Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2016-11-15 08:07

Kommer du köpa en Audi eller Volkswagen (igen)?

Volkswagens så kallade premiummärke Audi har gjort en intressant målgruppsanalys och tog in den "färgstarka personligheten" Kakan Hermansson som frontfigur för en ny reklamkampanj. Då Hermansson bland annat uttryckt hat mot poliser och uppskattning för polismord, samt eventuellt även mord och könsstympning av män, har valet av frontfigur fått viss kritik i sociala medier. Audi har därför tillfälligt pausat reklamkampanjen, men inte dragit bort Hermansson ur den. Frågan för morgonen blir om du nu kommer köpa en Audi eller Volkswagen, eller välja något annat bilmärke framöver?
Lustigt nog hade jag ingen bild på någon Audi i min bildbank, så det fick bli en Tesla Roadster istället.
Vem den här Hermansson är vet jag inte. Tydligen har vederbörande suttit i P3 Morgonpasset och även varit med i TV. Jag ser inte på TV och lyssnar inte på P3, speciellt inte Morgonpasset, så jag känner inte till mer om det. På sociala medier har personen ägnat sig åt att sänka svenskt debattklimat genom att hetsa mot poliser med sloganen ACAB (All Cops Are Bastards) och hylla Malexanderpolismorden. Vederbörande sägs också uttalat önskan att män ska mördas eller åtminstone könsstympas, men det har jag bara hört via hörsägen och inte sett skärmdump på.

Audis målgrupp är ju annars Sveriges näst sämsta bilförare, dvs lite halvtråkiga personer med en villa på någon wannabe gräddhylla. Den typen av personer som egentligen ville ha en BMW, men inte hade råd eller smak för detta utan föredrog en Skoda med lite annat skal samt finish samt omprogrammerade motorer. Ungefär samma målgrupp som för Volvo, alltså, även om en Volvo inte är en pimpad Skoda.

Målgruppen känns inte helt rätt för Hermanssons färgstarka personlighet, utan jag misstänker att Volvos Zlatan är mer tilltalande som frontfigur. I Audi Sveriges Facebook-flöde har det blivit så kallad dålig stämning och jag har inte hittat någon som applåderar valet av Hermansson som frontfigur för märket och därmed även det som nuvarande Audi-ägare förmedlar till sin omgivning.

Läs kommentarerna till Audis pausande av kampanjen nedan.
Det vore väldigt intressant att titta på vilken reklambyrå som ligger bakom valet och hur resonemanget gick. Samt förstås hur Audi kunde släppa igenom detta. Något säger mig att pausa kampanjen inte riktigt duger.

Vilket för oss till frågan hur detta skadat Audis och Volkswagens varumärken. Man ska komma ihåg att Audi bara är ett varumärke hos Volkswagen och inget fristående bolag, så reklamen slår också mot Volkswagen, även om de flesta inte gör den kopplingen.

Är det bara vita kränkta män som gått man hur huse och vad kommer effekten bli? Samtidigt kan Audi vinna målgrupper, som ställer upp på ACAB-budskapet och polismord. Frågan blir dock om befintliga Audi-ägare vill associeras med denna nya målgrupp och hur polisen kommer göra när de framöver väljer mellan att stoppa en BMW eller en Audi, och om de gör de med dragna vapen?

Hur tänker du som läsare av bloggen och därmed i 75% av fallen högutbildad höginkomsttagare och man i åldern 30 - 50 år, och antagligen ganska exakt Audis målgrupp där på din förortsgräddhylla? Kommer du köpa en Audi eller Volkswagen framöver? Svara gärna nedan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

91 kommentarer:

 1. Enkäten borde justeras så att man kan sätta två pluppar. Fast du får nog dela den i två frågor. Man kan ju ha åsikter om både Audi och Volkswagen samtidigt men så går det inte att svara som den är upplagd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis. Tog bort Volkswagen så länge.

   Radera
 2. Även om reklamfolket brukar hävda att all reklam är bra reklam, tror jag det är en kontraproduktiv och dålig idé att förolämpa sina kunder. Men det är jag det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är vana att bil förolämpade via reklam. Bara idén om att en "frontfigur" påverkar vilken bil vi väljer är förolämpande. Månne välförtjänt, men ändå förolämpande.

   Radera
 3. När det gäller Audi tänker jag på en småtjock man med Audi+takbox = en icke-egoistisk man som ser till att hans familj har det bra.

