Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2016-12-19 15:16

Brännström: "Sverige kan vara i krig om några år"

Fd arméchefen Anders Brännström upprepar nu sin tidigare utsaga om att Sverige kan vara i krig inom några år. Hotet kommer från Ryssland i öster och söder via terrorister inbakade i flyktingströmmarna enligt generalen.
General Anders Brännström.
Expressen refererar i en artikel till podcasten Strategipodden:
"Det jag sa då, det står jag verkligen för nu. Jag höll på att säga i ännu högre grad då utvecklingen inte gått i någon positiv riktning [...] Den säkerhetspolitiska spänningen kommer egentligen från två håll - österifrån och söderifrån [...] Ur det är det lätt för mig att dra slutsatsen att Sverige kan vara i krig om några år. Det är svårt för mig att se hur man kan komma fram till något annat."
Ord och inga visor. Ryssland (dvs Kreml, ej att blanda ihop med vanliga ryssar)  respektive islamistisk terrorism (alltså ej att blanda ihop med sekulära muslimer, som är något helt annat).

Skillnaden mellan dessa ligger i sannolikhet respektive skada. Islamistisk terrorism mot Sverige vet vi är mycket sannolikt, men skadan och kostnaden för samhället blir begränsad - ett misslyckat attentat har vi redan haft på Drottninggatan.

Förra årets förhöjda terrorberedskap var på riktigt och på mycket goda grunder underrättelsemässigt. Den höjda beredskapen stoppade sannolikt ett planerat större angrepp mot Stockholmsområdet enligt uppgifter från flera håll. Det finns mycket att säga om detta som inte bör skrivas. Att en oskyldig under stort mediarabalder greps beror inte på att man hade fel, bara att man grep fel person med ett likartat namn. Ingen tackar dock den som hindrar något från att hända.

Ett väpnat angrepp från Ryssland, där Sverige angrips som en del av eller inför en konlikt om Baltikum skulle orsaka enorma skador och kostnader för Sverige, men professor Willhelm Agrell sätter sannolikheten till "bara" 17%.

Kort sagt bör vi planera och bygga upp förmåga för att bekämpa och segra över bägge typerna av hot - både från öster och söder. Med rätt förmåga och signalerad beredskap kan man stoppa angrepp från att alls inträffa.

Och nej, de som använder våld, hot och tvång för att uppnå sina mål, likt Kreml och islamistiska terrorister, förstår bara ett språk - och det är kraft, styrka och hot om våld och vedergällning. Vilket förstås inte många fredsskadade naiva svenskar på framför allt vänsterkanten förstår.

För övrigt bör regeringen via styrelsen ge ett direktiv till SVT och SR att sluta sända Kremls propaganda i svensk Public Service. Vi är utsatta för ett informationskrigsangrepp och svensk Public Service bör ej användas som kanal för att genomföra detta angrepp mot Sverige och svenskarna. Nej, det är inte balanserat att låta diktaturers talesmän ge sin syn på saken eller att sända Kremlfinansierad propaganda i svensk TV, även om det är producerat av en köpt fransk konspirationsteoretiker.

Vad kommer härnäst? Om Sverige blir militärt angripet av Ryssland, ska SVT intervjua Putin och låta honom förklara varför tusentals svenskar dödats och låta honom eller någon av hans talespersoner förklara varför Sverige har fel och får skylla sig själva?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

103 kommentarer:

 1. "Ett väpnat angrepp från Ryssland, där Sverige angrips som en del av eller inför en konlikt om Baltikum skulle orsaka enorma skador och kostnader för Sverige, men professor Willhelm Agrell sätter sannolikheten till "bara" 17%." Och om vi rustar upp så kan vi antagligen minska denna risk

  SvaraRadera
 2. Haha :-) Att vi är utsatta för ett informationskrigsangrepp för att banka in det påhittade rysshotet i folks huven så att krig kan motiveras råder det ingen tvekan om. Problemet är bara att den kommer från väst.
  Rysk media verkar ha ganska kul åt det hela hehe..
  http://thedailycoin.org/2016/11/03/russian-media-just-loves-campaign-demonize-putin/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha....
   Hehe....
   Du är rätt svår att ta på allvar

   Radera
  2. Det finns ett land i vår närhet som rustar sin krigsmakt i en takt vi inte skådat på mycket länge. Ett land som redan har genomfört väpnade angrepp på flera grannländer. Ett land som upprepade gånger hotat sverige med svåra reprissalier om vi gör något som det landet skulle kunna tolka som negativt (t.ex. gå med i ett stort FÖRSVARSsamarbete). Ett land som dessutom, som grädde på moset, styrs av en kriminell icke demokratisk elit som gör lite som de vill och styr sina undersåtar med ett järnhårt mediemonopol och en järnhård repressiv statsmakt. Detta land ligger ÖSTERUT från sverige sett.

