Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2016-10-19 17:44

Låt Kriminalvården ordna bostad och transporter åt jihadreturerna

140 jihadreturer sägs ha återvänt till Sverige, och mer sägs det bli nu när Daesh åker på stryk i Mosul. Tydligen är det många som misslyckas med att uppnå martyrskap och medföljande 72 jungfur och dessa ska nu erbjudas skattefinansierad bostad, skuldsanering, rehabilitering och körkort i kommunala socionomers regi. Men det finns en myndighet med specialistkompetens på detta och den heter Kriminalvården. Lämpligen får denna myndighet ansvaret för det hela.

Kriminalvården har både möjlighet att ordna bostad, rent av med all inclusive fullservice. Man har också NTE, Nationella transportenheten, som kan ordna alla transporter åt jihadreturerna, så de inte ens behöver skaffa körkort. Därtill får man betalt för att bo hos kriminalvården, en sk dagpenning, så någon skuldsanering behöver inte heller ordnas.

När man sedan är redo att flytta ut från Kriminalvårdens all inclusive står gärna NTE för en utlandsresa till ett varmare land som man tidigare visat stort intresse för, exempelvis Syrien eller Irak, där de lokala myndigheterna kommer ta emot jihadreturen med öppna armar redan på flygplatsen.

I vårt grannland Danmark ges en möjlighet till all inclusive på sju år bara för att vara en jihadretur, men man bjuds därefter inte på en resa till ett varmare land.

Vad tycker du man ska göra med jihadreturerna? 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

92 kommentarer:

 1. Vore synd om Sverige skulle bryta mot Genèvekonventionen.
  Enligt Genèvekonventionen som är grunden för den internationella brottsmålsdomstolen, ska alla länder spåra upp, utreda och medverka till att förövare av krigsbrott ska ställas till svars och lagföras. Sverige har förbundit sig att ha ett rättsligt system som står i överensstämmelse med de folkrättsliga förpliktelserna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan vara dags att lämna delar av folkrätten.

   Radera
  2. Varför det? För att jihadistena skall slippa straff?

   Genevekonventionen verkar ju här kräva av Sverige att verka för att de blir straffade (antingen genom att göra det själv eller se till att någon annan gör det).

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Det är lätt och tacksamt att raljera i den här frågan. Men om man inte kan bevisa att personen i fråga har begått något brott, utan bara vet att den har uttryckt sympatier för IS i något sammanhang och sedan åkt på "semester" till Syrien eller Irak - hur skall man agera? Det är som vanligt en fråga om rättssäkerhet. Och principiellt gäller ju - eller borde gälla - att ju grövre brott, desto säkrare måste man vara innan man dömer någon. Eller skall man låsa in alla för terroristbrott som kliver av ett plan från Mellanöstern och ser ut som luggslitna muslimer?

  Och hur ser egentligen rättsläget ut? Är det olagligt per se att ha anslutit sig till IS, om detta nu kan bevisas? Eller måste man ha utfört en krigshandling för att kunna dömas? Eller rent av ett krigsbrott?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man anser sig behöva bostad, körkort, anställning, vård etc som följd av sin "syriensemester" så kan vi ju låta kriminalvården stå för detta enligt ovan. Då tummar vi ju inte på rättssäkerheten, eller hur?
   Då slipper ju kommunerna oroa sig för återanpassningen av jihadreturer - för inte brukar kommunen ge hjälp till de som återvänder från andra semesterresor, från t.ex mallis?

   Radera
  2. Använd samma lagar som för rättegångarna i Nurnberg. Det räckte att agera som medhjälpare för att dömas som krigsförbrytare. Bar man ut soporna i ett koncentrationsläger var man en krigsförbrytare. Punkt slut. F.ö. vill jag bara se återvändande jihadister som anländer i kistor.

