Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-10-06 10:11

Sverigedemokraterna: Vi stöder Public Service

Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson meddelar att partiet stöder Public Service, dvs Sveriges Radio och SVT. Så nu vet alla som gnäller över "PK-media" och "Public Service ljuger" att ni alltså inte har ert älskade partis stöd i den åsikten.
En sverigedemokratisk riksdagskvinna ville i en motion slopa presstöd och vrida Public Service tillbaka till 50-talet, vilket fått partiet att ta henne i örat och skicka ut ett pressmeddelande, där gruppledaren och partiideologen Mattias Karlsson säger följande:
"Sverigedemokraterna försvarar en ordning med fri och oberoende media. Vi ser pressfriheten som grundläggande samt ställer oss bakom Public Service. Anna Hagwalls motion stämmer inte överens med partiets stöd till Public Service och mediepolitik i övrigt. Agerandet har skadat vårt förtroende för henne. Detta kommer att få konsekvenser för hennes framtida verksamhet inom partiet och i riksdagsarbetet."
Kvinnan ville också förbjuda etniska grupper att kontrollera mer än 5% av media. Svenskar är väl att betrakta som en etnisk grupp, så högst 5% av all svensk media får i så fall kontrolleras av svenskar. 95% blir därmed kontrollerat av andra etniska grupper, vilket förstås är ett sätt att uppnå mångfald i media. Hon ville också förbjuda presstöd för att sätta åt Bonnier-gruppen, trots att Bonnier inte tar emot presstöd.

Man kan och bör fundera på hur det kommer se ut efter valet 2018, när antalet "stjärnor" som Sverigedemokraterna ska populera riksdagen och alla dess utskott och beredningar med ska dubblas, när stjärnor som ovan är vad man lyckades skrapa fram sist. Nu ska man skrapa fram dubbelt så stjärna många till...

Sedan brukar SD-svansen klaga över att "det får man väl inte säga i det här jävla landet" och att man drabbas av konsekvenser om man säger fel saker. Lustigt nog säger nu Mattias Karlsson uttryckligen att SD-kvinnan nu kommer drabbas av konsekvenser för att ha uttalat sig. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

123 kommentarer:

 1. Ja problemet är ju att partiet är så demoniserat att inga vettiga personer törs företräda det.

  Vilket bloggaren själv har del i.

  Detta bör ses som ett problem av alla oavsett vad man tycker om partiet. Då sd med stor sannolikhet blir Sveriges största parti 2018

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med. Det man kan säga om de flesta SD företrädare är att de åtminstone har lite stake, till skillnad från de flesta andra politiker. Det är nog inte så kul att som representant för ett parti alltid bli anklagad för rasism, putinkramare, obildad, idiot osv.

   Radera
  2. SD försöker bli mer likt de andra partierna. De har långt kvar. Införandet av integrationspolitik som de tidigare saknat var ett ytterligare försök att anpassa sig, och säkert inte det sista.

   SD har förstås uppmärksammat att 80% röstar på de andra partierna och vill ha större delen av den etablerade kakan. Någonstans på den resan riskerar de att tappa de rasistiska väljarna. Förväntar mig dubbla budskap framöver från SD för att försöka locka både vanliga svenskar och rasister samtidigt.

   Radera
  3. Ha ha ha fy fan vilket cp-resonemang, "dom får dålig press så därför får dom dåliga företrädare". Vad bra, det kan man väl säga om vilken jävla rörelse som helst? "IS, det är egentligen bra grabbar det. Dom är lite demoniserade i pressen och t o m kriminaliserade i vissa länder så man måste ha överseende med att en del av deras företrädare inte är idealiska".

   Idiotresonemang.

   Radera
  4. @Ben det är ju inte bara "dålig press" det är ju rena rama förföljelsen.
   Både i media och i vanliga livet.
   Bland annat härinne, med diverse insinuationer och ibland direkt falska påståenden.

   Nej jag tänker inte öda tid på att länka för att du ska bli nöjd, du är inte dummare än att du vet EXAKT vad jag menar egentligen.

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  6. Sitter man i riksdagen så får man räkna med att få granskningar och kritik och desto större parti i opinionen desto mer kritik bör man få. Det är en del av spelet och inget att ta på sig offerkoftan över.

   Radera
  7. Ja, men då måste ju IS vara ännu mera hyvens killar än SD.

   SD kanske får en skarpt formulerad fråga i en intervju, IS får femdubbla släpp med klusterbomber i huvudet. Eller gäller logiken kanske bara just SD? Varför det, i så fall?

