Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2016-10-23 20:34

Någon mer än jag som finner bloggen långsam sedan i fredags?

Sedan i torsdags - fredags någon gång har bloggen blivit extremt långsam för min del. Någon annan som upplever detta? Tillägg/Lösning: Fabriksåterställning av Telias DSL-router löste problemet. Väcker en del frågor om vad things i "Internet of things" egentligen är i samband med DYN-angreppet. Var Telias routrar hackade, då detta fel uppstod för mig samtidigt som DYN-angreppet?

Problemet uppstår för mig enbart när jag är hemma, men om jag t ex kör över 4G så har jag inte denna upplevelse. Alla andra sajter fungerar som normalt oavsett vilken uppkoppling jag använder.

Jag har försökt att felsöka, men det är som att Telias router specifikt straffar ut just min blogg - när jag kör över mitt hemmanätverk sker detta oavsett vilken dator eller mobil enhet jag kör på. Kör jag samma dator eller mobil enhet via ett annat nätverk fungerar allt som det ska. Problemet uppstår oavsett webläsare.

Problemet uppstod efter att jag rapporterade om Internetproblem hos Telia förra veckan, något som bekräftades av flera användare, men förnekades av Telias presstjänst. Man kan bara undra...

Man kan tro att det handlar om någon form av efterdyning av DYN-angreppet, men felet uppstår främst genom att specifika annonsenheter som jag lade till i onsdags bara hänger och inte laddas. De gamla annonsenheterna från samma leverantör laddas dock blixtsnabbt. Det känns nästan som att det någonstans används en cache hos Telia för vissa dokument, i detta fall de javascript som kör reklamen, och att de nya reklamenheterna inte finns i denna cache utan laddas ner extra långsamt, rent av inte alls.

Som exempel laddas framsidan på svd.se ner på sex sekunder. Bloggens framsida tar i samma webläsare mig några minuter att ladda ner och då renderas inte de nya reklamelementen där tidigare Googles reklam funnits.

Tillägg: Jag har provat att utan göra något annat än att ladda om, så fungerar allt snabbt som det ska över Telia 4G, med 1-2 prickars täckning av fem möjliga. Om jag går över till mitt lokala nätverk så fungerar det inte alls vid omladdning. Detta gäller flera olika enheter och är helt replicerbart. Felet måste ligga i min router från Telia, fast detta borde vara "omöjligt". Ska prova att motvilligt fabriksåterställa den.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

24 kommentarer:

 1. Låter väl som läge att testa utan de nya modulerna.

  SvaraRadera
 2. Hjälper inte. Redan testat. Och koden ser exakt likadana ut som de andra - enda som skiljer är några siffror.

  SvaraRadera
 3. Jag testade att utföra kompletta omladdningar av bloggens startsida via min fiberanslutning från Telia.

  Med aktiverad reklamblockerare laddar startsidan på ca 30 sekunder. Med inaktiverad reklamblockerare laddar startsidan på ca 4 minuter.

  En del resurser vilka laddas från bl.a. "optimized-by.rubiconproject.com" och "dsum.casalemedia.com" tar upp till ca 50 sekunder per resurs när jag laddar sidan utan reklamblockerare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lade in reklamen som asynkron nu. Testa igen med reklam.

   Radera
  2. Det kan ju vara så att ngn insyndikerad reklam kör på något som fortfarande lider av DYN-angreppet. Eller att det börjat köras någon reklam mot mitt IP-nr, som inte kan levereras.

   Radera
  3. Denna sida laddas helt på ca 3s, den föregående med alla bilder laddade också det mesta men hängde några sekunder till på rubiconproject.com.

   Radera
  4. Med adblocker mindre än 1s.

   Radera
 4. Måste vara Ryssland som hackat den.. Förmodligen Putin himself.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodligen din mamma, så att du inte ska sitta här och trolla hela dagarna.

   Radera
 5. Med Chrome och "Ghostery" så blockeras "10 objekt" och sidan laddas på mindre än 3 sekunder..
  Med IE utan någon blockering så tar det 17 sekunder

  SvaraRadera
 6. Jag testade också att utföra kompletta omladdningar av bloggens startsida via min mobila 4G-anslutning från Tele2.

  Med aktiverad reklamblockerare laddar startsidan på ca 30 sekunder. Med inaktiverad reklamblockerare laddar startsidan på ca 3 minuter.