   Slutsatsen att hotet i själva verket kommer från VÄST ger jag ingenting för.

   Radera
  3. Ähh Ukraina är inget att oroa sig för, de har egna problem.

   Radera
  4. Går man tillräcklickt långt västerut kommer man till Ryssland ändå.

   Radera
  5. Låter som USA.. det enda land som bombat sönder halva planten vid det här laget.. invaderar land efter land avsätter ledare godtyckligt och skapar allmänt kaos där miljoner dör. Ink kvinnor o barn.. sponsrar terrorister och statskupper världen runt i sina egna syften. Jag tror det är dags för dig att stänga av CIA-propagandan du konstant matas med via västs msm... 24/7 sen du föddes :)

   Radera
  6. Den verkar ju lite efterbliven din referens där som talar om nazisterna i Kiev och ryssfobi och all andra dumheter. Är det verkligen vad du vill lyfta fram av "rysk media"?

   Radera
 3. David Icke gör en bra analys av demoniseringskampanjen som nu pågår:
  https://www.youtube.com/watch?v=8-funsv5mhg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Vem fan är David Icke. Och vem FAN är du?

   Radera
  3. Wow, ja David Icke's wikisida gav ju en skön glimse av ett rätt stadigt CV. Not.

   Intressant dock att han använder uttrycket Sheeple (Sheep+People) dvs inte långt från bloggarens fårket

   Radera
  4. Han har otroligt mkt vettigt o säga om det mesta :)
   Har hållit föreläsningar, kritiserat etablissemanget o försökt få allmänheten o vakna i årtionden.

   Radera
  5. Martin sa att han var en vettig kille. Då var det färdigdiskuterat.

   Radera
  6. Han verkar ju vettig!

   "Illuminati har också ett annat namn - Fångvaktarna. De är egentligen utomjordingar som liknar humanoida reptiler. Dessa utomjordingar kommer från solsystemet Draco och är med i en ond allians som kallas det Luciferianska medvetandet. Många kända politiska ledare och andra figurer är utomjordingar, så som George W. Bush, Hillary Clinton och Storbritanniens drottning Elizabeth II. Signifikant för dessa är att de samtliga är medlemmar i Frimurarorden."

   https://sv.m.wikipedia.org/wiki/David_Icke

   Vem tar den sådan på allvar, finns det på riktigt folk som lyssnar på honom?

   Radera
  7. Men han var rätt hyfsad på fotboll en gång i tiden.

   Radera
  8. Ja, man kan lyssna på hans podcast tex. Sällan man hör så mkt vettigt samlat på samma ställe.

   Radera
  9. Hörde mer vettigt vid fågelbordet i förmiddags och då hade jag ändå matat kråkorna med gula ärtor dränkta i T-röd. Så nej.

   Radera
  10. Ben Sover i vanlig ordning...

   Det är ganska kul när MSM journalister väl tar mod/arogans till sig och tror de enkelt ska debunka David Icke. Ja kolla själv och skaffa en egen åsikt innan ni avfärdar honom som denna reporter gjort på förhand . https://m.youtube.com/watch?v=_Xz7La-HWyE

   Radera
  11. David Icke är en välkänd producent av bajsmackor, ser du tuggar i dig för fullt.

   Radera
  12. Martin, läser du överhuvudtaget kommentarer till dina posts? Dina svar är totalt generella och verkar inte ta andra kommentarer i beaktande. Copypastar du bara in färdiga svar?

   Radera
  13. Det är väl så man urskiljer att han har lön (arbetar), snarare än jobbar gratis (brinner för det).

   Radera
  14. Ja han har ju inte svarat på min direkta fråga heller. Trollar antagligen på tio bloggar samtidigt.

   Radera
  15. Martin, Martin. En fråga till: Hur säger man goddag yxskaft på ryska?