   Radera
  3. "Använd samma lagar som för rättegångarna i Nurnberg. Det räckte att agera som medhjälpare för att dömas som krigsförbrytare. Bar man ut soporna i ett koncentrationsläger var man en krigsförbrytare."

   Det låter som ett rimligt förslag, men har Sverige de lagarna? Sen så får ju det inte vara en ursäkt för att inte göra ordentliga utredningar, det finns ju en gradskillnad i att bära ut soporna och planera och leda.

   Sen så kan jag ju tycka att det inte är fel att när de är i förvar, försöka se till att de kan rehabiliteras. Vådan av att inte göra något bevisar ju fallet Arklöv

   Radera
  4. Gradskilnad? F.ö lyckas man inte rehabilitera någon kriminell, så varför skulle man kunna rehabilitera en jihadist? Kriminalitet är ingen sjukdom, på samma sätt är det med jihadist som är nån form av politisk uppfattning. Varför duger inte inkapaciteringsprincipen? Fängelse och sen utvisning!

   Radera
  5. INser du inte att det är gradskillnad mellan att planera och utföra folkmord och bära ut soporna för IS. Om vi nu ska gå tillbaka till Nurnberg-paralellen så gavs ju ledare hårdare straff än underlydande.

   Rehabilitering, man vet inte förrän man försökt. Gärna utvisning för ickemedborgare, men den enkla lösningen går inte att applicera på medborgare

   Radera
  6. Nja är man delaktig på ett el annat sätt så ser jag ingen större skillnad. Vad gäller rehabilitering så är det något man försökt med i x antal år. Det handlar dock inte om rökavvänjning utan en total förändring av någonstans hela världsbild. Uppfattning av rätt och fel, värderingar etc. Det skulle vara som att "rehabilitera" någons sexuella läggning, inte många som tror att det är görbart idag.

   Radera
  7. Med det resonemanget, skulle man alltså inte bara avrättat de tyska topparna utan större delen det tyska folket också? Man kommer antagligen inte att lyckas med alla.

   Radera
  8. Därför är det olyckligt att man inte tidigare haft straffbelagt jihadresor öht. Nu måste man ju bevisa att de begått brott (vilket iofs är troligt att de har, men mycket svårare än att bevisa att de deltagit).

   Det skulle kunna vara så att man kriminaliserar all värvning i militärmakt utan tillstånd. Nu är/var de bara förbjudet att ta värvning hos militärmakt som ligger i krig mot Sverige.

   Radera
  9. Grip alla misstänkta (som SÄPA haft spaning på eller identifierat som IS-soldat), Anhåll dem det finns bevis mot och utred snabbt deras kommunikationsmedel (telefon, email, brev mm.) bakåt i tiden. Ta reda på deras telnr. adresser och IP via släktingar, skolor och arbetsgivare. Finns det intressant information - häkta och kör igång maskineriet. Det är inte svårare än så - bara att det finns så lite utredningsresurser.

   Radera
  10. Men mest troligt gör våra politiker om misstaget efter Bosnienkriget - låter alla återvändare härja fritt. Dvs organiserad brottlighet, grova bankrån och polismord i Malexander. De här personerna kan och vill hantera tunga vapen. De är inte en uppgift för vanliga poliser utan enbart för insatsstyrkan eftersom de har sånt våldskapital - de går från noll till militärt våld vid konflikt. Men som vanligt är det få personer som förstår detta.

   Radera
  11. +1 Niklas, på bägge poster

   Radera
  12. Kanske det värsta är deras internationella nätverk - de kan lagra vapen utomlands och ta in dem när ett grovt brott skall göras. De kan även komplettera sin "styrka" med fd kollegor och vapenbröder från Tyskland eller Polen. Detta ÄR en farlig situation.

   Radera
  13. gbd crvx
   Man rehabiliterade inte det tyska folket efter ww2, det var snarare tid, samhällslivet och krigets utgång som löste det. Ska tilläggas att långtifrån hela tyska folket var övertygade nazister. Min poäng är att rehabilitering inte löser något avseende radikala islamister. Det går att rehabilitera ptsd etc, inte politisk övertygelse såvida forskningen inom hjärntvättning inte tagit jättekliv.

