Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-10-19 08:26

OMXS30 kvar i motståndsområdet

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 ligger kvar i motståndsområdet runt 1450. Det ser än så länge osäkert ut med riktningen för dagen och om de senaste dagarnas uppgång kommer leda till ännu ett försök att bryta sig loss idag. Som vanligt, klickar man inte på inlägget kanske man missar något i innehållet.
Dagschart OMXS30.
Jag finner inga avgörande ledtrådar om börsens riktning idag utifrån husse S&P-500:s uppträdande eller hur det ser ut i Asien på morgonen. Osäkerhet om riktning råder för min del.
Utvecklingen för portföljen hos Avanza.

Den egna börsportföljen fortsätter att stiga och ligger nu +38.72% sedan årsskiftet. 

Som jag påtalat förut beror detta främst på att likvider har flyttats bort från börsportföljen, som dock fortfarande är 25% likvid vilket väl är en form av miniminivå för eventuella snabba affärsmöjligheter som kan uppstå vid en överdrivet snabb och därmed tillfällig nedgång.
Dagschart Golar LNG Partners LP.
Blivit ett litet skutt nu i oktober.

En av de passiva investeringarna som gått mycket bra den senaste tiden är Golar LNG Partners LP (NASDAQ:GLMP). En högutdelare på skeppstransporter av flytande fossilgas, där marknaden håller på att korrigera den tidigare löjligt höga utdelningen ner till för ränteläget mer normala nivåer. Har stigit 19% sedan anskaffningen i augusti, plus gett några procents utdelning på en av de kvartalsvisa utbetalningarna. Flytande fossilgas är som bekant allt mer efterfrågat och det internationella säkerhetsläget gör också att det är enda sättet att hitta ersättning för rysk gas, utan att bygga nya pipelines, vilket som bekant inte sker över en natt.

Golar har sex LNG-fartyg (FSRU:er), varav fyra är utchartrade på långa kontrakt även om några kontrakt förfaller de kommande åren. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Well, ditt chart säger inte mycket!

  USA(DJIA som med NYA styr) har fått en högre botten och en högre topp(ATH). Transport eller Russel har det inte.
  Tyskland som lett marknadsuppgången från 2009 har brutit ur sin konsolideringsfas och baktestat det tidigare motståndet och har ännu inte fått köpsignal(vecka). OMX30 som gått sämst kämpar sig upp men ser inte ut att ha färdigställt sin rekylfas upp från botten. Stort motstånd runt 1470-80 men bryts det(övriga börser fortsätter upp) ligger vägen öppen mot tidigare prisgap kring 1600, dvs 10% upp.

  I övrigt finns en nedgångspotential kring 10% utan att den långsiktiga uppgången hotas(kanalutrymmet).

  Slut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske dags att göra comeback på USA-börserna?
   Dollarn och S&P-500 ser ju helt ok ut.
   Vad som ska få OMXS30 att leverera fattar jag däremot inte.
   Blir intressant hur Ahlsell tas emot, största intron sen Telia 2000 och vi vet ju hur det slutade den gången :)

   Radera
  2. Ser ut så men som vanligt sker det successivt.

   Dollarn är världsvaluta nr 1 som ensam är tillflykt vid kris.

   USA går ekonomiskt bäst och därmed dollarn

   USA ligger främst ifråga om räntehöjningar. Dollarn ett säkert kort.

   Dollarn är den största av blankade valutor(dollar lån). Bara det en dollar-stimulans. Lägg till räntehöjning........ :)

   Euron kommer inte att överleva om man inte tvångsansluter tyskarna till gemensam Euro-upplåning(EuroBond) från en framtida day-zero.

   Dollarn i SEK är på väg att bryta upp ur sin långa konsoliderings-flagga. En paus kan förväntas kring 8,60-9,10 kr. Å andra sidan har det naturligt svagare dollar-indexet fortfarande 3% kvar till sitt motsvarande "flagg-motstånd". Det indikerar en fortsatt svag krona och euro.

   Radera
 2. Hur går dina Irobot aktier? Rätt bra va?

  SvaraRadera