Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2016-11-28 15:15

Allt mer information kommer fram om Kremls kuppförsök i Montenegro och Serbien

Allt mer information kommer nu ut om Kremls stoppade kuppförsök i Montenegro och Serbien. Regeringen i Montenegro skulle störstas av ryska legosoldater och Serbiens västvänlige Alexander Vucic premiärminister skulle mördas.
Tanken var att via ryska legosoldater störta regeringen i Montenegro för att hindra att landet går med som fullvärdig medlem i NATO från årskiftet. Samtidigt skulle Serbiens västorienterade premiärminister Vucic mördas och en samling med vapen för ändamålet har hittats nära hans hem, i anslutning till en plats där hans bil normalt saktar in.

Likt Ukraina och Georgien vill förstås Serbien blicka västerut mot välstånd och frihet, istället för att sluta sig närmare diktaturen i Kreml. Den här gången är det inte ett grannland till Ryssland, så arméer kan inte korsa gränsen och permanent ockupera delar av Serbien för att förhindra ett närmande till EU eller NATO. Då återstår att mörda premiärministern.

Fullt genomfört skulle antagligen Balkan återigen kastats in i eld och död, men konspirationen mot regeringen i Montenegro upptäcktes och ett 20-tal ryssar greps.

"The Serbian government was further rattled three days after Patrushev’s visit when a cache of arms was found near the home of the prime minister, Aleksandar Vučić. The weapons were discovered at a junction where Vučić’s car would normally slow down on his way to the house."
Serbien har samarbetat med Montenegro i gripandet av det 20-talet än så länge inblandade kuppmakarna mot regeringen i Montenegro.

Mycket högt respekterade och ansedda New York Times sammanfattar aktuell information i en färsk artikel. Allt pekar på Ryssland och det gripna huvudvittnet berättar bland annat om en resa till Moskva för att gå genom kuppen:
"Mr. Sindjelic has told investigators that he is uncertain about the exact affiliations of Mr. Popov and Mr. Shirikov. He said only that when he visited Moscow in September to discuss the Montenegro plot, he was hosted in a luxury apartment and was warned that he was dealing with dangerous people and should take care not to step out of line."
Huvudmännen Popov och Shirikov släpptes av serberna efter att chefen för Putins eget säkerhetsråd besökte Serbien och förhandlade loss de gripna.
"Probably the only people who know the full story of what was planned and by whom exactly are the two Russians, Mr. Popov and Mr. Shirikov. But they have vanished. They had been in Belgrade but were allowed to return to Moscow after a visit to the Serbian capital late last month by Nikolai Patrushev, the head of Mr. Putin’s security council and a former head of Russia’s F.S.B. security service."
I Moskva sägs ledande personer sedan fått sparken.

Man ska vara medveten att Kreml inte drar sig för att iscensätta statskupper i andra länder i Europa eller mörda statsöverhuvud, för att uppnå sina syften. Den här gången stoppades kuppförsöken på Balkan. Men det kan också hända på andra platser. Vi får väl se hur länge Vitrysslands Lukashenko överlever och hur snabbt Ryssland därefter annekterar sitt västliga grannland.

Kuppförsöken har mestadels gått helt ouppmärksammade i Sverige. Få svenska journalister behärskar de lokala språken och kunde därför inte läsa respektive översätta utländska artiklar ("journalistik") i samband med tillslaget mot kuppmakarna och nu är det gamla nyheter. För att uppdatera sig kring läget, läs artikeln i New York Times.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

65 kommentarer:

 1. Är personen på bilden en av kuppmakarna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näe, han ska enligt uppgift vara oförmögen att träffa en lada innifrån. :D

   Radera
 2. " Vi får väl se hur länge Vitrysslands Lukashenko överlever och hur snabbt Ryssland därefter annekterar sitt västliga grannland."

  Så länge som Herr Lukashenko är lojal så behöver han nog inte oroa sig. Det verkar ju som att RF inte nödvändigtviss vill annektera allt, när man kan klara sig med vasaller.

  "Få svenska journalister behärskar de lokala språken och kunde därför inte läsa respektive översätta utländska artiklar ("journalistik") i samband med tillslaget mot kuppmakarna och nu är det gamla nyheter."

  Med tanke på de som kom hit I samband med Balkankrigen borde det väl finnas en hel radda journalister som kan Serbokroatiska, kan det inte handla om kassa utrikeschefer istället?

  Är inte Serbien och Ryssland gamla kompisar sedan länge?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ryssland har inte kompisar, de har undersåtar och resten är fiender. Alla som försökt vara vänner med Ryssland har upptäckt detta när de har trott sig fria att styra sina bekantskaper med andra länder.

