Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2016-12-11 21:20

"Fritt fram att fortsätta att mörda i Malmö"

Utredningen av torsdagens mord på en 24-årig nyutexaminerad tandläkare i Malmö, utan kända kopplingar till organiserad brottslighet, ser ut att läggas ner i morgon. I spåren av den av inrikesminister Anders Ygeman (s) och polischefen Dan Eliasson hyllade omorganisationen av polisen ger man nu upp att utreda brott på punkt efter punkt, inklusive mord.
Polisbil i Malmö.
Åklagaren Pär Andersson säger:
"Om det inte blir en snabb förstärkning av utredningen ser Pär Andersson en stor risk att den läggs ner.– Jag får väl se på måndag om det blir något överhuvudtaget eller om vi skriver av ärendet, säger han."
Csaba Bene Perlenberg skriver hos Expressen:
"Rättssamhället är satt på undantag i Malmö. [...] När vanliga medborgare kan mördas på öppen gata utan att mördare riskerar påföljd är alla Malmöbor hotade. Laglösheten är ett faktum. [...]Imorgon måndag läggs kanske förundersökningen om mordet på Rami Amin ner. Då är det fritt fram att fortsätta att mörda i Malmö."
Rami Amin mördades i torsdags, men polisen har inga resurser att utreda mordet och förundersökningen läggs enligt åklagaren eventuellt ner i morgon. Detta trots att det finns vittnen och andra goda förutsättningar för att utreda mordet.

En till synes helt oskyldig medborgare kan alltså mördas på öppen gata i Malmö utan att rättsväsendet kommer lyfta ett finger.

Samtidigt hyllas polisomorganisationen, som gör att tre poliser säger upp sig om dagen och att allt färre brott ens utreds, av inrikesminister Anders Ygeman (s) och rikspolischefen Dan Eliasson.

Anders Ygeman (s) fokuserar istället på att förbjuda laglydiga medborgare utan straffregister att inneha skjutvapen för sport eller jakt. Detta trots att inte ett enda av de beslagtagna vapnen i Malmö har ursprung i lagliga svenska vapen utan handlar om insmugglade illegala vapen.

Det är inte bara mordutredningar (den andra på kort tid) som inte genomförs.

På kvällar och nätter är det happy hour för lastbilschaufförer då polisen inte genomför några kontroller av tung trafik alls i landet nattetid längre. Tidigare 1 000 poliser med kompetens att kontrollera tung trafik är nu nere i 200.

Dan Eliasson visar upp sin ledarskapsstil genom att kalla kritik från en polis för "patetisk synpunkt".

Ska vi gissa att mordet på Rami Amin läggs ner med en klassiker som "brott kan ej styrkas", "det är uppenbart att brottet ej kan utredas" eller "spaningsuppslag saknas"?

Anders Ygeman (s) kommer förstås inte kommentera enskilda fall och avser som tidigare att inte göra ett skit. Tvärt om säger han att det kommer bli ännu sämre 2017, utan att vilja göra något åt saken.

Anders Ygeman (s) har försökt motivera sin existens som inrikesminister med att man klubbat lagar som förbjuder terrorresor. Men det har nu visat sig att lagen är tandlös och det är bara att hävda att man skulle vara sjukvårdare hos terroristerna, så släpps man fri av hovrätten. Lasse Weirup sammanfattar Sveriges hantering av terrorister som följer:
"Det är svårt att se att en stat skulle kunna åstadkomma minde än vad Sverige gjort de senaste åren för att bidra till att den internationella terrorismen pressas tillbaka."
Ska vi våga oss på ett: AVGÅ ALLA! Speciellt Anders Ygeman (s).

Om inte Stefan Löfven snart "kommer överens med Anders Ygeman" om att inrikesministern ska satsa på en karriär som landshövding någonstans, så är det dags att flytta avgångskraven upp till Stefan Löfven. Det är dags för en massiv misstroendeförklaring från riksdagens samtliga partier mot regeringen, när inte ens lagarna riksdagen stiftat kan upprätthållas, inklusive att mord ska straffas. Riksdagen stiftar lagar, regeringen styr myndigheterna. Om regeringens styrning innebär att lagar inte kan följas så är det rikdagens förbannade plikt att, oavsett partitillhörighet, avsätta regeringen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

65 kommentarer:

 1. Missförstånd, spekulation eller tidningsanka?
  Ingen mordutredning läggs ned efter en halv vecka, det finns inte på kartan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åklagaren är beredd att skriva av ärendet i morgon måndag. Se citat ovan.

