Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-12-08 09:49

Avskrift: Ryska ambassadörens samtliga lögner

Nedan följer en avskrift av intervjun med den ryska ambassadören till Sverige från gårdagens SVT Aktuellt. De direkta lögnerna, som visar att ambassadören inte är att lita på och att Kremldiktaturen är fientliga och angriper grannländer, är kommenterade nedan.
Till en början vill nyttiga volontärer och inflytelseagenter att man ska tolka in diverse "inte" där ambassadören inte säger dessa, som i det inledande citatet nedan. Om det alltså utelämnas "inte" där, så kan "inte" också vara utelämnat på fler platser. Man kan inte selektivt välja var man ska stoppa in inte bara för att man tycker det passar.

Låt oss börja:
"- Det som jag som Rysslands ambassadör vill gärna framföra till hela svenska folket utan det minsta undantaget, det är nog att: Det är löjeväckande att hysa några som helst  tvivel om att Ryssland har speciella militära planer på att anfalla Sverige, Gotland, Karlshamn, Slite."
Här vill de nyttiga volontärerna slänga in ett inte. Låt gå för det. Om den ryska generalstaben är inkompetent och inte har någon krigsplanering med speciella militära planer på anfall mot Sverige, har man istället allmänna, generella eller särskilda planer? Har man planer som del av anfall mot någon annan? Detta förnekar inte ambassadören. Han säger bara att man har speciella planer.

Fanns inga planer alls skulle borde ordet speciella tas bort.

Man ska också komma ihåg att målgruppen för uttalandet inte nödvändigtvis är svenska folket. Ryssland kan officiellt direkt till t ex UD framfört att man har planer för att anfalla Sverige. Säpo och MUST har uttryckligen skrivit att det pågår krigsförberedande handlingar mot Sverige och vet man vad som låg bakom att ÖB skickade permanent trupp till Gotland i förväg, så vet man att det stämmer.

Att upprepa hotet att Ryssland har planer (ambassadören säger inget inte) kan vara en signal till målgruppen Sveriges regering, för att få oss att ge oss vad gäller Nordstream II.
"- Får jag bara fråga: Löjeväckande? Det är löjeväckande säger du? Men Sverige är ju ett grannland till Ryssland.
- Stämmer.
- Och Ryssland har ju redan ockuperat ett grannland, tagit Krim från Ukraina. Varför skulle Sverige släppa in ett sådant land på Gotland? Som Ryssland.
- Du, det är två absolut annorlunda grejer. Vi har inte ockuperat något land. Utan Krim har alltid varit en del av Ryssland. Och Krim hade en referendum, folkomröstning, och 98% av"
Här ljuger ambassadören.

Ryssland ockuperar just nu delar av Georgien - Abchasien och Sydossetien, samt Krimhalvön, som är en internationellt erkänd del av Ukraina.

Sedan har inte Krim alltid varit en del av Ryssland. 1991 hade man en folkomröstning om att tillhöra Ukraina, och 1994 skrev Ryssland på Budapestavtalet om att för all framtid respektera Ukrainas gränser.

Före 1783 var Krim ett eget land under Osmanska Riket och bebott av krimtatarer, som bland annat plundrade den ryska huvudstaden Moskva.

Så ja, ambassadören ljuger.
"- Ni skickade er militär för att [...]
- Nej, nej, vi har inte skickat dit någon militär."
Rysk militär ockuperade Krim och övervakade med beväpnade vakter de genomskinliga valurnorna under "folkomröstningen".
"- Det hävdar i alla fall din president.
- Ja, det var ju en militärbas där, ryska militärbasen i Krim, men det spelade ingen roll. Den viktigaste rollen spelade ju att man hade haft en folkomröstning och Krims övervägande majoritetsbefolkning röstade till fördel för att vara en del av Ryssland."
Folkomröstningen är som tidigare visat ett skämt och utfördes övervakat av beväpnade vakter. I Sevastopol röstade fler för att ansluta sig till Ryssland än det bor folk i staden, än mindre vuxna röstberättigade.