   Eller är det kanske så att såväl kritiken mot IS som kritiken mot SD beror på deras idiotiska, människofientliga ideologi där de ju uppenbarligen har inställningen till judar gemensamt.

   Radera
  8. Anna Hagwalls utspel var lite ogenomtänkt, Bonner vilket är de som kontroller nästa hela PK media i Sverige får ej mycket i presstöd.
   Däremot media som EJ är PK korrekt utan förmedlar hur det ser i samhället är ut är mer beroende av presstödet än "gammelmedia".

   Ben Dover, om du tänker efter lite så förstår du nog att många etablerar politier och andra kunniga stöder SD och om de UTAN att bli utsatta för "media drev" och utfrysningar i diverse sammanhang kunde företräda SD så skulle de göra det. Så ser det tyvärr ut i dagens Sverige.

   Radera
  9. Du tycker alltså att vi ska diskutera utifrån en premiss som du har hittat på och som inte går att leda i bevis på något sätt, nämligen att SD har en massa tyst stöd som aldrig syns eller hörs?

   Det kan du glömma. I så fall ska vi diskutera IS på samma premisser - egentligen har de vettiga åsikter, en massa politiker stöder dem, men pga islamofobin vägrar de säga det. Hur absurt låter inte det?

   Radera
  10. "IS får femdubbla släpp med klusterbomber i huvudet. "
   BD kommer ut som Putinist, så där helt otippat!
   Vi andra tycker ju det verkar som de där klusterbomberna riktas mot sjukhus och hjälpkonvojer mer än IS.. :-P

   Radera
  11. Va, näe, Putin har ju sagt att han bombar IS. Ljuger han, menar du?

   Radera
  12. Det är väl mest bunker och tunnbomber som används mot sjukhus?

   Radera
  13. Nej, det är humanitär hjälp. Det är inte tunnbomber, det är tunnbrödrullar.

   Radera
  14. @Ben
   SD har enl ett antal mätningar ca 20% http://status.st/
   Vi har alla sett dreven mot SD´s kandidater, visst, några är berättigade, andra tveksamma. Media verkar styra vilka som ska uteslutas..

   Alla har blivit itutade att SD´s anhängare är rasister som vill slänga ut alla utlänningar med hjälp av metoden; Om man upprepar en lögn tillräckligt ofta så blir den sann. Vem vill behöva bli misstagen för att faktiskt vara en rasist och behöva försvara sig mot den anklagelsen förjämnt? Vem vill ställa sig i den skottlinjen där många av ens "vänner" roar sig med att blockera SD anhängare från Facebook? Där man riskerar att bli utesluten socialt, få sin försörjning torpederad, bli blockerad osv

   Enbart genom att erkänna att man röstar på SD..

   Vem vill då bli aktiv i SD och riskera att den egna familjen råkar illa ut för att media förvandlar SD´s anhängare till något lägre än vanliga människor, då de inte ingår under "Allas lika värde" och påstås inte "dela värdegrund".

   Och om man tillför ordet "främlingsfientlig" framför partiets namn så glömmer ingen det heller.

   Radera
  15. Läs ordentligt:

   "...om du tänker efter lite så förstår du nog att många etablerar politier och andra kunniga stöder SD..."

   Lycka till med att bevisa att de där 20%:en till någon del består av "politiker och andra kunniga".

   Kul förresten att nån stoppar politiker i gruppen "kunniga". De brukar ju mest få skäll här i kommentarsfältet.

   Utöver det kommer du som vanligt med ÄNNU mer helt overifierbara skitpåståenden och vill att det ska utgöra premiss för diskussionen. Det är helt oacceptabelt. Hagwall är uppenbarligen djupt antidemokratisk och Sverigefientlig, inget svammelbladder från din sida kan ändra det. Och hon är det givetvis för att hon kommer från ett antidemokratiskt och Sverigefientligt parti.

   Radera
  16. Kommentatorn "Nils Nilsson" strax under säger det så mycket bättre:

   "Jag tror att det finns rätt många SD väljare och sympatisörer som är både kunniga, lämpliga och har kompetens att att jobba politiskt i organisationen.
   Men både av personlig rädsla och följder både privat och i arbetet inte vågar ta det steget.
   Med tiden kanske partiet blir mer accepterat och fler bättre lämpade hamnar på valbara platser. Borde följas åt efter hur hur många procent de för i framtida val bl a."

   Radera
  17. Förresten:

   http://metrocosm.com/support-isis-muslim-world-perceptions-vs-reality/

   Här kan vi se att IS har 21% stöd i Syrien, alltså ungefär samma stöd som SD har. Vad är det du försöke bevisa med dina 20%? Har man rätt för att man har 20% stöd? Det gäller i så fall såväl IS som SD, eller?