   Radera
  14. Du menar alltså att radikal islam är något helt väsenskilt från allt annat? Missförstå mig rätt, det kommer att finnas ett antal som inte går att åtgärda, såärdet alltid,men manga av de där är fortfanade unga och formbara på samma sättsom många andra unga radikala.

   Radera
  15. Missförstår dig säkert nu men ja, islamism är, tillskilnad från ptsd, en politisk övertygelse. Ptsd är nån form av psykisk "stressreaktion" som går att hantera på olika sätt. Menar inye att inga radikala islamister nånsin kommer ändra uppfattning. Precis som att en del kriminella kommer sluta med sin kriminalitet så kommer en del islamister också ändra uppfattning. Menar bara att nån form av rehabilitering inye kommer ha mer än en försumbar effekt.

   Radera
  16. Nu måste jag rehabilitera min telefon, den kan inte skriva el stava längre..

   Radera
  17. Då tycker vi nog inte så olika. Många med radikala åsikter brukar faktiskt kunna växa ifrån det när de "klipper sig och skaffar ett jobb". KAn man då ge de som verkar villiga att lämna de radikala miljöerna så bör man hjälpa till med enkla medel. Artikeln I länken tycker jag uttrycker det ganska OK

   http://www.expressen.se/debatt/kommuner-ska-inte-dalta-med-jihadister/

   Radera
 4. Kommunen bör nog också ordna svenska flickvänner eller muslimska fruar åt återvändarna, så de inte känner sig frustrerade. Kanske ett dussin jungfrur eller två?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem fan vill ha sex med en jungfru?

   Radera
  2. Är det därför du aldrig får ligga? Bwahaha, förlåt det var öppet mål.

   Radera
  3. Hälsa din mamma, eller om det nu var din syster. Det var lite svårt att skilja dem åt när de har papperspåse på huvet :D

   Radera
  4. Jag tror inte det blev ett personligt hån Ben Dover. Ingen får ligga om ingen vill ha sex med en jungfru.

   Radera
  5. "I storm duger varje hamn"

   Radera
  6. Eftersom kvinnor som haft sex innan äktenskapet skall stenas, måste det vara jungfrur. Everybody must get stoned, som Bob Dylan sjöng i en sång.

   Radera
  7. "Kuken ska ha sitt" som Frank Andersson sa.

   Radera
  8. "Kuken skall ha ligg" hade kanske varit mer to the point...

   Radera
  9. Det finns ju änkor, frånskilda, eller de här tidsbegränsade äktenskapen som vissa former av islam tillåter.

   Radera
 5. Lösningen jag förespråkar finns inte med, dvs direkt utlandsresa, helst betalt av Jihadisten själv, rakt i armarna på rättskipande myndigheter i det varmare landet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Saknar också det alternativet. Huvudregeln torde vara att straff skall udömas och avtjänas i det land där brottet begåtts.

   Enda invändningen skulle vara ifall man bedömer att man inte får en rimlig rättegång där. Eller att det landet rycker på axlarna åt brottet. I sådana fall bör man straffas i Sverige.

   Radera
 6. Om en svensk medborgare under kalla krigets dagar anställdes av främmande makt med syfte att åsamka Sverige eller annat land skada skulle denne betraktats som landsförrädare, minst, och ställts inför krigsrätt.
  Nu stundar tydligen andra tider...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är väl snarare bevisläget som är svårt. Under kalla kriget dömdes väl bara ett fåtal individer, trots att många fler rimligtvis lär ha jobbat för ryssen. Inget nytt där alltså.

   Krigsrätt lär de inte ha stått inför. Militärdomstolar avskaffades kort efter andra världskriget och fanns således inte under kalla kriget.