Ryska Federationens president Vladimir Putin har delat ut medaljer till ryska soldater och deras feta officerare för ockupationen av Krim. Putin har alltså medgett att det var ryska soldater som tog över Krim och inga oroade medborgare med pansarfordon och attackhelikoptrar. Endast en nyttig volontär, inflytelseagent eller påverkansoperatör kan hävda något annat.
"- Men inte Ukrainas regering. Och resten av världen ser det ju som att ni har annekterat, ockuperat Krim. Varför: Om nu Sverige ser det på det viset, varför skulle då Sverige godkänna att Ryssland kommer till Gotland?
- Jag har inte några som helst samband mellan dessa två frågor. Sverige...
- Vad menar du med det?- Ryssland har inte utgjort något hot åt Sverige, åt sina grannländer."- Nej, men mot andra länder.- Jamen, vi har aldrig hotat några andra länder. Utan: Krim har framfört sitt önskemål genom folkomröstningen, att fö.. att bli en del av Ryssland, så det var bara det här. Utan. För Sverige"
Senast förra veckan hotade Ryssland Ukraina med krig om Ukraina provsköt robotsystem. Sedan var det förstås ett tomt hot från det fjantiga Kreml, som inte gjorde något i slutändan. Annars räcker det att konstatera att Ryssland hotat Sverige med militära åtgärder om vi går med i NATO.
"- Efter det att Ryssland hade skickat dit soldater, ja, utan gradbeteckningar och så. Kan du inte förstå att ett litet land som Sverige, med en jättestor granne som Ryssland, blir, känner sig orolig inför det här?- Jag kan inte förstå varför skall man känna sig orolig? Jag tycker att - Just på grund av det jag har beskrivit, tänker jag, med utvecklingen i Krim.
- Du vet. Det här Krim har inte någonting med det här att göra. Jag tycker att det var en jättebra uppfattning som framfördes i Dagens... Dagens Industri. Den gick ut på att 'det tjänar ingenting till att göra oss - svenskar - mera osams med ryssen. När vi redan är så... än vi redan är. Så, jag tycker att det liksom kännetecknar mycket väl situationen."
Här hyllar ambassadören inflytelseagenterna på Dagens Industris artikel, där de skriver att Sverige inte har en chans mot Ryssland och att vi ska böja oss för Kremls vilja.
"- Men vilka garantier har Sverige och den svenska regeringen för att Gotland inte skulle bli nästa Krim?
- Ja, det. Vi. Vi kommer inte att... Vi har alltid sagt att vi. Vi är trogna till alla de folk.. folkrättsliga.. folkrättsliga handlingar som vi har undertecknat. Och naturligtvis har vi full respekt åt territoriell integritet av Sverige. Och vi har inga som helst planer på att invadera Sverige."
Vem har sagt att man ska invadera Sverige. Hur är det med att bara anfalla och med moderna vapen distansbekämpa svenskt försvar och förstöra infrastruktur? Detta förnekar han inte.

Därtill ljuger han om folkrättsliga handlingar som Ryssland undertecknat. Man har brutit på Budapestavtalet från 1994 om att för all framtid respektera Ukrainas gränser. Rysslands underskrifter på folkrättsliga dokument är inte värda ens pappret. Därtill bombar man sjukhus i Syrien, vilket är ett folkrättsligt brott.
"- Ok.
- Så svenska befolkingen kan sova lugnt, i lugn och ro.
- Ok. Sova lugnt, säger du. Det är inte bara Sverige, i Sverige, som Rysslands agerande i Östersjön väcker oro. I Baltikum har också den nya presidenten i USA, tillsammans med Rysslands agerande, väckt nya farhågor."
Här kom ett inslag om Baltikum. Intervjun fortsätter.
"- Ja, Viktor Tatarintsev, människor i Baltikum är oroliga och de pekar också på det ryska agerandet i Krim. Skulle det som hände där kunna hända i Baltikum?
- Nej. Det.. Vi har aldrig hotat Baltikum. Och det som du har visat i det här tv-avsnittet, det handlar om de åtgärder, militära åtgärder, som Ryssland har vidtagit, som svaret på de beslut som hade fattats utav Nato, om att en.. till exempel bilda upp fyra bataljoner, varav en om etthundratusen soldater, för att de skall placeras till Polen och tre baltiska stater"
Här ljuger ambassadören återigen bevisligen, för att ge landets nyttiga volontärer i Sverige ett citat. Bataljonerna är på ett tusen soldater, inte etthundratusen soldater.

Däremot har Ryssland omgrupperat ca 40 000 - 60 000 man till sin västra gräns med två nya divisioner. Plus att en eventuell omgruppering av första gardespansararmén till Vitryssland tillför ytterligare trupp för en summa om 100 000 - 120 000 man.

Nu är förstås de inkompetenta handlingsförlamade initiativlösa ryska soldaterna värdelösa och deras feta officerare (som får NYPD att framstå som vältränade) ännu sämre, så för att kontra 4 000 NATO-soldater behövs det antagligen 120 000 ryska soldater.
"- Det vi ser,
- gränserna, gränserna för nato- Ett ögonblick bara. Det som hände i Krim, varför skulle det inte kunna hända i Baltikum?
- Du förväxlar saker och ting. Krim har en annorlunda historia. Krim har alltid varit Ryssland naturliga del, och det är ryssarna som till 97-98% bor där."
Återigen en lögn. Endast 84% av de boende på Krim har ryska som modersmål, varav en stor del är ukrainare - många ukrainare pratar enbart ryska. Om inte Ryssland utrotat de övriga sexton procenten den senaste tiden så ljuger ambassadören återigen.
"- Fast på senare år har det ju tillhört Ukraina.
- Det stämmer. Men det har inte några som helst upprepbara samband med det här. Och Ryslsand har aldrig, aldrig utgjort ett hot mot Baltikum.
- Nä. Baltikum var ju iofs ockuperat under väldigt många år av Sovjetunionen. Så nog skulle balterna kunna känna sig hotade av Ryssland, menar jag.
- Du vet, var och en kan känna sig hotad av var som helst. Det är liksom upp till var och en av att känna sig hotade."
Inte Rysslands problem om någon känner sig hotad alltså.
"- En anledning till att jag jämför med Krim, och en anledning till att jag frågar, är att också i Baltikum, i Estland och Lettland åtminstone, så finns en stor rysktalande minoritet.
- Ja.
- Om det uppstod konflikter där, vad finns det för garantier för att inte Ryssland skulle börja skicka in militär personal, som inte riktigt gick att identifiera, i Baltikum.
- Jo, det, det, de hypotetiska frågorna som du ställer, du vet, de är liksom är ganska barnsliga eftersom: President Putin har sagt officiellt, att vi har inga som helst planer på att attackera Nato-länder, som baltiska staterna egentligen är.
Och då - han sade ju officiellt, och han har upprepat detta nog många gånger, om att: hur kan ni tänka er att Ryssland har för planer att anfalla ett Natoland, eller tre baltiska Natoländerna, när man vet att då skall andra länder, med USA i spetsen, komma och bistå och hjälpa till militärt.
- Det finns ju de som - Det är liksom så...-Jag förstår.
- ... pass hypotetiskt och barnsligt resonemang att .. jag vill liksom inte gå in närmare"
Det är ett intressant språk att slänga sig med ordet barnsligt, när Ryssland invaderat och ockuperat delar av Ukraina och Georgien.

