Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-10-26 16:53

Löfven: Sverige ingår i en koalition och gör det vi är bäst på: Utbildar

Stefan Löfven har intervjuats av Bonnier/Expressens Magda Gad när han besökte den svenska militära insatsen i norra Irak. Där ingår vi i en koalition och gör det vi är bäst på, nämligen utbildar.
Stefan Löfven gör det han är bäst på. För Sverige ingår i en koalition. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet
Sverige ingår alltså i en koalition. Där gör vi det vi är bäst på. Nämligen utbildar I en koalition. Där vi gör det vi är bäst på. Alltså utbildar. För vi ingår i en koalition.

"Sverige ingår i en internationell koalition där vi ger vårt bidrag i det vi är bäst på. [...] Vi ingår i en internationell koalition, vi bidrar med det vi är bra på. [...] Sverige bidrar med precis det vi är bäst på. Vi ingår i en koalition [...] För det första bidrar vi med det vi är bäst på, utbildning, det är en otroligt viktig utbildning. [...] Vi gör en viktig insats, vi är stolta över den, och vi gör den i en koalition."
För att vara tydliga här så ingår vi alltså i en koalition. Vi gör det vi är bäst på. Utbildar. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

53 kommentarer:

 1. Utbildar Jihadister. Är det det Löften menar ?

  SvaraRadera
 2. Det han egentligen vill säga är att vi inte dödar nån, det är det andra som gör. Så vi är på den goda sidan + gör de snälla sakerna.

  Syltrygg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur tror du det skulle tas emot av mp? Men det är väl en av fördelarna med yrkesförsvaret, soldaterna är välutbildsde nog att utbilda.

   Radera
  2. Detta är ett utbildingstillfälle ! https://www.youtube.com/watch?v=SfSwS4OO51w

   Radera
 3. Har de skickat ner Fridolin? Tyckte det har varit lite tyst från honom nu ett tag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det är så uttalandet skall tolkas. Han förbereder en reträttpost åt Fridolin. Efter PISA som kommer i December så måste han ju petas, får då ny post som minröjare/utbildare i Mosul.

   Radera
 4. Bamse är världens snällaste björn. Han slår aldrig någon utan kastar bara upp dem i ett träd så får de slå sig själva när de faller ner.

  Kommunistisk logik från 70-talet anpassad för små barn.

  Say no more.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klockren kommentar, Rickard! :D

   Det är samma sak igen som med Libyen-insatsen för några år sedan, där Sverige nöjde sig med att spana, så fick andra slänga bomber på det vi hittade.

   Det är lättare att sälja in till (den likgiltiga) allmänheten och till den egentliga målgruppen, den (genomkorkade) politiska åsiktseliten på Twitter, än faktiska vapeninsatser.

   Radera
  2. Det var faktiskt hans farmor som gjorde det

   Radera
  3. Var det Löfvéns farmor som flög spaningsflyg i Libyen alltså? Hård farmor. Dessutom är han väl adopterad så man undrar om det var hans biologiska farmor eller hans adoptivfarmor?

   Radera
  4. Bamses farmor + Vargen = Vargen I grantopp

   Radera
  5. Jag som trodde att Bamses farmor hade ihop det med vargen. I de lugnaste vatten...ni vet :-). Och det var därför Bamse inte gillade vargen.

   Radera
  6. Aha, det förklarar att han hittade henne bunden efter att vargen varit på besök. Det är inte lätt att vara änka.

   Radera
  7. Ja, det var för att Bamse inte skulle bli skadad för livet. En farlig, lite spännande och lite hårdhänt varg, och en mormor som föll för frestelsen. Inget nytt under solen. Börjar bli dags att göra upp med sina villfarelser från 60 och 70-talet.

   Radera
 5. Det är väl rätt uppenbart att Sverige är med i fronten men man vågat inte stå för detta. Vill man inte stöta sig med Ryssland som snart står på andra fronten när man går mot Syrien?

