Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2016-11-09 15:16

Öppen tråd: Är du preppad för Trump?

Den 20:e januari svärs Donald Trump in som president i USA. Tills dess är Obama-adminstrationen avgående och med det i praktiken handingsförlamade. Du har nu två månader på dig att preppa för konsenvenskerna av Trump. Är du redo och vad för åtgärder har du vidtaget eller vidtar du?
Jag har en författarföreläsning i Ljusdal idag, så jag lämnar en öppen tråd här kring hur man bäst förbereder sig för att USA nu i enlighet med Donald Trumps tal nu ska enas som ett land, ett folk, under en Trump.

Kom ihåg att andra världskriget startade när Hitler fick för sig att ingen skulle ställa sig på Polens sida, efter att Sudetlandet, Österrike och Tjeckien fallit utan annan reaktion än peace in our time.

Har du skottfältsrensat för ditt långräckviddiga anti-ballistiska luftvärn? 

Köpt in en rysk flagga att vifta med, lärt dig säga ja privetstvuju nashego novogo povelitelja.

Sitter du och kramar din enorma hög av guld?

Lagt alla pengar på aktier i europeisk vapenindustri nu när Europa måste upprusta massivt på egen hand?

Har du reviderat dina konspirationsteorier om riggat valsystem och hur NWO eller ödlemänniskorna kommer hindra Trump från att vinna? Vilka nya konspirationsteorier behöver du skapa där under foliehatten?

Eller är du lite cool och har redan tagit alla nödvändiga åtgärder och sitter redan med din vita klanluva och allmänt myser?

Själv ska jag se över kärnvapenskyddsrummet hemma på gården, nu när amerikanskt kärnvapenskydd tas bort från Europa eller om Trump råkar trycka på nuke-knappen istället för tweet. Inte helt förutsägbart. Han hade ju Twitterförbud sista dygnet inför valet. Frågan är om han även har kärnvapenförbud av och till? (seriöst så är största risken att Ryssland ser att de kan sätta in kärnvapen utan risk för amerikansk vedergällning - kärnvapenfotbollen som åtföljer den amerikanska presidenten bekräftar bara att presidenten gett order - det finns sedan en militärledning under som granskar om ordern är rimlig innan den skickas vidare som faktiska operativa ordrar)

Återkommer med inlägg hur man enklast ordnar ett hyfsat nedfallsskyddsrum i Svensson-villan. Sökord för det: Stort lass med sand, sandsäckar att lägga på golvet över valt källarutrymme, källare med sänkt innertak murat med betongsten, vattendunkar stoppar strålning. Kom ihåg att det går ungefär lika bra med jord eller grus i sandsäckarna.

Nu har ni alltså två månader på er att preppa för Trump. Vad gör ni?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

73 kommentarer:

 1. Nej, jag ar betett mig precis som vanligt och sparadnet tuffar på som vanligt.

  Däremot har jag och några kollegor skämtat om att ta en AW iförda kepsar prydda med "Make america great again" och beställa lite skumpa för att fira segern. Lite roligt ska man väl få ha och att provocera uppblåsta typer uppfyllda av sin egen grandiosa självbild är vansinnigt roligt. Dessutom struntar jag i Trump/Clinton och det amerikanska valet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var hittar man sådana kepsar i Svedala?

   Radera
  2. Man får beställa från Kina.

   Radera
  3. Kommer vara skitcoolt att sitta på puben med en sådan kebba om tre månader när de äntligen anlänt...

   Radera
 2. Mja, för en person som är god för 3,7 miljarder USD, lär ju garanterat vara den hetlevrade byfåne som han dragit in missnöjesröster med.

  Han är säkert skarp nog för att klara av konsekvensanalyser.

  SvaraRadera
 3. Hehe.. du låter som om det var Hillary som vann :-) Det är inte Trump som hotat Ryssland med krig.
  Undrar vad Trump egentligen fick.. när han lyckades vinna trots valfusk.

  Överlägset mest nyktra analysen hittills:
  https://www.youtube.com/watch?v=1scARbZRuuY

  SvaraRadera
 4. Jag höll på att bygga en atombomssäker bunker bakom huset, men nu när Clinton är ur bilden, sparar jag in material så det bara blir en jordkällare att preppa lite mat i.
  Den ekonomiska kraschen kommer oavsett vem som blir president i USA.

  SvaraRadera
 5. "hur NWO eller ödlemänniskorna kommer hindra Trump från att vinna?" Du har fått det om bakfoten, tänk om, tänk rätt: We are on the verge of a global transformation. All we need is the right major crisis and the nations will accept the New World Order. Trumpen är alltså början.