   Radera
  2. Varje förbannad svensks plikt att avsätta dem kommer det kanske att bli om inget händer.

   Radera
  3. Vad bra då kan vi alla sluta betala skatt, mord utreds väl innan skattebrott?

   Radera
  4. Däremot så verkar det inte finnas brist på personal att leta upp smaklösa dockor i postflödet: http://www.sydsvenskan.se/2016-12-11/skaningar-bestaller-sexdockor-som-forestaller-barn

   Det gäller ju att prioritera det som är viktigt och "victimless crimes" verkar komma väldigt högt upp.

   Radera
  5. Skulle tro att skattesmitare prioriteras över mördare... Som vanligt läggs krutet främst på det som inbringar pengar till staten

   Radera
  6. Skattesmitare är det absolut sista de kommer sluta lagföra.

   Radera
  7. Skattesmitare hanteras ju av annan myndighet. SKV har fortfarande hög servicenivå. Dessutom så är det ju rakare puckar när det gäller skattemål - med SKV som agerar "polis", åklagare, domare och bödel (iaf förr) så blir lagföringen "effektiv".

   Som sagt så lär man inte sluta sätta efter skattesmitare i första taget.

   Radera
  8. Kanske en idé att SKV tar hand om mordutredningar, där händer det åtminstone lite när de utreder!

   Radera
 2. Om inte det här är systemkollaps så vet jag inte vad som är det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brinner julgranen? Är maten slut? Har huset rasat ihop?

   Radera
  2. Och det lär sprida sig..

   Nu måste de istället läras sig prioritera bland morden, lägg ner de som kan betraktas som "självförvållade" först, dvs där grovt kriminella mördats.

   Lägg sedan ner alla våldsbrott och andra brott där offret inte medverkar till brottets lösning eller är grov kriminellt belastade.

   Lägg sen inga resurser alls på ändlösa bråk med stenkastande gäng där ingen någonsin blir gripen, och låt bilarna brinna färdigt, eller sätt er förhelvete i respekt hos dem, använd gummikulor och tårgas, så blir det mer resurser över till att lösa mord..

   När ni nu i åratal envist vägra lyssna på de som vill åtgärda orsakerna till de bristande resurserna och ge mer pengar till Polisen.

   Hur lätt som helst.

   Måste ju vara solklart att vi skötsamma är de som ska skyddas när resurserna sinar.

   Radera
  3. Jo, men har inte den allmänna uppfattningen här varit att skottlossningarna drabbat enbart de kriminella. De här mordet kanska bara är ett undantag så varför denna uppståndelse..?

   Radera
  4. @Mikael Thuresson. Några exempel på att välfärden och rättstaten håller på att krackelera från mitt eget liv :
   1. Svärmor får en light stroke. Behöver korttidsboende. Står 23 i kö. Alla boenden utom ett är omvandlat till hvb hem för ensamkommande... hon får istället läggas i trippelrum på äldreboende utan den kompetens som kräv under fyra veckor.
   2. Grabben blev bestulen på skor och ytterjacka vid lokala simhallen. Kameraövervakat område. Polisanmälan med uppgifter till säkerhetsansvarig och påtalande om att området är kameraövervakat. Tre arbetsdagar senare får vi på brev att utredningen är nedlagd pga brist på bevis. Ringer själv säkansvarig som aldrig blivit kontaktad...
   Min grabb som började 3:e klass efter sommaren fick för 9 månader sedan förmånen att ta del av den fantastiska mångkultur som är då positiv. 40% ig ökning i klassen med icke svensktalande. De två klasskompisar som tidigare fått extrastöd ( adhd ) blev av med sitt stöd, 2 "språkassistenter" ersatte dom. Nu , med första terminen avklarad skall de börja med 3:e klassarnas böcker... Dör försvann 7-8 månaders kunskapslärande.