   Radera
  18. @Kallle7:

   Ja, men det där är bara svammel och spekulation. Notera "tror". Det kan man inte basera en diskussion på. Eller ska jag "tro" att du är nazistrasist och så ska vi diskutera på de premisserna?

   Radera
  19. Ur deras skuggbudget:
   I stället vill partiet rikta 7 miljarder kronor till poliser, lärare och sjuksköterskor för bättre löner och arbetsvillkor.

   "Rättsväsendet föreslås få 2,7 miljarder mer än regeringens anslag, varav polisen 1,4 miljarder. SD lovar 7.000 nya poliser. Även försvaret får mer pengar, plus 2 miljarder."

   Radera
  20. Utöver det så kan det kvitta lika - SD och deras väljare har placerat Hagwall i riksdagen och nu är det de och ingen annan som skall ta ansvar för hennes idiotier.

   Radera
  21. @Kallle7:

   Jaha, vad ska citatet ur skuggbudgeten bevisa? Vad vill du ha sagt med det? Ett tips är att försöka föra en egen, sammanhängande argumentation istället för att klippa in lösryckta citat utan vidare kommentar.

   Radera
  22. @Ben

   Att IS har 20% stöd, stöder bara min uppfattning om att de som bor där behöver fortsätta bo just där. Och absolut inte här, men det tycker inte du?

   En diskussion baserad på logik, lite fantasi, och mycket tålamod med Ben

   Radera
  23. Tips om vilka du kan rösta på för att få mer pengar till både försvar och polis..

   Radera
  24. @Ben: "Nej, det är humanitär hjälp. Det är inte tunnbomber, det är tunnbrödrullar." Ah det förklarar allt, det är röda korset I Norrland som hjälper till. Rapporter om kemiska stridsmedel = Surströmmingsburkar som spruckit vid nedslag. Klusterbomber = palt från flygplan. Att jag inte insåg det direkt

   Radera
  25. @Kalle7:

   Fantasier är precis vad du baserar din diskussion på. Fantasier om vem som eventuellt hade kunnat företräda SD om de inte suttit med gravt efterblivna cp-barn i riksdagen.

   Ett annat tips är att svara på lite frågor, t ex:

   Vad var det då du ville bevisa med dina 20%?

   Radera
  26. När det gäller vem som stöder vad och var de ska bo tycker jag det är en utmärkt idé! De som stöder IS kan flytta till Raqqa och de som stöder Putin, vilket SD visat sig göra, kan flytta till Moskva. Jag kan hjälpa dig att packa väskan.

   Radera
  27. Men naturligtvis är huvudsaken att du inser att hela cp-narrativet att herrarna och damerna i SD på något sätt är ursäktade pga att de är "förföljda" eller annat svammel är just svammel. Man får stå för de motioner man lägger, det är en grundläggande del av demokratin. Att SD-sympatisörer inte ens begriper vad demokrati innebär är visserligen inte förvånande men kanske tragiskt och lite skrämmande.

   Radera
  28. Det är bättre att du omformulerar det tall att de som stöder SD bor kvar i Sverige och de som stöder tex MP som vurmar för mix av kulturer och värderingar kan flytta dit där de får det.

   Du nämnde något om bevisa att man inte blir "utsatt" om man öppet säger att man stödjer SD.
   Det är såklart svårt att bevisa men ett lysande exempel är Nobel middagen där inte SDs partiledare är bjuden, när kommer de ändras? När SD har 20%, 40 % eller över 50%?
   Det är ett bara ett exempel.

   Radera
  29. @Milda Webben
   Typiskt SD:are att relatera till Sverige som ett land som stelnat i en historisk tids kulturform. Sverige är sedan ganska många år en mix av kulturer.

   Radera
  30. Om SD vill bli inbjudna till en nobel middag kanske de ska börja uppträda med en viss nobless.

   Radera
  31. Ja du har rätt, antalet bilbränder/gruppvåldtäkter/skottlossningar/stenkastning mot blåljus personal m.m. har funnits i många år men det eskalerar.

   Radera
  32. Ja, men folk som hatar judar i riksdagen har vi nog varit av med sen 1945 eller så. Vi får tacka SD för denna nygamla kulturberikning av riksdagen.

   Radera
  33. Erik nu tror jag inte de är så ledsna för det, men det visar iaf på den utfrysning som en del av etablissemanget försöker sig på som Ben Dover inte tro finns.

