Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2016-10-31 11:12

Någon har haft fel på Internet i minst ett år

Kremlinen och SD-sympatisören Somebody is wrong on the Internet har hållit på att svara på sina egna bloggkommentarer i minst ett drygt år. Redan hösten 2015 glömde hen att byta pseudonym vid svar på sin egen kommentar.
Misstaget skedde alltså inte bara nyss, utan alltså redan den tredje oktober 2015. Alltid kul att någon som i andra inlägg hyllar Putin och Kreml skriver "RIP Sverige 2015". Som att det inte vore målet?

Återigen tål det alltså att upprepas att de som till synes skriker högst på Internet inte nödvändigtvis är flest. De är rent av så få att de svarar på sina egna kommentarer med andra pseudonymer.

Att lista ut vilken annan pseudonym denna språkliga förnyare (skrivit istället för skrivet - antagligen vill hen som "Sverigevän" också avskaffa de och dem) brukar använda för att diskutera med sig själv lämnas som en övning åt läsaren. Man kan exempelvis titta på vilka pseudonymer som oftast svarar på Somebody:s inlägg. Finns minst en kandidat som verkar ha en hencrush på Somebody.

En lösning kan förstås vara att gå över till att köra Facebook-kommentarer på bloggen. Fast falska FB-profiler kryllar det också av och numera är debatten via Facebook-konton av nästan lika låg kvalitet som på Twitter.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

70 kommentarer:

 1. Så nu är det vem som säger något som är viktigare än vad de säger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klok kommentar ;-))

   Radera
  2. Bra skrivet Oppti!

   Jag tycker det "Somebody." skrev i sina inlägg är långt viktigare än att han skrev ett svar på sin egen kommentar.

   Radera
  3. Du menar "bra skrivit".

   Radera
  4. Är det inte att han sysslar med ett litet bedrägeri som är det intressanta och sedan at han ljög när han fösökte försvara sog igår. Alternativt är han scizofren men det verkar lite långsökt?

   Radera
  5. Nej, det skall vara "bra skrivet".

   "skrivet"/"skriven"/"skrivna" är perfekt particip-former av "skriva" och används ungefär som adjektiv (därav de olika formerna). Här är "bra skrivet" en förkortad sats där man utelämnat början, fullständigt är det "Det är/var bra skrivet" (även "(den är) bra skriven" eller "(de är) bra skrivna" är möjliga beroende på vad som avses).

   Däremot formen "skrivit" är supinum och skall för det första föregås av "har" eller "hade" för att bilda perfekt eller pluskavperfekt. För det andra så skall adverbet komma EFTER verbet. Så skall du använda "skrivit" får det vara "har skrivit bra" eller "hade skrivit bra".

   Detta bör man lära sig på SFI medan infödda torde kunna förväntas kunna sånt på känn utan att blanda in massa gramatisk teori (men tydligen är det något som saknas ibland).

   Radera
  6. Tack för den omfattande lektionen, men jag vill hävda att skribentens frihet att göra skojfriska blinkningar övertrumfar grammatisk korrekthet, men det tillhör överkursen som inte alla begriper. Tydligen.

   Radera
  7. Lektionen var främst riktad till Lorne Malvo. Om man skall rätta folks språkbruk så skall man ju veta vad man talar om.

   Att man däremot har brister i sina svenskafärdighet om man raljerar över invandrares språkkunskaper är bara komiskt, så det är kanske inget man skall korrigera...

   Radera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  9. "I sina svenskafärdighet"

   Där blev det fel, men jag kan ändå förstå vad du har skrivit.

   "Gramatisk teori"

   Också det fel. Men jag förstår ändå.

   En smula ironiskt att klaga på andras språk när du själv inte kan stava. Eller hur?

   "pluskvaperfekt" får man väl också lära sig av dig på SFI:n??

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Det vore väl värre om du i ditt sökande efter dubbelgångar fann nån som provocerat skrev något bort i tok som sen tillbakavisades av samma signatur.
  Det förekommer säkert på sidor som Avpixlat att troll går in och skriver djupt kränkande text för att sen i andra sammanhang förfasas över tonen på avpixlat, med egna texten som exempel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har polisen hört av sig än?