   Radera
  2. Skit samma, du vet vad jag menar, och jag tror att just I fallet Serbien och Pan-slavism så har väl Serbien haft en relativt självständig roll pga slumpens skördar

   Radera
  3. Jodå, de är gamla allierade, men de har alltid stått på samma sida i någon mån och varit tvungna att hålla ihop mot habsburg, turkar, nazister eller kapitalism. Men i den nuvarande konflikten verkar ju inte Serbien vilja stå och tjura ute i kylan med Ryssland längre, och då går det som det går.

   Radera
 3. "Ansedda New York Times" Haha :) CIA Fake news är en bättre beskrivning idag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, då kan du förstås peka på exakt vad som är fel i artikeln?

   Radera
  2. Var det inte New York Times, som bad om ursäkt efter valet. För att dom ljugit för mycket, och nu lovade att skriva sanningen istället.

   Radera
  3. Har du gått till doktorn än Martin?

   Radera
  4. Trump säger att New Your Times ljuger :) (jag tror han) kanske de inte ljuger i just detta fall dock.

   Men förövrigt är vad jag förstått att de är en av de tidningarna i US som har "agenda sättande" nyheter like DN, SVD och många av de största tidningarna i Sverige.

   Radera
  5. Jo fast nu handlade det inte om vad som var "agendasättande" utan om huruvida de ljög eller inte. Och om nu NYT ljuger så kan du väl peka på några av deras lögner.

   Dessutom är det väl hart när omöjligt att driva en dagstidning år ut och år in och aldrig få en siffra fel. Jag skulle tro att alla tidningar "ljuger" ibland, men jag antar att du vill påstå att de ljuger systematiskt och konsekvent och då får du väl bevisa det då.

   Radera
  6. Alternativet är ju naturligtvis att du bräker enligt samma melodi som fåret bredvid dig, och det kanske inte är så smickrande. Det är väl det som din sort brukar beskylla "MSM" för att göra...

   Radera
  7. Mmmmm.......spännande observation

   https://www.armstrongeconomics.com/international-news/north_america/americas-current-economy/google-exposed-for-biased-search-engine-to-help-hillary-can-they-be-trusted-anymore/

   Radera
  8. Kolv ihåg att Google övergivit sin dont be evil slogan.

   Radera
  9. @rttck
   Tänk om det är så att Googles sökresultat reflekterar det som folk skriver på Internet? I så fall borde de justera sina resultat manuellt, eller?

   Den artikel du refererar till är inte så bra på att ta upp Googles inblandning. Denna är bättre: Who would Google vote for?

   Radera
 4. Med lite bearbetning duger det till ett filmmanus.
  Men SVD har skrivit om det när det var aktuellt, dvs före valet i Montenegro.
  "– Ska vi vara en del av det utvecklade europeiska samhället eller en rysk koloni? frågade han anhängarna vid det sista kampanjmötet i huvudstaden Podgorica."
  Kan det vara valpropaganda?

  SvaraRadera
 5. OT: I dag ljuger PostNord ännu en gång att de varit och sökt mig angående paketleverans. Vi har varit anträffbara på adressen hela dagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ljuger? Hörru när jag kom och skulle leverera ditt paket från gayrotic.com så stod du bara och dreglade i dörröppningen. Jag kan inte lämna ut ett paket utan att få din signatur och detta nådde inte riktigt fram. Att vara närvarande rent fysiskt är inte detsamma som att vara det rent mentalt.

   Radera
 6. Helt opåkallat så kanske David Bergman's '6 Dagar' är av intresse. Läsvärd bok, och i något som måste vara ett intern FJS-hyllning så hålls gränsen en sista gång av en av 80-talets hjältar.

  SvaraRadera
 7. Det var lite synd, tänkte jag kunde firat kuppen med att ta fram alla gamla t shirts och grejer med Srpska Garda, Cetniks och allt sånt trams. Men alla vet att om nåt ska bli gjort på Balkan, så är det kroater man ska anlita. Svoboda ili smrt, motherfuckers!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rymdödlorna 1 - euroasiens modiga försvarare 0

   Radera
  2. "Men alla vet att om nåt ska bli gjort på Balkan, så är det kroater man ska anlita." - Helt riktigt av BOHICA att peka ut sina kroatiska bröder Ustashe i ren nazi anda. (För ett riktigt gott skratt se nedan)

   Sloboda ili Smrt till dig med, Ben!

   Radera
  3. Ja eller så syftade jag på Tito. Men man kan ju alltid kasta en massa omotiverade nazistanklagelser omkring sig, det blir ju trovärdigt.

