Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2016-12-10 21:19

Exxons VD blir USA:s nya utrikesminister

Tillträdande president Donald Trump står upp för den lille mannen och visar sig vara anti-system och anti-Wall Street genom att utse världens största oljebolag Exxons VD Tillerson till ny utrikesminister. Tillerson sitter i Putins knä och därmed kommer USA:s uttalade säkerhetspolitiska stöd till Sverige att upphöra. Sverige står nu ensamt om vi inte går med i NATO och dubblar försvarsbudgeten, eller om vi trefaldigar försvarsbudgeten till 3% av BNP mot nuvarande 0.95%.
Reuters rapporterar att tillträdande president Donald Trump alltså nominerar Exxons VD Rex Tillerson till utrikesminister.

Tillerson sitter i Kremls och Putins knä och Exxon utmärker sig t ex genom att ha borrat efter olja i Ryssland trots sanktionerna mot landet. Kreml kommer nu få fria händer att invadera och annektera sina grannländer. Ukraina och Vitryssland står sannolikt högst på listan i närtid. Det kan även bli svettigt i Georgien.

Den sk transatlantiska pakten, dvs USA:s säkerhetsgarantier kontra Sverige, upphör därmed när USA kommer lyfta sitt uttalade säkerhetspolitiska stöd från Sverige. Konsekvensen är att Sverige bör klubba en plan för att skyndsamt höja försvarsbudgeten till 2% av BNP och ansöka om medlemskap i NATO, alternativt höja försvarsbudgeten till minst 3% av BNP vilket är vad som krävs om vi ska stå ensamma i nutidens Fuldagap, Östersjön.

Margot Wallströms feministiska utrikespolitik kommer inte rädda Sverige, om man inte med feminism menar att Sverige ska uppträda som en förtryckt kvinna på 50-talet, hunsad till att stryka den bufflige björnen Kremls och Putins skjortor i varven mellan spisen och kuddbitandet. Å andra sidan är just hyllandet av kvinnoförtryckande regimer just det som utmärker Wallströms ministär.

Nedan följer förklaringar om hur Trump minsann är mannen på gatans president och inte alls går storfinansens eller "systemets" ärenden. Exxon är ju bara världens största oljebolag.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

66 kommentarer:

 1. Jag tycker världspolitiken, och givetvis den svenska, har utvecklats till rena bondkomiken. Så min enda kommentar skulle vara: hahahaha, om det inte vore för att konsekvenserna av farsen kan bli förödande.

  SvaraRadera
 2. Och ovan har vi läst om hur asbergianer tolkar amerikansk politisk retorik, hur okunniga karriärspolitiker är bättre för mannen på gatan än riktiga proffs i privara sektorn och att allt och alla egentligen är kopplade till putins ryssland :)

  SvaraRadera
 3. Måste inte Tillerson klippa sina band till sin nuvarande arbetsgivare? Hab är ju VD idag inte ägare av företaget så han sitter väl inte i Putins knä när han lämnar företaget och inte har med det att göra? Eller är jag naiv?

  SvaraRadera
 4. Kom ihåg att snubben ska godkännas också genom omröstning, det blir nog inte det enklaste att få igenom av uppenbara skäl.

  SvaraRadera
 5. Företag bryter inte statliga sanktioner på egen hand. Om Exxon ostraffat har fortsatt sitt utbyte med Ryssland trots sanktioner så har det självklart varit med Obamas goda minne. Och det är de långt ifrån enda amerikanska bolaget som gjort heller. USA har aldrig haft för avsikt att för egen del följa dessa sanktioner, utan deras syfte har varit att slå en kil mellan Ryssland och EU, som började närma sig varandra och därmed blev ett hot mot den amerikanska hegemonin. Detta är inte någon långsökt konspirationsteori utan beskrivs t ex i Zbigniew Brzezinskis The Grand Chessboard. Taktiken måste för övrigt sägas ha varit mycket framgångsrik.

