Cornucopia?

Aktuellt

Valueguard: Näst sämsta januari någonsin för lägenhetspriserna

Lägenhetspriserna i Sverige steg med +1.78% i januari enligt Valueguard. Januari är normalt årets bästa månad, och siffran för januari 2020 ...

2016-11-15 12:06

Fredrik Reinfeldts Täby stänger sina hjärtan - vägrar ta emot fler flyktingar

Självaste Fredrik Reinfeldts tidigare egna moderatledda kommun Täby stänger sina öppna hjärtan och vägrar nu ta emot fler sk kommunplacerade flyktingar (asylsökande som fått tillfälligt uppehållstillstånd). Därmed gör man Ekerö och Varberg sällskap.
Flyktingar är inte välkomna till välkomnande Täby.
Det hela handlar om de tvingande kommunplaceringarna, som innebär att kommuner med få flyktingar och god ekonomi ska ta emot mer flyktingar när dessa tvångsutlokaliseras till kommuner.

Något straff för att inte följa lagen finns inte och Täby kommuns ordförande kallar det inte att smita från ansvar. Först nu har kommunen upptäckt att det inte finns bostäder och ska ta tag i att hyra sk Kaplanslum, dvs billiga modulbostäder med tillfälligt bygglov ovärdiga för normalt boende. DN skriver:
"I går tog vi beslut om att bemyndiga till chefer på stadsbyggnadskontoret att hyra moduler. Men det kommer att ta tid. Just nu finns det inga bostäder. Det är inte rimligt att människor ska bo i tält och idrottshallar när det finns organiserade asylboenden där de kan bo kvar."
Täby kommun med sina 68 913 invånare var ålagda att i år ta emot 273 flyktingar och 353 nästa år, men klarade tydligen inte av anstormningen.

Samtidigt finns det i skrivande stund 240 bostäder till salu i Täby kommun enligt Booli och 64 hyresobjekt (inklusive andrahand) i kommunen enligt Blocket, så det skulle knappast vara ett problem att köpa respektive hyra dessa och inhysa de här flyktingarna i. Någon brist på bostäder finns alltså inte, bara brist på politisk vilja. Och kanske ovilja från uthyrarnas sida?

I Stockholms kommun, med sina 770 889 invånare, varav 126 736 boende på det progressiva rödgrönlila och medmänskliga Södermalm, hörde endast 70 personer av sig redo att hyra ut till kommunen för att inhysa flyktingar. Detta stämmer dåligt överens med tidigare undersökning av DN/Ipsos, där 31% av svenskarna var redo att upplåta sina bostäder åt flyktingar. Det hade inneburit åtminstone 231 000 positiva svar i Stockholm och 39 000 på Södermalm (sett till antalet berörda personer och inte antalet hushåll). Verkligheten blev alltså 70, men kan säkert ökas till åtminstone 100 pga övriga familjemedlemmar.

Oavsett är hjärtanen i Täby nu stängda och följer inte Fredrik Reinfeldts klassiska uppmaning från 2014.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

70 kommentarer:

 1. Seså, ta nu hand om det ni ställt till med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni såg inte den här dagen komma?

   Det kommer fler sådana dagar kan jag berätta för er, så länge vi kallar på dem med löfte om bidrag och uppehälle till alla som lyckas ta sig hit.
   Och glöm inte anhöriginvandringen till de som redan kommit.

   Radera
  2. Vilken dag är det du pratar om? Dagen då en svensk kommun inte hade tillgängliga boenden för flyktingar som förs över från statlig till kommunal regi. Sådan brist har funnits hela tiden, t ex år 2014 skrev man så här:

   http://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/11-000-flyktingar-vantar-pa-kommunplacering

   Radera
  3. Ändå skulle vi ta emot så många utan att de styrande hade ens en antydan till plan hur det skulle genomföras.
   Helt ofattbart att ge sådana, fyll i valfritt ord,fortsatt mandat att styra vårt land.