  "”Vi uppskattar Sveriges aktiva roll i koalitionen inklusive stödet /BORTSTRUKET/ till Iraks kurdiska styrkor"
  http://www.svd.se/vad-doljer-regeringen-med-sveriges-insats-i-irak/om/kriget-mot-is

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte Ryssland man unviker att stöta sig med utan den inom (S) och (Mp) mycket starka freds- och pacifiströrelsen. Som avskyr militär och USA.

   Radera
  2. Exakt. Ryssland skiter hårt i om vi utbildar eller deltar i strider med 50 man.

   För hemmaopinionen är det dock stor skillnad. Särskilt om det skulle gå ruttet framöver a la Irak, då kan Löfven alltid hävda att vi bara var där och delade ut saft och bullar medan det var elaka amerikanska SEALs som var där och slog lokalbefolkningen med pinnar och sånt.

   Radera
  3. Det vore dock intressant att se hur stark pacifistfalangen inom (s) fortfarande är. Många borde ha pyst iväg till mp och fi

   Radera
 6. Bamse är världens snällaste björn. Han slår aldrig någon utan kastar bara upp dem i ett träd så får de slå sig själva när de faller ner.

  Kommunistisk logik från 70-talet anpassad för små barn.

  Say no more.

  SvaraRadera
 7. En kompis till mig tror att Löfven kommer att kollektivansluta ISIS till Miljöpartiet. Det verkar inte så långsökt tycker jag.

  SvaraRadera
 8. Han menar väl: Det vi VAR bäst på, eller finns det fortfarande någon utbildning kvar som fungerar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var bättre på värnpliktstiden då typ 5% av officerskåren hade varit i utlandstjänst. Nån fanjuckare som älgat runt Villingsberg i en 245:a i 20 år måste ju vara expert på att lära kurder slåss i öknen.

   Har du ens gjort GMU?

   Radera
  2. Ursäkta mig att jag inte vet precis allting, men jag är jävligt säker på att de du röstade på kraftigt dragit ner försvarsbudgeten. Och därmed sannolikt sänkt kvalitén på allting som har med den att göra. Men inte enligt dig då som tydligen vet allting.

   Kan du kanske passa på att förklara för stackars ovetande mig, vad fan vi har att göra i Norra Irak och varför är vi en del av en koalition som är där och krigar?

   Jag tycker verkligen vi skulle lämna de länderna ifred och inte gå i lag med giriga krigshetsare.

   Radera
  3. Ljummen ärtsoppa i snuskburken efter genomförd stridsskjutning på skjutfältet i kosta........
   Eldens sprakande i kaminen i tjugomannatältet.
   Fjärtarna och fotsvettdoften....
   Det var tider det.....
   Man var nitton år och allt var enkelt.
   Fienden var röd och kom från öst.
   Nu är fienden mitt ibland oss och äter oss ur huset.
   Sveriges försvar består av en gigantisk stab som för befäl över tre kompanier.
   Ett resultat av den feministiska regeringen?
   Snarare att vi inte har råd med mer för att den mångkulturella invasionen kostar multum.
   Fler jihadister i Sverige och ett nedlagt försvar.
   Luntan är tänd det är tio meter kvar till krutdurken.

   Radera
  4. Vi behöver inte haubitsar och ubåtar för att hantera hemvändande jihadister. Bara det politiska kuraget att göra det som krävs, och sträcka på lagarna till max för att skydda befolkningen

   Ve den regering som får ett terrordåd på halsen , inte otroligt något sådant sker i anslutning till nästa val ...

   Radera
  5. @Kallle7:

   Åsikter är som rövar, alla har en. Det betyder inte att man ska visa den i tid och otid på internet. Man kunde hoppats på att även en byfåne som du skulle begripa att man inte behöver ett invasionsförsvar på 400 000 man för att utbilda ett gäng kurder? sakkunskap är väl viktigare?

   Vad vi gör i norra Irak är en helt separat fråga. Där är vi i lag med krigshetsarnationer som t ex... öh, Finland, Tyskland, Italien och Kanada bl a. Du kan väl förklarar för mig vad som är krigshetsande med att hänga med Kanada. När startade de ett krig senast?

   Jag är å andra sidan helt säker på att det parti du röstade på aldrig höjt försvarsanslagen en spänn.