  Kakan var kursare till några kompisar till mig på Konstfack, men jag tror att hon (väldigt lönande för sig själv!) har valt att mer satsa på sitt eget varumärke framför att skapa konst. (Me, myself and I!) Så det är onekligen ett udda val av Audi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är hon inte kompis med Hanna Hellkvist. Det är väl så hon fick in en fot på radion?

   Radera
  2. Vet inte. Jag är skitdålig på skvaller. :-(

   Radera
 4. Jag har haft en Audi, och jag gillade den väldigt mycket, och hade inte haft något emot att köpa en igen, om ekonomin tillåter. Men hur de tänkte när de tog in Kakan kan man ju undra. Det är lite som om Svenska Freds skulle låta sig sponsras av SAAB. "This message of peace brought to you by Carl Gustaf Recoilless Rifle - the premium infantry support weapon on the market today".

  Audis varumärke står nog fortsatt rätt starkt tror jag. Produkterna är tillräckligt starka på marknaden. Se bara vad som hände med VW efter fusket - nästan inget, de säljer fortfarande rätt mycket bilar. Däremot är det ju intressant att se var Kakans varumärke tar vägen. Att tvätta det rent med Rädda Barnen funkade inte, att göra det mer präktigt med Audi verkar inte heller gå vägen. Kommer hon kunna sälja sig själv till andra stora varumärken i framtiden, eller är det bara SVT som vill bli förknippade med hennes värdegrund i framtiden?

  Dålig bilförare, halvtråkig.. du, kulturkoftan, jag övningskör faktiskt en hel del i GTA V så jag är en fantastisk bilförare (i spelet heter Audi A6 för övrigt "Obey Tailgater"). Dessutom är jag en jätterolig kille. Jag kan i alla fall minst två roliga historier!

  /Fd Audi och Volvo-fahrer..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ang fusket de kanske inte påverkar så mycket för att det var ju ganska skickligt gjort och tyder på att VW har duktiga (om än något moraliskt tvivelaktiga9 ingenjörer.

   Radera
 5. kanske vill man ta fokus från det senaste fuskavslöjandet? http://www.expressen.se/motor/bilnyheter/nytt-utslappsfusk-med-audi-avslojat/

  SvaraRadera
 6. Skulle aldrig köra vare sig Audi och BMW då detta är bilar med för dålig kvalitet. Ang. smak har du fel, finns inga som har så dålig smak som (lågutbildade) BMW-förare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår inte heller hur man kan påstå att BMW-innehav tyder på god smak.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  3. Det är ju bara blattar som kör BMW.

   Radera
  4. Beror ju på årtalet. En 318i från tidigt 90-tal är den bästa indikationen vi har på god stil.

   Radera
  5. Förövrigt är det inte bara blattar som klarar av lättviktat bakhjulsdrivet, du får vara mer självkritisk.

   Radera
  6. Tycker inte att vi ska använda b-ordet... vet från säkra källor att Audi har seglat upp som favorit bland nysvenskar!

   Hur som helst håller jag med om att BMW från rätt årtal är en god stilindikator, framförallt om den är välhållen. Modellerna från de senaste 14 åren skriker dock mest WT

   Radera
  7. Tycker inte att vi ska använda b-ordet... vet från säkra källor att Audi har seglat upp som favorit bland nysvenskar!

   Hur som helst håller jag med om att BMW från rätt årtal är en god stilindikator, framförallt om den är välhållen. Modellerna från de senaste 14 åren skriker dock mest WT

   Radera
 7. Kakan har mycket gemensamt med Audiägare.
  Båda vill synas.
  Båda tror att de tillför premiumvärde (det finns bara en premiumbil och det är Mercedes Benz, BMW och Audi framför allt är pseudopremium)

  Jag hade inte köpt en Audi före eller efter Kakans inträde i deras reklam.

  SvaraRadera
 8. Det låter väldigt besynnerligt att ta Kakan som möjligtvis är hjälte bland extrem/vålds/AFA-vänstern som ändå inte har råd att köpa Audi - inte idag och troligtvis inte i framtiden heller.
  Och samtidigt alienera sig mot alla som har råd att köpa Audi.

  Dock har jag mest svårt för att köpa Audi då de inte har någon laddbar bil att tala om och de har en historia av att fuska med utsläpp. Vem vet vad mer de fuskar med.