   Radera
  4. Nja, det fanns väl visst en plan:

   http://www.dn.se/nyheter/sverige/sa-ska-flyktingarna-fordelas-i-sverige-lan-for-lan/

   Radera
  5. Vilken då?
   Mer än låta "någon annan" fixa det.
   Fina ledare vi har.

   Radera
  6. Det är inte invandringen i sig jag blir upprörd över.
   Det är våra folkvaldas attityd.
   Samma attityd som att lova fixa skolan på hundra dagar.
   En massa prat och lite verkstad.
   Får de sen obekväma frågor så...
   Ja ni kan ju alltid fråga Johan Westerhom vad som händer då.

   Radera
  7. Om de visste att det skulle bli såhär så skulle de ju byggt fler bostäder för längesedan och legat långt framme med tex skolbyggen och jobb.

   Men de hoppades kanske ogrundat på att inflödet av människor skulle upphöra av någon anledning eller att de skulle få plats i nåt getto som alla de andra.

   Fyller man bara på så blir det fullt på riktigt till slut och det är inte färdigt ännu, det kommer ännu fler, lika bra ni tar höjd för det när ni beställer baracker.

   Tips, passa på att kolla av med de som kommer hur många som tänker ta hit sina anhöriga och hur många de är.

   Jag undrar hur långt det behöver gå innan alla de andra partierna tvingas till "Sverigedemokratisk" politik, ca 15 år efter den egentligen hade behövt genomföras.

   Eller de anzvariga låter hellre skiten kollapsa totalt istället?

   Radera
  8. Man ska nog inte ha så stora förhoppningar på dessa floskel och löftesmaskiner.

   Radera
  9. @Ben
   Jo det har "hänt" tidigare men då blev kommunerna inte tvingade, som nu, och det var det antagligen inte knöfullt överallt heller. 70 platser av de ca 6000 som behövs, det blir ett antal baracker att hyra för hutlösa summor.

   Men de får inte ge upp nu, det är snart över?

   Eller finns det någon som faktiskt tror på fullt allvar att bara man slutar kriga i Mellanöstern så ordnar allting sig och inflödet minskar. Men de som kommer från Afghanistan och Somalia då, ska verkligen inflödet begränsas av situationen i omvärlden? Så länge jag kan minnas så har de krigat därnere.

   Varför inte ge upp, tvärstoppa inflödet och försök styra upp den soppa man ställt till med här istället, innan vi blir ännu ett land folk måste fly ifrån.

   Radera
  10. Så, vad är det för dag du pratar om som har kommit?

   Radera
  11. Dagen då det är fullt (även i Täby).
   Beklagar om jag inte var så tydlig.

   Radera
  12. Och att det kommer "fler sådana dagar" betyder alltså att Täby kommer att bli fullt... igen? Eller?

   Radera
  13. Men Ben Dover, vad tycker du om folk som lite genraliserst kommer och belastar trygghetssystemen utan att någonsin bidra. Är det inte det vi pratar om här?

   Sedan har vi hycklarna men dom vänfer ju kappan efter vinden nästa selkundsnabbt

   Radera
  14. Lite för mycket sprit här, utgång med jobbet i ghana 😀

   Radera
  15. @Ben

   Fler dagar med (för dem) oväntade konsekvenser av den politik de fört.

   Radera
  16. @Johan Nasmark:
   Det är naturligtvis dåligt. Vad trodde du?

   @Kallle7:
   Men hur kan du påstå att denna händelse är oväntad när jag samtidigt plockade fram en över två år gammal tidningsartikel som illustrerar att det här har hänt förut?

   Radera
  17. @Ben
   Eftersom ingen av de inblandade var förberedd på det de nu tvingas göra, dvs ordna fram bostäder till en stor mängd personer. De trodde nog inte att det skulle drabba deras område..

   Det kan väl betraktas som oväntat att så få som 70 pers anmälde sig som intresserade av att ta emot boende hos sig.