   Vad är syftet med din historieförfalskning?

   Radera
  2. Bevisläget är i detta fallet ännu svårare. Det är ju inte så uppenbart det där med att skada Sverige i detta fallet (och med uppsåt). Det torde vara enklare att bevisa andra brott (kanske för att de faktiskt utförts).

   Radera
 7. Rasist.. Det här låter som SD- politik.

  SvaraRadera
 8. Det råder stor personalbrist inom den svenska vården med kunskaper om tortorskador, således finns ju alternativet att AF hänvisar dem till närmsta vårdcentral för direkt anställning också:

  http://www.nt.se/nyheter/varden-dalig-pa-tortyrdrabbade-om4343503.aspx

  SvaraRadera
 9. Alltså. Jag kunde rösta utan att ha valt ett alternativ... antagligen får få första svaret min röst men det är något du får se över (sitter på mobil men bör inte påverka just den koden).

  SvaraRadera
 10. Låt dem röja minor i t ex Syrien eller Irak? Torde finnas behov.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snacka om bra chans att bli martyr.

   Radera
  2. Nog för attv sisofysjobb vore bra straffmässigt eftersom kriminalvården betalar borde det finnas nåt som ger mer långvarig nytta. Typ gräva den nya tunnelbanans tunnlar

   Radera
 11. Svaret släpp inte in dem borde funnits...
  Egentligen borde deras medborgarskap och därmed uppehållstillstånd dras in direkt så slipper vi skiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är att då riskerar Sverige bryta mot mänskliga rättigheterna. Att ursäkta sig med att någon annan har gjort det håller IMHO inte.

   Däremot så finns det ju inget hinder för att utlämna dem för rättegång i det landet där brottet begåtts. Jag tror det i många fall skulle vara likvärdigt även om man formellt inte berövar någons medborgarskap.

   Radera
  2. Det är väl högst tveksamt om IS terroristerna kan definieras som människor, finns ju inte mycket mänskligt med dem eller deras agerande.

   Radera
  3. Tycker inte alls det är tveksamt. Fråga vilken biolog som helst för artbestämmning. Jag är rätt säker på att de skulle komma fram till att det rör sig om homo sapiens (dvs människa).

   Radera
 12. Tror nog att kurderna i Irak och Syrien kan ta hand om Daesh-gubbarna på ett passande sätt.

  SvaraRadera
 13. Tror på fängelse följt av utvisning.Svenska medborgare ska ha fängelse och efter avtjänat straff internering, dvs mer fängelse tills han el hon inte utgör någon risk för samhället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skyddshäkte menar du?

   Radera
  2. Nej, det kallas för livstids fängelse...

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Interneringsstraffet avskaffades på 80-talet, personen som dömdes fick x antal år men släpptes inte efter avtjänat straff. Den dömde hade alltså en möjlighet att friges efter x antal år men fick sitta inlåst till han el hon inte utgjorde någon risk för samhället.

   Radera
  5. El ja fel av mig, fången släpptes efter x antal år såtillvida han inte utgjorde någon risk för samhället. Interneringsstraff liknar alltså Livstid, med den stora skillnaden att förstnämnda är mer direkt och uttalat tidsbestämt.

   Radera
  6. Det finns ju möjligheter att komma ut tidigare även vid livstidsstraff så det kanske är lite av en fråga om vad man kallar det och detaljer.

   Finns det medicinska skäl kan man låsas in i sluten psykvård på obestämd tid. Annars bör inlåsning på obestämd tid vara förbehållet för gärningar som motiverar det (alltså inte något man skall kunna ta till i övrigt för att förlänga straffet).

