne säga det). De två cheferna, Sponeck och Halliday, för Iraks "olja mot mat" avgick från sina tjänster - båda med hänvisning till att de inte ville delta i folkmord. Den tredje chefen, Jutta Burghardt, avgick inte men delade meningen att det var fråga om folkmord.

  Givetvis har Cornu även glömt att det andra Irak-kriget grundade sig på lögner om Iraks samröre med Al Qaeda. 911 och att Irak jade massförstörelsevapen. Eller snarare - Corny hycklar vidare.

  När det gäller Syrien så har den fd franske utrikesministern klart vem som står bakom händelserna där:

  France's Former Foreign Minister: UK Government Prepared War in Syria Two Years Before 2011 Protests
  https://youtu.be/Kz-s2AAh06I

  Cornus alltmer sinnessjuka konspirationsteorier byggt på rysshat orkar man knappt gäspa åt längre. Det enda intressanta med Cornu nu för tiden är vad han utelämnar och medvetet försöker sudda bort från historiebeskrivningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Krigshetsaren och folkmordsförnekaren Cornu gömmer sig ;)

   Radera
  2. Håller med om att Cornu gör det väl enkelt för sig.

   Den absoluta majoriteten av de civila som har dödats i Irak har ej dödats av USA, det är helt korrekt. Men samtidigt så var det USAs orättfärdiga krig mot Saddam som möjliggjorde slakten eftersom USA ej kunde säkra civilbefolkningens säkerhet.

   I Syrien blev det svårare med regime change, och hade de sunnimuslimska mördarbanden fått bort Assad så hade vi antagligen fått en ytterligare slakt på kristna, shia, och alawiter i Syrien.

   All skuld ska tydligen läggas på Ryssland, ingen på Saudi, Qatar och de länder som stödjer dessa länder ekonomiskt och militärt (läs USA). Samtidigt så har Ryssland dödat mångdubbelt fler civila i Syrien än vad USA har gjort. Samtidigt så är Assad Syriens legitime ledare och fick hyfsat stort stöd i senaste valet, men samtidigt är han en vedervärdig diktator.

   Mönstret går igen från hela MÖ, tar du bort en diktator faller landet ner i sekteristiskt våld under minst en generation. Att tro annat är naivt.

   Radera
  3. Ryssland har bombat IS i Aleppo.. eller som de även kallas.. "moderata rebeller". De blir inte mer civila bara för att västmedia kallar dem civila i TV-rutan. Det är så propaganda bedrivs..
   De har ljugit om Assad.. precis som de ljuger o httar på historier om alla andra som inte följer globalistagendan o som därmed måste avsättas på ett eller annat sätt.

   Radera
  4. Nja, IS håller väl Mosul, i Aleppo så verkade inte IS, eller hur?

   Radera
  5. Samma människor. Man får kalla dem vad man vill. Hänsynslösa terrorister är de alla.

   Radera
  6. Konstigt att dom fick fri lejd ut ur stan bara. Var det inte den fejknyheten som RT m fl spred om amerikanerna i Mosul? Ironiskt att det sedan var Assad/Putin som släppte ut tusentals terrorister till Idlib. Och varför släpper man ens ut terrorister om man bekämpar dem?

   Radera
  7. Tror Assad går igneom det mesta här:
   https://www.youtube.com/watch?v=Zt1TZDhZL-8

   Amerikanerna i Mosul? Dessa?
   http://jinge.se/allmant/miltar-fran-usa-och-storbritannien-stred-tillsammans-med-isis-al-nusra-i-aleppo.htm

   Radera
 24. Den här bloggen blir sämre och sämre. tack och adjö..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är detta tredje eller femte gången du säger adjö? Har tappat räkningen..

   Radera
  2. peter-massasiffror är inte sämre än att han byter åsikt när det passar honom... och då kommer han tillbaka som en gummiboll.

   Radera
 25. Som någon nämnde ovan, att prata om "Mellanöstern" som Cornu gör är så svepande att inlägget blir banalt, på gränsen till meningslöst.