  SvaraRadera
 9. Jag tycker ju iof att ACAB vinklingen passar ganska bra med tanke på vilka som brukar välja att köra (iaf begagnade) Audi. :)

  Kanske inte är riktigt lika populärt dos dem som köper nya Audi, men åas kör även de som bankrånare.

  SvaraRadera
 10. Wow,ditt "god ton"-projekt höll inte ens tolv timmar? Åter till fria spekulationer kring fakta du inte känner till i syfte att smutskasta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej kära okände anonym. Jag hoppas att allt är bra med dig och att du är nöjd med ditt liv i övrigt.

   Jag har inte kallat Hermansson för något nedsättande och jag har tydligt påtalat att jag inte sett några belägg om att hon önskar döda män. Utan bara poliser.

   Ha en fortsatt bra dag!

   Radera
  2. @Cornu

   Är det din fru som tvingat dig att vara snäll?
   Otroligt god ton i din kommentar, nästan så man tror det är ironi eller åtminstone (motvilligt överdrivet bara för att jag inte kan skälla ut den j3vel5 eftersom jag tyvärr lovat det.)

   Men mycket trevligare att läsa!

   Radera
 11. Om den sjuka personen Kakan är frontfigur i reklamkampanj för dessa märken skulle jag verkligen tänka mig för en gång extra. Kanske inte helt en deal-breaker, men lusten att köra runt i en bil som den personen stått och flinat framför med vetskapen att hon hatar mig pga jag är man, skulle definitivt sjunka avsevärt.
  Hur fan tänkte VAG här?
  Att påstå hon ångrar sig är skitsnack. Hon tycker verkligen illa om män, det har hon visat gång på gång i sin blogg och på twitter.

  SvaraRadera
 12. Nu har jag inte sett reklamen men det låter som dålig research av reklambyrån. Kakan Hermansson har varit duktig på att sälja in sig själv som en stark feminist som står upp för alla flickors rätt att ta plats. Absolut inget fel med att flickor tar plats, men problemet är att Kakan haft ett sätt att uttrycka sig som möjligen är coolt bland barnsliga tonåringar men som inte hör hemma i en sansad vuxendebatt.

  Det verkar som att reklambyrån fått för sig att Kakan är en populär mediefigur i stil med alla B-artister som älskar flyktingar, men hon är betydligt mer kontroversiell än så, och ganska illa omtyckt av många. Onekligen ett märkligt val av frontfigur för Audi.

  För övrigt skulle jag aldrig kunna tänka mig att köpa en Audi, oavsett Kakan eller ej.

  SvaraRadera
 13. Säkert helt avsiktligt gjort av reklambyrån eftersom resultatet var otroligt lätt att förutse (om det nu inte var BMW som låg bakom).
  Här finns en strategi och snart kommer steg 2.

  https://toklandet.wordpress.com/2014/09/05/en-kaka-till-kaffet/

  SvaraRadera
 14. En aktivistisk reklambyrå som VW gick i fällan på?

  SvaraRadera
 15. Skulle jag vilja ha (vilket Gud förbjude) en VW skulle jag ha köpt en sSkoda efter som det är samma skit .

  SvaraRadera
 16. Lite fel kundgrupp där.

  Behövs ju ingen hitlercontainer när man har den ultimata Bilen; Ford Scorpio 93, med rattlås, ABS och inredning som lite hemtrevligt fjällar av sig.

  SvaraRadera
 17. Tja, nu har man hittat fusk även i Audi bilar så man är kanske glad att detta misstag tar bort fokus från fusket : http://teknikensvarld.se/nytt-fusk-hittat-i-audibilar-340975/

  Känns som att VAG-gruppen är på ett sluttande plan. Idag är det nog endast Seat jag kan tänka mig men de är väl bara en tidsfråga......

  SvaraRadera
 18. Jag hör väl till de som direkt bojkottar en produkt när en sån som kakan gör reklam.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har även slutat äta kakor, blir äcklad vid bara åsynen.

   Radera
 19. Så principfast var denna "Kakan"
  "Kakan har också varit tydlig med att hon ångrar sina tidigare uttalanden på Twitter och bett om ursäkt."