Dock medger återigen Ryssland här att om Sverige går med i NATO så kommer vi vara skyddade mot ryskt angrepp. Sverige bör alltså gå med i NATO är vad ambassadören säger.
"- Du får ursäkta att jag ställer barnsliga frågor här. Men när det gäller just det där med Natoländerna så finns det ju en oro, med uttalanden från Trump där han ifrågasatt Nato, från hans rådgivare som talat om Baltikum som en förort till St Petersburg, att Ryssland skulle uppfatta det där som att de fått en ny handlingsfrihet i Baltikum. Vad säger du om det?- Nej, det är inte på det sättet. Eh. Det var bara, det var bara, du vet, när Putin har haft det första telefonsamtalet med Trump, då han gratulerade honom i segern i presidentvalet, och då hade de konstaterat att rysk-amerikanska relationerna är på lägsta nivå sedan ganska länge. Och båda ledare, de har konstaterat att de skall tillsammans göra väldigt mycket för att förbättra dessa relationer. Och man har också sagt att, från vår sida, att vi är redo att bygga ut våra förhållandena med USA på grunder av ömsesidig respekt, jämlikhet och rättvisa, med hänsyn till varandras intressen.
- Vi får se hur det går. Stort tack för att du kom hit, Viktor Tatarintsev. Tack."
En mycket bra intervju med den ryska ambassadören, som uppenbarligen behärskar svenska fullt ut. På ryska använder man negationer likt i Sverige. Säger man inget inte så är det så.

Nu är det fritt fram att sätta in alla inte som man tydligen får göra när det passar.

I princip vartenda uttalande ambassadören sade var en lögn. Med dokumenterade lögner från ambassadören ovan kan vi alltså utgå från att allt han säger är lögn, dikt och förbannad lögn och inget Kremls hantlangare säger går att ta på allvar. Vad mer ljuger Ryssland om?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

114 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Han bedriver rena maffiametoder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Det var ju en fin ö ni har här. Vore ju synd om något skulle hända den" :-)

   Radera
  2. "Eyyy brurschan, vi har inte gjort ett schkit va, brursaaaaaan"

   Radera
  3. Blir man kallad "kompis" eller "bruschan" så vet man precis hur man betraktas, och att man måste räkna fingrarna innan man skiljs åt.

   Radera
  4. Men du har fortfarande sex på varje hand och simhud emellan va?

   Radera
  5. Nej, du är nog ensam om att ha det, kan bero på att din mamma inte lyckades urskilja pojkvänner från bröder.

   Radera
  6. Men du, det här med mammaskämt, är inte det en invandrargrej? Hör inte det till mellanösterns hederskultur?

   Radera
  7. Det är ju du som lärt mig dem, antar att det kan kallas kulturberikning, men du bor ju inte så långt bort, så var fick du det ifrån?

   Radera
  8. Ni är ju bägge skåningar och mellanöstern börjar ju där.

   Radera
 3. Bra att nåt annat än den konstanta natopropagandan och antirysshetsen får komma till tals även i hittepåmedia.
  CIA:s Hittepåhistorier om Ryssland och Putin fick lite väl stor spridning innan folk började vakna.
  Givetvis måste Ryssland försvara sig mot natos proxyattacker. Som tex i Ukraina o Georgien. Det hade USA gjort vid sin gräns också.
  Al-qaeda utvecklades ju som bekant av USA för att destabilisera Ryssland. Gänget som senare blev IS osv. Man drar sig inte för nånting för att få igenom globalistagendan.

  När det gäller Krim så är det samma som förut. Man har haft avtal att få vara där militärt så inga konstigheter. Även om det kanske ses som lite okonventionellt i väst att hålla folkomröstning istället för att använda sedvanlig nato-metod o bomba sönder stället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folkomröstning, jo men tjena.

