Cornucopia?

Aktuellt

Färsk studie upprepar - elbilar släpper ut mycket mindre CO2 än fossilbilar, även med Tysklands bruna elmix

En ny studie från Eindhovens tekniska högskola upprepar de tidigare slutsatserna från bland annat forskningsrapporter från Nederländerna, dv...

2016-11-24 14:24

Socialdemokrater vill höja skatten för sjuksköterskor med 3134:- i månaden

Socialdemokrater har motionerat till partiets kongress om att höja skatten för sjuksköterskor med ca 3 134:- SEK i månaden. Det samma gäller även alla andra i samma inkomstområde. Tanken är att man genom detta åter ska släppa välfärdsinvandringen fri till Sverige, genom att svensken ska betala för ca 31 Netflixabonnemang i månaden i höjd skatt.
Höjd skatt om de socialdemokratiska arbetarekommunerna får bestämma.
Det handlar om ett internt krav utifrån bland annat justitieminister Morgan Johanssons (s) och Anders Ygemans hemkommuner (SvD), sk arbetarekommunerna Lund och Stockholm. Man vill helt avskaffa jobbskatteavdraget och släppa invandringen fri så att även personer utan asylskäl ska få stanna i landet och ta del av svensk skattefinansierad välfärd.

En sjuksköterska hade 2015 enligt Vårdförbundet (PDF) 31 710:- SEK i faktisk månadslön i medel.

Ett slopande av jobbskatteavdraget skulle (enligt jobbskatteavdrag.se) innebära att skatten höjs med 3 134:- SEK för medelsjuksköterskan eller andra personer med motsvarande lön. Det handlar alltså om 3 134:- SEK mindre i plånboken varje månad. Eller om man så vill 31 Netflixabonnemang, en (liten burk) Fanta och en (frys)pizza.

Svenska Dagbladet skriver:
"Och justitieministerns egna arbetarekommun – som ofta håller till vänster i den ekonomiska politiken – har också förslag på hur en mer generös flyktingpolitik kan betalas:
Alla avdrag för hushållsnära tjänster, alltså RUT-avdrag, ska avskaffas. Liksom alla fem jobbskatteavdrag – skattesänkningarna för de som jobbar – som infördes av alliansregeringen.
Liknande motionskrav – om att riva upp åtstramningarna – kommer från Stockholms arbetarekommun, där inrikesminister Anders Ygeman är ordförande."
SvD konstaterar dock att svenska folket enligt en Sifoundersökning i oktober inte står bakom en lättad invandringspolitik.

I själva verket vill 44% av svenskarna ha hårdare invandringsregler än idag och endast 13% (ungefär Miljöpartiets och Vänsterpartiets samlade stöd i opinionen) vill ha lättnader. Och förmodligen har de då inte tillfrågats om 3 134:- SEK mindre i plånboken varje månad.

Å andra sidan har Sifo hävdat att 30% av svenskarna ville upplåta sitt hem åt flyktingar, men i verkligheten ville bara 70 hushåll göra det i hela Stockholms kommun med sina över 770 889 invånare, så man kanske ska ta Sifos undersökningar med en nypa salt.

Nu återstår att se om Socialdemokraternas partikongress beslutar att jobbskatteavdraget ska slopas och invandringen ska släppas fri igen, inklusive fri tillgång till svensk välfärd utan att ha asylskäl. Man ska komma ihåg att den minoritet av de asylsökande som faktiskt kommer från Syrien faktiskt får uppehållstillstånd och asyl i Sverige. Fast det finns inga bostäder åt dem. Hur slopat jobbskatteavdrag ska fixa fram bostäder som inte finns lämnas som en övning åt regeringen, som inte lyckats än så länge. En del saker tar tid oavsett hur mycket pengar man har.

Stockholms kommun, vars arbetarekommun nu alltså vill släppa invandringen fri, klarade bara av att skaka fram bostäder åt 600 av de 2800 anvisade flyktingarna kommunen ska ta emot. Men tydligen vill man alltså se högre invandring ändå. Nästa år ska Stockholms kommun ordna bostäder åt 3 400 till.

Socialdemokraterna i regeringen har att rätta sig efter partikongressen, och motsvarande förslag lär föras fram på Miljöpartiets kongress.

