Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2016-10-06 23:09

Prepper med god litterär smak säljer lya i Linköping

Ännu en person med god litterär smak säljer sin bostad. Den här gången handlar det om en riktig prepper i Linköping, som säljer sina 99 m2 för endast 8586:- SEK per m2. Eller i princip gratis som det också heter.
Lägenheten hittas i den finare delen av Skäggetorp i en HSB-förening med god ekonomi (PDF).

Lägenheten har verkligen allt. Balkong. Kök. Badrum. Med det låga priset kan den ju rent av fungera som ... studentlägenhet till telningen din. Avgiften är trots allt endast 5235:- SEK per månad trots ytan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

30 kommentarer:

 1. skäggetorp dock.... där vill man nog inte placera "telningen sin" om man får välja.

  SvaraRadera
 2. Det är ingen prepper, det är bara om man glömmer gå att handla medans det är ljust ute.

  SvaraRadera
 3. I dessa delar finns det upploppreppers,man kanske hamnar i ett läge där detta med innesittande blir tvunget.

  SvaraRadera
 4. Efter detta kanske den boende bestämde sej för att läsa dystopisk litteratur och börja preppa.
  Ibland behövs det bara ett litet upplopp.
  http://www.vimmerbytidning.se/nyheter/linkoping/upplopp-och-brander-i-skaggetorp-20140408/

  SvaraRadera
 5. Han skriver ju att det är den finare delen av Skäggetorp. Dessutom är det endast vissa ungdomar som lever j*vel. De t absoluta flertalet som bor där bränner inte bilar, "trots" frånvaro av fritidsgård.

  SvaraRadera
 6. Roligt med alla ni som kommer med era totalt ogrundade åsikter om Skäggetorp. Jag bor i samma område. Summan av de oroligheter jag stött på under 10 år är 2 stulna cykellysen och ett lugnt gripande av en inbrottstjuv.

  Jag är inte ofta i resten av Skäggetorp, men jag har aldrig sett något där heller, även om de uppenbarligen händer saker ibland.

  Notera att Skäggetorp är en stadsdel på ca 10000 invånare, det kommer hända saker. Skulle ni reagera likadant på "man skjuten i Skäggetorp" som "man skjuten i Stenungsund" (som är en tätort med liknande invånarantal). Det förra får folk att tro att inbördeskriget väntar, det andra är bara något olyckligt. Folk gillar sin Confirmation Bias kring invandrarområden helt enkelt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD:are och liknande driver nog bostadsbubblan kraftigt genom att utmåla alla områden där det bor många hyresgäster som skräckområden. Så tacka SD om du blivit förmögen på din bostad!

   Radera
  2. Finns väl ingen bostadsbubbla överhuvudtaget till det priset som utannonseras.
   En högst ovetenskaplig personlig åsikt är att halva Sverige är "billigt" och halva Sverige är "dyrt".

   Radera
  3. I det här fallet är det dock 2-3 ggr så höga kvadratmeterpriser för samma standard 5 minuter cykelresa bort.

   Radera
  4. Ideligen skadegörelse och stölder från och på samtliga skolor i området. En skola som byggs om har haft en helg utan stöld/skadegörelse sedan byggstarten för 1,5-2 år sedan, enligt BAS.

   Nerbränd förskola för 3 år sedan, i samband med de berömda Husby-kravallerna. Omfattande skadegörelse och narkotikahandel i ett par fastigheter ca 3 minuter gångväg från aktuell lägenhet.


   Listan fortsätter. Ja, det finns fina föreningar och delar av Skäggetorp men de omges eller ligger intill områden som mer eller mindre räknas som slum.

   Tyvärr har kommunen skapat detta problem med felaktiga beslut och satsningar de senaste 15-20 åren.


   Radera
  5. Det är helt riktigt att det vartefter har blivit en skarpare gräns mellan den tårtbit av Skäggetorp som är bostadsrätter och hyresrätterna. Det är t.ex. ungefär fyra gånger så troligt att en boende i bostadsrättsföreningen har bil och bostadsföretagen ligger 10-15 år efter i renoverandet, dock har de nu börjar ta tag i det.

   Barnfamiljer som flyttar in är ofta invandrare som har lyckats väl ekonomiskt, många studenter köper lägenheter och så pensionärer som inte har sålt en villa eller har sålt en villa och vill göra roligare saker för pengarna än att bo nära pubarna i centrala Linköping. Det är glest med ursvensk medelklass med barn.

   Radera
  6. Borde väl tala bättre om Skäggetorp men jag är inget vidare på att skönmåla.

   Det har över lag varit lugnare i två år medan andra områden i Linköping har försämrats. Den sociala kontrollen i områdena som Linus kallar slum funkar hyfsat men är kanske inte alltid så kul så vi har det gulliga icke problemet med ungdomar från andra delar av Skäggetorp som hånglar på våra gårdar och ibland det mindre roliga att de röker och lämnar skräp. Pensionärer med oändlig tillgång till fritid brukar bli oroliga och hålla minutiös koll på det och det finns verktyg för att störa det om det skulle kunna vara knark men det räcker med att de skräpar ner.

   Eftersom vi har ca 1000 medlemmar är det alltid något problem någonstans med någon som mår dåligt eller värre men jag ser ingen anledning till att det skulle vara mer problem här än i områden med hög status.