   Radera
  2. Vilken folkomröstning är det du avser, Martin?

   Radera
  3. Det hölls en omrstning på Krim som bekant. Oavsett vad CIA har talat om för dig via msm:s propagandakanaler :)

   Radera
  4. @Martin
   Varför tror du att en odemokratisk stat klarar av att hålla en folkomröstning?

   Radera
  5. Det är lugnt, tog typ en vecka, klart det var väl organiserat och rättvist när det tar typ sju år att organisera motsvarande i Skottland. Om ni tror på den godnattsagan har jag och en kompis i Nigera några MYCKET lukrativa affärsförslag till er.

   Radera
  6. Folkomröstning...
   Blir lite löjligt att kalla det där för folkomröstning. Tidsschemat var ju att Ryssland först intervenerade militärt, sedan anordnade en lite skämtsam folkomröstning med en veckas varsel, som de dessutom fuskade till resultatet i. Vilket är rätt idiotiskt eftersom den ryska linjen säkerligen skulle ha vunnit i det skedet ändå, även med en ärlig process eftersom ockupationen redan var ett faktum. Ryssar är ganska praktiska, är min erfarenhet.

   Radera
  7. Det som först skedde var att väst sponsrade en statskupp och avsatte en demokratiskt vald president.. varpå Ryssland blev tvugna o säkra sin position som de enligt avtal hade rätt till. Det gjordes mha folkomröstning oavsett vad CIA har sagt till dig eller hittat på historier om.

   Radera
  8. Vilken position hade Ryssland "Rätt till"? Ett hyresavtal av en flottbas är väl just ett hyresavtal som kan ändras/hävas när löptiden går ut. Ingen besittningsrätt existerar där. Eller ska vi skicka brev till Norge, baltstaterna och preussen, varför inte passa på med Guadeloupe när vi ändå håller på. Det har trotts allt varit svenskt territorium och vi borde ha det nu med.

   Radera
  9. De hade avtal om att få vara där militärt. Ett visst antal soldater osv. Har nog lika lite planer som USA på att ge upp sina millitärbaser för att fienden utför statskupper :)

   Radera
  10. En lögn blir inte sann även om man upprepar den. USA har inte utfört någon statskupp i Ukraina. Punkt.

   Radera
  11. Jag påminner här om att Martin är ett litet svarttroll och att den bästa medicinen mot honom är att inte hugga på beter och börja dislutera med honom

   Radera
  12. Ändå lyssnar du på msm-lögnerna som upprepas för dig 24/7 i alla kanaler. USA sponsrade statskuppen mha CIA som de alltid gör över hela planeten när nån inte passar. De har några olika varianter de kör. Även Soros pengar har varit inblandade där.

   Radera
  13. Exakt hur gjorde CIA för att få ut 1 000 000 kievbor att protestera där åp Maidan? Eller var det 100% infiltratörer? Jag har inte sett ens antydningar till förklaring av det än.

   Radera
  14. Jag kan inte deras metoder men med tanke på vad man sysslat med gällande folks beteenden redan för 100 år sen så kan man bara fantisera om vad man håller på med idag :) Soros tex brukar ju sponsra o ge stora pengar till organisationer som ställer till med diverse saker som passar agendan.

   Radera
  15. Ja.. bankerna är ett av verktygen :)

   Radera
  16. Psykotropiska droger i dricksvattnet.

   Radera
  17. Psykotropiska droger i dricksvattnet.

   Radera
 4. Jag tror att hans medverkan i SVT får motsatt effekt av vad han vill. Lite som chockdoktrinen som fick till följd att motståndet växte. Ett par inslag till med ambassadören och sedan är Svensson beredda att slopa barnbidraget för att ha råd med ett försvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, svenskarna har ju indoktrinerats hårt. Så kan nog bli en inledande chock. Kan bli kortslutning också när verkligheten inte stämmer med hjärntvätten. Men tror inte det är lika enkelt idag för CIA o gänget att lura riktigt hela Svenssonboskapen iomed att folk har internet idag.

   Radera
  2. Förr var det Nuland och Brzezinski, nu är det Soros och CIA. Varför ändrar ni retoriken? Har sett på flera ställen att CIA dyker upp i det ryska desinformationsflödet, anses det vara mer trovärdigt? Eller är det för att Brzezinski är knepigt att stava?
   Vad blir nästa trend?

   Det finns en guvernör på Hawaii som heter Ige, perfekt för detta ändamål.

   Radera
  3. Haha.. nej det är inget nytt :) CIA har varit en av de stora aktörerna sen 50-talet ungefär. Har bla infiltrerat västs nyhetsorganisationer. De har ställt till med det mesta världen över sen de påbörjade sin verksamhet :) Inga nyheter.

   Radera
  4. Det är KGB och GRU du talar om nu eller hur? KGB dominerade ju det onda imperiet och lyckades t o m få en agent in i den ryska toppolitiken.
   CIA ligger i lä där.