Så, alla arbetare där i arbetarekommunerna, vill ni betala 3 134:- SEK i månaden för upplättad invandringspolitik?

Den lite mer välbetalde tjänstemannen med 40 000:- SEK i månadslön ska få en skattehöjning på 4 170:- SEK enligt jobbskatteavdrag.se. Det är nog säkrast att inte nämna vad en sådan skattehöjning skulle göra för prisbilden på den där lägenheten på Södermalm. Då kan det bli dålig stämning. 4 170:- SEK i månaden är vad räntan på ca 3.3 MSEK i lån kostar idag och en sådan skattehöjning lär därmed slå ganska hårt mot bostadspriserna. Inte bara förlorar man pengar i plånboken varje månad, därtill kraschar bostadsmarknaden och man blir sittande med mångmiljonförluster på lånade pengar.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

55 kommentarer:

 1. Självmord att publicera detta innan valet!
  Om något val kommer att tillåtas, givetvis.
  Situationen verkar med andra ord närmast hopplös!?
  Tja, ni innanför de svenska tullarna får väl ligga i livet ut.
  Förut var det bara till 70(?)
  Pensionssparandet borde väl konfiskeras samtidigt.
  Vem kommer att ha rätt att taga ut något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte det. SVT och TV4 är ganska bra på att mörka och släta över.

   Radera
 2. "därtill kraschar bostadsmarknaden..." - Bostadsmarknaden är vad som driver kreditexpansionen. Torkar detta flöde av krediter upp, så kommer det slå brutalt mot inhemsk efterfrågan och sysselsättning. Bankerna ökar nu penningmängden med ca 250-300 miljarder om året, och mycket av detta är nya bokrediter. Skatteintäkterna kommer torka upp likaså.

  Nu kan ju bobubblan spricka på egen hand ändå, även utan dessa skattehöjningar. Men inte lär det göra situationen bättre om man höjer skatten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa familjer pallar inte ett tapp på 1000 spänn i månaden,vet ej ens om detta e "sant" med att 15% ska tillhöra denna grupp.

   Radera
 3. Socialdemokraterna, detta vidrigaste av vidriga maktfullkomliga partier.

  SvaraRadera
 4. "Tanken är att man genom detta åter ska släppa välfärdsinvandringen fri till Sverige", detta får mig att tro att socialdemokraterna har blivit infiltrerade av miljöpartister, som i sin tur har blivit infiltrerade av islamister, som i sin tur....vem vet var det slutar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1. Socialdemokraterna är extremt populära bland invandrargrupper. S har många politiker med inv. bakgrund.

   2. Många av dessa vill såklart ha hit klanen eller släkten, eller göra sverige mer "mångkulturellt"/arabiskt för att passa egna kulturen. Bara logiskt och naturligt. Behöver inte vara "islamister".

   3. Finns ingen stark opposition mot fri invandring inom S vad jag kan se, bara starka krafter för. tex rambergska advokatmaffian och alla välfärdsbolag med S kopplingar är för. Det räcker nog långt.

   Radera
  2. Du glömde nämna Centern, Liberalerna och Miljöpartiet, när dom slår ihop sig med Moderaterna har vi en än värre soppa vid ett maktskifte inom invandringspolitiken.

   Radera
 5. Rekommendationen numera bör vara att man har 4 årslöner på bankkontot så man kan överleva till nästa mandatperiod.

  Man vet aldrig vad galningarna kan hitta på härnäst. Verkar inte finnas några gränser - i dubbel bemärkelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konfiskering av allt du har sparat är ett riksdagsbeslut bort, vi har inget skydd för ägande i Sverige.


   Själv har jag insett att jag helt enkelt få bli helt knäpp och köpa fysisk guld och silver.....

   Radera
  2. På bankkontot,det är ju en sitting duck att konfiskera dessa.
   Får allt "säkra" på annat sätt,men hur är bäst?

   Radera
  3. Det är bara det att om pengarna finns på kontot så kan staten beskatta (konfiskera) dessa för att finansiera välfärdsinvandring och annat som kan ge inbillade godhetspoäng till den styrande eliten. Det kanske är bättre att ha dem i madrassen.

