Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2016-10-17 11:34

Rysk krigsförbrytare i Ukraina dödad i hiss

Den ökände ryske fd biltvättaren sedermera massmördaren och krigsförbrytaren Arsen Pavlov, mest känd som Motorola, dödades igår tillsammans med sin livvakt när en bomb exploderade i hans hiss i hemmet. Orsaken ska varit en uppgörelse med abchaser i den 15:e internationella brigaden i ockuperade sydöstra Ukraina efter att Pavlovs fru varit ... ohövlig, samt en maktkamp kring en butikskedja i sydöstra Ukraina.
Arseny Pavlov jobbade som biltvättare i Ryssland, men skulle gripas av rysk polis för att ha stulit en bil från en av biltvättens kunder och fyllekört med, varpå han valde att fly till sydöstra Ukraina, där han sedermera blev befälhavare för den fascistiska Spartabataljonen. Som sådan begick han ett antal krigsbrott och har i en inspelad erkänt att han personligen avrättat åtminstone femton ukrainska krigsfångar, vilket inte bara är mord, utan också ett brott mot Genevekonventionen, krigets lagar och folkrätten. Det finns också filmer på när han misshandlar och torterar krigsfångar (huruvida det är dessa han sedan avrättar framgår ej), filmer han själv publicerat, samt filmer på hur han marscherar krigsfångar ner längs Donetsk gator för allmän beskådan - bägge är också brott mot folkrätten. Dessa filmer lägger jag inte ut, då krigsfångar inte ska exponeras, utan behandlas med respekt.

Det försöker ges sken av att han skulle mördats av ukrainska agenter, men insiderinformation på nätet visar istället på något annat, nämligen en uppgörelse mellan olika ockuperande förband i sydöstra Ukraina, kombinerat med grova förolämpningar.
Motorolas nya fru ska ha kallat abchazer, rent av befälhavaren för den 15:e internationella brigaden, kodnamn Abchaz, för "svartrövade getknullare" (svartröv är ryskans motsvarighet till svartskalle). I potten ska också kontrollen av en butikskedja i sydöstra Ukraina funnits, som numera kontrolleras av ställföreträdande befälhavare av brigaden.

Abchaz ska sedan länge ansökt om tillstånd från Kreml för att mörda Motorola, och tillstånd ska till slut ha givits. Mordet ska ha utförts av lokalt rekryterade förmågor i Lugansk.

Det hade förstås varit önskvärt om krigsförbrytaren och massmördaren Motorola istället packats ihop med buntband och levererats till krigsförbrytartribunalen i Haag, men så fungerar det inte i sydöstra Ukraina.

Ett stort antal ledande befälhavare har det senaste året mördats i takt med att Kreml tagit sin hand från dem och den ockuperade regionen förfaller ner i maktkamp mellan krigsherrar. Andra har flytt, väl medvetna om att Kreml inte önskar dem välgång när de väl tjänat ut sitt syfte som alibin att visa upp publikt. Majoriteten av de stridande i sydöstra Ukraina är reguljär rysk trupp och officerare, men en mindre del är dessa krigsherrar, som används för att visas upp i media.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

28 kommentarer: 1. Kan inte påstå jag fällde en tår direkt...

  SvaraRadera
 2. Så hissen gick inte ända upp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helly mister Tyler, going down?

   Radera
  2. Hissbomb, det var ett nytt sätt. "Inte visste jag att huset hade fått en till våning, vi trycker på den nya knappen".

   Radera
 3. Det är hälsosammare att ta trappan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att inte tala om det hälsosamma I at vara ateist:
   http://fotolasse.se/index.php/samhalle/han-tog-hissen-till-himlen.htm

   (Förresten lite Ragnar Frunk-varning på länken)

   Radera
  2. Inte om du har herr Rodius i Handelsbanken efter dig...
   En herr Aspelin som råkade illa ut på 1960 talet.
   Detta innan han blev ihjälslagen och uppeldad,
   Trevliga banker i Sverige, inte sant.

   Radera
  3. Nu hänger jag inte med skepparn. Syftar du på risken med fatala fall nedför trappor?

   Radera
  4. Ja, klassiskt svenskt brott på 60-talet.

   Radera
 4. I ämnet:

  https://informnapalm.org/en/russian-paratrooper-lieutenant-colonel-in-command-of-lpr-terrorists-audio-intercept/

  I’m telling you, they just don’t care about anything and about this war. In my opinion, we should get out of here. And let the Nazis bend them over, just to make them understand. They are pure bastards, maybe 20% care for their motherland, and that’s it. All the rest are just scumbags, alcoholics, they just don’t give a shit…

  SvaraRadera
  Svar
  1. Appropå infokriget så finns ju den här nyheten på BBC också, där man ser att det finns dem som vill skylla det på Ukrainska Nazister. BBC håller sig skeptisk dock.

   Radera
  2. Det skulle ju samtidigt innebära att ukrainska nazister är kompetenta och organiserade och att alla de där gruvarbetarna och traktorförarna från Donetsk är kassa. Det går ju lite stick i stäv med den saga man försökt berätta tidigare.

   Radera
  3. Det är väl samma dubbeltänk som gör att RT kan hävda att Ryssarna är ubermench som ska rädda Gayropa från sig självt, samtidigt som ryssarna är så omogna och klantiga att de behöver en stark ledare som alltid visar vägen

   Radera
 5. Är det Ryssland du beskriver ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja och nej, Donbass är väl på sätt och vis ett Ryssland i miniatyr.

   Radera
  2. Precis, det nya Ryssland

   Radera
 6. " I potten ska också kontrollen av en butikskedja i sydöstra Ukraina funnits, som numera kontrolleras av ställföreträdande befälhavare av brigaden."

  Är det här den lokala ICA-kedjan där man kunnat köpa stridsvagnar och andra tunga vapen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske. Det är den gamla kedjan ATB.

   Radera
  2. "Get your MTB at ATB"

   Den här ? http://www.atbmarket.com/en

   Radera
  3. Ja.

   Fast den är ju "nationaliserad" i Donbass, vilket innebär att den för tillfället starkaste skurken styr de butiker som ligger på ockuperat territorium. Och så har den bytt namn också. Så de butikerna hör väl inte formellt ihop med ATB längre.

   Radera
  4. Fientligt övertagande mao

   Radera
 7. Flyr Ryssland till Donbass som kontrolleras av Ryssarna.
  Abchazier som ber Moskva få avrätta men som inte hinner.

  Putin måste skärpa kontrollen av Donbass tydligen.

  SvaraRadera
 8. Det har ju varit känt ganska länge att folk med ryska rättvisan i hälarna kan åka till Donbass så kanske Putin&co ser mellan fingrarna med eventuella förbrytelser i det förgångna. Främlingslegionen funkade väl på liknande sätt förr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir säkert en "win-win" I det korta perspektivet, men undra om de inte binder ris åt egen rygg

   Radera
 9. Många har hisskräck, jag har aldrig förstått varför. men nu.......

  SvaraRadera
 10. Ingen överraskning att Motorolas hiss inte gick ända upp.

  SvaraRadera
 11. En rysk flottstyrka passerar nu utanför Norge, på väg mot Medelhavet och Syrien enligt BBC. Men hur vet man det? Bosporen/Svarta Havet är en annan möjlighet. Ger då möjlig tillgång till andra konflikthärdar som t ex Ukraina.

  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-37694137

  SvaraRadera