   Radera
  2. Du kanske ska sluta hota mig att det är ohälsosamt för min hälsa att skriva saker du inte gillar.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  4. Konstigt, om folk hotar mig så brukar det vara bra för deras hälsa, för då får de springa utav bara helvete.

   Radera
 4. Facebook-konto vore väl skönt, för vissa, slapp de iaf en dryg kommentator.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen aning om vem du menar. Men skulle det gå över till FB skulle jag tvingas gå ut med mitt riktiga namn på min profil - Hugh G. Rection.

   Radera
  2. +1 Ben!

   /Urban Persson

   Radera
  3. Så det är du som har låst in Urban i din Fritzkällare. Det förklarar ju en del.

   Radera
  4. Nu tycker jag ni är jävligt barnsliga.

   /Hugo Rask

   Radera
  5. Man måste väl ändå ge Svante1 lite cred. Börsen upp 108% sen hens exit från bloggen. Han sitter väl och garvar på nån söderhavsö medan vi sliter som djur här för brödfödan.

   http://cornucopia.cornubot.se/2011/12/svante1-has-left-building.html

   Radera
  6. Du glömde växla konto ditt troll!

   Radera
 5. Usa har också nättroll cornu, flera hundra personer som har som enda uppgift att sprida desinformation och dyl. Jag skulle tro att de flesta länder har liknande program i mer eller mindre omfattning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men vi gillar dom för dom är på vår sida, finns väl ingen svensk som vill se kina eller ryssland som herre på täppan?

   Radera
 6. Avlönade regeringsanställda troll alltså.

  SvaraRadera
 7. Jag tror t.o.m cyber-command har en egen trollavdelning.

  SvaraRadera
 8. Fjant. Är det inte bättre du grejar med nått vettigt som gräva landen eller hugga ved istället för att leta dubbelgångare på internet. Patetiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra skrivit Berra!

   Men ta det lugnt så du inte hamnar på samma lista som Oppti

   Radera
  2. Bra att folk skriver på internet att folk ska sluta skriva på internet.

   Vad är det för lista, förresten? Är det intagningslistan till sinnesslö-anstalten i Salberga?

   Radera
  3. Personer jag (åtminstone antyder att jag har) polisanmält för olaga-hot listan.

   Radera
  4. Cornus lista då, och jag skrev bara "ta det lugnt" inte att han skulle sluta.

   Radera
  5. Nej jag menade mer Berra som skrev att han skulle hugga ved istället för att hänga på internet. På internet. Lite ironiskt kanske.

   Finns det en lista på personer Cornu anmält för olaga hot alltså?

   Bara så du vet har jag anmält dig för "olaga utseende", "gest mot spänstigman" samt "uraktlåtenhet att ta livet av dig".

   Och så har jag lämnat in tips om dig också, till gaypolisen i Överkalix.

   Radera
  6. Allt sån't där var ju mycket enkalre förr när kungen var nazist och bög. Hade man koll på honom behövdes inga listor.

   Radera
  7. Just precis, förr om åren, när man var män, sillen var salt och kungen var bögnazist, då hade vi dessutom en kung som kunde spela tennis!

   Vad kan dagens kung i sportväg egentligen? 50 m tjuvrökning och skjuta prick på inhängnade hjortar?

   Radera
  8. Eller ta en karlakarl som Lennart Hyland. Han kunde köra bil han. Dagens fisiga majestät är förmodligen mer eller mindre nykter när han framför diverse motorfordon i hög hastighet, men Lennart Hyland kunde köra bil med 3 promille i kroppen.

   Det hade dagens kung aldrig rett ut. Det var bättre förr!

   Radera
  9. Han lär ha vart en jävel i terränglöpning. Tydligen sprang han ifrån Säpovakterna rätt långt upp i åren.

   Radera
  10. Terränglöpning? Pfft. Jag vet att Knugen är intresserad av såväl "springa" som "löpa", men knappast på det där sättet.