  Så när denna vänsteraktivist hamnar i en situation där hon faktiskt tjänar pengar, då är hon snabb att överge sina principer. Snart står hon i byxdress och hyllar Trump.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu var du riktigt elak! Cornu verkar ju ha dragit igång en God Ton-kampanj. Själv tycker jag att det kanske vore lämpligare att slå sig på försäljning av laxermedel, så kan Kakan och Strandhäll skämta om män, SD om judar och afrikanska rättighetsförbundet (wotever) tillsammans med alla kränkta vita män gå på toa.
   Själv har jag mina principer. Och passar de inte har jag andra.

   Radera
 20. Varför är sökfunktionen längst upp till höger här på sidan så extremt usel? Jag minns att du skrivit om "kakan" en gång förut, men inte får man några träffar när man söker. Likadant när jag sökte på Climeon härom dagen. Noll träffar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://cornucopia.cornubot.se/2014/06/ar-kakan-rasist-och-gar-sds-arenden.html

   "Tillägg: Läsare har påtalat för mig att Kakan är en tjej. Jag ber om ursäkt, jag tittade bara på fotot och trodde det var en kille. Ingen skada skedd dock - kön är trots allt en social konstruktion."

   Radera
  2. Min korta kommentar till det inlägget var: "Kakan är bara en extrem mediahora."

   Radera
  3. Tack för ditt påtalande om sökfunktionen. Den hade tydligen buggat till sig. Den är nu fixad.

   Den var inte extremt usel. Den fungerade inte alls.

   Radera
 21. Kakan är ett riktigt ärkesvin på många plan.. Vill inte förknippas med en såpass vidrig människa alls så Audi går fetbort, är på väg att byta bil inom kort och det finns för många bra bilar därute idag för att Audi ens ska vara ett val längre. Precis som jag gick ur Unionen igår på grund av deras senaste idioti. Det är ju det val vi som konsument har idag.. Gillar man inte nåt, köp inte, gå ur föreningar osv.

  Hur tänkte Audi här egentligen.. En typ som hatar vita män, som helst av allt om hon fick skulle gå rampage och mörda varenda vit man hon ser.. Som hatar polisen, lag & ordning.. Är det rätt person att ens få någon som helst publicitet? Hon har sagt så oerhört mycket dumt att vilken annan svensk "feminist" (fast läs manshatare) framstår som ett under av intelligens och humanitet vid sidan om.

  SvaraRadera
 22. Så har du ännu en gång fått vita kränkta män att gå amok på bloggen.
  Kakan är väl som de flesta andra, gjort en del bra grejer och gjort en del dåliga grejer, som vilken människa som helst.
  Big deal om hon gör reklam för Audi, vem bryr sig förutom din målgrupp VKM?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dealen är väl varför Audi låter henne göra reklam för Audi? Om hon har gjort bra eller dåliga "grejer"? Hennes twittrande är väl inte "som vilken människa som helst". Lite väl relativiserande där eller vad? Vem bryr sig förutom Audis målgrupp...liksom.

   Radera
  2. Jag tror att Stefan helt och hållet glömmer bort poliser, familjer till poliser.. osv. Jag har en nära kusin som arbetar som polis och Kakan är i deras ögon en helt genomrutten vidrig typ och det förstår jag att de tycker. Men Stefan tycker nog det är viktigare att samla virtuella poäng som inget betyder i slutändan.

   Som vilken människa som helst.. Jävla rövhål.. Hoppas du aldrig behöver ringa 112 för egen del.

   Radera
 23. Läste en sympatisk artikel om/med kakan hos tandläkaren för inte så länge sedan... Jag skulle inte köpa en audi för att det är skit. Audi gjorde bra bilar på åttiotalet - idag näe

  SvaraRadera
 24. Skulle BMW vara bättre/dyrare än Audi? Inte i min värld, rätt likvärdiga även om jag tycker Audi är vassare på teknik idag.

  Sen kan jag ju tycka reaktionerna är kraftigt överdrivna på detta.

  SvaraRadera
 25. Visst finns det säkert förfinade poliser. Kåren har dock en ansenlig mängd drägg ur pöbelns lägsta skick. Kraven bör skärpas i kombination med höjd lön. Sen kan man legalisera narkotika så att de kvarvarande pysslar med rätt saker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett tips - helt gratis.
   Håll dig på lagens sida så behöver du aldrig ha med poliser att göra.