  SvaraRadera
 6. Tips: beställ skyddsmasker i barnstorlek från Israel (via USA). Jag köpte två med tillhörande vattenflaska. Men det är över ett år sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det inte bättre att man beställer en skyddsmask som passar istället?

   Radera
  2. Lider du av mikrocefali?

   Radera
  3. Det har jag redan, naturligtvis. Men vi är ju fler i familjen. Och barnstorlekar var inte alldeles lätt att få tag i. I alla fall inte i Sverige.

   Radera
  4. Jasså det har du. Det har jag iosf misstänkt ett tag.

   Radera
  5. Vem är du? Fan vad uselt du skriver, för övrigt.

   Radera
  6. Länk Erik. ska beställa lite Mountain house på Ebay i dagarna.

   Radera
  7. Barnstorlek på mask,finns flyktmasker med överdragshuva som borde fungera.

   Radera
 7. Jag viftar med ryska flaggor och lär mig den nya frasen LOL

  SvaraRadera
 8. Om jag preppar för något så är det vad Obama och co kan tänkas göra innan 20e januari.

  En sak jag reviderar är att etablissemanget inte har så mycket makt som jag trodde. Ska sanningen fram trodde jag att valsystemet var riggat så att en vinst för Trump i praktiken var omöjlig. Alternativt att konspirationen går djupare än vad jag trott och Trump är ett kort de spelar ut för att folk ska känna tillit för ett i grunden korrupt valsystem.

  I övrigt önskar jag att skribenten kan ha en mindre dogmatisk syn på världen och omgivningen i stort. Du pendlar mellan överintelligent och korkad fotbollssupporter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det så. Visar det sig att Trump inte är lika duktig och god som vi trott är det ett bevis på att han bara är en bricka i spelet. Det visar ju också på att valet faktiskt var riggat till etablissemangets fördel ändå!

   Radera
  2. Den fallfärdiga Hillary ställde upp medveten om att hon skulle förlora.
   Trump hyllar henne efter valet och hon slipper åtal samt får antagligen en del cash för besväret och kan dra sig tillbaka.
   Trump blir den nya galjonsfiguren and the show goes on?

   Eller är det färdigkrigat i andra länder nu?

   Radera
  3. Va? Han skulle ju kasta henne i finkan? Och valet var ju riggat?

   Radera
  4. För att citera en annan Clinton: "Do I have to put my handcuffs on you mama, do I have to put you under lock and chain"

   Radera
  5. Han visste tydligen att valet var riggat.. till hans egen fördel.
   Krävs ju bara lite fantasi att vika till en ny foliehatt så den mysiga konspirationsteorin kan fortsätta.

   Radera
  6. Så han ljög alltså?

   Radera
 9. Jag övar på "Allah Akbar" och har skaffat en svart flagga som jag försöker texta de där vita krumelurerna som ISIS älskar. Till min fru har jag skaffat en niqab och till mig ett par säckiga byxor, en vit rock, en bandana från mellanöstern och ett svart lösskägg då min skäggväxt är lite skral.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser att du redan bytt namn, men glöm inte att memorera en del verser ur koranen tills när det blir oväntat läxförhör på nåt köpcentra.

   Radera
 10. Har aldrig grävt så mycket som i dag.
  Hur djup snöhög räcker?
  Är det kanske redan radioaktivt nedfall som kommer från öster. Det är vitt och luktar inget.

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. "Har du reviderat dina konspirationsteorier om riggat valsystem och hur NWO eller ödlemänniskorna kommer hindra Trump från att vinna? Vilka nya konspirationsteorier behöver du skapa där under foliehatten?"

  Vad sägs om att USA egentligen inte finns (jorden är ju platt) och att det hela är uppdiktat för att skrämma folk (av någon anledning jag inte kommer på just nu)? Som bonus slipper man ju preppa för det är ju bara skådespel...

  SvaraRadera
 13. Spännande tider. Dags att se ifall vår kära, fredsälskande, granne i öster visar sin vilja till närhet och värme medelst armékårs anfall över sina mindre och krigshetsande grannar i västs gränser nu när amerikanerna sysselsätter sig med att finna sin inre frid.

  SvaraRadera
 14. Tramstråd det hår, men med lite tur så blir det kanske en redig börskrasch arr gå in i.
  F..ö. Sammanfattar Alice T den rådande postmoderna fascismen makrhegemoni och verkligheysförnekelse. Där kanske postnyfascistidka DN tar priset med artikel om hur man pratar om (katastrofen) Trump med sina barn...
  http://www.gp.se/ledare/teodorescu-f%C3%B6rnekelse-skapar-farliga-politiker-1.3942350

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jämrans skakiga tåg...

   Radera
  2. Du är förstådd! Vi dyslektiker läser bara strukturen, det går fortare då.
   Medias roll i denna triumf för Trump är betydande.

