Cornucopia?

Aktuellt

Säkerhetsfunktionerna i Revolut - skaffa kort och få 200 kronor

Detta inlägg är reklam för Revolut . Om du använder denna länk för att registrera dig för ett konto och kort får du 200:- SEK insatt på ditt...

2016-12-31 11:11

2016 - året då 60- och 70-talisterna upptäckte att de kommer dö

Dags att lägga 2016 till ända med ännu en intetsägande och tramsig nyårskrönika. Året utmärks av att 60- och 70-talisterna upptäckte att de kommer dö och att de inte längre är 17 år gamla.
"Vi kommer alla en gång dö."
Under året har ett antal så kallade allt mer marginella ungdomsidoler dött. Ungdomsidoler för de 60- och 70-talister som idag dominerar i media utan att ännu upptäckt sin egen dödlighet.

Dödsfallen är fullt normala och frekvensen avspeglas av åldersfördelningen hos ungdomsidolerna.

Faktum är att det kommer bli ännu fler ungdomsidoler som dör framöver. Detta kommer pågå tills 60- och 70-talisterna antingen växer upp och slutar leva kvar i sina tonår, eller tills antalet fortfarande levande ungdomsidoler blir så få att vi passerat peak ungdomsidoldödsfall.

Att man reagerar i sociala medier över att någon som spelat in en skiva eller stått framför en kamera dött handlar kanske om rädslan för den egna dödligheten. Om ungdomsidolen kan dö, så kan ju även vi själva göra det. Spåren av vår egen ungdom håller på att suddas ut.

Sedan kommer 60- och 70-talisterna förhoppningsvis successivt vänja sig och till slut växa upp och inte reagera på att folk dör. Tillvänjningen är på plats, vilket är bra för snart börjar personer vi faktiskt känner och inte bara hyllar i avgudadyrkan dö som flugor runt oss.

Dina idolers verk finns fortfarande kvar och du har faktiskt inte förlorat något alls. Rimligtvis har dessa idoler levt Hollywood-drömmen eller sin önskade rock-n-roll lifestyle och var nog ofta hyfsat nöjda med sina liv.

Och var var era hyllningar till dessa idoler medan de fortfarande levde? Hörde ni av er till dem via officiella kanaler för att uttrycka er glädje över deras livsgärning och hur mycket de gav er som unga eller rent av fortfarande ger? Eller är det först när de dör som ni bryr er?

"Vi kommer alla en gång dö" sjunger det för 2016 lämpligt nog insomnade bandet Kents sångare Jocke Berg. 

Det kanske är dags att ta till sig det och börja leva era egna liv den allt kortare tid ni har kvar istället för att leva1. via TV-rutan eller hörlurarna?

Det har under året dött cirka 55 miljoner människor. Några av dem är så kallad kändisar. Tre miljoner barn har dött av svält och fem miljoner barn har dött av enkelt botbara eller vaccinerbara sjukdomar som malaria. Några av dem kunde kanske uträttat stordåd om de överlevt.

Så passa på att hylla de idoler, gärna inom områden som faktiskt förbättrar för mänskligheten, som t ex vetenskapen, som fortfarande lever och uppmuntra dem till fortsatta stordåd.

Och du, vi kommer alla en gång dö. Se till att göra det bästa av tiden tills dess.

1. Inte just du, kära läsare, jag pratar generellt här.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

78 kommentarer:

 1. Det bästa är givetvis att ha sina "idoler" på tidsmässigt rejält avstånd.
  Mina befinner sig i tid spannet 1740 till 1821.
  Lika döda varje dag.
  Tack och lov!
  Och tyvärr...
  Tänkte skriva . Gott slut.
  Kanske kan misstolkas i samband med ditt inlägg.
  Lycka till i alla fall med nya boken på nya förlaget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är Bastiat med på din lista?

   Radera
  2. Nej!
   'Men nu...'
   Det där om att avskaffa solen är ju "lysande".
   Uppvärmningen avskaffad.
   Men kanske väl drastiskt!

