Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2016-10-09 17:50

Vem tror respektive hoppas du vinner amerikanska presidentvalet?

Dags att stämma av läget inför det amerikanska presidentvalet. Vem tror respektive hoppas du vinner det amerikanska presidentvalet, av de enda två realistiska kandidaterna Clinton och Trump?
Svara vad du tror respektive hoppas i undersökningen nedan. Och, ja det finns andra som kandiderar till president, men de kommer inte vinna hur mycket någon tokliberal eller socialist än vill det. Ni kan väl skriva #kränkt i kommentarsfältet om ni vill.


Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

79 kommentarer:

 1. Clinton har visat sig vara korrupt och oetisk brottsling.
  Trump har visat sig vara en narcissistisk ideologisk galning.

  Tror Clinton vinner men vill inte att någon av dessa vinner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Medhåll! Pest eller kolera är vad det är...

   Radera
  2. Saknar också alternativet "ingen".

   Vem vill man helst ska styra Nato av de två medan Putin krigshetsar? Hmm, det bästa hade varit om vice-kandidaterna tog över. I bägge fallen så är de talföra och inte genomkorrupta kvinnohatare.

   (Ja, USAs president styr inte Nato direkt, men genom att ha makten över majoriteten av alla soldater i koalitionen så har de mer eller mindre kontrollen.)

   Radera
  3. NATO är en bra organisation att inte vara medlem i.

   Radera
  4. @Daniel Malmgren: A douche or a turd sandwich.

   relaterat: https://www.youtube.com/watch?v=TlqKFlU7YAs

   Synd att inte Gary Johnson klarade 15% spärren.

   För Världens och Mammas Äppelpajs skull så hejar jag högst motvilligt på Fru Clinton.

   Radera
 2. Vinner Trump så tror jag han kommer åtala henne för alla brott hon begått.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Möjligt, men han har små möjligheter att vinna.

   Clinton är i mina ögon en grov krigsförbrytare efter vad hon och Obama har åstadkommit i Libyen men även i Syrien där man försökt avlägsna Assad men totalt felbedömt situation. Detta har lett till att man lierar sig med grupper som är lojala med Nusra-fronten/Al Queda, och i går såg vi vad Saudi gör i Yemen.

   Radera
  2. Sverige deltog också i Libyenkriget. Kan lätt bli så med den typen av kompisar.

   Radera
  3. Ja det beror ju på att vi är med i Nato. Eller vänta nu.

   Radera
  4. Ja, hur var det nu, vi ville vara med, och så blev det så här dumt.

   Radera
 3. Jag tror att vår näste statsminister, Jimmie Åkesson, kan samarbeta väl med såväl Clinton som Trump eftersom Åkesson är en pragmatisk samarbetspolitiker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du inser att det krävs 50% av rösterna för att göra din lilla ryska docka till statsminister?

   Radera
  2. Det räcker att 50 procent i riksdagen inte aktivt röstar emot.

   Radera
  3. Ok, så vilka utöver SD:s ledamöter kommer inte att rösta emot?

   Radera
  4. Praxis är att rösterna läggs ner om egna blocket inte kan få statsministerposten. Jag utgår ifrån att de odemokratiska partierna försöker agera konstruktivt.

   Radera
  5. Du menar att det ryskfinansierade partiet som drivs av genetiska vanföreställningar är det demokratiska inslaget i Riksdagen?
   Lyckligtvis kommer de övriga partierna inte att komma fram till samma analys.

   Radera
  6. Bevisa det du påstod.

   Radera
  7. Jag tror inte SD kommer att flora sina rasistiska väljare. Det skulle ta för hårt på dem, och det skulle bli svårt att ha invandrare att skylla allt på utan den rasistiska grundvärderingen.

   Radera
  8. Nej, de rasistiska väljarna kommer de att ha kvar. Däremot kan det bli problem att ha kvar de (sd)-väljare som karakteriserar sig själva som konservativa. Tror inte att den gruppen uppskattar de ryska inslagen i partiets strategi.

   Radera
  9. Varför skulle andra partier lägga ner sina röster? Isht när de är så mot Åkesson? Praxis gäller bara tills den inte gäller längre.

   Det finns inget som säger att man måste släppa fram Åkesson som statsminister. Det ligger för övrigt inget odemokratiskt i att rösta på det sättet man kommunicerat för väljarna. Inget odemokratiskt i att rösta för att tillvarata sina egna i pressen och åsikter.