   Ingen verkar ju tro att det ska komma fler nu, men gränskontroll säkerställer ju bara att de som kommer har tex ett falsk pass från Syrien eller liknande och det kommer hit mängder av asylsökande varenda dag.

   Så det är bara att börja prenumerera på baracker

   Radera
  18. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  19. Men om Täby nu som det står i artikeln har aviserat tidigare att de kommer att svara nej, hur kan du då hävda att man var "oförberedd" på detta? Ytterligare är det ju som jag visat en situation som uppstått tidigare, 2014 i artikeln jag länkade till. Plus att det står att t ex Varberg tidigare sagt nej. Trots detta vill du då hävda att alla var helt oförberedda på att Täby skulle säga nej?

   När det gäller "falsk pass från Syrien" så spelar det ju egentligen ingen roll i det korta perspektivet om man har falskt eller äkta pass, osv. Man har ju rätt att ansöka om asyl oavsett, även om man inte ens innehar ett pass.

   Rätten att ansöka om asyl är ju inskriven i bl a en av Genevekonventionerna så det är ju lite svårt att ändra på. I själva verket är det ju resten av EU som skitit i sina regler som gör att folk hux flux kan dyka upp vid svenska gränsen och söka asyl.

   Radera
  20. "I själva verket är det ju resten av EU som skitit i sina regler som gör att folk hux flux kan dyka upp vid svenska gränsen och söka asyl"

   FFA så borde ett Schengensamarbete innefatta ett gemensamt mottagande.

   Radera
  21. Sluta gnäll nu och njut över att vi har det så fantastiskt här i västeuropa för imorgon är det slut enligt dyngspridarna på DI och Bildt.

   http://www.di.se/nyheter/bildt-slutet-for-vastvarlden-som-vi-kanner-den/

   Radera
  22. "Först nu har kommunen upptäckt att det inte finns bostäder och ska ta tag i att hyra sk Kaplanslum"

   Dvs nu har de upptäckt att det redan är fullt som i oväntat att den dagen skulle komma.. Och nu hyr de in några baracker och hoppas att det räcker.

   Men varför har vi då gränskontroller om de ändå får komma in utan pass?

   Radera
  23. För att tvinga de som inte har svenskt pass eller rätt att uppehålla sig i Sverige (EU-medborgare, turistvisum, etc) att söka asylprövning eller dra åt skogen.

   Att man inte synat alla dessa asylsökare i de 4-5 EU-länder de passerat innan de anlänt till Sveriges gräns är naturligtvis viss slapphet.

   Radera
  24. Det är inte en "viss slapphet" i att andra låter invällarna bara passera , de VET att de ska vidare till bl.a Sverige och registreras de inte så kommer de inte tillbaka ! !

   Det har INGENTING med slapphet att göra , det är helt planerat !

   Radera
 2. För Reinfeldt var alliansen allt. Han skulle sålt sina föräldrar och barn för att tillfredsställa de andra stollarna i alliansen. Och för att försöka vinna över miljöpartiet till Alliansen. Dessutom hade han förstås inget förstånd själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror han var planterad av illasinnad främmande makt med en ondskefull plan om att sänka vårt samhälle med hjälp av överbelastning. Och det fungerade, vi har inte råd med någonting vettigt längre, framför allt inte vitala delar som polis och försvar.

   Radera
  2. Sluta gnäll på Reinfeldt, allt är ju Trumps fel!

   Radera

  3. Javisst ja, så var det och SD´s fel.

   Bara att de finns är roten till hela problemet utan dem så hade en helt normal och vettig politik kunnat föras då inte alla känt sig tvingade att styra bort från alla bra förslag som liknade deras.

   Denna kommentar var också lite ironisk

   Radera
  4. @Kalle7 Det kanske ligger något i konspirationen att han är planterad av främmande makt. Gissningsvis samma makt som skrev Täby centrums logga med kyrilliska bokstäver ;)

   Radera
  5. Herr Aktieflipparen bör lära sig av Victor och börja beskylla rätt folk.
   Allting är ju Rysslands och Putins fel, t.o.m. att det sovande folket fortfarande inte har en susning om att vakna...