   Radera
  34. @Ben

   20% av Sveriges befolkning, och du undrar vart jag vill komma?
   Ska jag behöva förklara för dig vad jag menar?

   Att 20% är jäkligt mycket folk och av dessa borde det verkligen finnas väldigt
   många fler kompetenta människor som inte vågar ta steget ut ur garderoben och ta plats på en valsedel, just på grund av den förföljelse som faktiskt råder.

   Jag vet att du fattar det och bara låtsas inte förstå, och patetiskt försöker knyta ihop SD med Nazister från 1945.
   Hur kan SD hata Judar om Kent.E är Jude, hatar han sig själv då?

   Eller det står i deras programblad som du fått hemskickat av Aftonbladet?

   Radera
  35. Och förresten, Ben, vilka röstade du på förra valet?

   Radera
  36. "Borde finnas". Som sagt, bevisa eller håll truten.

   Radera
  37. Kalle7, SD och de 20% i din argumentation retar till nättupp vansinne vilket du säkert inser, inte för själva talet utan för att de förbannade vet att du vet att nämnda 20-talet är de-facto merän betydligt högre och med stor sannolikhet vid pass -18 med god marginal passera, >> 1/3 av det hela.

   Radera
  38. @Ben
   "Ja, men det där är bara svammel och spekulation. Notera "tror". Det kan man inte basera en diskussion på."

   Där tycker jag att du är helt ute och cyklar.
   De flesta som tas upp här på bloggen är väl i mycket "tro" och spekulation.
   Vad tar börsen vägen? Räntor? Bostadsbubbla eller ej? Valet i USA och vad föjden blir av det. Nästa val i Sverige? Om Sverige är hotat av Ryssland eller ej.

   Du är ju rätt aktiv här på bloggen och då borde du väl vara guds moder själv om du kan svara på alla frågor utan vad du "tror" eller spekulerar utan vet med 100% säkerhet i alla frågor. Jag får bara gratulera i sådana fall och ödmjukt buga.

   Radera
  39. Ni vet den där känslan när man blir tilltalad av ett sluddrande, stinkande parkbänksfyllo? Japp.

   Radera
  40. Det är klart att man får tro saker men att det ska vara en premiss för diskussionen är helt uppåt väggarna. Om man inte kan bevisa det som sagt. Annars kräven jag att få diskutera utrikespolitik med förutsättningen att Putin är Antikrist. Det tror nämligen jag. SD jobbar alltså för djävulen. Det naturliga, och goda, är då så klart att motarbeta SD med alla medel.

   Radera
  41. Det är bra. Men som jag skrev här nedan om att inte våga visa sin åsikt "tror" jag många känner.

   Jag själv exempelvis. Offentlig person, egenföretagare i liten stad. Exempelvis förra året när flyktingströmmarna var som intensivast.
   Att skriva en insändare i lokalblaskan där man måste underteckna med namn. Man tyckte att den politiken var helt felaktig och inte blir bra för någon. Ingen limit och ett migrationsverk och ordningsmakt i kaos.
   Det vågade i alla fall inte jag skriva och ha en åsikt om. Helt klart rädd för repressalier både privat och som företagare.

   Att ha en positiv åsikt till den då rådande politiken var inga problem. Men tvärtom blev man ju klassad som rasist eller värre. Faktiskt inte någon större skillnad nu heller.

   Nu har ju de flesta politiska partier börjat driva SD politik i frågan och därmed närmat sig dessa. Troligtvis kommer detta att fortsätta och på det sättet få SD att inte längre behöva existera?

   Radera
  42. Antagligen måste alla Sd:are mördas och eldas upp. De arbetar ju för Satan.

   Ser du hur fruktsam en diskussion blir om man utgår från vad man gissar och tror?

   Radera
  43. Kalle det magiska numret är 50%, dvs så länge majoriteten inte är emot så sitter regeringen kvar som vid Ullstens Fälldins och Löfvens regeringar. Det är säkert så att Sd kan få vara med i eller agera stödparti till en regering i framtiden, men då är det för att de andra paryerna i en sådan koalition finner andra alternativ värre, inte pga lång och trogen tjänst som du verkar tro

   Radera
  44. @Ben
   @Nils

   Jaha, där har vi ett levande bevis, Nils Nilsson, kul att du skriver din åsikt!
   Jag förstår din tvekan att riskera dra på dig fönsterkrossning och uteblivna intäkter förutom den sociala korsfästelsen.

   Men det gör inte Ben, han saknar de viktiga ingredienserna "Fantasi" och till viss del "Logik", som han skulle behövt för att kunna föreställa sig hur det skulle vara om han själv befann sig i samma sits som dig.

