Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2016-11-03 08:52

Fortsatt börsnedgång väntas under dagen

Baserat på tveksam utveckling i de asiatiska tidszonerna och framför allt läget hos husse S&P-500, så väntar jag mig att börsen och OMXS30 fortsätter nedåt åtminstone initialt idag.
Lägg till bildtext
Samtidigt som kortsiktig trend i OMXS30 just nu är negativ och vi fick kanske någon form av avgörande igår när index trillade ner under tidigare botten från oktober. 

Rimligtvis är det tidigare motståndsområdet runt 1400, som nu förvandlats till ett stödområde, nästa destination för OMXS30. 

Husse i USA stängde lägre än vid europeisk stängning. Terminen pekar ner ytterligare. Det i sig talar för att börsen öppnar nedåt om några minuter.

Med angenäma uppgångar sedan i juni finns det en del vinster att sälja av. Nu återstår bara att se om rädslan eller girigheten segrar.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. Personligen väntar jag på att se om OMX30 håller 1408 som utgör kanalbotten med start från juni 2016(också 200EMA). Jag räknar med att stödet håller fram till valet på tisdag. Clinton-seger bör kunna ge test av toppmotståndet 1480. Därefter ner igen. Trump-seger ett mindre ras med 4% mot 1356. Sedan får vi se.

  Just nu ser det ut som dollarn fortsätter ner mot 8,80. Går det fort kan det innebära att OMX faller igenom stödet ner mot nästa mindre kanalstöd vid 1384, fib38,3.

  SvaraRadera
 2. Snygg sammanställning och du hade väl hyfsat rätt även om kurserna återhämtade sig till plus på slutet av dagen.

  Hur ser det ut inför i morgon?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt att stödet håller. Men det ser knappt ut för OMX30 som ligger precis på 200EMA, dvs kring 1405 och har därmed precis stuckit ut tungan under kanalstödet. Emellertid ser det ut som om SP500, som brutit igenom den fallande kanalen i torsdags, nu kl. 19.00 återhämtar sig mot min målkurs kring 2093. Håller rekylen upp bör OMX30 stabiliseras(ngt upp) på måndag(c.p). SP´s genombrott ner under torsdagen är hur som helt negativt för fortsättningen.

   Slutar DJIA under 17.990 idag fredag väntar nedgång mot 17.710 vilket drar med sig övriga index. Frågan är om det väntar till dagen efter valet?

   Negativ bias mao. Men flera fib-stöd liksom 200 MA´s ligger vid dagens nivåer vilket kan tala för åtminstone en mindre rekyl uppåt så småningom eller redan efter valdagen.

   Den dominanta alternerade 47TD(trading days)-cykeln har rått över ett år. Botten ska faktiskt nås på valdagen, tro det eller ej :)

   Radera