   Tror du att jag , min familj har förtroende för stat och kommun ?
   Radera
  5. Kalle7: den prioriteringen är bara en nödlösning, förr eller senare spiller det över. Kanske är det vad som hänt nu när förmodat oskyldiga drabbas. Man lämnar ju för en sån prioritering utrymme för parallella "rättsordningar".

   Radera
  6. Precis, en nödlösning nu när de kört samhället i skiten, de sitter väl bara kvar till nästa val får man hoppas..

   Radera
 3. Det har varit så här länge men det blir mer synligt nu när antal mord skjuter i höjden. Ekvationen är enkel att förstå.
  2015 anmäldes 85100 våldsbrott, om man antar att i medel så tar varje brott 1 vecka att utreda så behövs det 85100 utredningsveckor oaktat ledtider om alla anmälningar skulle utredas. Om en utredare arbetar 4 v om året behövs ca 2100 poliser för detta. Åtminstone den stora bulken borde lätt klaras av med relativt få poliser. Givetvis är verklighet mer komplex men orimligt är det inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska vara 40 v om året förstås och inte 4 v som man kan få ut av en polis.

   Radera
 4. "AVGÅ ALLA!"
  Är det inte det som Folkets demonstration skanderat en längre tid nu?
  Kanske dags för bloggaren att ansluta sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm, men värdegrunden skiljer sig... Då spelar det ingen roll om åsikterna är desamma.

   Radera
 5. Ygeman och Löfven sitter säkert fram tills åtminstone september 2018. Möjligtvis kan Eliasson få gå efter nyår.

  Alliansen lever fortfarande efter DÖ:s principer. SD röstade t ex på M:s budget, vilket C och L vägrade. Alliansen vill inte fälla regeringen eller någon minister, de tror att allt kommer lösa sig av sig självt 2018 då vi kommer få ännu en svag minoritetsregering, troligtvis något mer borgerlig. Om Alliansen riktar misstroende mot Ygeman kan ju SD rösta med dem, vilket måste undvikas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD är väl rasister stödda av 15-20% av svenskarna? Deras inflytande måste undvikas till varje pris även om det retar en del.

   Radera
  2. För att de som ställt till med den här soppan är så mycket bättre och har en bra plan för att återställa till ett fungerande samhälle igen?

   Glöm det, de tänker fortsätta med samma politik som lett oss hit, de åtgärder som skulle behövas kommer inte att genomföras, eller genomföras först när det är för sent.

   Vill du verkligen ha ett havererat samhälle?

   Radera
  3. Och SD´s politik är inte rasistisk, partiet må locka till sig ett antal rasister men de flesta anhängarna är helt normala människor som tröttnat på den här skiten.

   Så sluta tro på vad Aftonbladet och Expressen påstår att SD är och vill göra, läs deras partiprogram på SD´s hemsida istället

   Radera
  4. Fast det är jätteviktigt att ha rätt värdegrund och tillhöra de goda. Så SD går bort tror jag... även om Sverige kollapsar.

   Radera
  5. @Kalle7: Jag har last programmet och de snackar om att olika folkslag har olika essenser, så ja, de är ett rasistiskt parti.Dock så, alla som röstar på partiet är inte nödvändigtvis resister.

   Förresten, om man vill kolla in olika partiers partiprogram så finns de samlade på partiprogram.se

   Radera
  6. @gbd crvx

   Men det är ju skillnad på folkslag, varför inte acceptera hur verkligheten ser ut? Du kan väl själv se med dina egna ögon att det inte ser exakt likadant ut överallt på planeten och det beror på att vi är olika, har olika smak, traditioner, kulturella regler.

   Vi tänker olika, tex i Thailand är det värre att begå en stöld på natten än på dagen. Vi prioriterar olika, på många ställen är det familjen och klanen som är det viktigaste, staten är väl närmast fienden. Ett stort antal människor sätter religionens lagar före landets lagar.