  Att Exxon under Tillerson haft utbyte med Ryssland behöver alltså inte säga särskilt mycket om Tillerson. Däremot lär valet av honom som utrikesminister definitivt ses som ännu ett slag i ansiktet av alla Trumps anhängare bland "vanligt folk". Någon månad eller tre efter tillträde får nog Trump på sig, men om han inte heller då har visat några som helst tecken på att "drain the swamp" så lär många, för att inte säga de flesta, av hans anhängare vända sig emot honom. Vad nu det spelar för roll med fyra år till nästa val...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å andra sidan ligger det väl ett visst mått av "drain the swamp" i att välja höjdare ur affärslivet och militären framför yrkespolitiker, framför allt den politiska adeln i DC. Det är inte anti-elit, men anti partipolitiska broilers, kanske. (Och de med politisk bakgrund han ändå valt har väl främst varit folk utifrån landet, har jag för mig? Fast jag har inte hängt med särskilt noga i Trumps utnämningar, får jag medge.)

   Radera
  2. Ja, Cornu är ju ett praktexempel på hur framgångsrik den amerikanska destabilisationspolitiken är. Cornu älskar ju km-retorik och ord som nyttig idiot. Komiskt nog verkar han själv vara den största nyttiga idioten av oss alla om det nu inte är så att han är köpt eller äkta kulturmarxist och gör det medvetet.

   Radera
  3. Inte för att det har någon betydelse men jag omfattar helt din analys Börjesson.

   Radera
 6. Dilbert förklarar det hela, eller inte:
  http://blog.dilbert.com/post/154289405111/the-time-that-reality-forked-right-in-front-of-you

  SvaraRadera
  Svar
  1. Douglas Adams levererar berättelsen om att det inte finns någon objektiv verklighet. Lite som Kreml's och statsingenjörernas narrativ alltså. (Julbokstips: Ingenting är sant allting är möjligt av Peter Pomerantsev)

   Radera
 7. Ja ja, mycket begriper du inte om säkerhetspolitik. Som Nato medlem blir Sverige direkt inblandat i konflikten och sålunda också ett direkt mål. Ifall Sverige är "neutralt" finns en chans att Sverige kan hållas utanför. Men bara individer som sätt för många Rambo filmer tror att Sverige får snabb hjälp av Nato vid konflikt. Jag kan försäkra dig att Nato generaler har andra prioriteringar än att i första hand skydda Sverige. Men det är väl för mycket att begära att "Rambon" förstår det då de kan handelsbojkotta Ryssland samtidigt som de kan sälja vapen till S.-Arabien. Har inte historien lärt er "Eftervärd, stå här på egen botn, och lita icke på främmande hielp."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bättre sen hjälp än ingen hjälp alls. Neutralt betyder i praktiken inte att vara utanför, utan att vara fritt fram för andra att ta om det råkar ligga "ivägen". Nationalstater är bevisligen inte suveräna längre, det har Kreml bestämt.

   Radera
  2. Tror du faktiskt att ni får hjälp. Men kanske är det så att jultomten finns.

   Radera
  3. Havenstein, jag känner inte till din historia här och om du gått ut med någon officiell information om dig själv. Men jag noterar att du kramar Putin samtidigt som du skriver helt ok svenska, såpass att man skulle kunna tro att du är svensk då det inte är några danska eller norska influenser. Detta, tillsammans med med ditt ordval av "ni" och inte "vi" i "Tror du faktiskt att ni får hjälp" leder till frågan; Hur stor har löneförhöjningen blivit i och med kronans kursras? Eller har du sådan otur att lönen är definierad i kronor och inte rubel?

   Radera
  4. Texten "Eftervärd, stå här på egen botn, och lita icke på främmande hielp." hittar du på Sveaborg som ligger i ditt östra grannland. När konflikten i Ukraina var som mest tillspetsad skickade vårt försvarsministerium ut ca 900.000 brev till reservister som klargjorde deras plats i försvaret vid eventuell konflikt. Anser mig sålunda ha viss kunskap i geopolitiskt säkerhetstänkande.

   Min rekommendation är således att bygga upp ert försvar så att det blir för dyrt att "införa" rubel i Sverige samt försök hålla er utanför konflikter genom "neutralitets politik". Att lita på hjälp av allianser är inte att rekommendera. Det är lite samma sak som att Sverige skrivit under mängder av papper om mänskliga rättigheter och samtidigt kan exporterar vapen till diktaturer.

   Radera
  5. Du anser dig ha viss kunskap för att du fått ett brev av ert försvarsministerium? Fy fan, då är jag åtminstone professor i freds- och konfliktforskning och ett dussin andra säkerhetspolitiska discipliner. Jävla tomte.