   Ibland verkar det som personer som går ut i media på något sätt tror att de samlar på sig "godhetspoäng" genom att stå för en ohållbar invandringspolitik.

   Radera
  4. @Pj Allt som man kan ta på och som är eftertraktat är bra värdebevarare. Jag rekommenderar inte guld, i.a.f inte i större valörer; i en post-apokalyptisk värld kan det vara svårt att omsätta dessa, då är det bättre att ha ett ordentligt mat/ammunitions-förråd istället.

   Radera
  5. Valcambi combi bars...

   Radera
  6. Kirderf 76: jag kan nog tänka mig att det blir svårt även med lägre valörer. I det akuta läget blir det nog inte mycket handel öht av diverse anledningar, i det läget bör man alltså se till att man har det man behöver.

   Radera
  7. Vid nästa bankkris så får banken stjäla dina pengar från pensionssparandet och lönekontot och sparkontot för att kunna överleva

   Radera
 6. Minsky moment om det blir verklighet, ska man då shorta NFLX?

  SvaraRadera
 7. Jamen 87% vill väl ha detta?
  Inse att det redan är kört i svärje,vi kommer ju inte direkt stänga gränsen heller med hundratusentals bidragstagare på g.
  Men Annie löser det nog,konstigt att det är så svårt med så hög andel högutbildade som kommit,huvuddelen av alla invandrade har i princip fina utbildningar enligt Lügenpresse.

  SvaraRadera
 8. Och som vanligt står oppositionen och velar utan att veta vad de vill. Jävla amatörer. I princip behöver de bara rösta på samma budget och sen är makten deras. Fega kräk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den s.k oppositionen har ju lämnat totalt frikort för sossarna och vänstern att göra vad som helst i budgetarna 2017-2018 eftersom de tror att de själva kommer att vinna valet på det hösten 2018. Såklart att sossarna utnyttjar det. AKB har blivit en skam för svensk demokrati!

   Radera
  2. AKB kan med stöd av Alliansen fälla regeringen vilken dag som helst, men hon vägrar och har istället fullt upp med att berätta för väljarna vilken skadlig politik som de rödgröna för. Men 2018 blir det andra bullar för då har M och C enats om vilken migrationspolitik som gäller. Ju snabbare M dumpar både C och AKB desto bättre.

   Radera
 9. Nja, det är väl bra att taxera dem lite högre, sjuksköterskor, poliser och annat löst folk. Om de blir för rika tappar de intresset för övertid. Och den övertiden kommer vi behöva om vi ska massimportera oanställbara analfabeter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mellanstycket fångar något centralt: Den s.k arbetarrörelsens makt kommer ur att folk befinner sig på ett arbete som de är missnöjda med. Om arbetet blir för bra eller om arbetstiden förkortas för mycket börjar folk bli mer nöjda, och då börjar de rösta på andra partier. Det är därför facket inte har genomdrivit några verkliga reformer eller arbetstidförkortningar eller ytterligare semesterveckor på snart trettio år.

   Radera
 10. Sannolikheten att sossarnas gräsrötter får igenom detta är ganska nära noll. Det kommer tystas ner, särskilt i valrörelsen, och till slut blir väl omfördelningsutfallet ungefär "vi höjer inte brytpunkterna så mycket som vi borde". Jobbskatteavdraget har gett en alldeles uppenbar höjning av de arbetandes disponibla inkomst, det försvinner inte i första taget.

  SvaraRadera
 11. Landstinget i Norrbotten river efter nyår upp avtalet för sjuksköterskor som enbart jobbar natt. Idag jobbar jag 81% och får bibehållen heltidslön. Detta avtal gjordes pga höga sjukskrivningstal samt svårigheter att rekrytera sköterskor som enbart kan/vill jobba nätter. Sjuktalen sjönk drastiskt och rekryteringen har gått mycket lättare. De kollegor jag talat mer mår bättre och har tid att återhämta sig samt fungera socialt och familjärt. Efter nyår har vi att välja: Fortsätt jobba 81% natt och gå ner 19% i lön eller gå upp till heltid natt med bibehållen lön.