  Denna gång var det andra resurser vilka tog lång tid att ladda. T.ex. resurser från "servedby.flashtalking.com" tog ca 120 sekunder utan reklamblockerare.

  Att leverera webbinnehåll idag innebär tyvärr ett mishmash av resurser där på tokigt många fel eller problem kan uppstå.

  SvaraRadera
 7. Här funkar det bra. Men till och från är bloggen extremt långsam, något som oftast håller i sig ett par dar.

  SvaraRadera
 8. Upplever samma problem på http://www.swedroid.se . Så tyvärr får det bli adblock ett tag.

  SvaraRadera
 9. Min browser (Chrome) verkar helt fastna på att vänta på optimerade annonser när den skall tanka din hemsida (se screenshot på status: http://d.pr/i/t2Gq ). Inga fler bloggposter på 3min. Tar närmare en minut att ladda "hela" denna bloggpost med kommentarer efter att man klickat på den.

  Reklamblockare avstängd sedan tidigare på just denna hemsida. ISP är Telia, 100/100Mbit fiber

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...såklart kom den igång och gick mycket snabbare direkt efter jag postat ovan.

   Radera
  2. Samma problem för mig. Chrome, tar en "evighet" att ladda start sidan i mobilen. Kan inte jämföra med dator eftersom jag inte har någon hemma.

   Radera
 10. Om du har Chrome installerat så trycker du F12 (ivf på PC) och kikar på Network-fliken medan sidan laddar. Har dock inte märkt något speciellt problem den senaste tiden via Chrome på Windows eller Android.
  Stör mig dock väldigt på koden i den mobila versionen av sidan som ger möjligheten att växla artikel genom att dra åt sidan. Detta händer regelbundet av misstag när jag läser läser mobilt, pga stor telefon och enhandsfattning.

  SvaraRadera
 11. Gick väldigt snabbt att komma in nu. Kan inte svara för hur det var tidigare.

  SvaraRadera
 12. Haft problem med långsam laddning med alla webbläsare ända sedan du bytte layout.

  När jag ändå är igång tänkte jag dra en lång rant om varför den här sidan suger. Sökfunktionen är horribel och kraschar antingen webbläsaren eller hela datorn varannan gång och hittar dessutom sällan det man söker. Det går inte längre att få en enkel (rubrik)överblick över inläggen som skrivits för varje månad, åtminstone inte vad jag hittat. Haxxar man URL:en och skriver in år och månad får man en lika stor datablobb som vid sökning vilket kvaddar skiten. Bilderna i förhandsvisningen är antingen små som tumnaglarna eller täcker halva sidan. Det går inte att se datum och tid för de flesta inläggen, oftast saknas det ena eller andra. Säkert något mer.

  Trodde inte jag skulle säga det, men dina gamla design var bannemig bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag måste tillägga att inladdningen av kommentarsskrivardelen inte gått såhär snabbt att ladda som nu på flera veckor. Ibland har det tagit flera minuter.

   Radera
  2. Har du kollat med supporten? Om du kör windows är det nog dags att installera om den.

   Har inte haft några problem på någon enhet (MacOs, Windows, Linux, android med Safari, Opera, Chrome).

   Radera
  3. Jag var inte helt tydlig. Vissa webbläsare fixar den, men det märks att sidan är mer tungrodd/har mer exotisk kod då den webbläsaren nu tenderar att krascha på Cornubot.se vilket den gör på dylika sidor, och detta hände inte med tidigare designen.

   Övriga invändningar kvarstår ju oavsett.

   Radera
 13. Här är 2 bra verktyg för att kolla laddningstider och vad som kan bli bättre:

  https://tools.pingdom.com/#!/coMtGr/http://cornucopia.cornubot.se

  https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=http%3A%2F%2Fcornucopia.cornubot.se&tab=desktop

  https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=http%3A%2F%2Fcornucopia.cornubot.se&tab=mobile

  SvaraRadera
 14. Upplevde det igår på Telenor 4G nätet som extremt segt, alla andra sidor fungerade bra. reklamen och sidan laddades inte upp förräns efter ett par minuter! Detta var vid 20-21 tiden igår.

  Fungerar utmärkt idag när jag är på kontoret!

  SvaraRadera