   För stamkunder hos krimvården är jag lite kluven i hur man bör behandla dem. Å ena sidan så har de ju redan straffats för straffen i tidigare domar och att låta dem inverka innebär att man utdömmer (ytterligare) straff i juridiskt utagerad fall. Å andra sidan har dessa ju visat att de inte vill bättra sig, anpassa sig till livet utanför murarna. En lösning kan ju vara att ha en villkorlig frigivning som en del av straffet (dvs gör man sig skyldig till brott innan hela strafftiden löpt ut åker man in på resterande tid och sen det nya straffet på det), men det räcker ju bara så långt.

   Radera
 14. Alla återvändare från det ärofyllda kriget, att utrota varje individ som tänker utanför den tänkta boxen, skall naturligtvis belönas som krigshjältar och ska ses efter därefter. Våra svenska veteraner från Afganistan och Irak-kriget är såklart i redan tip-top shape och behöver varken körkort, bostad, eller betalt bostad.
  Vi måste bara genomföra detta. Det kostar enbart 2 pizzor och ett netflix-abbonemang extra.

  Hörde nyss i min djungeltelegraf att vissa kommuner t.o.m. jobbar hårt med att skramla fram 72 oskulder som kommer att möta varje återvändare på flygplatsen.
  En humanitär viktig aspekt. Svenskarna välkomnar sina krigare som sökt att utrota sina trosmotståndare. En viktig svensk princip är därmed bekräftat. Jag är stolt över Sverige !

  SvaraRadera
 15. Så hur ska vi förhållas oss till "allas lika värde"?

  Om vi behandlar IS-terrorister på annat sätt än deras offer så kan vi väl inte påstå oss att agera efter "allas lika värde" som har blivit statsreligion i Sverige. Vad har vi då blivit?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar att sjunka ned på deras nivå? För all del straffa dem och straffa dem hårt men håll på rättsstaten

   Radera
 16. Vad kul det blir att se vissa politiker försvara de rehabiliteringar som skall genomföras EFTER någon av de återvändande Daesh krigarna känner sig krängt och begår någon terrorhandling med flera dödsoffer.

  SvaraRadera
 17. Vad kul det blir att se vissa politiker försvara de rehabiliteringar som skall genomföras EFTER någon av de återvändande Daesh krigarna känner sig krängt och begår någon terrorhandling med flera dödsoffer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, inser att ironin blir inte tydligare för att man dubbelpostar. Men det förstår nog de intelligenta bloggläsarna alldeles själva.

   Radera
  2. De kommer inte att låtsas om händelsen, precis som redan sker med våldtäktsmän mfl som inte utvisas utan tillåts förstöra livet för fler människor.

   Antagligen så är de flesta politiker och åklagare psykopater.

   Radera
 18. Alltså. Jag kunde rösta utan att ha valt ett alternativ... antagligen får få första svaret min röst men det är något du får se över (sitter på mobil men bör inte påverka just den koden).

  SvaraRadera
 19. Problemet med fängelse är ytterligare radikaliseringar och fler dras in som de skett i Frankrike. Svenska medborgare kan förstås inte utvisas så de IS krigare som drar det kortet kan nog ha en lugn R&R.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Problemet med fängelse är ytterligare radikaliseringar och fler dras in som de skett i Frankrike."

   Källa på detta?

   Radera
  2. http://www.breitbart.com/california/2016/07/16/french-prisons-radical-islam-terrorist-universities/

   "Despite Muslims comprising just eight percent of the population of France, 60 percent of the 68,000 French prison inmates are Muslims and about the same 60 percent of the 235,000 French parolees are Muslims, according to the Paris newspaper Le Figaro."

   Radera
  3. "According to a July 6, 2016 report to the French National Assembly, “Everyone knows” that “Prison is one of the soils of radicalization.” Incarceration time gives many young Muslims the “opportunity to be exposed to radical discourse and to become involved in radical political or even militant activity.”"

   Radera
 20. Usch, vilket ogint kommentatorsfält ! Ställa grupp mot grupp, skämmes.

