Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-11-25 09:26

Centraliseringen med storregioner "begravd för lång framtid" - KD och C hoppade av

Centraliseringen av makt och försämringen av vården runt om i landet genom regionsammanslagning har nu stoppats, sedan även KD och C hoppat av. Viljan hos Socialdemokraterna och regeringen var en annan än ute i landet, och provinserna och de 69% av svenskarna som är emot storregionerna segrade alltså.
69% av svenska folket är emot storregionerna, vilket visar vilken dålig koll Socialdemokraterna har på folkviljan.
Civilminister Adralan Shekarabi (s) säger nu att idiotin med centralisering av makten över kollektivtrafik och vård, samt försämrad service för alla utanför de största städerna, är "begravd för en lång framtid".

Samtidigt visar Shekarabi (s) att Socialdemokraterna helt tappat kontakten med folkviljan. TT/Expressen skriver:
"Han säger att "Stureplansperspektivet" har segrat, till nackdel för regionala intressen.– Det finns en vilja ute i landet, en annan i riksdagen, säger han och bedömer att frågan om regionsammanslagningar nu är begravd för lång framtid."
Ett rätt lustigt uttalande. För Stockholm och "Stureplan" innebar storregionerna ingenting, då förstås Stockholms län och landsting skulle förbli intakt och inte drabbas. Det var bara "ute i landet" som man skulle drabbas av vansinnet, baserat på Socialdemokraternas vansinniga idéer om centralism och att fjärma sig så mycket som möjligt från de skattebetalande medborgarna. Motståndet är inte bara 69% av befolkningen enligt ovan, utan också Jämtland, Kronoberg, Halland och landstingen i Norrland har motsatt sig vansinnet, som bland annat innebar att hela Sverige norr om Dalälven skulle klumpas ihop till "Norrland" och hela Mellansverige till "Svealand".

Faktum är att det verkar som ingen annan än de helt verklighetsfrånvändaSocialdemokraterna verkar vilja ha detta vansinne.

Bland allt elände har åtminstone två saker stoppats de senaste åren. DAB-vansinnet och nedsläckningen av FM-nätet och storregionvansinnet.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

16 kommentarer:

 1. Enda skillnaden är väl att man centralisera(de) makten utan att införa storregioner. Centraliseringen som nu isf sker är att flytta makt från Stockholm till Bryssel, makten är sedan länge flyttad från landstinget till Stockholm.

  Och inflytande? Du skrev nyligen att landsbygden inte har något inflytande - och de bör ju även inkludera statens bestämmande över landet (inklusive landsbygden).

  SvaraRadera
 2. Med tanke på hur dåligt vården är driven i olika län så förstår jag tanken på effektivisering och mer pengar till central sjukhusen men i praktiken har nog folk i gemen inte precis upplevt förbättringar av tidigare effektiviseringar.

  SvaraRadera
 3. Säga vad man vill, men opportunister verkar de inte vara i (s) för tillfället. Storregionförslaget, inte särskilt väl genomtänkt och desto mer impopulärt, försöker de helt tondövt trumma igenom. Märkligt.
  Fast inte lika märkligt som de arbetarekommunerna som föreslår en veritabel massaker på väljarbasen genom ökad invandring finansierat med rusande skatter. Man undrar lite vad motivet är, att begrava partiet? Det är väl fint att våga lägga förslag som inte bara lovar mer åt alla, men det här är lite överkurs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, undras om det är SD som infiltrerat SAP? Det är ju trots allt att gå med i ett parti och lägga motioner där.