   Radera
  3. Nu ryckte du väl det påståendet ur sitt sammanhang :-)

   I synnerhet med tanke på att han var ironisk när sa det där om att avskaffa solen

   Radera
 2. G G Allin lämnade väl in redan 93 eller så så jag hann aldrig hylla honom. Den gudarna älskar dör ung... men han är väl ett typexempel på en sån hjälte som faktiskt förbättrat mänsklighetens levnadsförhållanden. Var hade vi varit utan slagdängor som "Bite it you scum", "Die when you die" eller "Needle up my cock"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man bör ju även framhålla hans insatser för normaliseringen av koprofagerna. Förr sågs de som udda och lite sjuka, här fick de en riktig Medelsvensson att indentifiera sig med. Stort!

   Radera
  2. Nja, där tror jag Dickens gjorde en större insats i Oliver Twist. Den judiske hälaren och mästertjuven Kopro-Fagin, du vet.

   Radera
  3. Han med den snygga röven?

   Radera
 3. Ryska hackare har gjort intrång i kraftstation i Vermont medans Putin vurmaren Donald Kreml Trump ger beröm över Vladimirs intelligens och att internet är opålitligt.. hua man tar sig för pannan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, och Obama uppför sig som en riktigt dålig förlorare.

   Radera
  2. Jasså, hur då menar du?

   Radera
  3. Genom att sprida dessa påhittade historier omkring sig.. o sen dessutom agera efter dem som ett barn i sandlådan :)

   Radera
  4. Jaha så Martin och Anders är samma person. Hur vet du att det är påhittat att Donald berömmer Vladimir?

   Vänliga hälsningar

   Radera
  5. Martin o Anders nu talar ni båda i nattmössan, det som pågår finns det konkreta bevis för. era åsikter däremot finns det inget belägg för alls mer än era troll kommentarer på denna blog.

   Radera
  6. Nej det finns som vanligt inga som helst bevis för nåt av det där. Borde vara uppenbart för alla vid det här laget vad man håller på med.
   Just den där påhittade Vermont-grejen kan man läsa lite om här:

   http://www.zerohedge.com/news/2016-12-31/washington-post-published-fake-news-story-about-vermont-utility-getting-hacked-russi

   Radera
  7. Du hänvisar ju till en prorysk sida, skulle det vara mer trovärdigt en officiell media menar du? Mohahaha.. skämt o sido tack för skrattet..

   Radera
 4. Tidningarna har i upprepade artiklar hyllat någon modern tysk filosof (glömt hans namn) som när han fyllt sextio år insåg att han skulle dö. Om det tar så många år att komma till den insikten är man inte mycket till filosof.

  SvaraRadera
 5. Dö ja, men däremot är det fullt möjligt att vi kan reversera åldrande inom en snar framtid så folk kan leva tusentals år. Tyvärr finns det ytterst litet intresse att satsa på sådan forskning, trots att över 100 000 dör av åldrande varje dag. Jämför med det fåtal som dör av terroristattacker eller Ebola, och den uppmärksamhet det får.

  Jag skulle lägga 100 000:- på sådan forskning, men mitt bidrag allena räcker inte. Det behövs en miljon till som är villiga att lägga samma belopp.

  Sense Foundation har en insamlingskampanj nu, skänk en slant.
  http://www.sens.org

  Vad är poängen med att dö med massa pengar på bankkontot?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste någonstans att man lyckats framställa vaccin mot Ebola.
   Leva tusentals år?
   I vilket skick skulle det livet försiggå?

   Radera
  2. Jag forskar också kring sådant, ni kan sätta in pengar på mitt konto.

   Du får nog vara glad om man lyckas höja medellivslängden till 110 år i tid för dig. Du kommer ändå vara en gammal geront. I bästa fall fortfarande klar i huvudet. Det är det viktigaste.

   Snacka om överbefolkning om folk slutar dö men fortsätter göra barn. Visar återigen hur korkat det är att vara hårt "liberal". Om alla gör som de vill så går det åt helvete. Någon jävla ordning måste det vara på en planet.

   Radera
  3. "Leva tusentals år? I vilket skick skulle det livet försiggå?"

   Eftersom vi pratar reversera åldrande så runt 20-25 år.