  Detta är soldater . S-o-l-d-a-t-e-r- som kämpat för vår skull. dvs - Att bli kvitt oliktänkande som på intet sätt kan tänkas bli integrerade i ett framtida mellanöstern. Kämparna som kommer tillbaka är värda maximal stöd genom kommunala beslut. Vi måste behålla dessa tappra hjältar till varje pris. Jag föreslår en permanent krigsinvalidpension som införs genom en skattemedelsavlönat NY myndighet.
  Kom ihåg . Jihadister kostar enbart 2 Gato-negro och ett Netflix-abbonemang, per år - För varje svensk.

  Allvarligt : Jag dog en liten bit idag i.o.m. beslutet att ta emot återvändare från IS och fucking belöna dom . Jag bara vill spy.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det måste vara nåt seriöst fel i huvudet på de personer som vill ge Jihadreturer körkort och rehab. Vi skulle lagt resurserna på att rehabilitera dessa istället, avgifta dem från deras PK missbruk.

   Radera
  2. Jag förordar Ludovicoterapi med bestialiska avrättningsklipp blandat med bilder på Tino Sanandajis Excelblad som bot mot den extrema naivitet dessa personer uppvisar.

   Radera
 21. Jag väntar mig inget annat, bara som vanlig svensk att försöka hålla sig borta från många troliga mördare som går lösa, aldrig i modern svensk historia har man försökt devalvera folkmord och barbari så mycket som nu.

  SvaraRadera
 22. Skandal... händer bara i Sverige..

  SvaraRadera
 23. wtf..! INDRAGET MEDBORGARSKAP, följt av direkt utlandsresa..

  Jo, det finns länder som drar in medborgarskapet, Australien..

  SvaraRadera
 24. wtf..! INDRAGET MEDBORGARSKAP, följt av direkt utlandsresa..

  Jo, det finns länder som drar in medborgarskapet, Australien..

  SvaraRadera
 25. Tycker nog att det är en klurig fråga. Det som provocerar är rimligen malliga uttalanden från sossar i Lund och någon expert i hej-och-hå myndigheten mot våldsbejakande extremism.
  Men om en syriskfödd världsförbättrare har letat efter ett barnhem att hjälpa till på?
  På riktigt. Inte fan skall vederbörande ha 7 års fängelse.
  Liksom att jag inte vill ha in fler folkmördare och krigsförbrytare i mitt grannskap.
  Bevisläge, rättsstat och signalpolitik..
  Men att ta efterkrigs Tyskland som en moralisk kompass borde provas bland ovanstående trähattar.
  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man nu kollar upp lite vad som faktiskt har hänt så ser an att den danske pizzabagren (sic) faktiskt åkte I fängelse EFTER en rättegång där man kunna bevisa med bl.a. foton att an krigat ör IS. Det är knappast så at de tog och slanged in honom I fängelse efter en summarisk ättegång som visa verkar tro.Dessutom om man laser hela arikel på SR om rehabilitering så star det faktiskt också att om det kommr fram att misstankar om brot så sa det lagföras först och straffet ska avtjänas, innan en eventuell rehabilitering blir av.

   Radera
 26. Saknar verkligen alternativet att skicka dem till domstol i varmare land direkt utan fängelse.

  För att problematisera alternativet fängelse och utbildning så är det två problem med det alternativet.

  För det första så kan det ju röra sig om svenska medborgare och dessa bör inte utvisas då man ju kränker deras medborgerliga rättigheter. Kanske har de iofs fått medborgarskap på lösa boliner, men då har Sverige ju skitit i det blå skåpet och man får stå sitt kast.

  För det andra som underförstås i alternativet är att de skall ställas inför rätta där vilket strider mot juridiska principer. Saken är ju vid det läget redan juridiskt utagerad (res judicata) och därmed bör de gå fria i landet de kommer till, även om gärningen i det landet är brottsligt på fler punkter än i Sverige (och strängare straff).