   Radera
  16. Det skrivs så mkt skit så kan inte svara på allt :) Ser det ej som seriöst.
   Vad vill ni ha svar på?

   Radera
  17. hahaha det säger allt när "Martin" refererar till David Icke! Kan rekommendera er som har tid över att läsa Icke, det är han som har grundat tanken att våra ledare är utomjordiska reptiler och man kan se det bla. på att de slickar sig ofta runt munnen!

   Radera
  18. Haha.. nja riktigt så är det ju inte :)
   Rekommenderar hans youtubekanal. Mkt klok människa:

   https://www.youtube.com/channel/UCAhmDfQ1LfOYECmNNWgXJ7Q

   Radera
  19. Jag har lyssnat på David Icke när han höll ett 10 timmar föredrag i Göteborg. Han la mycket tid på att berätta om sina "bevis" för att världen egentligen är lite som i the Matrix och att vi styrs av hemliga organisationer som i sin tur styrs av ödleliknande aliens. Ca 700 åhörare i publiken verkade hålla med. Suck.

   Radera
 4. Sällan man ser dig uttrycka dig så pass slarvigt / dåligt som: "islamistisk terrorism (alltså ej att blanda ihop med sekulära muslimer, som är något helt annat).". Det går ganska så enkelt att tolka som att du anser att alla troende muslimer är våldsamma terrorister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv har jag inget emot muslimer. Bara de muslimer som försöker leva efter koranen, sunna och haddith. Sen hur stor andel det är kan diskuteras.. men rätt stor även om de flesta knappt har tittat i dessa urkunder.
   Konstigt? ja, visst, det är det.

   Radera
  2. Tills motsatsen är bevisad så utgår jag från att så fort jag ser en muslim så är det en terrorist. Precis som jag skulle göra om jag såg någon gå omkring med en hakkorsbindel på armen. Resultaten av de här ideologierna är likartade. Better safe than sorry.

   Radera
  3. Ja, det är väl inte så långt från sanningen? Att vara troende muslim innebär vissa förpliktelser - sedan varierar det i hur våldsam och terroriserande varje enskild individ är.

   Radera
  4. Att vara kristen innebär väl också förpliktelser? Förutsätter du att alla vanliga svenskar ska mörda din fru för att hon t ex läser horoskopet?

   Radera
  5. Sekulär muslim? Är det samma sak som ickekristen kristen?

   Radera
  6. "Bildad Sverigedemokrat"

   "Sansad frikyrkomedlem"

   "Intelligent norrlänning"

   "God leverkorv"

   Radera
  7. @Ben Dover

   Det beror väl på vad du menar med "att vara kristen". Är alla vanliga svenskar troende kristna?

   Radera
  8. Fakta är att alla muslimer inte är terrorister men att de allra flesta om inte alla terrorister är muslimer. Vi kan väl jobba utifrån det..?

   Radera
  9. Fakta är att alla muslimer inte är terrorister men att de allra flesta om inte alla terrorister är muslimer. Vi kan väl jobba utifrån det..?

   Radera
  10. "Intelligent norrlänning" Hörru, inte bra. mej Arg

   Radera
 5. Ryssland är i krig med Saudiarabien. De har väl snart kickat ut ISIS från Syrien, ISIS som rekryterat sin arme från sponsrade moskéer.

  Både amerikanska och svenska politiker har åkt och hälsat på landet, hur kan det komma sig?

  Gulfstaterna och då framförallt Saudiarabien har pumpat upp pengar under många år. Det är klart man använder pengarna för att investera i inflytande. Troligen nåddes toppen någon gång på 1990 talet, efter det är det deras pipa som gäller.

  Förstår man att det är Saudi vi jobbar åt så blir det mesta logiskt.

  Exempel på saker som media aldrig visar av någon konstig anledning...
  The Truth About Aleppo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter att först ha sett David Ickes video och nu denna. Jag dör.

   Men samtidigt har jag en ny affärside. Videoskapande för konspiratörer.

   Om de ska ge någon form av legit utstrålning måste de fatta att de inte kan sända på webcam från något som ser ut som ett tonårsrum. Alternativt sända från sin veranda med sin bebis i knät (!).

   Förstår man inte sådant grundläggande är man inte så klipsk. Punkt.

