Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2016-10-31 16:09

Läslov pågår!

Så nu är det åtminstone i delar av Västsverige det sk höstlovet. Fast numera heter det läslov. Har ni märkt av hur alla era och andras barn nu sitter med näsan djupt i böcker och läser?
Ja, ni läste rätt. Från och med detta läslov är alltså problemen för svenska skolan över. Regeringen har nämligen satsat hela 5 miljoner kronor på detta läslov, eller 100 kronor per skola, alternativt en Pixibok per elev.

Känner ni kraften? Känner ni glädjen? Framåtandan? Framtidstron?

När jag var liten på 70- och 80-talet fanns inget höstlov. Då gick man i skolan istället för att ha lov. Möjligen hade man ledigt en dag på grund av alla helgonahelgen.

Nu kan vi alltså slappna av. Svenska skolan räddas denna vecka!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

10 kommentarer:

 1. Tips: Kör söndagsenkäten där föräldrar till skolbarn får meddela hur mycket läsning det blev veckan som gick! Eventuellt jämfört med en "vanlig" skolvecka.

  SvaraRadera
 2. Gick till ett planetarium igår med barnen, verkade som en strålande idé tyckte jag. Och rätt många andra, det var fullbokat varje dag hela lovet och helgerna därefter, så vi fick gå hem igen, men med en bokning till slutet av november.
  Läslov verkar puckat, de har ju läxor och läsning i skolan absolut varenda dag, trodde skolan var till för just det?

  SvaraRadera
 3. Apropå koll på planeten är påven av oklar anledning i Skåne. Där ska han trakteras med kazakstansk popopera à la Malena Ernman och religiös diskussion med Antje Jackelén.
  Sicken tur han har. Undrar om han får traktamente?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hört talas om protestantismen? Dock oklart för mig om katolicismen som institution erkänner och uppskattar något av de eventuella framsteg som kom av just protestantismen.

   När man hör vanligt folk verkar de mest fokusera på själva brytningen med Rom som hade mycket gemensamt med de Sovjetiska utrensningarna. Den omedelbara följden liknade också mycket den Sovjetiska diktaturen.

   Radera
  2. Läser att jag låter lite dryg. Det var inte meningen. Ville bara påtala den formella anledningen till påvens besök.

   Radera
  3. Vadå, blev protestanterna dömda i summariska rättegångar och avrättade, menar du...?

   Radera
 4. Japp, det bästa vore väl att skippa ledighetsveckan och vara i skolan i stället??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra skrivit. Men i dagens flumskola lär man sig väl inte något. Men det får man väl inte säga i det här jävla landet!

   Radera
 5. Som någon sade på twitter (parafraserat): Varför skulle en veckas *läslov* hjälpa när eleverna redan har 9 hela *läsår* i skolan utan resultat?

  SvaraRadera