Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2016-11-04 15:16

Fredagsmys: Kunden har alltid rätt - när jag blev kallad för dum i huvudet av en 92-åring

Dags för lite härligt fredagsmys. Nu är det rage on som gäller. Antingen är jag 30 år gammal, eller så har jag blivit kallad för dum i huvudet av en 92-åring, som tydligen driver en mindre butik och trots det ser ut att vara endast 61 år gammal.

Det här är min berättelse, som ni kan roa er med inför fredagsmyset.

Jag besökte en mindre butik jag ibland av praktiska skäl handlar specifika förbrukningsartiklar från. Inköpen brukar ske i bulk och i kanske ett halvt års förbrukning. Jag vet exakt vilken produkt jag vill ha, baserat på tjugo års erfarenhet.

Sagt och gjort anländer jag till butiken, vars namn ska utelämnas från denna berättelse men ligger i gräddhyllan Kungsbacka, i intervallet 18 - 19 på kvällen. Jag frågar butiksägaren, som i form av enda personal dyker upp efter fem minuters väntan och ropande i lokalen, om de har en specifik produkt på lagret eftersom den är slut i butik.

Nej, det hade de inte, men istället försöker butiksägaren sälja på mig någon av två andra produkter. Jag konstaterar att jag vill ha min specifika produkt, varpå butiksägaren säger "jag är dubbelt så gammal som dig och vet faktisk bättre än du, om man tror sig veta som du så vet man ingenting."

Jag fann det genast intressant att denne butiksägare alltså driver butik vid 92 års ålder och därtill med den attityden alls har några kunder kvar. Möjligt att butiksägandet föryngrar, då gubbjäveln såg ut att vara 61 år. Jag vet visserligen sedan tidigare att pensionärer ser allt yngre ut numera, men att en 92 åring ser ut som 61 år måste vara någon form av rekord. Eller så har jag tappat 16 år i ålder och är numera 30 år gammal.

Hittade en annan butik som fick mina tusenlappar. De ifrågasatte inte mitt val, utan bad om ursäkt för att de inte hade tillräckligt mycket av önskad produkt i lager, trots att det fanns gott om alternativa produkter, och meddelade att det kommer in mer på pall igen nästa vecka.

Så riktigt trevligt fredagsmys på er! Det önskar jag icke ägaren av den här butiken i Kungsbacka, som föga överraskande går med förlust. Men som småföretagare tänker jag inte hänga ut butikens namn. Vederbörande verkar ordna förlusterna på egen hand. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

71 kommentarer:

 1. Det är ett helvete att försöka hitta bra kondomleverantörer nu för tiden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, en broder i nöd! Speciellt storlekarna S-XXS är närmast hopplösa att hitta i resten av landet. Men Kungsbacka går det alltid att lita på!

   Radera
 2. Nu är det ju så här att i Kungsbacka säljer vi ju inte vad som helst till vem som helst. Bönder som kommer in till vår fina stad utan att ha mössan i hand och rätt attityd, de får inte heller någon service. Så är det bara. Skulle vi vara allt för öppenhjärtliga mot kreti och pleti, vad händer då med värdet på våra fastigheter?
  Om du ringer i förväg nästa gång kan jag eskortera dig, så du får bättre service.

  Trevlig fredag, och för er som gillar SciFi kan jag meddela att The Expanse nu finns på Netflix. Har ni sagt upp Netflix för att stödja flyktingmottagandet så får ni skylla er själva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tid att prenumerera en stund igen då, tack för tipset!

   Radera
  2. Säsong två!? *startar Netflix och gnuggar händerna*

   Radera
  3. Härligt!
   The Expanse-böckerna är absolut bland det bästa jag läst inom Sci-Fi!

   Radera
  4. Säsong 2 börjar sändas i januari om jag inte missminner mig - så bara s1

   Radera
  5. Inget fredagsmys utan fanta, quattrostagioni och en bra film på netflix.

   Radera
  6. Ghhh... jag får väl se om säsong ett då. Det är den väl värd.

   Radera
 3. Svar
  1. Skulle inte tro att Systemet i Kba går med förlust. Det är väl enda anledningen till att folk utanför innerstaden åker dit över huvud taget.

   Radera
 4. Jag är också kinkig i mitt val av toalettpapper. Har man hittat den ultimata kombinationen av strävhet, pris och densitet så byter man inte märke hur som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tips: importera från Venezuela.

   Radera
  2. Ha ha, toapapper gjort av utrotningshotade ädelträslag? Det vore nåt för lilla våningen på öfre Östermalm.