   Vi är olika, beroende på var vi växt upp, vem som fostrat oss och vilka som är våra föräldrar.

   Annars hade ju du tyckt exakt samma sak som jag gör :)

   Radera
  7. @Hamid-Heidar
   Hur vet du att jag inte är "God" då? Vad definiera mig som något annat?
   Att jag röstar på SD?

   Och om du nu är så God, varför tänker du inte ens försöka hindra landet från att haverera, att medvetet låta ett land haverera är inte att vara God, utan helt idiotiskt onödigt. Tag plats hos SD istället och styr upp det du inte är nöjd med

   Radera
  8. Nu blandar du äpplen och päron här Kalle7, att det finns olika kulturer är det nog få som förnekar, men att det skulle bero på en inneboende essens är vari det rasistiska ligger.

   Om du kollar t.ex. en sådan sak som kvinnans ställning så har den förändrats ganska kraftigt under de senaste 100 åren och om det borde inte ske om det berodde på en inneboende essens. Samma sak här, om du vill se på en hederskultur så kollla I de isländska sagorna, och det är ändå något som de flesta skulle klassa som vårt kulturarv.

   Radera
  9. Vill man se hederskultur räcker det med att läsa exvis Raskens av Vilhelm Moberg. För hundrafemtio år var Sverige ett land med stor andel analfabeter, med pryda, vidskepliga lantarbetare som slog sina kvinnor och barn. Gifta kvinnor skulle ha huckle och att ha håret utsläppt innebar att man var lösaktig. Kvinnor hade inga rättigheter andra än de männen gav henne. Inte så långt från saudiarabien alltså.

   Radera
  10. När det blir dåligt finns det alltid risk att man får något ännu sämre istället, som tex om SD skulle få inflytande.

   Sen är det jättekul att se Kalle7 hugga mot sin meningsfrände Hamid-Heidari, kanske blev han förvirrad av bilden...

   Radera
  11. gbd crvx

   Hur svårt eller rasistiskt är det att föreställa sig följande:

   För väldigt länge sedan utvandrade en mindre grupp till ett område, deras personligheter var på ett visst sätt. De förökade sig och blev förfäder till ett stort antal människor i den regionen. De människornas personligheter hade ofta samma nedärvda drag som de utvandrade förfäderna.

   Jag kan se detta tydligt i min egen släkt, men även hos andra jag känner väl.
   I mitt fall så ställer vissa av de nedärvda egenskaperna till problem i form av ett jävla humör, alkoholism och drogmissbruk. Vissa av mina släktingar lärde sig hantera de egenskaperna, andra inte. Vi fick även ärva en konstnärlig förmåga, som inte ställde till några problem.

   Om vi nu tar ett gäng människor från den regionen och jämför dem med människor från en helt annan region så kan man urskilja och härleda nedärvda egenskaper.

   Big deal?

   Radera

  12. @Iblandekonomi

   Har du verkligen läst Hamid-Heidar´s inlägg?
   Han skriver ju tex överst:"SD är väl rasister stödda av 15-20% av svenskarna? Deras inflytande måste undvikas till varje pris även om det retar en del."

   Vilket då är precis rakt emot det jag tycker, hur du då kan få han till att vara min "Meningsfrände" fattar nog bara du själv

   Radera
  13. I partiprogrammet står också :

   Vi tror alltså att människan är ofullkomlig, att människan förutom förnuft och rationalitet också styrs av nedärvda känslor, instinkter och drifter och att vår individuella förmåga till förnuftigt handlande och tänkande därför är begränsad.

   Dessutom inser vi att ett stort mått av förnuft inte alltid medför förnuftiga
   beslut eftersom all information inte alltid finns tillgänglig vid en viss tidpunkt.

   I byggandet av ett gott och långsiktigt hållbart samhälle kan man därför inte
   enbart förlita sig på enskilda individers förnuft eller utgå ifrån att man har tillgång till all relevant information.

   Av detta följer slutsatsen att ett varsamt framåtskridande i form av förändringar i små steg och ett bejakande av tidigare generationers samlade erfarenheter och förnuft är det bästa sättet att nå goda resultat och undvika potentiella katastrofer.