   Dessutom kan man ju fråga sig hur stor framgång de skulle ha att få igenom sina förslag. Har du något exempel på förslag från SD som inte blivit nedröstat?

   Radera
  10. Många för sd viktiga frågor kan hanteras genom rena regeringsbeslut.

   Radera
 4. Amerikanerna är i grunden människor och när allt kommer omkring så är det en omöjlighet att en majoritet är så dumma i huvudet att de röstar fram Trump. Som svensk är det också hål i huvudet att hoppas på nyss nämnda galning då det ur vårt perspektiv påverkar säkerheten i närområde negativt. Om man inte tillhör rysskramarna inom nazisthögern eller SD. Då verkar man inte behöva ha hål i huvudet för att sakna analytisk förmåga och det är fritt fram att hoppas på Trump.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns det någon svensk politiker som öppet stödjer Trump?

   Trump är isolationist vilket kan påverka stabiliteten i både Baltikum och Syrien/Libyen och påverka flyktingströmmarna därifrån.

   Radera
  2. Ja alla är dumma i huvudet utom Matthias Olsson (tycker han själv iaf)

   Radera
  3. Milda Webben, njee inte riktigt alla är dumma några fler än endast Matthias.O bettar på Fam.Clinton, trots att dessa "- i grunden är människor".

   Hehehe -" i grunden människor" moste var den mest vidriga motbjudande utsagan om annan, oavsett, på riktigt länge å då talar vi God-Svensk. Man/vi måste nog inom snar framtid fråga oss hur långt detta monstruöst aningslösa kan tillåtas fortgå.

   Radera
  4. @milda webben
   utan att ha träffat dig så kvalar du med all säkerhet in i kategori dum i huvudet. Alt kuddbitare.

   @danTor
   Familjen Clinton är nog det minst dåliga valet. Brukar demokrater iofs vara för amerikaner, men Trump är, även med republikanska glasögon, en avart av stora mått. Sen att amerikanernas väl och ve sammanfaller med vårt dito gör att man hoppas att de överraskar.

   Något oklart vad "detta monstruösa aningslösa.." skulle vara?

   Radera
  5. Du tar saker för seriöst. Jag vill att Trump ska vinna av enda orsaken att sveriges kollektiva journalistkår hade fått svårt att sova om nätterna för de kommer tro att världen skulle gå under i ett kärnvapenkrig bara för att han vann.

   Radera
  6. @Tim
   Va?! Menar du att Trump _inte_ kommer starta kärnvapenkrig? Då blir det ju fan inte roligt om han vinner. Har satsat allt på det och ser mycket fram emot det. #fakkinghell

   Radera
 5. Är det inte minst intressant hur det går i det am kongressvalet? Presidenten är inte, till skillnad från ett annat stort land, diktator.

  SvaraRadera
 6. Det är svårt att tro att jänkarna kan vara så dumma att de röstar på Donald Stump. Republikanerna har i praktiken lämnat walk over. Vilken presidentkandidat har någonsin blivit tilltalad som av Robert De Niro? Stump är en evil clown.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Melania får väl betraktas som fritt villebråd efter Stumps bekännelser. Så får hon äntligen använda mer än en fjärdedel.

   Radera
  2. Ja sällan har det blivit tydligare med precis hela etablissemanget vs den icke hjärntvättade delen av befolkningen.

   Radera
  3. Trump är en galning även om det finns något lite han möjligen har rätt i.

   Radera
  4. Hahahaha, Martin Clinton kommer att vinna och nu när hon har ditt IP-nummer kommer hon att installera en sinneskontrollerande analprob och låta dig betala

   Radera
  5. Alla hennes kritiker hamnar på Drona-listan..

   Radera
  6. Haha.. det kommer flyga drönare kors o tvärs över hela planeten snart :) Frågan är om de räcker.

   Radera
 7. Clinton kommer att vinna. Det är redan klart. Hon ska bara ha makten. Det intressanta är att hon är den första president som nästan ingen vill ha. Man röstar på henne för att man tycker Trump är värre. För många är det enda anledningen.