   Även hade han behövt den kunna föreställa sig att det finns åtskilliga i din situation som byggt upp något av värde som kommer att gå i spillror om det kommer fram att personen sympatiserar med SD.

   Alltså, Ben saknar viktiga skruvar och är därför meningslöst att diskutera med.

   Och detta blir mitt sista inlägg i denna tråden, önskar herrarna en trevlig kväll.

   Radera
  45. Jaha, så internetfigurer utan verifierad identitet kallas "levande bevis"?

   "Saknar viktiga skruvar". Ja, eller hur. Hagwall står i riksdagen och vräker ut sitt unkna judehat, sen får partiet komma och släta över det, men det är jag som saknar "viktiga skruvar".

   Skulle snarare säga att den som försöker försvara den här totala tågolyckan saknar viktiga skruvar.

   Radera
  46. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  47. Ja, har man inga sakargument att komma med kan man ju alltid kalla sin motståndare dum i huvudet. Det är säkert jättemånga som blir impade av din sakliga och intelligenta argumentation.

   Radera
  48. Ja. Ben verkar både sakna konsekvensanalys och empatisk förmåga. Då blir argumentationen rätt värdelös.

   Radera
  49. Jaha, du var tvungen att skriva in dina efterblivna icke-argument och personangrepp TVÅ gånger? Eller var det din personliga assistent som råkade trycka på "Publicera" två gånger? Eller var det styrpinnen på din permobil som kom åt nån knapp kanske?

   Radera
  50. "Ser du hur fruktsam en diskussion blir om man utgår från vad man gissar och tror?"
   Skrev du igen. Jo det är faktiskt så. I de flesta ämnena här är det svårt att med exakthet veta vad framtiden blir.
   Att hela tiden prata om gårdagens väder tror jag blir rätt ointressant.

   Radera
  51. I övrigt kommenterar jag inte dina osakliga påhopp. Det du ofta använder dig av när du inte längre har några sakliga argument. Men det är ditt problem och som slår tillbaks mest mot dig själv.

   Radera
  52. Fast nu handlade det ju inte direkt om framtiden utan om huruvida SD är "förföljda", om de har ett stöd bland etablerade politiker och "kunniga" (vad nu det betyder) och om det är ursäktligt med efterblivet beteende i riksdagen för att det är synd om SD. Och det enda jag har bett om är lite bevis för sådana påståenden, men SD:are i gemen verkar ju ta det som en förolämpning att man faktiskt ber dem relatera till fakta och den verkligena världen istället för sina svettiga pojkrumsfantasier och då spårar så klart diskussionen ur.

   Så grattis, du lyckades producera ännu ett helt irrelevant och betydelselöst inlägg i debatten. Du håller inte hög, men åtminstone jämn kvalitet. Precis som det judehatarparti du försöker försvara.

   Radera
  53. "Osakliga påhopp"?

   Först uttalar du dig förklenande om min karaktär och sen gnäller du om "osakliga påhopp". Ja, lättkränktare skara än SD:are måste man verkligen få leta länge efter, även om man skulle befinna sig på den allra östrogenstinnaste institutionen på självaste Södertörnshögskolan. Tydligen ska ni få vräka ur er vad skit som helst utan att bli synade eller ifrågasatta.

   Kalla mig gynekologen, allt jag ser omkring mig är f*ttor.

   Radera
  54. Men det är så klart bra att du skaffat dig en rejäl offerkofta att mysa i nu när vi går mot kallare tider. Du skulle ju kunna få urinvägsinfektion annars.

   Radera
  55. Vissa personer tar till nävarna när argumentationen brister. Måste vara jobbigt för dig att bara få slå hårt på tangentbordet. Frustrerande va?

   Radera
  56. Näe. Du och dina partikompisar behöver ju bara lite, lite verbal hjälp för att dra ner brallorna på er själva och börja ursäkta och försvara en judehatare med ett gäng superdebila icke-argument istället för att (som vettiga människor hade gjort) ta avstånd från Hagwalls judesvammel.

   Så att ni skulle behöva stryk har inte föresvävat mig, ni besegrar ju er själva.

   Radera
  57. Rätt intressant. All din frustration och argumentation här. Kallar alla för både det ena och andra. Ändå verkar det vara du som är bästa vän med ett järnrör som du säkert vill använda när hjärnan och munnen inte räcker till. Patetiskt och beklagligt!!
   Skaffa ett jobb så kanske du får annat att fundera på!