   "Du får nog vara glad om man lyckas höja medellivslängden till 110 år i tid för dig. "

   Ökar man medellivslängden med 30 år så är det 30 år till med forskning. Framsteg inom bioteknik sker snabbt, jämför nu med var vi var 1987. Forskningspengar riktade mot reperation av åldrande skulle snabba upp det ytterligare

   "Snacka om överbefolkning om folk slutar dö"

   Folk kommer fortfarande dö, t.ex. av våldsdåd, även efter vi har botat åldrande.

   "Om alla gör som de vill så går det åt helvete."

   Redan idag är det fritt fram att skaffa 10 barn, men folk i utvecklade länder väljer att inte göra det.

   Radera
  4. Inbillar du dig att rynkorna och missfärgningar mm du dragit på dig skulle reverseras? Gamlingar som har fått stor näsa och stora öron krymper dessa organ på? Du är helt enkelt inte särskilt intresserad av verkligheten, utan föredrar att leva i en fantasivärld.

   Radera
  5. Det behövs fler våldsdåd i takt med att vi blir äldre, alltså? Det kanske förklarar varför man tillsatte Dan Eliasson.

   Radera
  6. Det är väl uppenbart att SäS hoppas på mer våldsdåd. Mycket mer våldsdåd. Fin kille. Men skatt är stöld. Om våldsdåd är okej måste också stöld vara okej.

   Radera
  7. "Inbillar du dig att rynkorna och missfärgningar mm du dragit på dig skulle reverseras? Gamlingar som har fått stor näsa och stora öron krymper dessa organ på?"

   Att fixa ytan är tämligen enkelt i förhållande till inre organ. När det gäller öron så kan man redan idag odla fram nya sådana.

   "Du är helt enkelt inte särskilt intresserad av verkligheten"

   Vi pratar om framtiden. Mycket av det vi ser nu var ren science fiction för 30 år sedan, så som kloning av däggdjur, 3d-printade organ, klinisk användning av genterapi, programmering av immunceller, inducerade stamceller, precis modifiering av DNA etc.

   Radera
  8. "Det behövs fler våldsdåd i takt med att vi blir äldre, alltså?"

   Nää, målet är att vi ska leva - inte dö.

   Däremot innebär inte reverserande av åldrande att vi kommer att sluta att dö då bara ca 90% av alla dödsfall i industrialiserade länder beror på åldrande. Folk drunknar, blir påkörda, tar sitt liv, blir mördade, dör i laviner. ridolyckor osv. etc.

   Radera
  9. Livet hotar bli tråkigt om man bara skulle dö av olyckor och våldsdåd, för man skulle knappt våga ta några risker längre, förefaller det mig. Glöm utlandsresorna, utförsåkningen och mycket annat.

   Radera
  10. Om man är miljardär kan man, som raceräss, efter en olycka i pisten tydligen "leva" som ett kolli tre år senare.
   Ingen kedja är starkare än sin svagaste länk.
   Skall skaffa rostfri kätting till bojarna.
   Höll på att glömma det.
   Nyttig blogg detta!

   Radera
  11. För drygt hundra år sedan var infektionssjukdomar vanligaste dödsorsaken och medellivslängden var betydligt kortare. Om du tycker livet är för tråkigt nu, så kan du bara skippa antibiotika och vaccin. Samma sak i framtiden med de medel vi tar fram mot åldrande. Det står fritt fram att dö skröplig i Alzheimer's eller med metastaser i hela kroppen, om man nu tycker det är bättre.

   Radera
  12. # SäS
   Du resonerar så konstigt att jag inte ids svara.

   Radera
 6. Hatten av för Kent som hade vett att äntligen sluta.
  Var med marginal den sämsta konserten i år samt med marginal den sämsta konsert jag någonsin sett med bandet.
  Fler borde inse det. Gå vidare. Gör nåt annat. Och framförallt, till publiken, lyssna på nya band som fortfarande har glöden istället för att trygghetsknarka stadiumzombies.