  SvaraRadera
 8. Trevligt att se att inte riktigt hela fårskocken går att hjärntvätta fullständigt.. trotts medias helt oöverträffade propaganda- och smutskastningskampanj som nog de flesta i den melodifestvaltittande befolkningen ändå går på.
  Men då finns iaf hopp om att delar av folket kan genomskåda resten också. Oavsett etablissemangets hjärnvätt. Mer än vad jag vågat hoppas på faktiskt.
  Sen kommer givetvis Trump inte kunna lösa problemen. Det är inte presidenten som styr. Men det finns iaf en liten chans till kraschlandning på åkern istället framför rakt in i bergväggen med Hillary.

  SvaraRadera
 9. Hela eländet briljant sammanfattat på 20 min. https://youtu.be/QhHJXVSNHzM

  SvaraRadera
 10. Skulle Hillary råka ut för en olycka efter hon blivit vald till president så kan nog det konstitutionellt regelvidriga inträffa att Bill hoppar in som vikarie! Det vore ganska festligt, tycker jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir väl vicepresidenten som hoppar in då?

   Radera
  2. Det är klart att det är vicepresidenten som skall hoppa in, men något kan ju hända med honom också. Bill är större delen av dygnet närmare Hillary och kan därför fortare ta kommandot/ordet. Vicepresidenten bör av säkerhetsskäl inte befinna sig nära presidenten onödigt mycket, men Bill delar högst sannolikt sovrum med kärnvapensavfyrningsutrustningen!

   Radera
  3. kärnvapensavfyrningsutrustningen, var det den Monica tog i munnen? Annars finns det ju en fastställd succesionsordning:

   https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_presidential_line_of_succession

   Radera
  4. Hillary sucks, but not as Monica!

   Stumpen menar att Bill betedde sig värre än han själv gjorde.

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  7. Olycka? frågan är om hon kommer leva den 20 januari 2017, hon är dödssjuk vet du väl. Att hon överhuvudtaget fortfarande äv vid livet är tack vare ständiga blodtransfusioner och tung medicinering.

   Radera
  8. Tusen spänn på att hon lever, går och står utanför ett sjukhus den 20 jan. Sätter du emot?

   Radera
  9. Kuckeliku: och efter vice president så är det talmannen i representanthuset och efter det så är det tf ordförande i senaten och sen hela regeringen. Det skall mycket till innan det blir något frågetecken om vem som tar över...

   Radera
 11. https://ifunny.co/fun/RYBcvTjq3

  SvaraRadera
 12. https://ifunny.co/fun/RYBcvTjq3

  SvaraRadera
 13. Tror att nån vinner, hoppas att ingen av dom vinner.... https://youtu.be/4v7XXSt9XRM

  SvaraRadera
 14. Finns inget alternativ för "Tror att Trump/Clinton vinner, har inga preferenser."

  SvaraRadera
 15. Jag saknar alternativen "Tror att Trump vinner, hoppas ingen vinner" och "Tror att Clinton vinner, hoppas ingen vinner".

  SvaraRadera
 16. Satan vad mkt Clintonkramare det är på den här bloggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. demonman, "Satan vad mkt ----" njaee tycker nog att det är ok med tanke på ett hyggligt gott, dock emellanåt något enfaldigt, kämpande att bli %-fler av antalet. Sålätt blir de icke av med oss.
   Emellertid tror icke att Cornucopia? egentligen önskar en total Marxist-Liberal övervikt, av naturliga skäl.

   Radera
  2. Knappast Clintonkramare. Detta är en klockren falsk dikotomi. Det skulle innebära att är man mot Trump är man för Clinton. I själva verket är de flesta lika mycket mot båda kandidaterna. Clinton är genomusel, korrupt, falsk och lögnaktig. Kanske den minst populära kandidaten genom tiderna.

   Radera
  3. "I själva verket är de flesta lika mycket mot båda kandidaterna." -> Stämmer nog, så länge man inte är vänsterdemagog.

   Men om man tittar på statistiken i undersökningen ovan så har nästan 50% röstat på Clinton.

   Jag avstod att rösta, för det fanns inget bra alternativ.

   Radera
 17. Eftersom en mycket stor del av amerikanerna verkar ignoranta, så är risken överhängande att Drump vinner

  SvaraRadera
 18. Resultatet visar att den massiva propagandan i Sverige mot Trump gett resultat. Gissar att läsarna är mer positiva till Trump än snittet i Sverige.

