Cornucopia?

Aktuellt

Sämsta inköpschefssiffrorna i eurozonen sedan 2012

En lång rad industriindikatorer föll hårt när de rapporterades in idag. Bland annat visar inköpschefsindex (PMI) för tillverkningsindustri...

2016-11-16 15:56

Radhusägare med god litterär smak säljer prepper-radhus lämpligt för zombieapokalypsen

Ännu en bostadsägare med mycket god litterär smak säljer sin bostad. Denna gång handlar det om ett bostadsrättsradhus, med en källare perfekt för preppern. Det hittas i Järfälla.Radhuset ligger i anslutning till ett skogsområde, vilket gör att man snabbt kan bugga ur och söka skydd i skogen när zombieinvasionen kommer. Alternativt håller man ut i radhusets zombiesäkra källare (givet viss modifiering av trappan och galler för fönstren). Det finns flera lager av zombieskydd, där man kan retirera längre in i källaren, som också har omfattande möjligheter för förvaring av förråd för veckor, sannolikt månaders överlevnad. Vapnen förvaras inledningsvis i klädskrubben under trappan, men tas sedan med när man retirerar in i tvättstugan, varifrån även det primära prepperförrådet nås. Som sista tillflykt kan själva förrådet användas, alternativt korridoren för källaringången om inte zombierna redan tagit sig in där.

Det finns också möjlighet till viss husbehovsodling på den lilla tomten, vilken kan brukas under zombiefria luckor. Eventuellt finns det också ett proteinförråd i anslutningen till allmänningen bakom huset, åtminstone baserat på foton.

Med viss modifiering kan även tvättstugan fungera utmärkt som skyddsrum när kärnvapnen börjar flyga.

Radhuset hittas på Bolindervägen 73 i Kallhäll, Järfälla och finns ute via Mäklarhuset. Går man in på alla bilder så ser man hur god litterär smak bostadsägaren har.

Så vill du förbereda dig för zombieapokalypsen och samtidigt bo i Järfälla är detta radhus som hittat.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

16 kommentarer:

 1. Apropå - givetvis ingenting... - läste just i Sydsvenskan att ett familjeägt skånskt bokförlag lånar sina egna titlar.
  Tydligen e-böcker.
  Fått ihop en 80 00sek.
  Skapligt, visst.
  Men inte att bli avslöjade.
  Ja, som sagt apropå inget.
  Beredd på holmgång, Lars!

  SvaraRadera
 2. Bör man inte ha fria skottfält åt alla håll? Är dörresten inte Järfälla fullt av Zombier?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är varulvar som håller till där. Det är supersjysst mtb-cykling där (bakom den där kåken). Zombies håller till på IKEA.

   Radera
 3. Jag vet inte i vilken påhittad verklighet bloggaren lever men i min, högst vetenskapliga, approach till zombieplågan gäller naturligtvis att man i ett sådant här hus barrikaderar sig på övervåningen, till vilken man endast kommer via en trappa, som lätt kan förstöras. Från övervåningen går det lätt att ta sig upp på taket och sedan fly i flera olika riktningar om zombierna, mot förmodan, skulle lyckas klättra upp för den borttagna trappan. Barrikaderar man sig däremot i källaren är det bara en tidsfråga innan zombierna lyckas ta sig in för att döda alla familjemedlemmar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt riktigt. Har själv midifierat trappan i villan så jag bara drar i 3 sprintar så rasar skiten ner.

   Radera
  2. Bättre är att utforma trappan så att bara en zombie i taget kommer fram , varpå denna omdödas mha exempelvis en lans in i hjärnan och det så småningom bildas en zombiepropp (inte helt olikt 40 talister som vägrar gå i pension och har mage att gnälla över att ingen lyssnar oå dem längre)

   Radera
  3. Vill man sitta i en mörk källareoch bajsa i en hink medans världen brinner ovanför en och zombies äter upp allt humant protein som finns .
   Håller med föregående, se till att barrikadera dig på ovanvåningen (förutsätter att zombies inte kan klättra som i world war z) men säkerställ en snabb flyktväg ifall horden drar vidare och lämnar fältet öppet för mänskliga rovdjur om följer i spåren

   Radera
  4. Så egentligen grunderna för strid i bebyggelse?

   Radera
  5. Glöm inte helikopterplattan på taket så att man kan evakueras.

   Om vi får flygande bilar (persontransport-drones) snart så kan den ju vara praktisk att ha ändå.

   Radera
 4. Breaking News:


  Han Solo och Prinsessan leia!!

  http://variety.com/2016/biz/news/carrie-fisher-harrison-ford-affair-star-wars-1201918804/

  SvaraRadera
 5. Övervåningen har dessutom fördelen att det finns en krypvind som, eventuellt krävs håltagning här, kan modifieras som ett utrymme för dold vistelse. Å ändra sidan är krypvindar [REC] behöftade med vissa osäkerhetsfaktorer.

  Detta avslöjar också ett problem med fastigheten. Det är inte ett friliggande hus utan ett radhus. Här kan krypvinden utgöra en risk i stället för en tillgång. Förlupna kulor från grannarnas avvärjningsstrid kan också bli ett problem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eldstrider förekommer mycket sällan efter zombieapokalypsen då det tenderar att dra till sig zombiehorder.Man använder äggvapen eller möjligen armborst/pilbåge utom i speciella fall.

   Möjligen man kan minera grannskapet för att säkert hålla inkräktare borta men det är tämligen verkningslöst mot zombies, då bara en liten del av splittret tenderar skada hjärnan på zombien och omdöda den.

   Radera
  2. Intressant med äggvapen. Ska dem vara hårdkokta för bästa effekt eller går det bra med färska?

   (förlåt, kunde inte låta bli)

   Radera
  3. Kanske är sådana här man har I Aliens? Man minerar omgivningen med Xenomorph-ägg och när Zombierna kommmer....

   Radera
  4. Vilken utgångshastighet behöver ägget ha för att så sönder en skalle?

   Radera
  5. @strisputt: minst 2000 m/s om hårdkokt, annars minst det dubbla.

   De flesta som överlever första veckan av zombieapokalypsen har tjockt pannben.

   Ps skalar du ägget kan du nå upp i ännu högre hastighet. Ryska vapenutvecklare har börjat utveckla denna typen av vapen att förstärka separatiströrelser med eftersom plausable deniability är ganska stark. De har börjat titta på att använda kaviar som splitterminor.

   Radera