   Radera
  6. @Victor 2016-11-15 13:18

   TLVU S?

   Radera
  7. Men alla vet väl att Trump är rysk agent?
   Det står ju till och med i ansedda the Observer:

   http://observer.com/2016/08/yes-american-spies-really-think-trump-is-putins-guy/

   Radera
  8. Donald Trump kommer föra USA till konkurs. Det profeterade The Simpsons om redan för 16 år sedan!

   Radera
  9. Fast innan dess ska vi ha kul!

   Radera
  10. Märklig artikel i SvD.

   http://www.svd.se/sdu-topp-skrev-for-breitbart-lika-subjektiv-som-aftonbladet/om/usas-nye-president

   Radera
  11. Jämfört med DN är SvD nästan läsbart, men även deras redaktion har börjat röka för mycket svampar och det är väl inte långt kvar innan SvD:s sidor också börjar fyllas av paranoida vanföreställningar, Trumpfobi och Den Djävulske Putin (som förmodligen skrattar gott medan han ser väst implodera utan att behöva göra nåt),

   Radera
  12. @Stefan
   Ännu ett försök att smutskasta SD(U), precis som vanligt försöker man förstöra för personer inom SD och få dem uteslutna. Och det genererar oftast fler väljare istället för färre.

   Men det var en bra intervju av Tobias, så varför man sökt SD för en "kommentar" på något fullständigt harmlöst förstår jag inte.

   Radera
  13. Hannes Delling fiskar på grumligt vatten:

   "Men det handlar ju främst om en större benägenhet att anmäla?

   – Jag tycker att det är ett extremt oseriöst sätt att tackla ett av våra större samhällsproblem, att bara skylla på anmälningsbenägenheten."

   Radera
  14. Ni måste förstå att våldtäkterna i Sverige är en myt pga anmälningsbenägenheten!
   Delling! Vilken jävla sopa du är.

   Radera
  15. Han hade gärna fått sälja dåvarande frugan till mig.

   Radera
 3. Alliansen svalde idén om "illiberal demokrati" för ett drygt decennium sedan och valde liberalism framför demokratism, vilket orsakade den liberalfascism vi nu får lida svårt för. (National)staterna och deras demokratier är och förblir stommen i det internationella systemet tills vi får en världsregering (vilket vi nog inte vill ha) men alliansens "liberaler" ville krossa denna stomme. Det vill Annie Lööf sannolikt fortfarande.

  SvaraRadera
 4. Det var ju inte hit dom skulle komma ju!

  SvaraRadera
 5. Sergels Torgs-manifestationen av Löfvén m.fl borde väl följas upp nu på lokal nivå när det är kommunerna som står på tur att ta emot. Varför sker inte det?
  Och varför ser inte t.ex SAP till att det sker inom deras lokalavdelningar? Var det bara ett spel mot SD? Moralpsykos! Det saknas trovärdighet när inte ens deras aktiva medlemmar upplåter sin bostad(ens mot betalning), de som stod och skrek på Sergels Torg.

  SvaraRadera
 6. Vår kommun tog emot 1412 asylsökande.. kommunen har 13200 inv.
  70% placerades i en by med 850 inv.
  Fjollträsk levererar som vanligt inget.
  Varg, Vindkraft och Massinvandring älskar dom i Tokholm.. inget av detta har de själva.

  SvaraRadera
 7. Nu tar vi varandra i hand och sjunger 'we shall overcome' så ska ni se att det känns bättre. Cool, dystopisk bild förresten, man riktigt känner inbördeskriget komma krypande.