  Därför kan faktiskt rättslig prövning i Sverige innebära att man får mildare straff eller går helt fri (för att den bevisning man har kanske inte räcker för att visa något brottsligt i Sverige, men kanske räcker för att bevisa något brottsligt där).

  Notera också att medborgarskap inte utgör något hinder för att utlämna misstänkt brottsling. I detta tror jag inte man skall lägga för stor hänsyn till hur straffsatser ser ut där och vilka gärningar som är kriminaliserade.

  SvaraRadera
 27. Sådana som ens tänker tanken att ansluta sig till IS; vill vi ha sådana människor i Sverige? Jag tycker att vi bär samla upp de som överväger att åka till IS och uppmuntra dem att åka. Betala blijetten t.o.m. Med förbehållet att de avsäger sig sitt svenska medborgarskap. Enkel biljett m.a.o. Åk, bara åk, men kom aldrig mer tillbaka.

  SvaraRadera
 28. Det luriga är väl att veta vilka som faktiskt krigat för IS? Att finka och utvisa folk för att de varit i fel region av världen är ju inte särskilt civiliserat.

  Jag föreslår att SÄPO sätter alla misstänkta jihadiser under lupp och samarbetar med Irak och Syrien för att utreda vilka som gjort sig skyldiga till brott. Dessa utvisas dit mot löfte om att de inte avrättas. Här hemma i Sverige så håller man noga koll på vad de pysslar med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan ha fel här, men så som jag förstått det så har dessa 140 stridit för IS och inte bara råkat vara på semester i området. De som varit på semester lär ju i så fall vara fler än dessa 140.

   Radera
  2. Jag ser inte varför vi skall avkräva löfte om att de inte avrättas. Även om man inte är överens om vad som är kriminellt och inte och vilka straffsatser som skall råda skall det en hel del till för att inte respektera respektive lands rätt att bestämma detta själv.

   Det vi snarare skall kräva är en vettig rättegång innan straffet.

   Radera
 29. Varför skall de tillåtas komma hit?
  De har genom att ansluta sig till IS valt att stå utanför normalt samhälle.
  Vill vi behålla ett normalt samhälle så bör vi hålla dem borta.
  Statslösa i MÖ finns det gått om.

  SvaraRadera
 30. Alternativet "ett skott i nacken och "kremering" i närmaste fjärrvärmeanläggning" fanns tyvärr inte.

  SvaraRadera
 31. Tendentiös artikel av dig, Cornucopia.
  Kriminalvården kommer säkerligen att få ta hand om många av returjihadisterna, nämligen de (säkerligen en stor del) som kan dömas för något brott.
  Säpo kan dock behöva nyanställa lite för att hinna hålla ögonen på alla jihadreturer som inte kan kopplas till något brott.
  Läs även vad Oisín Cantwell säger om saken: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article23746031.ab

  SvaraRadera
 32. Avskaffa religionsfriheten, förbjud islam. Dra in bidragen till ickesvenskar.
  Repatriera
  Rösta Sd 2018
  Vad som helst, jag vill inte som svensk behöva ta mer skit nu. Gränsen är för länge sen överskriden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle man med samma resonemang förbjuda folk att tro på SD också? Eller gäller det bara andras tro som det gäller att förbjuda? Isf vilka villfarelser skall man tillåtas ha och vilka skall vara förbjudna? Var drar man gränsen för om det är en villfarelse eller inte? Skall det krävas uppså blir det ju än större problem eftersom den religiöse inte har insikt om att det bara är en villfarelse.

   Radera
 33. Om nu detta blogginlägg baseras på att jihadreträtterna skulle erbjudas gräddfil i Lund, så faller det hela på en tidningsanka. Svammel från kriminologen C Carlsson i Morgonekot. Sen hakade Daily Express och The Sun på och senare RT.
  http://www.sydsvenskan.se/2016-10-20/politiker-vill-stanga-pastadd-graddfil-for-is-avhoppare
  Vänliga hälsningar,
  Dan

  SvaraRadera