   Radera
  6. Ben har en bra poäng. Men jag får ge mig och be om ursäkt angående den misstänkliggjorda kombinationen av Svenska och "ni", jag glömde pinsamt nog bort möjligheten till svensktalande finnar.

   Radera
  7. Havenstein, Sverige är bara neutralt för det svenska folket. För Ryssland så är sverige i princip redan med i nato(och har även varit det under kalla kriget), förutom faktum att vi inte är lovade hjälp från usa.

   Och tro det eller ej, men Sverige är ganska viktigt för Nato. Baltikum är lite av ett problemområde för Nato, man ligger väldigt utsatt för ryska styrkor medan man är för nära gränsen för att placera ut slagkraftiga flygenheter. Sverige ligger då på en viktig position då man saknar landgräns med Ryssland och ligger på lagom avstånd för att kunna snabbt undansätta baltikum. Och då har jag inte ens nämnt Gotland.

   Radera
  8. Sverige kanske skulle försöka hyra ut delar av Gotland till NATO.
   Få en värdemätare hur stort intresset är. Bara en idé.
   Säkert bra för näringslivet på ön. Och säkert jobbskapande för alla underrättelseofficerare från ömse sidor.
   Skulle kunna bli en liten boom på ön! )))))

   Radera
 8. Det som alla gapar om är Trumps uttalanden. Men de betyder exakt ingenting. De är överspelade nu, och betydde bara något för att han skulle bli president. Trump är nu inställd på att tjäna pengar på sin position, för det är det han gör. Han har lämnat det politiska etablisemanget och är nu en helt fri svävande själ i det politiska tomrummet, vilket passar honom som hand handske.

  SvaraRadera
 9. Jag tycker mig se en ökad frekvens av ryskfientlig propaganda från Cornus sida de sista dagarna.
  Tidigare brukar sådana kampanjer sammanfalla med aktiviteter från USA/NATO/CIA och deras nyttiga idioter i MSM.
  Troligtvis är det något större på gång, kanske ett sista desperat försök att vända utvecklingen i Syrien där USA och de islamistiska terroristerna nu får rejält på pälsen. Vi får se.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kremlfientlig ≠ ryssfientlig.

   Radera
  2. Helt förutsägbart så vill nu "rebellerna" (dvs Al-Nusra och liknande terrororganisationer) förhandla villkorslöst med Assad eftersom de nu inser att loppet är kört med Obama på väg bort och ingen HRC.

   Övergreppen som dessa grupper gjort sig skyldiga till talas det mycket sällan om inom corporate media, men det finns journalister som faktiskt varit på plats och gjort jobbet.

   https://www.youtube.com/watch?v=TjHniRRgOao

   Radera
  3. Det som hände på Krim - var det ockupation eller återtagande, egentligen?
   Tänk Er en tanke:
   Om nu Ryssland invaderar Gotland och får fäste där i tjugo år. Hade det varit poppis hos gotlänningarna? Men efter 20 år så kraftsamlar sig Sverige och återtar Gotland.
   Hur pass ryskt hade Gotland hunnit bli efter tjugo år? Och skulle det bli en ockupation eller ett återtagande av svensk mark? Och vad gotlänningarna hade önskat helst under dessa tjugo år?

   Det är just det som hände på Krim. Efter 20 år av ukrainskt styre har Krim inte blivit ukrainskt att ens snacka om. Det därför det blev aldrig några krigshandlingar där heller. Skulle gotlänningarna försvara Gotland för rysk räkning? En bisarr tanke. Och vem krimbefolkningen hade önskat sig tillhöra under dessa jobbiga 20 åren?

   Radera
  4. Det var en invasion och är en ockupation, punkt slut. Förutom att bryta det allmänna europeiska rättsförfarandet, där nationalstater är suveräna och okränkbara, så sket de stenhårt i Budapestpromemorian. Omröstningen där 2014 var ett stort skämt. Endast 9 skitnationer i världen har erkänt ockupationen, i princip alla av dem är Kremls undersåtar. Du har redan trollat med exakt samma relativistiska dravel för drygt en vecka sedan här.