   Radera
  2. Bedömer man sanningshalten från en video med hjälp av produktionskvaliten är man inte så klipsk. Punkt!

   Radera
  3. @Lena Handén

   Läs mejlen som wikileaks släppt, där får du svart på vitt. Det är text direkt från källan eller konspirerar de också?

   Radera
  4. Angående videon

   Han beskriver hur man kan hitta information om att CIA tränar ISIS i Jordanien, det var poängen med videon och det borde man reagera på om man är intresserad.

   Radera
  5. Jag hörde också hur han rwdogjorde för hur CIA kommer att döda hela Trumps familj.

   Radera
  6. @Lena Handén

   Det är många som vill ha bort Trump, Saudi vill det absolut

   Radera
  7. Men om dom är så mäktiga, varför lät dom honom vinna valet då, så att han måste dödas? Kunde dom inte förutsett detta och dödat Trump för flera år sen?

   Radera
  8. @Ben Dover

   De kan inte fuska hur mycket som helst

   Radera
  9. Så dom kan mörda Trump och hela hans familj, men inte fuska i valet? Låter vettigt hörrö.

   Radera
  10. @Ben Dover

   De fuskar i valet

   Radera
  11. Så först fuskar dom in Trump, sen ska dom mörda honom? Det här får du nog förklara lite närmare.

   Radera
  12. @Ben Dover

   Är du säker på att du vill förstå och klarar ta till dig verkligheten?

   Här har du en del tekniker som används för att få fram ett passande valresultat
   Gerrymandering
   Voter suppression
   Why 15 Is the Magic Number
   Two-party system

   Det finns mer, inte för att jag tror polletten trillar ner

   Radera
  13. Du är alltså inte läskunnig?

   Radera
  14. @Ben Dover Återkom när du är redo för saklig diskussion

   Radera
  15. Faktiskt låter en bilolycka lite enklare.
   Fast
   Kör herr Trump Volvo är det ju svårare.
   Beskyll nu bara inte mig för att vilja ha livet av någon.

   Radera
  16. Återkom när du faktiskt kan besvara frågorna som ställs och inte klistra in "veckans weirdolänkar"

   Radera
 6. Haha alltså ändå, internet!

  Bloggare publicerar fullt spårbart påstående från högt uppsatt svensk officer. Kommentatorfältet svämmar direkt över av snurriga konspirationsteorier och rent nonsens. Det gäller alltså att gömma information i så mycket bajs som möjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en erkänd teknik i internettrolleri utvecklad av Ryssland i första hand. Att genast börja prata gallimatias och skit så att de seriösa inte orkar blanda sig in i diskussionen. Tråkigt, men sant.

   Radera
  2. Jag tycker då att konspirationsteorin som bloggaren publicerade är värre. Man har ju noll förtroende för minkjägarna i svenska försvaret och de har ju demoniserat ryssen sen urminnes tider.

   Radera
  3. @Stoffe

   Menar du att du får sanningen i SVT?

   Radera
  4. Lena Handen
   Se denna video från Canadensiska journalister som rapporterar om Aleppo och påvisar hur många av MSM inte talar sanning om tex Aleppo.


   Mainstream Media lies about Syria exposed by Canadian journalist Eva Bartlett   Radera
  5. Konferensen i sin helhet:

   Syria - Sovereignty and Peace. Press Conference, United Nations, 9 Dec.

   https://www.youtube.com/watch?v=ebE3GJfGhfA

   Radera
  6. Tycker Anders att Finnarna ävenledes hyser för lite aktning för sina östra grannar?
   På Anders dagen 1939 som grannarna halkade över gränsen som bekant(?)

   Radera
 7. Vi behöver stärka vårat försvar om vi har råd men antagligen tycker folk ute i stugorna att Polisen istället bör prioriteras, håller med om analysen av Islam den är bara farlig om man tror på den och finns det någon riskanalys på hur det ser ut med sekulära kontra bokstavstrogna i Sverige och hur utvecklingen ser ut för Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är dödens lammungar. Islams tredje invasion pågår för fullt mot Europa. Varför kan ingen se detta? Är vi förblindade och inte ens kan söka och få historiska fakta från Google. Vi har Bysantinska rikets fall och framträngandet av Islam från Afrika Andalusien eller kalifatet i Cordoba. Sedan har vi Osmanerna som slaktade sig fram i öst och sedan vek av mot Wien. Där tog det stopp då de mötte motstånd av polsk tyska modiga soldater. Inte ens Gud räddar oss denna gång. Han älskar goda som onda och vill att de onda ska omvändas till goda kristna. Det kanske kan fungera med politiker som värnar nationen och folket. Men när det vräker in 163 000 muslimer på några veckor så har vi fått problem. Räkna med en kriminalitet på 20% av dem som kommer så blir det lättare att räkna på hur många fler poliser vi behöver. Jag tror vi behöver det dubbla antalet. Då blir det inte mycket pengar kvar till försvaret.