   Radera
  11. Ja, Hyland kunde supa han. Han började inte sluddra på talet förrän han var i stadiet att han måste hålla fast sig i stolen för att inte ramla av. Det har man ju svårt att se Zelmerlöv och Luuk och de andra fjollorna klara av.
   Det var bättre förr.

   Radera
  12. Dessutom ska du inte dra alla kungliga över samma loppkam. Vi har ju en prins också med motorintresse. Vid endast 37 års ålder har han redan gått ut lågstadiet, kraschat några bilar och felaktigt ha fått för sig att ha designat en eldskärm.

   Radera
  13. Du glömde att han hamnat i "slagsmål" på nån "nattklubb" i Cannes. Antagligen efter att han råkat stöta till någon annan besökares regnbågsfärgade fjäderboa i nåt kuddrum, ifyouknowwhatImean. Men jag hörde att de mest klöste varandra, det är svårt att svinga nävarna i högklackat.

   Radera
  14. Ja, han lär ha varit illa ute tills storebror Victoria dök upp och drog till kättaren med hakan.

   Radera
  15. Ben och Kingen verkar sitta på samma avdelning. Eller så är det samma person då det verkar långsökt att det skulle finnas 2 sådana exemplar samtidigt.

   Radera
  16. Nja, vi låter kanske lika, men det beror på att vi brukar utbyta skämt medan vi tagteamar din mamma i varsin ände.

   Radera
  17. Tag team, håller du och unge Edward på med brottning? Så roligt att ni sysslar med en sport passande för unga män istället för att vara ute på gatorna och injicera hasch.

   Radera
 9. Ska det förresten vara nån slags prestation att ha haft fel i ett ynka år?

  Tänk på Jan Myrdal, han har haft fel sen innan Internet ens var påtänkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo men du får ju tänka på att Jan, till skillnad från SIWOTI, antagligen har haft hjälp hemmifrån.

   Radera
  2. Hemifrån? Du menar från yttre rymden? Det förklarar de mystiska ljusskenen över Skinnskatteberg jag såg nån gång på 00-talet. Trodde dock bara det var Jan som tog nakenfoton av Gun Kessle.

   Radera
  3. Nej, det var han och Stefan Fölster som tände en fredsholk för att försöka få slut på familjefejden

   Radera
  4. Stefan har i förtroende berättat för mig att han, för att överbrygga konflikten sa "Låt den som är utan synd kasta första stenen". Srn minns han inte mer än att han vaknade upp på sjukhuset med världens bula.

   Radera
  5. Nja, Jan Myrdal var ju i Kambodja och såg enigt uppgift inget förtryck alls.

   Så jag tror att han sa "Låt den som är utan SYN kasta första stenen" och då var det ju helt rätt av Janne att dynga iväg en bumling.

   Radera
 10. Kvaliteten på debatten här är inte mycket bättre än twitter/fb. Istället för att debattera emot Somebodys påstående, hånar du honom och kallar nättroll och putinkramare mm.

  Tycker alla som hånas av Cornu inte ska ta åt sig, utan istället känna sig stolta. Cornus hån är ett bevis på att man har rätt i sitt påstående, och att han inte kan kontra på något annat sätt än personangrepp och hån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Logiken är helt oklanderlig. Om man är dum mot en korkad konspirationsteoretiker bevisar man alltså den regeringsstödda judiska 9.11-attacken?

   Radera
  2. Nja, det brukar komma svarta helikoptrar och hämta de som vet för mycket, så alla jävla lallande konspirationsteoretiker som med viss regelbundenhet förekommer i kommentarsfältet har ju med största sannolikhet fel. Annars hade ju Illuminati redan mördat dem, förmodligen innan de lyckats sprida hemligheterna.

   Och! Om man googlar "The belgian government is the illuminati" så får man exakt 0 träffar på internet. Eftersom NWO städat bort sanningen. Beviset på att det är sant är alltså att det inte står på internet. Så nu vet ni.

   Radera
  3. Det beviset hade ju bara funkat om du försvunnit...

   Radera
  4. Eller ersatts av ett alias.
   /Bend Åver

   Radera
 11. "Beviset på att det är sant är alltså att det inte står på internet. Så nu vet ni."
  Ha ha ha ha ha ha ha 😂

  SvaraRadera
 12. Det är svårt att ta dessa paranoida halmgubbar på allvar.