   Radera
  4. Förresten LXV, har du hittat Lukins underskrift än?

   Radera
 8. Sen valet i USA har NYT fått en törn i sidan vad gäller trovärdighet då de gick all in på anti-trump raportering och knappt nämnde Hillary's snedsteg eller liknande.
  Men så var ju hela media klimatet i USA.

  Ovanstående är mest en reaktion på "Ansedda New York Times", och ja Cornu baitade detta.. ;) NYT lever på gammal cred..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ljög NYT om Trump?

   "knappt nämnde Hillary's snedsteg"
   Märkligt, jag googlade och hittade många NYT artiklar om Hillarys olika mejl och kontroverser. Vad baserar du detta på?

   Ett exempel ur högen.

   Radera
 9. Var inte The Guardian före med detta?
  Ser ut som både The Times och Svensk media inkl Cornu ligger efter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://www.theguardian.com/world/2016/nov/11/serbia-deports-russians-suspected-of-plotting-montenegro-coup

   Jo, det kan möjligtvis vara någon sorts val I som kan ha gjort att det försvunnit I nyhetsflödet

   Radera
 10. https://www.google.se/amp/s/understrecket.wordpress.com/2015/07/09/ar-wilderangs-rysshat-betald-av-usa-ar-cornucopia-i-verkligheten-en-amerikansk-nattrollfabrik/amp/?client=ms-android-sonymobile

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste inte uppsatsen tyvärr - 4827 ord är lite väl saftigt. Så intressant är inte Lars (no offence). Personen som skrev texten måste lära sig koka ner sina resonemang bättre.

   I övrigt så är det alltid kul att se RB svamla om sin konspirationsteori kulturmarxism i varje inlägg hen gör var hen än är! Konsekvent!

   Radera
  2. Motsägesfull och förvirrad text.

   Radera
 11. https://www.google.se/amp/s/understrecket.wordpress.com/2015/07/09/ar-wilderangs-rysshat-betald-av-usa-ar-cornucopia-i-verkligheten-en-amerikansk-nattrollfabrik/amp/?client=ms-android-sonymobile

  SvaraRadera
 12. OT Tips:
  Här ( https://earthengine.google.com/timelapse/ ) kan man i time lapse från 1984 och framåt se städer runt världen och regnskog i Afrika breda ut sig, Amazonas regnskog och glaciärer minska i norr, sjöar torka ut. Det är även intressant att betrakta lokala områden runt våra "storstäder" breda ut sig. Går att bädda in i blogg, finns apier. Helt klart är att det inte längre går att förneka att klimatet har ändrats över de 30 år som man kan betrakta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 14. Spänn ögonen i relationen mellan Vitryssland och Turkiet. Något är i görningen. Konsultationer på hög nivå under november.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 2010 blev Erdogan sparkad mitt mellan bena av en häst (leta på youtube). Efter denna händelse förändrades Erdogan från en lugn, utåtriktad och stillsam ledare till en alltmer oberäknelig, inåtvänd och aggressiv man. Han har alltid nåt i görningen.

   Radera
  2. Vad har detta med OP? Dessutom, krossade kulor borde väl ge en lugnare president?

   Radera
  3. Hästen flydde kanske till Vitryssland?

   Radera
  4. Jag kommer osökt att tänka på kala-BALL-iken i Bender.

   Radera
  5. Det är inte lett att vara est men det är bal(l)t.

   Radera
 15. "Man ska vara medveten att Kreml inte drar sig för att iscensätta statskupper i andra länder i Europa eller mörda statsöverhuvud, för att uppnå sina syften."

  Samma gäller för ditt älskade CIA, Iran -54 t.ex.

  SvaraRadera
  Svar
  1. MÄN USA DÅ!??!?! RYSSLAND Ä FAKSITK INTE ALSS SÅ DÅLLIGT OM NÅN ANNAN JÖR Sammna SAK!

   Radera
  2. Det ar ju iofs 60 år sedan, dessutom var det 53, du blandar nog ihop det med Guatemala. (Även om just dessa två operationer på lång sikt antagligen gav USA mer problem än om man låtit det vara så arBen en poäng, är det fel nä USA gör det så är det felom Ryssland gör det)

   Radera
 16. Hej

  "Man ska vara medveten att Kreml inte drar sig för att iscensätta statskupper i andra länder i Europa eller mörda statsöverhuvud, för att uppnå sina syften"

  Man skall även vara medveten om det inte enbart är Kremel...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen? Vilket annat land än Ryssland har iscensatt statskupper i Europa på senare tid?

   Radera
  2. Vi alla läser det vi helst vill...