   Radera
  6. Nåja, Kalle7:s fråga är helt legitim. Svaret torde vara: den store idioten (Bush d.y) gick i krig mot Irak och bidrog till a destabilisera regionen. Ja diktaturer är ibland nyttiga. Sedan dess är spiralen bara på nedåtgående. Exakt vilka intressen krigen i Mellanöstern tjänar får någon mera kunnig reda ut. Men intressenter torde kunna sökas hos Iran, saudi, Turkiet, tillgång till olja, förmodligen vilja att destabilisera Europa etc.

   Radera
  7. Jo, fast nu handlade ju urpsrungsdiskussionen om att vi måste vara jättedåliga på att utbilda. Vilket vi knappast är.

   När man då får svar på tal är det rätt löjligt att ändra diskussionen till att handla om nåt annat.

   Radera
  8. Nej det fick ju inte chansen, citat ur deras program: "Sverigedemokraterna har budgeterat för att under budgetperioden tillföra
   försvaret totalt 24 miljarder utöver regeringens försvarsbudget"

   Radera
  9. Hade jag suttit i opposition hade jag också kunnat tillföra försvaret tusen miljarder kronor, det är liksom inga problem.

   Och nu har du ändrat ämnet typ tre gånger. Från:

   -"Svenska försvaret är dåliga på att utbilda"

   till

   -"Det spelar ingen roll om vi är bra eller dåliga, vad gör vi i Kurdistan bland alla krigshetsande norrmän och finnar"

   till

   -"Hade mitt antisemitiska pajasparti fått makten hade de gjort nåt helt annorlunda".

   Vad är det du vill diskutera överhuvudtaget egentligen?

   Radera
  10. Finner inga ord, men vill bidra med en 10 år gammal video. Det står Iraw, men är uppenbarligen Afghanistan. UTBILDNING !
   https://www.youtube.com/watch?v=SfSwS4OO51w

   Radera
  11. Just nu är det ju mest att rubba ditt ansikte i insikten om att du röstade på fel parti om du verkligen är mån om försvaret och landet Sverige.

   Men annars är det ju inte lönt att "diskutera" något med dig då du oftast övergår till sex med min mamma när dina argument tagit slut

   Radera
  12. Irniskt att en sverigevän som Kalle7 inte klarar av att skriva korrekt svenska. Det heter att gnugga någons ansikte I något. Att rubba betyder på svenska att förändra någons/någots position.

   Radera
  13. För övrigt anser jag att Ben har en poäng, det är lätt att lova runt i opposition.

   Radera
  14. "rubba mitt ansikte"? Försök, så ska jag rubba dina tänder från ditt ansikte och sen rubba dina lemmar från din torso och slå ihjäl dig med stumparna.

   Om du inte anser att det är lönt att diskutera med mig kan du ju hålla käften.

   Radera
  15. Japp, det tog ser jag. Och våld är lösningen på alla dina problem, precis som de har det i Mellanöstern.

   Ingen kommentar till att du röstade FÖR den här katastrofen som drabbat landet och således är en del av problemet? Nä jag tror inte du kan greppa det ännu, men kanske en annan dag.

   Radera
  16. @gbd crvx

   bara för att ni verkar finna er i att bli lurade efter vartenda val, så betyder inte det att SD gör likadan. Men det lär vi nog aldrig få reda på.

   Radera
  17. @bendover: Kanada förklarade krig mot Finland 1941.

   Radera
  18. @Kallle7:

   Aha, så du ska "rubba mitt ansikte", men det är jag som är våldsam? Hycklare much?

   Vidare är det jättepättespännande att du vet att jag bor i Sverige, är svensk medborgare och t o m vad jag röstade på i förra valet. Vad var det nu igen, kan du friska upp mitt minne?

   Eller så är det så att du sitter och gissar dina argument.

   Radera
  19. @Kalle, till skillnad från dig så har jag insett att de partier som lovar allt till alla inte är verklighetsbaserade. Jag vet att när jag röstar så det kasnke inte finns ett parti som perfekt matchar mina preferenser perfekt, men man vet ungefär vad man får. Politik är det möjligas konst och de partier som lovar himmelriket på jorden brukar leverera det rakt motsatta, och SD är den typen av parti.