   Radera
  3. Är rätt säker på att ärevördiga President Nicolás Maduro kommer att agera kraftfullt för att tillfredsställa även ditt toalettpappersbehov, såväl som befolkningens. Endast i en socialistisk stat tar presidenten människornas behov på allvar och utfärdar dekret och agerar kraftfullt för detta. I våra västerländska dekadenta demokratier kan vi bara gå in på ICA Maxi och hitta ett tjugotal märken att välja på. Det visar väl på socialismens överlägsenhet, att presidenten agerar på folkets behov, eller?

   Radera
 5. Ungefär som den här bloggen då. :-)

  SvaraRadera
 6. Stilla min nyfikenhet, vilken produkt handlar det om?

  SvaraRadera
 7. Nä, säsong 1. Men den presenteras som "Netflix original" så S2 kanske kommer till Netflix samtidigt som till SyFy, eller rent av tidigare? 2:an har ju inte haft premiär än.

  SvaraRadera
 8. Hej Lars

  Jag undrar bara i mitt stilla sinne om du kommer att ha både den finansiella möjligheten till förlust eller rag i ryggen i samma ålder för att framhärda din hållning...

  Trevlig helg "gamle" Lars

  Manfred

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ungdomarna blir bara äldre och äldre, vilket ju är bra. Annars får vi ju ingen pension. Eller hur är det i Ryssland? Får man fortfarande en pension som det går att överleva på?

   Radera
  2. Hej

   "Råg i ryggen" skall det förstås vara...vilket, sprunget ur det gamla bondesamhället är det samma som pengar.

   Hur är det i Sverige? Får "man" fortfarande en pension som det går att överleva på?
   Inte för alla i alla fall...

   Hade jag varit i samma affär, så hade jag köpt det han rekommenderade...om inte annat för att ger honom kredit.
   Inte bara för att han verkade var trettio! år yngre (bara det är en bedrift) utan också för att hålla en "aningens" vördnad vid liv inför den som har längre livserfarenhet än jag och fortfarande är i gång.

   Något som jag saknar i det "västliga" samhälle.

   Radera
  3. Jag förstår precis ditt problem. Här i Sverige får vi stå i brödkö i flera minuter på lunchen, ja i alla fall om man skall ha tacos. Det kan gå snabbare om man käkar indiskt som bara slabbar upp en slev. Kan tänka mig att ni i Ryssland har optimerat det hela optimalt under Putins ledning, ungefär som Nicolás Maduros insats för toalettpapper till folket. Folkets behov står över allt annat.

   Radera
  4. Varför ska man köpa någon som en i detta fallet stolle rekomenderar när man vet exakt vad man vill ha och har provat sig fram till det man själv anser vara bäst?

   Radera
  5. Alltså, Alexander, när du exakt vet vad du vill ha och uttömmande har provat dig fram till vad du faktiskt .... Du är så ... sööt. och naiv. Jag älskar dig, på håll, typ. :-)

   Radera
  6. Assholes unite...

   Radera
 9. Kränkt, vit, heterosexuell, medelålders man. Det värsta avskum som finns ;-)

  SvaraRadera
 10. Upplevelsens traumatiska karaktär kan förmodligen förklaras med olika perspektiv. Det ena utifrån en stressad farsa som skall ha en snabb fix för att tillfredsställa sina odågor till barn och fru. Och det andra från en person som insett att han förmodligen kommer att dö precis när som helst.

  När döden flåsar en i nacken ändras kanske ens syn och kanske t.o.m. ens perspektiv på livet. Är man nog gammal kanske man inser att man kommer att dö, på riktigt. Förmodligen är de olika vyerna nästan helt ortogonala.

  Innan ni dömer, försök tänk er in i den andres situation. Bara ett tips.

  SvaraRadera
 11. Gissar på silikonglidmedel. Och de försökte sälja på dig vattenbaserat. Kan tipsa om Teknikmagasinet som har det mest prisvärda silikonglidet på marknaden. Samma kvalitet som Pjur till 1/3 av priset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glidmedel?
   Har du hört talas om något som heter förspel?
   Det är ett miljövänligare alternativ.

   Radera
  2. Aromat är nog en stjärtnisse. Cornu föredrar dock sannolikt den självsmörjande arten.

   Radera
 12. Bastutillbehör?
  https://byggkatalogen.byggtjanst.se/foretag/bastuspecialisten-ragnar-frunck-ab/46

  SvaraRadera
 13. En halv böj såklart... Den coola & smarta & erfarna butiks-innehavaren rekommenderade det ända rätta alternativet, Rysk Vodka, så klart !! Medan bloggaren insisterade på sin vanliga ranson av billigt & surt box-vin !!

  SvaraRadera
 14. Varning kränkt vit man sprider hat på internet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är rätt rejält off. Hur tänker du egentligen?

   Radera
  2. Men Otto,
   Har du inte blivit inbjuden till matriakatet?
   Är du bitter för att du inte får de förmåner som följer med medlemskapet?