   Radera
 8. Det vore tjänstefel om en militär befälhavare INTE ser krig som möjligt!
  FN har fått klartecken för observatörer i Syrien. Hoppas de har hjälmkamra så man kan se vem som skjuter vem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Propagandan är enormt naiv när det gäller Syrien. Det är inte så svårt att förstå Ryssarnas motiv för att hjälpa till avsluta kriget i Syrien.
   De klev in när de såg att IS inte bekämpades på ett relevant sätt av de moderata rebellerna eller av deras allierade från Nato.
   Nu har de nått ett mål och släpper in Nato till gemensamt anfall mot IS.

   Radera
  2. Ryska ambassadören skjuten i Turkiet!

   Radera
  3. "Den kulan visste var den tog."
   Förlåt!
   Runeberg dyker ständigt upp i mitt minne...

   Radera
 9. Menar Brännström riktigt och fullskaligt krig med bomber och allt det innebär likt i Syrien. Eller är det undantagstillstånd och som kan användas vid ett flertal hot och fara för landet. Ex ett terrorangrepp?

  SvaraRadera
 10. "För övrigt bör regeringen via styrelsen ge ett direktiv till SVT och SR att sluta sända Kremls propaganda i svensk Public Service. Vi är utsatta för ett informationskrigsangrepp och svensk Public Service bör ej användas som kanal för att genomföra detta angrepp mot Sverige och svenskarna. Nej, det är inte balanserat att låta diktaturers talesmän ge sin syn på saken eller att sända Kremlfinansierad propaganda i svensk TV, även om det är producerat av en köpt fransk konspirationsteoretiker."

  Jag tyckte det var en frisk fläkt att få se något som inte är lika uppenbar propaganda som den NATO levererar. För vanligen är Putin djävulen och Ryssland finns det ingenting positivt att säga om. Bara det är ju en ganska uppenbar vilseledning.

  Jag skulle gärna vilja se en genomgång av filmen SVT visade på DU igår där du tar upp alla faktafel och vinklingar. Såg du hela filmen Lars? Att du avfärdar den så hårt förvånar mig faktiskt. Jag tyckte själv att den målade upp en relativt positiv bild av Putin, självklart. Men det intressanta för mig var resonemanget kring hur världen i övrigt ser på USA och EU. Och att det är uppenbart att västerländsk kultur tappar inflytande i världen. Och med det självklart respekten för USA.

  I vanlig ordning får jag väl som max 1 exempel på ett faktafel eller en vinkling och sen anser du att det räcker för att bevisa din poäng. Så jag har inte så höga förhoppningar. Vill du fortsätta att vara en "försvarsexpert" i MSM bör du nog överväga en mer neutral framtoning, du framstår som motparten till Avpixlat i ditt konspirativa svamlande ibland. Dessutom är det väl kontraproduktivt att inte "låta diktaturers talesmän ge sin syn på saken". Ska vi bara sitta o hålla för öronen och ögonen och hoppas att allt löser sig? Svenska folket bör väl också få veta vad främmande makt har för syn på omvärlden, oavsett om det är en diktatur eller inte? Låter som du förordar censur rent av. Jag ska inte börja ropa hycklare riktigt än men det hänger i luften.