   Radera
  5. Och som sagt, varför har Nuland och Brzezinsky nu tagits bort ur propagandan? En kvinna och en åldring, det är diskriminering och sexism i en rätt oaptitlig blandning. Respektlöst.

   Radera
  6. Haha du glömde byta konto ):

   Radera
  7. Nej, det verkar vara två olika Martin.

   Radera
  8. CIA ligger inte i lä nånstans det är de som skapat en stor del av din världsbild :) Vi lever i västs imperium. Du är boskap där skapad för att skuldsättas.

   Nulands förehavanden har väl avhandlats? Eller har hon sagt nåt mer nu?

   Radera
  9. Två olika Martin. Jag som skrev första inlägget är inget "Ryss-troll" vilket bör framgå av innehållet.
   Hade själv uppskattat om den andre Martin hade den goda smaken att byta namn till "Ivan/Vladimir" el dyl. men det vore kanske till att bli ett självmarkerande mål.

   Radera
  10. JAA!! Det är bankerna! BANKERNA!!! AAAAHHHH!!!!
   Allt har fått sin förklaring.
   Konspirationen är alltså mellan i huvudsak CIA, Soros & gänget, som då har kommit fram till att ge all makt till bankerna. Putin, som av okänd anledning är emot det, förföljs och jagas av bankmaffian. Hans enda utväg blir att attackera Ukraina, bankmaffians hemland. Fiffigt.

   Imorgon kommer det att handla om hur England kompenserade sig för Vera Lynns krackelerande röst genom att invadera Falkandsöarna.

   Radera
  11. De ger ingen makt till bankerna.. de äger bankerna :) Direkt eller indirekt.
   CIA o Soros har mkt för sig :) Men är inte de enda. Finns många namn. Tror dock du känner till dem huvudsakliga utan att jag behöver dra upp dem :) Sfären ovanför politikerna består av många.

   Radera
  12. Jag var här först hehe

   Radera
  13. Det vore nog enklare att skilja dem åt om Troll-Martin fortsatt att skriva hahahha I början av varje post.

   Radera
 5. "Krim har alltid varit Rysslands naturliga del".

  Näe. Det annekterades 1783. Ska vi räkna på det viset så är det en och annan gräns som måste dras om. Bara att återlämna Kaliningrad t ex, det införlivades ju inte förrän 1946.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skulle en världsomfattande folkomröstning (OBS rättvis sådan!) ge för slutresultat, om frågan vore: "Vilket års gränser ska vara de gällande från och med nu?"

   Radera
  2. Kan vi inte ha en folkomröstning om Kaliningrad, aka Köingsberg vill tillhöra Ryssland eller återinförlivas i Tyskland ? Med speciella privilegier ,som skattebefrielse mm.

   Visst, det är ett moras av eftersatt underhåll och HIV samt tvångsrekrytrerade ryska värnpliktiga (inte till flottan) mem Tyskland "schaffen es" ju. Dessutom kan då Tyskland anvisa asylsökande dit genom massiva insatser i social housing

   Radera
  3. Eller Polen...men allvarligt talat, problemet är inte att Ryssland har Kaliningrad, utan dess utrikespolitik I stort

   Radera
 6. Sverige har mycket att tjäna på bra relationer med Ryssland. Den stora frågan är väl vad som är bra relationer och hur man bäst uppnår dem.

  Att tro att Sverige skulle kunna få Putin avsatt, eller att det skulle bli bättre utan honom är naivt. Så vi får jobba med det vi har. Putin har lika mycket att tjäna på om Sverige framstår som hotfullt eller ovilligt att samarbeta, som om Sverige framstår som undergivet. Frågan om Slite hamn är ett symboliskt spel där Putin helgarderat sig och tjänar på det oavsett hur Sverige reagerar.
  När det gällde Hitler var främsta anledningen för väst att förklara Tyskland krig att man inte ville att han militärt skulle bygga upp ett nytt Europeiskt imperium. Det verkar vara samma skäl för väst att motarbeta Ryssland idag, och ett expanderande Ryssland kommer förstås troligtvis leda till sämre styre av de områden de lägger under sig, och kan bidra till instabilitet i östra Europa.

  Men vad är västs plan? Det är stor risk att man misslyckas oavsett vad man gör. Som i WWII där kriget resulterade i ryskt imperium istället för det tyska man lyckades undvika. USA:s olika bojkotter, som den här frågan får ses som en del av, har oftast effekten att de stärker eller har obefintlig effekt på diktaturens makt, som tex på Cuba eller Iran.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Putin är emot globalisternas planerade imperium NWO. Därav trakasserierna som mot alla som inte följer agendan.

   Radera
  2. Näe, främsta anledningen för att förklara Tyskland krig var att han envisades med att invadera sina europeiska grannländer. Är det nåt du känner igen från vår tid och vem motsvarar i så fall Adolf Hitler? Hint hint, kolla lite till vänster om den här texten.

   Radera
  3. Putins Ryssland agerar som en klassiskt imperium. Med krig eller hot om krig som främsta metod. Bortsett från det så är den ryska administrationen dålig på att få samhället att fungera på ett bra sätt.