   Jag har dock aldrig träffat en dålig polis men så är jag ju ingen "kund" hos polisen heller. ;)

   Radera
  2. @mrlowrisk Tyvärr stämmer inte ditt påstående. Hade det gjort det kan man också invända att det finns lagar som är hedersamma att bryta. Om man tex bröt mot Nurnberglagarna i tredje riket var det brottsligt, men i eftervärldens var det förmodligen korrekt. I Sverige har vi haft tvångssterilisering. Och ett fortfarande ett fruktansvärt förtryck av narkomaner (som förövrigt blogginnehavaren försvarar).

   Radera
  3. https://www.youtube.com/watch?v=3DGkYd2RtTY

   Radera
 26. Jag slutade titta på På Spåret i SVT när den alltid obehagliga opportunisten Kakan fick vara med. Det kändes bara inte kul längre, inte ens i de avsnitt hon inte var med i. Så min benägenhet att köpa fler bilar från Audi har definitivt fått sig en ordentlig knäck.

  Snacka om att deras reklambyrå är helt ur takt med tidsandan. Postmarxism, tokfeminism & andra hat-ideologier säljer inte längre.

  SvaraRadera
 27. Bra Lars!
  Här kommer lite reaktioner som sparats.
  ACAB kakan är inget normala människor vill förknippas med.
  http://m.imgur.com/vsEBgS1

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jösses, det där var inte några enstaka reaktioner utan ett massivt missnöje! Kan tänka mig att Audi-cheferna satte kaffet och kakan i halsen när de fick se det...

   Radera
 28. Förmodligen är det väl nån som läst om Subarus framgångar i USA på 90-talet. Det varumärket var, och är, oerhört starkt bland lesbiska. Så tänkte man att man kunde få till samma koppling här i Sverige kanske? Tårtan Hermansson är lesbisk har jag förstått.

  Annars är ju Tårtan inte en människa man så gärna bjuder hem på kaffe kanske, helt oaktat sexuell läggning.

  Annars är väl det här en följd av den idoga identitetspolitiken som bl a Tårtan drivit. Många drar helt enkelt slutsatsen att om det här är en bil för Tårtan, är det inte en bil för dem.

  Själv har jag aldrig ägt en Audi. Skulle jag kunna tänka mig att köpa en? Tja, jag tycker de är för dyra och lyxiga. Skulle hellre köpa en Skoda tror jag. Helt oaktat Tårtan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade det inte varit en god-ton-drive på bloggen här förresten så hade jag naturligtvis konsekvent refererat till henne som K*ken Hermansson.

   Radera
  2. Jag trodde annars att du körde VW Kübelwagen.

   Radera
  3. Nej, jag kör givetvis en av de gamla Magirus/Deutz-lastbilar som konverterades till mobila gaskamrar.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Audi är väl förövrigt samma som DKW, Deutche Kraft Wagen... de e grejor det

   Radera
  6. Dampf Kraft Wagen. Ångkraftfordon.

   Radera
  7. Men när du ska Cruisa på sommaren, blir det Sd.kfz.251 eller universal carrier?

   Radera
 29. Enligt Audi Sveriges facebooksida är nu samarbetet och kampanjen avslutad.

  SvaraRadera
 30. Reklambyrån bakom kampanjen är Åkestam & Holst. Har även för mig att Audis marknadschef har rekryterats från sagda byrå.

  SvaraRadera
 31. Självklart inte. Vad de gjort här är ju att de tillåtit en otrevlig personlighet slinka igenom marknadsavdelningens granskning. I minsta fall rör det sig om någon temporär brist i det administrativa kvalitetsarbetet. Vanligtvis brukar man bränna visitkorten och starta nytt när det händer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta var dock innan jag läste deras svar till kunder i den där länken. Det var ju som om det var hon själv satt och svarade.

   Radera
 32. Audi verkar nu helt ha avslutat samarbetet...
  Se Audi Sveriges facebook..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men klicka länken ovan. De visste ungefär vad de gjorde hela tiden, de hade bara underskattat hur många som känner henne som Hitler. Antagligen någon extremvänsterfeministnazist-bubbla där alla tio vänner tycker samma sak, och får för sig att det är normalt.

   Radera
 33. Om det är nån som missat den gamla VW-reklamen med Peter Stormare i huvudrollen, "Unpimp ze Auto", så kan det vara läge att se den på youtube.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Wat time iz it...?"

   Ja, de tre reklamsnuttarna kommer jag ihåg att man skrattade gott åt!

   https://www.youtube.com/watch?v=e1MNEqCr748

   Radera
  2. Alla har väl sett dom?
   Så bra,e de 4 st?