  SvaraRadera
 7. Döden går i någon mening inte att förstå fullt ut. Normalt när man försöker förstå något så föreställer man sig det, skapar en inre bild med den evolverade hjärnan som oförtröttligt bygger kontinuerlig modeller av omvärlden och alla information den får tag på. Ja, även du min vän är en undermodell i maskineriet där hjärnan modellerar modellen och skapar processen som är medvetande, eller betraktaren som betraktar sig själv.

  Förklaringen till att man inte kan förstå döden är att man inte kan modellera den. Även om man försöker så är man ju fortfarande kvar som betraktare, med tre rumsliga dimensioner och en tidsdimension, d.v.s. ickedöd.

  Döden kan man se som att försöka göra en modell av ingenting, inga rumsliga eller tidliga dimensioner. Det går helt enkelt inte med det maskineri som vi ärvt från vår savanntillvaro. Hjärnan klarar precis savanntillvaron och lite till, men inte så mycket mer. Sedan vetenskapen kom igång har man utökat dess applikationsområde en aning med verktyg som matematik och datorer för att bygga modeller. Men, man kan lugnt säga att vi förstår nästan ingenting. Det lilla vi tror oss förstå kan ses som avrundningsfel i det stora hela.

  Sedan kan man notera att när man levt mer än hälften av sitt liv så kommer de flesta att inse att de faktiskt kommer att dö, på riktigt. Det finns något greppbart att relatera till, den tid som redan förlupit jämfört med den som statistiskt är kvar.

  Och den insikten förändrar personens inställning till vad som är viktigt och inte, vad som helt enkelt ignoreras och vad kan skall ageras på. Personligen finner jag insikten frigörande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du svårt att förstå begreppet "noll" också?

   Radera
  2. Noll är en matematisk definition precis som ett eller två. Det går alldeles utmärkt att förstå i den kontexten.

   Radera
  3. Flertalet barn fattar redan när de är fem år att de skall dö och inte minst att föräldrarna skall göra det. Men sedan låter man bli att tänka på det, eftersom det inte är konstruktivt.

   Radera
  4. Förståelse av något ökar normalt efterhand som man analyserar det, det var en poängerna. Du verkar inte förstå skillnaden. Bra för dig, så kan du spara paniken till sedan.

   Radera
  5. Jag trodde att det var för detta vi hade religioner. Att sätta alltsammans i något ologiskt sammanhang, och ge ett litet hopp om att man inte bara dör och försvinner.
   Hjärnan är nog mest konstruerad, och genom genetiskt urval i generationer, mest avpassad för maximal överlevnad. Där är inte grubblerier om döden, pessimistiska verklighetsuppfattningar och drogande av sinnena så prioriterat. Därför tenderar depressiva poeter dö i 30-årsåldern utan barn.

   Radera
  6. Döden är inte svår att begripa för den som vuxit upp i ett religiöst hem med föräldrar som trott på ett liv efter detta. Däremot kan den kanske vara svår att förstå för folk som vuxit upp i ateistiska miljöer. Döden blir helt enkelt för jobbig att tänka på.

   Radera
  7. Döden bekymrar mig föga. Jag är inte ateist och skulle det inte finnas något liv efter detta kommer jag aldrig få veta det.

   Radera
  8. Eller så är döden så hemsk och obegriplig för en del att de hakar på vilka religiöst konstruerade modeller som helst så att de kan ha hoppet kvar om evigt liv? Ateisterna är kanske de som har haft lättast att hantera döden?

   Radera
  9. Jo, det går säkert att hävda att det är de religiösa som har svårast att acceptera döden.

   Radera
  10. -Vem är du?
   -Jag är DÖÖÖÖDN. jag har gått länge vid din sida nu.
   -Wtf, varför ser du ut som Bengt Ekerot med rakade ögonbryn då?

   Radera
  11. Försökte bara framföra några ålderdomliga insikter, men inser nu att alla måste göra sin egen resa. Vissa saker går inte att argumentera fram, tyvärr. Kuckeliku, jag lyckönskar dig liksom odysseus all lycka till i dina irrfärder. Se bara upp för sirener. :-)

   Radera
  12. Ben, på min tid visades det sjunde inseglet på svenskalektionen. :-)

   Radera
 8. ja det är bara för 60 och 70-talisterna att passa på att leva i nuet för enligt dagens aftonblaska så ska svensken få Europas sämsta pension trots det längsta arbetslivet och sämre ska det tydligen bli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp.