  Här är länk för den som vill bilda sin egen uppfattning.
  http://www.svtplay.se/video/11575090/dokument-utifran-rysslands-aterkomst/dokument-utifran-rysslands-aterkomst-rysslands-aterkomst?start=auto

  Filmen är dock 80 minuter lång så man behöver lite tålamod. Just därför har jag svårt att tro att Lars sett hela filmen eftersom den är "Kremlfinansierad propaganda" "producerat av en köpt fransk konspirationsteoretiker." Brukar vara svårt att genomlida 80 minuter av trams. Jag klarar inte ens av 5 minuter av kristna fundamentalister som gapar om reptilmänniskor, Lucifer och utomjordingar. Men vissa är ju självplågare, vad vet jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Kanske har rysslands ingripande hindrat en ännu större konflikt i Syrien"
   Mm jo men visst.
   Samtidigt som man säger "genom att utnyttja sitt veto i säkerhetsrådet öppnades vägen för islamistiska milisgrupper som Assad bjöd in för att strida, konsekvensen av detta var att de lyckades skapa en stark och mycket kapabel arme"

   samt ett medverkande av den notoriske västhataren Noam chomsky känd för sin objektivitet.
   men visst händelserna de tog upp var överlag ganska korrekte men med ett stark pro rysskt narrativ.

   Radera
  2. Ryssland har väl bara hindrat US att ha ihjäl Assad och Erdogan, inget att hetsa upp sig för. Jag brukar sällan få ihop allt som jag vill ha det..

   Radera
 11. Den riktige fienden är globalisterna, som har som största mål att söndra nationalstaterna med ändlös massinvandring från islamistiska länder. Fienden är mitt ibland oss, i form av våra politiker och deras hussar i Bryssel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Putlers beundran för Sovjet är väl också en form av globalism, eller?

   Radera
  2. Jag säger inte att Ryssland inte är ett hot, men med ett splittrat folk, och på sikt islamiserat folk, så kommer det inte finnas något land att värna om i framtiden.

   Radera
  3. Det är Ryssland med dess muslimska befolkning och många minoriteter du beskriver nu va?

   Radera
 12. Om Putin har tankar på att verkligen göra något i Baltikum (vilket jag tror), så kommer det ske de närmsta åren. Putin kommer aldrig att få ett bättre läge än någon gång under kommande 4 år.

  Jubelidioten Trump trasslar in sig i relationen med Kina samtidigt som saker kommer hända snabbt i Europa. Inte en chans att Sverige hinner rusta upp inom Rysslands opportunity window som nu har börjat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Alain Joppré - Måste vara lockade och ta över skuldsatta länder

   Radera
  2. Det låter på dig som du ser annektering lite som ett slags företagsförvärv?

   Antar man borde räkna med att de nya ägarna kommer in med en ny och fräsch "företagsledning" och lite kapital bakom?

   Radera
  3. @Alain Joppré

   Kan man inte presentera något motiv till att starta krig kanske man inte skall påstå. Varför starta krig för att ta något som bara innebär massa kostnader och problem?

   Radera
 13. Sätt några tillfångatagna Spetzsnaz tillsammans med ett gäng "genustanter" från Södertörn att sitta i pratring i skräddarställning och prata ut om manliga hierarkier, könsmaktsordning, patriarkala förtryckarstrukturer, normkritiskt tänkande, mansplaining mmm. och låt de sedan göra "praktik" på ett genuscertifierat HBTQ-dagis någonstans.

  Jag lovar! De kommer att vara som lobotomerade lallande zombier efteråt... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillåter Geneve konventionen dylikt?
   Måste väl klassas som kvalificerad tortyr...

   Radera
 14. Ähh,när strömmen försvinner ett par veckor blir det "krig", så kri(g)srisken är real men inte på så som sätt som många tror.
  Usch o fi faen.
  Politikerna gör då vad,gömmer sej var och skyddas av ingen.
  1:Bullkalas?
  2:Lyktstolpar?
  3:Samkväm?
  4:?
  😰
  Alternativ?
  Trumvirvel!
  2!
  God Krakus!

  SvaraRadera
 15. By the way i Turkiet händer det grejjer.

  http://www.reuters.com/article/us-turkey-russia-diplomacy-idUSKBN1481RE?utm_source=twitter&utm_medium=Social

  SvaraRadera
 16. Rysslands 3M22 Zirkon missil kan täcka ett avstånd av 250 km (155.3mi) på 2,5 minuter.
  Va,vad hände?
  Mach 6,2...
  Upprustning kanske känns bra,men..
  Jullov med genusinformation är det inte alla som har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är mer orolig för Ryssarnas Biologiska Vapenprogram och om det har stängts ned eller inte.
   Biologiska vapen är extremt mycket billigare än kärnvapen och det var ett sätt för Ryssarna att spara pengar på 80 och 90-talen både under Jeltsin och Gorbatjov.
   Putin är ju som bekant polare med Gorbatjov då båda tillhörde Andropov fraktionen i det gamla Sovjet !