   Radera
  4. Nja.. det var ju för att man trakasserade tyska civilbefolkningen i dessa områden som de allierade stulit iomed 1:a kriget. De allierade vägrade att göra nåt åt problemet även efter otaliga vädjanden från Tysklands sida.
   Churchill talade ju om att Tyskland skulle krossas också efter att Hitler kört ut västs bankirsvin ur landet som skuldsatt Tyskland till 5ggr hela dess totala värde så att vanligt folk inte hade råd med mat ens.. o fick lämna hus o hem.

   Radera
  5. @Ben Dover:
   Ja precis. Tyskland byggde ett imperium militärt. Jag skrev inte ut att jag med att bygga ett imperium militärt menade anfalla eller infiltrera grannländer. Jag skrev alltså inte "militärt imperium" men förstår att jag var otydlig och att det kunde missuppfattas.

   Så, vi är hyggligt överens skulle jag tro, men min fråga igen: Vad är västs plan, och finns det en rimlig chans att den ska lyckas?

   Radera
  6. @Martin
   Fel: Hitler hade en tydlig imperieambition, vilket tydligast visades genom hans anfall på Sovjetunionen. Svårt att förklara den med trakasserier av tyskar.

   Radera
  7. Just nu verklar Rysslands samhälle vara på uppgång och västs på fall. Det imperium man försöker bygga nu är ju NWO-agendans i väst. Putin har motsatt sig den planen det är orsaken till den propaganda du hört.
   Det är ju inte Ryssland heller som bombat sönder halva planeten och förstört varenda land i mellanösten utan USA o deras imperie. Nåt annat imperie har inte funnits de senaste 60 åren.

   Radera
  8. Det var så kriget startade. Han försökte ju sluta fred många gånger i början men det vägrade ju Churchill. Du verkar ha köpt progagandan där också hehe.. anar ett mösnter :) Men vinnaren skriver historien. Ingen var direkt bättre än nån annan i det kriget. Fanns många imperieviljor där.

   Radera
  9. Och vad har Churchills ovilja att sluta fred med Hitlers anfall på Sovjetunionen att göra? Skippa tramset!

   Radera
  10. Oj, Hitler-rehabilitering och historierevisionism. Det var nog ett nytt lågvattenmärke även avseende det stinkande avloppsvatten som ibland bräddar över in på den här bloggen.

   But anyway, om Hitler = fredlig kille, var inte skällsordet "nazijunta" för Kievregeringen då illa valt? Eller anställer trollfabriken bara alkisar med bortsupet närminne för enkelhetens skull?

   Radera
  11. "Två konspirationsteorier, på internet, nej inte för mig. För mig gäller nya hitler-är-go, Nazi-beundran och CIA-skräck I samma teori."

   Radera
  12. Sa du nåt? Jag hörde inte, höll på att korsfästa en fyraåring bara.

   Radera
  13. Ben, vad har vi sagt om att småmassakrera mitt i veckan. Du kommer inte att ha kvar någon blodtörst till lördagsmassakern.

   Radera
  14. Martin må vara så förvirrad som han är. Faktum kvarstår. Hur ska väst i hanteringen av Ryssland, undvika fiaskot med Sovjetunionen efter andra världskriget?

   Radera
  15. iblandekonomi2016-12-08 13:15> Fingret på spiken, eller bjälken i ögat. Jag tror inte att Europa/väst är så synkat att det finns nån bra gemensam plan eller ens idé.

   Och detta testas/provoceras av Putin av och till.

   Radera
  16. Vilket fiasko menar du? Man lyckades ju ta död på kommunismen.. eller ja.. globalisterna har lyckats flytta den till väst istället iomed NWO-agendan som man försöker trycka på hela samhället o världen nu.

   Planen som funnits f.ö. har bara varit att upprätthålla imperiet. Därfär man varit tvungen att bomba sönder halva planeten för att kunna suga ut resurser. Samma som med Romarriket. Men slutar alltid på samma sätt. Detta vi ser nu när väst håller på att falla ihop inifrån. Periferin runt maktcentrat är alltid där det börjar. Sen imploderar det mot kärnan.

   Radera
  17. Jag antar att nån glömde berätta för Nordkorea och Kuba att kommunismen är död?

   Radera
  18. Ryssland o Östeuropa. Övriga utgör inte nån större del.

   Radera
  19. Eh, jaha, men det är ju en helt godtycklig gränsdragning som du själv hittat på? Största avbräcket för kommunismen i så fall torde dock dessutom inte vara Ryssland, utan när Kina lämnade kommunismen. Var det Soros och CIA som var inblandade i Kina också?

   Radera
  20. Vi pratade väl om Ryssland...
   Dessa människor spelar globalt. Just Kina är jag inte insatt i.
   De har ju haft sin största makt i väst än så länge. Men den kommer de försöka utvidga. Det är ju inte bara CIA o Soros heller.

   Radera
  21. Nej, vi pratade om kommunismen. Eller, du tog upp den. Men du kan alltså tvärsäkert uttala dig om NWO:s globala agenda och hit och dit fast du är inte insatt i t ex Kina? OK.