   Måste förmedla lite latinsk lärdom passande för dagen: Obit anus, abit onus.

   Radera
  3. Ha ha ha det var ju onekligen passande...

   Radera
  4. Dock så är hans andra tips att svälja en padda varje morgon så kan inget värre hända den dagen uppenbarligen fel

   Radera
 15. Clinton vann popular votes!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och? Det är delstaterna som väljer president, precis som Svetsloppan inte är vald av folket.

   Radera
  2. Delstaternas elektorer ja!
   Vi diskuterade det igår-det räcker med 26% av popular votes för att vinna valet.

   Radera
  3. Bara för att göra skäl till min handle: räcker med runt 22-23% :;-)

   Radera
  4. Teoretiskt sett krävs betydligt mindre än så...

   Radera
  5. Jo elektorskollegiat kan förvisso välja vem som helst, men det blir nog landsexil som följd eller värre om de inte röstar som de svurit att görs

   Radera
  6. Det händer ju i vår och vartannat väl åt någon elektor bryter löftet, förvisso normalt bara enstaka.

   Det finns en hel del mer eller mindre (läs bara: mindre) troliga scenarier där det räcker med betydligt färre röster:

   1) alla delstater väljer varsin kandidat. Även om elektroderna är lojala så faller frågan på kongressen(?) att välja ut vinnare (behöver inte ens vara den som fått mest röster i Kalifornien).

   2) som du påpekar, med illojala elektorer kan de rösta på vår sin kandidat och på samma sätt avgörs det i kongressen (krävs alltså ett par hundra kongressröster och en elektorsröster).

   3) President, vice president, ordförande i senaten och kongress trillar av pinnen och Secretary of State träder in som president (Inga röster krävs).

   Vill man däremot se mer troliga scenarion så bör man ju kolla hur många popular votes presidenter verkligen fått. Även om de varit lägre så är de väl ovanligt att de ligger mer än någon procentenhet under tvåan...

   Radera
 16. Frågan är om han verkligen tar bort kärnvapenparaplyt från Europa, det kan ju ses som ett svagetstecken. Det nära utandet däremot....

  SvaraRadera
 17. Stockolmsbörsen verkar stänga på positiv idag. Men om det inte varit för Trump hade vi sett +15% eller?

  SvaraRadera
 18. Hur svårt är det att lära sig ryska?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lär vara tämligen svårt...

   Radera
 19. Jag nöjer mig med att vara preppad för tomma butiker och strömavbrott, bygga bunker funkar inte där jag bor, då skulle de antagligen låsa in mig.
  Kollade tjockleken på väggarna på ett tillgängligt vanligt skyddsrum typ 35 cm. räcker väl inte långt i kärnvapenkrig?

  SvaraRadera
 20. Det beror på i vilken intressesfär Sverige ligger i enligt Molotov-Ribbentrop-pakten, nej det var visst Trump-Putin-pakten.

  Intressant är att Trump har två åtal för bedrägeri framför sig nu i höst. Skulle han fällas så kan han inte bli president men är systemet riggat eller inte?

  SvaraRadera
 21. Coolt. Hoppades att han skulle vinna, tror faktiskt att det då finns bättre chans för internationell avspänning och så, hoppas nu att Trump och Putin tar några vodka och bestämmer hur det ska funka utan större krig.

  Västvärldens 2 viktigaste länder (USA & Storbritannien) har nu båda sagt att dom tycker att EU och globalisering har gått för långt. Good stuff !!

  Roligt att se hur Swe journalister och andra PK-nissar och en del bloggare blir lila i ansiktet av ilska.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utrikesministern signalerar klart och tydligt att Nato-dörren är stängd så Putin behöver inte oroa sig.
   http://www.di.se/nyheter/wallstrom-natoanhangarna-biter-nog-pa-naglarna/

   Radera
  2. Var försiktig med vad du önskar BiQ, det kan slå in

   Radera
 22. SVT går till motattack. Våra barn är väldigt rädda för Trump, hur ska vi göra ? Hjälp, Katastrof.... GoKväll i Ettan för 5 min sen. Intressant och lite annorlunda taktik.

  SvaraRadera
 23. Det är möjligt att Europa har sitt kvar av politiska förändringar, finns en hel del av förnekelse och ursäkter med att det var outbildade lantisar som röstar på Trump trots att stödet var på det hela taget var brett, även i Sverige råder samma diskussion att SD sympatisörer är outbildade lantisar, tittar man på en karta över vart SD har stor del av sina väljare så ligger landsbygden ofta inom bekvämt pendelavstånd till storstad.