  SvaraRadera
 19. Resultatet visar att den massiva propagandan i Sverige mot Trump gett resultat. Gissar att läsarna är mer positiva till Trump än snittet i Sverige.

  SvaraRadera
 20. Hoppas at Gary Johnson (Libertarian Party) vinner, även om oddsen är låga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får vara lite mer noga med dina citat. "What is a leppo?" alternativt "What is Aleppo?". Men jag skulle nog tro att det första är hur Gary Johnson uppfattade det och frågade om. Arabiska och engelska är inte helt kompatibla visar det sig.

   Radera
  2. Frågan var ställd helt ur kontext och med en konstig betoning

   - What would you do if you were elected, about a lepo? Mike Barnicle
   - What is a lepo?" Gary Johnson

   Men även om vi hypotetiskt tänker oss att han inte visste, så skulle det inte ha någon påverkan på mitt val. Det är inte för hans kunskaper om Syrien jag vill ha honom vald.

   Radera
  3. Aleppo är en jäkligt bra tvål.

   Radera
  4. Ja, misstaget är ju förståeligt då Aleppo inte alls figurerat dag och natt i medierna. Plus att det nog är vanligare med bestämd artikel.

   "What would you do about THE economy", t ex.

   Dålig efterhandskonstruktion. Killen är ignorant. Efter ovanstående fick han ju dessutom frågan om han kunde nämna nån världsledare som han "respekterade". Det kunde han inte.

   Det motiverade han så här:

   “I’m a real skeptic when it comes to elected leaders,” he declared, adding that if he had named a foreign leader without looking into their background, and happened to pick the wrong one, “all of a sudden I’ve got to defend them against things that I’m not even aware of. So, in that context, Alisyn, look, if that’s a disqualifier to run for president, so be it.”

   Han är skeptisk mot valda ledare? Föredrar diktatorer, eller?

   Plus att han ju erkänner att han inte känner till nåns bakgrund. Ignorans.

   Varvid han ju slutligen bestämde sig för att äga sin ignorans och framhålla den som en fördel genom att säga, typ att "Man kan ju inte invadera ställen om man inte vet var de ligger".

   I konsekvensens namn borde han ge upp sin kandidatur till fördel för en guldfisk. "Har man inga armar kan man ju inte starta ett slagsmål", kan ju guldfisken säga t ex.

   Radera
  5. "då Aleppo inte alls figurerat dag och natt i medierna"

   Så du menar att anledningen till att du tror att han inte känner till Aleppo är att det figurerat i media dag och natt? Jag tror tvärt om. Sen tycker jag du ska lyssna när Gary Johnson ställer frågan och bilda dig en uppfattning utifrån det, inte diverse efterkonstruktioner.

   Radera
 21. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 22. Tycker Italiensk politik är betydligt roligare. Man har strax folkomröstning om konstitutionen och en komiker (?) ungefär halva väljarstödet , Beppegrillo , bara namnet är ju underbart.
  EU:s tredje största ekonomi talar vi om. Man har Eurozonens äldsta och sämsta bank "Monte dei Paschi di Siena" på ruinens brant som kan haverera när som helst.
  Och antalet personer dömda för olika brott , per capita , lär vara högre i parlamentet
  än i landets mest utsatta utanförskapsområde.
  Vi kan stå inför en Italienexit , bankkrasch och en komiker som skriver om konstitutionen. Och media rapporterar om Trump/Clinton som jämförelsevis med detta är totalt ointressant

  SvaraRadera
 23. Finns stor möjlighet till att Trump vinner och han kan vinna stort. Med den bias som media i USA uppvisar kombinerat med det faktum att sk fly-over America helt ignoreras, kan det vara bäddat för viss panik i det sk Beltway då resultatet från valnatten presenteras.

  För den vanlige amerikanske arbetaren har krisen aldrig tagit slut, bra betalda arbetsplatser minskar hela tiden och ersätts med deltidsjobb eller dåligt betalda jobb som kräver minst 2 jobb för att överleva ekonomiskt och då eliten ser ned på dessa människor, minns Clintons beskrivning utav de som som stöder Trump nyligen, blir situationen ännu labilare.

  Minns att Clinton och klicken med uppbackare representerar just det som den gemene amerikanen avskyr, dvs eliten i Washington och Wall Street.