   Radera
  22. Kommunismen i Ryssland o östeuropa ja. Vi diskuterade NATO vs Ryssland.
   Ja, jag vet vad makteliten som har kontrollen över väst försöker införa. Det är bara o se på de steg som tas dessutom IRL om man inte orkar sätta sig in i det där mer än så. Kina kör sitt eget race hittills vad jag kan se.. liksom Ryssland.. där man försöker stärka familjen istället o göra folk mer självförsörjande osv. Tvärt emot NWO.

   Radera
  23. Nej, du pratade om kommunismen. Inte om kommunismen i Sovjetunionen. Det kan jag tydligt läsa ovan. Varför far du med osanning? Behöver du det för att överhuvudtaget ha argument?

   Radera
  24. Jag svarade på detta "Hur ska väst i hanteringen av Ryssland, undvika fiaskot med Sovjetunionen efter andra världskriget?".

   Radera
  25. Här har vi lite NWO från gänget själva :)
   https://www.youtube.com/watch?v=3nWK_WC0FfA

   Radera
 7. Jahapp, då är det bara 17 dagar kvar tills invasionen då...

  SvaraRadera
 8. Bra Martin. Stå på dig. jag orkade inte läsa mer än inledningen av artikeln innan jag började tycka synd om Cornu och slutatde läsa - man har ju läst allt förut... Tror han håller på att mista förståndet. Ben, Johan och några till som lallar med verkar verkligen hjärntvättade och okunniga. De argumenterar med kulturmarxistretorik och bryr sig inte mycket om verkligheten när den inte stämmer med deras karta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. rätt vedertaget att de som hänvisar till kulturmarxism redan är långt bort från både kartor och verklighet

   Radera
  2. Fast lite klent att bara få in det en gång i ett inlägg på fem rader. Du har lagt av dig RB!

   Radera
  3. Kulturmarxism om någon råkat missa och inte förstår vad RB alltid dravlar om.

   Radera
  4. Här är en mer riktig beskrivning av kulturmarxism.

   https://morklaggning.wordpress.com/2015/04/20/kulturmarxism/

   Radera
  5. Ja jösses sicket antisemitiskt dravel

   Radera
  6. Du kanske inte läste hela?

   Radera
  7. Jag håller med dig RB, det är ett härlig blandning av drägg som Corny har samlat kring sig med Ben och kingen i spetsen. Ja fy fan.

   Radera
  8. @Mattias J. Kul att du länkar till svenska wiki som har en rent lögnaktigt beskrivning. Det visar bara hur små och indoktrinerade du och dina gelikar är. Men det förstår man redan när ni skriver om Ryssland.

   Radera
  9. Det är bra wikstrom att du kommer och höjer nivån. Bara för att du har skabb, underbett och fastgrodda kalsonger ska du inte vara rädd för att säga vad du tycker.
   Som vanligt dyker du upp i antisemitiska sammanhang och uttalar bifall åt de förtappade idioterna, men det är säkert stöd som det gjort sig förtjänta av.

   Radera
 9. "Fanns inga planer alls skulle borde ordet speciella tas bort."

  Det är tydligen fler som har problem med svenskan...

  SvaraRadera
 10. Är allt lögn?
  Vad är då problemet:"Det är löjeväckande att hysa några som helst tvivel om att Ryssland har speciella militära planer på att anfalla Sverige, Gotland, Karlshamn, Slite."

  Absurda anklagelser från SVTs reporter och Cornucopia är i sitt esse.

  SvaraRadera
 11. Ska vi sammanfatta dagen ? Jag läser bloggen mestadels med stort intresse. Men ryss- och vapenbiten är bara så mycket parodi på sig själv.Bjuder dock på mycket skratt.
  Speciellt kommentarerna som är någon slags "Beckomberga spekulerar". Att från pojkrummen kunna veta så mycket om Rysslands ständiga anfallsplaner mot Sverige och andra länder är imponerande.
  För att inte tala om samma personers "kunniga" kommentarer om olika vapensystem. Allt ifrån kärnvapen,AK4 till slangbellor.
  Påminner mig om vissa av mina gymnasiekompisars diskussion för över 30 år sen. Alltså dom som inte klarade av av skolan och gick in i det militära.
  Med all denna samlade kunskap vill jag nu veta: Plats och tid för ryssens anfall ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dina "kompisar" i skolan hade kanske varit snällare mot dig om de hade förstått att du inte kommit över det efter 30 år...

   Radera
  2. @Bengt
   De har redan anfallit, vi har bara inte förstått det ännu..

   Radera
 12. Hmmm, det börjar röra på sig:
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6582885

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det märkligt att allting alltid är uppenbart och måste göras när man själv inte måste vara den som gör det?

   Radera
  2. Antagligen nån spinndoktor dom hjort en analys och insett att det som gjorts hittills inte räcker för att övertyga fler väljare

   Radera
 13. Mer konstigheter ang senaste tidens händelser.