   Grundtipset är att inte lämna över makten över sitt liv till politiker. Vi röstade 1957 om vad för pensionssystem vi skulle ha. Folket valde socialismen, nu får de leva med misären. Med lite tur kan de få en ägghalva frukost.

   Radera
  2. Jo det vet man ju att det som står i Aftonbladet är sant.
   Behöver inte ens diskuteras.

   Radera
  3. Givetvis kan utvecklingen bli en annan, troligtvis sämre än förespeglats.

   Radera
  4. Det var faktiskt Expressen!

   Radera
  5. Expressen, ännu bättre, liberalismens högform.
   Då vet man att det i princip är 100% sannolikhet för det förutspådda utfallet.

   Radera
 9. Fänaden dör,
  fränder dö,
  själv dör du likaledes;
  ett vet jag
  som aldrig dör:
  domen som fälls om den döde

  SvaraRadera
  Svar
  1. Apres nous le deluge!

   Radera
  2. sista raden tror jag är denna:

   ett vet jag
   som aldrig dör
   dom över död man

   Radera
  3. Troligen båda versionerna ok på svenska.
   Varje lite kunnig i isländskan torde hava sin version.

   Radera
 10. Just tankar kring inget, tomrum och noll har gett oss vårt moderna samhälle. Ett idiotiskt uttryck är: "Uppfinn inte hjulet på nytt". Verkligheten är att vi behöver nya ideer som bygger på de gamla eller går tvärs emot.

  Det har skett nya upptäckter under året som strax är slut. Förmodligen vet vi ännu inte vilka som betyder mest för mänskligheten än. Media uppmärksammar helst det som fångar många läsare. tittare eller lyssnare och då blir det mest kändisars liv, gulliga djur eller något negativt som död.

  Sky News hade nyss ett reportage om hundar som är bättre på att hitta cancer än via blodprov. Får mig att tänka på att björnar har ännu bättre luktsinne och borde kunna tränas till att hitta narkotika och sprängämne tills forskare hittar varför dessa djur är så duktiga. Dottern fick VR i julklapp och efter två minuter fick jag prova - vilket blev en 45 minuter med ett intressant program om hajar. Mycket viktiga och intressanta djur med i vissa fall ett enormt luktsinne. Få personer dödas av hajar. Kanske luktar vi för illa.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 11. Väldigt trist... David Bowie, Josefin Nilsson, Prince, Careless Wispers Creator.. Feeling sad ! https://www.youtube.com/watch?v=izGwDsrQ1eQ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer ihåg ett kul citat i DN när Astrid Lindgren dött. Det var en femårig kille som sa ungefär att "Jag är inte säker på vad döden är, men hon kommer inte skriva mer böcker i alla fall"

   Radera
  2. Du menar att Katla eldade upp alla pennor i Nangijala?

   Radera
  3. Astrid plankade väl Goethes Walter?
   Självmords epidemi efter publiceringen av romanen säges det.

   Radera
 12. Ca 7 * 10 exp 27 atomer som återgår till kretsloppet när jag dör, ett unikt atom-mönster som aldrig någonsin kommer att uppstå igen !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just i ditt fall tror jag de flesta tycker att det är en rätt bra grej faktiskt.

   Radera
  2. Nja, mina atom-mönster-konfigurationer är faktiskt 10 exp 15 mer avancerade än dina, speciellt i hjärnan !!

   Radera
  3. Eftersom tiden är evig kommer det för eller senare att bli samma kombination igen. Men du kommer inte heller denna gång vara medveten om de tidigare.

   Radera
  4. Nej. Varken tiden eller universum är eviga eller oändliga. Bägge uppstod i Big Bang och både universum och tiden kommer upphöra den dag universum komprimerat sig tillbaka till en enskild punkt igen.

   Radera
  5. Och hur sannolikt är det att det är en engångsgrej?