  För att förstå drivkrafterna bakom Syrienkonflikten och detta dåd så måste (åtminstone) dimensionen etnicitet tas med, dvs Sunni, Shia/Alawit.

  Men likt övrig nyhetsrapporteringen kring Syrien i svensk media så hoppar Cornu över denna dimension. Kvar blir ett obegripligt mördande som för en oinsatt verkar helt sakna logik. Etniska konflikter ska tydligen helst inte lyftas upp som förklaringsfaktor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Etnicitet och ursprung är oviktigt då alla är lika värda. Ibland kan dom goda bryta mot sin värdegrund om det kan visar sig bekräfta den rätta värdegrunden.

   Radera
  2. Shia är en etnicitet nu alltså?

   Radera
  3. Trodde shia/sunni var olika trosvarianter. *hugg nu då ni ordmärkare*

   Radera
 26. Vilka bisarra kommentarer, gräddan av dårar samlas, topp-5 någonsin? Väntar in Kap Horn och Stene också så är lyckan gjord.

  Ämnet hat mot Ryssland var känsligt uppenbarligen:-)

  SvaraRadera
 27. Varför skulle Ryssland vilja mörda en massa civila och lägga bombmattor över sjukhus när man har händerna fulla med att bekämpa IS och andra schatteringar av halshuggande allah akbar-dårar?

  Cornus rysshat är sinnesjukt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att man inte respekterar människoliv?

   Radera
 28. Kan du förklara vad det är för hat som får folk till att ta en lastbil och meja ned folk? Är det samma typ av hat som fick ambassadören dödad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan vara samma hat som i Paris, Bryssel, Marseille och de tiotal andra ländena i ME och Asien. Det hatet och hotet är dock inte lika angeläget eller farligt som det ryska hatet och mot väst.

   Radera
  2. Men det var ju en Scania!

   Radera
 29. I AB säger Lars Wahlund (tidigare ambassadör i Ankara) att mördaren troligtvis tillhör Daesh/ISIS efter som han gör ett IS-tecken på ett foto och som sagt skriker AA.

  Anmärkningsvärt att Cornu så snabbt avfärdar detta med ett kort videoklipp som (enda?) stöd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då kan jag säga dig att Lars Wahlund har fel , om det är som du säger.
   Han mördaren är 22 år och tillhör en sekt som förbjudits efter kuppförsöket i somras.
   De flyr och är marginaliserade , ledaren är under USA's beskydd sen 1999 , han var inte efterlyst i Turkiet då utan självvald exil.
   Hans sekt har röstat på sittande regeringspartiet men föll i onåd när de började agera mot partiets övriga linjer och rabiat började hota andra ledamöter.
   Bild på polisen och hans familj (systern och mamman när de tas i förvar/skydd mot repressalier)
   http://www.cnnturk.com/turkiye/rus-buyukelci-karlov-suikastinde-aydinda-2-kadin-gozaltinda

   IS/Daesh my ass

   Radera
  2. @Hamid-Heidari
   Är scientologer kristna ?

   Radera
 30. Jag håller inte med om analysen, men det är OK att tycka olika. Däremot var det fler stavfel än i en artikel i Svenska Dagbladet. Använd stavningskontroll snälla människa, ögonen blöder ju!

  SvaraRadera
 31. Kära DHL, och just Berlin.
  http://www.thelocal.de/20161124/german-mail-service-stops-certain-deliveries-to-risky-area-in-berlin

  SvaraRadera
 32. Det finns nog bara en person som hatar Ryssland mer än vad alla människor i mellanöstern gör...

  Återstår att se om attentatet i Berlin idag också var ett utslag av rysshat eller om det är någon som hatar tyskar och utländska turister. Mycket hat blir det.

  SvaraRadera
 33. Fast tittar man på videon och lyssnar sägs AA två gånger... och inte enbart en gång...

  SvaraRadera
 34. "AA användes endast en gång" -kasst argument ..skitkasst, du skapar liksom subgrupper till versioner av falsk dikotomi när du försöker med "därför, så är det så" -inte bra, höj nivån bitte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, har man sett videon så används AA två gånger...