  Ingen vill framstå som en outbildad lantis så den stigmatiserande bilden gör möjligen att folk inte gärna uppger SD sympatier och opinionsundersökningar slår fel men folk röstar trots allt efter egen övertygelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kanske kan kalla det den "västerländska våren" hoppas dock att det inte slutar som arabiska våren ;)

   Radera
 24. SVT fortsätter med sin propaganda, visar just nu intervju med öppna-hjärtan-Rheinfeld i ettan, och Jag-är-Muslim program i tvåan. Nice med oberoende statliga Media !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. BIQ du kan ta i vår kommersiella kanal 4 och se bonde söker fru. Nu kommenterar försvarsministern valet.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera

  3. Ja men BiQ har helt rätt nu är PK folket igång igen och sitter och "mys argumenterar" om valet.

   Alla gäster är kritiska mot Trump och allt han vill göra, alla gäster tycker likadant, förvånad? nooot.

   Den enda som ifrågasätter lite av all smörja gästerna häver ur sig är faktiskt Claes Elfsberg

   Radera
  4. Vad var fel i det försvarsministern sa?

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  5. Han gjorde ett bra intryck måste jag erkänna, han blanda inte in massa personliga känslor och kritik mot Trump och den politiken Trump säger sig vilja föra, utan konstaterade bara Sveriges situation kort och koncist.

   Radera
 25. Behöver nog inte preppas alls. Tyckte du skrev tidigare cornu, att vi ändå inte hade någon hjälp att vänta från Nato, om vi inte var medlemmar.

  Dock borde man preppa lite för strömavbrott. Om det ska fortsätta snöa som det idag gjort i stockholm.

  SvaraRadera
 26. Om Putin nu är smart sträcker han också ut en hand. Han ser till att det blir ett slut på styrkedemonstrationer, provokationer och gränsöverskridande. Kanske avvaktar han ett tillfälle att bjuda in USA till ett officiellt möte ang Syrien.

  Bolånekunder kanske behöver lite prepping. Räntorna fortsätter att stiga men framförallt TIPS, dvs inflationsskyddade obligationer. Fullföljer Trump sina planer kommer man att behöva fortsätta låna på medellång sikt. Varför inte? USA´s skulder är i dollar och alla vill ha dollar. En New Deal a la Trump?

  Hålla på och hetsa kring kärnvapeninsatser och ett nedlagt NATO och att Trump är för farlig för att att inneha koderna är väl extremt. Jag tror att många kommer att bli överraskande men åt fel håll. Trump kommer inte heller att få möjlighet att genomföra flera av hans vallöften fullt ut. Men kan han ena sitt parti finns det underlag för realpolitik, något vi lidit brist på från Washington.


  SvaraRadera
  Svar
  1. "Om Putin nu är smart sträcker han också ut en hand. Han ser till att det blir ett slut på styrkedemonstrationer, provokationer och gränsöverskridande. Kanske avvaktar han ett tillfälle att bjuda in USA till ett officiellt möte ang Syrien." Är du säker på att Putin har råd att verka svag?

   Radera
  2. Han verkar inte svag om USA vill ha goda relationer. Tvärtom kommer det tas väl emot av folket(recession). Någon gång måste etablissemanget släppa Krim. Irak blev bara skam istället för sanktioner mot USA :) . En tidsfråga innan Trump avslutar sanktionerna mot Ryssland. Tyskland blir de första att applådera bakom draperiet. Ukraina kommer att kräva kompromisser. Intressant om USA kan bidra med diplomatik. Världen måste gå vidare. USA och Ryssland kommer däremot sannolikt tyvärr att rusta tillsammans.

   Radera
 27. Ingen speciell beredskapshöjning i nuläget. Ett lite rejälare matlager för familjen som räcker 1-2 månader är kanske det som känns mest prioriterat framöver. Tror planeringen för hur en typvecka ska se ut kanske är det som ligger närmast.

  SvaraRadera
 28. Lars Vilderäng: Du ska inte tro allt du läser utan du ska tänka själv.

  http://cornucopia.cornubot.se/2016/11/presidentval-pa-tisdag-clinton-leder-i.html

  SvaraRadera
 29. Guldet är förvarat i bankfacket.

  Pengarna placerade i musikindustrin i USA.

  Konspirationsteorierna fortsätter produceras.

  Varningar om att ryssarna kommer testa maktvakuumet mellan Obama och Trump cirkulerar i media. Trump är osäkerhet dominerar media flödet. Se upp för False Flags!
  Namnet Gleiwitz borde påminna er om något. Och orden Operation Gladio borde påminna er att NATO inte är främmande för taktiken.

  SvaraRadera
 30. Я приветствую нашего нового правительства.

  SvaraRadera
 31. Smart som jag är bettade jag ett par tusingar på trumpseger vilket finansierade inköpet av en Nitecore TM-26. Så, ja det är jag.

  SvaraRadera