   Radera
 17. Politikerna måste ju börja tillföra tillräckligt med pengar till försvaret för att åtminstone täcka det nödvändigaste. Gör man inte det så är det stor risk att "Rysshotet" bara ses som ett försök från eliten att ta bort blicken från interna problem.

  Hökmarks förslag är ju närmast ett minimikrav man kan ställa !

  SvaraRadera
 18. Krig mot Ryssland innan landet ställer in sina oljeleveranser om kanske 10 år tror jag inget på. Och då få vi väl hoppas att Fjollträsk med sin befolkning utplånas med kärnvapen så att vi får en bättre försörjningsbalans. Ryssarna vill inte ha något i detta land och blir naturligtvis en hämnd av något slag.

  SvaraRadera
 19. Helt rätt men det är fel FI... FI är Muamed Muhamad

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolla in Berlin idag,troligen har du rätt.

   Radera
 20. Jag stängde av ovan nämnda dokumentär efter 10-15 minuter när jag insåg vartåt det barkade. Visst, en del fakta kring murens fall och Sovjetunionens kollaps presenterades, men sen började person efter person prata om hur trampade på och förnedrade ryssarna blev, samt att det inte alls är konstigt att de är revanschsugna. Därefter "men USA då!?" och diverse kommentarer som inte alls ursäktar att Ryssland med våld gett sig på sina grannländer Georgien och Ukraina, samt hotat andra länder med både konventionellt och nukleärt våld.

  Jag ger inte ett piss för såna uppenbart vinklade tv-program.

  SvaraRadera
 21. OT: svt spekulerar om polsk nazist som har gjort ett false IS dåd för att kasta skit på godhjärtade araber. Fy skäms!

  SvaraRadera
 22. Jo SVT... De skulle behöva tyglas en del. Minns när jag läste Midvintermörker och blev arg på dem för idiotnyhetsinslaget de gjorde (i boken). Och tror de säkert skulle kunna göra så i verkligheten med.
  En Svensk Tiger.

  SvaraRadera
 23. När man läser i Expressen blir det väldigt mycket "inte rasist... men" över Brännström. Flyktingar kostar pengar som försvaret kunnat få och de är femtekolonnare men en och annan är underbar.

  Med andra ord Brännström visar sitt fula tryne och med den värdegrunden passar man ej karaktärsmässigt i FM.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det en lögn då?

   Radera
  2. Det vet alla att verkligheten är en rasist. Det viktiga är "berättelsen" inte verkligheten.

   Radera
 24. Funderingar i morgonmörkret. Om nu ryssarna skulle vilja destabilisera Västeuropa så är Islam verktyget. War of attrition mellan mellan muslimsk gerilla och när samhällena är lagom försvagade så sveper man i och tar kontrollen. Frågan är dock hur länge man kan hålla kontrollen över en så stor landmassa och dess cirka 500 miljoner invånare. Så finns kanske enklare sätt att skapa följsamma regimer. T ex. kontroll övervenergiförsörjningen dvs nordstream och norra Sverige och Norge. (Och fö intressant hur många enfrågeskribenter som dyker upp när cornu kör rysshotet)

  SvaraRadera
 25. Att fråga en general om det kommer bli krig är som att fråga en försäkringsförsäljare om det kommer ske olyckor.

  SvaraRadera
 26. " Om Sverige blir militärt angripet av Ryssland, ska SVT intervjua Putin och låta honom förklara varför tusentals svenskar dödats och låta honom eller någon av hans talespersoner förklara varför Sverige har fel och får skylla sig själva? "
  Varför inte ? Vi måste ju låta jornalisterna göra sitt jobb ! Fråga Erdogan vad han tyckte om ditt hyckleri när hans land var under attack från terrorister och senare vid kuppförsöket. Du t o m spred lögner för att du inte visste bättre din nyttiga idiot !

  SvaraRadera
 27. Att angripa Sverige är som att angripa USA, som krossade Sverige för 30 år sedan.

  http://iesho.blogspot.se/2015/02/21-murder-of-swedish-prime-minister.html

  SvaraRadera