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  7. Peter - har du kollat vad Krims befolkning egentligen vill :-)

   Radera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  10. Ta det lugnt mästarn, läs det här istället, taget ur svensk Wiki:

   I en folkomröstning den 20 januari 1991 röstade 93,26% för att skapa Autonoma socialistiska sovjetrepubliken Krim oberoende från Ukraina. 81,37% av Krims befolkning deltog i folkomröstningen.[26]

   Mästarn C (MC i fortsättningen) nämner aldrig den omröstningen (som skett helt utan av MC så omtyckta gröna människorna, och med en totalt förfallen sjuklige björngrannen) men nämner en massa annat ovidkommande som behagar MC's odda och envisa ämnesvinkling. Bl a är likheterna med Kosovo folkrättsligt svåra att bortförklaras på rak arm.

   Förresten, vad skulle MC säga till Gotlands folk om det han så maniskt spekulerar om inträffar en mindre vacker dag? Inte väl att "ett bra tillfälle att lära sig ryska"? Det var kanske därför hade krimborna så svårt för ukrainskan, de visste väl att det kommer en vacker dag...

   Jag kan mycket väl resonerar fel, bara försökte förstå varför det blev som det blev. Det var kanske trots allt just för att (som MC är så besatt av) ryssarna är blodtörstiga, simpla och omättliga vampirer likt sin överste Putte.

   Men om så är fallet kan man lätt få en ingivelse att googla en billigare svensk rysk parlör...

   Radera
  11. Mm, men du förstår inte vad en autonom sovjetrepublik var. T ex Ryssland innehöll 15-20 sådana. Karelen en var en sådan t ex. Du är därmed för att Ryssland splittras i typ 20 självständiga delar och att karelen blir finskt territorium? Tror du Putler & Co skulle vara ok med det?

   Utöver det hölls ju en självständighetsomröstning 1991 där även Krimborna ansåg att Ukraina skulle vara en självständig stat.

   Radera
  12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  13. Ryssland/Syrien bombar "skiten" ut terroristerna där ner vilket är mycket bra! Snart kommer läget ha "stabiliserat sig".

   Sista året har hänt betydligt mer än sista 3-4 åren när det startade efter att USA drog sig tillbaka från Irak (2011), Usa har haft intressen på båda sidorna under dessa konflikter vilket gjort att det aldrig blivit något slut på inbördeskrigen.

   Slutsatsen av den "arabiska våren" är att dessa länder inte är redo för en "riktig" demokrati. (med undantag Israel)

   Antingen måste någon ockupations makt ockupera dessa länder för att hålla ordning eller så behövs någon lokal "diktator" för att kuva oroligheterna bland folket.

   Vilket av dessa 2 alternativ är bäst kan man diskuterar, US var/är inte intresserad av att plöja ner miljard eller miljard dollar i detta område längre med Trump vid ”rodret” så det lutar åt lokala diktatorer med visst utom statligt stöd.

   Om 30 år kanske det är dags för en ny "arabisk vår" och om det kommer lyckas då tror jag beror på hur djupe troende mänskorna kommer vara.

   Religioner har under många århundranden skapar mycket kaos och krig i världen.

   Mina tankar om lägget i mellanöstern.

   Radera
  14. "Mina tankar om läget i mellanöstern."

   Radera
  15. Du tror att en så grundligt söndersliten stat med Iran, Libanon m fl inblandade kommer att "snart stabilisera sig"? Du, jag har ett riktigt bra affärerbjudande till dig i Nigeria.

   Radera
  16. Med tanke på att de du nämner är på samma "lag" tillsamman med Assad, Ryssland och Kurdiska styrkor så tror jag att det snart kommer stabilisera sig.
   I och med Ryssland stöd till Assad så kunde Assad med allierande ta initiativet och har haft det sen dess.

   En orosmoment är dock Turkiet som även det vill blanda sig både i IRAK och Syrien pga. att de vill begränsa Kurdernas inflytande efter att IS och de "moderata" rebellgrupperna är utslagna.

   Radera
  17. Så här sa Assad i september:
   (Reuters) - President Bashar al-Assad said in an interview with AP News broadcast on Thursday that Syria's war will "drag on" as long as it is part of a global conflict funded and interfered in by other countries.

   Men du vet så klart bättre? Lyckades ryssarna t ex avsluta kriget i Afghanistan när de ingrep?

   Radera
  18. Jag tror bara som alla andra här.
   Men jag tror även att jag är mer insatt i vad som händer i Irak/Syrien än genomsnittssvensken pga. mitt stora intresse i vad som försiggår där.