  SvaraRadera
 8. Bor inneboende för tillfället. Min hyresvärd testade att hyra ut till en flykting från Pakistan, han fick en heltäckningsmatta betald av Migrationsverket, de handlade åt honom, han antastade en 15 årig tjej, lyckades dra åt sig pälsängrar i sitt rum, erbjöd en kompis som sexuellt umgänge till min hyresvärd och vägrade städa under sin städmånad varpå Migrationsverket skickade en städfirma för att städa åt honom. Man kan undra varför man inte vågar hyra ut till flyktingar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför handlade dom åt honom? Det låter som en rövarhistoria.

   Sen kan jag meddela att om nån hade bott inneboende hos mig så hade de inte kommit undan med att erbjuda "en kompis" som sexuellt umgänge. Jag förväntar mig 24-timmars service med rundsmörjning när andan faller på.

   Radera
  2. Gjorde han hål I heltäckningsmattan så att potatisen han planterat I parketten kunde växa upp?

   Radera
  3. Antagligen har han lurat i dem att han är helt okapebel att ens gå runt på ICA. Hans exakta ord var nog "Jag är nästan lika värdelös som Löfven".

   Radera
  4. @Ali
   Precis, jag tycker det skulle vara coolt om någon gjorde en "Före och Efter" intervju med de 70 som ställer upp och hyr ut..

   Radera
  5. Ben, trodde knappt det själv när jag fick höra det, men den är sann. Han blev utkastad efter att han erbjudit henne sexuellt umgänge.
   vad som var sämst med det hela var det faktum att Migrationsverket inte ställde några som helst krav på honom och behandlade honom som om han vore inkapabel till att tänka själv. Att förse honom med privat städfirma, hemkörning av matkasse och en matta på beställning

   Radera
 9. Äh. Men det är inget problem, Det har kommit företagsamma människor från andra sidan jordklotet. De får naturligtvis fixa sitt eget boende. Ett alternativ skulle kunna vara att skyndsamt erbjuda svenskt medborgarskap och kan de inte hitta boende i Sverige, så kanske det finns i resten av EU?

  Varför ska vi hålla på och dutta med människor som har överlevt Syriens öknar och Medelhavets strömmar? Sänk skatten och sparka alla inom etableringsindustrin.

  SvaraRadera
 10. Att 31% kunde tänka sig hyra ut hängde troligtvis ihop med att man trodde man skulle få Migrationsverket-priser på 2000 kr/person och dygn för sin sommarstuga.

  Nu visar det sig vara priser under marknadspris och då är intresset därefter.

  SvaraRadera
 11. Och VAD gör de snuskigt rika oljestaterna nere vid Persiska viken för sina religiöst, språkligt och kulturellt närstående bröder och systrar...

  Jo, en sak... INTE NÅGONTING ALLS !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du glömde att de betalar för Moskéerna som byggs här..

   Radera
 12. Jag har en lösning på alla problem. Vi skickar alla asylsökande till Gotland som får agera buffertzon. Australien använder sig av detta system på ett effektivt sätt och det är väl ingen som ser Australien som några fascister?

  Den praktiska biten borde inte vara så svår heller. Fastboende på ön köps ut till marknadspris samt en bonus så kan dom välja om dom vill bo kvar i Sverige eller ta chansen när dom har den och lämna landet. Bornholm eller Rügen kanske? Sommarhus köps för marknadspriser även dom men utan bonus. Därefter monterar man ner större delen av infrastrukturen som kräver kontakt med fastlandet. Borde väl räcka med el och fiber? Självklart tar man även tillbaka alla militära medel på ön och förslagsvis så saboterar man majoriteten av alla flygfält och hamnar som kan komma till användning för "främmande makt".