   Radera
 35. George W Bush och Tony Blair är inte hatade i mellanöstern för att dom lever fortfarande. Logiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att inte tala om Obama. Tusentals civila dödsoffer inklusive många barn med sin precisa drönarattacker i de sju länder han krigar i. Människor avrättade utan rättegångar... det borde finnas några som är lite arga...

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Hatet mot tyskar skördar fler offer. Undrar vad de gjort för fel? Det land i europa som tagit emot flest asylsökande och terrorister.

   Radera
  4. Kommunaltjänstemannen, problem med stamning?

   Radera
  5. Jag tror jag talar för alla när jag säger att dina gynekologförvecklingar är grymt mycket intressantare, Wikstrom. Hittade du nån gynekolog och blev du i så fall botad?

   Radera
 36. Mkt bra genomgång:
  https://www.youtube.com/watch?v=sVlBZml7k_U

  SvaraRadera
 37. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 38. ..o för de allra mest förstoppade individerna som fortfarande inte fattar att det är USA som sponsrat terroristerna:

  https://youtu.be/yNnhEorFpk8?t=1m41s

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du bekräftar min teori om "Allas lika värde". Tack.

   Men du glömmer att de som egentligen skapade talibanerna och islamister var Sovjetunionen/Ryssland iom sitt folkrättsvidriga krig mot och sin invasion av Afghanistan -79. Innan dess gick kvinnor i Kabul i jeans. Eller var det något annat som startade allt innan dess? Guds son? Guds "profet?" Reptiler från yttre rymden kanske? (Tack till David Icke för inspiration och upplysning)

   Radera
  2. USA har använt dessa grupper från början mot Ryssland. USA har tränat upp dem.
   Så har man hållit på de senate 50 åren.
   Hillary:
   https://www.youtube.com/watch?v=Dqn0bm4E9yw


   Radera
  3. Det stämmer inte riktigt Martin. Enligt en tidigare kollega till Icke, som forskat på rymdsociologi och interstellär diplomati, var det insektsutomjordingar som grundade AlQaeda. Men annars är du hyfsat rätt på.

   Radera
  4. Alltså, dvs. AlQaeda krigarna skickades till stora termitstackar i den yttre delen av Vintergatan, där de tränades. För övrigt gick även KarlXII och Karolinerna i träning där.
   USA tillhör rymdreptilerna, och de har - som ju alla vet - inte hållt till i de yttre delarna av Vintergatan.

   Radera
  5. Nu har du läst för mkt mainstreammedia igen :) Länk?

   Radera
  6. Som av en händelse.. här tar han upp lite gällande reptilerna som styr oss. Du kanske borde läsa denna nyutgåva då:

   https://www.youtube.com/watch?v=8yoSxF85bGU

   Radera
  7. Här har jag sanna fakta och professionell vetenskaplig human forskning av expertisen inom vetenskapen i vita rockar som visar att jag har rätt och du har fel. Om videon inte finns längre (skynda skynda) är det i sin tur bevis på att msm och myndigheternatt försöker dölja sanningen, dvs att jag har rätt och du har fel.

   https://www.youtube.com/watch?v=kd66dne7dne

   Ledsen att behöva visa dig sanningen på detta sättet nu när du inte bara varit normkritisk utan även normkreativ. Hoppas du inte tar illa upp. Du kan tacka mig offentligt, jag tar inte illa upp.

   Radera
  8. Glömde nämna Ickes "reptilian manipulation of human society". Det motbevisas i länken jag bifogade. Trevlig kväll!

   Radera
  9. Haha :-) Videon är borttagen. Men om du söker på Icke på youtube så hittar du förklaringen på vad han menar med de där "reptilerna".
   Förklarar lite i denna intervju också:

   https://www.youtube.com/watch?v=_Xz7La-HWyE

   Radera
 39. Då har en rysk ambassadör blivit mördad i ett mycket kritiskt läge och diskussionen läggs på nivån: "Vem är mest hatad i mellanöstern?"