   Radera
  58. Ja, plus då att ni kryper ihop i fosterställning och börjar storlipa så fort man överhuvudtaget frågar efter några som helst källor eller bevis för det ni påstår. Det vore ju helt onödigt att slå en sån person.

   Radera
  59. Ursäkta, men jag kallade dig ingenting förrän du började skriva:

   "verkar både sakna konsekvensanalys och empatisk förmåga"

   Men det är ju välkänt med herrarna i SD; att ni ska få vräka ur er vilka dumheter som helst men att få samma vara i retur, då bryter ni genast ihop i hulkande gråt och ropar på mamma.

   Så, vill du inte ha några epitet, dela inte ut några. Det är vanlig etikett i den normala världen utanför ditt stödboende.

   Radera
  60. Jag är inte så lättkränkt som du tror. Men när du sluggar vilt med osakligheter och nävarna så tog diskussionen slut.
   Det är nog jobbigt nu. "När knopparna brister". Prova med att slå huvudet i väggen. Det kanske hjälper, men troligen inte.

   Radera
  61. Alla kan se att det var du, inte jag, som började med osakligheterna. Att du ljuger och hävdar motsatsen när alla kan läsa hur det ligger till är ju bara det avslutande körsbäret på den enorma bajstårta du och dina kompisar byggt till er själva här i kommentarsfältet.

   Radera
  62. Osakligheter. Om du saknar och har brist på konsekvensanalys eller svårt att sätta dig in i andra människors läge så är väl det mer en personlig förmåga och som vissa har brist på.
   Att du skriver att jag sitter i en permobil är ju bara rent stunt, osakligt och ljug. Där är skillnaden.
   Om du läser tråden igen kanske du förstår, om du förstår.

   Radera
  63. Aha, så om du skriver att jag är en idiot så är det sant, men om jag gör skriver att DU är en idiot så är det osakligheter?

   Radera
 2. SD har fördubblad sin andel av rösterna varje val. Skulle innebära 26% 2018. Troligen hamnar resultatet strax därunder. Kanske 22% vilket skulle ge tre jämnstora politiska partier som tävlar om att vara störst

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det finns rätt många SD väljare och sympatisörer som är både kunniga, lämpliga och har kompetens att att jobba politiskt i organisationen.
   Men både av personlig rädsla och följder både privat och i arbetet inte vågar ta det steget.
   Med tiden kanske partiet blir mer accepterat och fler bättre lämpade hamnar på valbara platser. Borde följas åt efter hur hur många procent de för i framtida val bl a.

   Radera
  2. Så du menar 52% 2022, 104% 2026?

   Radera
  3. gbd crvx, du besvikar mig, det är icke precis ofarligt att håna sin omgivning du kan bättre änså ellerhur. Vadtrordu om att lämna doftmollekyl-reflektion från parkbänk , åt initierade BenDover

   Radera
  4. @dantor: http://blog.lardigsvenska.com/p/grammar.html?m=1

   Sd får säkert fler röster 2018 än 2014, men det är aldrig bra att extrapolera

   Radera
  5. Om de fördubblar några val till hamnar de på 104 % om två val till. Känns lite Ryssland över den siffran.

   Radera
 3. Kommentaren om 5% etnisk grupp var också riktad mot Bonnier. De har ju judisk bakgrund. Man får ju skämmas att det står en svensk riksdagskvinna och svamlar om judar i riksdagen. Det här var en långpunkt som inte underträffats sen typ tidigt 90-tal när Jan/JOhn Bouvin stod i riksdagen och gjorde pedagogiska knulltecken med fingrarna för att förklara varför homoäktenskap var dåliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lågpunkt så klart. Inte långpunkt.

   Radera
  2. Och här är Bouvin:

   https://www.youtube.com/watch?v=dyEP7_jgKFE

   Radera
 4. Cornucopia?, i sista stycket "se ut efter valet 2018, när antalet "stjärnor" som "
  Stjärnor är ordet vilket numera beskriver merparten av de ståendes på den Svenska horisontlinjen, oavsett.

  Stjärna var det, nåväl bägge Marxist/Liberal från tidning DN/GP i ordväxling nu på morgonen 6/10-16 SRP1 angående SverigeDemokraternas var en spännande ordväxling DNs osminkade hat filtrerat via välsminkad GPs rumsrena hat.
  Guldstjärna, från plågis, delas ut till GP.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var snäll och sluta använda automatöversättning.

