Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2016-10-05 11:08

Uppgifter: Sten Tolgfors (m) stoppade total nedläggning av svenskt försvar

Enligt trovärdiga uppgifter till Cornucopia? ska den utskällda försvarsministern Sten "Tomhylsan" Tolgfors i själva verket räddat svenskt försvar. Dåvarande finansminister Anders Borg (m) ville lägga ner försvaret helt, utom möjligen på pappret, men Tolgfors ska lyckats hindra detta.
Uppgifter från olika håll gör gällande att Anders Borg innan han blev minister i alliansregeringen Borg/Reinfeldt ska ha uttalat att "den dag jag sitter i regeringen ska jag lägga ner svenska försvaret".

Detta ska varit väldigt nära att ske. Även om Moderaterna genomförde omfattande nedrustningar och avskaffande av förmågor och stoppande av nyanskaffningar av kritiska system via främst Anders Borgs sk genomförandegrupp (genomförande som i att genomföra Anders Borgs vision om ett nedlagt försvar), så kunde det varit värre.

I korten ska ytterligare omfattande finansiella neddragningar funnits, av en sådan art att all förbandsverksamhet och utbildningsverksamhet hade lagts ner. Kvar hade blivit en sorts kaderorganisation av överstelöjtnanter på Högkvarteret och Tre Vapen, som hade förvaltat ett sorts försvarsmakt på pappret. I princip de flesta förband och skolor på våra regementsorter hade fått läggas ner, och det hade även inkluderat flottan och flygvapnet.

Sten Tolgfors ska enligt uppgifter hindrat detta, även om han alltså fick acceptera avsevärda neddragningar. Men Försvarsmakten räddades kvar i lite mer än bara på pappret.

Sten Tolgfors vill inte kommentera det hela då han inte vill säga något som berör Anders Borg.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

13 kommentarer:

 1. Sten Tolgfors är väl mera, historiskt, att betrakta likt Olof Palme en självutnämnd flygande fredsduva och vi alla ser det flygande föremålet i den ljusblå skyn med grandios vit undersida dock en ovansida, likt svart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk vilken politisk tid vi lever i när folk faktiskt tar sagor som den ovan på allvar. Överallt fylls politisk kommunikation med historier, berättelser och mytologi. Om vi som röstar accepterar det får vi skylla oss själva.

   Radera
 2. Tror inte på det. Tror att det var Odenbergs stödpersoner i bakgrunden som kraftsamlade och i kombination med Georgien, och de analyser man fick från det kriget, kunde de hindra slutnedläggningarna som var planerade 2009. Hade inte Georgien-kriget ägt rum hade vi väl likt Holland sålt våra stridsvagnar och stridsfordon till Finland.

  SvaraRadera
 3. Och Peczynski var Borgs svala? Låt teorierna flöda :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart material till en bok. Var inte Peczynski med Yoav Bartal före Borg ? Pressekreterare och politisk sakkunnig på regeringskansliet ? Sen träffade hon Borg.... Hon är dotter till rysk/israelisk far och polsk mor född 1970... Rest och jobbat utomlands i många år. Man måste fråga sig - hur länge var hon med Borg innan de kom ut ?

   Radera
 4. Nja, låter inte troligt.

  SvaraRadera
 5. Låter för mig som partiintern psyops i syfte att hindra att just Borg blir partiledare när stolpskottet/parentesen AKB avgår efter valförlusten 2018...

  SvaraRadera
 6. Det här sätter ju Tomhylsan i nytt ljus! Kanske borde han nu få det nya namnet Sten "7,62" Tolgfors istället!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pga antal förband som blev kvar?

   Radera
 7. Va?
  Pistolen under sängen o akn i garderoben förbjöds för längesedan,nyckelpersoner kommer aldrig "fram",game over på direkten.

  SvaraRadera
 8. Detta luktar desinformation, rejäl sådan.

  Genomförandegruppen tillsattes av försvarsministern och rapporterade till försvarsdepartementet, som inarbetade gruppens förslag i det kommande försvarsbeslutet. Riksrevisionen granskade hur gruppen arbetat och vad de förslag de lade hade resulterat i. Granskningen gav vid handen en kritik som troligen hade tvingat fram Tolgfors avgån, men då hade han redan fått på grund av Saudi-affären.

  SvaraRadera
 9. Riksrevisionens rapport. http://www.regeringen.se/contentassets/eea1620bb5cd44cd9e62685d5f49b8e9/riksrevisionens-rapport-om-genomforandegruppen-201112173

  SvaraRadera