   Radera
 4. Ja, visst lyssnar riksdagen på folkviljan.
  1955 var det 82,9% som ville ha kvar vänstertrafik.
  1967 blev det högertrafik.
  Inga våldsamma protester eller upplopp.
  Och, lustigt nog ,knappast några olyckor på vägarna.
  Utländska journalister fick inga snygga rubriker innehållande blodbad i den svenska trafiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I tre folkomröstningar har ju folkviljan faktiskt respekterats; rusdrycksförbud (nej), EU (ja), EMU (nej).
   I två, ATP och kärnkraften fanns det tre alternativ varav inget i någon av folkomröstningarna fick majoritet, så där var politikerna fria att besluta vad de ville, lite senare, vilket väl var avsikten kan man tro.
   Enbart i högertrafikfrågan gick de rakt emot resultatet.
   Egentligen är kanske enbart EU och rusdrycksomröstningarna legitima, de övriga behandlar uteslutande teknikaliteter som är totalt olämpliga för en omröstning över huvudtaget.

   Radera
 5. När vi talar om folkvilja, politiker och centralstyrning vore det synd att inte nämna Jordbruksverket som idag klagar i Svt över bristen på svenskt kött. Eftersom vi med import av mjölk, ost och mer och mer kött saboterat den svenska uppfödningen och odlingen blir Jordbruksverket och hipstrarna nu irriterade på att det inte finns färdiga kor att slakta nu när efterfrågan på svenskt finkött har ökat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rättelse: importen är givetvis ett resultat av den havererade jordbrukspolitiken, inte en orsak.

   Radera
  2. Mesigt, en annan hipster-trend är väl det här med att söka närodlat i naturen och sånt, NOMA gjorde ju stor succé på det, så det är väl bara att börja snara duvor? Många hipsters kanske bor i "studio apartments" på Södermalm och kan smita upp på taken. Har man tur kanske man kan plocka fiskmåsägg däruppe på våren också?

   En gammal bekant som växte upp i DDR påstod att alla lösspringande hundar försvann i de områden där DDR:s vietnamesiska gästarbetare bodde, fast det kanske är skitsnack.

   Radera
  3. Nja, för att fånga lösspringande hundar kommer ju hipstrarna att vara tvugna att resa ända till gärdet. Det är nog för jobbigt.

   Radera
  4. Om vi fortsätter med jämställd snöröjning blir de nog så illa tvungna att ta skidorna till gärdet för att få mat då alla transporter med den biodynamiskt odlade maten fastnar i trafiken på väg till Urban Deli.

   Radera
 6. Är det någon som tittat på vilka projekt och vilka resor företrädarna för regionerna bedriver - och hur de generellt använder sina pengar - hur beslut fattas och vilka som sitter nära grytorna ? Kolla gärna det före ni uppmuntrar större regioner med mera resurser. Större regioner ger ingen bättre regional verksamhet, snarare mer välmående regionala tjänstemän och flottare resor ut i världen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ju vända på resonemanget. Med bara 5 regioner istf 21 så blir man ju av med 75% av tjänstemännen vid grytorna. Kanske det är dessa 75% som driver opinionen.

   Drar man det ett steg längre så visar det ju på olämpligheten i att driva saker i kommunal regi. I den mån kommunen avgör något själv så handlar det antingen om att man tänker på reglerna eller så tänjer man på reglerna.

   Radera
 7. Det här är anledningen till brexit, Trump, le pen och att vi kommer se ett makalöst valresultat i sverige 2018. Etablerade politiker har tappat all förmåga till visioner och vilja, de sitter helt och hållet i knät på opinionsinstitut, pr-konsulter och mediestrateger. Istället för att ta tag i faktiska problem och utmaningar så dribblar man runt med politisk-administrativa indelningar av landet. Allt för att slippa göra bort sig typ. Fullständigt meningslöst.

  Jag kommer personligen aldrig lägga min röst på det bruna partiet. Men vi kommer få den regering vi förtjänar 2018.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det "bruna partiet"? Menar du Socialdemokratiska Miljövänsterpartiet då?
   Eftersom rött + grönt = brunt.

   Radera
  2. Ja det måste jag ju mena. Såklart. Finns ju inget annat parti inom svensk politik med rötterna inom vit makt och flertalet nuvarande partitoppar och ledargestalter som regelbundet ger luft åt rasistiska, anti-fria medier och antidemokratiska åsikter.

   Radera