  Man bör även ställa sig följdfrågan om det kanske är ärofyllt att vara den mest hatade i mellanöstern?

  Hur som helst så var denna ambassöder inne på sitt tredje år och spelat en viktig roll i att börja reparera relationerna mellan Ryssland och Turkiet. Syftet med den här attacken bör vara att försöka sätta tillbaka det arbetet. Vi får se om det lyckas, inte helt säkert då detta eventuellt faktiskt kan stärka relationen beroende på hur parterna agerar.

  Turkiet och Ryssland är troligtvis de två länder som tillsmannas sitter på förmågan att lösa situationen i Syrien.

  SvaraRadera
 40. NÄR den islamistiska terrorismen slår till i hjärtat av Ryssland vid "moder Volga" kommer Ryssland att implodera inåt..!

  Kazan i Tatarstan vid Volga är Rysslands mest muslimska delrepublik och har den största muslimska befolkningen både i procent och i totala tal

  på 1500-talet besegrade Putins idol, Ivan "den förskräcklige" det muslimska kalifatet i Kazan och med ytterst brutala metoder "russifierade" befolkningen. Stalin, en annan av Putins idoler förde en repressiv politik mot befolkningen och deporterade stora mängder.

  Kazan, huvudstaden i republiken ligger dessutom vid den för Ryssland mycket symboliska "moder Volga" och vi befinner oss fortfarande i (öst)Europa väster om Uralbergen.

  Ett större terrordåd här kommer att utlysa Putins återhållna vrede...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tatarstan har dessutom hållit en folkomröstning om utträde ur Ryssland, där en majoritet ville utträda. Undrar när Putin kommer att efterkomma denna önskan, folkviljan var ju så viktig på Krim.

   Radera
  2. Det låter som att det inte går att tvångsintegrera Islam, om nu 500 år och flera försök inte räckt.

   Någon har sagt, att definitionen av idioti, är att försöka sig på samma sak om och om igen och förvänta sig ett annat resultat.

   Radera
  3. Kazan var ett khanat , inget kalifat.
   Kazan har funnits där innan ryssen var där , kazan turkarna har även insett att de fått stryk och förlorat.
   Sen att du och hen USA försöker till en uppvigling där återstår att se.

   Radera
  4. Det är väl det som varit planen från USA:s håll. Men verkar som att Trump tänker sluta med o stödja dessa terrorister världen över..

   Radera
 41. Ryssarna har varit i Syrien i ett av sex år med ofred i landet.
  Antalet lidande mäts i miljontal och dödande i hundratusental.
  De som förlänger lidandet har ett stort ansvar för allt lidande.
  USA och FN har medvetet försvårat stabiliteten i ett land genom att ställa sig på rebellernas sida och försökt få till stånd en regimförändring.
  Vi kan väl räkna upp de länder som diktatorer styr och missbrukar sin makt och se var de tänker sig nästa revolt? Är USA med på listan med Trump?

  SvaraRadera
 42. Det skulle vara lite roligt om Cornu bara deletade alla kommentarer som rysstrollen jobbat massor med timmar för att ljuga ihop.

  Jag kan se framför mig de långa näsorna i tomtefabriken.

  92 (!) kommentarer på ett inlägg, inte dåligt.

  SvaraRadera
 43. Gissar att du filar på ett inlägg med rubriken : Hatet mot Tyskland från migranterna bekräftas .."

  SvaraRadera
  Svar
  1. +100 på den. Tyvärr tror en del européer, att alla som kommit hit och som inte dödar oss, älskar oss.

   Radera
 44. Att föra krig kostar pengar, oerhörda mängder pengar...
  Ryssland exporterar råvaror och nästan var annan liter bensin i Sverige har sitt ursprung i Ryssland...
  Vi kan, till miljöpartisternas stora vrede, låga oljepriser...

  SvaraRadera
 45. Putin kommer nog med glädje att se sig som den moraliska värnmakten och den kulturella stormakten mot det dekadenta och avmoraliserade "väst" och dess flata uppträdande mot de muslimska "horderna"....