   Historiken på att reagera på ordningsproblem är att det mesta har klarat sig längre än man tror. Det är ca 10 år sedan vi var tvungna att börja med parkeringsavgifter och bommar pga för mycket slarvkörning av lata boende och besökare. Det är ca ett år sedan trapphusen stängdes med kodlås för att få mindre blandat stök och som reaktion på oro vilket gjordes i fina centrum för ca 20 år sedan. Den största trygghetsinvesteringen har varit belysning, planteringar och städning och rent anekdotiskt verkar det funka, ordning ger otrygghet för folk som vill busa...

   Jag behöver akta mig för för exakta exempel då jag är på mitt andra år i föreningsstyrelsen och vi har tystnadsplikt om boendes problem. i styrelsen är jag en duva i acceptans för pussande ungdomar och en hök när det gäller förberedelser för om det skulle visa sig gå på tok för Skäggetorp i stort.

   Då föreningen är stor är den lite av ett miniatyrsamhälle som reagerar rationellt på vad som händer i omgivningen, skulle det gå på tok med Sverige/Linköping/Skäggetorp misstänker jag att området skulle sluta sig. Det är inte den typen av lösningar som man vill börja med, det är mycket trevligare med planteringar, belysning och sociala aktiviteter och att höja status med föreningshus och stora solcellsinstallationer.

   Radera
  7. http://mobil.corren.se/nyheter/linkoping/ranad-pa-telefon-och-planbok-om4328584.aspx
   Skäggetorp!

   Radera
 7. Svar
  1. Hörrö Tjabo.
   Om du bemödade dig att ta in fakta så skulle du se att föreningen tar in 33 miljoner i avgifter per år och gör 7 miljoner på sista raden.
   Hellre det än en pajasförening med för låga avgifter som drivs med underskott.

   Radera
  2. Skuldsättningen är 1878 kr/kvm.
   Klockrent köp om man gillar området.

   Radera
  3. En ekonomisk förening ska inte gå med vinst. Katastrofalt skött ekonomi om det är som du säger.

   Radera
  4. Vad snackar du om?
   1878 kr/kvm i skuld och du kallar det för en katastrof?

   Radera
  5. Tycker mig kunna ana ett särintresse här Stringfellow. Är du byggare?

   Radera
  6. Föreningen höll på att gå i konkurs på 1970 talet och vart görsnål på allt förutom planenlig amortering.

   Runt år 2000 började man beta av underhållsskulden och byggde ett ambitiöst gemensamhetshus med festlokal, vicevärdskontor, gym och snickeriverkstad. För att klara detta höjde man månadsavgifterna och tog en del nya lån men huvudsakligen finansierades renoveringarna löpande samtidigt som man hade pengar på HSB konton med usel avkastning. Nu efter nya planteringar, nya fönster, nytt varmvattensystem, relining av avloppen och nya golvbrunnar, nya lägenhetsytterdörrar, nya tak, helrenoverade tvättstugor, ny elinstallation och en tömning av HSB kontona till solceller som avkastar bättre börjar det bli färdigrenoverat. Det pratas om tak till alla balkonger, det provjobbas med att dränera om källare, all asfalt skall förnyas och så behöver det kanske sparas på nytt inför det fasadbyte som förr eller senare kommer. Så "vinsten" som är förmågan att förnya fastigheten och hålla den fräsch behöver bestå samtidigt som lånen amorteras.

   Radera
 8. Kanske daga att ROTERA förråden lite .. ?
  ;-)

  SvaraRadera
 9. Alltså, inte för att vara taskig nu, Lars... Men jag tycker det ser ut som att han har tagit med sig alla andra böcker i hyllan och flyttat ut. Lite som att Stjärndamm var den enda bok han INTE ville ha med sig ;-)

  SvaraRadera
 10. Kan personligen ej lägga märke till någon av dina böcker på bilden!
  Vänligen ange var någon är att beskåda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På bilden märkt "sovrum 2". Men nu när jag tittar riktigt noga så ser det tusan ut som att han har flyttat boken till hyllan i "sovrum 3" när den bilden skulle tas. Eller har människan två kopior av boken?

   Radera
  2. Dessutom, för att kommentera mig själv, så tror jag att Stjärndamm-boken ifrån "sovrum 3" även syns på bilden märkt "Hall", där man ser in genom dörren till just "sovrum 3". Vilket får mig att börja tänka "Hade inte jag något viktigare jag borde göra nu?"

   Radera
  3. Sitter på biblioteket i "sveriges närmaste stad."
   När jag klickar på PDF visas "Access denied"...
   Censureras vi på biblioteken?

   Radera
  4. Du kanske ska klicka på länken först i inlägget, som inte går till en PDF.

   Radera
  5. Jo, men det är för enkelt.
   Kan jag klanta till det försitter jag ej tillfället.
   Jag börjar t.ex ofta läsa tidningar från slutet.
   Fast böcker av någon underlig anledning från första sidan.
   Orsakat av vänsterhänthet, månne?

   Radera
 11. Öh, verkar som en riktigt eftersträvansvärd bostad. Kan knappt bärga mig.

  SvaraRadera