  Det är tyvärr så det ser ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Landstinget i Norrbotten är ju ett TUNGT (S)-märkt landsting...
   De får väl önskas "lycka till" med att rekrytera men de kanske tar in "extern arbetskraft" från Baltikum via bemanningsbolaget "Orange".. ? ;-)

   Radera
 12. Det här lät så vansinnigt att jag trodde det var ett trollinlägg för att testa vår vaksamhet. Men länkarna verkar ok.

  Frågan är om man ska gråta eller gråta. Och var tog AKB plötsliga insikt vägen? Inte mycket buller från den sidan idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jobbskattevdraget och lågräntepolitilen har dock målat in löntagarna i ett hörn.

   Radera
  2. Helt i linje med resten de ställt till med, jag väljer att skratta, för nu är det väl ändå omöjligt att deras budget går igenom och att de får några röster alls nästa val?

   Radera
 13. Helvete. Blir det verklighet är det ett mycket konkret skäl till att jobba utomlands, även om det är svårt o jobbigt. Man kanske kan få börja jobba på finlandskontoret...trots för många finländare i Finland.

  Kollapsar Sverige ekonomiskt av kamikaze-massinvandring flyttar väl jobbet/företaget utomlands hursomhelst antar jag, för att överleva ekonomiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir väldigt billig arbetskraft här, kompis, rena lyftet för "industrin".
   Tänk så mycket konsumtionen kommer öka på alla områden, antalet bilar som brinner varje dygn kommer säkert att öka dramatiskt.

   Detta är bra för Sverige..

   Radera
  2. Undrar om svampregeringen inser att antalet bilbränder snart är så högt att det kommer att börja påskynda den globala uppvärmningen...

   Radera
 14. Vem är så dum hatt han tecknar 31 Netflixabonnemang? Henrik Schyffert kanske?
  Man får ju ingenting mer med två abonnemang än med ett?

  Ungefär som att betala mer i skatt alltså

  SvaraRadera
 15. Kalaset ska betalas också. Elefanten måste ha mat. Det kostar att vara alla typer av stormakt.

  SvaraRadera
 16. Jo men visst det blir nog jättebra med 200000 flyktingar per år!
  Viktigaste frågorna just nu för mig, havererade flyktingpolitiken och försvaret. Jag vet vilka som får min röst nästa år.
  Idioterna gräver sin egen grav men vill inte titta ner på den utan ser på de vackra rosa molnen som svävar på himlen och omfamnar alla i kärlek.

  SvaraRadera
 17. Så går det när SD inte fick > 50% 2014.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, 2014 var vår sista riktiga chans, nu är det bara politik typ Svp´s som ev kan rädda oss. Men SvP finns ju inte längre och den politiken är det tyvärr ingen annan som kommer i närheten av (ännu)

   Radera
 18. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 19. Den enda kostnadsposten i budgeten som är obegränsad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glöm inte att all invandring är bra för Sveriges ekonomi, varjefall BNP. Sen att BNP byggs med hjälp av lån glömmer svamprökarna bort, eller gödselrökarna C med för den delen.

   Radera
 20. Du skriver: "..Tanken är att man genom detta åter ska släppa välfärdsinvandringen fri till Sverige.."

  ".. välfärdsinvandringen.." Så står det inte i SvD som du refererar till..

  Har du gått och blivit SD:are "Cornu"? ... ;-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är ju realist.. Och sanningen är det väl inte olämplig?

   Radera
  2. Jag har blivit kallad rasist för mycket mindre kommentarer än den Cornu skrev.

   Radera
  3. Jag har blivit kallad rasist för mycket mindre kommentarer än den Cornu skrev.

   Radera
  4. Även jag har blivit kallad för "rasist" för mycket, mycket mildare uttryck än "välfärdsinvandringen"... ;-))

   Radera
  5. Exv. har jag blivit kallad för "rasist" , "främlingsfientlig" och "slem smygrasse" för att jag på min FB-sida lagt ut följande artiklar från seriösa svenska media:


   Sydsvenskan:
   "..Saudiarabien vägrar hjälpa syriska flyktingar
   Olle Lönnaeus om solidaritet i Europa och Mellanöstern..."

   http://www.sydsvenskan.se/2015-09-04/saudiarabien-vagrar-hjalpa-syriska-flyktingar


   SvD:
   "..Shejkerna bör öppna sina hjärtan .."

   http://www.svd.se/shejkerna-bor-oppna-sina-hjartan

   Radera
 21. Yes, det är alltså frågan om att betala bidrag & bostad & uppehälle för 150k ?? personer som plötsligt dykt upp här, i många år framöver. Det blir stora skattehöjningar, och stora problem i skolan, välfärdsystemen och med bostads-läget.