   Radera
  3. Det var ett skämt och kommentaren va ironisk... Finns ju folk som på riktigt tycker precis den åsikten jag skrev om precis allt man kan klaga på. Jag tycker inte så.

   Radera
 15. https://goo.gl/images/ixKiq6

  SvaraRadera
 16. Var glad att du ser så ung ut hälsar en som blev frågad efter leg på Systemet vid 35 års ålder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar hänga ihop med IQ.

   Radera
 17. Apropå kunden har alltid rätt är Grand Nazi Hotels betyg nere på 2,5 nu på FB.
  Det blev en dyr afton för att frottera sig med brunskjortorna, kanske Beyonce väljer ett annat hotell nästa turne?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Borde ju gå att åtgärda lätt, har du varit kund där så får du ge betyg, annars inte. Tror inte särskilt många riktiga kunder skulle ge ett dåligt betyg bara för att de låter ett demokratiskt invalt parti hyra deras lokaler.

   Radera
  2. Ah jag glömde nästan, du sitter ju på samma avdelning som Ben, vilket då förklarar dina förvirrade tankebanor och bristande insikt i hur samhället egentligen ser ut.

   Radera
  3. Alltså, du gör narr av samhällets stöttepelare. Hur tänker du där, Kalle7 (sjuk är nog en inte en helt oäven syn på verkligheten som kan appliceras på dig).

   Men låt inte mig hindra dig. Släpp lös, nu!

   Radera
  4. Jaha, vänstern agerar återigen som SD:s nyttiga idioter.Jag förväntar mig någon procent till dem i nästa opinionsundersökning, vanligt folk gillar inte mobbare. Tack för det era dumma djävlar, ni har återigen stickat en offerkofta åt våra inhemska fascister.

   Radera
  5. @Inte Övertygad:

   Samhällets stöttepelare?
   Så du tycker det är helt ok att stänga ute SD från att hyra lokaler, vara fackombud osv? Men det är väl bara roligt så länge det inte handlar om det parti du gillar?

   @Kalle: Har du lust att precisera på vilket vis du tycker SD är just Fascister?
   Gärna med lite exempel från deras partiprogram.

   Radera
  6. Kalle, är det du som nu lägger din röst på SD? Du verkar lagom onyanserad för att rösta rasistiskt på grund av att ett hotell får lägre betyg. De flesta har nog svårare att göra den kopplingen.

   Radera
  7. Jag har röstat på SD ett antal gånger, men tidigare även på "Ny demokrati" eftersom problemen varit de samma.

   Och SD som sådant är inte rasister, att du tror det beror sannolikt på Aftonbladet och dylika lögnspridare.

   Att du tolkade min kommentar som att jag kommer rösta på SD på grund av hotellets lägre betyg, ger stöd för min tidigare kommentar.

   Radera
  8. Nej, det var den andre Kalle, som ovan ansåg att betygssabotaget mot Grand Hotell skulle ge röster till SD.

   Radera
  9. Hm.. Såg att du skev "kalle" men fick ännu mindre ihop det svaret till hans kommentar, då han verkar vara direkt anti-SD i den.

   Och det gör honom sur att vänstern inte förstår att de tippar över tveksamt folk till SD. Han verkar dock inte vara det minsta tveksam själv.

   Radera
 18. Fan va skönt med en affärsidkare som inte är slav under kapitalet utan vågar tillrättavisa gnälliga ynglingar som inte är torra bakom öronen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis.
   Kunden har alltid rätt gäller inte alltid.

   Ödmjukhet är inte ett alternativ för någon i denna historia.

   Radera
 19. Sen kan det ju faktiskt vara så att man faktiskt är dum i huvudet.... Även om det var en 92-åring som påpekade det.

  SvaraRadera
 20. Oj, blev du illa bemött. Kan det ha något med ditt eget beteende att göra?
  Nu vill jag inte klanka på Cornu, jag var inte där, men den här typen av historier har blivit alltmer frekventa. Man kan undra varför?
  Personligen kan jag inte minnas att jag någonsin blivit nedlåtande behandlad i en svensk butik under mina drygt 50 år som konsument, å andra sidan har jag aldrig betraktat butikspersonal som mina personliga slavar, utan bemött dem med samma respekt som jag vill själv bli bemött.
  Däremot i dåvarande östeuropa och Sovjet och på senare tid i baltikum har jag flera gånger stött på själsfränder till Basil Fawlty. Dessa möten har varit så absurda så de snarare blivit källor till anekdoter än till förargelse (minns speciellt en extremt utseendemedveten flicka i Estland som tog det som en personlig förolämpning att vi ville ha mjölk i kaffet, för att inte tala om ryska servitörer under sovjettiden som lyfte gästförakt till en "sublim" nivå).
  Men för att återgå till ämnet, jag undrar om inte den arbetande serviceklassen har genuint tröttnat på medelklassens alltmer pretentiösa anspråk, en nyrik snorkig attityd (baserad på lån för låg ränta) som de själva är oförmögna att förstå att de utstrålar. Även om Cornu inte tillhör detta patrask kan han ha uppfattats som en sådan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kalle, det vore rätt bra om du placerade ditt raljerande under rätt kommentar, typ som svar i en diskussion. Annars blir det nog helt enkelt så att man bara läser början och slutet av ditt meningslösa inlägg.