   Radera
  19. Jag tror inte alla andra tycker och tror som du. Det är för övrigt ändå inte ett argument. Assad kommer aldrig styra ett sammanhållet land, blir det fred är det förmodligen utan honom.

   Radera
 10. Skulle inte både finansministern (Mnuchin) och ledaren för det ekonomiska rådet (Cohn) hämtas från Goldman Sachs? Vem hade kunnat tro detta? Har en politiker ännu en gång ljugit? Kan det verkligen vara sant?

  SvaraRadera
 11. Varför ska vi ansöka om medlemsskap i NATO om USA blir Rysslandsvänligt? USA är ju i princip NATO:s enda riktiga militära kraft, det har du ju själv sagt i ett inlägg, samtidigt som du i ett annat inlägg sade att NATO inte bara är USA.

  Sveriges militära strategi bör ligga i, att vi, likt en liten nation som Israel, borde skaffa oss kärnvapen. Det ska kosta att anfalla the land of Vikings. Vi borde ha anskaffat kärnvapen redan på 1950-talet.

  SvaraRadera
 12. Usa tillåter ej svenska kärnvapen och militären vill ej ha dem för då blir det inga pengar kvar till något annat alls.

  SvaraRadera
 13. Gäsp. När du känner att du är klar med din clickbait-polarisering kan du ju läsa lite, och eventuellt ta upp något, om hur Trump ser på Wall Street. Eller är det så att du redan vet det egentligen, men har "valt sida" och försöker rättfärdiga den?

  Undrar förövrigt om Sveriges internationella ansikten utåt kommer våga fortsätta att kalla ryssar för primitiva varelser som har objektivt fel värdegrund, om de inte längre kan springa till mamma och pappa när fi ryter tillbaka.


  SvaraRadera
 14. Hohoho ännu en man som lurade systemet ! Grattis ! Nu får de vad de röstade på !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antar att du vid rösträtt hade hurrat fram de regler mannen använde, tillsammans trafficking, pedofili och tyst rasism?

   Jag vet inte om jag blir irriterad eller tycker synd om er/oss alla.

   Radera
 15. En undran, 3 ggr nuvarande kostnad, läser mellan raderna att det skulle vara ett alternativ till Nato som då kostar 2 ggr nuvarande kostnad. Dvs Alliansfriheten kostar ca 40 miljarder / år utan hänsyn tagen till ev nya arbetstillfällen pga satsningar. Är det korrekt uppfattat ?
  Med lite nyans i diskussionen så blir den ekonomiska skillnaden tydlig och lättare att ta ställning till. Den politiska lämnar jag därhän då det bara är en fråga om tycke / /smak. Ingen vet ju idag hur Nato/Ryssland ser ut i det politiska landskapet om 2-3 år.

  SvaraRadera
 16. Trump sade i alla tal i sin kampanj att administrationen skulle fyllas med affärsmän och nu fyller han den med affärsmän. Särskilt talade han om att de personer som förhandlar med utlandet måste vara extremt smarta och vana förhandlare och att dessa skulle hämtas från näringslivet. Så sker nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Skall man förhandla med ryssarna är det väl bra att välja folk som är vana att förhandla med ryssar. Det krävs ju viss kunskap för att få saker gjorda, rent önsketänkande kommer man inte långt med.

   Jämför förklaringen till att utlänningar är överrepresenterade vid knarkssmuggling till Sverige - opium växer inte direkt i det vilda i Sverige - skall man förhandla om köp med utländska odlare krävs relevan språk- och kulturkunskaper för affärerna i fråga.

   Radera
  2. Vad resultatet blir av att ta in totalt oerfarna människor med enbart teoretiska erfarenheter och sätta dem som ministrar i en regering behöver vi ju bara titta på våra egna sex miljöministrar för att se.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Precis! "Hands on" erfarenhet slår "teoretiska bokmalande" 10 gånger av 10.

   En kombination är såklart det optimalaste, men att välja en "akademiker politiker" som gick direkt från universitet till politiken leder bara till inkompetenta beslut vilket visar sig gång på gång.

   En annan fördel med att välja företagsledare är att de har en karriär och falla tillbaka till, det tar knappast arbetet som politiker för pengarnas skull om de tjänar 10-50 gånger mer som företagsledare.