  Eftersom jag har besvarat mina egna kommentarer och ifrågasätter den misslyckade migrations- och integrationspolitiken så blir den naturliga slutsatsen att jag jobbar för SD och/eller Ryssland. Jag har alltså glömt att byta alias! Occam's razor, anyone?

  De enda politikerna som jag har nämnt som bra kandidater här på bloggen är alla från M: Per Hagwall, Hanif Bali och Jan Ericson. Om man påstår något annat så bör man bevisa det annars är det lögn. Sen inser jag ju så klart att det inte påverkar någon vad jag skriver på den här bloggen.

  SvaraRadera
 13. De kommentarer som Cornu lyfter upp i det här inlägget är från 3 oktober 2015, en tidpunkt då 5-10 000 migranter tar sig till Sverige och bara ett par veckor innan regeringen tvärvänder, pratar om "systemkollaps" och inför gränskontroller.

  Förnekelse, förnekelse, förnekelse, byt åsikt 180 grader, så har jag tyckt hela tiden och nu pratar vi inte mer om det.

  Cornu är både begåvad och påläst och den 1 september 2015 postar han ett inlägg där han raljerar över den sk "massinvandringen". Hur man kan göra den omvärldsanalysen vid den tidpunkten är för mig en gåta men det handlar antagligen om ideologi. What iceberg? I see no iceberg.

  http://cornucopia.cornubot.se/2015/09/infografik-massinvandringen-till.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra skrivit! Håller med!

   Radera
  2. Det heter faktiskt skrivet. Så det så.

   Jag kan det här för jag skriver techno-thrillers.

   Radera
  3. Ben

   Hur mycket får du betalt per kommentar? Jag har lönesamtal nästa vecka och chefen är skitsur för att jag har bli avslöjad. Jag får 10 rubel.

   Radera
  4. Jo det gör jag med, fast på riktigt.

   Cornu är en stridis och affärsman som hatar Putin och då även SD eftersom han tror de styrs av Putin. Och även oss då som röstar på SD, men det finns ju för helsicke inget annat att rösta på som vill stoppa det där vansinnet. Det finns inget, de andra låter sig styras av media, av EU, av panik, av de andra partierna, av bevisat skadliga ideologier, av en felöversättning.

   Men bara ett parti har hela tiden förstått var utvecklingen leder och dessutom varnat för det.

   Ja det var ju ett svårt val att reda ut vem man ska rösta på..NOT!

   Men då är man plötsligt en Rysk anhängare, bara för att man vill sitt lands bästa.

   Radera
  5. Haha ja den omvärldsanalysen förra hösten av Cornucopia var en fullträff i felträff.
   Men man kan inte ha rätt jämt ;)

   Radera
 14. Med tanke på att SD bara attraherar runt 20% av alla röster, samtidigt som 80% av alla kommentarer på svenska internetforum är skrivna av SD-svansen så är det inte helt orimligt att den här typen av strategier används. Fenomenet förstärks förmodligen av det faktum att många SD-väljare är arbetslösa och därmed har mycket tid att döda av. Bidragsfinansierad propaganda. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. 80% på Avpixlat då, att vi är många som skriver beror ju på att vi har funnit ljuset ni andra blundar för och vi känner ett stort medlidande för er andra vilsegångna får(skallar). Förutom att vi ser att det för helvete är bråttom nu att få igång en förändring och vi börjar bli desperat angelägna att få er att FATTA.

   Jag är inte arbetslös, de andra SD anhängarna jag känner är inte heller arbetslösa, gemensamt för många är nog att vi sett igenom nyhetsrapporteringen för längesedan och vågat läsa andra nyheter. Och vi har sett en otroligt dålig moral sprida sig, ni verkar inte känna något eller bry er, när tex en kvinna blir våldtagen av ett gäng asylsökande och "er" sida anordnar en "antirasistisk demonstration" ...

   Radera
  2. Och Sveriges Radio kallar gärningsmännen för "Syndabockarna" som om de skulle vara något slags oskyldigt offer. Så jävla ruttet

   Radera