   Radera
  6. Seriöst. Innan BigBang hade vi den enskilda punkten. Det är dit vi ska igen (nåja "vi"). Empiriskt finns det mer som talar för att BigBang skulle följa på det, än att den enskilda punkten skulle bestå i en evighet..

   Radera
  7. Teorierna går i sär. Vissa säger istället att universum går mot en total balans där partiklarna ligger stilla jämt utspridd över hela universum i all evighet. Men jag är mer anhängare av de som ser Big Bang som en cykel och som är en av många i ett mycket större system än vårt universum.

   Radera
  8. Mätningar visar väl att universum tycks expandera!
   Fast, det är klart, kanske inte efter Chalmeristiska beräkningar.
   Förlåt för det sista!
   Nyårslöfte: skall dela ut kramar jag med i nästa år.
   Men, givetvis, enbart till flickor.

   Radera
  9. Enligt Hawkings är vårt universum ca 93 miljarder ljusår från kant till kant, och mest sannolikt är det omgivet av andra universum. Så Big Bang är mer en lokal företeelse än svaret på alltings uppkomst.

   Radera
  10. Här en riktigt cool länk som visar hur stort det är och hur lite vi förstår:
   https://www.facebook.com/SciTechUniverse/videos/997750840338882/

   Radera
  11. Ja det sätter perspektiv på vårt universum. Den greppbara storleken på 10-100 mil befinner sig ungefär i mitten av axeln med exponent 10 i stegen mellan det allra minsta och största vi känner till. Förutsatt att man räknar 1 ljusår som ungefär 10 000 miljarder kilometer.

   Radera
 13. Döden börjar redan när man inser att man är för gammal. Så roligt man hade när man lekte som barn har man inte mer i livet. Jag är för gammal för att ringa på hos vännen och fråga om han vill komma ut och åka snowracer eller bygga snökoja och ha snöbollskrig. Jag är för gammal för åka ut och sladda med bilen. Jag är för gammal för att spela data spel med kompisar. Nu är jag till och med för gammal för att tillhöra Armén och om inte allt för många år är jag även för gammal för att vara med i hemvärnet. Sedan blir man för gammal för att resa och köra bil. Då är man ju nästan död i livsglädje och döden är inte lika stor kontrast mot livet längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fel. Inte för gammal. Men avmätt, blasé, besviken, sorgsen, skamsen, självmedveten och orolig.

   Våga ringa på hos grannen och fråga om han vill ut och åka snowracer. Seriöst.
   Bygg upp lite pondus och cred i förhand så du har råd med ett misslyckande. Sen kan du garva och kanske supa ner dig. Men gör det iaf. (Eller något liknande).

   Radera
  2. Kul med folk med initiativanda!
   Får man vara med?
   Fast, märkligt nog, stämmer jag inte in på alla kriterier du radade upp!

   Skall snylta på grannarnas fyrverkerier snart.
   De brukar ha riktigt skapliga grejer.

   Radera
  3. Människan har fel perspektiv på döden. Livet och döden, i stort är en process som pågår hela tiden. Nu råkar det vara så att en del av den processen råkat uppnå medvetande. Och då blir allt genast så jävla komplicerat. Det finns egentligen inget botemedel. Leva i evighet låter lika illa som att dö nu, när man tänker efter. Bara att sätta på skygglapparna och köra på.

   Radera
 14. Många av mina atomer skapades i supernova-explosioner här i närheten, för kanske 6-7 miljarder år sen. Men alla mina väte-atomer i min kropp kommer från nog från några hundra tusen år efter big-bang, dom är nästan 15 miljarder år gamla.
  Tänk på det nästa gång du dricker lite vatten ... !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är i huvudsak stjärndamm. Aska från döende stjärnor. Astronomiskt avfall, som recyclas.

   Radera
 15. Jag är 70-talist boende strax norr om Ljungskile, var på konsert med mina tonårsidoler Asta Kask i höstas. De spelade en av sina stora hits, Ringhals brinner... tänker bara, gott att jag bor i skogen utan grannar och odlar det mesta av mina grönsaker själv. För övrigt Lars, såg dig simma från kråkan till åh i somras. Detta var innan jag upptäckte dina böcker. Stålle tänkte jag!

  SvaraRadera