  SvaraRadera
 46. Fy fan, tramsblogg detta blivit. Vad hände med objektiviteten som fanns i de tidiga dagarna av denna blogg. Nu är det värre än att läsa aftonbladet.
  Som journalist har du ett ansvar Lars. Finns ingen heder i Sverige längre, allt för att tjäna pengar och blåsa så många som möjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hen , den där Cornu blir alltmer paranoid.
   Börjar kalla andra för saker och desinformerar om händelser eftersom han vet om att det inte är olagligt att ljuga i Sverige.

   Radera
 47. Som alla vet har Rysslands ambassadör till Turkiet mördats framför rullande kamera på en konstutställning. Detta bekräftar det massiva hat Ryssland nu uppnått i Mellanöstern efter att ha mördat fler civila än Daesh via landets bombmattor mot civils och sjukhus.

  Ofattbart, vet cornu vilka daesh är? Troligen de värsta terrororganisation vi sett senaste 100 åren. Hänsynslösheten mot andra har varit fruktansvärd

  SvaraRadera
 48. Undrar när det kommer en Travolta-meme baserad på attentatsmannens "Staying Alive"-disco-pose?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Youtube-klippet: "Disco-pistol-Turken"

   Radera
 49. Mina tillgångar i Robur Rysslandsfond har tagit jättekliv de senaste månaderna, speciellt efter USA-valet. Faktum är att fonden har gått upp med nästan 100% det senaste året! Det verkar som att marknaden inte hatar Ryssland längre, utan tvärtom tycker att Putin gör något rätt - för marknaden har väl aldrig fel? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt handlar om oljan.
   Ryssland och oljehaussarna i väst sitter i samma båt och ror.

   Radera
 50. https://airwars.org/civilian-casualty-claims/

  http://www.nytimes.com/2016/12/19/world/europe/russia-ambassador-shot-ankara-turkey.html?_r=0

  Sen kan jag inte låta bli att undra Lars, varför blev den amerikanske ambassadören i Bengazi mördad? Och för att inte tala om alla insider attacker mot USA och flera andra västländers trupper i Afghanistan och Irak (och nu senast i Jordanien där 3 amerikaner dödades?). Blir de skjutna av afghansk polis och militär för att dessa hade brist på sysselsättning? eller kan det ha funnits religiösa motiv bakom somliga av dödsskjutningarna? Talibanerna har i alla fall öppet hävdat att de lyckats infiltrera de afghanska säkerhetsstyrkorna (och de som flydde efter att ha skjutit sina tappra amerikanska allierade valde just att fly/återvända/desertera - vad ni vill - till just talibanerna). Sist jag kollade var för övrigt talibanerna fundamentalistiska muslimer?

  Och apropå inbördeskriget i Irak - vad var det som utlöste det? Kan den amerikanska invasionen som bidrog till att avlägsna den tidigare bundsförvanten Saddam möjligtvis ha en liten orsak till det hela? Och handen på hjärtat: hur har utvecklingen i Libyen gått sedan en annan f.d bundis till väst blev mördad?

  Till Ben Dover (extremt löjligt namn): att Libyen och Somalia ligger i Afrika är helt irrelevant ty det som är gemensamt med dessa länder och som förenar alla muslimer är just att de är har sin religion gemensamt. Ett övergrepp mot en muslim i Libyen tas som ett övergrepp av en muslim i Indonesien exempelvis. Men att du som sekulär svensk inte förstår religionens kraft är förvisso förståeligt men samtidigt illustrerar du mer än väl varför inga svenska myndigheter förstår varför svenska muslimer väljer att ansluta sig till ISIS och riskera sina liv.

  Dessutom Lars, det är ett gytter av olika muslimska grupper som bekämpar varandra i såväl Aleppo som i Aleppos omgivningar så det är fullt möjligt (även om jag inte tror det då det överensstämmer med din agenda) att ISIS inte finns i Aleppo (trots detta har emellertid även Aleppo bombats av USA? se länken ovan). Al-Qaida är emellertid högst aktiva där - så menar du att Al-Qaida är ett bättre val än ISIS? Att Al-Qaida bröt med ISIS berodde på att ISIS utropade ett kalifat medan Al-Qaida anser att kalifatet ej skall återuppstå/upprättas förrän Mohammed återvänder.