   Sista stycket har de nu styrande övergett för årtionden sedan.

   Radera
  14. Aha, du menar founder effect. Men det förutsätter för det första att en liten grupp utvandrat till ett område och att det sedan har en är relativt speciell genuppsättning, men människan är en relativt ung art med väldigt små genetiska skillander. Men Sverige är knappast en isolerad ö i djungeln. Om man nu kollar på vad forskningen säger om Europas befolknings genetiska sammansättning så är det en blandning av tre invandringsvågor, 1 De första jägar- och samlarna 2. Det första bönderna från mellanöstern och slutligen (3) boskapsskötande hästnomader från stäppen norr om Svarta och Kaspiska havet.

   Dessutom bortser du från hur kulturen samverkar med miljön. T.ex. de flesta samhällen som är jägare och samlare tenderar kvinnorna att ha relativt stark ställning då deras bidrag till ekonomin inte är obetydligt, medans när man går över till jordbruk brukar bli deras ställning bli svagare altteftersom deras bidrag till familjens kosthållning minskar.

   Radera
  15. @gbd crvx

   Det jag ville peka på med det jag skrev tidigare är ju att det är skillnad på människor beroende på vilka deras förfäder var, kalla det ras, kalla det nyanser. Och det är inte rasistiskt att påtala detta heller, sen kan man ju tvista om hur mycket det egentligen påverkar. Men påverkar gör det just idag.

   Miljön de levt i har ju avlat fram den mest överlevnadsdugliga individen för just den miljön, här upp har det tex varit viktigt att kunna planera för vintern annars var det ju kört. På andra håll är det tydligen att vara hänsynslöst våldsam som varit en fördel ser det ut som..

   Och faktum är att det kommer ta generationer att assimilera vissa folkgrupper, särskilt de som inte vill detta och som istället vill assimilera oss.

   Om vi ska få vara Sverige ett tag till så måste vi sätta gränser och stå upp för det som byggt vårt land, det som gjort att vi sluppit inbördesreligionskrig, det som gjort kvinnan till jämlike osv.

   Annars blir vi överkörda och landet förändras till att likna det land invandrarna kom ifrån. Och det vet vi hur där ser ut..

   Och jag säger absolut inte emot dig när det handlar om kvinnans ställning i samhället varken nu eller förr.

   Och detta blir mitt sista inlägg i den här tråden, önskar dig en trevlig kväll :)

   Radera
  16. Ja, jag kan förstå att det blev ditt sista inläggdå du gick från att hävda att Rasism inte fans, till att argumentera för rasism.

   Radera
 6. Svensk polis har förstås aldrig haft kapacitet att klara antalet mord som nu sker bland gängkriminella. Men verklighet visas samtidigt att man inte heller försöker prioritera brott bland kriminella. Därför förutsätter jag att ovannämnda mord på "oskyldiga" genast prioriteras och klaras upp. Samtidigt har Eliasson nyligen lovat att man kommit ikapp resursmässigt när det gäller mordutrednings-resurser. En lögn förstås. En bland alla andra "politiska" lögner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sjukvårdsministern sa i kvällens Agenda att uppskjutna operationer och växande vårdköer kommer att vara ett stort problem under många år framöver. Det är så lång tid det tar att utbilda ny personal.

   Samhällskontraktet är ensidigt uppsagt.

   Radera
  2. Det kanske löser sig med de planerade skattehöjningarna och alla de nya högutbildade svenskarna. Vi får hoppas... Hursomhelst går Sveriges ekonomi på högvarv, typ en Tesla.som fru Andersson uttryckte det.