   "Akademiker politiker" däremot har politiken som sitt levebröd och har inte någon förmögenhet att falla tillbaka på och det leder till "vända kappan efter vinden" politik för att bli omtyckta (omvald).

   Radera
  5. Hands on? Kerry har tre purple hearts från Vietnam, det finns väl inget mer hands on i utrikespolitiken än det?

   Radera
  6. Ja det låter såklart som lite "hands on" iaf vad det gäller att leda stridande trupper.

   Dock ger detta mig lite "Akademiker politiker" varningar:
   "Han växte upp i en kosmopolitisk miljö eftersom föräldrarna var diplomater, vilket gjorde att han tidigt kom i kontakt med politiken och redan under collegetiden var han inriktad på att bli president en dag."

   Radera
  7. Ja, hu så hemskt att ha erfarenhet av diplomati om man ska bli utrikesminister.

   Radera
  8. Vet inte om man ska skratta eller gråta när den ene efter den andre inbillar sig att förhandlingar inom näringsliv och inom politik är samma sak, och att företagsledare skulle vara mer att lita på. Ja, låt oss gå all in med nyliberalismen, för den har ju gett oss så mycket gott. Korporatokrati ftw.

   Radera
 17. Många tjejer har redan förstått att de kommer att få kämpa för att få behålla de rättigheter och friheter som vunnits under 1900-talet. Men det finns plats för fler som vill lära sig var järnkorsen växer. Ta kontakt med försvarsmaktens rekryterare idag!

  Appropå Margot Wallström så är det enligt kända försvarsforskare "ofrånkomligt" att Sverige hamnar i krig med Ryssland. Eftersom vi ännu inte är i en öppen väpnad konflikt nu så är det en logisk slutsats att detta är Wallströms skickliga diplomatis förtjänst.

  Från Valhall meddelas också policyändring. Kvinnor som kämpat väl med sitt vapen ledet har ständig plats vid de främstas bord. Vegetariskt alternativ till Särimmer erbjuds.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kvinnorna i Polen kämpade tidigare i år ned en ny abortlag på cirka tre dagar genom att gå kvinns ur huset och protestera. Detta alltså i ett land där KD skulle få egen majoritet. Svenska kvinnor har ingenting att oroa sig för så länge KD hålls kort och på spänn vid procentspärren - vilket Bimbo-Ebba sköter alldeles utmärkt på egen hand. ;-)

   Radera
 18. Handel har gjort mer för att bekämpa fattigdomen än alla demokratisträvanden eller krig.
  NATO kanske undviker att expandera och därmed faller våra krigshetsares motiv för att hota med Ryska trupper här och där.
  USA lär vi aldrig kunna bekämpa de invaderar oss genom multinationella företag-vilket oftast är styrt av konsumenternas val, det enda demokratiska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar att typ coca-cola är att likställa med ett kärnvapenhot? Mm.

   Radera
  2. Varför inte låta en svenskättling, skaparen av den klassiska Coca- Cola annonsen redan 1931, Haddon Sundblom, glädja oss i signad juletid?
   Fast personligen tycker jag vi skall fira Lucia först.
   Gärna i Gil Elvgrens tappning.
   Om den nu hade funnits...
   Neapolitansk fiskesång.
   Mycket om Italienska båtnamn från mig.
   Rent oavsiktligt, givetvis...

   Radera
  3. Haddon Sundblom var inte en svenskättling utan hans föräldrar härstammade från Föglö Åland.

   Radera
  4. Bara hans farsa, enligt Wikipedia. Hans morsa var svenska.

   Radera
 19. Haha! Alltid härligt när folk vågar bjuda på sig själva. 😘

  SvaraRadera
 20. Verkar helt absurt om Tillerson blir USAs utrikes minister..

  SvaraRadera
 21. Jag tror inte Rex Tillerson blir ny utrikesminister av det enkla skälet att han med stor sannolikhet inte blir accepterad av Senaten. Ryssland är ett rött skynke för de flesta amerikaner och om Rex så mycket som andas något tveksamt om Ryssland, Nato, Ukraina etc så blir han blockerad av senaten. Det bästa är om Mitt Romney blir utrikesminister (något jag tror är mindre troligt idag) och det näst bästa är John Bolton. Båda är goda nyheter för Nato, Sverige och Ukraina.

  SvaraRadera