   Radera
  2. Jag körde andra stycket genom Google Translate några gånger till, nu börjar det bli begripligt:
   "Från början, stjärna DN / från generösa marxistiska / Sverigedemokraterna GP magazine filtreras genom en läkare välsminkad intressant DN urin rustik hat Tisdag 6 / 10-16 SRP1 utbytte fientliga ord, är det.
   Med Venus, plågisGP distribution."

   Radera
  3. Hehehe ErikG, de e gott kämpa på du är en lysande Stjärna ett föredöme jämfört med, ibland-karbon-ekonomi med flera lik-a.

   Radera
  4. # Dantor
   Vore det inte bättre om du skrev din oläsbara smörja någon annanstans? Vi behöver inte idioter här...

   Radera
 5. Om SD kommer in i en maktposition kan vi väl räkna med liknande "utrensingar" inom public service media som gjorts i Ungerna och just nu genomförs i Polen. Allt för vänsterinriktade journalister ges "chansen" att flytta över sin kompetens till privata alternativ....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Niklas, och "flytta över" njaee däremot är Cornucopa?s ord i inslaget "- en vecka till i Deutsche Bank - - " mera tänkbart i ett första skede, : började tjuta som stuckna grisar.

   Radera
  2. Nu, när du mödosamt har upplyst dig om att automatöversättning icke är så där jättesuperbra så tenderar du att klippa och klistra in andra individers egenproducerade alster i allt större omfattning. Undrar sa flundran om automatordöversättning av detta textavsnitt ens går att förstå på utrikiska. Vi får se !

   Radera
  3. Och jag som tyckte att Dantor gjort framsteg nyligt och så kommer det här. Tillbaks till skolbänken, det är inte som om Svensk Grammatik är lika komplicerad som den Ryska

   Radera
  4. Man kan ju alltid hoppas att någon inom Svenska underrättelsetjänsten tar till sig detta och börjar studera fenomenet med agenter som talar riktigt dålig svenska/finska/norska. Vart har de listiga och vältalande psy-opsarna tagit vägen. Vad gör de istället ? Kraftsamlar de i annan media ?

   Radera
  5. Eller så är målet att förstöra kvalitén på bra bloggar och fylla dem med jibberisch och tok-prat så att läsvärdet försvinner. Helt enkelt mobba bloggar som inte tycker om elake Putin...

   Radera
  6. Eller så är DanTor ett examensarbetesprojekt på konstfack.Det skulle också kunna förklara saken

   Radera
  7. gbd crvx med flera, devadå själva djävu-arghh haarkel ok nåväl och nu-skavise hurvardet-nu med allas vårt husorgan, en, icke helt fel och som simplare inspirationskälla ta-daa, Ben-Dover.
   Böveln vad antal mor-kanin producerat ett satans gnagande får anta att sådan garnityr förpliktigar hur vore det om ni fegisar försökte med Cornucopia? som omväxling.

   Radera
 6. Förstår att de vill vrida tillbaka tv till 50-talet. Färg-TV är så multikulti. Svartvitt är mer enkelt och passande deras föreställningsvärld.
  Tur att jag är så jäkla omoralisk att jag har kvar mitt Netflix, då kan de göra vad de vill med SVT. I morgon är det fredag, kanske skulle fira med Fanta och Pizza också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fanta borde väl gå hem hos SD.

   Radera
  2. Jösses, jag blev lite upprörd när jag läste ordet Fanta som Fakta...

   Radera
  3. Svartvit film förresten? Avser du s k "interracial" eller vad menas?

   Radera
  4. Du tänker på "svart på vitt" som är ett alldeles för nytt och modernt TV-program för att platsa i SD-TV.

   Radera
  5. Nja, chefen för tyska Coca Cola var faktiskt inte nazist, men han verkar ha varit lite som Hugo Boss, opportunist.

   Radera
  6. Just svart på vitt är väl något som manga SD-are är rädda för

   Radera
  7. gbd crvx: Ja iaf när det sker med tvång som så ofta.

   Radera
  8. Ja, historisk bildning är ju sååååå fruuuktansväääärt..
   Lite kunskap, och ens världsbild kanske går sönder..

   Radera
 7. Fakta!! Bevare mig väl, sådana fula ord tar jag inte i med tång ens än gång. Usch!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förresten Erik, lite off-topic, du som är lite MÖP, har du sett den senaste Ryska självgående artilleripjäsen:

   https://www.youtube.com/watch?v=Rzuj9obJEo8


   :-)

   Radera
  2. Ja, ryssarna storsatsar på s.k UGV:er, d.v.s obemannade markfordon. Uppenbarligen har de tagit tekniken till artilleriet. :-D

   Radera
  3. gbd crvx, åfaen ErikG är på det viset (vadnu MÖP efnått) nåväl fann annan rulle rätt kul faktiskt bit in i sekvensen, skyttarna vilka joggar runt den halvdassiga befolkningsutjämnaren, föredrar rejäla doningar 15.5cm, påminner om sekvens i Brittisk komik med en soldat mot horisont fejkande häst-ljud med halverad kokkosnöt, eller föralldel John Cleese i "fånig gång" .