  I grund och botten innebär Clinton att allt fortsätter som vanligt utan hopp om förändring till det bättre, medan Trump innebär någon form utav förändring och för den, som inte sett någon som helst förbättring sedan krisen inleddes, är det många gånger att föredra framom mer av det samma skit.

  Minns att medelklassen i dagens USA utgör en minoritet och sk vanligt folk ser drastiskt höjda sjukförsäkringsavgifter ( Affordable Care Act aka Obamacare), höjda skolningskostnader för ungarna, höjda levnadskostnader men stagnanta löner osv ....

  Så som krigstrummorna allt mer mullrar kan man lungt utgå från att en Clintonadministration kommer att göra världen ännu farligare än vad den är idag, medan en Trumpadministration vore ett oskrivet kort, Trump har visserligen en tendens att villa göra deals, så det miltärindustriella komplekset ( som Eisenhover så framsynt varnade för ) kan bli en aning besviket i detta fall ...

  Man skall minnas vad Clinton fick till stånd som Secretary of State, spåren förskräcker ...

  Sedan kan man med befog ställa frågan om Obama faktiskt har kontroll över sina generaler, han har inte Trumans ryggrad till att vid behov sparka en av sina toppgeneraler ifall denne går för långt ( MacArthur ).

  Det faktum att Washington verkar att göra sitt bästa för att få igång en direkt, skarp konflikt med ryssen i Syrien är inte direkt något smart drag.

  För övrigt,litet off topic, men håll ögonen på Duterte i Filippinerna, där sker stora saker som kommer att ha långt gående följdverkningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde notera att ovsett vem som kommer att sittä i Vita Huset, så kommer denne att få svårt att få något uträttat. CONgressen kommer att oavsett vem som är president göra sitt bästa att slänga käppar i hjulet och USAs gigantiska skuldberg kommer att spöka samtidigt som allt flere boomers kommer att lämna arbetslivet med otillräckliga pensionsbesparingar ....

   Radera
  2. Fast Trump kommer ju göra det ännu värre ännu fortare för just de allt mer underbetalda amerikaner som är missnöjda med läget.

   https://www.theguardian.com/books/2016/apr/15/neoliberalism-ideology-problem-george-monbiot

   Radera
 24. De som oroar sig för vem som kommer vinna borde istället fråga sig om inte problemet är att man lagt så mycket makt i statsapparaten att vem som styr den blir kritiskt!

  SvaraRadera
 25. Vi bor i Sverige. Jag säger det en gång till, Sverige och inte USA. Ändå får USAs valkampanj extremt mycket utrymme i svensk media, till och med på denna blogg.

  Det ska hållas valvaka, ställas vem-tror-du-vinner frågor, undersökningar, analyser etc. Det här får kanske mer utrymme än när det svenska folket går till val. ALLA pratar om Trump, precis alla. På sociala medier, på jobbet, på gatan och i media förstås.

  Och exakt varför är det så mycket hat riktat mot Trump? För att han säger det andra tänker/tycker? Bert Karlsson har råkat ut för samma hat han också. Folk borde sluta vara så jäkla PK och inte vara så lättpåverkade till att tycka "som man borde" för att inte sticka ut ur mängden.

  De flesta verkar tro att USAs president har absolut makt, ungefär som en diktator. Det har han inte. Han/Hon är en representant för olika intressen.

  Sak samma vem som vinner. Det finns andra problem man borde fokusera på att lösa istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fler borde ha denna inställningen till presidentvalet! Personligen ser jag båda kandidaterna som usla, men detta är inte kompatibelt med Svenssons syn på demokrati: "Det går inte att välja bort båda, man måste rösta på ett av alternativen."

   Det brukar visa sig att svaga presidenter kommer till makten inför större kriser, för man sparar de riktiga talangerna till efter krisen har passerat. Låter det vara sagt, så får läsarna själv dra slutsatser om framtiden.

   Radera
 26. Trump Trump Trump, av den enkla anledningen att hela etablisemanget behöver skakas om, han kommer dock inte åstakomma ett skit annat än att kanske bygga muren, han kommer inte få deportera alla illegala mexikaner då båda partierna är emot det ej heller införa muslim stop osv.. Han kommer vara en lame duck som fan.

  SvaraRadera