   Radera
  3. Här är också ett gammalt guldkorn:
   https://www.youtube.com/watch?v=ZONx4hAXkhU

   Tusan, t.o.m. reklamen var bättre förr

   Radera
  4. 3 st..om man bara läste inlägg innan man tycker till.
   :-P

   Radera
 34. "Det är själva anlitandet av Karin ”Kakan” Hermansson som retat upp en samling Audimän som visat sig vara precis så fyrkantiga som väl reklambyrån trodde."

  http://www.dn.se/ekonomi/tuff-audireklam-ar-inget-for-fegisar/

  SvaraRadera
 35. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 36. Lustigt att Cornu inte kände till Kakan. Men inte konstigt eftersom hans politiska bloggande är så tungt Pk. Kakan har ju i fri media fått en hel del utrymme de senaste åren. Gissar att det bland Audis kunder finns större andel personer som ogillar Kakan och kulturmarxism än hos de flesta andra bilmärken. Håller dock med Cornu om att "pausa" inte räcker. Kanske till och med marknadschefen måste avskedas för att tillfredsställa kunderna. Marknadschefen har förstås genom denna kampanj visat sin ofattbart dåliga kontakt med sina kunders verklighet och kan av det skälet absolut inte vara kvar som marknadschef. Hela historien liknar SD, Brexit, Trump där msm betyder Main SöderMalm.

  SvaraRadera
 37. Verkar finnas nån dragning av bilmärkena att välja feministiska småkommunister som reklampelare i sina reklam, vilket är en gåta för mig... Volvo hade ju tidigare Robyn som ansikte utåt innan zlatan togs in och vi vet ju alla hur bra det gick och hur sympatisk den kvinnan var...

  Jag kör förövrigt BMW X5, har haft Både Audi och Hyundai innan föredrar nog ändå BMW.
  Volvo har aldrig haft någon tilldragande design enligt mig med undantag för nån enstak modell som sett ok ut, sen kör ju var och varannan person med både Audi o Volvo.. lite trist

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ju bero på att de där feministiska småkommunisterna snart tjänar bättre än vita kränkta män, så de breddar bara basen för tilltänkta kunder.

   Radera
  2. Ja, eller att man vill vidga sig till ytterligare kundgrupper.

   Radera
 38. Kaka söker maka
  http://polytempik.blogspot.se/2016/11/audi-och-kakan-vad-kan-val-ga-fel.html

  SvaraRadera
 39. Så jäkla kul men lite sorgligt när man gillat Audi.
  Begreppet Kakbil är redan up and running,så fort det blev etablerat,tack internet!

  SvaraRadera
 40. Kakkabil kom nu...blir värre o värre med humorn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Genialisk reklamkampanj.
   Äntligen snackar nån om det där urtrista bilmärket.

   Radera
 41. "Kakan" är omogen... Omogen som en nödig fjortis !!

  Den reklambyrån kommer nog aldrig mer att få ett nytt uppdrag av AUDI Svenska AB igen... ;-)

  SÄMRE målgruppsanalys får man nog leta efter...

  AUDI-förare i gemen torde ICKE tycka om det som "Kakan" och dennas wanna-bees förespråkar. Ett utpräglat manshat - AUDI är en typisk manlig bil dessutom med en övervägande majoritet manliga köpare - Ett utpräglat antidemokratiskt och våldsförespråkande sinnelag innefattande bl.a våld mot de människor som är satta att upprätthålla rättsstaten och demokratin mm.

  AUDI - 5 nollor... 4 där fram och en bakom ratten.. ;-)

  Ja, jag kör själv en AUDI men eftersom det börjar bli dags att byta så tittar jag nu på en.... SKODA !!

  SvaraRadera
 42. Så länge man är beredd att använda kvinno- o negerhatare i nästa kampanj så är det väl ok.. om än oerhört barnsligt.

  SvaraRadera
 43. Ser inte riktigt vad Kakan har med frågan att göra. Jag brukar titta på bilens för/nackdelar, beakta priset och välja den som passar mig bäst. Att någon tvivelaktig person gjort reklam för dem rör mig inte, och jag kan tänka mig att bo på Grand Hotel(?) också...

  SvaraRadera
 44. Lägger till audi i min mentala bojkottlista då, tillsammans med nordnet.

  SvaraRadera