Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2016-11-23 15:04

Skyddsobjektsfotografen begärd häktad av åklagare - men släppt av tingsrätten

Åklagaren begärde idag den sk skyddsobjektfotografen, en förmodat polsk medborgare, häktad på sannolika skäl, dvs den högre misstankegraden. Tingsrätten släppte dock den misstänkte, då de varken höll med åklagaren om sannolika skäl eller om att flyktrisk föreligger.
Ett före detta skyddsobjekt.
SVT skriver:
"Brottsrubriceringen lyder brott mot skyddslagen, och mannen begärdes häktad på sannolika skäl. Enligt kammaråklagare Johan Strömbäck borde mannen häktas eftersom det annars finns risk att han avviker eller på annat sätt undandrar sig lagföring eller straff. Uppsala tingsrätt höll dock inte med och mannen släpps därför på fri fot, men misstankarna kvarstår dock."
Huruvida man satte honom på spårvagnen, vilket man gör i Göteborg med personer som tar sig in på skyddsområden, framgår dock inte. Fast det faller på sin orimlighet - det finns väl inga spårvagnar i Uppsala?

Den misstänkte hävdar att han fotograferad "annat" och alltså bara råkat traska fram till ett skyddsobjekt. Vad detta annat är framgår inte i artiklarna i ämnet.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

8 kommentarer:

 1. Personen fick väl åka Lennakatten?

  SvaraRadera
 2. Och har inom kort ankommit Moskva?

  SvaraRadera
 3. Pendeltåg i Bålsta som tillhör Storstockholms Lokaltrafik. Ungefär som en spårvagn, fast snabbare och med betydligt högre kapacitet och turtäthet och driftsäkerhet och...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Driftsäkerhet? Turtäthet? Du har aldrig åkt pendeltåg hör jag.

   Radera
  2. Du har aldrig åkt spårvagn hör jag :)

   Radera
 4. Attans han gjorde en tavla men kunde inte stanna så länge att han fick den såld.
  http://www.nato.int/cps/en/natohq/nato_countries.htm

  SvaraRadera
 5. Borde vara lätt att känna igen på en kraftig backslick av all water boarding han fick innan han släpptes.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller om han kör bil så syns det på-lacken

   Radera