   "...inte drar sig...eller mörda statsöverhuvud, för att uppnå sina syften"

   Radera
  3. Ja, det är en del av citatet. Hela citatet, klippt ur ditt inlägg, lyder alltså så här:

   "Man ska vara medveten att Kreml inte drar sig för att iscensätta statskupper i andra länder i Europa eller mörda statsöverhuvud, för att uppnå sina syften"

   Varpå du svarade:

   Man skall även vara medveten om det inte enbart är Kremel[sic]...

   Det vill säga, du hävdar otvivelaktigt att det finns nån annan som iscensätter statskupper (eller mördar statsöverhuvuden för den delen) i Europa.

   Hävdar du det så får du naturligtvis underbygga det påståendet. Det är ganska naturligt. Seså, fram med exemplen nu. Eller erkänn att ditt påstående är felaktigt, och dra tillbaka det.

   Radera
  4. @Bendover Visserligen har USA försökt mörda Fidel Castro mer än 100 gånger och misslyckats. Därav följer inte att USA anser det vara något som man inte tror vara en framkomlig väg. De har inte gjort det i Europa och inte Ryssland heller och Vucic lever vadjag vet och Montenegro är inte invaderat.

   Radera
  5. Fast nu handlade det ju om Europa där Castro mig veterligen aldrig varit statsöverhuvud, så det är lite oklart för mig varför du drar in Castro. Kan du utveckla det?

   Vill man diskutera mördade statsöverhuvuden i Europa kan man väl t ex nämna Imre Nagy som mördades av Kreml.

   Radera
  6. @ Bendover. Ja ursäkta om jag drog en parallell. Jag ville bara vidga vyerna något eftersom du alltid framstår som väldigt inskränkt. Men vi lever väl i en globaliserad värld. Men när det gäller Nagy så om man ska tro Viktor Sebestyen är författare till "Ungernrevolten 1956. "Tolv dagar som skakade världen" var det Kadar och inte Kreml som ville se honom avrättad.

   Radera
  7. Framstår som väldigt inskränkt?
   Skulle väl snarare vilja påstå att han framstår som jävligt påläst och aningen trött på sånna som ,,,,,,dig.

   Radera
 17. Jaha, Vucic mördad och Montenegro längre västerut än Serbien och utan gräns mot Ryssland. Och sen? Det finns en stark opinion faktiskt i båda länderna som inte glömt terrorbombningarna. Skulle det inte möjligen vända opinionen till Västs fördel? Mitt svar är ja. Och det inser Moskva, som visat sig ovanligt duktigt på att utnyttja blottor i Västs falska retorik. Men det finns ju alltid psyops som Cornu som dock till skillnad från de ryska ine har statlig lön utan helt gratis vidarebefordrar vad tok som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du vet ju allt om hur stor statlig lön ni får.

   Radera
  2. Behövs ingen pro-västlig psyops i Serbien:

   http://www.euractiv.com/section/global-europe/news/poll-serbia-s-complex-attitude-towards-the-eu/

   70% av serberna ser en framtid för sina barn i EU, 17% ser en framtid för sina barn i Ryssland.

   Radera
  3. Jag vill bara upplysa dig Cornu jag jag var kommunalt anställd förutom de sista åren när Ersta Diakoni betalade min lön. Jag tror inte att du får betalt för att sprida dina tokigheter; ingen säkerhetstjänst skulle avlöna någon sådan galen paranoiker för att framföra sådant trams som du gör.

   Radera
  4. Tack, det var snällt sagt.

   Kommun i vilket land är ju då följdfrågan.

   Radera
  5. Stockholms stad. Men Ersta Diakoni lyder ju under svenska kyrkan men dra nu in Antje Jackelen.

   Radera
  6. @ Bendover Du förlitar dig på att ingen kollar dina källor men från den länk du hänvisar till så rapporterar "Serbian citizens have a more positive attitude toward Russia than toward the EU, but they would prefer to see their children live in the EU, according to a recent poll by Ipsos Strategic Marketing for the Beta News Agency." Det verkar som om du inte förstår vad du läser.

   Radera
  7. Och ändå är du här och läser och gnäller Bylund?

   Radera
 18. Tala om enögt vy. Inte många år sen NATO bombade deras land så att vissa tänker att NATOs totala övertagande via lakejer ska stoppas med eller utan stöd från allierade. Inte omöjligt att jag tänkt lika dant om det handlat om mitt land. Ni minns väl att "alla meddelanden om motståndets upphörande är falska"? Dessa allierade - ryssarna kan tillnärmelsevis inte klandras för så mycket lidande som USAs politik orsakat sedan murens fall.

  SvaraRadera