   Radera
 7. Skåne har förvandlats till en politisk soptipp där konsekvenserna av all efterbliven politik i Sverige dumpas. Systemkollapsen är ett faktum. De lokala politikerna yppar inte ens ett tandgnissel, utan tvärtom mutar Stockholm. Det borde ju vara omvänt. Lokalpolitikerna representerar uppenbarligen inte de lokala väljarna, utan är Stockholms förlängda arm som är mer intresserade av att göra karriär i hufvudstaden. Jag undrar verkligen varför ingen demonstrerar mot detta. Det är inte bara öppet mål, det handlar ju om ren självbevarelse. Bor här bara smålänningar numer? Danskjävlarna är vår enda räddning. Tänk efter, vi skulle få en fungerande skola, en fungerande lagföringsapparat, en fungerande välfärd och ett försvar värt namnet. Vi hade möjligen varit lite av utbölingar under deras paraply också, men vi hade hamnat i en politisk sfär som matchar bättre och de har nog lite större intresse av att hålla det hela på rätt spår i och med närheten till huvudstaden. På kuppen stänger vi portarna för Putin i Östersjön.

  Oavsett hur det blir med den saken tänker jag inte vara medborgare i det sorgliga skämtlandet Sverige längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan väl inte avsäga sig medborgarskapet ?

   Radera
  2. Trötter: om man har annat medborgarskap kan man. Man skulle kunna tänka sig att rätten till att vara medborgare någonstans inte skulle inskränka på rätten att avsäga sig det, men så enkelt är det inte. Även om man avsäger sig medborgarskap (helt) dvs avstår från en rättighet så är avstående från mänskliga rättigheter inte permanent. Alltså kan man när man vill åter kräva sina rättigheter. När man kräver att få bli medborgare någonstans så skulle ju senaste medborgarskapet ligga närmast tillhands.

   Det skulle alltså var en ytterst (tveksamt) symbolisk handling. Man skulle ju närhelst man behövde det kunna återkräva sitt svenska medborgarskap. Det hade varit ett läge där man hade alla förmåner med medborgarskap men slapp skyldigheterna. En situation som inte kan accepteras.

   Så vill man göra det ordentligt så borde man försöka få annat medborgarskap. Dock finns det väl inget land som lämnar ut medborgarskap mer lättvindigt än Sverige.

   Radera
  3. Det klart du kan. Hänga in din mark/tomt ordentligt med taggtråd. Kräv utträde ur soptippen Sverige och bilda en egen nation med lämpligt namn. Typ kärleksriket eller nått. Jag tror du kan komma att trivas bra och så kan du fixa många fruar..

   Radera
  4. "Problemet" är ju att det faktiskt inte drabbat särskilt många.

   -Gränskontrollerna, visst, men hur många jobbar egentligen i Danmark? Typ en jag känner.
   -Mord? Ja, men det drabbar ju bara socialgrupp 3 och neråt som bor ifel områden. De flesta drabbade är dessutom grovt kriminella. I villaområdet i Tygelsjö är det ingen som dödas, ju.
   -Kassa skolor? Visst, flytta från Malmö. Skulle du råka bo i Malmö eller Landskrona så får du krångla lite med friskolor.
   -Tiggarna? Dem går man bara förbi.

   Det är ju otvivelaktigt en oerhört dålig utveckling, i det här fallet har det helt säkert med polisens skitorganisation att göra. Förr hade man poliser som fick jobba på magkänsla och erfarenhet och kunde uppnå ganska mycket på egen hand, nu ska det detaljstyras och protkollföras vilket naturligtvis kostar mycket tid.

   Förr kunde en och annan stackars pundare faktiskt också hamna i händerna på en poliscowboy och misshandlas ihjäl. Det händer förmodligen mer sällan nu efterdsom konstaplarna har mindre fria händer, MEN det sker ju till ett mycket högt pris, nämligen ineffektivitet.

   Radera
  5. Bra sammanfattning Ben Dover.

   Beslutsfattarna är långt från problemen, och de flesta berörda som är röststarka kan flytta från problemen.

   Samtidigt som ansvariga politiker i Malmö är väldigt naiva, karriärsinriktade mot Tokholm (då bråkar man inte med chefen) eller bara helt uppgivna.

   Radera
 8. Är det inte bara anmälningsbenägenheten på mord som ökat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, innan har ju de mördade mörkat det faktum att de dött;)

   Radera
 9. Som man bäddar får man ligga.