   Radera
  20. Öh "öppna våra hjärtan" och "alla ska med" är ju samma löfte om himmelriket ju. Att diskutera vilka som är rätt sorts fa(s)cister eller fel sorts fas(d)ister känns som en rätt futil övning.

   Radera
  21. @gbd crvx

   Bra, då ser jag fram emot att du också tar ansvar för vad du ställt till med och öppnar upp för ett par "ensamkommande" som får bo hos dig. Kanske det kommer att vidga dina vyer, så att säga..

   Det går bra att återrapportra om hur det går här

   Radera
  22. Som vanligt, inte svar på frågan. Sd drivs av av en villfarelse om att inte de här hemska invandrarna fanns här skulle paradiset på jorden komma och att invandrarna aldrig kommer att kunna integrera sig. (byt ut invandrare mot kapitalister för att få tokvänsterns världssyn)

   Flyktingkrisen är en utmaning, ja, men inte omöjlig,och det vore klädsamt om fler lander delade ansvaret, men men proportionen utanför EU som bor inom EU är I samma proportion som andra västländer som USA och Kanada.

   Radera
  23. @gbd crvx
   Invandringen är en svår katastrof för landet, just nu är det en överbelastning av alla system som gjort vår land värt att leva i och i förlängningen så kommer dessa att haverera. Sverige kommer fortsätta förändras till att likna de där länderna som invandrarna kom ifrån.

   Behöver jag påminna dig om hur det ser ut där? studie-var-tionde-elev-st%C3%B6ttar-religi%C3%B6sa-extremister

   Villfarelsen är den fantasivärld som presenterats dig via vänstervriden MSM, som lurat dig till rösta på något annat än just det parti som hade en chans att vända utvecklingen.

   Ingen påstår att alla problem skulle lösas, men invandringen som den sett ut en lång tid nu är egentligen en medvetet skapad överdrift, ett vapen precis som feminismen, som är avsedd att skada vårt samhälle.

   Radera
  24. Det är inte särskilt snällt av oss att först lura en massa människor att sälja allt de äger för att ge till någon människosmugglare och sen när de väl kommer hit så får de se att vi inte kan hantera problem och att allting går åt skogen..

   Vi (Media och Politikerna egentligen) har dessutom ett stort ansvar för de som redan bor här, särskilt för de som betalt skatt i hela sitt liv för att bygga den välfärd som nu snabbt raseras!

   Radera
 9. Juholt såg man ju i allmänhet som lätt efterbliven,men i jämförelse med stefan är han ju rena geniet.
  Bästaste gubbgänget skapar historia,iaf för utländsk media.
  Och för svenskarna skapar dom den mycket speciella framtiden,och nutiden smäller ju rätt högt med.
  Såpass att alltfler brott läggs R291,jorå så ere.

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 11. Utbildar genuspedagoger?
  Vad säger patriarkerna i saudi om att deras barn skall indoktrineras till skuldbelaggda könlösa mähän?
  Enligt den svenska socialdemokratiska modellen där alla skall anpassa sig till de som är sämst?
  De är bara intresserade av vår vapenteknologi.
  Utan den hade de aldrig tagit emot världens första feministiska statsminister......

  SvaraRadera
 12. Kanske kan en kristen grundsyn ge de som strider lite mer överseende med Islams olika syn på Gud.

  SvaraRadera
 13. Löfven skall inte hålla på med utrikespolitik. Han har ingen erfarenhet, är inte behörig och har inte tillräckliga kunskaper. Det blir bara fel. Gör det du är bra på Löfven - dvs hålla ihop högersossar och vänstersossar.

  SvaraRadera
 14. Inte fan åker sveriges statsminister till norra Irak mitt under de största striderna där på tio år för att diskutera utbildning - den officiella förklaringen här är tunnare än utspätt vatten. Förhoppningsvis har jänkarna tagit honom på sightseeing till någon massgrav och låtit honom träffa ögonvittnen till IS-övergrepp så att han skall förstå vad det är för slags terrorister som kommer att försöka gömma sig i nästa flyktingvåg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle inte tro att det hjälper faktiskt..

   Radera