  Sen lämnar man helt enkelt över ön till flyktingarna. Dom som har ett riktigt jobb, talar svenska och vill bo kvar ska självklart få stanna. Baserat på hushållets inkomst minus boendekostnad så kan även anhöriga stanna och barn under 18. Tull och militär kan behålla kontrollen över hamnen i Visby där man kan slussa in flyktingarna från fastlandet. Man assisterar till en början för att upprätta en fungerande byråkrati och demokratiska val. Men målet är en så gott som självstyrande nation fast med liknande relation som många öar i Stilla Havet har till USA. Ett svenskt Guam säger vi. Nån som är mer insatt kan lösa det politiska tramset. Sen får helt enkelt flyktingarna visa sina färdigheter i att överleva på riktigt. Gotland är en perfekt plats större delen av året att leva självförsörjande på med rätt kunskap som självklart lärs ut. Detaljerna löser sig.

  På det här sättet så slår vi flera flugor i en smäll. Vi;
  -Löser flyktingfrågan för stunden, nästa generation kan bekymra sig för båtflyktingar från Gotland.
  -Slipper oroa oss för Ryssland. Vill dom ha Gotland är det bara o ta för sig. Vi slipper bli inblandade i ett krig över en ö som det krigats tillräckligt om genom historien. Vill NATO ha en bas på ön kan dom få en bit mark men öns försvar får dom ansvara för.
  -Slipper Sverigedemokraterna. Partiet kommer vara irrelevant när flyktingfrågan försvinner och huvudsponsorn från Öst drar tillbaka sitt bidrag när Sverige inte längre är intressant.
  -Kan investera i vad fan som helst. Vi kan bygga pyramider för att visa upp våran rikedom. När vi tar bort slukhålet i form av invandring kommer det finnas så mycket pengar över till annat att vi kan börja med 4 dagars arbetsvecka, gratis elbilar och körkort till alla över 18. Eller kanske bygga upp ett försvar, det kommer ju faktiskt finnas en anledning att försvara detta landet.

  Och till alla eventuellt kränkta gotlänningar; Vör far jet de vör har u sing
  de vör kan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men varför i te göra motsvarande i ett område närmare områdena där flyktingarna kommer ifrån? Då kan man dessutom slippa alla multikulti-/rasist-problem med flyktingar som har olika föreställningar om samma låtsaskompis...

   Radera
 13. Långsiktigt är det bättre och ärligare att göra som Täby och Ekerö, än vissa andra kommuner som bygger "Kaplanslum" på "tillfälliga" bygglov vi alla vet kommer bli permanenta med tiden.

  SvaraRadera
 14. Vad händer med alla Svenskar som behöver en bostad ? Hemlösa med ekonomiska problem, studenter som kommit in på en utbildning, folk som landat ett jobb på ny ort.

  Blir dom oxå kommun-anvisade till fria bostäder med omedelbart tillträde och alla kostnader betalda ??

  Någonting är orättvist här.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej nej, det är "Allas lika värde" som gripen in då.

   Alla andra har ju samma värde utom vi som har ett lägre värde, busenkelt när man väl fattat grejen.

   "Allas lika värde" betyder att vi får vänta på vår tur när Alla de andra får förtur.

   Radera
  2. Nej, nej, det är orättvisa, det är fullt normalt om man är en förespråkare av polylogism.

   Radera
 15. Ni kan förbereda er på ett inbördeskrig, mitt tips till er. Tysk försvarsmakt har identifierat 20 islamistiska extrimister inom wehrmacht och 60 till finns på listan. IS uppmanar att muslimer ta värvning inom västerlandets krigsmakter för att sedan döda dom som födit dom, alltså ni som läser detta. Att förneka detta på olika bloggar är mer än idiotiskt, sluta censurera sanningen. Fråga er själva hur många som kommer ta värvning inom den svenska.

  Slutsatsen är att Sverige och svenskarna är ett lätt byte. Sverige Islamistiskt år 2046 kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej nej det går snabbare, hälften av jobbet är ju redan gjort.

   Radera
 16. Förövrigt är Täbys logga fruktansvärt ful. Med ögonen på sniskan påminner den om en fyllgubbe eller cool snubbe hög på någon annan typ av drog. Vem har designad den?
  Ger intrycket av att i Täby har man noll koll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Täby har förfallet redan börjat med prickarna..

   Radera