  Avslutningsvis vill jag bara säga att mina sympatier ligger hos det syriska folket och jag hoppas att de kör ut alla utländska jihadister (inklusive alla svenskar) ut ur sitt land och det för all framtid.

  SvaraRadera
 51. Man undrar ju lite hur Erdogan resonerar med sin nya Rysslandsvurm. Ryssland eldar ju som Cornu säger upp mycket ilska genom medvetna blodbad på civila Sunni. Att Erdogans sunnipatriotiska folkstöd bara kommer acceptera vänsterprassel med dem känns som en riskabel taktik. Risken för inbördeskrig i Turkiet bara ökar. Kurder är missnöjda, sekulära turkar är missnöjda. Den här underliga sekten som fick skulden för statskuppen slipar säkert knivarna nu. Salafisterna likaså. Och numera har även konservativa sunnipatrioterna ursäkt att vara ursinnniga. Över allt det en halvdiktator med ambitioner, stormakter med intressen, grannländer som brinner... ack ack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där är bara propagnda du hört via msm. Inget med verkligten o göra.

   http://tapnewswire.com/2016/12/lying-from-the-start-syrian-man-confronts-bbc-reporter-for-lying/

   Radera
 52. Troligen USA och Saudi som ligger bakom mordet på ryska ambassadören. Ryssarna Iran och Turkarna förhandlar själva fram vapenvilor och evakueringar. USA helt ute ur bilden eftersom dom inte kunnat leverera det dom lovat ryssarna i tidigare förhandlingar om Syrien.

  SvaraRadera
 53. https://www.facebook.com/VoteTulsi/videos/1254409227948827/

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://m.youtube.com/watch?v=7WKl7MWnDVU

   Radera
 54. Tack. Bra länk. Sällan man får höra från en journalist som varit i östra Aleppo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för en intressant länk. Så illa det går när man målar ut en sida som skurkar i ett inbördeskrig.
   Man skäms för medias enögdhet!

   Radera
 55. @Martin: Rysk officiell person vill nu massivt bomba Ukraina, se själv:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=388216624854385&id=100009981513500&_rdr

  Få höra lite bortförklaringar nu då... Glöm inte bort David Ickes utomjordiska reptiler!

  SvaraRadera
 56. Ryssland Turkiet och Iran överens om hur fred skall skapas i Syrien.
  FN och USA samt Syriska regimen lämnas utanför!

  SvaraRadera
 57. Denna blogg är bra om man vill ha en bild av säkerhetsläget i Sverige.
  Inte ett ord om Julmarknaden eller om den fredssträvan som Ryssland nu försöker sig på?
  Det är väl denna bild som finns i regeringskansliet och nedåt!
  Lättmanipulerat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför skulle jag skriva om terrorattentatet i Tyskland? Jag täcker in sådana live om jag sitter vid datorn. När man är några timmar sen kan det lika gärna kvitta. Allt du behöver veta finns i riksmedia och internationella media.

   Radera
  2. Jag har livebloggat kring attentatet i Nice, attentaten i Paris mm.

   Du kan sitta i din Djursholmsvilla och drägla över dina porträtt på Putin och Jimmie Åkesson bäst du vill. Har polisen hört av sig än om dödshotet mot mig du uttalat?

   Radera
  3. Eftersom du dödshotar skribenten och uppenbarligen inte håller med om ett dugg som skrivs här, då du både är Putinist och Sverigedemokrat där i din trygga Djursholmsvilla, så föreslår jag att du slutar läsa bloggen.

   Förstår ärligt talat inte vad du gör här. Har du inget liv?

   Radera
  4. Varför jag är här när jag inte håller med-avslöjar din inställning!

   Radera
 58. Finns det något i väst dessa medeltida haverister gillar bortsett från det svenska socialförsäkringssystemet.

  SvaraRadera