  DN & SVT & Politikerna osv kommer i det längsta att mörka/censurera fakta och skylla på något annat när skattehöjningarna börjar trilla in....

  Antar att bloggaren inte röstade på SD utan röstade för detta ? Medskyldig alltså !

  SvaraRadera
  Svar
  1. (Grovt) Medskyldig dessutom, som så många andra som inte är dummare än att de faktiskt förstår vart detta lutar, men spelar med i PK-spelet för att inte hamna i kylan på nåt sätt..

   Radera
 22. Socialdemokraterna består ju av ett gäng lågbegåvade kommunister. Men att dom är såhär lågbegåvade förvånar t.o.m mig.

  SvaraRadera
 23. Nu måste politikerna indoktrinera svenska folket att det är en åldrande befolkning som är problemet, på DI idag skriver man om en pensionsvåg, fyrtiotalisterna går åter igen i pension, invandrare över femtio som kommer hit är det antagligen administrativt enklast och billigast och ända rimliga lösningen att ge dom pension men det tala man tyst om.

  SvaraRadera
 24. " Det innebär att Migrationsverket är mycket underfinansierat vid ingången av 2016 och det finns behov av utökade medel både innevarande år och för åren framöver. "

  http://www.migrationsverket.se/download/18.2d998ffc151ac3871594f34/1457360984428/Migrationsverkets+budgetunderlag+2017-2020.pdf


  SvaraRadera
 25. Jättesmart att minska folks disponibla inkomst i en 65%-ig konsumtionsbaserad ekonomi. Gillar Henrik schyffert skämten.

  SvaraRadera
 26. "Nu återstår att se om Socialdemokraternas partikongress beslutar att jobbskatteavdraget ska slopas och invandringen ska släppas fri igen, inklusive fri tillgång till svensk välfärd utan att ha asylskäl. Man ska komma ihåg att den minoritet av de asylsökande som faktiskt kommer från Syrien faktiskt får uppehållstillstånd och asyl i Sverige. Fast det finns inga bostäder åt dem. Hur slopat jobbskatteavdrag ska fixa fram bostäder som inte finns lämnas som en övning åt regeringen, som inte lyckats än så länge. En del saker tar tid oavsett hur mycket pengar man har."

  Hoppsan.

  SvaraRadera
 27. I juli 2015 kunde man ju läsa att "Invandringen ger Sverige 65 extra skattemiljarder – per år.
  Det visar en ny rapport från tankesmedjan Arena idé, som Dagens Nyheter rapporterar om."
  eller "Det regnar kompetens över Sverige just nu. Studieår, doktorsavhandlingar och tunga examina. Det syns tydligt i Arbetsförmedlingens statistik. Var tredje syrier som kommer till Sverige har en eftergymnasial utbildning, visar SVT:s granskning. Till det kommer de som inte har högskola men ett yrke som det råder brist på i Sverige, till exempel bilmekaniker"

  Snart är hela Sverige ett enda Malmö....

  SvaraRadera
 28. Men blir nästan chockad när man läser:

  "I motionen underkänns det mesta av regelskärpningarna: de tillfälliga uppehållstillstånden, försörjningskraven vid anhöriginvandring, de medicinska åldersbestämningarna och id-kontrollerna."

  Med andra ord:
  "Hej till vem som helst i världen, kom till Sverige och hjälp till att rasera den svenska välfärden, glöm bara inte att uppge att du är under 18 och efter du fått ditt permanenta uppehållstillstånd kan du ta hit resten av släkten som kan hjälp dig med det."

  Jag tror att invandrarna själv tycker att Svenskarna är lite "koko" som driver den Invandrings politiken som vi gjort, har faktiskt hört det av en tjej jag känner och som är från Libanon (hon röstade förövrigt på SD).

  SvaraRadera