  SvaraRadera
 10. Har den hukade svensken någon gräns? Om ja, var går den? Tydligen inte vid ett icke-existerande försvar, en kollapsad poliskår eller en välfärd i förfall.

  SvaraRadera
 11. När kommer polisen ut med ett #mördainte armband så vi kan få slut på det här?

  SvaraRadera
 12. Ygeman och Eliasson ska tydligen vara med i Veckans Brott SVT 1, i morgon tisdag. Där kommer allt att få sina förklaringar.

  SvaraRadera
 13. Tror det mesta beror på EU-hatet, högerpopulister och medborgare med fel värdegrund. Om kommunisterna och socialisterna fick vara i fred så skulle de flesta problemen lösas snabbare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nackskott brukar ju vara den metod kommunister och socialister använder för att omvända populasen till den rätta läran.

   Radera
  2. Kan du inte förklara mer om EU hatet? Jag har försökt förstå extremhögerns, extremvänsterns och Cornucopias lite mer softa EU motstånd men ingen har lyckats formulera argument som håller och som inte enbart är känslostyrda. Visst känslor är jätteviktiga, verkligen, och experter omoderna, men ändå.

   Nulli secundus

   Radera
  3. Hamid-Heidari är en rysk påverkansoperatör (noterar ni retoriken så vet ni nog vilken tidigare psudonym som användes tidigare) och som sådan vill han splittra försvarsalliansen EU. I Kremls uppdrag till påverkansoperatörerna ligger att helst upplösa EU, då EU innebär ett alternativ för forna sovjetstater att söka sig till. Kan man inte upplösa gäller det att så splittring.

   Själv är jag positiv till EU så länge vi inte är med i NATO, då det ger oss militärt allierade. Det betyder inte att jag är positiv till diverse andra aspekter av EU.

   Radera
  4. Det största jävla problemet med EU är naturligtvis att groteska 50% ungefär läggs på ett jordbruksstödssystem som inte fungerar något vidare.

   Radera
  5. Jordbrukssystemet var orsaken till att jag ville in i EU
   Bidrag blev väl en 200 000 sek om året i en hel del år.
   Matchade räntorna på lånet på gården.
   Inget ont etc.
   Vad gäller polisens insatser.
   Lättare förr i tiden
   Tumba Tarzan, Bildsköne Bengtsson.
   Ja, Olle Möller. Leif Peters.
   Fanns alltid folk man kunde plocka fram och fälla.
   Dessutom visste jag inte att man lägger ner utredningar på nolltid.
   Pågår inte ännu med kraft spaningar efter den/de skyldiga
   för Palmemordet?
   Där ser ni.

   Radera
  6. @Cornu
   Men om Hamid-Heidari skulle vara Rysk påverkans operatör så skulle han ju förespråka SD, vilket han verkligen inte gör längre upp i kommentarerna.

   Antingen så är han ingen operatör, eller så ligger inte Ryssland bakom SD.

   Eller så stämmer båda sakerna vilket jag då tror.

   Radera
  7. Och jag ser mycket hellre att vi är med i NATO än i EU..

   Radera
 14. Tror inte det beror på ryska påverkansoperatörer om EU splittras. Jag tror mer på att folk fattar att den gemensamma valutan och strävan att centralstyra alla olika nationaliteter inte fungerar. Det är ett experiment som förmodligen skapat den största splittringen någonsin. Det är dock bra att ha en syndabock att peka på när/om det faller ihop.

  SvaraRadera
 15. Avsätta? En revolution hade jag välkomnat men valet 2018 sätter jag inga större förhoppningar till. Minnet är alldeles för kort hos folk och det hjälper inte ens att påminna dem.

  Har granen brunit? Ja för jag behövde få upp värmen, se mer längre ner.
  Maten tagit slut? Ja. Kylskåpet är faktiskt tomt för jag har behövt lägga pengar på annat, se nedan.
  Har huset rasat? Ja faktiskt kan man säga det. Efter en så kallad fjärrvärme renovering så har det blivit vattenläckor som förstört golv som jag själv får ersätta och någon värme i elementen har de heller inte fixat. Därför eldade jag upp granen i helgen.

  SvaraRadera