   Du kan tacka mig senare. :-)

   Radera
  2. Förlåt, men jag tror att det är du som tror dig vara under en annan rubrik. Du behöver inte tacka mig, varken nu eller senare.

   Radera
  3. För övrigt tycker jag din härskarteknik är ganska roande, kan bli en god anekdot.

   Radera
  4. Tackar Kallle. Vad gäller min härskarteknik så är den helt självlärd (du vet den kallas autodidakt av idioter).

   Radera
  5. Autodidakter är beundransvärda personer som tillägnat sig stora kunskaper trots bristfällig formell utbildning.

   Radera
  6. Tack kalle, för att du beundrar mig. Tyvärr så är det inte som du tror.Jag vet redan mer än du någonsin kommer att veta.

   Radera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 21. Tackar härmed för pissrännan-duty för i kväll! Syns i pissrännan i morgon. :-)

  SvaraRadera
 22. OT: Teslas Elon Musk säger att robotar kommer ta över alla jobb och att lösningen är medborgarlön...
  http://www.di.se/nyheter/elon-musk-robotar-kommer-ta-over-alla-jobb/

  SvaraRadera
 23. Sverige är ett av de få länder jag har varit i som det verkar vara helt normalt att vara otrevlig mot kunden. Det som beskrivs här av Lars är rätt vanligt förekommande. Jag har en egen komisk historia kring detta:

  Tidigare i år beställde jag nya sommar däck från nätet, eftersom jag vill ha de absolut bästa och det är inte alltid den lokala däckverkstaden har den jag vill ha.
  Jag saknar verktyg för att sula om mina fälgar med dessa nya däck. Så jag frågar min granne om han känner till en sjysst däckgubbe (däck-hen för er som föredrar det uttrycket). Jag får en adress och åker dit.
  Väl inne i verkstan så frågar jag vad det skulle kosta att sula om dessa fälgar med dessa nya däck. Hon som sitter i kassan vet inte och måste fråga the "man". Ut kommer han och börjar med att lägga ett orimligt högt pris. När jag säger att lokala dyrverkstaden tar mycket mindre och om han vill matcha erbjudandet (jag frågar efter min granne sa att det var en sjysst snubbe och jag hellre ger honom pengarna än till dyrverkstaden) så börjar hans utskällning.

  Det är nämligen så att kreti och pleti enligt honom inte har en aning om vilka däck som passar till vilka bilar.
  Sen köper tydligen kreti och pleti de billigaste däcken menar han. När jag försvarar mig med att jag faktiskt köpt (hör och häpna i hans lilla värld) de dyraste och bästa däcken, så menar han att jag ändå inte har koll. Det bästa är ju att han inte ens har de däcken jag vill ha men på något sätt är jag djävulen som står i hans verkstad just nu.

  Jag går därifrån och undrar om jag har drömt allt detta. Jag går alltså in i en affär och undrar om jag får köpa en tjänst och blir UTSKÄLLD. Det finns bara i Sverige och det är ett jävla otyg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rättning: sommardäck

   Radera
  2. Sådär är det i alla länder. Det är bara misantropiska bloggläsare som Sverige bashar som tror att det är ett unikt svenskt fenomen.

   Radera
  3. Vissa kunder är ju faktiskt idioter, särskilt många om ens tålamod redan är slut. Och då går det inte alltid som man önskat sig.

   Radera
  4. Rickard: Jag märker att du inte har bott en längre tid i tex USA eller Tyskland. Så här är det INTE i alla länder och det vet alla som har tagit ett steg utanför Sverige. Din attityd är däremot typiskt 2016-års-svensk: "Vi är minsann bättre än alla andra i världen och det finns inget som någon annan gör bättre och därav har vi inget att lära oss av någon annan."

   Med den attityden så blir det aldrig någon förbättring. Det är därför service i Sverige för all framtid kommer att suga och det är därför skolan aldrig någonsin kommer att bli bättre heller.

   Kalle7: Vad har din kommentar med mitt inlägg att göra? Har det något med mitt inlägg att göra så verkar du insinuera att jag var en idiot. Kan du då förklara varför jag var det?

   Radera
 24. Låter som ett skrivet tal från högskoleprovet där svaret står i klartext men 90 % svarat fel.

  Du borde lyssna på farbrorn, det sägs att män över en viss ålder alltid har rätt även om ingen lyssnar på dom.

  SvaraRadera