   Nåväl rätt kul tänk Svensk värnpliktig 2020 önskemodell Cornucopia? med, ehmm, flera. Host-host åsså vaknademan med filten i-mun.

   https://www.youtube.com/watch?v=a3PJwvDLHmE

   Radera
  4. @Erik: Eftersom den rullade moy Donken så verkar ju målupptäckningssystemet fungera

   Radera
 8. Jag tror Cornu gillar Mattias Karlsson som övergivit många sverigedemokratiska åsikter och låter sig styras av Expo som är en av de etniska svenskarnas fulaste fiender. Klart SR skall vara kvar men som Svenskarnas Radio liksom Svenskarnas TV.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är klart att det skulle komma en massa förklenande omdömen om Karlsson - han är ju en av de mer vettiga i den där sörjan av järnrörsviftande konspirationshysteriker som kallas SD. Bodde på samma gård som honom då han pluggade statsvetenskap, han är inte uppenbart vansinnig i all fall.

   Radera
 9. Cornu, skulle du kunna utveckla hur hon vill vrida public service tillbaks till 50-talet. Det är lite oklart I texten. (Ellerså är det jag som är trot idag)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antagligen vill hon att Hylands återuppväckta lik ska sitta och fylledilla i TV.

   Radera
  2. BenDover, om vi bortser från fylledille (ska bli spännande) så kan man som jag ser det endast få till det med anslaget att, - återuppväcka Hyland.
   Vad sägerni alla oräkneliga med den Goda bildningen, ja även ni med ordmaskin är välkomna.

   Radera
  3. Vet inte. Har ingen god bildning, men gott om ond bildning.

   Radera
  4. Kommer Per Oscarsson i TV med?

   SD är rätt pinsamma när de går full folkhem retard. Fokusera istället på huvuduppgifterna: att öka partikassan, höja RD-lönerna och säkra en bra riksdagspension.

   Radera
 10. Trist och polariserad debatt här, med mest kastade pajer. Tycker ändå att SVT blivit lite bättre på sistone, medans DN blir sämre och mer otillförlitlig hela tiden.
  Men en del utländska media har bra täckning och analyser för utrikesnyheter, kul att läsa.
  Swe är numera ett PK-skräckexempel för hela världen, det har alla utom 75% av svenskarna fattat....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det därför mamma din flyger till Gambia titt som tätt? För att Sverige är ett PK-skräckexempel? Det är inte vad jag har hört.

   Radera
  2. Jag tro det är mest för att hon är trött på Svenska "bend over boyfriends".

   Radera
 11. Det är på grund av sånt här som det finns utrymme för ett äkta högerparti i riksdagen just nu !

  SvaraRadera
 12. Känns som en icke-fråga för oss yngre - själv har jag inte tittat på teve överhuvudtaget sedan OS (och då bara för att jag ville se några grenar på större skärm än datorns).

  SvaraRadera
 13. Det hade nog blivit en annan artikel om det varit Ryssar som ägde Bonniers..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då hade ju SD varit nöjda i alla fall.

   Radera
  2. Rika ryssar brukar köpa fotbollslag men det hade onekligen ställt saker på sin spets om de hade köpt upp DN.

   För övrigt kan nog SD få 25-35% i vissa skånska och västsvenska kommuner, klarar de av att fylla dessa platser med någorlunda kompetent folk som orkar harva kommunpolitik i 4 år? Tveksamt.

   Radera
  3. Ja och sen när kaoset från Malmö och till en viss del Göteborg sprider sig över resten av landet kommer SD vinna ny terräng.

   Det är en sak att läsa i tidning om skottlossningar/gängkrig och upplopp i Malmö hemma i soffan mot att uppleva där man själv bor.

   Det har redan börjar så smått även i Stockholm..

   Radera
 14. Jisses.. vilket SD hat det finns på den här bloggen.. bloggaren / ben dover , för övrigt samma individ, har svåra tvångstankar. Det finns terapi och hjälp att få. Sjukvårdsupplysningen ställer säker upp med rådgivning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fortsätt gissa dina argument, tattare.

   Radera
  2. Ta din medicin nu Ben och gå och lägg dig, det är en dag imorgon också.

   Radera