  Okända förövare knivattackerade soldat på skyddsområde
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article24065732.ab

  SvaraRadera
 14. Kan nån upplyst informera om vad ryssarna ev skulle kunna göra rent spionagemässigt när de hyr Slite hamn?
  Hur skulle de nå militära fördelar av detta? Obs detta är en REN fråga, helt enkelt nyfiken.
  Själva pipelinen skulle väl kunna brukas som nån slags lång sonarslang som går tvärs över Östersjön?
  Vad för slags militära fördelar kan man stoppa in i en lång pipeline i Östersjön???

  Nån som har insikt?

  Vad kan svenska försvaret kontra dessa saker med?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pipelinen kan ha övervakningsutrustning för själva gasen, men där passar även andra detektorer in som kan känna av ubåtar och fartyg. Signalerna från båda kan sändas öppet (kodade dock).

   Slite hamn, det får nån annan spekulera om.

   Radera
  2. Haha, det Svenska försvaret kör sina motorer på olja från Ryssland. Kanske kan det finnas små nanosändare i oljemolekylerna..?

   Radera
  3. Man skulle kunna några infiltratörer slinka med den ordinarie arbetsstyrkan som rekar hamnen och förhandslagrar utrustning.

   Radera
  4. Piplinen i sig är inte så viktigt. Den är mer ett medel för att kunna få tillgång till hamnarna. De behöver tillgång till hamnarna för att förvara material, förnödenheter till arbetarna, och arbetarna måste ha någonstans att sova. Det kommer innebära att man behöver transportera kontainrar med material och även ha arbetare på plats som kommer bytas ut med jämna mellanrum.

   Krim togs med hjälp av gröna gubbar. Här har man nu ett sätt att föra in vapen (och annan krigsmateriel) och gröna gubbar obemärkt. Därav rädslan.

   Radera
  5. Helt obefog rädsla Övervakningen av rörläggningen sker av den svenska kustbevakningen, som har rätt att göra oanmälda besök på läggningsfartygen.mycket bra möjligheter för svenskarna att hålla koll på läget.i Finland har vi inga problem att dom är vid våra hamnar . Vad är problemet?

   Radera
 15. Cornu, cornu... Du är så störtkåt på att det skall bli en riktig katastrof så att det kommer att visa sig att du skaffat rätt bostad och samlat rätt konserver hela tiden, medan alla andra blir hemlösa och fryser och svälter ihjäl. Drömmen om Noaks Ark. Malajens revanch!

  SvaraRadera
 16. Liiite hyckleri... glömde visst det där med resten av "handelsutbytet" med Tsaren. Problemet är att Sverige och svenskarna är sådana hycklare och syltryggar som inte klarar att skilja sig från en diktator då det svider i plånboken. http://www.di.se/opinion/pm-nilsson-sverige-ar-ingen-smastat-i-relation-till-ryssland/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Di är kremlofiler och antidemokrater i största allmänhet.

   Radera
 17. Och nu väntar jag på Cornus uppföljning om rysstrollen / nyttiga idioterna i kommentarsfältet ovan. Var ett gäng rätt uppenbara.

  SvaraRadera
 18. Lite ot, men intressant att SD gör gemensam sak med alliansen och går emot uthyrning av Slite hamn. Jag tänker på Cornus övertygelse att de går Ryssland ärenden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men så länge SD har "rätt" åsikt behöver inget gapas om dem.

   Radera
  2. Det där betraktas bara som en taktisk fint av en paranoid hjärna.

   Radera
 19. Putin och Rambo och Trump är bäst ! Heja-Heja !!

  SvaraRadera
 20. Vad hade Aktuellt-redaktionen förväntat sig när de bjöd in ambassadören? Hade de ens förväntat sig ett uns av sanning? Hela intervjun blir ju löjeväckande.

  SvaraRadera
 21. När var det vi krigade senast mot Ryssland, 1808 ?? https://en.wikipedia.org/wiki/Finnish_War Då klantade dom till det rejält !

  SvaraRadera
 22. Du är en lika stor lögnare själv , Cornu !
  Du har kanske mött din överman , en som är tränad till att skapa opinioner och sprida desinformation.
  Jag väntar fortfarande på dementi angående din lögn om soldaten som blev halshuggen under militärkuppsförsöket i Turkiet.

  Det är inte förbjudet att ljuga i Sverige , därför såna som du går fria.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Det är inte förbjudet att ljuga i Sverige , därför såna som du går fria."

   Visst vore det roligt om man kunde fängsla alla som farit med osanning... då hade vi nog inte haft en enda fri människa kvar.

   Radera
 23. Hörrni! Lugna ner er lite, är det inte bättre att lukta lite lagård, kiss å bajs än att ligga i ett dike å ruttna, ehh?
  Katastrofen kommer, var så lugna när det gäller det, vad ni kan göra är att välja ert eget öde, var glada om ni kan välja.
  Jag är Svensk, och väljer mitt öde.

  SvaraRadera
 24. Sitter och läser på engelska versionen av wikipedia, ( ty den är alltid mera detaljerad än svenska )

  det står ingenting om att nord och syd ossettien är ockuperat, istället står det att dom är autonoma stater

  SvaraRadera